Enströms första kasse i NHL

Seger över Toronto Maple Leafs inatt och Atlanta Trashers Tobias Enström fick göra sitt första mål i NHL. Jättekul! Målet kom tidigt i första perioden och på pass från Ilya Kovalchuck och Eric Perrin och gjorde att Atlanta kunde kvittera till 1-1. Mats Sundin hade efter bara några sekunder in i matchen satt 1-0 till Maple Leafs. Det blev en jämn match med lika antal skott på mål och som fick avslutas med straffläggning innan Atlanta kunde gå segrarnde ut ur matchen med 5-4. Enström fick förutom att göra sitt första NHL-mål återigen bli tredjestjärna i matchen och fick dessutom mest istid av alla. Lite dryga 28 minuters speltid närmare bestämt och han hade också +2 när han gick av isen. Grymt kul!

image138

För Colorado Avalanche blev den en skön 4-2-seger. Första vinsten på bortaplan och Ryan Smyth blev hyllad av sina fans i Rexall Center. Captain Canada fick både en videohyllning och stående ovationer från publiken.
- It was obviously very emotional. It's quite an honor to come back to the city where you started your NHL career and be recognized like I was tonight. The fans were great, sa Smyth själv.

Det är alltid kul när fansen hyllar sina gamla spelare så där. Idag kom dessutom Patrick Yetman och Ronald Petrovicky till Örnslöldsvik. Två nya rightare, härligt, härligt!