Sveriges mest ödmjuka?

image137

Vecka 43

Miljön


Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön? Viktigt och viktigt... Det beror på i relation till vad. Klart det är viktigt i sig, men inte viktigare än att själv leva det liv man/jag vill. Med andra ord; är inte miljön det man prioriterar högst så är det helt enkelt inte det och då ska man inte ha dåligt samvete för att man inte till hundra procent anstränger sig på alla vis det går för att förbättra miljön.
När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det? Såvida de är samma typ av vara, och därmed inte smakar annorlunda (sämre) samt att priset är detsamma/inte mycket högre, och att det finns tillgängligt. Jag går inte över till en annan affär för att få tag på kravmärkta varor om det inte skulle finnas där jag väljer att handla.
Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska? Jag åker alltid hellre bil om jag får välja, eftersom det är betydligt bekvämare. Men bodde jag i en storstad där det var bra kommunikationsmäjligheter och jag kunde välja på minuten och inte timmen/dagen vilket tåg/buss jag skulle ta vore det en helt annan sak.
Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand? Helt beroende på typ av vara. Jag har inget emot det ena eller det andra. Jag handlar dock inte second hand för miljöns skull i så fall, utan helt och hållet egoistiska skäl. Är det exempelvis en klänning som används tidigare som är otroligt fin så köper jag den just för att den är fin.
Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön? Ja, hur mycket som helst som man kan läsa i tidningar. Men dessa tips vet redan folk. Det handlar om att försöka göra den del man själv klarar och vill. Jag är kanske en hemsk person, men jag har ingen lust att ändra på mitt liv för att det skulle förbättra miljön om just den delen av mitt liv är viktig för mig. Däremot kan man göra så gott man kan. Det som man kan tänka sig göra kan man se till att göra ordentligt, så att säga.

... och där lät det som att jag är Sveriges största miljöbov. Riktigt så är inte fallet, men att kalla mig drivande för att förbättra miljön är sannerligen även det fel.


Vecka 42

Relationer


Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett? Ingen. Jag tycker jag har världens bästa vänner och världens bästa föräldrar, inget snack om saken. Men rent hypotetisk, de skulle inte vara bra vänner/bra föräldrar om jag kunde komma till dem oavsett vad som hände. Som en mindre hypotetisk fråga så är svaret att jag skulle kunna gå till vem som helst av de som ligger mig allra närmast.
Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte? Ja det kan man, men jag kan inte.
Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande? Nej, aldrig på riktigt. Och det är jag jäkligt glad för.
Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig? Ja, det tycker jag. Jag gillar många, ogillar få och hatar ingen. Pretty nice, får man väl säga.
Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap? Ja den sämsta måste väl vara att jag är så oerhört framgångsrik, snäll, smart, charmig, duktig och förtrollande underbar så det ibland kan sticka i ögonen på vissa. Min bästa är väl således att jag är så otroligt ödmjuk. ja, så måste det ju vara.

image136


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...