Oh lord, there must be something you can say

Som ni vet så har jag ruggigt svårt att välja bara en favoritglass, en favoritbok, en favorithäst, en favoritmaträtt, en favoritlåt. Jag vill i alla fall ha en 3-10 stycken. Men jag tror att om jag blev pistolhotad och tvingad att säga bara en låt, ja då skulle det nog bli Another Day In Paradise.



I alla fall just nu. Och just nu är det jobb som gäller. Friidrott hela dagen lång och sedan ska jag nog börja beta av mina favoritglassar också. Frågan är bara vem jag ska börja med? Är som sagt svårt när man har flera stycken som är värda förstaplatsen.

Och en sak till. Vi såg Wallander - Vittnet häromdagen. Sista filmen (?) och hej vilket bra slut! Låt detta nu bli den sista i ordningen och dra inte igång en ny serie av filmer. För jag vill att Kurt avslutar så här. 

In times of stress - be bold and valiant

Aouch, sumpade en fin filmkväll bara för att sitta hemma istället och snora mig i form inför helgens jobb. Strongt gjort. Men influensan sitter fortfarande i och jag behöver kurera mig.

Dessutom har jag en del att göra i form av förberedelser inför en stressig helg och den kommande veckan. Helgens jobb blir friidrott för hela slanten och sedan ska jag skriva klart min text om svensk fotbollshistoria. Till veckan blir det en massa skolarbete i form av en hemtenta i fotbollskursen jag läser och dessutom ska det göras lite intervjuer för två jobbuppdrag. Hade planerat att åka till farmor till veckan men kollar almanackan och hittar inga luckor... Får se hur det blir.

Och: Grattis Näslund!

Nu tar jag en liten paus och surrar lite med Ems och Blonda Häxan. Välbehövligt!


Såja älskade hår, mamma ska ta hand om dig i höst också

Hösten, hockeysäsongen och nya läsåret närmar sig och då är det på sin plats att jag handlar hem hårprodukter. Jag har siktat in mig på Redken All Soft-serien och kör på ett kit med:
   
   ♦ Redken All Soft Schampoo
   ♦ Redken All Soft conditioner
   ♦ Redken All Soft Heavy Cream

Jag har inte provat omtycka All Soft-serien tidigare eftersom att jag varit rädd att den ska bli för tung för mitt hår. Men nu är jag beredd att ge den ett seriöst försök. Tänker också slå till på värmeskyddet Redken Smooth Down Heat Glide Leave-In Serum som är från den snäppet tyngre serien. Okej, risken är att mina fina strån blir helt nedtyngda av de här produkterna, men håret är i stort behov av fukt och jag tror att detta kan vara till stor hjälp. Värt ett försök, alltså! 

Redken All Soft Superpaket i gruppen Varumärken A-Ö / Redken / Redken paket och presentkit hos Bangerhead.se (SA000006)Redken Smooth Down Heat Glide i gruppen Varumärken A-Ö / Redken / Redken Smooth Down hos Bangerhead.se (18010374)
     Redken schampo, Redken balsam
     och Redken inpackning
                                                             Redken värmeskydd

                                                                                                                  Bilder: Bangerhead

Dessutom tänkte jag passa på att beställa mitt favoritansiktsvatten från Ole Henriksen och våga mig på att testa en (för mig) ny ansiktsrengöring från samma märke. Den sistnämnda ska passa bättre för torr och känslig hy vilket jag tror kan behövas i vinter.

Men... Den här beställningen får jag ta itu med i morgon för nu är det sängen som kallar. Dessutom borde jag kanske vänta tills jag är tillbaka i Sundsvall? Onödigt att släpa på än mer hårprodukter i resväskan.


Brun eller svart?


                                                                                                               Stövlar från La Redoute

Ja, vad tycker ni? Vill ha dessa stövlarna men kan inte bestämma vilken färg det ska bli. På bilderna så ser de bruna klart snyggast ut. Men sedan är det ju det där med att matcha också... För aldrig i livet att jag går runt med bruna stövlar och svart väska. Och min favoritväska lämnar jag inte i första taget.

Jag kanske ska dra lott? Eller ännu hellre, jag kanske ska köpa båda två? Fast... Det är kanske bara ett alternativ i min drömvärld.


"Goda vänner kommer alltid tillbaka!"

Ibland ramlar man över något skrivet av en vis person och som gör att man mår sååå mycket bättre. Saltet i såren sköljs bort och man vågar känna lite hopp om att det någon gång ska kunna läka.

"Man glömmer aldrig en god vän, även om man ibland blir påmind av att den inte finns inom räckhåll just nu. Det är både rätt och fel att säga att en vänskap måste vårdas. Den måste vårdas för att upprätthålla en kontakt, men det betyder inte att vänskapen är helt slut när man är ifrån varandra."

Och även om det där kanske mer passar in på ett rivsår än på krossår och skärsår som jag har, så suger jag åt mig. Och hoppas.

Annars då? Jag laddar för att se på TV snart igen och lyssnar på Unchained Melody.


Tåget fortsätter med missnöje, bitterhet och gnäll

Nej, det är nog ingen förkylning utan influensa. Febern verkar vilja döda mig. Dessutom har regnet upphört och istället är det strålande sol, vindstilla och alldeles underbart. En perfekt dag för att bada, alltså. Ja, för alla andra utom jag då. Jag borde inte klaga, men när jag inte har något bättre för mig så blir det lätt så.

Men jag har ändå några aktiviteter på gång under dagen. Nu ska jag äta fiskbullar och sedan ska jag försöka göra lite research inför ett kommande jobb. Dessutom ska jag skriva fotboll och klockan tre är det dags för dagens första tv-tid. Då ska jag nämligen se Pippi Långstrump på rymmen och sedan ska jag nog varva Simpsons och Family Guy med att läsa Elsas Mode. Klockan nio är det återigen dags för TV:n i form av underbara filmen Tillsammans. Så oroa er inte för mig. Ha så roligt i solen ni. 

Tänkte avsluta med att jag inte helt dragit offerkoftan över mig. Jag har nämligen bokat tågbiljett tillbaka till Sundsvall och är glad över att jag kom billigt undan. Fick en ombokningsbar biljett för 468 kronor. Inte fel!

Dancing with myself

Tredje Macahan-avsnittet avklarat och snoret rinner. Ja, det är ungefär så dagen sett ut. Lilla arma jag har åkt på världens dunderförkylning och som vanligt så är det är lite värre när jag är förkyld än när någon annan är det.

Men är jag bitter? Näe. För Arvika gör mig inte besviken. Är jag sjuk så vräker förstås regnet ner och förstör stämningen för alla andra. Det håller mitt humör uppe. Ja, det och Zeb Macahan.

Varför föddes inte alla andra utan talförmåga?

Dags för fika med Ems och Murke. Jag har redan planerat in dagens diskussioner.

1. Om mig och min framtid (50 procent av tiden)
2. Snart stundande hockeysäsongen (20 procent av tiden)
3. Kung Forsberg i allmänhet (10 procent av tiden)
4. Vad som helst som Ems vill prata om (10 procent av tiden)
5. Fritt fram för Murke att ta ton (9 procent av tiden)
6. Jag ondgör mig över att jukeboxen inte fungerar och att ingen någonsin fixar den, avdelning: det var bättre förr (1 procent av tiden, det går nämligen snabbt eftersom den monologen går på ren rutin).

Hoppas detta blir 100 procent. Annars får vi minska Murkes tid helt enkelt eller plussa på min, det är helt okej. Och om Sassa hänger på får hon ta Murkes tid.

Det är ungefär så här mycket jag hinner med att skriva för nu hör jag hur gula faran är på ingång. Och jag är förstås inte klar än. Men Ems klarar sig nog ett tag. För är det någon som är värd att vänta på så är det jag.


Plågsamt med förbud

Nej, nu ska det inte shoppas mer. Alls. På väldigt länge. Nu får det vara nog. Men jag måste ändå visa vad jag vill ha i skoväg (håller mig borta från kläder trots alla höstnyheter).


Okej, gjord i paint för jag var lat. Radavståndet stör mig, det ser förjävligt ut. Pilarna likaså. Placeringen av bildtexter känns inte särskilt motiverad. Så, nu har jag försvarat mig så mina designvänner kan inte komma och klaga.

Nu till grejen. Skorna. De från Halens bara måste jag ha! De finns som sagt även i svart men jag tycker de ljusbeige är mycket snyggare eftersom rosorna kommer fram mer på dem. Tyvärr är det skor jag tycker hade varit roligare att spatsera runt i nu i sommar och dessutom har jag redan fler par skor än vad jag hinner använda. Men man ska inte kväva sina lustar har jag fått lära mig, och de här skorna väcker verkligen ett enormt ha-begär och stora lustar inom mig. Skorna från H&M känns också som om de borde ges plats åt i min garderob. Vi får se...

Blev förresten supernöjd med mina fynd från Nelly. Den svarta klänningen från Lipsy sitter som en smäck och känns som största kapet på riktigt länge. Fickorna med stenar på gör den bara snyggare och hela klänningen är bättre i verkligheten är på bild. Super! Jag älskar dessutom det vita linnet (eller ja, det funkar som klänning också), särskilt med tanke på priset. Sött och snyggt och passar både till vardag och fest. Hm... Jag tror nog det var ett ännu större fynd.

Och strandväskan blir kanon resten av sommaren. Nästan så jag funderar på att beställa den i fler färger. Jag skippade den rosa och tog bara den randiga, vilket jag ångrar lite nu. Hade gärna haft den i rosa och blått också. Men som sagt, ingen mer shopping nu.


Murke har byggt bo i min hjärna igen

Att göra-listan är fullklottrad men vad fan, det är ju fredag. Lite lugn och ro måste jag få (eh... nu igen). Sitter och slökollar på Livvakterna på tv:n, bläddrar i H&M-katalogen (som är en riktig besvikelse!) och äter popcorn.  

Tänkte hoppa in i duschen och passa på att inviga min nya rakhyvel Venus Embrace. För ja, jag är ju ett lätt offer för all reklam och givetvis måste det vara betydligt bättre med fem blad än tre. Det var ju jättelänge sedan den kom ut på marknaden och jag har fortfarande inte köpt den. Skandal! Men nu stod den ju rätt framför mig när jag studsade in på Coop och då var det ju som menat att jag skulle göra av med 200 kronor redan innan jag tagit fem steg därinne.

Intressant det där ändå. Om jag vore Murke skulle jag spara in en massa pengar på hårborttagningsprodukter och få dåligt samvete över att jag "överkonsumerar" när jag köper en tröja bara för att den är snygg. Antagligen så skulle jag också tycka att det fanns betydligt bättre saker än att vara nyrakad. Typ känslan av att vada i lera på en festival och inte sakna en dusch.

Skulle tro att det är sådant där vi kommer att diskutera i morgon. Jag och Murke älskar våra olikheter och ännu mer att prata om dem. Får se om det blir lunch på Sunday´s eller fika på vårt gamla stammisställe City. Därefter ska det badas. Det ska bli en tjejdag med mycket surr och bus hos Ems och oavsett väder så ska vi minsann bada.


Niko Dimitrakos klar för MODO

Och därmed har vi fått en klassforward! Härligt, sådant här gör att man kan luta sig tillbaka och känna att det börjar ljusna lite. Jag tycker lagbygget ser lovande ut. Även om det är många frågetecken och mycket som ska fungera för att det ska bli något att hänga i granen så tror jag ändå på det här laget. Nej, inget ropa-hej-innan-vi-är-över-bäcken nu, men det jag menar är att det finns potential. På allvar.

Givetvis kan man alltid hävda att bara alla spelar på sin toppnivå, bara han briljerar, bara den och den lyfter sig från senaste tiden och så vidare i alla evighet så kommer det att bli en lyckad säsong. Men det är inte det jag menar nu. Det känns inte som att jag griper efter halmstrå utan att vi faktiskt har ett bra utgångsläge. 

Och detta med att allt ska gå i lås är något som krävs även om man så sitter inne med ett mästarlag. Till och med då så gäller det att att saker och ting går rätt väg. Det fungerar inte att de rutinerade rävarna gör en dålig säsong och att nyförvärven floppar. Man vinner inget SM-guld bara för att laget på papperet är en diger lista av världsspelare. Den läxan har vi redan lärt oss.

---

Kung Forsberg då? Ja, vi får ju se. Vänta och se. För hoppet finns ju trots allt och det ger vi inte upp. Och tar han plats i truppen så släpper jag förstås alla hämningar och basonerar ut "SM-GUUUULD!!!" direkt. För det är ju så det ska vara.

---

Förresten, Simon Gagne är klar för Tamba Bay. Inte direkt det roligaste som hänt i sommar. Men jag kanske inte ska klaga. Jag dödade en spindel i går och trots det så regnar det inte. Så min tur tog väl ut sig på det viset istället för att fungera som en mur runt alla spelare jag vill ha kvar i mina lag.

Vem är jag? Varför är jag här? Vad gör jag här?

Nej, den typen av självupptagna grubblerier har jag inte tid med. För jag har nämligen kommit in på utbildningen jag velat gå i flera år. Hurra!

Eller..? För vet ni, är det inte typiskt? Jag tror jag har ångrat mig. Kanske? Nu vet jag faktiskt inte om jag vill gå den. Är det rätt? Blir det bra? Har jag den motivationen? Vill jag?

Eller borde jag ge mig tid för de där självupptagna grubblerierna istället? Vad vill jag?

                                                                  Ingen aning.

Jag är ingen OK-tjej längre

Nu är det slut.

Var in på min favoritaffär i hela världen. H&M tänker kanske ni, men nej, det är fel. För alla som vet hur jag fungerar känner ju förstås till att det är OKQ8 i Arvika som är min favorit. I princip är jag ju född där, eller allra minst uppfödd. Macken ligger mitt emellan hemma och ishallen/ridskolan. Så ja, ni kan säkert lista ut antalet besök det har blivit där genom åren. Antagligen är det nog det som jag saknar allra mest i Sundsvall.

Vi var i sedvanlig ordning där i dag, jag och Mäster. Han för att köpa korv med bröd (frukost), kattmat och grädde. Jag för att köpa daimtårtan till Kung Forsbergs ära. Kattmaten höll vi visserligen på att glömma men tack och lov så har OK en uppmärksam personal. "Men va, ni glömmer väl inte kattmaten i dag?" frågade de. Jag går därför tillbaka för att hämta mat åt Skallepär och kompani och det är då det händer. Dörren till lagret är öppen. Det har den inte varit på flera år. Och där sitter det som inte får sitta där. En "Grattis Färjestad till guldet"-affisch. Ridå. Illamående.

Hur jag än vrider och vänder på det så var det egentligen inget att bli förvånad över. Jag borde ha räknat ut att den här macken skulle lida av en kärlek till Färjestad.

Men jag hade hoppats. Någonstans inom mig hade jag hoppats på att så inte var fallet. Att den här värmländska OKQ8-macken istället hade lite vett och höll på MODO eller åtminstone var neutral. Men så är det inte. Nu står mitt hopp till att försöka hitta någon annan. Men vem då? Shell, Statoil, Hydro...? Nej, ingen av dem är något för mig. Ej heller kära OK/Q8 i fortsättningen.

Jag kommer nog hitta nya kärlekar. Men någon sådan som den jag hyste för OKQ8, det kommer det nog aldrig någon mer.

20 juli - en av årets två viktigaste dagar

Grattis Kung Forsberg på 37-årsdagen!

Och under tiden som hockeyguden (förhoppningsvis) avnjuter födelsedagsfrukost på sängen så drar jag till stan på ett möte för att diskutera lite kommande jobbuppdrag. Ska bli väldigt intressant och jag känner mig riktigt taggad!

Efteråt tänkte jag spendera några timmar på biblioteket (någon som vill joina?) för research och allmän påläsning. Tänkte ta tag i allt annat också som släpat efter. Lagningen av kära Bobcat har ännu inte blivit gjord och jag saknar honom. Nuvarande mobilen är ett skolboksexempel på hur en telefon inte ska fungera. Den gör precis som den vill och är inte ens värd ett namn. Nej, jag får ringa och boka tid för healing av Bobcat nu så han snart kan bli frisk.

I kväll firar jag, som alltid när The God fyller år, med tårta. Tror det blir daimtårta den här gången.

Mitt smultronställe har kommit närmare

Nämligen utanför huset. Perfekt. Att äta smultron och jordgubbar måste väl vara det allra viktigaste under sommaren?





Nu ska jag nog lämna smultronen och jordgubbarna till förmån för fortsatt läsning om svensk fotbollskultur. Men jag kan ju lika gärna varva detta med att äta mer smultron? Funkar ju ypperligt.

---

Oj vad jag vill ha en systemkamera. Kan man få en bara man önskar sig en tillräckligt mycket? Jag ska testa det, Försöka duger, har jag hört.


Det är synd om människorna

Det blev ingen fest i fredags. Istället blev det tjejmiddag (grillat förstås), tävlingar och mys. Underbart det också!

Först inledde jag, Jojjon och Sassa med minigolf. Jag hade riktat in mig på att slå banrekordet men av diverse anledningar så blev det inte så. Konstigt nog så vann Sassa och det blev bara silver för mig. Att komma med ursäkter är ju inte min grej, men jag vill ändå påpeka att Sassa och Jojjon fuskade, lagspelade (och glömde mig i det där teamet) samt att det var något fel på min klubba och boll. Dessutom var jag först ut vilket gjorde att fuskarna hade en stor fördel eftersom de kunde ta del av mina tricks.


         

Trots förlusten så höll jag god min och istället åkte vi hem för att fixa mat. Ems rullade in lagom till dess (skräll!) och det blev lite diskussioner om hösten och krig mellan mig och Jojjon om vem som skulle få prata mest. Sedan var det meningen att Jojjon skulle fixa biffen, eller ja flintasteken, men efter att ha lagt den på grillen så glömdes den bort i diskussionerna om laktos i p-piller. Så grillmästare Anders fick tycka in istället och rädda köttet. 

I övrigt lyckades Jojjon överträffa sig själv tror jag. Hon bjuder alltid på jättegod mat men den här gången var det ännu godare än vanligt.



                          
Sassa är kung på att jonglera. Ems och jag var, för att uttrycka det milt, helt usla. Så jag tog bilder på mig själv istället som tröst. 


                      

Efter maten röstade vi fram krocket som kvällens andra tävling. Vi körde två omgångar och jag lät Jojjon och Sassa vinna så det skulle bli lugn och ro. Sedan avslutade vi med Sverige-spelet och då hade jag tröttnat på att vara en snäll och menlös variant av mig själv. Jag sket i att vara mina vänner till lags och ville bara vinna. Så det gjorde jag - förstås. Inga konstigheter.



                      
Under tiden de andra fortsatte att kämpa sig runt och traggla frågor så passade jag på att utöva mitt största intresse: ta segerbilder på mig själv.


Haha, kolla de bittra förlorarna! Det är synd om människorna.

Nu, läsa om svensk fotbollskultur och äta mat för det har jag glömt att göra. Illa.

Det här stör mig just nu

  • Att man inte får jobba hur mycket man vill. CSN-beloppet har visserligen höjts (tack för det!), men det borde höjas ännu mer! Allra helst borde det inte finnas någon gräns alls för hur mycket man som student får tjäna pengar på att jobba innan CSN-pengarna minskar.
  • Min egen prioriteringsförmåga just nu. Känns som att jag har en viss tendens att prioritera helt fel i nuläget. Allt som ska skrivas och har varit punkt ett ramlar ner på listan på grund av att jag hittar en massa annat som förstås måste göras just nu. Eller... egentligen inte.
  • Att mina nya Fornarina-jeans är alldeles för stora. Måste de köra varje modell i ytterligare olika modeller med olika storlekar? Man kan pendla mellan 4-5 storlekar. Inte okej.
  • La Redoutes så kallade "kundservice". Jag mailade in en fråga via deras kategori produktfrågor om skaftvidd på ett par stövlar och fick följande svar: "Då hela sortimentet finns på vårt lager i Frankrike, har vi dessvärre ingen möjlighet att lämna ytterligare information om produkten utöver det som står i katalogen eller på Internet". Ja, det var ju mycket till service. Varför ens ha en kategori med produktfrågor om det enda ni kan svara på är det som står i katalogen eller på nätet? Den informationen hade jag redan hittat - jag är ju läskunnig.
  • Allmän beslutsångest över klädesval. Vad ska jag ha på mig i kväll? Dra lott?

En gedigen lista som kanske osar mer bitterhet än vad jag känner nu. Men nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig inför den stundande minigolfen och grillfesten. Känns som att jag är i tillräckligt bra slag för att spöa skiten ur de andra inne på golfbanan.


Backar bakåt lite

Har filmkväll med mig själv. Enda sällskapet är popcorn och Marabou polka, men vem klagar? Kan ju knappast bli bättre. Inte ligger jag på latsidan heller. Jag har kapslat in hela håret i olivolja och väntar förväntansfullt på att få se resultatet.

Olivolja sägs ju vara en perfekt hemmakur för torrt hår och även om jag är skeptisk så kan man ju alltid testa. Lika bra att slänga i det nu så man slipper ha kvar den (troligen) feta känslan i håret i morgon kväll när det vankas grillfest hos Jojjon. 

Ser filmen I spindelns nät, men har ett annat bra filmtips att ge. Across The Wide Missouri är en av de bästa filmer som gjorts.




Anställ mig som pådrivare för att få fler att vara med i Lyxfällan!

Men kanske kan börja karriären med att vara med själv först?

Charlottenberg har levererat igen. Jag, Ems och Snåljopen kryssade oss igenom folkmassorna och fyndade. Snålis, eller "Jag är inte snål, jag håller i pengarna" som hon själv kallar det, nöjde sig med ett halsband och ett nagellack. Ems storhandlade smink inne på Kicks och sedan femtusen skjortor, blusar, toppar och byxor. Hela tiden ivrigt påhejad av mig. Näst efter att handla själv så gillar jag att se andra fördärva sin ekonomi.

Och så för er, som liksom jag, är mer intresserade av mina inköp så kommer listan här:
- Ljusblå stuprörsjeans som satt som en smäck. Äntligen! Har varit på jakt efter nya jeans länge och bara sett åt Fornarina, men nu gick jag wild and crazy och tittade efter ett par på Cubus istället. Min tanke om att bara Fornarina-jeans sitter snyggt får nu vika åt sidan, för dessa var ett kanonköp.
- Tre stycken spetstrosor a´la Hanky Panky-stuk från Cubus. Jag handlar sådana varje gång jag är där tror jag. Hanky Panky sitter bättre, är snyggare och är större aspiranter som turtrosor men kostar också fyra gånger så mycket. I alla fall så blev det ett par vita (sakta men säkert börjar min armé av vita underkläder att ta fart), ett par rosa och ett par korall.
- Mitt favoritrouge i älsklingsfärgen Glee från I.d Bare Escentials i fullstorlek och till rea-priset 112 kronor. Världens fynd!
- Fyra stycken nagellack från Depend. Ministorlek, givetvis. Allt handlar om storlek i mitt liv och principen ju mindre desto bättre är fortfarande väl ankrad. Blev ett rosa och sedan tre stycken vårdande.
- Lila volanglinne från H&M. Hade tänkt köpa det för fullpris i Karlstad men valde att låta bli. Tack och lov för min kylighet, för nu fanns det för 50 kronor. Som hittat alltså!

Saker jag var sugen på men inte köpte:
- En av mina favoritparfymer, Versace Women, som det var 30 procent rabatt på. Undrar varför? Hoppas innerligt att den inte utgår ur sortimentet.
- Svarta kilklackar inne på H&M med öppen tå. Passade perfekt på mig och hela baletten, men jag stod emot. Jag gillar ju trots allt inte ens kilklackar.
- Mjuk spets-BH i spets, 2 för 1 inne på Bik Bok.
- Balsam. Orkade inte ens leta.

Vill också informera om att jag inte behövde visa leg på systemet. Äntligen har de fattat att jag är 23 år och inte tonåring. Tycker detta är lite av en milstolpe som bör kommas ihåg.

Saker jag inte ska göra än på ett bra tag:
- Shoppa. Inte ens på rea. Inte ens fynd med stort utropstecken. Inte ens för att jag bara måste ha det.
- Missbedöma avstånd och hoppa rakt i en vattenpöl.

Nu ska jag ut och jogga. Har rensat MP3:n så nu är det bara träningsmusik på den.


Walk of Life

I går var vi i Strömstad och Smögen. Vi satte oss i bilen tidigt på morgonen och hade siktet inställt på en rolig roadtrip med mycket sol och bad. Det blev en händelserik dag med inslag av felåkningar, sol, inget bad och istället samtal till 112, skrämmande blod, lång väntan på räddningstjänsten, kustbevakningen och sjöräddningen, springtur i panik och sedan lättnad. Hoppas vi?

Sedan avslutades dagen med en hemresa genom västra Värmland. Härligt att vara hemma, tyckte vi. Då tackade Moder Natur med att ge oss värsta åskvädret någonsin med en tromb, hagel och blixtar. Det började i Bengtsfors och då tyckte vi att det var mysigt. "Äntligen, nu kanske min huvudvärk släpper", tänkte jag. Sedan gick mysigheten över till att mest kännas skrämmande. Vi resonerade som så att det var bättre att stå still när det flög grenar över hela vägen och haglet gjorde att man inte såg en meter av vägen framför oss. Efter någon halvtimme på en uppfart till ett hus i Yearteam så åkte vi vidare - sakta och osäkert. Max 40 kilometer i timmen hela vägen till Sulvik. Roligt!  

Först var vi dock osäkra på om det var åskväder för det liknande inget annat vi varit med om. I bilen fanns lite olika gissningar: Miljöpartiets valkampanj "Se hur det går om inte vi gör något åt växthuseffekten" (min gissning), vi blir bombade av Norge (Murkes gissning, konstigt nog), en galen professor som leker lite (Ems har sett för mycket film) alternativt en flock kor som är på krigsstigen (Ems gissar vidare), Guds straff mot mig för att jag inte tänkt rösta på Miljöpartiet (Murke gissar igen) eller åska (Sassas förslag). Man kan alltså säga att Sassa - helt oväntat - tog hem segern. Och då är det ju på sin plats att jag redovisar vem som vann djurleken och substantivleken på vägen ner: jag. Förstås.

Nu är jag hemma och har just ätit frukost. Tänkte berätta mer om gårdagen samt lite övrigt (det har ju varit VM-final, grattis Spanien!) men det får bli senare. Om åskan tillåter. Adios!

The Twilight Saga: Eclipse

Jag och Edward Cullen? Nej, inte nu längre. Jag gör slut. Vi var på bio i går och såg Eclipse och jag måste säga att det nog var den bästa i Twilight-serien hittills faktiskt. I alla fall mil bättre än tvåan. Men Edward... Nej, han har mist sin Morran. Jag tycker han blir mer och mer utav en surmupp och nu är det slut. Han har aldrig varit närmare än flera pinnhål nedanför Kung Forsberg och nu faller han än längre ner. Vi avskriver honom helt och hållet, tror jag.

Historien med Bella och Edward utvecklar sig med myrsteg - om ens det. Nu ska de alltså gifta sig. Ja, men det var ju så tvåan också slutade? Här händer inte mycket. Men jag borde kanske inte klaga. Det där om att göra en hel historia och sedan missa själva utvecklingen är väl något av min egen grej. Trots att det ytligt sett inte känns som att Bellas och Edwards relation går så mycket framåt så händer det ändå massor. Tempot är högre och det blir mer action än sömnpiller. Tiden går blixtsnabbt och filmen känns aldrig tråkig. 

Dessutom tycker jag att filmen tjänar massor på återberättelserna om hur några av dem blev vampyrer. Det ger kött och blod till historien, men framförallt höjer det mitt intresse avsevärt. Sedan är Dakota Fanning urbra trots den lilla tid hon får.


                                                                                                                                    Bild: RST Video

Edward och Jacob stod för varsin vass replik som gjorde hela filmen. Surmuppen ilsknar till när Jacob i vanlig ordning uppenbarar sig i bar överkropp.
Edward: Doesn't he own a shirt?
Senare så håller Bella på att frysa till is och en kall vampyr är förstås inte till mycket hjälp. Edward är inte helt villig att låta Jacob hjälpa till genom att värma henne, men får svar på tal.
Jacob: Let's face it, I am hotter than you.

Betyg: 3 av 5 Morr!

---

Nu blir det mer film. Jag gör en paus i att skriva om fotboll och riktar istället in mig på att se filmen Good. Har fått för mig att det ska vara en film i min smak, så vi får hålla tummarna.

Från gentleman till huligan



Sol, ny bikini, båttur, jordgubbar, gentlemän och huliganer. Jo då, rätt så bra dag!

Finns dock ett moln på himlen. Mitt hår. För jodå, än en gång har jag gått i fällan. Färga utväxten kan jag ju göra hemma, resonerade jag för ett tag sedan. Stockholmsfjollan var smart och insåg att färgen jag köpt inte skulle bli densamma som den jag hade i håret och att en utväxtfärgning istället bara skulle resultera i att den skulle synas ännu mer. Smart tänkt, tyckte jag och bestämde att hela håret skulle färgas. Så nu är det svart. Och det går inte bort. Jippi. Men okej, jag överlever.

Funderar över på om jag ska köpa en iPhone. Kanske inte det mest nödvändiga, men känns som ett måste för att inte hamna i alltför stort tekniskt underläge mot Mäster och Majk. I övrigt så är dagen vigd åt fotboll i stora mängder. Men jag börjar med jordgubbarna - och skippar nog iPhonen.


Rea är fina grejer

Nelly har ju rea och jag hittade en del som jag ville ha. Hade tänkt nöja mig med shopping för ett tag, men vad gör man när man inte kan hålla fingrarna i styr?

Detta klickade jag hem:

 Banana Bag SEK 40, Nelly Accessories - NELLY.COMBanana Bag SEK 40, Nelly Accessories - NELLY.COM
Rose Lace Top SEK 59, Club L - NELLY.COM Xmas Jewel Dress SEK 239, Lipsy - NELLY.COM

Hoppas bara att de är lika fina i verkligheten och sitter bra.

Strandväska i flera olika färger för 40 kronor, jättesöt vit topp (eller klänning på mig?) med spetsdetaljer och blomma från Club L, 59 kronor (!) och en svart fodralklänning från Lipsy. Modellen och färgen gör den till en klassiker. Däremot är jag lite frågande till de stenprydda fickorna... Men en Lipsy-klänning för drygt 200 kronor får ha fickor, faktiskt.

På tal om shopping? Gissa vem som snart blir upphämtad i gula faran för avfärd mot Challa? Är rean fortfarande igång lär jag inte komma hem tomhänt. Inte annars heller, kanske. Men försöka duger!


Hatar när man rispar upp nagellacket på snusdosan

"Du är som en kille fast i en fin förpackning."

Pratet om att jag är manlig upphör aldrig. Är det verkligen så? Jag fiser inte, rapar inte, snusar inte och är väl i mångt och mycket allmänt tjejig. Fast okej, jag skryter om min fiskefångst och det har väl hänt att jag slängt strumporna direkt på golvet. Illa.



Men nu bär det in till stan för fotbollshäng. Jag ser fram emot en kanonmatch och förstås med (som sig bör) delade sympatier och åsikter i soffan. Heja Tyskland!


På lördag smäller det!

Då kommer äntligen älskade Jojjon till Sverige! Jag saknar min trollunge så det gör ont och det ska bli underbart att träffa henne igen. Vi har inte setts sedan i vintras så nu är det hög tid. Vi har massor att ta igen och det känns som att jag får boka in henne på heltid under tiden hon är här så jag vet att vi hinner med allt.

Jag ser fram emot en massa grillkvällar, filmmys, systerligt delande på chokladkakan (det är det bästa med Jojjon, hon tål inte choklad så jag får allt själv), utekvällar på bryggan, musikpeppande i bilen, hockeysurrande och galet fnissande. Och förstås en massa stök och bus med Ems, Sassa, Åsman och Murke!


                   
                                                        Jag och min lilla darling

Och fan. Jag tror jag vill bli blond igen. Eller? Vilket evigt dilemma det där är. Hur man än gör så kvarstår alltid den frågan som ett av livets största problem.


All publicitet är inte bra publicitet, eller?

Säga vad man vill om Gudrun Schyman, men vilket geni hon är när det kommer till att väcka uppmärksamhet! Att elda upp 100 000 kronor väcker betydligt fler reaktioner än vad en påkostad annons hade gjort.

Men. All publicitet är inte bra publicitet. Det är tydligt att det här väcker stor avsky och knappast får många sympatier hos de väljarna som var i valet och kvalet. Någon vallfärdning till FI lär det knappast bli. Snarare verkar det vara fler som väljer bort partiet efter den här grejen och det kan jag förstå.

Rent personligen har jag dock svårt att förstå resonemanget om att detta är idiotiskt just eftersom de borde valt att skänka pengarna till välgörenhet eller liknande ändamål. Varför det? Få saker retar mig så mycket som personer som inte förstår att det är upp till var och en vad de gör med sina pengar. Vill man lägga pengarna på att elda upp dem, köpa biljett till alla Timrå IK:s matcher, bunkra upp med en miljard skor eller lägga dem på cigaretter så är det okej. Det ena är inte sämre än det andra, för man väljer själv vad man gör med sina pengar. Sedan kan jag tycka det är dumt eller onödigt, men man är knappast skyldig att istället skänka dem till välgörenhet.

Ärligt talat är jag lite delad. Jag är inget fan av Gudrun och hennes parti och jag förstår som sagt de arga reaktionerna. Men det är inte det viktiga i den här historien. För frågan är om det här ens var tänkt som en PR-strategi för att locka väljare? Jag tror snarare att det kan ha handlat om ett event för att få uppmärksamhet, få igång folks reaktioner och helt enkelt skapa debatt om jämställdhet.

Även om väljarna inte vallfärdar till FI så blir partiet i alla fall omtalat och deras valfrågor omdiskuterade. När alla går i taket över att politiker eldar upp de här pengarna när de istället hade kunnat skänka dem till kvinnor som tjänar mindre i lön än männen, så öppnar det upp för att ämnet börjar diskuteras på allvar. Och det är nog det Gudrun vill.

Helter Skelter

I torsdags skrev jag ett lagom pessimistiskt inlägg. Sedan gick jag ut och joggade i mörkret (väldigt bra) och lyssnade på U2 och framförallt Helter Skelter. Sedan mådde jag bättre. Det är konstigt det där hur bra musik kan förbättra så mycket.

Så det är alltså det jag ska göra nu när jag är trött som en gnu efter en hård och stressig arbetshelg. Jag och U2 ska slå bort några timmar tillsammans så min stresshjärna varvar ner och infinner sig i ett läge utan en pockande huvudvärk. Sedan ska jag sova. Kanske i tid för en gångs skull och kanske till och med åtta timmar?

Ja vi får se hur det blir. Morgondagen är i alla fall vigd åt gentlemän och huliganer.

PS. Blonda Häxan, gissa vilken kändis jag såg i går? Jo då, Arvika lockar till sig de allra största. DS.


"Du kan vara kebab!"

Okej, nu är det mer än en vecka sedan jag var i Kalmar men jag tycker nog att Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan är värda en liten resumé.

Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle åka buss till Kalmar. Men nu gjorde jag det i alla fall, tack och lov. För det var underbart att träffa min gamla vapendragare igen. Ja, Häxan också förstås men hon bor ju åtminstone i civilisationen så henne är det lättare att träffa i tid och otid.

På fem dagar hann vi med att vilja adoptera lilla staffen Maylis, testa varenda uteservering, konstatera att Ölandsbron faktiskt finns, upphäva vårt påtänka adoptionsskap av byrackan, se på fotbolls-VM, diskutera Grey´s Anatomy, handla upp halva Kalmar, känna lite moderskänslor över fjortisarnas vilda lekar, grilla, premiäräta på Subways tillsammans med precis alla andra i Kalmar, njuta av solen, bli anfallna av änder, leka "jag har aldrig" med egna regler, tjafsa om vem som är mest bitter eller vem som "kan vara kebab" (ett Stockholms-påfund som jag aldrig förstod mig på), kissa och ta bilder, vara nostalgiska, frysa häcken av oss, lagspela inne på H&M, köpa tandkräm på macken tidigt på morgonen, bråka om Cola och Pepsi, diskutera Kung Forsbergs nya flickvän, bli väckta av att bli påhoppade av byrackan, spela minigolf (JAG VANN!), undra om kalmarborna skämtade eller om de pratade så som de gjorde på riktigt, försvara Maylis och berätta att hon inte alls är en kamphund och att det istället är Stockholmsfjollan man ska vara rädd för, gå på upptäcksfärd, konstatera att OKQ8 i Kalmar inte är mycket att hänga i granen och att äta Daimstrut men inte fiskbullar.

Ja, okej, det var en lång mening. Har för mig att vi förfasades lite över just hiskeligt långa meningar i Kalmars gratistidning. Men kasta sten i glashus och dubbelmoral har alltid varit mina paradgrenar. Det och minigolf.

Här bjuder jag på en liten bildskörd:






   

Som alltid när trion är igång krävs det att de flesta bilder hålls inom lås och bom och inte visas upp för allmän beskådning. Ingen förvånas över att Fjoll vann den interna striden om vem som är på flest av censurbilderna. Resultatet blev 15 på Fjollan och 5 var på mig och Häxan.

Eftersom minigrisen Majsan gör sig bäst i rörelse i stället för på stillbild (det var ett omöjligt uppdrag att fota henne) så kommer det upp några videosnuttarvid ett senare tillfälle. Där visar hon - och mina kräk till vänner - sina kunskaper på agilitybanan. Tyvärr har jag inga bilder från min golfseger. Vilket är synd eftersom det var bland det mest storstilade hela Kalmar varit med om.

---

Nu susar jag i väg på fotboll. En match i kväll och sedan blir det fortsatt jobb i morgon och på söndag. Jag kommer alltså att missa Tyskland-Argentina. Det ni!


The Power of Good-Bye

Har haft en rätt så jobbig dag med mycket tråkigheter och annat negativt. Allt understödjs dessutom av min huvudvärk som inte vill ge med sig i dag heller. Är milt sagt vansinnigt irriterad på det. Den snor energi och får mig att tycka allt är mycket värre än vad det är. 

Har dessutom insett att jag har en hel del att fundera kring och bestämma mig för hur jag vill ha det. Har alltid studsat genom världen med klara mål och med en känsla av att alltid veta vad jag vill och hur jag vill ha det. Nu är det inte så längre. Vägen dit jag velat är så knacklig att jag till och med börjat fundera på att byta riktning. Skulle gjort vad som helst för att ha min saknade vän att prata och diskutera med nu.  

Förutom det negativa så har dagen bjudit på en del positivt också. Men sådana här dagar så blir det svårt att orka knna någon större glädje. Tråkigt när det är så. Ska rycka upp mig nu snart - helst i går - men har liksom ingen ork till det. Irriterande.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...