Hålla en plats till The God? Nja ...

Äntligen vann MODO! Igå var lyckan så ofantligt megastor att jag höll på att bryta ihop i tårar. Det hade jag också gjort om mina tårkanaler inte var för stolta. Men tårar eller ej, gud vad skönt!

Niklas Wikegård uttalade sig ju (förstås) igår i Hockeykväll om karussellen med Kung Forsberg och hela den baletten inför LG Hockey Games. Jag måste säga att jag håller med. Inte i pratet om "SÅ bra är han ju faktiskt inte", för det tycker jag att han är. Världens bästa Peter Forsberg är faktiskt just så där bra att man skulle kunna hålla en plats för honom. Är man så många ligor över andra när man är frisk och hel att man helt dominerar hockeyvärlden med sin blick, handleder, passningar och hockeyfantasi så är man även utan att vara i matchform alltid bra nog.

Men, däremot så tycker jag inte att det är rätt att hålla en plats till honom, eller någon annan i en liknande situation. Det blir faktiskt lite skämt av det hela och det känns inte seriöst. Dessutom tycker jag att det sänder ut konstiga signaler till övriga (speciellt yngre och hungriga) spelare att en plats hålls öppen för någon som är matchotränad när de själva är i god form. Alla vet vad Kung Forsberg kan, och då anser jag mig själv tillhöra den kategori som definitivt vet det, och såvida han inte är helt invalidiserad så kommer han tillföra mycket. Med största sannolikhet också mer än de flesta andra. Jag tvivlar inte på att han kan gå in och dominera. Men det är själva principen. Som sagt så blir det inte seriöst och det känns också en aning desperat från förbundets sida.

Sedan som en liten avstickare, eftersom jag är drottningen av utsvävningar och att aldrig komma till punkt: Jag undrar, rent matematiskt, hur många procent av sin förmåga det skulle räcka att han spelade på för att han skulle dominera? Jag är ju okunnig vad gäller matematik, men kanske 10 procent? Sedan är frågan om Kung Forsberg vill spela om han inte kan ge hundra procent. Det tror jag knappast att han vill , och inte jag heller. Det är dock en annan fråga. 

Åter till ämnet: Å andra sidan så är ju jag den förste att jubla om det nu skulle bli så att han faktiskt ansluter till truppen och spelar (och foten verkligen känns bra). Nog för att jag är principfast och håller på diverse mer eller mindre knepiga sådana, men det hindrar mig inte från att ha en dubbelmoral större än de flesta andras när det gäller att tjuta av glädje över att The God tackar ja till sin plats. Och då kommer inte mina tårkanaler att kunna hålla på stoltheten. Det kan jag lova.


Kommentarer
Postat av: Emma

jag håller med , helt och fullt ! foppa är alltid foppa. och en hel foppa dominerar. men dom ska väl kanske inte hålla en plats öppen "ifall att".

2009-01-28 @ 15:21:40
URL: http://emmaeliz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...