Kräsenhet och matlagningsbekymmer (och en liten viktig parantes)

I tid och otid blir jag beskylld för att vara kräsen vad gäller maträtter. Jag hävdar bestämt att så inte är fallet, men efter en liten stunds tankeverkstad och studering av vad det finns för maträtter så insåg jag att det faktiskt kanske är så det är.

Här är (de ensidiga) maträtterna jag kom på:

- Tacos (inte med salsa eller annat liknand)
- Fiskbullar (men inte med hummersås eller något knepigt)
- Spagetti och köttfärssås (utan tomat men med mycket lök)
- Makaroner och köttbullar (inte skruvade makaroner och absolut inte hjulformare eller avlånga snäckformade)
- Fläsk och potatis (endast med löksås)
- Hamburgare (inte med gurka)
- Fläskkotlett, strips/klyftpotatis (ingen brun sås såvida det inte är Stockholmsfjollans marinad)
- Rotmos och fläsklägg/värmlandskorv
- Ris och korvstroganoff (bara mammas)
- Pizza (men endast Kebab och från Arvika eller Norrland alternativt från Uppsala i krig. Från Karlstad, nej tack!)

(Ja, om alla levde som jag så skulle jorden ha gott under för länge sedan).

Nästa helg ska jag bo hos Den Blonda Häxan och jag får nästan lite dåligt samvete över hur bittert och suckande hon sa att "Ja, då får jag väl laga kyckling åt dig då. Igen." Det är i sådana situationer det skulle vara trevligt att tycka om något annat. En glad Häxa är alltid härligt att se. Eller nåja, det där var väl inte alls särskilt sant utan mest en uttalande för att försöka placera mig på den där Moder Teresa-listan jag aldrig kommer hamna på.

---

Dåligt med bloggande, jag vet. Trots att jag hade kunnat skriva om hockeyn och en massa annat. Men det får bli efter att the big shit är klart. Just nu är det skola dygnet runt, alla dagar i veckan (igen. Känner igen detta!) Men, men. Onsdag är det klart! Sedan blir det NHL-hockey i helgen och bus med lilla Häxan. Då ska vi fira parantesen det här nedan.

---

Som en parantes, men ändå absolut inte. Imorgon fyller jag år!

Jag har varit väldigt tyst om detta för ovanlighetens skull och hoppas innerligt att ingen människa som vill ha lite gott samvete att vila huvudet emot när ni ska sova den kvällen inte glömmer bort denna viktiga händelse!

Alltså: Jag fyller 21 år imorgon tisdag den 30:e september.
 
Jag vill inte på något vis vara tjatig, men se för fan till att ni inte glömmer. Det gäller framförallt Murke och Lurke (nej, lyxresa i Spanien med konstant fylla är ingen ursäkt)!


Rolig utmaningslista

Jag hittade den här roliga listan hos Angelica och jag måste säga att den kom som fallen från skyarna just nu när jag sitter och har tråkigare än tråkigast.

Gör så här:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din flickvän var otrogen mot dig?
Hehe vad generös du är snorunge!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Men vad händer nu då?

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Häx kissar och tänker på dig.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Tror du inte att när ja kommer hem te ormboet å sätter på ugnen för att värma mat så är det nåt fel på ledningarna te den så att larmet går!!!

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hey babe, hur är det på tåget?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Duktig Morr!

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Jag är sugen!

8. Vad vill du höra mest av allt?
Men Morr, kan du inte ens laga mat i micron?

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Per Svartvadet är i kanal 5 studion nu

10. Din romantiska replik?
Är du full ella?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Don´t leave me!

Gör den ni också!

Klagomuren med diverse gnäll

Jag har tenta idag. Igen. Själva "igen" är inte det som är problemet, utan det faktum att jag inte sover. Om en fix idé fungerar en gång så gör jag genast en ritual av det, och det är orsaken till att jag sitter här nu och har gudomligt tråkigt. Inför måndagens tenta gick jag aldrig och la mig utan satt uppe för att hinna träna på så mycket som möjligt. Det fungerade precis som väntat; jag var riktigt pigg på morgonen och helt klar i hjärnan när jag satt med tentafrågorna. Ja, ni fattar, eftersom det gick bra i måndags så måste jag fortsätta med den ritualen även nu och därför är jag alltså vaken.

Men. Nu har jag dödligt tråkigt. Förra gången pluggade jag, men nu går det inte. Tentan berör språkriktighet, och hur pluggar man på inför det? I övrigt finns det inte heller så mycket att sysselsätta sig med. Läsa är jag trött på. Städa och sortera kläder likaså. Se på film har jag gjort. Ta en långdusch är inte att tänka på eftersom jag bor i en lägenhet där man inte ska spola vatten eller väsnas på annat sätt sent på dygnet. Men nu är det i och för sig tidigt... Nåja.

Det jag vill komma fram till är att jag vill gnälla över att jag har tenta klockan 08.00. Kunde vi inte ha den kl 06.00 istället, så jag slapp sitta och ha enerverande dötråkigt?

Sedan kan jag passa på att gnälla över hockeyn idag. Just när jag log fånigt och tänkte att trepoängaren var i hamn så kom jag på mig själv och ångrade bittert mitt tidiga glädjerus. Alla vet ju vad som händer när man tar ut glädjen i förskott. Just då gjorde förstås Riku Hahl mål och till slut blev det bara en pinne med från Scandinavium.

Sedan stannar inte gnället där. Även radion ska ha ytterligare klagomål. Men, men, fördelen är nu i alla fall att jag blev så arg att jag ringde och fixade Canal Plus och säsongskortet. 550 pänn i månaden kommer kalaset att gå på efter årsskiftet och det har jag egentligen inte råd med. Men... Nu blev det som det blev. Dessutom är det viktigare med psykiskt välbefinnande framför ekonomiskt välbefinnande.

Kanske kan klaga lite på Idol också. Eller klaga är fel ord, för jag ifrågasätter inte juryns val. Men ändå... Jag hade börjat bli lite kär i Nils efter hans psykopatiska men ack så underbara version av Unchained Melody i onsdags och jag hade mer än gärna sett att han blev kvar. Nu håller jag på Anna, Lars och Johan istället.

---

Beroende på vad man har för intressen så är det säkert så att inläggen om mitt hår, mina inköp och diverse annat är totalt ointressanta att läsa, men jag tror faktiskt det här inlägget tar priset faktiskt. Jag blev nog ännu tröttare av att skriva det här och enda anledningen till att jag publicerar det är för att det är lättare än att ta bort det.


Shaggy must die

Det ryktas om att min kära vapendragare och lika jävliga sadistperson, Murke alltså,  också ska skaffa en blogg. "Shaggy must die" är det preliminära titeln på bloggen där hon ska spy ut allt tjafs hon annars skulle ha vräkt över mig. Ett annat tänkbart bloggnamn är "du är ju lite småelak också utan samvete så du kommer älska detta", som hon alltid säger till mig när hon ska berätta något av hög skadeglädje-kaliber.

Murke, eller guldfisken som hon också kan kallas, har många åsikter om det mesta. På det viset är vi väldigt lika. Olikheten kommer sedan i vad det är för åsikter vi har. Inget fascinerar mig så mycket som att vi då och då tycker samma sak. Då blir jag alltid rädd att jag är döende, eller allra minst att något är fel.

Förutom hennes starka åsikter nu i veckan om att samhället ska ansvara för individen (vår ständiga källa till långa diskussioner där vi vill ha ihjäl varandra på ett långsamt och tortyrliknande sätt, eller ja det är nog bara hon som vill ha ihjäl mig, jag tycker bara synd om henne), att alla borde sluta äta kött, att det borde göras mer porr för kvinnor och så vidare och så vidare så har det förstås avfärdats en och annan diskussion om hår, vaxning och rakning.

Även där har Murke sin åsikt klar. Förutom att hon häromdagen  tyckte att livet är skit i allmänhet och fruktansvärt i synnerhet, så var hon också trött på att folk lägger pengar på hårbortagning så som vaxning och rakning. Jaha, man kan ju undra vad det spelar för roll och vad som skulle vara bättre att lägga pengarna på? Rädda Barnen antog jag skulle vara svaret från PK-Murke.

Men nej då, här överraskade damen stort. "Bio, färska blommor, bakelser och tivoli" blev istället svaret.  

Ja, kära Murke. ♥

Nu: Länk till världens bästa Lindström

Så ni inte missar: Jag har trixat till en fin länk till dagens Lindström. Ni ser rutan direkt under U2-klippet (som garanterar 12 minuters öron-orgasm) här till vänster. En ny bild dag för dag. Vilken lycka!

---

Jag forstätter mitt tentaplugg. Det går inte alls särskilt bra och tyvärr tror jag inte att jag fått in mycket mer än hur tyskarna gör styckesindelning. Det är dessutom inget jag kommer ha nytta av helle när jag nu ska skriva tentan om cirka tre timmar. Något som hjälper är dock Anna. Underbara Anna som kan sin My Little Pony löste mysteriet med Catrina och fick mig att minnas. Nu ser jag hela filmen framför mig, nästan, och det känns oändligt skönt. Att få något på hjärnan så där är inte nyttigt. Hjärnkliande är det värsta som finns och speciellt när det infinner sig så här i tentatider.

För övrigt kom jag på att detta är första salstentan jag gör utan Stockholmsfjollan. Det känns makabert illa. Jag saknar panikpluggandet ute på Orrholmen, ackompanjerat med Johnny Cash respektive Lars Winnerbäck (beroende på vems tur det var att bestämma), charader, prat och tjat om allt annat än tenta, allvarliga diskussioner om rabies, vår barndom och ponnyåren. Allt i en härlig sockerdimma efter att ha tagit en timme av den panikartade knappa tiden för att gå över hela Karlstad och länsa kioskerna på godis. Åh, vad jag saknar det!

---

Helgen kan också sammanfattas med att jag kommit till insikt inom två ämnen. För det första så är jag shoppingberoende och för det andra så är jag dum i huvudet.

Tjipp!


Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?

Härligt att man inte ens får radion att fungera så man helt till fullo missar matchen! Sådant händer bara mig, och man kan ju undra varför. 2-2 känns surt och surare är det förstås att min kväll (liksom hela dagen som varit) och morgondag är vigd åt hundraprocentigt hårt pluggande inför måndagens tenta.

Jag läser, men jag vet inte hur mycket jag egentligen lär mig... Men, men, det märks ju på måndag. Hittills har jag i alla fall lärt mig att tyskarna, som vanligt, är totalt bakom flötet.
Istället för att göra styckesindelning på vettigt sätt, det vill säga med ny rad och indrag, alternativt med en extra blankrad så envisas de med att skriva så här, alltså att skippa indraget. Hel galet och jag förstår inte hur de står ut. Jag gissar att de inte läser böcker och tidningar i Tyskland.

Sedan har jag en fråga. I en av My Little Pony-filmerna  så förekommer det en figur som heter Catrina. Men vem är detta? Vad är hon för något? En ponny, en groda, en häxa, en människa, en påhittad varelse? Vad gör hon, och vilka är "på hennes sida"? Jag har funderat över detta hela dagen, och ingen kan ge mig ett svar. Jag minns inget utom att jag hör det exakta tonfallet och tonläget hur "Catrina" sägs.


Steeplechase är inte min grej

Jaha, det blev ju som det blev. Choklad hjälpte visst inte och det ser därför ut som att jag får återgå till chips i fortsättningen. Eller kanske var det strumporna? Nej, jag ger dem en chans till tror jag. Mycket trevligt var det i alla fall att Mats Zuccarello Aasen och Thomas Enström fick näta och att jag lyckades bygga en fin och estetiskt tilltalande pyramid av chokladrutorna innan jag stoppade dem i munnen.

Varför jag ägnar mig åt att bygga pyramider av choklad när det är hockeytime? Så här är det: Jag har inte Canal plus/säsongskortet och lider. Men det är på ingång att bli inskaffat. Problemet är bara att jag drar mig för att ringa någon Com Hem-nisse eftersom jag på förhand vet att han eller hon kommer skratta ut sig av mina frågor och oförmåga att förstå tekniska termer. Så nu sitter jag och samlar mod till detta.

Jag fick alltså lyssna på webradion istället och det var ingen trevlig upplevelse. Så fick jag genomlida även  Stanley Cup nu i våras/somras så jag visste ju vad jag hade att förvänta mig. Det var därmed inga höga förväntningar jag hade när jag skulle lyssna. Men jag blev ändå besviken. I princip fem gånger i minuten fick webradion något fnatt och rösterna vreds om till långsamma monsterljud vilket gjorde att det var omöjligt att höra vad de sa. Därmed missade jag i princip allt. Dock lyckades jag ändå höra hur partiska kommentatorerna var. Men, men, nu ska jag inte gnälla på det. Man ska ju inte kasta sten i glashus.

Förresten så gjorde jag en liten ändring i inlägget Elitserien säsongen 08/09. Jag la till ett "Hoppas jag" efter kommentaren om att jag inte tror att Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac kommer vara fullt lika skickliga som Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl var förra säsongen. Att tippa LHC femma, bakom FBK, är kanske att ta i men lite känsla ska man gå efter. Och Majk, jag vet att det låter lite krystat med att Rögle skulle klara sig från absoluta botten och att det istället blir Skellefteå som hamnar där, men jag tror faktiskt det. Bra värvningar, helt klart, men jag tror de kommer slå hårt i form av de förluster de har.Trots det är laget kanske ändå bättre än Brynäs och Rögle, men magkänslan säger att det är Skellefteå som blir sist.

---

För övrigt känns det lite knivigt med att få ihop uppgifterna samtidigt som jag ska hinna plugga på till måndagens tenta. Jag ska göra klart artiklarna om London, piercingar och bilar samt fixa färdigt en broschyr om Mittuniversitets utbildningar på MKV, planera min examinationsuppgift och plugga järnet inför tentan. Dessutom ska jag hinna med att leva och även att gå ut med soporna som står i hallen och har väntat ett tag nu.

Ja, jag vet att tiden är detsamma för alla och att livet är svårt och består av hinder. Men jag vill inte ha hinder, jag vill ha slätlopp.


Äntligen, nu drar det igång

40 minuter kvar nu då. Uppvärminingen är igång och jag har hunnit med en hel del ritualer. Härnäst väntar uppspringning till macken för att inhandla tidning, cola och choklad. Det sistnämnda är istället för de typiska hockeychipsen. Variation förnöjer och jag tror det är choklad som fungerar bäst i kvällens möte. Vi vet ju alla att Marabou är flera klasser bättre än Cloetta.

Dagens strumpor: Premiärmatch och jag vågar därmed köra ett osäkert kort. Ljusbruna med en brun sork på. Har inga direkta meriter att ståta med men har väl agerat turstrumpor i serielunken några gånger. Lär få visa framfötterna (gud vad fyndig jag är) den här säsongen.


Elitserien säsongen 08/09

Då var det dags igen att tippa utgången av Elitseriens grundserie säsongen 08/09. Som med allt annat jag gör så kommer även detta lite sent, men jaja. MODO börjar inte förrän på torsdag så jag är ju inte alldeles för sen. Två dagar kvar. Det närmar sig ju med stormsteg, men ändå med pygméfötter.

Förra årets tippande var väl inte mycket att hänga i granen och även om jag var tänkt att skriva att det väl knappast inte kan bli sämre den här gången, så låter jag bli det. För det kan det nog säkert. Att tippa är alldeles utsökt svårt och det är ett smärre pill att få ihop hjärna och hjärta till en kristallklar spåkula.

Men here we go:

1. Frölunda

2. MODO

3. HV71

4. Färjestad

5. Linköping

6. Södertälje

7. Timrå

8. Djurgården

------------------------------

9. Luleå

10. Rögle

-------------------------------

11. Brynäs

12. SkellefteåFrölunda:

Johan Holmqvist är bästa målvakten, Riku Hahls fina spel har jag drömt om på nätterna trots att han spelat i Timrå och sedan lägger vi till en playmaker som Andreas Karlsson och hans händer samt poängsprutan Tomi Kallio och så är det inte svårt att imponeras. Backuppsättningen är väl det som ser svagast ut om man ska välja något i den här imponerande truppen, men å andra sidan har man Ulf Dahlén och Janne Karlsson samt Kent Norberg. Som alla andra så tror även jag att det här blir laget blir riktigt svårstoppat i det långa loppet, bara det visar sig att Dahlén även som tränare i Elitserien är det genidrag alla förväntar sig och att man får ihop laget. Jag tror det blir flipp och att man tar hem seriespelet.  


MODO:

Tillsammans med HV71 det lag som jag anser är bäst. Mattias Timander, Niklas Sundström, Per Svartvadet, Andreas Salomonsson, Fredrik Warg, Per Hållberg, Magnus Wernblom, Per-Åge Skröder, Karol Krizan, Hasse Jonsson, Oscar Steen... Sedan kan man fortsätta. Victor Hedman, han kommer att fortsätta gå framåt i sin utveckling. Mums säger jag. Inget annat lag har en suck när det gäller bästa backuppsättning och även de offensiva spelarna är superba. Har i mitt tycke även bäst forwardsuppsättning, men med stenhård konkurrens från HV och Frölunda. Karol Krizan är trots fjolårets slutspel en av de tre bästa målvakterna i Elitserien. Någon serieseger blir det nog ändå inte, utan hjältarna spar sig till slutspelets allvar. Jag tror Harri Rindell kommer få med sig samtliga spelare åt precis rätt håll, men eftersom han är ny är det förstås frågetecken kring det. Blir det återigen skadeproblem, att Krizan inte visar sin giganstiska sida och att Harri inte är det lyftet jag hoppas och tror på, är det stor risk att det blir en betydligt sämre placering. Men man ska lyssna på hjärtat säger ju folk, så därmed befinner sig MODO på den här platsen före HV. Sedan är det dags för slutspel och säga vad man vill om MODOs slutspel i fjol och orsaken till detta, men jag tror helt klart på ett nytt guldår. Nye norsken Mats Zuccarello Aasen får förhoppningsvis vara med om en riktig Zuccé under sitt första år i MODO. Var det för partiskt nu? Nåja, jag har aldrig varit den som fått beröm för min objektiva förmåga vad gäller mitt favoritlag.


HV71:

Förlusterna av bland annat Johan Åkerman och (ja faktiskt) Lance Ward, Per Ledin och Andreas Jämtin är hårda. Men laget är fortfarande riktigt, riktigt bra och i år slipper man det gigantiska favorittrycket samtidigt som man har kvar toppmålisen Stefan Liv som konkurrerar med Honken om förstaplatsen i målvaktsligan. Ulf Dahlén i all ära, men Kenta Johansson är snäppet vassare, i alla fall eftersom det ändå är Elitserien det handlar om och där Lill-Kenta ifjol visade att han är en guldtränare. Jag har sagt någon gång att Johan Davidsson är överskattad, men jag är inte sämre människa än att jag kan ändra mig. Det gjorde jag också i våras, efter att det legat och pockat på ett bra tag för att få komma ut. Så alltså, jag tror absolut att Davidsson kan föra HV mot ytterligare en framgångsrik säsong där man hamnar strax bakom Frölunda och MODO i grundserien.


Färjestad:

Perra Johansson är tillbaka. Jag skulle också hoppa av glädje om jag höll på laget. Det är inte bara för hans ytterst sköna dialekt som man älskar honom, utan också för hur han leder ett lag. Nu är det ju dock inte mitt lag han ska träna så min personliga glädje är inte allt för stor. Dock vet jag att Mikael Johanssons glädje över Perra är riktigt stor och gissningsvis kommer också det att synas på isen. Lill-Micke kommer att fortsätta sin utveckling och gå från att vara en nyckelspelare i laget till att bli en nyckelspelade de luxe. Laget har en stark uppsättning av forwards med en skön blandning mellan rutinerade rävar och hungriga spelare. Får gamlingarna en (mer eller mindre) skadefri säsong så tror jag de kniper fjärdeplatsen. Nyförvärvet Lee Goren, som följer med Perra, kan antagligen göra ett och annat mål nu när målgöraren Pelle Prestberg är borta.


Linköping:

Toppvärvningar i Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka och en stabil samling backar men i övrigt har man inte så det räcker för att hota topptrion. Jag tror dessutom att FBK kommer före i seriespelet, av någon anledning. När det sedan är dags för slutspel kan laget mycket möjligt gå långt i år igen. Två raka år där man gått till final har gett laget mersmak. Det ska bli intressant att se om förre Predators- och Tampaspelaren Hlavac och förre Avsspelaren Hlinka kan ersätta Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl till den grad som LHC antagligen hoppas på. Jag tror inte det. Hlinka har fin spelförståelse som lägger fina pass och Hlavac är en riktigt duktig sniper samtidigt som han också är en bra playmaker. Men de har inte riktigt den skicklighet som Mårtensson och Weinhandl besitter.  Hoppas jag.


Södertälje:

Kul att Hannes Hyvönen är tillbaka i Elitserien. Han kommer att bli klubbens tongivande spelare tillsammans med målvakten Björn Bjurling, Petri Pakaslathi och förstås de båda Linusarna. Linus Klasen och Linus Videll kommer antagligen visa upp ännu mer teknisk magi tillsammans med Dragan Umicevic och slutspel blir det. Jag tror dessutom man får till det och slår in sig före både Timrå och Djurgården. Varför de skulle slå Timrå vet jag egentligen inte då jag egentligen rankar tattarna högre, men kanske är det någon typ av självbevarelsedrift? Ju sämre Timrå går, desto lättare bli mitt liv.


Timrå:

De där drömmarna jag drömt om Riku Hahl har jag också drömt om Jonathan Hedström. Som MODO:it ska man inte avslöja sådant här och det borde egentligen vara spöstraff på att avslöja att jag gillar dessa herrar. Men jag ursäktar mig och håller mitt ursprung från Värmland som försvar till att hatet inte är helt på topp så här tidigt. Nåväl, Timrå var ämnet nu och inte jag själv. Jonte är det som gör att förlusten av Hahl inte svider fullt så mycket som det annars skulle göra för Timråtattarna. Detsamma gäller nyförvärvet Mikko Lehtonen som får dra ett tungt lass när Sanny Lindström nu är borta. Man har en bra målvakt i Johan Backlund och en stabil forwardsuppsättning och okej backuppsättning och slutspel tar man sig till. Men mer än så räcker man inte till, trots de fina talangerna. I övrigt kommer Peter Regin saknas i Elitserien.


Djurgården:

Marcus Ragnarsson är den som får fixa slutspelsplatsen tillsammans med Fredrik Bremberg och Michael Holmqvist. Men att bli bättre än åtta känns ohyggligt svårt. Att man tappat Patric Hörnqvist är ett riktigt bakslag. Att man också tappat förra säsongens största och viktigaste spelare i form av Daniel Larsson och Ossi Väänänen är inte bara ett hårt bakslag utan snarare otroligt förödande. Det är helt klart Ragnarssons signatur som är det som gör att jag ändå tror slutspelsplatsen kan gå att plocka hem.


Luleå:

Missar tyvärr slutspel. Ja, jag säger tyvärr. En okej uppsättning av backar och forwards, men... okej räcker inte långt. Dessutom kommer det att bli stor press på Mattias Modig och Gusten Törnqvist.


Rögle:

Vill man, så kan man, så ska man. Jag tror det finns så mycket vilja att laget slår sig in på en tiondeplats och därmed ingenmansland. Hänförare stavas Kenny Jönsson och dessutom har man Mathias Tjärnqvist.  Okej, sedan är det inte mycket mer men slår Brynäs och Skellefteå gör man till slut efter mycket om och men.


Brynäs:

Jag gillar Brynäs, men vad hjälper det? Unga målvakten Jacob Markström klarar kanske pressen, men något bättre än en elfteplats tror jag blir svårt trots att man lyckats knyta an Lars Jonsson till truppen. Spelare som Andreas Dackell, Daniel Widing och Mikael Lind behöver vara de som drar laget framåt tillsammans med Jonsson. Får man önska så hoppas jag på en finfin säsong för Peter Nolander. Det är han värd.


Skellefteå:

Jag tror det blir Skellefteå som hamnar på jumboplatsen i år. Att man saknar Perra Johansson kommer att visa sig. Överskattar jag en tränares betydelse? Nej. Även bland spelarmaterialet har man en sämre säsong framför sig efter förluster som bland annat Mikael Renberg och Lee Goren som lämnar forwardssidan riktigt tunn.


"Var så god och skratta"

Jag börjar tyvärr tycka att min nya kompis sviker lite. På frågan om hur jag ska kunna få ihop mina uppgifter till på tisdag så fick jag rubriken ("Var så god och skratta") som svar. Det kändes inte som något uppmuntrande.

Kvällens genrep då. Okej, nu har jag ju surrat om det här med att det skulle kunna få räcka med en vinst för att.. ja ni vet. Men när det väl blir en vinst så är jag den första som (som alltid?) ger dubbelmoralen ett ansikte och hoppar glatt. 7-1 var riktigt, riktigt trevligt och allra trevligast vard et förstås att Andreas Salomonsson fanns med på isen och visade att han är hungrig. Extra glädjande för damer som Linda och Emma skulle jag gissa på.

Sedan vill jag ge en eloge till Lasse. Jag är en surpuppa som inte kan unna ett annat lag att vinna och som vägrar att gratulera när mitt lag förlorat. Jag drar mig undan för att slicka såren, och det ska åtminstone gå så lång tid så att såret hunnit få sig en sårskorpa, innan jag kan ta mig i kragen och väsa fram ett "grattis". Men Lasse sa grattis direkt. Kanske är det så att den här typen av trevlighet och ödmjukhet endast kommer efter att man sett Thin Lizzy live? Det har ju inte jag, och man kan ju därför slå ihop ett och ett efter att ha studerat mitt otrevliga beteende. Jag tror helt klart att det är ett samband där.

---

Dagens besvikelse är helt klart min befängt urusla förmåga att lyckas i köket. Jag skulle som så många andra gånger göra tacos och det är ju bland det lättaste man kan göra. Jag vet inte hur många gånger jag gjort detta, men det har nog blivit tillräckligt många gånger för att jag nu ska se det som en enkel uppgift. Tyvärr visade det sig att jag nog hade en aning övertro på min tacotillagningsförmåga. Jag vet inte hur det gick till, men köttfärsen blev alldeles bränd och svart och därefter råkade jag hålla kryddan i salladsskålen istället för i stekpannan när jag för ett ögonblick riktade uppmärksamheten på att fundera ut hur jag tror Elitseriens grundserie slutar. En aning tråkigt.

Utöver detta har jag en hel del funderingar vad gäller popcorn. Jag har i alla år sett mig som popcornens okrönte drottning men det verkar tyvärr också vara en aning övertro. Men det tar vi imorgon för nu är det sängen som gäller. Jag ska upp tidigt. Mina lite mer ambitiösa, lite mer morgonpigga och lite mer plugginriktade vänner tyckte vi skulle starta dagen så tidigt som möjligt och eftersom jag är en demokratiskt lagd person så vek jag ner mig när rösterna vägde över på den onda sidan och jag var ensam på min sida.

Nåja, gonatt!


Önskelista

Så var det snart dags igen för en av årets absolut största höjdpunkter. Dagen då hela världens lilla charmtroll föddes. Min födelsedag!

Här är, som traditionen lyder, en fulltankad önskelista. Precis i tid med endast 19 dagar kvar.

- Hockeybiljetter/pengar till det

- Mercedes CL 600 (Kung Forsberg och Bono har en sådan, så varför inte jag liksom?)

- Prenumeration på  Cosmo, SOLO och Glamour

- Plånbok som matchar min väska.

- Emporio Armani Diamonds

- I.d makeup rouge i färgen Glee

- Pengar

- Hanky pankys oavsett model och /färg

  
- Terminskort/ÅrskortFriskis & Svettis

- Träningsskor

- Betald tågresa Stockholm tur och retur när det är dags för NHL-matchen

- USB-minne

- Laddbara batterier till kameran

- Stavmixer (vuxenpoängen flödar!)

- Vargen poster från Gallerix

- Personlig almanacka för nästa år


        


- Säsongskort och Canal + Sport

- PresentkortGina, H&M, Kicks eller för beställning på Lookfantastic

- RidlektionerTimrå Ridstadion

- Golvlampa modell större

---

Stort GRATTIS till Ems som fyller 21 idag! Puss lilla yngel!

---

Men just exakt nu, så önskar jag mig mest lite sköna formbesked från MODO. Än så länge ser det riktigt bra ut. Salle är igång och spelar och har dessutom gjort mål i PP så början är det ju inget fel på!


Strategens testresultat

Jag hittade det här personlighetstestet hos Indiegrrl goes ego och här är mitt resultatet:Bild: 41


Precis som alla andra små test så säger de kanske inte mycket om sanningen, men jag tycker det stämmer tämligen bra faktiskt. Men det där med att sätta planer i handling? Eh... Den varan skulle jag gärna vilja se lite mer av.

Sedan kan man ju stryka många av de där yrkena. Psykolog exempelvis. Hur skulle det gå? Jag skulle aldrig i livet kunna sitta och ta till mig en massa andra människors livshistorier och problem. Jag vill ju bara prata om mig själv. Men affärsstrateg däremot, eller strateg. Det är något för mig. Utan tvivel måste strateg vara ett av världens mest trevliga ord och absolut något underbart positivt.

Nåja, gör testet ni också!

---

I övrigt då? Jag vill bara passa på att framföra att jag idag fått höra att jag är en positiv människa. Frågan är då, är det ni andra olyckskorpar som påstår att jag är bitter som har helt fel, eller är det jag som är en bra skådis?


Boken som är svaret på mina ständiga problem

Att jag har en manisk och fanatisk beslutsångest är nog inget som undgått någon. Det här ställer till bekymmer i alla situationer och min hjärna får ständigt utstå det här kliandet.

Egentligen handlar det inte om att jag är obeslutsam. För nej, det kan ingen påstå att jag är när jag väl bestämt mig. Men det tar ju tid att komma till ett beslut. Allt ska vägas in och jämföras för att jag utan tvivel ska ta rätt alternativ och inte riskera att välja fel.

Det spelar ingen roll om det handlar om val av strumpor, vilken tidning jag ska välja (jag tar alltid samtliga, därav har vi spinoffen min usla ekonomi, men det skippar vi nu), om jag ska utföra den eller den eller den ritualen för att Colorado ska göra mål eller om jag ska välja A, B, C, D eller E som alternativ på högskoleprovet. Hela mitt liv består av dessa svåra val, och att gå efter känsla är inte min grej. "Men vad känner du då? Följ din känsla" och "Följ hjärtat!" säger folk. Jaha, men om man inte känner något då? Då är det tankarna man får gå efter och därmed krävs det en lång stunds fundering och beslutsberäkning med tillhörande ångest innan jag äntligen kan komma fram till att jag ska välja de turkosa strumporna med en giraff på eller om jag ska våga byta soffplats för att hoppas Joe Sakic leker in en puck.

Men. Nu är detta löst.

Årets säsong kommer bli den skönaste någonsin. Aldrig mer kommer jag behöva stressa ihjäl mig i valet av hockeyritualer. Jag kommer inte behöva sitta och snurra runt tungan över framtänderna för att snabbast möjligt kunne bestämma om jag ska lita på att tomten i källaren  fungerar den här matchen eller inte. Inte heller kommer jag att dyka upp en halvtimme försent till universitetet eller jobbet varje dag på grund av att jag inte kunnat välja vilken mascara jag ska ha eller vilka underkläder det ska bli som får följa med ut.

Jag har nämligen hittat den bästa lösningen av dem alla. Boken som är svaret på mina ständiga problem:

Svarens bok - filmutgåvan
Har du frågor? Här finns svaren.

Man tänker ut sin fråga, slår upp boken och sedan läser man av filmcitatet som står på sidan. Detta är alltså svaret på frågan. Därefter är det inga tveksamheter. Med lite fantasi knåpar man enkelt ihop ett knepigt svar på frågan till ett vettigt svar.

Frågor jag fått svar på idag:
Ska jag ha håret uppsatt eller inte? "Det kommer förmodligen visa sig vara något obetydligt." 
Från:  En sensation.
- Ja, då var det bara att låta det vara då, inga problem.

Ska jag fråga om den där bildgrejen i In Design igen och vara jobbigt frågvis eller ska jag vara tyst och förbli ovetande? "Sitt här och håll tyst"
Från: Psycho.
- Inga tveksamheter alls.

Kommer Kung Forsberg kunna fortsätta sin karriär på den nivå han vill? (denna fråga brukar jag ställa mig 24 gånger per dag)
"Gör något, hjälp till"
Från: Night of the Living Dead.
- Okej, denna var lite tvetydig. Nu blev det riktig ångest eftersom att man ska tolka detta rätt. Men jag får komma på något, helt enkelt.

---

Nej, kanske dags att sätta fart med litteraturinläsningen nu. Det får nog bli en av mina andra favoritböcker: Effektiv visuell kommunikation. Eller förresten... Om jag skulle se om posten äntligen kommit kanske, och om det droppat ner en SOLO till mig? Det blir nog så. Plugga kan jag väl göra sedan. Eller imorgon. Kanske övermorgon...


Ibland är silver bättre än guld

Nu var det ju i torsdags som mitt så omtalade frisörbesök ägde rum, men eftersom jag dels är en miserabel bloggare vad gäller flitig uppdatering och dessutom lider av noll framförhållning vad gäller att införskaffa batterier till kameran, så har resultatuppvisningen dröjt till nu. (I fortsättningen ska jag nöja mig med att bara blogga och inte ägna rader åt att förklara mig).

Från och med den här friseringen så har jag fått ännu en favoritfrisör och en ny frisörsalong; Jess. Något annat än ett MVG är omöjligt att ge. För det första så blev resultatet rikitgt bra och precis som jag önskade. För det andra fick man massage i stolen (hur värt är inte det den summan jag fick lägga ut? Där ser du pappa, det är nyttigt att färga håret!) och förutom en mästerlig hantering vad gäller klippning och slingning så var de serviceinriktade till tusen där inne. Och alla underbara produkter till trots (äntligen en salong som säljer samtliga av mina favoritmärken) så var min frisör Cissi inte någon stridspilot vad gäller att försöka kränga på mig så mycket som möjligt av dessa. Jag menar, när till och med jag kan stå emot några flaskor och tubar med Kerastase-guld... Ja, då kan man inte beskylla frisören för att vara tjatig och påstridig.

Det som gjordes var att hon slingade håret i ljusblont och en mer naturlig och lite mörkare nyans åt det blonda och askiga hållet för att fräscha till håret och få bort mesta möjliga av mitt halmliknande hår samt att hon la i en kall toning. Resultatet blev en mer naturlig färg i en kallare nyans (askblond) istället för den gulblonda hjälmfärgen med orangeröda testar jag hade innan.

I övrigt så använde hon en hårspray som var något annat än vad jag tidigare tänkt på när jag sett en hårspray. I min värld är det bara något som används för att bygga upp ett gigantiskt hår a´la emo-stil och som sedan är äckligt klistrigt och fasansfullt stelt utan tillstymmelse till mjukhet. Men nej, det visade sig att jag kunde spräcka hål även på den fördomen. Den här hårsprayen gav bara lite lagom stadga. Lagom för att hålla min envisa lugg på plats, men inte mer än att håret fortfarande kändes mjukt och så lite stelt och klistrigt det bara kan bli. Den sprayen får fyra och en halv av fem toasters. En klar femma om det inte vore för att den doftade aningen för mycket för att falla min Kenzo Amor-suktande nos i smaken.
 

   
Före                                                 Efter                 


EfterBilderna är inte så jättebra på att visa resultatet, men lite skillnad tror jag ändå att man kan se. Om inte annat kan man fascineras över hur små kast vad gäller foto-posande jag kan mäkta med att göra om jag inte får göra en typisk Morran-min.


Ännu en höjdare

Magikerna och mästerkarlarna Filip och Fredrik har skapat ytterligare ett nytt kanonprogram. Jag hade skyhöga förväntningar på Vem kan slå Filip och Fredrik? och var nervös över att behöva bli besviken. Det blir ju lätt så när man väntat länge.

Men nej då.

Humor på hög nivå! Ingvar Oldsberg är lika magnifik även han och att man dessutom har med Niklas Holmgren ger ju full pott direkt. Nu behövs det ju knappt någon säsong av Grey´s, hemmafruarna eller Ugly Betty. Jag klarar mig på detta.


En morot är bästa motivationen

Uppenbarligen så lönar det sig att hålla shoppingberoendet i styr och skärpa till sig lite. Idag fick jag min belöning.

Regnet öser ner i Sundsvall (ingen skräll direkt) och resultatet är att mina trogna sneakers med hål både här och där givetvis läcker in. Jag var alltså i behov av ett par billiga skor, bums. Jag kikade på Din Skos nätbutik  och såg att de hade kvar de Reebok-inspirerade sneakers som jag hade tänkt köpa i våras. 299 kronor dessutom och alltså en krona tillgodo mot vad jag hade att lägga ut just nu.

Väl på plats i affären så hittar jag först inte skorna och hinner få ett smärre raseriutbrott, men sedan stod de där mitt framför näsan på mig. Jag hade redan bestämt mig för att ta det vita (eftersom rosa inte är min stil enligt Fröken Bitter, och kanske mig själv? Nåja) men det var ändå lite otrevligt jobbig beslutsångest innan jag struttade i väg med de vita till kassan.

Och vad hände då? Jo, det var halva priset på skorna. Därför kunde jag köpa även de rosa och ändå komma under mitt maxbelopp 300 kronor. Gött!


               


Bilder: Din Sko

Nu gäller det att forstätta bromsa beroendet. Vem vet vad man kan ramla över för trevligt rea-pris nästa gång som belöning?


Late to bed. Early to rise. Work like hell.

Jag är kär. Helt galet förälskad. Herrejöses. Offret för min blinda kärlek?

Boken Effektiv visuell kommunikation.

Jag bläddrar, läser, ser på bilderna och bara andas ut små blommiga rosa moln. Eller, det är inte bara det att jag ser på bilderna lite snabbt så där. Jag tar verkligen till mig dem, njuter, förtrollas. Det är helt galet hur mycket man kan åstadkomma med bra bildmaterial, typografi, tanke och grafisk kunskap. Jag läser och läser, studerar och skriver. Jag har blivit en liten mönsterelev.

Har jag helt fått spatt? Ja, man kan fundera. Jag är sjuk tror jag. Migränanfall de luxe och små svimattacker blandat med rejäl yrsel och allmän sjukkänsla. Men jag repar mig. Än har jag inte gått under helt och hållet i skolans värld. För finns det något som slår all kurslitteratur och toksmarta och geniala reklambilder så är det fortfarande bilder i den här stilen:

                            Där ligger alla reklambilder i lä. Nu är det inte länge kvar till säsongen drar igång. Längtan de luxe! Och den håller man bäst i schack genom att agera flitig student.


Vad blir du rörd av?

Jag blir sällan rörd av vardagliga händelser, men sport i allmänhet och hockey i synnerhet (med Tre Kronor och "mina" lag  samt individuella mästerligheter av mina favoriter i spetsen så klart) är det som väger tyngst på listan över vad som kan göra mig pinsamt känslofylld. Allt som hör dit, matcher, tävlingar, prisutdelningar, nationalsång, galor, krönikor, glädjevrål, sportreklam (ni vet de som är inför större evenemang). Åh vad mäktigt och storslaget det är.

Förutom det sportrelaterade får jag alltid gåshud av mäktig musik (speciellt vinnarmusik) och så finns det en typ av film. Pearl Harbor och mysfilmen Jersey Girl hör visserligen dit (men det beror ju på att jag och Ben Affleck är riktigt tighta) men det jag främst tänker på är westernfilmer och allt liknande den genren.

Och mest av allt - Familjen Macahan.

Det är helt sjukt hur mycket den serien, det introt och varenda scen där berör mig om och om igen. Det är inte klokt hur känslosam jag är.
Sedan blir jag lite rörd av spanjorerna, eller spanjoren eller vad han/hon/de nu än är. Är det spanska? Nåja, det är jättesynd på språket och dubbningen, men man får ändå vara tacksam att de lagt upp scenerna. Kolla in, för det finns ingen bättre serie än denna.

Satangkai

Frank Grayson och Luke

Nej, sängen och ytterligare lite pluggande nu. Imorgon vankas det föreläsningar i typografi samt layout all day long. 


Några steg framåt

Som den ytterst ödmjuka person jag är så vill jag förstås inte skryta, men jag måste påtala mina framsteg idag. Jag har tagit några rejäla steg framåt både vad det gäller att bli kvitt mitt påstådda shoppingberoende och mot att växa upp.

När frisören (som var underbar, för övrigt) frågade om jag skulle ha någon mer produkt än toningsmousset jag skulle köpa så funderade jag i en sekund och var nära att låta mig falla för frestelsen över hårinpackningen jag suktade efter, men nej. Jag bet mig i läppen och höll mig i skinnet och sa vänligt men bestämt "Nej tack". Jag var så sjukt stolt över mig själv så jag unnade mig ett besök på H&M och Gina. För att titta lite bara...

Okej, jag råkade köpa med mig ett linne, en oversize top, en t-shirt och underkläder, MEN vad som gav mig pluspoäng i kampen för att bli fri från mitt shoppingbehov var att jag resonerade ekonomiskt och förnuftigt och därmed hängde tillbaka en kjol jag ville ha istället för att köpa även den. Jag tror jag stod i en timme och velade hur jag skulle göra, om den skulle få följa med hem eller inte. Men jag tog beslutet att inte köpa den, utan tänka på saken och gå tillbaka om några dagar. Om den då finns kvar så kan jag köpa den då, om jag fortfarande vill ha den. Detta var ett stort framsteg om man jämför med min vanliga taktik där jag handlar och tänker att jag ska lämna tillbaka plagget om jag kommer på att det nog inte var riktigt hundra. För ja, taktiken är usel. Jag lämnar givetvis aldrig tillbaka något.

Så nu, min kära lilla Blonda Häxa, nu kan du göra en uppföljning på din krönika. Nu kan du skriva om hur stark jag är som klarar av min utmaning så bra.

---

Håret blev i alla fall riktigt bra. Kanske att det kan putsas till med fler ljusa slingor så småningom, men nu försvann de äckligt gulorangeröda tonerna som jag har fasat över. Frisören (och salongen) var tiptop och jag är mer än nöjd. Mer om det imorgon.

---

Jag bor i Sundsvall och MODO övernattar i Sundsvall. Är jag där och ränner för att spana in dem? Nope. Se där, jag börjar nog bli lite vuxen trots allt.

/Ödmjuka toner från den överlägsne


Den blonda jakten fortsätter

Ja, då var vi där igen.

Ni vet anorektiker som ser sig själv som tjocka? Vad kallas det när man står framför spegeln och ser sitt hår se ut som pissgult halm, men att det enligt andra snarare är nästintill silvergrått? Bara ren och skär blindhet? Dumhet? Noll självinsikt? Nej, finns det ingen seriös beteckning för detta?

Jag har fortfarande inte fått till den perfekta blonda nyansen som jag suktar efter. Enligt mig är det gult på sina ställen, orange och brunt på andra och sedan den typiskt fula vita/platinablonda "färghjälmsfärgen" som jag absolut inte vill ha på de andra ställena. Naturligt och fräscht? Nej verkligen inte.

Murke, min vapendragare i mitt bittra hårhumör, finns ju inte att tillgå eftersom landsförrädaren numera hemmahör i Norge. Men istället har jag bokat frisörtid för att försöka få bukt med mitt håribla (höhö) problem. Salong Jess i gallerian blir det som ska få äran att försöka få ordning på rufset om två timmar. Min favoritfrisör Jennie får slippa mitt självupptagna surrande i frisörstolen den här gången. Jag testar Jess eftersom jag fick en så snabb tid där.
Bild: Jetstreaker

Så här vill jag ha det!


Efter klippningen och färgningen ska jag och Fröken Bitter iväg och träna är det tänkt. Vad det blir är ännu inte bestämt. Jag vill träna Box combat och den bittra fröken är inriktad på att dansa salsa. Jag vet inte riktigt, men det känns inte riktigt som min grej. Boxning däremot, efter en hård morgon med migrän, det känns som min grej idag, igår, imorgon och alla dagar i veckan.


Skinnjacka till halva priset

Den här raringen kommer hem till mig i mitten av november. Visserligen i tid för att hänga höstjackan i garderoben och dra fram vinterjackan, men nåja. Det får väl gå an.

Jag fick 50 procent rabatt på Ellos så priset var för bra för att låta bli när jackan faktiskt uppfyllde samtliga kriterier jag hade på en jacka. Bra krage, fickor i sidan och muddar.

Nu, pluggdags.


Vi tar det i repris, tack

Försäsongens mest intressanta match. Då blir det 4-0 i baken. Harri Rindell hade hoppats på positiva formbesked, men tja... Det gick väl sisådär kan man väl säga om den förhoppningen. Det här var den enda matchen jag ville se hjältarna vinna under resten av försäsongen. Vinst mot lillebror Timrå är alltid ett måste, men i övrigt ser jag gärna förlusterna komma. För som sagt, ju sämre försäsong desto bättre säsong och slutspel heter det ju.

Jag undrar dock hur man ska se på det här. Man ska väl egentligen knappast vara nöjd över ett (vad jag antar) tämligen ointresserat MODO som inte går in för uppgiften och som låter sig få en rejäl knäpp på näsan, MEN. Men, men, men. Att låta fienden få gå fram medan man själv ligger i bakhåll och väntar till det är slagläge (guldläge) har ju visat sig vara en alldeles strålande krigsföring, så varför skulle det inte fungera nu?

Förra säsongen kan visserligen ses som ett skräckexempel på vad som kan vara på gång nu, nämligen ett MODO som man väntar sig ska komma igång men som aldrig riktigt kommer upp till den nivån man önskar och som inte visar det där som gjort att man kan kalla sig The Heart of Hockey.

Men, återigen, jag tror (hoppas) att det istället blir en repris på året innan dess, mästarsäsongen. En usel försäsong som följs upp av ett himmelskt slutspel. Så vill jag se reprisen.


När det slår som en kollibri

Jag brukar påstå att inget gör lika ont som ett förlorat mästerskap eller en ny skada för Kung Forsberg, men det finns ju faktiskt saker även utanför hockeyn och vinnarna/förlorarnas värld som slår som ett järnspett i hjärtat även på mig som anses ha ett hjärta av sten. Dit hör att få veta hur en kär vän har blivit totalt sviken och just nu mår riktigt dåligt.

Det finns vissa saker man inte gör. Man sviker inte någon på ett sådant sätt och definitivt inte efter så lång tid. Det är ingen ursäkt att man är full. Man krossar inte det som man pratat om och som man sett som en sann och fin verklighet då, nu och i framtiden. Man gör inte den man älskar illa.

Att sitta långt bort och inte kunna göra något för att det ska kännas bättre är hemskt. Jag vet att jag flippat ur när du försökt krama mig, men jag lovar att jag skulle krama tillbaka allt vad jag kan nu. Så jävla hårt att du fick börja böla över något som känns i kroppen istället för i hjärtat där det gör som ondast.

Jag älskar dig raring! ♥

Vi tältade på motorvägen

Första dagen på terminen och jag inleder med att komma för sent. Lagom till dess att det var slut. Vilken skräll får man väl lov att säga. Nåja, det är ingen idé att börja skämma bort dem med att man kommer att anlända i tid i fortsättningen, så varför börja så?

Imponerande nog har jag dock varit ambitiös nog att skaffa lite kurslitteratur. Jag fick tag på en av de obligatoriska böckerna och har reserverat de andra två från biblioteket i Härnösand. Som den mönsterstudent jag är har jag även lånat två böcker som egentligen är kurslitteratur samt en bok som inte ens behövs till kursen, men som jag ville läsa ändå. Det kan man kalla bra start på terminen! Nu kan det bara bli sämre. Det är ju nämligen en liten härlig trygghet jag har. Hur illa det än går så vet jag att jag alltid kan lita på att det blir värre. Den typen av trygghet är ganska upplyftande faktiskt.

Det värsta är att jag har en förmåga att alltid lägga mer energi på att läsa just de böcker som jag inte behöver läsa, alternativt de jag inte behöver lägga så mycket fokus på. Så nu sitter jag här och bläddrar lite förstrött i den viktigaste kursboken medan jag istället med stor inlevelse läser om Cosmopolitan, SOLO och Veckorevyns omslag och när Zlatan bytte skor. Någan större nytta inför tentan har det knappast inte, men det är nyttigt för mitt humör åtminstone.

---

För övrigt förstår jag ingenting av nya blogg.se. Rörigt, kletigt, ostrukturerat och alldeles för fult. Nej, det var inte mycket att hänga i granen. Men det kanske tar sig efter att man väl vant sig.


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...