Gamla inlägg: Hockey

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

****************************************


Positivt besked

Världens bästa Mattias Timander ska enligt Harald Lückner med största sannolikhet vara spelklar till premiären. Ett riktigt positivt besked, med andra ord.


image281


"Backklippan Mattias Timander" kallas han i Expressens artikel. Men klippa och klippa... Det tycker jag är lite snålt tilltaget som beskrivning av den giganten. Han är utan tvivel Elitseriens bäste defensive back och den vilja, laganda och ledaregenskaper han visar på isen väger lika tungt som han själv. Han spelar bestämt och enkelt och gör inga misstag. En backklippa i alla väder, men hallå Expressen! Lite mer kan han hyllas. Backgiganten allra minst.

Nu längtar jag efter att MODOs hemsida ska fungera så man kan få lite information om den dagen däruppe och internmatchen.

---

Ett mindre positivt besked är att jag inte lyckats ställa om dygnet. Det kommer bli en trevlig arbetsdag för mig imorgon.

Nu har Fröken Bitter ändrat från Göteborg till Finland. Hoho!

2007-aug-11 @ 13:39  Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186831354_positivt_besked.html


****************************************Morris /tillfälliga?) ersättare:

Kung Peter Forsberg!

Läs nedan:

image279

Klicka på bilden för att komma till nyheten på MODOs sida


Vad ska man säga om detta? Är det positivt eller negativt? Är det Lindas tanke som kommer bli verklighet? Eller är det ändå så att han är med just för att han mer eller mindre bestämt sig för MODO, men att det inte görs offentligt förrän vid ett senare tillfälle? Eller vill han spela med MODO nu i morgon i en internmatch, för att han bestämt sig för NHL? Handlar hans tre matcher i sommar (två med Icebreakers och en med MODO imorgon) om att han känner att kroppen och foten känns så bra som det såg ut med Icebreakers, och att han ska spela i höst? Eller finns risken att han tänker lägga av och därför vill göra dess matcher för att få några sista matcher?

Man kan spekulera hur mycket som helst, men jag tror han känner sig pigg och fräsch och nu vill han få (minst) en säsong att åter få visa vilken gigant han är. Oavsett om det sedan blir i MODO och med Le Mat som mål, eller i NHL med Stanley Cup som det drivande målet. Förhoppningsvis får vi veta något imorgon. Kanske bara något litet, eller så får Linda rätt och då blir det FEST!

Fan, att man inte är i Övik nu. (Ja, jag vet att jag säger så flera gånger om dagen, men, men...).

Jaja, NU ska jag käka och städa. Blir det inte av nu riskerar jag att få tillbringa mina sista sekunder i livet ikväll i en giljotin och den tanken känns inte särskilt trevlig. Speciellt inte med tanke på morgondagens spänning.

2007-aug-10 @ 17:28 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186758769_morris_tillflliga_ers.html


****************************************
Dagen med stort D

Jag har funderat ganska länge nu på vilken kategori detta ska tillhöra. Kategorin Jag, jag, jag! eller kategorin Hockey?

Ett inlägg om en hockeymatch bör rimligtvis falla under kategorin hockey, men detta är också en av de bästa dagarna i mitt liv och därför kanske det bör sättas Jag, jag, jag! kategorin...? Hade det varit lite mer ordning hade man kunnat välja flera kategorier för sina inlägg, men nu kan man inte det ch jag är egentligen alldeles för glad och överlycklig för att sitta och sura över det där nu.

---

Jag har hur mycket som helst jag skulle kunna ta upp. Recension, surrande om den och den spelaren, målen, uppspelen, spelet, vad som sades i bådet, hur mitt hjärta bultade och hur hela min kropp och hjärna och själ mådde så bra som en människa ens kan må... och sedan vidare om den usla korv med bröd de hade i Ejendals Arena, och hur dåligt skött mycket var och vilken sorg att inte världens bästa Timander spelade (men hur snygg han var med nyfärgat (?) hår), hur mycket jag hatar Dalarnas vägar, hur sjukt gott Sibylla-mat kan vara när man inte ätit på hela dagen, hur kul det är att kissa mitt ute i skogen samtidigt som man ser upp så man inte blir översprungen av några hästar, hur tragiskt det är att när man passerar Värmland och istället kommer in i Dalarna blir det genast grusväg, vilken lycka den unga målvakt som inför dryga sextusen personer fick njuta av att ta Kung Forsbergs straff eller den unga och skridskoskicklige kille som nätade på Tellqvist och sedan gjorde målgester i nästintill en timme efteråt, eller hur Murke hittade sin nya kärlek Simon Gagne (och därmed fångade den mannan på bild i alla möjliga och ömjliga vinklar och vrår) eller hennes extas över att Måns Möller kom in på scen eller kanske Lindas gudabenådade reaktionsförmåga ungefär en timme efter att Salle gjort mål...

Och sedan skulle jag kunna ha en utläggning om The Big One och lite blandat om matchen/dagen med lite uppvisning av alla katastrofala bilder. Men en bild säger mer än tusen ord, så för en gångs skull ska jag försöka vara tyst. Så blir det.

Motiven var det bästa motiv man kan tänka sig, men tyvärr är vi nog också motsatsen vad gäller fotografer. Men mest skyller jag på kamerorna.

image272

image245


         

image238


       


image244


       

image248

     


    

image274


En sak kan jag dock säga, och det är att The Big One såg ut att ha riktigt, riktigt roligt och gjorde stundtals långa byten. Han såg pigg och fräsch ut och såg ut att kunna ta ut skären ordentligt. Han visade upp (nästa) hela sitt fantastiska register. Perfekta passningar, den grymma balansen, de gudabenådade handlederna och hans mästerliga split-vision som gör honom så mästerlig.

Att jämföra en uppvisningsmatch med en hel säsong i NHL eller ES är så klart befängt, men av detta att döma såg det åtminstone bra ut.

---

För övrigt har jag aldrig någonsin tidigare varit så överlycklig trots en förlust. Jag trodde mitt hjärta skulle spricka av all glädje och extas, men det gjorde det inte. Måste vara ett riktigt lejonhjärta jag har.

End of preach (för tillfället). Over and out.

2007-aug-06 @ 17:59 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186409631_dagen_med_stort_d.html****************************************
Forsbergs comeback: "Det känns bra fysiskt"

Succé från start, oh my!

Med tanke på hans skadebekymmer med foten och att det är första matchen nu så får man helt klart säga att det var en succé. Icebreakers slog IFK Helsingfors med 7-4 och Kung Forsberg gjorde själv två av dessa och assisterade sedan till ytterligare tre.

Men allra mest glädjande var dock det faktum att han tyckte det kändes bra. Den glädjen ligger på 100 på en skala mellan 0-10. Orosmolnet var förstås att han kände av såret...

Att jämföra en uppvisningsmatch med en säsong i NHL eller ES är förstås omöjligt, men det är ändå ett positivt besked. Dessutom verkade han riktigt, riktigt sugen och glad.

image232Läs mer om matchen här och här!

Inte mycket till bloggande här inte, men dagen med stort D är imorgon och jag måste förbereda. Så tjipp, tjipp!

2007-aug-02 @ 23:30 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186089367_forsbergs_comeback.html****************************************
Jari Tolsa klar!

Det var ett smärre chockbesked jag fick när jag imorse stod med hårfönen och försökte få håret torrt och Micke skrek att Tolsa var klar för MODO!

Jag hoppas och tror Tolsa kommer bidra med mycket . Han är en riktigt bra två-vägsspelare och har en bra skridskoåkning och en härlig aggresivitet och intensitet i sitt spel. En rollspelare med goda playmaker-egenskaper och som dessutom tar ett stort ansvar för defensiven och tillför mycket energi till laget.
---

Att Timanders axel inte läker ordentligt är grymt oroväckande. Av den anledningen känns det genast som att det gärna kunde få vara ett halvår kvar till Elitserien drar igång igen. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig. Timander är en av våra absolut viktigaste spelare. Elitseriens bäste back och en gigantisk kung.

Fy fasen vad man kommer sakna Döme!
---

The God spelar mot Helsingfors ikväll. Bara att hålla tummarna att foten känns bra! Hittils verkar det vara succé i alla fall, redan har han spelat fram till Icebreakers samtliga tre mål (3-1).

Nu ska jag käka innan jag tar itu med morgondagens förberedelser!

2007-aug-02 @ 17:45 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186068632_jari_tolsa_klar.html


****************************************

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...