Do not run

Näpp, det blev inget sista inlägg förra gången. Och det ska vi vara glada över! Mindre glada kan vi vara över att det inte blev någon trepoängare i dag. Nåja, hockey tar vi i morgon, nu blir det en liten redogörelse för visiten hos Jojjon.

Jag gillade England. Mycket. Det första jag möttes av var två poliser med varsin AK5:a och då infann sig genast mitt lugn. Poängen fortsatte sedan trilla in för UK när jag upptäckte saker som att det är gratis att gå på offentliga toaletter, det är bra tryck i handblåsen och tunnelbanan är inte hälften så farlig som i Stockholm. Ja, sen var det nog några fler saker jag tyckte om också.


Tack vare lite idioti från Murke och Ems sida (jag blandade mig inte i det där) så åkte vi förstås fel och fick därmed en liten trevlig utflykt i Burbery innan jag äntligen fick träffa min prinsessa. Även en lågstadieunge med grava problem med matematik kan hänga med och lyckas räkna de få tillfällen jag kramar mina vänner, men min prinsessa Jojjon kan alltid räkna med en stor dos närhet. Efter att ha varit ifrån varandra i ett halvår, samt att jag tillbringat dagen med Murke och Ems, var det helt ofattbart skönt och tryggt att se FBK-trollet.


Englandsvistelsen bestod i korta drag av lite rundvandring i London (mer respektive mindre frivillig), tusen miljarder tåg-, tunnelbane-, och bussresor, shopping, rännande i Oxford, pussande på Jojjon, pizzaätande, drickande, festande, slagsmål om vem som kunde mest om Emil i Lönneberga (jadå, jag avgick givetvis med segern), skridskoåkning, beslutsångest inne på Primark, tusen ovetande expediter som inte hade en aning om vad Ole Henriksen är för hudvärdsmärke, badrumsbråk (jadå, jag avgick givetvis med segern), filosoferande och elakheter (jadå, jag avgick givetvis med segern), tv-tittande, utdömande av brittiska X-factor och deras "idoler", ytligheter, svensk musik, fascination över brittiska killars framgång på dansgolvet och okunskap om Spotify, chokladätande (denna kategorin tog Murke hem!), kartläsande, neurotiska paniktankar (här briljerade jag) och outfit-dilemman.

 

Ja, nu blev det ganska långt detta som ju skulle bli kort. Men jag har förstås inte ändrats. Skönt va?




Vissa var djupt koncentrerade i att studera kartan och brydde sig inte om att jag ville ha uppmärksamhet. Som tur är kom jag på något sjukt vackert som jag var tvungen att ta kort på istället:




Lätt att tro att det är Murke som gjort hjärtat, men nä. Faktiskt inte. Det snällaste hon sa till mig var när vi hade ett djupt samtal och jag frågade henne om hon tyckte att jag var smart.
"Du, jag har tänkt på det där. Och jag vet faktiskt inte."




Två gånger under helgen pep Murke till om att ta kort. Den första var när vi hittade den här telefonkisosken och den andra var när hon såg lite blommor.





I Oxford hittade Murke en riktig tjur. Tyvärr fick hon inte med honom hem.




Sedan hittade hon de vackra blommorna, och då krävde hon förstås att få ha
med sin stora favorit på ett litet hörn av bilden.




Vi åkte skridskor och jag fick inse att jag minsann inte utvecklats till någon Salle den här gången heller. Jag hörde Mästers tjat "böj på knäna för fan!!!" men inte hjälpte det. Jag skyller på konståkningsskridskorna, den dåliga isen och alla brittiska idioter som konstant var i vägen för just mig.







Inflyttningsfesten för Jojjon och hennes golfnisse blev lyckad.
Fullast vinner, bakfullast förlorar. Jag och Murke tog hem de titlarna.






Jag och min prinsessa och jag och min narr.






Tre timmar innan Jojjon blev av med oss.


---

Hur det känns att vara tillbaka i Sundsvall? Jodå. Fröken Bitter och hårdrockaren stod med banderoller och välkomnade mig (i alla fall nästan) och därefter bjöd de mig på Max, så ja, jag är nöjd.

---

Nu skrev jag visserligen att jag får ta upp hockeyn i morgon istället, men jag måste ändå poängtera att jag tycker det är hutlöst knepigt att Tre Kronor kunde förlora trots att jag var iklädd turtrosornas rolls royce. Ems vill förstås få detta till att turtrosorna inte fyller någon funktion, men det gör de visst det. Det måste ha varit någon annan felande länk. Jag gissar att det berodde på att jag inte såg matchen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...