Världens bästa jobb

Fotbollsjournalisten argumenterade för vem som skulle ha spelat vänsterytter och kunde på det sättet övertyga Svennis om att han inte alls var någon åttondeklassare. Sportjournalisten som också skrivit böcker hade aldrig tid.

Att åka taxi i Dubai är ett godtagbart skäl till att tacka nej till att åka ut till stjärnans flickvän och fråga ut henne om hans delaktighet i sexskandalen. Men att ligga och sola ute på Djurgården är däremot inte tillräckligt för att neka ett jobb. Då får man packa ihop, skicka flickvännen tillbaka på tåget norrut och sedan kasta sig på ett plan till Ryssland.

Detta var en del av det vi lärde oss i dag när vi fick besök av en rutinerad journalist som hunnit med en rad imponerande erfarenheter. Han kom inte bara med en rad viktiga tips utan bjöd också på sig själv och tusen roliga anekdoter. Jag älskar sådant! Därför får föreläsningen 5 av 5 Morr i betyg.

Men jag fastnade mest för det han sa om en journalistkollega vars arbetsuppgift under flera timmar i slutet av januari 2005 var att sitta på Umeå sjukhus och vänta. På Kung Forsberg. Ja, ni minns krocken med Johan Franzén. "Kanske inte världens roligaste jobb, men han fick i alla fall bra betalt bara för att inte göra något. Han satt ju bara där och väntade" sa journalisten som höll dagens föreläsning.

Och då kände jag lite som så att eh jo... Det är precis det jag kallar världens roligaste jobb. Själv har jag väntat på Kung Forsberg i 23 och det har jag inte fått en krona för. Ja, det är roligt hur olika vi ser på världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...