Det hänger på håret

Finns det ingen hejd på eländet? Förlust efter förlust, och jag har sönderanalyserat, funderat, diskuterat, dissekerat, monologerat och så vidare för att förstå varför. Varför inte MODO spelar som ett elitserielag. Varför inte de här spelarna kan spela på sin nivå. Varför vi inte har en målvakt som håller riktig klass. Varför inget vill fungera. Eller ja, varför och varför... Största frågan är om det kommer något mirakel som kan rädda detta? (God himself?)

Och då kom jag på det.

För vem var det som var brunett när hockeyhjältarna vann SM-guld? Jo, ni kan nog svaret allihop. Så givetvis inhandlades det hårfärg i går. Jag och hår är ju ett ganska stort ämne och det tog alltså lite tid innan jag bestämde mig för en varm brun färg med rött i sig, Garnier Nutrisse 5.3 ljus guldbrun. Ett beslut jag fattade utifrån vad färgen skulle kunna göra åt mitt hår, och inte hur snygg/inte snygg tjejen på förpackningens framsida är. Ett moget beslut. På förpackningen var nämligen Pernilla Wahlgren, men trots det så lät jag förpackningen följa med hem.

Efter lite panik, telefonsamtal, x antal gråtfärdiga sms och en tids väntan så är jag nu brunett. Så nu jävlar.

För ja, hår har betydelse. Hårfärger kan avgöra hockeymatcher, det har vi sett förr. Detroit Dead Wings hade med största sannolikhet aldrig vunnit Stanley Cup om inte Timråtattaren varit rödhårig, exempelvis.

Så nu hoppas jag Brunett-Morran för tur med sig. Heja MODO!



Dock känner jag mig inte alls hemma som brunett numera, och dessutom blev resultatet si sådär. Jag var dum nog att bara köpa en förpackning vilket innebar att det inte räckte till riktigt hela håret (så ja! De blonda partierna du ser är ingen synvilla - det ser ut så).

Tanken är dock att det ska slängas i en annan färg och göras lite slingor, men nu är det i alla fall brunt och det räcker förhoppningsvis till att bryta förlustsviten.

Har för övrigt världens bästa familj, släkt och vänner. Igen. Jag borde tacka för det lite oftare än vad jag gör, men bloggen är ett bra ställe att basunera ut tacksamhet och beröm. Nu ska jag fixa i ordning mig och mitt nya bruna jag och möta upp Hövesligan för lunch ute i Birsta (igen) tillsammans med bitterdamen (som alltid).


Kommentarer
Postat av: Ingela

Herregud, det är ju håret det hänger på, det har du ju rätt i! Hade helt glömt att jag grejade Detroits seger. Måste genast inhandla röd hårfärg så att det börja hända något på hockeyplanen i Timrå oxå (även fast jag tänkt bli brunhårig denna gång). Tack för tipset!

2009-10-24 @ 22:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...