Gamla inlägg: Hockey

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

****************************************


Peter Forsberg, arbetslös

Haha!

MODO visade idag upp Icebreakers trupp inför torsdagen och fredagens matcher i Helsingfors och Leksand. Det ser tämligen sjukt roligt ut att skriva ut "arbetslös" efter Kung Forsbergs namn.

Truppen:

Målvakter:
32 Mikael Tellqvist,
1 Mikael Zajkowski;

Backar:
3 Pierre Hedin MODO Hockey,
37 Mattias Timander MODO Hockey,
6 Tobias Enström Atlanta Thrashers,
17 Hans Jonsson, MODO Hockey,
4 Victor Hedman, MODO Hockey,
14 Mattias Norström, Dallas Stars.

Forwards:
19 Markus Näslund Vancouver Canucks,
21 Peter Forsberg Arbetslös,
12 Simon Gagne, Philadelphia Flyers,

39 Per Svartvadet MODO Hockey,
33 Henrik Sedin Vancouver Canucks,
24 Niklas Sundström, MODO Hockey

30 Fredrik Modin Columbus Blue Jackets,
13 Peter Regin Timrå IK,
25 Jonathan Hedström, Timrå IK

15 Andreas Salomonsson MODO Hockey,
91 Nicklas Bäckström Washington Capitals,
10 Joakim Lindström, Columbus Blue Jackets.

Jättetråkigt att Zäta och Samme inte kan vara med på på grund av skador. Dessa ville jag verkligen se... Men huvudsaken är att jag får se den "arbetslöse" och de andra. Jag blir galen av att vänta redan till på fredag.

Läs mer här!

Men vart är Daniel?

---

Jättetråkigt och synd att Döme lämnar. Men jag önskar honom ett stort lycka till i fortsättningen.

2007-aug-01 @ 14:28 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185970224_peter_forsberg_arbets.html


****************************************



För vi har Werner!

Inte ens en vecka kvar nu till Icebreakers-matchen. Yes, yes. Herr Trötter är förstås bitter över att han inte får se och envisas med att hävda att det är "en uppgjord skitmatch". Jag struntar i om de så skulle ha gjort upp ett schema för vem som ska ha pucken när, och vart denne ska vara, bara jag får se matchen är jag fullständigt nöjd.

Surrade om Silly Season och NHL i ett tidigare inlägg, och tänkte väl att det är dags för lite Silly Season om Elitserien också.

Micke surrar om FBK hit och FBK dit, precis som alla andra i detta hemska landskap, och efter att Lintner blev klar för kaffesumparna är det också det namnet som varit på tapeten. Av helt oförståeliga skäl. Hade jag varit FBK:are och Lintner skrev på så hade jag jublat ungefär lika mycket som jag hade gjort som MODO:it om Bartek kommit till oss. Det vill säga inte alls. Visst, Lintner har en fin skridskoåkning och skott som heter duga som han säkert kommer glädja FBK-fansen med när han gör mål i powerplay eller assisterar fram. Men hans defensiva svagheter är ju allmänt känt och jag undrar hur det kommer gå för honom den här säsongen. Jag hoppas och tror Micke var ironisk när jag häromdagen satt och tänkte på två SM-guld på rad, varpå han genast påstod att FBK hade ett riktigt topplag i år. "Ja, vi har ju Lintner! Höhö!"

MODO då? Ja, det känns bra inför den kommande säsongen. Riktigt bra. Jag är fortfarande bitter över att Morrison lämnar, men med tanke på våra värvningar och det lag vi har sen tidigare kunde jag gärna släppt tusen Morrisar till Frölunda.

Vi har Elitseriens bäste defensive back och även om vi tappat en annan av de allra bäste till NHL så har vi Hasse Johnsson kvar som bildar stommen med Timmy. Hedman blir bättre och bättre och kommer förhoppningsvis växa ännu mer denna säsongen. Förhoppningsvis kommer Adam komma igång ännu lite bättre, likaså Hedin.

Sedan har vi ju fått tillbaka Hållberg, och där har vi anledningen till dissen av Lintner här ovan. Jag har hört ett flertal jämföra dessa två, och menat att även Per skulle ha dessa svagheter som Lintner har. Vad som däremot skiljer dem åt är att Hållberg fungerar defensivt också och framförallt kan spela på ett vettigt och avvägt sätt. Hans positionsspel är betydligt bättre än Lintners och han vet och ser till att vara på rätt plats på isen. När han tidigare spelat i MODO har han dessutom haft en riktigt defensiv roll och gjort det bra. Jag tycker det är en skam att jämföra honom med Lintner, och jag tror han kommer visa hockeysverige vilken klasskillnad det är dem emellan.

Sedan har ju vi Werner. Äntligen på plats där han hör hemma! Lyckoruset när Wernblom blev klar var nästan som när det stod klart att världens bästa MODO var Svenska Mästare.

Man kan inte annat än älska och avguda den karln. Han är en stridsvagn helt enkelt. Vinna är inget motto för honom, det är fan i mig ett automatvapen! Den energin och viljan är mästerlig, vi pratar Foppa-klass här, och hans välriktade skott och uppoffrande spel framför motståndarnas mål kommer med största sannolikhet ge MODO flera mål.

Och det bästa av allt: Denna viljan Werner har, ja den är han ju verkligen inte ensam om bland Världens bästa hjältar i MODO.

Warg är också äntligen tillbaka. Nu kan dessutom TIK:arna slita spela "Var e vargen" i deras plywood-låda när MODO är där och trycker till dem. Ruggigt roligt. Ännu roligare blir det också när han nu återigen kommer glädja oss MODO:iter med sin fina balans, skridskoåkning och hårda arbete istället för att vi ska våndas över hans spel i Timrå. Underbart!

Någon jag sörjer är vår Duracell. "Micke, Micke P, när du tar ett skär så blir jag kär". Han tenderar att vara lite ojämn, men som han höjde sig i finalspelet! Men nu är det som det är, och det är inget att göra åt. Förhoppningsvis kan nya (och unge!) Marcus Jonasén bli en mycket värdig ersättare för Duracell. Jag har ingen större koll på Jonasén sedan tidigare, men han känns som en grymt intressant värvning. Han ska visst vara en bra rollspelare och spela uppoffrande (tackar!) och dessutom är han rightare. Och dem är det ju något speciellt med. 

---

Kommer jag hinna med Medie- och Kommunikationsvetenskap C (C-uppsats) och Journalistik A, båda på 100 procent, under en tio veckors period när det samtidigt är full fart med ES och NHL och två hästar och eventuellt en USA-resa?

Jo då, det borde väl gå. Vill man, så kan man.

Over and out.

2007-jul-28 @ 14:25 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185584090_fr_vi_har_werner.html



****************************************




Silly Season - NHL

Det har varit riktigt dåligt med hockeysurrande här nu. Klockan är över ett, det vill säga perfekt för lite surr om NHL. Dock utan Kung Forsberg. Fram till dess att han bestämt sig, och offentliggjort sitt beslut, ska jag inte spekulera i vart han ska spela och heller inte monologera om hans magi på isen.

Egentligen borde jag rikta in mig på "mina" lag, men som den bittra dam jag är måste jag förstås framföra även åsikter om andra lag. Två 44:or, Pitkänen och Souray, till Oilers känns alldeles vanvettigt förjävligt. Ja, för mig då som inte har Oilers som favoritlag. Oilers har i dessa två gjort ett grymt kap, och slutspel är att förvänta sig. Jag kommer sakna Pitkänens fina defensiva kvalitéer alldeles förskräckligt mycket i Flyers (fast säsongen som gick var han inte mycket att se, dock...). Men, Flyers har ju även de haft en bra inledning på Silly Season!

I Timonen får vi en efterlängtad offensiv back som med all säkerhet lär bli delaktig i en hel del mål när han drar iväg slagskott från blå, och han är en utomordentlig playmaker som jag hoppas och tror kommer bli väldigt betydelsefull. Dessutom räknar jag med att Briere och Hartnell även de kommer tillföra massor. Förhoppningsvis i poäng, särskilt från Briere.


image165

Kimmo Timonen


Sedan finns ju Biron som kom i slutet av fjolsäsongen, och jag är lite osäker vad gäller honom. Ingen riktig toppmålvakt, men förhoppningsvis ska det blir bättre än tidigare. Denna säsongen kanske också supelovande Richards och Carter får spela skadefria och fortsätta gå från klarhet till klarhet så som de inledde sin rookiesäsong på.

Visst, det ser fortfarande inte tip-top ut, men jämförbart med fjolårets säsong så är det nästintill himmelriket. 

Att Svatos fortsätter i Avalanche gör en förstås mer än överlycklig. Att de sedan, vad jag förstått det som, verkar ha en bra bit kvar upp till lönetaket känns ännu trevligare. Scott Hannan ska nog bli ett riktigt bra tillskott vad gäller defensiven som var Avs stora porblem föregående säsong. Jag hoppas verkligen att han ska kunna lyfta upp det många pinnar! Ryan Smyth ska dessutom vår käre kapten Sakic själv ha varit med och dragit till sig. Bra, bra!

Skönt också att Crosby förlängt med Pingvinerna. Även om Pittsburgh inte är "mitt" lag är det alltid roligt med spelare som blir långvariga i samma klubb. Speciellt spelare som Crosby. Och nej Micke, Ovechkin är inte på något vis i samma klass som Crosby. Den dagen Ovechkin blir lika bra över hela banan som Sidney och lär sig passa och skapa de lägen Crosby kan göra i sömnen samt visar den mästerligheten Sidney presterar på små ytor, ja då kan vi börja diskutera vem av dem som är bäst. Men fram till dess håller jag Crosby flera puckar högre än ryssen. Crosby är att jämföra med The God. Att sedan The God har ett betydligt mer fysiskt spel, har en ännu mer gudabenådad split vision och förmåga att skapa lägen och levererra smörpass är en annan sak, men att jämföra dem går ju faktiskt. Det kan ju till och med jag tycka är okej. Men att jämföra Ovechkin med Kung Forsberg är ju enbart skrattretande.

---

Eh... Nu blev det visst en del om Peter Forsberg ändå. Vilken skräll!

---

Nåväl, kanske dags för läggdags. Tjing!

2007-jul-14 @ 01:24 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184364944_silly_season.html



****************************************



...And Hart Memorial Trophy goes to...

För en gångs skull är det åtminstone lite sol ute, och det mest intressanta på tal om sol är då alltså så klart Peter Forsberg.

Hur det blir med hockeyn är ännu inte (0ffociellt åtminstone) klart, och jag har inga åsikter vad jag önskar han ska göra. Givetvis önskar jag att han fortsätter med hockeyn, men inte om han inte känner att det fungerar. Att han ska fortsätta spela när kroppen protesterar är inte rätt, hur mycket man än skulle sakna att se det vackraste som finns. Oavsett vilket beslut han tar kommer jag tycka det är rätt. Men att han skulle ha gjort sin sista säsong känns... Overkligt.

I min värld är det inte mer än rätt att han får minst en säsong till där han åter får visa upp det vackraste som finns, visa de som inte förstår det magiska i hans spel och framförallt själv få känna sig jäkligt nöjd efter säsongen/säsongerna. Och då med Le Mat i händerna och/eller Stanley Cup, och är det Stanley Cup ska han också få stå på NHL Awards och få ta emot allra minst Hart Memorial Trophy och Art Ross Trophy igen och sedan Lester B. Pearson Award (MINST alltså!). Det vore en avslutning som han är värd.

---

Sheldon Souray är visst klar för Oilers också. Skönt att han håller sig till lag jag inte har någon kärlek till.

---

Men om nu The God skulle komma hem till MODO... Hur blir det då med namnet på tröjan? Tobias Forsberg och Peter Forsberg. T. Forsberg och P. Forsberg? Nej, ska Guden verkligen behöva ha ett P framför sitt namn? Räcker det inte med nummer 21 bara? Diskussionen förekommer på MODOs forum, och jag tycker det är en ytterst intressant och seriös frågeställning väl värd att sitta i solen och fundera på. Lyckoönskning: Problemet kommer inte uppstå då Kungen kommer hem och Morrison fortsätter i MODO --- > det blir inget spel för Tobias. Inget ont om honom, verkligen inte, men Morrison och The God skulle ju vara en aning... Bättre.

Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom nya Höökskatalogen som kom idag och sedan blir det att fortsätta städa. Klädsortering de luxe och storstädning ännu mer de luxe av stallet och sadelkammaren är det som gäller.

Oh yeah.

2007-jul-13 @ 15:20 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184331840_foppa.html


****************************************



Jag trodde aldrig att jag skulle säga det...

... Men jag är innerligt trött på att Läsa om The God nu.

Eller snarare om hans skador, förstås. Jag läser om honom med ofattbart stort nöje, men att läsa om skadorna och olika ingrepp gör mig alltid ledsen.

Detta var ju den sommar han äntligen skulle få ta det lugnt, ägna sommarledigheten åt golf, trav, bad, familjen, vänner, Michelle (gör henne med barn!!! Vi vill ha små mini-Foppisar! Haha!) Ja, men göra allt roligt istället för att tillbringa hela sommaren på operationsbordet och på träningscykeln för rehab för miljonte gången.

Istället verkar ännu ett ingrepp vara nödvändigt. Jag hoppas bara att det blir bra sen, och att inget nytt (och större) ingrepp behövs längre fram.

Enligt Aftonbladet gjordes ingreppet redan igår, och Expressen skriver att det är felaktigt och istället ska göras idag. Jag håller tummarna för operationen idag. Artikeln i Expressen är skriven av Gunnar Nordström, och han är den svenska hockeyjournalist på dessa tidningar som jag har stört förtroende för. Dessutom vet jag att Peter Forsberg själv sätter stort förtroende till Nordström. Dessutom kan jag ju inte hålla tummarna för operationen om den var igår, därför får vi hoppas det är idag. Men, men... Det återstår att se om operationen gjorts, eller ska göras. Huvudsaken är att det blir bra, och att ALLT blir bra. Han är värd det.

Jag vill inte se fler sådana här bilder:

image123

Jag vill istället se fler sådana här:

image124

Det, och Peter Forsberg i MODO-tröja lyfta Le Mat.

Det skulle vara att "ALLT blir bra".

---

Nu är det dags att göra sig iordning för att jobba. Jässjäss.

Tjing!

2007-jun-28 @ 14:29 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1183032376_jag_trodde_aldrig_att.html


****************************************

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...