Bloggdesignen

Efter att ha blivit inspirerad av Linda samt läst fler av  Emmas superba guider har jag också bestämt att ändra designen lite.

Nu ska jag först ta itu med att ta bort understrykningen på länkarna som jag länge velat ha bort. Sedan ska jag försöka hitta en vettig bakgrund att ha. Ikväll blir det nog en hel del trixande med bloggen och bloggande. Helgens totala icke-bloggande har gjort mig riktigt skrivsugen.

Men vart hittar man en bra bakgrund? Jag vill ha något färggrant, men utan att det gör en virrig. Texten ska lyftas fram av bakgrunden, inte tvärtom. Jag hittade några helt okej bakgrunder, men när jag sparade ner dem blev de pyttesmå och det blev alltså ett rutmönster av små bakgrundsbilder istället för så som det var på sidan bakgrunden kom från... Suck.

Kommentarer
Postat av: Linda

Oh, vad kul att du med ska göra om designen :) Det är kul när man blir inspirerad av andra. Tack så mycket för att du gillar min och visst är grabbarna på headern snygg, men lite annat ska dit med ;)

2007-09-10 @ 17:39:51
URL: http://persson86.blogg.se
Postat av: Linda

Jag googlar fram bakgrunder, finns så många. Men har inte hittat någon speciell sida ännu : /

2007-09-10 @ 17:40:23
URL: http://persson86.blogg.se
Postat av: Emma

Naww, så lite så! :D:D

2007-09-10 @ 18:32:15
URL: http://courageo.blogg.se
Postat av: Mamma

Hej...;-)
Bakgrunder ska väl inte vara några problem. Gör en egen...eller kom hit så fixar vi en. Hur ska den se ut?
Har tagit bort bakgrunderna som kunde laddas hem från min hemmis...men de finns ju i min dator.

2007-09-10 @ 21:21:06
URL: http://www.remnevik.com
Postat av: Tessa

Jag tror inte att du hade blivit lika upprörd över mitt uttalande om inte MODO vunnit SM-guldet i våras, även om jag säkerligen tror att du skulle stå fast vid din åsikt.
Jag är inte dummare än vad jag utger mig för att vara, klart jag vet att det är i slutspelet det gäller. Men i slutspelet möter man inte alla lag - slutspelet pågår under en väldigt kort period och då kan t.ex. skador, domarmisstag och så vidare avgöra matcher. Det kan hända visserligen hända under matcher i serien också, men inte under en hel säsong!
Jag påstår absolut inte att det var på grund av skador i andra lag och dommarmisstag som MODO vann guld - och det är inte bara förra säsongen jag syftar på, utan i allmänhet - men vinner man serien efter 55 omgångar är helt enkelt ett bevis på att man kan vara bäst under en lång period.
Du säger emot dig själv när du säger att slutspel inte handlar om tur och tillfälligheter. Så är det med alla slutspel, vad det än gäller. För att dra ett exempel: HV och Färjestad möttes i en sjunde och avgörande semifinal den 2 april 2006. Det är en minut kvar av matchen och HV leder med 3-2. Färjestad kvitterar till 3-3. 53 sekunder senare gör Björn Melin en dragning i mittzonen, tappar pucken och Färjestad gör - med s j u sekunder kvar av matchtid - 4-3. Inte ens den största idioten i världen kan ju påstå att det inte handlade om tillfälligheter...? Eller tror du att det var någon Gud där uppe som satt och tänkte: "Färjestad är bästa laget, de ska till SM-final och något måste hända...". På dig låter det liksom som att ödet bestämmer vem som blir svenska mästare, som att allt är klart när slutspelet börjar. Så är det inte. Ingen vet vad som ska hända, det är små, små marginaler. Hade inte Melin slarvat, ja, då hade HV förmodligen gått till final. Då hade kanske HV vunnit SM-guld i stället.
Ett annat exempel: 1995 så kom HV åtta i serien och fick, med nöd och näppe, den sista slutspelsplatsen. De gick in i slutspelet och mirakulöst så vann de. Även fast det var HV det handlade om så tycker jag inte att man kan påstå att de är Sveriges bästa lag. Även om de blev svenska mästare. Inte om man ska gå in djupare i det.
Givetvis är det en stor sak att lyckas prestera under nerv och press, och det är ju - som du skriver - det som det hela går ut på. Och jag skulle inte direkt vilja ha det ändrat så att den som vann serien automatiskt fick SM-guld, absolut inte - MEN, du vet vad jag tycker.
Därmed inte sagt att jag HELLRE vinner serien än SM-guld. Skulle HV komma femma i serien och ändå vinna guldet, så skulle jag vara lika glad ändå. Men jag skulle trots det stå fast vid min åsikt. En tabell ljuger inte efter 55 omgångar.
Och för att avsluta det hela: Ja, jag tycker att MODO förtjänade sitt guld, trots detta. Bestämmelserna är ju som så att det är SM-slutspelet man ska vinna, och det gjorde MODO. Men i mitt tycke var Färjestad bästa laget förra säsongen.

2007-09-11 @ 16:36:19
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5326
Postat av: Tessa

Föressten... Jag håller inte med om att tur förtjänar man. Jag tror inte på ödet. Det är aldrig rättvist i hockey och det som händer, det händer inte av en anledning. Det bara blir så.

2007-09-11 @ 16:38:39
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5326
Postat av: Morran

Jag tror inte du är dum, men vi har olika åsikter bara. Det är snarare du som försöker förminska mig i din kommentar. Jag är den sista att tro att Gud/ödet skulle ha något med utgången i slutspelet/seriespelet att göra. Och nej, jag hade inte reagerat annorlunda oavsett om det var MODO eller något annat lag som tagit guldet i år.
Jag tycker att laget som vinner slutspelet är det bästa laget, just för att jag ser det som en större bedrift att lyckas när det väl gäller än under lång tid. Vi tycker olika, och jag ställer mig frågande till din åsikt. Dock innebär det inte att jag inte accepterar den. Det är fortfarande i mitt tycke obegripligt, men så tycker ju du antagligen om min. Har man olika åsikt blir det lätt så.
Jag menar helt enkelt, att trots att alla inte möter alla i slutspelet, och att det är under kortare tid (och ja, visst kan skador, domarmisstag mm avgöra) så betyder slutspelet mer. Jag värdesätter styrkan att kunna vara bäst när det gäller mer, helt enkelt. På samma sätt tycker jag en enskild spelare som är jättebra aldrig kan mäta sig med de bästa förrän han visat att han kan vinna något stort också (det vill säga visa sig bäst när det gäller). Ta exempelvis Markus Näslund. Han är hur bra som helst, och väl värd att mäta sig bland de bästa sett till hans spel. Men här i Sverige kommer han inte vara bland de bästa förrän han visat att han kan vara bäst även när det verkligen gäller samt vinna något stort. (Nu syftar jag givetvis inte på Mackes senaste säsonger utan tidigare säsonger).
Som sagt tycker jag att det är jättestort att vinna serien, men det är det att jag ser slutspels-vinnaren som bättre i och med att jag värdesätter förmågan att vara bäst när det väl gäller, ÄVEN om detta är under kortare tid.
Detta med att ett bra lag förtjänar tur, menar jag helt enkelt att ett bra lag spelar väl och lyckas därför. Det är lite som ordspråket ?en bra målvakt förtjänar tur?. Det har inget med gud eller ödet att göra, men spelar man bra (enkelt och precist) så kommer man helt enkelt lyckas. Tur i detta sammanhang handlar inte nödvändigtvis om tur i sin specifika betydelse, utan mer om ren och skär framgång. Skjuter du mycket på mål, så har du större chans att göra mål. Spelar du bra har du större chans att lyckas. Spelar du bra och enkelt och lägger ut puckarna enkelt ur egen zon blir du mer framgångsrik = mer tur än om du väljer att spela svårt. Det är så jag menar att tur faktiskt är något man förtjänar. Sedan håller jag givetvis med om att man trots makalöst bra spel kan drabbas av ren och skär otur, det har jag mer än en gång fått erfara. Men som sagt så menar jag inte tur i den vanliga betydelsen, utan ett mer abstrakt tur.
Om man tar ditt exempel med HV, så tycker jag de var den säsongens bästa lag. Även om deras seriespel var under all kritik så lyckades de i slutspelet. De förvaltade sina kunskaper bäst, och lyckades plocka fram det bästa till sist.
Tabellen ljuger inte, men enligt mig ska man vara bäst i slutspelet innan man blir bästa laget för säsongen. Misslyckas man i slutspelet så har man misslyckats. Även om man har skadade spelare, får domarmisstag mot sig och liknande så ska man lyckas prestera och uppvisa styrkan när det gäller. Lyckas man inte med det, så är man enligt mig inte värd att kallas för säsongens bästa lag.
Jag tror inte det finns något rätt eller fel i denna fråga, utan det beror på vad man värdesätter högst. Som sagt accepterar jag din åsikt men eftersom jag inte alls håller med är det svårt för mig att förstå den. Jag uppskattar dock din kommentar, för jag tycker helt klart du gör det bra för att försöka få mig att förstå.

2007-09-11 @ 17:40:43
URL: http://www.mrsforsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...