Silly season

New York Rangers. Jaha.

Markus Näslund väljer alltså att gå till Flyers derbyrival för att kunna vara med och slåss om världens mest åtråvärda hockeybuckla. Jag kan förstå hans beslut. Rangers har ett kanonlag på gång och Mackes signatur gör förstås laget än mer intressant.

Jag unnar verkligen Näslund att få vinna Stanley Cup, men just i Rangers? Nä, det känns si sådär. Liksom Detroit är det ett lag som inte står högt på listan över lag som får Morr-hjärtat att klappa på lite snabbare, lite hårdare och lite mer extasistiskt. Snarare tvärtom.

Men, chansen/risken att Rangers ska ta hem Lord Stanleys buckla under kommande säsong känns inte alltför stor. Inte när (exempelvis) Detroit finns.

Jag vill påpeka att det tar emot att skriva så, men man kan ju inte frångå det faktum att de lär ha värsta lyxuppgiften i att sätta ihop sina kedjor genom att välja och vraka bland hockeygiganterna som finns i klubben. Liksom... Vad ska man säga? Red Wings är sedan tidigare ett kanonlag, och inför kommande säsong lär de bli ännu vassare. Usch. Nog surrat om dem, jag mår illa.

---

Jag har aldrig varit något större fan av Jaromir Jagr, men jag måste erkänna att det känns lite vemodigt att han nu lämnar NHL. Det hade varit lite kul att få se honom göra en sista säsong i Penguins, om man fick önska fritt liksom.

---

Hockeyvärldens bästa, men värsta, retsticka Sean Avery till Dallas. Ja, förstås. Vem hade kunnat tro annat? Givetvis ska han finnas där för att göra livet surt för Kung Forsberg om han skulle välja att spela NHL-hockey igen och då fortsätta i Colorado. (För att inte ta upp allt utrymme som finns på Internet så har jag tagit beslutet att inte gå in på några detaljer om mina tankar kring Kung Forsberg. Vi får se hur det blir, helt enkelt).

På grund av bloggtorkan och tidsbristen har jag ju inte uttryckt hur glad jag är över att John-Michael Liles och Adam Foote förlängt med Avs, men nu gör jag det. Kort och koncist - jag är störtglad. Nu är det bara att hoppas Daniel Tjärnqvist kan få en fin säsong i Colorado och slipper skadebekymmer. Får han vara hel blir han en finfin förstärkning.

---

Och till sist: Grattis Jonas Frögren till NHL-kontraktet!

Nu är det slut med bloggtorkan. Hädanefter ska det bloggas regelbundet, så jag får lite mer struktur i mitt liv. Jobb nu, adjö.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...