All publicitet är inte bra publicitet, eller?

Säga vad man vill om Gudrun Schyman, men vilket geni hon är när det kommer till att väcka uppmärksamhet! Att elda upp 100 000 kronor väcker betydligt fler reaktioner än vad en påkostad annons hade gjort.

Men. All publicitet är inte bra publicitet. Det är tydligt att det här väcker stor avsky och knappast får många sympatier hos de väljarna som var i valet och kvalet. Någon vallfärdning till FI lär det knappast bli. Snarare verkar det vara fler som väljer bort partiet efter den här grejen och det kan jag förstå.

Rent personligen har jag dock svårt att förstå resonemanget om att detta är idiotiskt just eftersom de borde valt att skänka pengarna till välgörenhet eller liknande ändamål. Varför det? Få saker retar mig så mycket som personer som inte förstår att det är upp till var och en vad de gör med sina pengar. Vill man lägga pengarna på att elda upp dem, köpa biljett till alla Timrå IK:s matcher, bunkra upp med en miljard skor eller lägga dem på cigaretter så är det okej. Det ena är inte sämre än det andra, för man väljer själv vad man gör med sina pengar. Sedan kan jag tycka det är dumt eller onödigt, men man är knappast skyldig att istället skänka dem till välgörenhet.

Ärligt talat är jag lite delad. Jag är inget fan av Gudrun och hennes parti och jag förstår som sagt de arga reaktionerna. Men det är inte det viktiga i den här historien. För frågan är om det här ens var tänkt som en PR-strategi för att locka väljare? Jag tror snarare att det kan ha handlat om ett event för att få uppmärksamhet, få igång folks reaktioner och helt enkelt skapa debatt om jämställdhet.

Även om väljarna inte vallfärdar till FI så blir partiet i alla fall omtalat och deras valfrågor omdiskuterade. När alla går i taket över att politiker eldar upp de här pengarna när de istället hade kunnat skänka dem till kvinnor som tjänar mindre i lön än männen, så öppnar det upp för att ämnet börjar diskuteras på allvar. Och det är nog det Gudrun vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...