Tjejsnack om jämlikhet

image137

Vecka 45
Jämlikhet


Vad är jämlikhet för dig?
Att alla människor har samma värde oavsett kön, åsikter, status, etnicitet, tro och så vidare och att alla ska vara lika inför lagen Med andra ord; att ingen diskrimineras. Pratar man bara om jämlikhet mellan könen kallar jag det jämställdhet.
Kallar du dig för feminist? Motivera gärna! Nej. Jag vill inte bli förknippad med det som feminismen tråkigt nog har blivit förknippat med. Givetvis är jag för jämställdhet, men jag tycker många gånger att vissa människor drar det hela för långt och där vill jag inte vara med.
Är det viktigt att det är 50/50 manliga och kvinnliga chefer? Nej, definitivt inte! Varför i hela friden skulle det vara det? Jag vill ha chefer som passar som det, sen om det är en man eller kvinna spelar absolut ingen roll alls. En chef ska tillsättas tack vare sin kompetens, inte kön.
Har du någon gång blivit diskrimerad på grund av att du är tjej? Nej, aldrig.
Är det viktigt att föräldrarna delar 50/50 på föräldrarledigheten? Nja. Jag känner mig alldeles för oinsatt i den frågan för att kunna ha en vettig åsikt jag kan stå för, så jag väljer att inte kommentera här.

image136


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...