Blondes have more fun?

Det blev i alla fall en poäng med från Jönköping ikväll. Jag såg inte matchen idag heller, utan fick nöja mig med att spana in när Färjestad fick stryk av Mora.

Ikväll visas Philadelphia-Ottawa på TV:n så det blir i alla fall lite trevlig hockey idag att se på. Utöver det tänkte jag ägna kvällen åt att plugga lite inför högskoleprovet. Min efterlängtade bok kom idag, så här ska pluggas. Jag har bläddrat lite i den och det verkar finnas mycket bra övningar och tips och trix. Några poängs förbättring borde den kunna ge i alla fall, och gör den det så är den värd pengarna. Utan tvekan.

Just nu funderar jag mest över mitt hår. Ingen skräll direkt, men så är det i alla fall. Frisörtid på tisdag och innan dess måste jag bestämma mig om håret ska bli blont på riktigt (snyggt blont då, men jaha, vad är snyggt blont? eller om det ska bli brunt. Ett ganska svårt beslut för någon som jag som skulle ha ohyggligt svårt att bestämma vilken sida av sängen jag skulle gå upp på om sängen inte stod gentemot väggen...

Blondin eller brunett, det är alltså frågan.


image297


Jag vill ha en kall blond nyans alternativt en ganska mörkbrun nyans med slingor. Men, det är verkligen svårt att bestämma sig. Eftersom jag just nu är ganska blond och har kämpat mig hit genom att offra både blod, svett och tårar känns det ganska dumt att tvärvända och färga det brunt. Dessutom är ju våren på ingång och då känns en ljus nyans passande. Men, eftersom jag nu är ljus så ser jag hur många snygga brunetter som helst. Jag blir grymt sugen på att gå tillbaka till det bruna, men ja, jag vet inte.

Jag ska äta lite vindruvor, så kommer jag nog på hur jag ska göra.

Tjing!

image238


Känn lugnet

Det bästa med Norrland är att det är så lugnt däruppe. "Det ordnar sig". Det tycker jag om. Här har jag suttit och oroat mig för att inte få lägenheten jag ville ha. Jag har inte förstått ett dyft av om om det bara var jag som stod på kö till lägenheten eller om det var flera andra och i så fall vem som skulle få den. Skulle jag sitta och vänta på ett kontrakt eller skulle jag börja boka andra lägenheter?

"Det är inga problem. Det ordnar sig, du kan få den här lägenheten nu med en gång." Fick jag till svar när jag ringde och frågade hur jag skulle göra.

Jaha, så nu får jag nycklarna till lägenheten den 14:e mars. Nu är det bara det att då tänker jag inte flytta in. Jag hade tänkt mig veckan därpå, snarare. Nåja, det ordnar sig.

Så här ser lägenheten ut. Inget att imponera på Kung Forsberg med (men nu ska ju han sysselsätta sig med att jaga Stanley Cup borta i Denver så jag behöver kanske inte oroa mig på den punkten) men det duger i krig. I alla fall åt mig.

image295

Det är en kopia av Murkes gamla lägenhet. Min ska dock inte inredas på samma sätt, där går ändå gränsen. Min lägenhet ska vara fri från blommor i mjölkpaket, uppvikta tidningar slängda på golvet (mina ska så klart stå prydligt uppställda i rätt ordning i sina tidningsställ), ljus och rökelse, kartonger i en salig röra, fem par skor utspridda, ett rangligt bord med två ännu mer rangliga stolar ("sitt inte på den, den brakar ihop. Ja, jag ska kasta den, men den är ju så fin!") och allt annat grönt och skönt som Murke envisas med att ha. Ja, och sedan ska inte min lägenhet delas med två små allätare som heter Rut och Pichu.

---

Nåväl, nu ska jag sätta fart med resten som står på dagens lista. Boka frisörtid har jag redan gjort, nu återstår det att diska och tvätta innan det blir stan. Därefter är det hockey och förstås att plugga som gäller. Skön den!

Adios!

image238

Truly, madly, deeply

        


         


Djupare än så här blir det inte. Vackrast. ♥

image238

Jag och Emil är tighta

Återigen blir det några veckors Tjejsnack i rad. Den senaste veckans frågor kan jag inte besvara. Värsta och bästa minnet maträtt och så vidare kan jag inte besvara utan att skriva en längre roman.

image239


Vecka 7/08

Äta ute


Hur ofta äter du mat ute? Just nu, knappast alls. Det varierar mycket beroende på om jag har skola/jobb och pengar.
Vad/vart äter du då helst? Stället är inte så noga bara jag får "svensk mat" som jag tycker om. Det är därmed inte många ställen jag vill äta på.
Vad har du på din favoritpizza? Jag är en sucker för Kebabpizza i Arvika och Sundsvall. I övriga städer vill jag inte ha pizza alls eftersom man får så stora kebabbitar där och det är inte lika gott som små.
Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte? I min stad? Aldrig. Inte om det inte är under mordhot alternativt att jag av någon strategiskt uttänkt plan går med på att kompromissa med någon. Jag vill inte bli missnöjd, jag kör på säkra kort. Alltid.
Går du ofta på café och fikar, vad? Jag, Murke och City är skapligt tighta. Vad Murke väljer har jag dålig koll på för jag tänker bara på mig själv och för mig blir det cola och chokladboll. Fika för mig och Murke är detsamma som timslånga konversationer. Vi älskar det. När fikat är klart sitter vi kvar i timmar och filosoferar om än det ena och än det andra.


Vecka 6/08

Astrid Lindgren


Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer? Givetvis. Jag har noll förståelse för de som inte tycker hon är en makalös berättare/författare. För mig är Astrid Lindgren ett helgon och jag älskar filmerna och böckerna.
Vilken/vilka favoriter har du? Jag och Emil är tighta, men jag gillar de allra flesta. Men Emil, Pippi, Saltkråkan, Madicken, Ronja, Lotta, Karlsson, Bullerbyn och Rasmus får nog ses som favoriter. Och Bröderna Lejonhjärta förstås. Ni vet att Christopher Lee, Kato i Bröderna Lejonhjärta, även medverkar i Familjen Macahan va? Bara det ger plus till filmen!
Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med? Nej, nej, nej. Jag älskar även Karlsson och Lotta som många kan ha svårt med.
Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik? Ah men vi säger en blandning mellan Karlson och Lotta va? Känns som ett ganska givet val. Med en touch av Emil, Pippi, Tjorven, Stina, Ronja... Eller ja. Jag brukar ofta få höra att jag och pigan Lina har vissa likheter. Nåja.
Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför? Pippi med en kappsäck full med pengar och en pappa som är kung eller Emil som får rida på Lukas och sjunga Bom-sicka-bom? Hugget som stucket.


Vecka 5/08

Mående


Hur mår du idag? Som jag förtjänar. Som en drottning med andra ord.

När var du sjuk senast? Jag har alltid någon sjukdom, men igår kväll var det riktigt illa. Lyckoruset gick över till en migränattack.
Vad är det värsta i sjukdoms/skadeväg du provat på? Provat på! Haha! Jag har haft det mesta. Men det värsta var nog sympati-sjukan när Kung Forsbergs mjälte brast. Då gjorde det sjukt ont, och inga mediciner hjälpte mot det.
När hade du senast en riktig må-toppen-period? När Forsberg blev klar för Avalanche.
Vad får dig att må bra? Peter Forsberg. På isen.

Bra frågor nu!

image238


Hemvändarna - nostalgi när det är som bäst

Okej, Kung Forsberg återvänder till Colorado Avalanche och extasen är ett faktum. Knappt har man börjat smälta den nyheten, förrän Avs också gör klart med Adam Foote och Ruslan Salei! Defensiven har varit Avs stora frågetecken, men nu ser det genast ljusare ut.


image293                                image294När herr Foote gick till blåjackorna var jag riktigt ledsen, men nu känns allt tip-top. Han vänder hem, precis som Kung Forsberg. Jag skulle gissa att Adam är riktigt taggad över att åter få spela i samma lag som sin vän Forsberg, och just att The God skrev på var nog en stor anledning till att Adam var villig att byta klubb. Detta kommer bli så kalas. Så jäkla kalas! Himmelskt.

Nostalgi, det är verkligen min grej det.

image238


Lack och Molgan

Dagarna börjar rinna iväg nu och det börjar bli dags att inhandla möbler. Tyvärr går inte mina önskningar ihop med min ekonomi och största frågan är hur jag ens ska få plats med det jag absolut måste ha. Att då tro sig kunna få plats med allt jag vill ha är nog en ganska usel förhoppning.

Det här är i alla fall vad som står på listan över inköp just nu. Hur ekonomin ska gå ihop och hur det ska få plats i lägenheten har jag ingen aning om, men min filosofi är och har alltid varit att vill man, så går det. Är det svårt, så gäller devisen som Alfred Svensson använde sig av. Blir man bara lite arg så går det. Detta är ju också något som är fullt riktigt, även flera år senare.

image290

Bilder från Ikea


LACK TV-bänk och MOLGER hylla. Dessutom har jag sedan tidigare fått ett presentkort på EXPEDIT bokhylla också. På inköpslistan står utöver detta, samt en platt-TV, även lite förvaringslådor och korgar (helst i den här stilen som Kelly har på sina) samt prydnadskuddar, sängkläder och annat småtjafs. I övrigt är det tänkt att fylla de 22 kvadratmetrena med mina gamla saker.

Skönt med seger idag i alla fall. Jag var riktigt grinig när Linköping kvitterade. Andreas Salomonsson fixade dock segern med två sekunder kvar av förlängningen. Nu blir det lite film tror jag, kanske lite NHL. Sedan ska jag drömma om Kung Forsberg och hans comeback. Lär bli en jäkligt fin natt.


image238


Ägglossning

Äntligen!

Jag har väntat länge på det här, och nu äntligen lossnar det. Äggkokning har, precis som allt annat, varit en riktig akilleshäl för mig inom matlagning. Hur jag än försökt så har äggen blivit antingen äckligt rinniga eller oätligt gröna. Men, nu lossnade det verkligen och äggen blev perfekta.

Jag är säker på att ingen lyckats göra lika goda och perfekta ägg som jag. Möjligen Kung Forsberg då. Om han ens kokar ägg, vilket jag inte skulle satsa alltför många kronor på. Nåja, detta skulle inte handla om hans eventuella äggkokning utan snarare om att det känns som det flyter på nu. Kung Forsberg, hela den baletten liksom, äggen som blev så bra och jag har fått ordning på studierna.

Efter lite strul så blir det nu även en kurs i Grafisk Design för mig och totalt blir det tio veckor i Sundsvall nu. Lägenhet är bokad och förhoppningsvis får jag den också. 22 kvadrat är den på, och det får väl faktiskt ses som överlevnadsbart i tio veckor. Dessutom är det fem minuters promenad till universitetet och sedan tio in till centrum (om det sedan är en elididrottare eller en snigel de uppmätt tiden för framkommer tyvärr inte) och det känns bra. Just det området känns som gjort för mig, då de inleder beskrivningen med "Tycker du om att sova länge på morgonen? Då är det här rätt för dig".

Våren är alltså tänkt så här:
Nu och fortstsatt hela våren: Journalistik A
Vecka 14-18 i Sundsvall: Journalistik A, Presentationsteknik
Vecka 19-23 i Sundsvall: Grafisk Desig A, Dagspressredigering I

Jag fick schemat för Presentationsteknikkursen, och det såg riktigt bra ut. Inte en enda dag börjar jag innan klockan 13, och dessutom är det inte föreläsningar mer än cirka tre dagar i veckan. Det borde jag kunna överleva.

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag får lägenheten!

3-1 till MODO nu, snart dags för tredje perioden. Nej, vad fan hände? 3-3 nu. Helvete! Sånt ska inte få hända. Kom igen nu MODO!

image238Vem bryr sig om att förhållandet gått åt helvete?

Det är inte bara jag. Jag har myst över vad som skrivs på Avalanches forum och nu läste jag det här, sjukt roligt!

image291


Inte nog med att han är världens bästa hockeyspelare, han är dessutom räddaren i nöden i alla, alla lägen.

Kolla in forumet och läs de glada minerna!

Denver i vår? Fan, pengar, pengar, pengar. Vilken soppa. Men kanske. Slutspelet skulle det ju få bli i så fall, blir för snabbt inpå annars. Men att åka till Denver när man ska plugga kurser som håller på fem veckor var känns inte så smart. Men å andra sidan, vem bryr sig om studier i det läget?

Man kanske kan tälta. Sedan tar vi jobb som rodeoryttare så löser det sig. Rodeo, det kan ju jag (tack Guldlock).

Så, Denver någon?


image238


Herrejävlar jag smäller av, jag avlider!

Gud har skrivit på för Avs. Herregud, på riktigt alltså. Han har det. Colorado Avalanche! Han har skrivit på, han ska spela. Mitt liv är räddat!

The God ska spela. Jag kan inte sluta. Jag sitter här, jag bara hyperventilerar. Jag har inte ens skrikit rakt ut ännu. Jag är så chockad. Inte över klubbvalet, verkligen inte, men efter Don Baizleys uttalande förra veckan hade jag slutat hoppats på spel denna säsong. Men återigen är Kung Forsberg där och överraskar. Och när det gäller sånt här, ja då älskar jag överraskningar.

Colorado har visserligen inte kunnat anses som en storkandidat till att vinna Stanley Cup, men chansen ökar definitivt när The God signat för klubben förstås. Precis som alltid är det hjärtat som får välja, och det är så stort att lirare som Forsberg och Sundin sätter hjärta och klubbkänsla framför hjärna. All heder till dem. Idag, igår, för alltid. ♥

För mig har det hela tiden varit något av Avs eller Flyers jag helst velat att han skulle återvända till, så inget skulle ha kunnat göra mig lyckligare. Tidigare höll jag Flyers först på grund av att de kändes som en vassare kandidat till att få lyfta bucklan, men att Simon Gagne inte kan spela resten av säsongen kommer förstås påverka (samt att Mike Richards blir borta ett par veckor) och jag skulle inte bli förvånad om Kung Forsberg stått och vägt mellan dessa lag och att Gagne blev det som tillslut vägde över. Eller, vilket är lika troligt, så har Colorado varit hans absoluta försteval hela tiden. Oavsett vilket så är han troligtvis den lyckligaste i världen just nu, och det är han värd.

Och med Forsberg i laget så blir man riktigt farliga i kampen om att vinna hockeyvärldens absolut mäktigaste buckla. Herrejävlar!*


image192

Gör det igen!


Snacka om att Francois Giguere gör en riktig Lacroix! Det här är en riktigt, riktigt stor affär. Amen.

 Lite retar det mig att jag inte spanat in Avs sida nu under dagen. Här satt jag i godan ro och diskuterade med Stockholmsfjollan om hjärtattacker och leversjukdomar och hur man dör en fin död, när man ser en kommentar som trillat in från Anna. Det var på det viset jag fick veta. Jag satte i halsen vill jag lova.

Nu, nu tror jag att jag bara ska njuta av detta. Det är helt... makalöst underbart. Jag måste nypa mig i armen, igen.

*Okej. Det är nästan ett år sedan han spelade en riktig match. Att blossa upp det och ha stora förväntningar är kanske lite fel. Men, det är Forsberg vi pratar om. Han om någon kan fixa det här.

image238


"En morgon när Gregor Samsa vaknade ur sina oroliga drömmar, fann han sig förvandlad till en insekt."

Så börjar knappast den typ av litteratur jag vanligtvis brukar läsa. Egentligen läser jag knappt böcker alls nu förtiden, utan min läsning består av tidningar. Läser jag en bok så är det i nio av tio fall en lättsmält chicklitt eller liknande.

Ovanstående citat är hämtat från Franz Kafkas novell Förvandlingen, och just denna inledning har flera gånger röststs fram som en av de bästa inledningar en berättelse kan ha. Och visst får man hålla med. En slagkraftig inledning som inte blir omständig utan går rakt på sak. Till skillnad från mina inledningar.

Mitt språk har en tendens att bli högtravande, omständigt och att aldrig komma till sak. Precis som när jag pratar, alltså. Jag pratar och pratar, och sedan när jag väl ska komma till poängen kommer jag på att jag har glömt den. Skapligt irriterande. I alla fall, härmed ska jag läsa den där Förvandlingen och jag ska försöka jobba på att sluta snurra runt med orden hit och dit. Lära mig skriva mer rakt på sak, mer slagkraftigt och utan kruseduller.

Att skriva är att utvecklas. Så nu jävlar.

Fast... Först ska jag läsa Reporter erkänner: Gravidchock! Man ska inte ju inte chockstarta. Det vore ju synd.

image238


Vilse i teknikens värld

Jag behöver ha en ny digitalkamera, men frågan är vilken. Min ekonomi tillåter inget annat än ett rent budgetköp och urvalet är därmed begränsat. Men jag är ju ändå jag, så någon typ av prestanda skulle vara tacksamt. Eller, jag kan inte ett piss om sådant där egentligen. Det enda jag kan är att den typer av önskemål jag skulle vilja ha på kameran kräver att jag lägger till några nollor i mitt maxpris.

Kameran ska inte (huvudsakligen) användas till att fota sport och annan rörelse med, ej heller några mästerverk. Den ska fungera bra att ha med sig ut och den ska vara snäll och beskedlig. Därmed ska den alltså vara liten och så tunn som möjligt och lättanvänd.

Jag har kikat på de här tre. Den ena är egentligen något för dyr emot vad jag tänkt mig, men frågan är om det är värt att lägga lite extra? Är den dyra så pass mycket bättre eller är det mest den betydligt snyggare designen man betalar för?


                     


1. Samsung S760
2. Samsung S630
3. Samsung L730

Duger en sådan kamera? Som sagt ska den främst användas som slit-och-släng att ha med sig på diverse ståhej och ska alltså inte användas för att fota sådant som jag vill ha uppförstorat.

Är Samsung ett bra märke?

När vi ändå är på gång: Jag behöver en ny dator också. Det kommer bli dyrt detta.

---

Gällande Sundin. Klubbkänsla, kärlek. Det är fint. Men, oavsett vilket beslut han hade tagit så skulle han vara gudomlig i vilket fall som helst. Det är så med stora spelare. Fan tro´t om ens kungakronan skulle falla på sned om Kung Forsberg eller Gigant Sundin åkte fast för seriemord. Kanske skulle kronan hamna på sned, kanske skulle de trilla ner några pinnar från piedestalen. Men jag tvivlar.


image238


Mannen med pilotglasögonen

Lite snabba reflektioner mitt i kvällens pluggpass:

Tord Asle Gjerdalen , vilken skön lirare! Från Björn Lind, nu är min nye favorit i skidsammanhang den sköne norsken istället. Trots att han är norsk. Illa men sant.

---

Tottenham ligamästare! Den satt som den skulle.

---

Det här var det värsta jag sett på länge. Jag missade själva händelsen och kom just lagom för att se honom få syrgas och se spelarnas miner. Usch, man ryser verkligen av de bilderna.

image238


Dagordningen

Snart halv tre och hittills har jag hunnit med att se det gamla mästerverket How The West Was Won samt spanat in damstafetten.

Jag är ledig och har slappat fram till nu, men det finns en del att ta tag i också. Dagens lista ser ut som följer:

- Se herrstafetten
- Plugga
- Förbereda veckan som kommer med jobb och studier
- Boka studentlägenhet och reda ut frågetecknen kring det
- Städa mitt rum inklusive sortera tidningar och kläder (hej heltidsjobb!)
- Bloggkommentera på journalistikkursen
- Maila CSN
- Se I en annan del av Köping (äntligen!)
- Se Wallander

Och idag ska inte punkt 2 och 5 skjutas upp som det alltid gör. Idag ska det göras, punkt.

image238


Sid vs Alfie

Nu är biljetterna bokade till Ottawa-Pittsburgh i Globen den 5:e oktober!

Att beställa biljetter mer än ett halvår i förväg känns en aning irriterande. Vem vet vad man är, och vart man är då? Jag kanske till och med är död och då har jag lagt ut närmare tusen riksdaler på något jag inte får uppleva. Med min otur så skulle det inte förvåna mig. Nä, men allvarligt. Jag låter för bitter för att vara sann nu förtiden. Uppryckning kanske?

image285
Jag skulle gärna vilja, men jag har tyvärr inte tid att annordna kurser i att göra mästerverk i paint. Tyvärr, alltså.


I alla fall, Sid The Kid mot Alfie alltså. Behöver jag säga att jag dölängtar?

Sidney Crosby är den jag helst vill se. Jag har haft en liten hatkärlek till honom, men det har utvecklats till en ren kärlek på senare tid. Har han flickvän? Tänk vad smidigt och finurligt det skulle vara om min rena kärlek till honom kunde vara ömsesidig. Det skulle vara trevligt det.

---

Skönt med seger över Brynäs idag. Victor Hedman var tillbaka och det med besked. En balja och en snygg propp på Pavel Brendl. Nu vill jag inte vara patriotisk, men jag måste ju säga att det märks vart Lill-Micke kommer ifrån. Två kassar ikväll, fint det!

Nu blir det Philadelphia-San José och har man sett på maken, de visar matchen på TV! Applåder. Dock är jag ledsen över faktumet att Simon Gagne inte kommer spela mer denna säsong, så bitterheten är alltså inte helt bortblåst. Allt är med andra ord som vanligt.

image238

"Det är ju bara ett par händer. Mina händer."

Okej, Dr Karev ser slibbig ut. Jag måste tyvärr hålla med, och det gör mig bedrövad. Men, ändock är han det hetaste som visats på TV (hockey undantaget) på flera, flera år. Ja, tillsammans med Tom i Desperate Housewives förstås.

Nu ska jag mysa i soffan ännu lite till. Sjukt roliga och charmiga Linas Kvällsbok står på tur. Jag är lite småförtjust i han som spelar hockeykillen där. Ska jag vara ärlig blev jag kär i honom redan när jag läste boken (som såklart är bättre än filmen), vilket är lite pinsamt. Jag har nämligen inte fallit som en fura för en tecknad varelse sedan jag var minimal och blev galet förälskad i Joakim von Anka, Gizmo Duck, Darkwing Duck och alla de övriga huliganerna.


image284

"Det är ju så i förhållande, att man får ge och ta, det har Malin sagt. Så jag får väl ge Danne mina händer helt enkelt. Det är ju inte hela världen. Det är ju bara ett par händer. Mina händer."


Fick hem min beställning från H&M idag också. Jag är grymt nöjd, för en gångs skull. Beställde tre cardigan i rosa, svart och mörkgrön för 59.90 kroonor styck och tänkte att de blir bra som slit och släng-kläder. Men, de var riktigt fina och jag är glad att jag tog tre och inte en.

Men, Linas Kvällsbok nu som sagt.

image238


Som en skattkarta till guldgruvan

Ja, den här boken får väl anses som en skattkarta eller biljett till Sundsvall. Jag bloggande om den tidigare och nu är den äntligen beställd. Förhoppningsvis får jag den nu på fredag och då ska jag sätta igång pluggandet redan i helgen. Eftersom jag är ledig så har jag tänkt viga helgen åt att göra klart c-uppsatsen (hög tid nu!) samt komma igång inför högskoleprovet.


image277

356 kronor, så nu får vi hoppas att den är värd den förmögenhet jag vill att den ska vara. Planen är i alla fall att försöka få tid till att plugga igenom samtliga övningar och komma väl förberedd till högskoleprovet så jag förhoppningsvis kan höja mig ett eller några snäpp. Det skulle vara guld värt.


image238


Morrans lag

Allting som kan gå fel kommer också att gå fel.

När Michael Zajkowski glädjande nog vaktar kassen i MODO och återigen gör en strålande insats, ja då händer det något. Patrick Yetman åkte på en hjärnskakning och blir borta någon vecka och Tommy Warghs axel blev sämre.För Zacke blev det i och för sig ingen värre skada som man först befarade, men det känns ändå tråkigt att sånt händer.


image283Det var i alla fall en grymt härlig seger igår. Lovely. Imorgon är det Brynäs och jag hoppas på tre poäng där och inga fler skador.

---

Jag sitter och försöker plugga men kan inte koncentrera mig. Bihålorna gör ont och näsan rinner och humöret är allmänt kasst eftersom jag sitter och fryser. Tur att jag har en fin lista liggandes på skrivbordet. Där står allt jag ska göra och då känner jag mig lugnare när det är strukturerat och fint. Dessutom är det Grey´s Anatomy ikväll, så det känns skapligt bra nu när jag tänker efter.

Frågan är nu bara när miffohögen ska bestämma sig angående NHL-match eller inte. Biljetterna till Ottawa-Pittsburgh i Globen börjar rinna iväg nu... Lördagen är redan uppbokad. Jag kommer nog försmäkta om inte jag får biljetter till söndagens match. Att missa det här... Nä, det finns inte!

image238


Dagens

(Kvalar in på topp tre-listan över årets sämsta rubriker, men jag skyller på att jag är sjuk).

Plugga. Check.
Diska och tvätta. Check.
Söka sent till kurs. Check.
Se Ducktales, Räddningspatrullen, Luftens hjältar och Långbens gala gäng. Check.
Vara bitter och grinig över nattens förlust. Check.


image276
Ja, då var det bara dagens höjdpunkt kvar att förbereda sig inför. Timrå-MODO och jag är laddad till tänderna. Turtrosor på? Ja, givet. Dessutom har jag en alldeles fantastiskt utarbetad avslappningsövning att ta itu med innan matchstart. Ger inte den tur så är det illa. Grey´s anatomy med tillhörande choklad och sedan stallet innan matchstart. Gött!

image238


Hur går det med snurrandet tro?

Vet ni vad?

Jag har återigen filosoferat lite gällande huruvida jorden kommer fortsätta snurra eller inte om nu Peter Forsberg inte kommer tillbaka och spelar elithockey igen. Och jag har kommit på att den nog gör det, trots allt.

Det blir ungefär som att leva med en sjukdom. Jobbigt, annorlunda (till det sämre) och allmänt förjävligt. Men, livet rullar på. Jorden snurrar på. Trots allt.

Nä, men vi får se hur det blir. Man ska inte dra några förhastade slutsatser av detta. Don Baizley har gått ut och sagt att Kung Forsberg inte kommer spela den här säsongen, men därmed inte sagt att det inte blir en comeback nästa säsong. Jag får putsa till den där positivism-nerven och sparka igång den lite, så ska det nog bli tusen gånger bättre det här.

---

Lite uppdatering också kanske.

Idag har jag gjort en endaste sak. Umgåtts med Murke. Fika med tillhörande diskussion. Ämnena som togs upp idag var Norge och hela den bedrövelsen, jag och min bedrövelse, Murke och hennes bedrövelse och världens stora bedrövelse. Skapligt miserabelt alltså, kan tyckas. Men nä, det var sjukt trevligt att få slappna av och bara vara lite bitter med min guldfisk ett tag. Efter det knallade vi hem och såg på film. Det blev en riktig skräll då filmen var ljusår mycket bättre än vad jag förhandstippat. Stardust hette den för övrigt

Igår var det jobb för hela slanten, liksom det varit en hel del av även under veckan. Bra, bra.

Utekvällen i fredags blev roligare än vad jag hade räknat med. Huvudvärk och mensvärk är inte det måendet man helst vill dras med. Men, trots det blev det skapligt roligt. Jag får väl helt enkelt tacka Jojjo som är okänslig nog att helt enkelt skita i att jag lider av mina åkommor.

Förresten, så är jag blond nu. På riktigt. Om jag hade tvivlat så har jag fått höra det av x antal personer: "Men hallå, du är ju blond!" Tack för informationen. Nu förstår jag hur djupt rotad tron är om att blondiner är dumma. De tror alltså att jag i takt med att min hårfärg förändrats har blivit så dum att jag inte själv märkt av det. De skulle bara veta hur väl medveten jag är om mitt byte av hårfärg. Det har gått åt mycket blod, svett och tårar för den omvandligen vill jag lova.

---

Jag fick höra att jag bloggar mycket sämre nu än vad jag gjorde förr. Ja, men förr spelade Kung Forsberg hockey. Att blogga (och att leva för den sakens skull) blir inte alls detsamma utan det. Som sagt, livet går vidare och jorden snurrar på. Här var jag tänkt att skriva "Men till vilken nytta?" men jag låter bli det, för då låter jag nog sjukligt deprimerad, och så illa är det inte. Imorgon ska jag ju njuta av Niklas Sundström och resten av hjältarna när de möter Timrå. Livet är inte så jäkla illa, alltså.

Och gällande bloggandet, så håller jag med. Det fattas energi att ens skriva alls och det fattas lite Morran-glans över det som skrivs. Men det ska bli ändring på det, så småningom.

Nu ska jag sova. Colorado ligger under med 0-1 mot Dead Wings och jag vill verkligen stanna uppe och lyssna på matchen men just nu är ögonen för tunga och eftersom jag ska upp tidigt imorgon får det bli läggdags.

Adjö.

Fyra nyanser av rosa

Nu när det trillat in lite cash kände jag mig förtjänt av att shoppa lite. Eller ja, tyvärr har jag i och för sig gjort det mest hela tiden även när pengarna inte funnits där, men man måste ju få unna sig lite. Idag också. 

Det blev lite H&M-shopping.  Munkjackan och hotpantsen är visserligen i fel material, men det får jag tåla. Mycket rosa blev det i alla fall och det är ju vårigt och morrigt, I guess.

image273
Frågan man ställer sig: Finns det någon som är en större stjärna än jag på att framställa mästerverk i paint?

Dessutom unnade jag mig en söt sovmask/ögonmask också. Det här jag varit på jakt efter länge och den där kom som fallen från skyn.

Högst upp på listan över inköp just nu är annars diverse inredningsprylar och möbler. Nu ska jag återgå till pluggandet igen.

image238


Jag har hjärna

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag! Det har jag haft, förutom plumpen 3-0 vill säga. Vinst med 3-0 i tisdags och nu förlust med detsamma. Ruggigt dåligt.

Jag gjorde förresten ett test i tidningen Amelia förut.  "Är du hjärna eller hjärta?" Inte helt oväntat visade det sig att jag är hjärna. Eller snarare hade jag lika antal poäng mellan att vara hjärna och att vara balanserad, så jag drar själv slutsatsen att jag har en riktigt välbalanserad hjärna och är sjujäkla bra.

Därför blir det detta hjärtat jag skänker som alla hjärtans dag-hälsning:

image274

Gör testet ni också. Tyvärr finns inte testet på nätet, men ni får väl köpa tidningen om ni vill undersöka huruvida ni har någon hjärna och/eller hjärta. Och nej, Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan, det är ingen fara. Även de som saknar både hjärna och hjärta får ett testresultat man slipper skämmas över. Oroa er inte.

Vuxenpoäng på den alltså. Jag läser Amelia. Vi kan också lägga till att jag idag var nära att börja städa skrivbordet innan jag kom på att det inte var någon idé.

---

Mycket jobb denna veckan, och jag älskar det! Nu blir det dock pluggande. Jag har ett blogginlägg som ska publiceras imorgon på journalistikkursbloggen och dessutom är det utgång som gäller så det blir till att fixa bloggandet i tid. Inatt blir det NHL. Blues gästar Colorado och Philadelphia tar sig an Tampa.

image238

Störtskön vinst igår

De flesta MODO:iter mår bäst efter Timrå-vinst. Men som värmlänning så känns det alltid än bättre när MODO besegrar Färjestad. Att dessutom nolla Värmlands så kallade stolthet är förstås en känsla full av extas. Karol Krizan fortsätter vara kung. Sjunde nollan nu, inte illa pinkat. Vilken elitserie-målvakt kan mer stoltsera med sju nollor denna säsong?

Det börjar bli en bra tradition att gå på FBK-MODO med Jojjo. Samtliga gånger har det hittills slutat med MODO-seger och jag trivs alltså alldeles ypperligt med den lilla damen vid min sida. Att hon mest gnäller, är för ofin för att låta bli att sparka mig i magen i form av olämpliga ordval och utan att fråga käkar upp mitt turgodis är smällar man får ta. Likaså att Murke tror att jag blivit borttappad istället för att anta att jag helt enkelt inte är bredvid Jojjo just då. Så länge MODO vinner finns det inget som stör mitt goda humör. Inte ens att få ett "men så är det ju alltid!" slängt i ansiktet när jag försöker be om ursäkt genom att säga "förlåt för att jag var egoistisk och tryckte mig före i toakön!"

Spelet igår var inte mycket att hurra för, men att vinna med 3-0 på bortaplan är bra trots att man hade kunnat önska mer rent spelmässigt. MODO spelade smart och var effektiva. Just effektiviteten har det ju varit lite si och så med under säsongens gång och det känns därför extra skönt. Vad beträffar tacklingen på Tommy Wargh så har jag inte mycket att säga. Hjärtat sa just då att det var givet att Esa Pirnes skulle ha matchstraff (och avrättas omedelbart) men när Tommy sedan reste sig och jag fick se det hela i repris så kunde hjärnan och ögonen konstatera att någon avrättning borde det definitivt inte bli tal om. Istället var det närmare sanningen att matchstraff var lite väl hårt dömt. Det var ingen regelvidrig tackling, men det drabbade en MODO-spelare och då vill hjärtat alltid skrika och blöda lite väl mycket. Dåligt och risk för att vara alltför partisk? Ja men visst. Men kärlek är ofta just så.

Imorgon väntar Djurgården. Jag hoppas vi kan hålla andraplatsen nu, det skulle sitta fint. Vad som mer skulle sitta fint? Att världens bästa Mattias Timander får vara skadefri.

---

Plockade hem några riktiga vuxenpoäng igår också. Istället för att stå kvar efter andra perioden och sukta efter spelarna som lämnade isen så skyndade jag mig iväg på toa istället. Moget, vuxet, intelligent. Det tar sig.

image238

Listiga Morran

Att göra-listan för idag:

- Hämta kameran
- Jobba, handbollsmatch
- Lida över förlusten av att missa säsongsstarten av Grey´s anatomy
- Posta paket
- Se på Ducktales. Långbens gana gäng och Räddningspatrullen
- Bearbeta gårdagen (3-0! 3-0 liksom!)
- Skriva blogginlägg till Journalistikkursen
- Kolla upp studentlägenhet
- Fixa det sista på uppsatsen
- Äta fiskbullar
- Blogga (jag blir stressad annars, tror jag)

Att skriva att göra-listor är verkligen det mest avkopplande jag vet. Man känner sig så organiserad när listan är skriven, och då kan man kosta på sig att skippa en eller annan eller det mesta som står på den.

image238

"Nej, du är mest äcklad faktiskt. Och okänslig. Och hårkåt."

Stockholmsfjollan besvarar min fråga: "Men är inte jag ett glädjeämne mitt uppe i kräksjukan då?"

Uppenbarligen är jag alltså inte mycket att hålla i när spyorna viner. Ska jag vara ärlig känns det inte som en egenskap jag mår dåligt över att inte ha.

En egenskap jag däremot vill ha är förmågan att inte vara så förbannat lat. Nu sitter jag här och stressar inför att jag ska åka in till stan. Först blir det en fika med Murke och sedan är det dags för FBK-MODO. Härligt värre! Gårdagens sköna besked om att Skröder förlängt kontraktet känns förstås extra bra.

Nä, nu får jag lägga på ett kål. I övrigt hoppas jag inte på en jämn, tät och bra match. Jag vill bara att MODO vinner och spännande matcher är överskattat (läs: ger mig hjärtklappning). 10-0 till MODO skulle sitta fint, men 1-0 räcker det också. Tre poäng och jag är överlycklig.

HEJA MODO!

image238

It´s a all right now

Okej, det känns bra nu. Uppsatsseminariet gick bra och nu ska jag bara putsa till den lite innan den slutgiltiga upptryckningen. En sammanfattning på engelska ska fixas samt rätta till några fotnoter, fixa några stavfel (ja men visst! Visst är det fantastiskt?) samt flytta ett avsnitt till ett annat kapitel. För att ge min perfektionist-ådra ro i själen ska jag fixa till en lite snyggare innehållsförteckning samt leka med lite tabbar så citaten blir snyggare.

Dessutom är första uppgiften till journalistikkursen inlämnad och nu i helgen blir det jobb. Välbehövligt med lite riksdaler nu! Idag blir det fotboll och sedan basket och imorgon blir det att ringa in resultat. Har jag tur blir det hockey också.

Utöver detta så känns det mesta andra också bra. Nu väntar vi bara på Kung Forsberg och jorden kan åter börja snurra.

Dagens musiktips:
All Right Now - FreeWhoa-oh-oh-oh-woha
There she stood in the street
smilin' from her head to her feet;
I said, "Hey, what is this?
Now maybe, baby,
maybe she's in need of a kiss."
I said, "Hey, what's your name?
Maybe we can see things the same.
"Now don't you wait, or hesitate.
Let's move before they raise the parking rate."
All right now, baby, it's a-all right now.
All right now, baby, it's a-all right now.
(Let me tell you now)
I took her home to my place,
Watchin' every move on her face;
She said, "Look, what's your game?
Are you tryin' to put me to shame?"
I said "Slow, don't go so fast, don't you think that love can last?"
She said, "Love, Lord above,
now you're tryin' to trick me in love."
All right now, baby, it's a-all right now.
All right now, baby, it's a-all right now


---

Nu ska jag slänga mig i duschen innan fotbollen. Ikväll ska jag försöka ha Macahan-maraton, det känns som pricken över i just nu.

image238


Ny medlem i Lisas fanclub

Jag har hittat ytterligare en blogg att sätta upp på listan över mina favoritbloggar. Lisas Fanclub är mästerlig och bara bloggtiteln ger härliga rysningar. Precis min stil! Är jag avundsjuk över att jag inte döpte min blogg till Morrans fanclub? Ja, klart jag är.

Lisa kommer från Sunne, det är alltså en värmlänning och därmed ger det extra poäng redan från start. Ta er tid och läs lite också så förstår ni varför bloggen är värd ett hyllningsinlägg. 

---

Tre Kronor - Slovakien igår? Ja, Krizan var ju bra det lilla jag mäktade med att se.

---

Pluggandet fortsätter och ikväll ska jag klippa mig. Eller ja, det är bara luggen och kanske topparna som ska få sig en omgång så det är knappast tal om någon större omvandling. Dessutom har jag ett paket från H&M att hämta ut med lite fynd. 200 kronor för en hel drös med underkläder och ett träningsset. Fint! 

Jag hade planer på att dra på hockey efter att ha varit hos frissan, men pluggandet får gå före även den här gången. Uppsatsseminarium imorgon så det känns som jag behöver tiden till att förbereda mig inför det.

image238


My newfound lover

Förra veckan kom han, min nya favorit.

image221


Jag är helnöjd. Jag har redan skrivit ner allt vettigt och ovettigt jag kunde komma på. Dessutom har den plats för att fylla i hur mycket man tränat varje dag. Finns inte en chans att inte träna när man ska se rutan stå tom annars. Kalas ju!

Perfekt presenttips dessutom! Jag tänker ge mig själv en i julklapp nästa år. Ja, tillsammans med en hel hög annat förstås.


image238

Ny design

Bloggen har fått sig en ny design i form av ny header och bakgrund. I samma veva har jag också kunnat utnämna Emma till den person som befogar över universums största tålamod. Emma har suttit och mixtrat, trixat och plockat fram den ena headern och bakgrunden efter den andra och stått ut med min velighet. "Nja... Kanske omvända färger?" "Nej! Jag vill ha det som det var från början!" "Ja.. Fast helst vill jag ju ha med några andra bilder..." "Du kanske kan fixa det också?" Jag har aldrig påstått annat än att jag är a pain in the ass, och Emma fick verkligen se prov på det.

Tack! Jag är grymt nöjd!
...Nu undrar jag bara om det möjligen går att göra en blandning mellan denna header och den jag valde först? Den här känns mer luftig tack vare färre bilder och jag gillar den röda bakgrunden i headern. Men går det att byta ut ansiktsbilden samt marionett-dockabilden med leif Pagrotsky mot den bilden när han spelar i Flyers och den när han spelar i Avs? Det skulle vara än mer guld.

Sedan ska jag försöka få till de blå boxarna med vit text som jag tidigare hade i side. När det fixat sig är jag nog nöjd. Tror jag.

Vill ni ha hjälp med designen? Vänd er till Emma, hon är som sagt en stjärna. Visa dock lite mindre velighet än vad jag gör. Det blir nog en aning mer lättarbetet då.

image238


Lite nytt från Eleven

image251En av mina favoritprodukter, Smashbox Photo Finish Foundation Primer , har tagit slut och det var dags för inköpav en ny. Eleven säljer den i travel-size vilket är grymt bra! Istället för att lägga ut närmare 400 kronor på den ordinarie storleken kan man köpa denna miniförpackning för 170 kronor. Trots att den är liten räcker den länge eftersom den är otroligt dryg. Jag har haft min i cirka tio månader. Med tanke på att jag vill byta ut sminket inom rätt tid (ett år för denna) så känns det tacksamt att Eleven säljer den i en mindre förpackning.

Bilder från Eleven
All heder till Eleven som har ett stort utbud av märken, riktigt snabba leveranser och fina prover vid varje beställning. Perfekt, om det inte var för fraktkostnaden på 55 kronor. Eftersom jag är en snål jävel som inte har lust att betala 55 kronor i frakt för att få hem en liten tub så tyckte jag inte det fanns något annat att göra än att ta med en Too Faced Tanning Bed in a Tube också. Jag har inte testat den förut men enligt vad jag hört är den helt klart värd att testa. Om inte annat lär den lukta så gott så man vill äta upp den, så skulle den inte vara bra får den helt enkelt fungera som snygg prydnad och dofttub.

---

Min plattång från GA.MA har blivit en riktigt kär vän. Den första jag fick hemskickad fungerade inte men jag fick snabbt en ny och jag är toknöjd. Den har från och med nu en given plats i väskan i alla lägen.

image238


Home again

Stockholm var trevligt, trots att Stockholmsfjollan förvandlades till Kräkfröken och att jag inte hann träffa den Blonda Häxan mer än dryga timmen.

Mer om resan, nya designen på bloggen och diverse annat senare. Nu är det dags att plugga och få undan lite här i kaoset.

Förresten är jag olidligt stolt efter mig själv. Tre dagar i storstaden och inte en enda liten sak inhandlad. Det är värt att fira!

Tågresorna, utan vare sig musik eller vettigt att läsa, användes till att filosofera, tänka och drömma om Mannen med stort M. Ingen skräll alltså.

image261

Adjö.


image238RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...