Även solen har sina fläckar

Nu tänkte jag lista mina svagheter. En härlig lista med mina brister, akilleshälar, nackdelar och oförmågor alltså. Kanske ett uppdrag som kan tänkas vara både onödigt, destruktivt, nedvärderande och framförallt osmart och sjukligt svårt. Att lista svagheter när man är så gott som perfekt kan ju ses som en mindre omöjlighet och en lista över negativa sidor är kanske inget en potentiell arbetsgivare bör se. Men det kan ju vara intressant att se hur många jag kan få ihop.

Jag bad Murke nämna några dåliga sidor hos mig men eftersom jag fick svaret "Vadå? Du har väl inga dåliga sidor?" (visserligen med en ironisk stämma, men det har hon alltid och det är alltså inget att ta fasta på) så tänkte jag att jag får göra jobbet själv.

Listan är inte på något vis rangordnad. Ni får själva värdera sidorna.

1. Tänker för mycket. Eller ältar som det ju så fint heter.
2. Otålig med noll förståelse för andra. När jag förstår något, lär mig något, inser något, vill något så har jag svårt att orka med att andra kanske inte förstått detsamma. Jag tål inte seghet.
3. Långsint. Bryr mig inte ett skit om att det är gammalt, jag har i alla fall inte glömt.
4. För principfast. Egentligen en positiv egenskap men ibland välter det över och ställer till problem både för mig själv och för andra.
5. Obeslutsam. Visst, när jag väl bestämt mig är allt frid och fröjd och jag står fast vid det. Besluten är också alltid de rätta, men vägen dit är lång och plågsam. Att lägga tid och energi på att inte kunna besluta vilka strumpor man ska ta är ingen bra aktivitet.
6. Svårt att be om ursäkt och förlåta. Westernfilmernas mantra om att aldrig säga förlåt eller förlåta har jag tagit lite väl bokstavligt på. 
7. Grälsjuk och lättirriterad. Alltid kan man hitta något att dra igång ett gräl om. Och om folk håller med så kan man ju alltid byta åsikt, allt för att få pigga upp dagen lite med ett härligt och upprensande tjafs.
8. Utmanande och provocerande. Det spelar, uppenbarligen, ingen roll om andra personer rakt ut ber mig att sluta diskussionen. Jag fortsätter ändå och går gärna på ännu hårdare. Lite som ett tvång att få chockera folk med hur galet tolerant jag är för allt.
9. Bakåtsträvare. Konservativ och inte det minsta ombytlig. Prova något nytt? Nej, varför det? Spelar ingen roll om det är en ny pizzeria, ny glass, musik gjord efter 1990-talet eller vad det nu kan vara.
10. Morgontrött. Jag är som en zoombie och går inte att prata med, alls. Inte speciellt bra eftersom världen är konstruerad som så att man ska vara pigg och käck klockan sex på mogonen och sedan slockna innan midnatt.

Nåja, jag har i alla fall självinsikt och självdistans och det kommer man långt med. Dessutom så är det ju när man är medveten om det som man kan göra något åt saken och så är tanken. Kanske inte innan vintern är slut, knappast i dag eller i morgon men eventuellt under året. Vi får se.

Någon som vill kasta första stenen? Välkommen att fylla på listan du också!
(Eller så kör du på den fega taktiken att hålla tyst och sedan slå mig där det gör som ondast och känns mest. Så hade jag gjort).


Kommentarer
Postat av: Emma

haha äntligen har jag hittat en blogg där bloggaren har lite innanför pannbenet. Underbart med självinsikt =)

Som om jag skrivit listan själv, gjorde en liknande för ett tag sedan och hade kunnat hålla på hur länge som helst.

Guld att jag fått en grym blogg att läsa. =)



Tack !



Emma

2010-02-24 @ 23:07:56
URL: http://fuzzything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...