Det fulaste man kan göra: Att skjuta någon i ryggen

Och priset i den kategorin går till: Timråsupportrarna

Givetvis egentligen inte alla som håller på tattarlaget, men vad hjälper det? När vissa MODO-fans ägnar sig åt trams så är många genast där och hånar MODO-supportrar (som en helhel) och kallar dem både inavlade, barnsliga och efterblivna. När vissa Rögle-fans är rakade och har sympatierna hos nynazisterna så heter det att Rögle är ett skitlag för det är bara nynazister, idioter och drägg som håller på dem. När några supportrar gör något dumt så får samtliga fans skit för det. Så är det och har alltid varit, tyvärr.

Att sparka på någon som redan ligger, eller att skjuta någon i ryggen, det är det fulaste och mest avskyvärda man kan göra. Och det är precis vad några Timråsupportrar gjorde när de satte upp en banderoll i Örnsköldsvik med texten "Foppa har inget SM-guld". Kul att de själva inte har det heller, för övrigt. Pinsamt. Men att lillebror vill sätta sig upp är förstås inget ovanligt. I alla fall så tycker jag det är så gravt äckligt fult, osmakligt och avskyvärt att jag bara inte kan hoppas annat än att de här idioterna får känna en svintung och hjärtskärande besvikelse i kväll när de blir slagna av Luleå i kampen om slutspel.

Till saken hör att jag inte gick i taket när Timråsupportrarna valde att inspireras av Detroitfansens idé med "Foppa by night". Snarare tyckte jag det var smart och finurligt tänkt av de som ursprungligen kom på idén och att det var ett kul drag av Timråfansen som repriserade den i en ännu fyndigare version. Som MODO-supporter blir man förstås inte glad av att se något sådant, men då var situationen annorlunda. Enkel, vanlig och hederlig retsamhet. Det var en helt vanlig flagga för att försöka håna mitt under en match. En match som levde, mot ett lag som levde och mot en spelare som inte låg ner eller hade ryggen vänd emot.

Inte som i dag, alltså. MODO är redan utslaget och Kung Forsberg har kanske gjort sin sista hockeymatch efter att ha gjort allt för att rädda sitt lag. Alla hockeyälskare känner förmodligen lite smärta över det faktum att antagligen inte få se honom briljera igen och vara gud. Men inte de här Timråfansen. De väljer istället att håna den som redan ligger. En spark som tar hårdare än någon annan. Ett skott i ryggen när allt redan är kört. Från någon som själv inte har något att stoltsera med. För vart är ert SM-guld, Timrå?

Jag hoppas Jonte Hedström blir matchhjälte för Luleå i kväll. Tyvärr kan jag verkligen inte vara ädel nog att unna de Timråtattare jag tycker om en slutspelssplats, även om jag hade velat. Det var svårt nog i torsdags, och inte blev det lättare av dagens banderoll. Just nu känns det bättre att banderollmakarna får lida än att min älskade Timråanhängare får glädjas. Som sagt, det är inte alla Timråfans fel – men tyvärr blir de indragna i skiten.

---

Och ja, jag är jävligt bitter, knäckt, ledsen och förstörd nu. Jag överdriver, är dum och allmänt vrång. Men ni som stör er får helt enkelt tänka på att det är en del av sorgeprocessen. Kan förvarna redan nu om att den kommer bli lång.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...