Planerar att göra en Murke

Jag har aldrig gått på bio själv. Murke är en lite coolare person. Vill hon se en film och ingen annan vill eller kan följa med – ja då går hon själv. Men fega Morran går inte på bio själv. Sällskapliga Morran tar hellre med sig "någon-vem-som-helst" bara man är minst två.

Men den här gången ska det bli annorlunda. Jag älskar Ben Affleck. Och ja, det är möjligt att det till 90 procent är en ytlig kärlek, men en pretentiös person som jag mår bra av den typen av simpla och primitiva känslor.

Nu är han aktuell med filmen The Town och den ska jag se. Hittills har jag fått "Nej tack" från fem personer. Det tycks bara vara jag som är intresserad av att se den här filmen.

Så om ni inte anmäler ert intresse så tänker jag gå själv. Då blir det jag, popcorn och Ben Affleck. Och det enda som saknas för att bli den bästa biodejten någonsin är Kung Forsberg.

Nu: Förbereda inför kvällen. Har världens snyggaste klänning och ser fram emot en superkväll! Gott nytt år!


Äntligen!

  • Ny chans för MODO att vända helvetet och ta hem tre poäng
  • Fortsättning på JVM, i kväll är det match mot Tjeckien
  • Jojjon är hemma från England
  • Islossning (nåja...) på vårt grävjobb
  • Och framförallt: pissåret 2010 är snart slut

Nu kan det väl bara bli bättre?! Hurra, hurra, hurra!"Jag har rätt och du har fel"

Hittade en bok som hette så i dag. Synd. Jag hade nämligen planer på att själv skriva en bok med just den titeln. Nu får jag hitta på något annat. Alternativet som lockar mest ju nu är "Boken".

Men nu ska jag inte prata om något så tråkigt som böcker. Utan om mig. Jag är inte alltid lätt att umgås med. Först gastar jag om att vi måste ta shoppingrundan tidigt så jag har resten av dagen till att plugga. Sedan slutar det med att jag blir en timme sen eftersom att jag a) hade grava problem att ta mig ur sängen i tid, precis som vanligt b) duschade lite för länge, precis som vanligt och c) fastnade framför spegeln för att beundra mitt eget hår och ta hem guldmedaljen i egenkär-VM, precis som vanligt.

När jag väl möter upp stackars Ems drar jag med henne varv efter varv på biblioteket för att leta upp rätt hylla. Tyvärr fick jag den där manliga genen som gör att man är oförmögen att fråga om hjälp, så trots suck och stön och förfrågningar från den hala ålen om att fråga var hyllan är så ignorerade jag ovänligt och bestämt. Skam den som ger sig – för till slut hittade jag min fina bok. Älskar kurslitteratur, verkligen!

Sedan skulle Ems byta en bh. Det slutade förstås med att jag blev en bh, en eyeliner, ett läppstift och ett läppglans rikare under tiden som jag ivrigt körde över Ems samtalsämne genom att informera om att jag minsann slutat shoppa nu. Hann också med att gnälla över hur ont jag hade i magen.

Totalt tror jag att jag tjatade 97 procent av tiden och övriga tre fick Ems hålla till godo med. Men jag skäms inte. För är det något som gör att folk står ut med mig, trots att jag inte alltid är så lätt att umgås med, så är det min charm. Den liksom... förlåter allt. Åh vad Ems älskar den!

Förresten, det ryktas om att Rolling Stones ska ut på turné! Vet att det just varit jul, men kom igen! Ge mig biljett!

I kväll blir det hockeykarameller. Först spelar MODO mot Luleå och i natt möter småkronorna Ryssland. JVM är en av årets höjdpunkter så gissa vem som redan bokat upp soffplatserna för att ge tur till Sverige?


Upp och ner, ner och upp

Saker jag inte orkar med: Negativa nyheter om Kung Forsberg, förluster för MODO, kyla, besvikelse-drinkar, dålig musik. bloggande och skolarbete.
Saker jag orkar med: Soffhäng, JVM och chips.

I morgon ska jag hämta ut mina glasögon, leta böcker på biblioteket, träffa Ems och ta en snabb shoppingrunda och därefter är det hundraprocentigt intervjuande och grävande som gäller. Men till dess: soffläge och film.

Ingen hejd på timråtattarnas kreativa förmåga

Som vi alla vet har den bästa musiken skrivits i dimmorna efter att upphovsmakarna rökt på och tagit ut sina sorger, bedrövelser och annan bitterhet. Timråtattarnas julsånger tror jag kommer till på liknande sätt. Här är en om MODO:

Melodi: Rudolf med röda mulen

Foppa med onda foten
Är en hockeyinvalid
Som har fått ont i foten
Och har sett sin bästa tid


Ändå försöker Foppa
Göra comeback varje år
Men efter några matcher
Stackaren på kryckor går


Men ett år vid juletid
Markus Näslund sa:
Vill du inte gamla vän
Göra ett försök igen?


Kvällspressen genast utbrast
Modo tar hem guldet nu
Ja, den harrangen kan vi
Den har vi hört sen -97

Från bloggen Pätr.

Helt seriöst, visst var den rolig? Timråtattare kan!


Tillägg till önskelistan

Jag har länge kallat Kerastases produkter för flytande guld. Nu har de tagit fasta på det och skaffat fram den ultimata guldprodukten: Kerastase Elixir Ultime.

Ni ser ju, den skriker guld! Oljan ska ge näring och glans och enligt en recension på Daisybeauty fungera som både inpackning, serum, uppfräschare, anti-frizz och glansgivare. Allt detta samtidigt som den ger håret fukt utan att göra det flottigt. Bättre än så blir det inte!

Om jag ens blir hälften så nöjd som recensenten på Daisybeauty, och den dessutom är värmeskyddande, 
så kan jag garantera att detta blir min nya storfavorit.

Jag har tidigare älskat Lanza Healing Strenght Silk Serum men numera har jag börjat fundera över om de bytt innehåll, eller om det är mitt hår som inte längre gifter sig med serumet.

Den känns inte alls som tidigare och håret blir inte glansigt och härligt välmående som tidigare. Därför är jag i behov av lite Kerastaseguld.

Givetvis seglar Kerastase Elixir Ultime upp som en "måste testa NU, helst i går-produkt!" och den som känner att jag varit extra snäll i år kan ge mig den här i julklapp. Annars hamnar den definitivt högt upp på inköpslistan.

                                                                                                                                        Bild: Lyko


Det perfekta veloursetet: Gina Tricot Elsa velour

Det är rosa. Det är muddar i byxbenen. Det är inga fickor på rumpan. Det är sidenband. Och det är som gjort för mig. Men byxorna är tyvärr slut på Gina Trcots nätshop i alla storlekar utom xs och jackan finns bara i de största storlekarna.Så nu bönar jag och ber, om ni ramlar över det här setet, köp med det till mig!


"Du drar ju alltid egna slutsatser av allt"

Mäster slår huvudet på spiken.

Senaste dagarna har jag varit i Stockholm, åkt hem från Stockholm, ugglat i Hallsberg, haft kvalitetshäng med Ems, varit på nytt besök hos optikern och därför investerat i svindyra linser, fått höra att ordet "ettrig" är det ord som bäst beskriver mig, insett att jag antagligen inte har en blodpropp, känt mastodont stöd från Fröken Bitter (som nu vet hur man tar hand om ryggradslösa individer), pluggat till tusen och.. hittat en kusin till Bobcat!

Det blev den där blekrosa Samsungmobilen. Han beter sig precis som Bobcat och det mesta känns bra. Jag ser honom som Bobcat i vinterskrud och kallar honom därför för Bobcat 2. Allt känns bra - och nu är jag alltså fullt kontaktbar igen.


Den där reklambannern här nere gör ju ingen glad. Förhoppningsvis är det bara tillfälligt, annars hoppas jag att man kan ta bort den med antingen list eller pengar. Det brukar ju kunna lösa de flesta problem här i världen (med reservation för Israel/Palestina-konflikten och eventuellt Kung Forsbergs fot).

Om det ändå inte går att få bort fulheten, ja då får vi hitta något annat ställa att husera på. Wordpress, så klart.


Någon som Bobcat hittar jag aldrig igen

Jag har aldrig jobbat i en butik som säljer mobiltelefoner. Men jag gissar att det finns två kategorier av kunder som är lite jobbigare än andra att hantera: gamla människor och sådana som jag.

I dag ska jag och Mäster in och se efter en ny mobil till mig. Bobcat har levt på konstgjord andning men nu går det inte längre, hur mycket jag än vill. Även Mäster hade nog gärna sett att Bobcat fick leva ett tag till så han slapp tvingas med och uppleva mina beslutsamhetsproblem.

Men givetvis har jag planerat detta på ett bra sätt. Jag ska hinna med ett tåg till Stockholm så det finns inte så mycket tid att leka med när jag går runt där och frågar ut den stackars expediten om nya mobilerna ens kan jämföras med min Bobcat. Jag har ungefär sjutusen krav och till dem hör att den ska vara så omodern det bara går.

Pekskärm och nymodigheter går bort. Gränssnittet är stötestenen. Jag är hysteriskt hatisk till allt som inte är och beter sig som... ja just det: Bobcat. I övrigt vill jag att den (som Bobcat) kan spela in ljud under långa stunder, har bra alarmfunktion och gärna helt okej kamera.

Det närmaste jag kan komma verkar på förhand vara den här Samsung E2550:                                       
                                                                                                             Bilder: Onoff

En annan sak som kommer att bespara mycket beslutsångest är att den bara finns i svart. Tyvärr är jag lite sugen på den rosa, men jag behöver mobilen nu, inte efter att de får hem den i blekful rosa.

Frågan är bara vad man döper en svart förmåga till? Raven? Tyvärr heter ju min kära dator det trots att han olyckligt nog är grå. Men Crow kanske? Ja, vi får se.


En meter från himmelriket

Nu har det kört ihop sig. Handbollsfinalen i morgon kommer inte att ses av mig. Jag ska nämligen gå runt på ett tåg från Stockholm till Hallsberg just den tiden. Innan dess ska jag åka tåg till Stockholm. Låter väl fruktansvärt roligt, va?

En annan sak som kört ihop sig är min tankeverksamhet. Kung Forsberg tränar med A-laget. Min hjärna fick inte ihop att God Himself tornade upp sig där under intervjun med Lubos Bartecko. Jag hade verkligen inte räknat med att dagens MODO-TV skulle ge så mycket tankebry och hopp om höga förväntningar.

Men nu är det så. Och oj, vad jag blev glad. För jag har svårt att tro att den här och morgondagens träning sker enbart "för att". Inte en chans att detta bara var en förberedelse inför en jippomatch. Jag vill tro att det är läge att börja hoppas och drömma. För visst såg han väl ut att vara i bättre form än en 23-åring?  


Önskelista inför jul

Hej snälla, rara, fina tomten! I år önskar jag mig följande:

Presentkort på personlig almanacka

Presentkort på ridlektioner

Lancôme Virtuose Mascara (billgast på Beautyplanet)

Mysdress i velour

Krusell datorväska

Presentkort på terminskort på Friskis & Svettis

Gatehouse Hickstead ridhjälm
(marin så klart!)

DVD: Doktor Quinn

Presentkort på exempelvis H&M, Gina Tricot, Kicks, Hööks, Cubus och så vidare är också perfekt. Och ja, jag vet. Jag är väldigt förutsägbar när det kommer till materiella önskningar. Tacksamt för er!

Fångat hjärta

MODO är på gång på allvar (senaste dagarna har verkligen gett hopp!) och jag är på gång. Dessutom tackar jag hela världen, men mest mig själv, för att jag nu ska se westerndramat Stolen Women, Captured Hearts.Och vem sa att jag inte var romantisk?!


Inte världens längsta paus direkt

I dag skulle jag ha åkt till Hallsberg och därefter till Stockholm, grävt med stora spaden på centralen och därefter tågat hemåt igen. Men så blev det inte. Män drabbas ju som bekant alltid av ryggskott när det är som minst lämpligt.

Så istället blev jag hemma och passade på att göra en synundersökning. Jag har varit på gång i ja... nej jag ska inte säga. För det är så pinsamt att erkänna att jag hellre lägger tid och pengar på allt annat än min största tillgång. Men hundögonen är i prima skick, dock torra. Därför ska jag börja med en ny typ av linser som släpper igenom mer syre. Och gräver ett större hål i plånboken. Härligt!

Men i alla fall så ville det sig inte sämre än att jag lyckades fynda två par glasögon också. Kostnad? 495 kronor, för båda. Där gjorde minsann hundögonen jobbet.

På Specsavers sida kunde man testa olika bågar online. Här är resultatet:

 
 
Jo, jag insåg i efterhand att man kunde göra så de inte satt snett. Men då var det försent.  

Ha överseende med att det dels är en gammal bild på mig i blont hår istället för brunt, dels att det inte är de där bågarna jag ska ha. Men de två glasögonen jag valde är i alla fall stora, kantiga plastbågar i svart. Så om ni fantiserar lite så har ni bilden klar för er.

Nu: Grabbhäng på Esplanaden. Jag är iklädd mjukisbyxor och matchar detta med älgtröjan. Nu ska det bara enas om vilken machofilm vi ska se?


Behöver en paus

Min hjärna behöver semester. Det har den tyvärr aldrig haft och inte heller resten av mig. Nu är det dags för en paus. Tyvärr finns det inte utrymme för någon riktig - för allt ska göras.

Men bloggen kan vila. Så det får bli en bloggpaus. Bättre att släppa lite än inget. Och gällande hockeyn så har jag faktiskt god lust att släppa den också. Inte ens ett stenhjärta orkar ta hur mycket som helst... Nu måste det lossna. Kom igen.
Priset för Årets Vän går till Ems! Trots drygt två veckor kvar av året så känns det som att du tämligen säkert ror hem detta. Du bryr dig som ingen annan. Tack, tack, tack! ♥


Hemma i mitt land

Arvika Big City!

Men, vilken jävla dag. Tre timmars väntetid på centralen och svinkallt. Och så kommer man hem och får se att MODO ligger under med tre baklängesmål i detta som skulle bli tre superviktiga poäng.

Nu ska jag mysa med Bankomaten och sedan blir det skolarbete. I morgon väntar julshopping.

Edit: Just det, min kära Bobcat sjunger på sista versen. Nu igen. Han är ofrivilligt ljudlös och vill helst inte göra något alls, vare sig det är att svara i telefon, ringa upp eller skicka sms. Så det är Bobcat som är sjuk, inte jag som är en kanditat till att ta hem segern i mästerskapet världssämst på att höra av sig. 

Dag 2: Din första kärlek

Krister. Okej, allra först kom Zeb Arness, Joakim von Anka, Kalle Anka, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och indianen Comes Running. Sedan kom mannen med stort M: Peter Forsberg.

Men sedan! DÅ kom Krister.

Vi hittade varandra direkt. Båda två hade en fascination för att slänga smörgåsar på väggen, bita folk i ryggen, vägra äta frukt och putta stackars Jocke i brännässlorna och sedan aspirera på att vinna en Oscar genom att spela oskyldiga.

Det jag föll för var att han var så bra på kast med liten död råtta och att han alltid vann över mig när vi körde hoppande grodan samt vågade åka pulka mitt ut på vägen. De andra fegisarna höll sig till backen. Sådant byggde ju inte upp några kärleksfulla känslor hos mig... Eventuellt var det också för att han var den enda som tyckte om att jag bet folk som snodde min cykel.

Vi hade mycket kul ihop. Efter något år växte vi ju ifrån det där med att kasta smörgåsar och bitas. Ungefär vid den tiden så hamnade jag i en konflikt mellan mitt kvinnliga Barbie-älskande jag och mitt manliga Barbie-hatande jag. Ena dagen kammade jag och Murke håret på dockorna och andra dagen kom Krister och då blev det en regelrätt massaker i Barbiebyn.

Och är det något jag alltid gjort så är det att ställa upp för mannen vid min sida. Så inte tappade jag förtroendet för Krister för att han rakade av dockorna allt hår och drog av dem ben och armar. Men visst var det lite tungt dagen därpå när Murke ville veta vad som hänt. Det var kanske då som hennes engagemang startade för att man som tjej ska våga sätta ner foten.

Sedan minskade mina starka känslor när jag blev utskickad från en lektion för att komma ut och prata ner honom från ett träd. Min tuffa kille hade klättrar upp i ett träd och nu vågade han inte komma ner. Fail! Men visst, klart att jag ställde upp. Jag pratade ner honom på fem röda och sen gick vi in på lektion igen och han berättade hur smart han var som genom den här smarta planen lyckats döda en hel lektion så vi slapp den. Och jag ville tro honom. Men liksom... Det blev aldrig riktigt samma sak efter det där.

Några år senare tog han revansch. Klart att jag inte kunde gå och vara likgiltig över en kille som klarade av att slå volter från högsta balken uppe på höskullen. Och är det något jag alltid tyckt om så är det personer som utmanar mig och sedan gör det själv när jag fegat ur.

Men sedan växte vi i från varandra i alla fall. Att skrika "Nu vill jag faktiskt av!" när jag efter mycket tjat fått upp honom på hästryggen var inte det bästa sättet att få mig sugen på fler sessioner på höskullen. Så det slutade där.


Att växa upp

När jag var liten ville jag vinna schabrak och täcken med stora Agria-tryck eller brodyr. Jag vann aldrig något. Men det som är intressant, nu när världen gått hundra resor framåt, är att man numera kan köpa dessa begagnade på Tradera. Lämpligt för dem som liksom jag tyckte målet var viktigt och vägen dit totalt oväsentlig.

Men nu har jag ju ingen häst, så det känns omotiverat att handla hem saker som ska ljuga alla rätt upp i ansiktet om att jag minsann vunnit en tävling sponsrad av Agria och/eller själv är sponsrad av Agria.

Istället har jag andra saker jag vill ha. Jag har växt upp och hästtönten är ett minne blott. Nu vill jag ha en sådan där polotröja som visar att jag är sponsrad av Trygg-Hansa och är man nog att stå och domdera i båset. Ni vet, klassikern.

Vart får man tag på en sådan? Har redan kollat Tradera.


Så mycket matcher, så lite tid

I torsdags blev det ju vinst med 14-4, eller ja 7-1 om man räknar lite mindre noggrant. Allt var frid och fröjd så där som det alltid blir när MODO, med gamlingarna i spetsen, har lekstuga. Och jag hade siktet inställt på att fira SM-guld i april.

I går då? Ja, Majk vad ska jag skylla på i går? Jo, jag skyller på det där som ständigt och jämt drar ett löjets skimmer över världens bästa sport: domartabbar. MODO ägde spelet i går och förlusten kan bara stavas otur. 

Just därför bryter jag inte ihop. För lika väl som att det är sant att alla lag då och då får se ett regelrätt mål bli bortdömt, lika sant är det också att bra spel till slut genererar i poäng. Med besked. Enda orosmolnet är när "till slut" dyker upp. Jag håller tummar och tår för att det blir nu. Vi kan inleda med tre poäng på tisdag, tack.

Sedan har jag en annan fundering innan jag kastar mig över jobbet. Hatet en del MODO-supportrar nu fått mot krönikören Magnus Nyström. Var kom det ifrån? Jo, jag vet att han skrivit negativt om MODO senaste tiden och nu hittat flera positiva saker i laget. Med vad är det för konstigt med det? Inte alls. Man kan ju hitta en liten ledtråd genom att helt enkelt se hur det sett ut i MODO-lägret nu mot för någon/några veckor sedan.
 

Här är det ni behöver på Spotify

Detta lyssnar jag på:
U2, Rolling Stones, Queen, Bruce Springsteen, Kiss, Johnny Cash, Bob Dylan, The Kinks, David Bowie, Thin Lizzy, Simon & Garfunkel, Coldplay, R.E.M, Oasis, Dire Straits, The Verve, Roy Orbison, John Denver, Black Sabbath, Twisted Sisters, Elvis Presley, Guns N´Roses, Deep Purple, America, The Mamas & The Papas, Van Halen, Mötley Crüe, Iggy Pop, Fleetwood Mac, Blondie, The Hives, Rainbow, Genesis, Foreigner, D-A-D, Cat Stevens, ZZ Top, Starship, Sweet, Bonnie Tyler, Alanis Morissette, Status Que, Tina Turner, ABBA, Dolly Parton, Suede, Duffy, The Beach Boys, Beatles, Gary Moore, The Pigeon Detectives, Kaiser Chiefs, Snow Patrol, Metallica, Bon Jovi, Alice Cooper, Cher, Bryan Adams, The Brother & The Holding Company, The Ark, Iron Maiden, Eskobar, Savage Garden, Amy Macdonald, Led Zeppelin, Broder Daniel, The Clash, Jumper, Siouxsie And The Banshees, Roxette, Whitesnake, Tom Petty and The Heartbreakers, Europe, Aerosmith, Bachman-Turner Overdrive, The Killers, Goo Goo Dolls, Blur, Madonna, The Pretenders, Billy Idol, The Cranberries, Creedence Clearwater Revival och Phil Collins.

(Läsvänlighet när det är som bäst...) Samt min kära mamma och eliten. Ibland. Och nu fortsätter matchen och då hoppas jag på att få lyssna på måltutan som signalerar fler ledningsmål för MODO.


... Och där lämnade vi jumboplatsen!

MODO kalasvinner med 4-1 och plötsligt så lever livet igen.

Jag ska vara ärlig och säga att jag på förhand hade räknat ut den här matchen. Faktiskt. Men ibland är det skönt att ha fel! De här poängen var verkligen viktiga och nu tror jag på en islossning. För i dag var det mycket som var bra, inte minst Tuomas Tarkki. Välbehövligt!

Nu ska jag tillbaka till skolan för att ta i med stora grävspaden och därefter ska jag raka vägen in till stan och SEDAN är det dags för mys med Johnny Cash. Fick ett enormt sug just nu.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...