Elitserien 2009-2010

Så här tippar jag att grundserien i elitserien 09/10 slutar:

1. Frölunda
2. HV71

3. Linköping
4. MODO
5. Djurgården

6. Färjestad
7. Luleå
8. Timrå
---------------------
9. Brynäs

10. Skellefteå
---------------------
11. Södertälje
12. Rögle


Är det fy skam att inte hålla sitt eget lag som nummer ett i en blogg där jag faktiskt mer eller mindre har naivitet och egenkärhet som ledord? Ja, kanske, men att tippa MODO högre än så här vore väl dumdristigt - än så länge.  Och som en extra brasklapp så kan jag nämna (återigen) att jag fyller år om en vecka. 22, som sagt, och då borde det väl vara färdiglekt med både den naiva och egenkära sidan och den där enögdheten.

Som vanligt tippar jag resultat i seriespelet och inte vilka som till slut står där som våra svenska mästare. Dessutom så har ju inte jag rönt några stora framgångar när det gäller den här typen av spådomar, så nu borde jag väl kunna få något litet rätt åtminstone.

Frölunda:
Ja, här finns ju lite som väcker avundsjuka. Vi kan ju börja med hemvändarna Per-Johan Axelsson och Joel Lundqvist, nog sagt kanske. Sedan handlar ju lagsport om att spela som ett lag, och det tror jag den här laguppställningen kan komma att bli ett skolboksexempel på. Jag tippar dem som seriesegrare i och med att det med största sannolikhet finns rejält med hjärta och att det finns en rejäl bredd men också de som verkligen kan avgöra matcher.

HV71:
Även jag, klagomålens urmoder, har svårt att hitta något att gnälla över här. Tappen man gjort har man fyllt upp på ett minst sagt imponerande sätt och fyllt upp med kvalité. Fast Herr Ledin kunde man ha skippat, tycker jag. Kanske kan gnälla på det då, så jag får utlopp för det. Nåja, det känns som att HV har allt. inklusive Stefan Liv. Men jag tror hemmahjärtat i Frölundaspelarna klappar tillräckligt hårt för att sno seriesegern från HV med ytterst liten marginal.

Linköping:
Niclas Hävelid... Mmm. Så kan jag sitta länge, men sedan slutar jag i bitter förtret över att han ju tillhör ett motståndarlag. Men det ska ändå bli kul att se honom i elitserien. I alla fall, LHC har ett högklassigt lag på alla positioner och med tip-topspelare som Magnus Johansson och Tony Mårtensson tillbaka samt Fredrik Norrena mellan stolparna igen så är det inga tvivel om att det kan bli guld nu. Men nja... Känslan säger nej, i år också och jag tror inte heller de tar hans om någon serieseger.

MODO:
Skulle ju vara skönt att skriva att jag inte ser minsta lilla osäkerhet med det här laget, men förnekelse är inget jag lider av åtminstone. Att "äldremännen" är slutkörda med brist på motivation tror jag inte ett dugg på, snarare tvärtom och det är det där tvärtomet som gör att jag tror det kan bli en placering högt upp i tabellen. Om de som hade en svag säsong nu senast lyfter sig, och målvakterna (som jag ännu ser som ett osäkert kort) så tror jag det blir en bra år. Förutsatt att det inte drar in en skadevåg och att... Ja, jag kanske kan lista många och. Men jag har en bra känsla, trots allt. För ett bra lag, det är det.

Djurgården:
Mitt "skrällag" som nog kommer bjuda på rolig hockey i år. Jag kan inte rå för det, men jag rågillar Marcus Nilsson, och jag tror att han (och förstås Marcus Ragnarsson) kommer vara en stor del i att de kan göra en bra säsong. Tillsammans med Hårda Harry, förstås, som med största sannolikhet styr upp så det blir ordning och reda.

Färjestad:
Mitten, det tycker jag känns rätt för FBK i år, men jag skulle inte bli förvånad om de som vanligt seglar uppåt allteftersom säsongen går. Men alla tunga toppspelare som saknas gör att att en mittenplacering känns mer trolig än något annat, även om det är en del vassa nyförvärv också.

Luleå:
Någon framskriden placering tror jag inte på, men slutspel känns ändå givet. Ett lag med bredd och en bra mix utan direkta svagheter. Å andra sidan finns inte de där topparna i klass med de som finns i lagen som jag tippar kommer gå bättre.

Timrå:
Tycker det är känns fel att tippa dem utanför slutspel, så det blir en åttondeplats. Inte på grund av några relationer till Timrå-tattarna, utan främst för att jag tror deras, på papperet inte så jättehäftiga, trupp kan bli ett starkt lag. Det finns, trots att det skär i hjärtat att säga det, ganska mycket spännande här och utöver talangerna så ska det bli kul att se Daniel Corso som jag tror kommer tillföra mycket.

Brynäs:
Bottenlagen är alltid svåra att tippa, och Brynäs sätter jag på en nionde plats av inte så himla många vettiga orsaker alls. Jag har vridit och vänt på det och är inte riktigt säker på vad som talar för att jag sätter dem före Skellefteå. Mer än kanske att jag alltid gillat det här laget (fy skäms på mig som MODO:it!) och att jag har en tendens att (för en gångs skull) blanda in hjärtat när det gäller sådana här saker. För övrigt så hoppas jag på att Peter Nolander gör sitt livs säsong.

Skellefteå:
Fredrik Warg hit, Fredrik Warg dit. Kanske är han den bittra anledningen som gör att jag håller Skellefteå under Brynäs. Nja, kanske inte. Kanske är det för att jag ser Brynäs som det bättre laget trots att jag inte kan pricka ut varför. Försvarsmässigt ser det bra ut, men framåt känns det tunnare.

Södertälje och Rögle: De två lag som får husera i absoluta botten av tabellen. Båda lagen tror jag kommer inleda starkt och offensivt med mycket vilja, men det håller nog inte alltför länge.

Sådär.

Antal timmar jag lagt ner på att vrida och vända och byta plats i tabellen: 23.
Antal gånger jag konstaterat att jag lider av grav beslutsångest: 73
Antal gånger jag konstaterat att det inte är en nyttig egenskap vid något tillfälle: 573. 

För övrigt, det kommer bli en kanonsäsong. Det tror även Fröken Bitter som tippar MODO att komma sist. Ja, vi får se. Och i morgon drar det igång även för MODOs del. Hurra! Inklusive Peter Forsberg. Hurrahurrahurra!



Kommentarer
Postat av: Tomas / Brynäsportalen.se

Jag tycker nog du placerat Modo rätt bra, satte dem själv som femma i grundserien, tror dem kan överraska många denna säsong.

Om jag så får upplysa dig lite om Brynäs, jämfört med fjolårets 7:de placerade lag har man tappat en bra back och en bra forward pluss grym målvakt. Ersatt det med en lovande juniorback, skadad AS-målis och tre klassforwards. Så något bottenlag tror jag inte vi blir.

Bli inte förvånad när serien närmar sig slut och det är Brynäs som nosar Modo i hasorna.

2009-09-24 @ 18:48:55
URL: http://www.brynasportalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...