Steen i kaffet – svårsmält för vissa*

Har saknat att se elitseriematcher live!
 
Vilken bra match i lördags! Ja föutom den "lilla" detaljen att vi förlorade två poäng. Grymt tråkigt att återigen förlora på straffar och bara få med oss en poäng, när det kändes som att vi borde ha avgjort efter full tid och fått med oss tre.
 
Men ändå. En poäng är bättre än ingen och jag är inte fullt så bitter som jag låter. Kanske var 2-2 rättvist ändå, med tanke på hur matchen utvecklade sig i tredje perioden?
 
Hur som helst. Matchen hade ett bra tempo och var grymt underhållande – riktig gladhockey! Det var länge sedan som det var så här kul att se MODO spela. Alexander Steen imponerade i vanlig underbar ordning, och Dave Spina var livsfarlig framåt. Tyckte att han ställde till det för Färjestad non stop när han var på isen och jag älskar att han alltid bidrar med skön fart och intensitet. Skönt att Oscar Alsenfelt gjorde en helt okej match. Många oroväckande returer dock.
 
MODO spelade riktigt bra de två första perioderna och kändes verkligen som ett komplett lag. Problemet var främst att vi är ineffektiva och det är ju inget nytt problem, snarare har det blivit bättre. I tredje tog FBK över och när det sedan gick till straffar la jag redan på förhand ner tanken om att ta hem tre poäng.
 
Väldigt tråkigt att den här strafförbannelsen ska sitta i och att jag alltid ska vara så inställd på att vi aaaldrig vinner på straffar. Men det är ju faktiskt en sanning, verkar det som. Hoppas på att bli motbevisad på denna punkt snarast (efter att vi fått en ny trepoängs-svit, förstås).
 
---
 
Ska vissa FBK:are ta och komma över detta att MODO plockat in en NHL-spelare och har flera utländska spelare i laget, eller ska det gnällas över det i hundra år? Har inte stött på värre långsinthet annat än i mig själv som 25 år gammal fortfarande är bitter över att Majk tog dinousarien jag siktat in mig på när vi spelade Memory cirka fem år gamla.
 
Det blir liksom så tramsigt när supportrar till en klubb som FBK går till "attack" mot MODO som tidigare faktiskt har fått fram mängder av storspelare. Jag tycker också att det är vansinnigt synd att vi i dag inte har en lika blomstrande juniorverksamhet. Men att gnälla om "köpelag" och "svikare" – eller till och med att MODO fuskar för att man tagit in en NHL-spelare är verkligen att ta i och att göra bort sig ordentligt.
 
*Tifo Syd hade en banderoll med den underbara formuleringen "Steen i kaffet – svårsmält för vissa" och jag gapskrattade i cirka två perioder över det. Jätteroligt! Men hade förstås varit ännu roligare om vi hade vunnit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...