"Du kan vara kebab!"

Okej, nu är det mer än en vecka sedan jag var i Kalmar men jag tycker nog att Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan är värda en liten resumé.

Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle åka buss till Kalmar. Men nu gjorde jag det i alla fall, tack och lov. För det var underbart att träffa min gamla vapendragare igen. Ja, Häxan också förstås men hon bor ju åtminstone i civilisationen så henne är det lättare att träffa i tid och otid.

På fem dagar hann vi med att vilja adoptera lilla staffen Maylis, testa varenda uteservering, konstatera att Ölandsbron faktiskt finns, upphäva vårt påtänka adoptionsskap av byrackan, se på fotbolls-VM, diskutera Grey´s Anatomy, handla upp halva Kalmar, känna lite moderskänslor över fjortisarnas vilda lekar, grilla, premiäräta på Subways tillsammans med precis alla andra i Kalmar, njuta av solen, bli anfallna av änder, leka "jag har aldrig" med egna regler, tjafsa om vem som är mest bitter eller vem som "kan vara kebab" (ett Stockholms-påfund som jag aldrig förstod mig på), kissa och ta bilder, vara nostalgiska, frysa häcken av oss, lagspela inne på H&M, köpa tandkräm på macken tidigt på morgonen, bråka om Cola och Pepsi, diskutera Kung Forsbergs nya flickvän, bli väckta av att bli påhoppade av byrackan, spela minigolf (JAG VANN!), undra om kalmarborna skämtade eller om de pratade så som de gjorde på riktigt, försvara Maylis och berätta att hon inte alls är en kamphund och att det istället är Stockholmsfjollan man ska vara rädd för, gå på upptäcksfärd, konstatera att OKQ8 i Kalmar inte är mycket att hänga i granen och att äta Daimstrut men inte fiskbullar.

Ja, okej, det var en lång mening. Har för mig att vi förfasades lite över just hiskeligt långa meningar i Kalmars gratistidning. Men kasta sten i glashus och dubbelmoral har alltid varit mina paradgrenar. Det och minigolf.

Här bjuder jag på en liten bildskörd:






   

Som alltid när trion är igång krävs det att de flesta bilder hålls inom lås och bom och inte visas upp för allmän beskådning. Ingen förvånas över att Fjoll vann den interna striden om vem som är på flest av censurbilderna. Resultatet blev 15 på Fjollan och 5 var på mig och Häxan.

Eftersom minigrisen Majsan gör sig bäst i rörelse i stället för på stillbild (det var ett omöjligt uppdrag att fota henne) så kommer det upp några videosnuttarvid ett senare tillfälle. Där visar hon - och mina kräk till vänner - sina kunskaper på agilitybanan. Tyvärr har jag inga bilder från min golfseger. Vilket är synd eftersom det var bland det mest storstilade hela Kalmar varit med om.

---

Nu susar jag i väg på fotboll. En match i kväll och sedan blir det fortsatt jobb i morgon och på söndag. Jag kommer alltså att missa Tyskland-Argentina. Det ni!


Kommentarer
Postat av: Ebbaleijon

Aw, söt hund :)



Hoppas du får en trevlig kväll, kram!

2010-07-02 @ 23:47:23
URL: http://byebbaleijon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...