Håll dig undan, Matt Duchene!*

Vi är många som är glada över att comebacken för världens bästa hockeyspelare ser ut att kunna bli av. Jag utnämner mig själv och Matt Duchene som högst upp på de lyckligas skara. Och eftersom jag trots allt har fler år av hänförelse över hockeyguden så får Herr Duchene acceptera andraplatsen.

Men, sen är det ju också de som inte är fullt lika glada över detta. Dels finns det mänsklighetens avskum som inte förstår Peter Forsbergs hockeykärlek och tycker han ska sluta så de slipper höra om hans comebacker, dels finns det de som skulle offrat höger arm och resten av kroppen för att det blir spel. Ja, om det bara vore i MODO.

Och det är där de tappar mig lite. Nog förstår jag de som hellre ser honom i MODO, men tycker att det är kul oavsett vad han väljer. Har man inget speciellt NHL-intresse och inte känner för Colorado men älskar MODO så är det förstås fullt förståeligt att man hellre ser honom i laget hjärtat klappar för.

Men de som blir irriterade över att han skulle välja NHL, och därmed tycker att en eventuell comeback är onödig, va?! Jag trodde i min enfald att man ville se hockeygudens briljans – och då borde man älska det oavsett i vilken liga det sker.

Jag förstår logiken i att tycka att ett SM-guld för MODO känns troligare än att Colorado vinner Stanley Cup, och att det därför skulle vara "smartare" för honom att välja att spela i elitserien. Absolut. Men det är det som är grejen. Kung Forsberg älskar den här sporten för mycket för att låta hjärnan gå före hjärtat. Och vi som också älskar den här sporten borde känna likadant. Nog fan ska han spela bland de bästa. För det är bland de bästa som magin blir som störst.

*Nej då Duchene! Jag skämtade bara. Klart att vi kan dela på det om du vill. Jag är bra på lagspelande och jag är en väldigt bra vapendragare. Vi kan säkert få det att funka om du vill. Tror vi skulle passa bra ihop som gemensam svans efter Kung Forsberg.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...