Inglourious Basterds

                                                                                                                                                       Bild: Länk
 
Som självutnämnd skalperings-drottning var Inglourious Basterds förstås en film som föll Morran i smaken. Även om jag först hade mina tvivel. Har man gått i Mästers skola tycker man om filmer om andra världskriget – så är det bara.
 
Men är man ett morrigt väsen är man också känd för att vara livrädd för våld och äckel. En typisk fegis som både tittar bort och skriker i högan sky så fort minsta kniv visas upp. Dessutom är jag en av de typ tio personer i hela vida världen som inte tycker att Brad Pitt är det bästa som finns. Så ja, jag var lite osäker först.
 
Men ibland vill man se något trots att man befarar att man kommer att titta på film cirka 5 procent och de övriga 95 procenten ner i godisskålen. Dessutom är ju jag en sann diplomat (hehe. Hehehe... Hahaha! Nä, vänta, jag var inte klar där. HA HA HA! Jag, diplomatisk? HAHAHA!!!) som är känd för att bry mig mer om sällskapet än själva filmen och därmed utan problem trotsar rädslan till förmån för att i diplomatisk anda ta in andras idéer.
 
Så därför var det med spänd förväntan jag såg det här mästerverket. Och oj vad glad jag är för det!
 
          
                                                   Hans Landa, iskall i alla lägen.
 
För det första föll jag direkt som en fura för Christop Waltz insats och karaktär. En sån där omänskligt obehagligt vidrig typ som man ändå inte kan låta bli att älska, ja lite som Morran en tidigt morgon helt enkelt.  
 
Sedan är hela filmen ett mästerverk. Foto (gud vad snygg filmen är!), musik, skådespeleri och flirtandet med The Searchers (en av mina absoluta favoritfilmer) gör mig helt kär. Från början till slut är den sjukt rå, brutal, rak och sinnessjukt rolig. Ja, precis som Morran vilken tid som helst på dygnet, faktiskt.

 

Vi tar väl och sammanfattar detta och betygsätter. Funderade först på om jag skulle snåla lite, men nä. Varför ska man göra det? Filmen förtjänar faktiskt full pott.

 

Betyg: 5 av 5 Morr!

 

...Och 5 av 5 Morr är också vad som blir betyget på MODO:s nya matchställ. Grymt snyggt, klassiskt och stilrent!


Kommentarer
Postat av: Mikaela Marklund

Hejsan!

Först vill jag bara börja med att säga: vilken bra blogg du har! Mkt tips. Jag läste på ett inlägg du skrev för jätte länge sedan om "fina armband" från change your chain. Det är jag som gör dem :) Och har börjat med att göra den i en liten upplaga igen med tanke på vilken hitt dem blev.

Vill bara säga att jag säljer dem igen:
1 st 50.-
2 st 85.-
3 st 120.-

Som sagt mkt intressant blogg har läst den ett tag nu :):)

Svar: Hej Mikaela! Stort tack! :) Har du någon webbsida med fler bilder på armbanden? Ska fundera lite på färger, men tror jag är sugen på i alla fall ett vinrött och kornblått om de gamla färgerna fortfarande är aktuella. :)
Morran

2012-07-29 @ 21:47:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...