Tummen upp, Tre Kronor!

Ja, det är väl det minsta man kan säga. Jag var galet trött i morse efter Tre Kronors fina uppvisning mot Finland, men det var det värt. Fem av fem Morr blir det för kronorna, lätt. Bästa spelet av samtliga lag i går!

Återigen är det bara att bocka och buga för Nicklas Bäckström. Sinnessjukt bra, och så underbart att veta att man kommer kunna återliva lite av Kung Forsbergs magi även när hockeyguden avslutat karriären. Hade jag haft barn nu så hade jag satt ungen framför TV:n och sagt att han/hon kunde kolla in Bäckis och få sig en egen generations Foppa.

Tycker det känns lite mycket att hylla Henrik Lundqvist eftersom han egentligen inte behövde förta sig mot Finland, men han är ändå värd att omnämnas och ges ett högt betyg. Han visar upp precis det självförtroende och säkerhet som behövs och bidrar till en enorm trygghet och stabilitet. Nicklas Lidström och Niklas Kronwall är som vanligt stabila även de. Försvarsspelet var toppklass och det finns fler backar att lyfta fram än dessa klippor, men sedan ska även Henrik Zetterberg hyllas. Jag skiter i att poängproduktionen inte kommit igång än, för han gör ett sådant hästjobb defensivt så det räcker och blir över. För typ hundra år sedan gick jag på om hur bra Kung Forsberg var defensivt, och nej, då hade jag inte upptäckt Zäta och kunnat jämföra. I dag behövs inte den jämförelsen. Daniel Sedin, Daniel Alfredsson och Loui Eriksson är andra som höjer sig lite extra i det här laget som överlag spelade kanon och gjorde en stark laginsats.

Som sagt är det tummen upp för spelet i morse. Tre Kronor briljerar över hela banan, fortsätter visa upp toppkvalitet på passningsspelet och får allt att se enkelt ut. Kan man fortsätta det här spelet och lyckas dra ner tempot även i fortsatta matcher så kan det här gå hela vägen. Och när det gäller Peter Forsberg så står jag fast vid att jag är säker på att han kommer att komma igång och visa klass. Precis som i förra matchen så fanns det väldigt mycket kvar att önska av hockeyguden, men jag tror verkligen att det lossnar. Tror, hoppas, dödsönskar. Hoppas också att ni inte missförstår mig med det extasifierade surret om Bäckström om Henrik Zetterberg och undrar om jag blivit sjuk och övergett en viss person. Oroa er inte, Kung Forsberg är Kung Forsberg. The god Himself är och förblir gud och ingen kan ta hans plats.

Sammanfattningsvis så blev det en helt underbar hockeynatt, precis som jag hade hoppats på. Slötittade mest på Tjeckien-Ryssland så jag har inte så mycket att säga om den matchen, men USA-Canada var i alla fall en riktigt bra match. Att Joe Sakic var med hos Niklas Wikegård och Marie Lehman och hyllade hockeyguden gjorde ju förstås inte saken ett dugg sämre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...