Då var det igång igen

Nja, några turtrosor blev det tyvärr inte av mina nya aspiranter. Men Kung Forsberg verkade ju gilla dem åtminstone, så vi får se om det kan hända att de får en ny chans under säsongen.

Om man ska börja med vad som var bra och positivt med dagens match så känner jag mig manad att börja med Magnus Häggström. Vilken debut! Bäst i dag? Ja, jag tror det, vilket inte bara säger något om hans fina spel utan också om övriga spelares insatser...

Till det positiva hör också Tomas Mojzis som jag tycker visade hög klass direkt (ett skönt besked!) och även lite plus till Josh Green som i alla fall till en början såg riktigt bra ut. Min förälskelse till dem har därmed inte lagt sig. Andreas Salomonsson gjorde en miss, men sådant händer i premiärer och därefter växlade han upp ordentligt och såg pigg ut, liksom Mats Zuccarello Aasen. Det tackar jag för. Och så The God himself då, förstås. Peter Forsberg gör ingen succé sett till vad han kan, givetvis inte. Men med tanke på förutsättningarna tycker jag ändå det är godkänt, minst sagt. Målet var förstås underbart, liksom backhandpasset med klinisk precision i slutet där han gav ett smakprov på sitt gigantiska register. Energin finns där och han verkar ha sitt självförtroende i behåll. Åkningen såg bra ut, fotproblemet såg inte ut att inkräkta (med tanke på vad som varit innan) och något enstaka missat skär tycker jag inte är något att bry sig om i nuläget.

Nu hoppas jag bara att han inte känner av foten i fortsättningen, för om det fungerar och han kan fortsätta spela så är jag säker på att alla bitar faller på plats snabbare än snabbast och att han och pucken som vanligt blir bästa vänner. För är det något Kung Forsberg är bra på (förutom allt annat) så är det ju att få allt att bli rätt direkt.

Roman Malek tycker jag gjorde en, på det stora hela, bra match. Han rörde sig bra, lämnade inte mycket returer och stod för bra räddningar. Men sedan får han ta på sig två av målen och det känns lite tråkigt att han inte kunde få en kanonstart, det känns som att det hade varit välbehövligt.

I övrigt då så finns det ju, som jag var inne på i inledningen, en hel del att oroa sig över. Men jag ska sluta vara pessimistisk, det var trots allt första matchen och förhoppningsvis är anfallsspelet, passningsspelet och effektiviteten några snäpp bättre redan på lördag och att virrigheten då är som bortblåst.

I övrigt: Vad hade Öviksborna för sig i kväll? Satt hemma och såg på idol? Publiksiffran var inte mycket att hänga i granen.

Nu blir det sängen, vilken skulle ha gästats för länge sedan. Men som vanligt så finns det så oändligt mycket intressant och spännande som bara måste göras innan man kan sova. Men i alla fall, gonatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...