Tack för allt Mr MODO



Magnus Wernblom, Mr MODO, avslutar sin karriär. Gårdagens match var förmodligen hans sista i elitserien. Det var inte vad jag hade hoppats på, verkligen inte. När jag häromdagen skrev det här inlägget hade jag hopp om att han skulle hitta tillbaka till det spel som gjort att han för alltid kommer att vara älskad av alla MODO:iter. Den där "skjuta hjälmen i nacken och ge hundratio procent i alla lägen"-mentaliteten, stångas framför mål, visa jävlar anamma och hiva in baljor. Men nu blir det inte så.

Jag satt i skolan och indesignade, var allmänt vresig och sur och bitter och ja allt det där som är synonymt med mig och skolarbete. Smet undan lite från layot och strulande rubriker och slösurfade in på Aftonbladet för att se vad det stod om presidentvalet. Då ser jag rubriken. Att han lägger av. Det blev riktig begravningsstämning efter det och jag har inte sansat mig ännu.

Klart är att det, trots att det känns oerhört tråkigt och ledsamt, ändå känns som ett vettigt beslut. Att han inte får sluta på topp är förstås inte alls roligt, men jag förstår att det är otroligt påfrestande och slitsamt att inte hitta rätt och inte veta varför man inte får fram det hockey-go man har haft tidigare. Men, gud vad jag kommer sakna honom. En av mina absoluta favoriter.

Och nej, ni som tycker att han är feg måste ha fått hela hjärnan full av svart sot från Arvika Gjuteri. Givetvis är det i motgång man ska kämpa ännu hårdare. "We try harder" är jag den första att skriva under på i alla lägen. Men, utan att ha minsta inblick i hur Wernblom hanterat den här bristande formen så är jag ändå övertygad om att han och MODO gjort allt vad de förmått för att han skulle hitta tillbaka till den nivå han vill vara på. Har han då kämpat och försökt och känner att inget händer så tycker jag inte det är det minsta fegt att ta beslutet att avsluta karriären. För egen del hade jag hoppats att han fortsatte säsongen ut, för att försöka hitta rätt. Men han känner sig själv bäst och känner han att det är rätt att sätta punkt för en mycket framgångsrik karriär så tycker jag att han ska göra det utan att bli betraktad som feg.

För hyllning och bilder på Mr MODO, se Hockeyligans bildspecial här.

Nu ska jag hämta ut ett paket, handla och sedan är det tv-kväll som gäller. Ugly Betty och Desperate Housewives. Det, liksom kladdkaka, får bli min lilla tröst efter det här beskedet.




Kommentarer
Postat av: Mikael

Ja han kommer saknas! Även om jag aldrig gillat honom när han spelat mot Rögle..men en sån man älskar o ha i sitt lag o hatar att möta...en klar ikon iaf:) upp med tröjan i taket!

2008-11-04 @ 20:53:46
Postat av: Linda

Tack för allt Magnus! Det här kom som en chock, men man får acceptera och respektera hans beslut. Allt han gjort för MODO kommer alltid att finnas kvar i våra minnen.

2008-11-05 @ 08:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...