Horoskop

 Jag tycker astrologi är ett väldigt roligt och intressant ämne. Jag har svårt att tro på det, min hjärna vill inte tro på något så ologiskt och flummigt. Det är verkligen inte min grej. Men att utforska min egen (och andras) psykologi har alltid varit ett stor intresse för mig, och på den vägen var det jag trillade in av en slump på personlighetshoroskop. Efter att ha läst lite så insåg jag att det, trots skumhetsfaktorn, var intressant och jag märkte också att det verkligen tycktes stämma.

En snabbtolkning jag gjort av mitt eget horoskop kan läsas här. Här nedan är det senaste horoskopet jag gjort åt någon, och utan att nämna något namn kan jag sträcka mig så långt att jag säger att det är en person som helt enkelt... är som det står här nedan:


image30


HOROSKOPETS HELHET
 

Dina planeter ligger allihop på horoskopets norra och östra del (det vill säga i den sydvästra delen. Horoskopets "väderstreck" blir tvärtom) och detta innebär att du är av den "privata sorten". Du är något mer inåtvänd och du ser hellre att du och dina nära mår bra än att sätta något av detta på spel för att få en plats i rampljuset. Du har mycket känslor och tankar som rör sig inom dig, men få av dem kommer till uttryck.

 
TECKNEN 

Solen i fiskarna (stjärntecknet):

Fiskarna är det svävande tecknet framför andra, de ombytliga känslornas tecken. Du är till din natur en sökare med många frågor och funderingar och världen ter sig förvirrande för dig.

 

Du är mjuk och följsam och har många av de egenskaper en bästa vän har. Du vill andra väl, och du har lätt att anpassa dig. Du söker efter en mening med livet som ska vara speciell för dig, och du har höga krav på dig själv men är samtidigt ödmjuk mot andra. Du kommer alltid att vara omtyckt då du är en god lyssnare med stor förmåga att förstå andra.

 

Du har en tendens att inte vilja se sanningen i vitögat. "Det som sker, det sker" är nästintill ett ledord för dig. Denna ovilja kan bli ett självbedrägeri där du använder dig av lögner för att (som du tror) inte såra andra. Det blir dock bara värre på grund av lögnen. Detta är något du måste jobba med. Lägg fram sanningen som den är, då blir det rätt. Då du dessutom har Merkurius (som påverkar psyket) i fiskarna och en hel rad andra lika sägande aspekter blir hela den här tendensen att förvränga sanningen (både för dig själv och för andra) extra tydlig och något du definitivt ska sträva efter att undvika.

 

Du är snäll, varm och sympatisk och det är också delvis därför du väljer att inte se sanningen i vitögat. Du lurar både dig själv och andra, och vill inte såra någon. En vit lögn blir därför lättare att dra än att säga sanningen.

 

Du är mycket fantasifull och en dagdrömmare av stora mått. Tyvärr kan det också bli negativt då du kan bli negativ och fantisera ihop bekymmer som ännu inte finns. Det gör dig än mer osäker och nervös och kan leda till nervösa spänningar.

 

Du har en stark intuition och litar starkt på den. Du låter i alla lägen dina känslor styra, vilket kan bli för mycket stundtals. Ibland behöver du tänka logiskt istället för att lita på din magkänsla.  

 

I ett förhållande satsar du allt. Du överöser din partner med ömhetsbevis och du är romantisk och sentimental i din inställning till kärleken och familjen. Som förälder sätter du barnen i första hand och är mån om att de alltid ska ta vara på sina möjligheter.

 

Du är medkännande, osjälvisk, sympatisk och empatisk och har stor begåvning vad gäller att ta hand om barn och andra vårdande yrken. Du har en förmåga att få andra att trivas runt om dig, du sprider ett lugn runt om dig vilket gör dig omtyckt.

 

Du trivs med omväxling och flexibilitet och har svårt för fasta rutiner och tider. När det gäller din ekonomi gillar du glamour och att ta hjälp med din ekonomi kan vara ett bra val. Du har svårt för att göra en vettig budget och hålla i pengarna då du mer än gärna delar med dig. Särskilt har du svårt att hålla i pengarna när du är påverkad, och det är något du måste tänka på.

 

Du ska se upp för all typ av narkotika; droger, alkohol, nikotin och läkemedel. Du har lätt för att fly undan problem genom ovanstående, och du har lätt att utveckla ett beroende som du skulle ha väldigt svårt att ta dig ur.


 Ascendenten i skorpionen:

I vanliga fall gör skorpionen som ascendenttecken att personlighetsdragen stärks och att man blir mer målmedveten. Du har dock många aspekter som förminskar skorpionens inverkan, så det ger inte fullt så stort utslag som det skulle ha kunnat göra. Men denna position gör dig ändå mer målinriktad och beslutsam än vad du annars skulle vara som den fisk (soltecknet) du är och din organisationsförmåga ökar också.

 

Du har ett stort behov av att lära känna dig själv och du har en förmåga att självanalysera dig själv och kan därför öppet och ärligt granska dina problem. Andra aspekter tyder dock på att du har svårt att vara öppen med dina känslor, och du är lite skygg. Du har svårt att lita på andra och ger inte ut något av ditt innersta i första taget.

 

Du är av ganska svartsjuk karaktär, särskilt i förhållande, och trohet är det viktigaste för dig. Du vill också känna uppskattning från din partner, både i hemmet och offentligt ute bland andra.

 

Du har mycket att vinna på att försöka diskutera problem inom alla områden av ditt liv. Problem i familjen, förhållanden, arbetet, vänner.. Du är dock inte alls intresserad av den sortens diskussioner utan undviker i största möjliga mån all typ av konfrontationer och konflikter.Andra kan tro att du inte är intresserad av att lösa problemen, vilket kan ge ett problem i sig då andra tror du inte har något intresse för att det ska vara bra mellan dig och personen/personerna problemet finns emellan. Men även om du inte vill diskutera problemet så innebär det inte att du inte bryr dig. Tvärtom grubblar du en massa, och detta kan ge dig fysiska symtom som huvudvärk, minskad sexualdrift och framförallt sömnsvårigheter.


 Månen i vågen:

Du är diplomatisk och taktfull och har stor inlevelse i andra människors problem och åsikter. Din starka intuition lyser stark och ökar ytterligare på din empatiförmåga. Dessa egenskaper gör dig omtyckt och du är lätt att anförtro sig åt. Människor har lätt för att lita på dig och känner sig lugna i ditt sällskap, och det är egenskaper du ska se till att ta väl vara på. Detta är väldigt bra egenskaper, men då inte stenbocken eller lejonet (starka tecken) har en tongivande roll i ditt horoskop tenderar denna månplacering också att göra dig obeslutsam. Din starka skorpion i ascendenten gör dig dock målinriktad när du väl lyckats besluta dig. 

 

Du vill ha balans och harmoni i ditt liv och rättvisa är viktigt för dig. "Det är inte rättvist!" och "Du/hon/han/ingen förstår mig" är vanligt förekommande.

 

Du har stor charm, mjukt tonfall och en förmåga att ta fram det bästa hos andra. Dessutom vet du hur du ska använda din charm och är intresserad av att förstå andra. Du attraheras av stark femininitet, och när det gäller kärlek lyssnar du och tar stor del av andras råd.

 

Du hatar tanken på att din partner skulle bestämma över dig, men det är viktigt för dig att partnern uppvisar kärlek och ömhet, även utanför hemmet. Du har en sentimental och romantisk inställning till kärlek (väldigt stark sådan då flera positioner i ditt horoskop tyder på det) och ser er som ett team, och du vill att det ska synas att ni "hör ihop".


 Merkurius i fiskarna:

Du har en gudabenådad fantasi och tankeverksamhet. Du är rar och sympatisk men också virrig och du lurar både dig själv och andra genom negativ verklighetsflykt/dagdrömmeri. Dessutom är du glömsk, disträ och tankspridd.

 

Merkurius i fiskarna är den sämsta aspekten vad gäller självförtroendet, och det gör ingenting för att öka ditt självförtroende. Du kan vara både blyg och självutplånande. Din livliga fantasi har en förmåga att göra så du alltid befarar det värsta. Våga släppa de negativa tankarna, du har mycket att tjäna på det.


 Venus i fiskarna:

Du är en känslomänniska, men måste tänka mer på dig själv. Frikostigheten med pengar kan leda till ekonomiska problem och det är stor risk att du blir trampad på av andra. Du är styrd av dina känslor och andra har lätt att utnyttja dig, och du har en tendens att om och om göra samma misstag (särskilt i kärlek). Ofta beror dessa misstag på att du i alla lägen låter känslorna (som ofta dessutom genomsyras av dina negativa tankar som du skapat i fantasin) styra i för hög grad, utan att lyssna på annat.

 

Den här aspekten förstärker ytterligare solen i fiskarna. Du måste verkligen sträva efter att se sanningen i vitögat!

 

Du har en stark längtan efter kärlek och vill ge ömhet och kärlek, och du är äkta i dina känslor (om än något sentimental). Du har en förmåga att vara ?kär i kärleken?, du vill ha någon speciell i ditt liv och hela tiden vill du ha saker som förändrar din vardag. Detta gör också att föremålet för din kärlek ständigt växlar, och detta är ett skydd du använder dig av för att slippa bli sårad.

 

Du väljer den lättaste vägen, undviker obekväma sanningar och att ta en konflikt. Du skulle tjäna mycket på att undvika detta beteende. Du är också en sann vän; ömsint, omtänksam och lojal. Men åter igen ? låt inte givmildheten skapa ekonomiska bekymmer.

 

Ditt självförtroende är väldigt bräckligt, särskilt vad gäller din egen attraktionsförmåga. Jobba med det och tänk på de fina kvalitéer du faktiskt har.


 Mars i skytten:

Motionera! Den här positionen gör dig livlig och motion behövs för att få ut mesta möjliga av din energi. Du är rastlös och disträ. Det är inte bara fysisk energi du har utan också vad gäller intellektet. Du är entusiastisk och bra på att få dig en överblick över saker och ting. Se upp för tankar som ?gräset är grönare på andra sidan?, och var försiktig med att satsa för mycket i spel. Var på din vakt mot att snabbt tröttna, samt din rastlöshet.

 

Denna position är tacksam för din vilja, och ger dig ökad vinnarskalle. Du vill vara först och vinna. Du är även väldigt mångsidig.


Jupiter i fiskarna:


Du är en sann djurvän och har bra hand med dem. Den här placeringen ökar ytterligare din vänlighet, sympati och medkänsla. Du är plikttrogen och lever som du lär.

 
Saturnus i skytten:

Saturnus ökar koncentrationsförmågan en aning. Du är lite "lillgammal". Som barn kunde du ofta komma med allvarliga visdomsord. Då du har väldigt lite eld och luft i ditt horoskop kommer Saturnus dominera den här placeringen, vilket innebär att du vid utmaningar ofta hindrar dig själv genom att tänka ?det här klarar jag inte!?. Din förmåga att tänka negativt när du dagdrömmer och fantiserar späder ytterligare på detta.


Uranus i skytten:

Du är begåvad, har ett mycket stort sinne för humor och dras ofta till nya och ovanliga ting. Du är mycket väl medveten och bryr dig om de ekologiska problem som finns. 

 Pluto i skorpionen:

Du har en enorm känslomässig och fysisk energi och det är viktigt att du får utlopp för detta. Detta finns i flera positioner i ditt horoskop och är därför något du ska lägga stor vikt vid.

 
Medium Coeli i lejonet:

Medium Coeli är drag som du är medveten om och framförallt associerar dig med. Dock innebär det inte att du har dessa drag, utan enbart att det är vad du tror dig har och också vad du vill ha.

 

Generös, varmhjärtad, ärlig, trofast, kärleksfyll, utåtriktad och nyfiken. Du anser dig troligtvis vara betydligt mer organiserad, ärlig och utåtriktad än vad ditt horoskop tidigare sagt.


HUSEN 

Solen i fjärde huset:

Hemmet och familjen är mycket viktig för dig. Du är hemkär och vill på alla plan ha ett trevligt och vackert hem. Föräldraskapet är viktigt för dig och som förälder kommer du ha en lite grubblande och intuitiv syn på det. Inom familjen (barn, partner) kommer du vinna mycket på dina goda egenskaper såsom din förmåga att skapa trygghet och medkänsla. I hemmet vill du ha harmoni och balans och ingen utstickande eller särskilt modern inredning. Som i så mycket annat är du konservativ och vill ha en väl beprövad stil som du känner dig säker på.


 Månen i tolfte huset:

Du har ett enormt stort behov av att få vara för dig själv, och det är något du ska se till att avsätta tid för. Du är vänlig och väldigt känslig och har stor instinkt och intuition. Du bör dock vara försiktig med att lita allt för mycket på din intuition och dina känslor, ibland behöver du tänka logiskt istället.

 

Du är djup och har en naturlig förtegenhet som du använder som skydd mot omvärlden. Du lämnar inte ut ditt innersta i första taget utan är väldigt rädd om dina känslor. Du är så rädd för att blotta dig och visa dig svag eller att ingen ska förstå dig, att du ibland gömmer dina känslor även för dig själv. Istället väljer du en annan känsla eller sanning (tillbaks till att du har svårt att se sanningen i vitögat, alltså).

 

Du har ett behov av stor emotionell trygghet, men känner också att du inte får det. Det är en av de största missnöjena genom ditt liv. Din måne i vågen hjälper dig dock lite och gör dig bättre på att kommunicera och åtminstone försöka sträva efter att få fram dina riktiga känslor. Vågen vill alltid diskutera.

 
Merkurius i femte huset:

Åter igen lyfts din starka intuitiva förmåga fram. Du är också spelbenägen, och detta är något att se upp med. Precis som alkohol, droger, läkemedel och annat kan spelandet även det vara en typ av verklighetsflykt och snabbt utvecklas till ett beroende.

 

Detta hur har stort inflytande på kärleksaffärer. Du uttrycker dig så du lyckas få de reaktioner du är ute efter, även om det rör sig om rent smicker. Du är ombytlig eftersom du inte vet vad du vill, och ett förhållande ger dig snabbt kalla fötter eftersom det skulle kunna inkräkta på din lediga tid som du så gärna vill ha (och också verkligen behöver).

 

Även din osäkerhet sätter käppar i hjulet. Du strävar efter att fånga intresse från andra, för att få uppmärksamhet, men när du väl får den drar du dig hastigt undan. Lita på dig själv, att du duger. Tänk också på att inte låta känslorna styra för mycket. Ge saker en chans, men försök också lyssna till dig själv. Finns de rätta känslorna där, eller är de egenkomponerade för att du så gärna vill ha någon speciell? Du är händig och även kreativt skicklig.

 
Venus i sjätte huset:

Ditt hem är din stolthet och du sätter stora krav på det. Du sätter familjen främst, och som pappa är du gudabenådad eftersom du i alla situationer skulle göra allt för dina barn. Även din partner kan lita på dig i alla lägen, och precis som du kräver total trohet från denne, uppvisar du det också själv. Du känner starkt för din mamma och hyser stor beundran för henne.

 
Mars i andra huset:

Du är enormt givmild och delar med dig. Mars energi läggs på pengar och ägodelar. Din generositet gör dig omtyckt, men du måste se upp så den inte leder till ekonomiska problem eller att du "köper" vänner och uppmärksamhet. Din generositet och ödmjukhet ligger i anat än att betala för dina vänner, glöm inte det.

 

I ett förhållande kan du som alltid annars först ha svårt att visa dina sanna känslor, men ju mer du vågar lita på personen desto livligare blir du i din önskan att uttrycka intensiva känslor lidelsefullt. Skulle din partner då inte reagera som du önskat kommer du ta det personligt och åter stänga in dig bakom ditt skydd du satt upp mot omvärlden för att slippa blotta ditt innersta. Glöm dock inte att alla människor är olika. Även om din partner inte reagerade som du hade önskat kan det ändå ha varit en positiv reaktion.

 

Du behöver få massor av stöttning och uppskattning för att öka på ditt självförtroende, men när du väl får det kommer du att blomma ut. Denna position ger dig också en tendens att vilja äga, och du är ganska svartsjuk. Du drar gränsen för otrohet tidigt och för dig är otrohet svart eller vitt, det finns inga gråzoner. En otrohet är inget du kan acceptera på något villkors vis.

 
Jupiter i fjärde huset:

Den här positionen har med största säkerhet givit dig en lycklig och trygg barndom. Dina föräldrar har varit entusiastiska och uppmuntrande och det ger dig goda chanser att själv bilda ett glatt och lyckligt hem. Du har god hand med barn och är väldigt lugn med dem. Du har en starkt sentimental inställning till kärleken, familjen och hemmet.

 

Pengar är inte det viktigaste för dig, men det är dock en stor del av den trygghet du hela tiden strävar efter att uppnå.

 
Saturnus i andra huset:

Du har ingen större tur med pengar utan kommer at få jobba hårt för pengarna du tjänar. Å andra sidan kommer din belåtenhet över de intjänade pengarna vara så mycket större. Du kommer att kunna vara stolt över vad du åstadkommit.

 

Saturnus har en förmåga att hämma känslolivet, och du kommer ofta att undra vad du egentligen känner. Detta framkommer i flera positioner på ditt horoskop och är alltså en viktig del. Du kommer att vara osäker på dina känslor som kommer att pendla fram och tillbaka, och framförallt kommer du ha svårt att förstå varför du känner dom du gör. Här gäller det att ha tålamod. Acceptera dina känslor, men tänk ibland logiskt istället för intuitivt.

 
Uranus i andra huset:

Se upp för att investera pengar! Risken finns att du investerar i vad du först ser som smarta fonder men som sedan blir vansinnigt dyrt för din ekonomi.

 

Denna position ökar på din önskan om att få tid för dig själv där du får vara ensam. Detta kan leda till ordentliga krockar i ett förhållande då du på grund av din önskan om egenhet signalerar en önskan om oberoende, för att sedan visa ditt ägarrättsbehov. Det kan bli mycket svårt för din partner att acceptera,. Det är viktigt att du försöker balansera dessa delar och framförallt förklarar dig för att undvika missförstånd.

 
Neptunus i andra huset:

Återigen kommer din osunda inställning till pengar upp. Detta är en stor och viktig aspekt av ditt horoskop som du bör lägga vikt på. Att vara generös och givmild är en bra egenskap, men du måste se upp så du inte sätter dig själv i ekonomiska bekymmer. Tänk också igenom alla dina ekonomiska affärer noggrant. Vid en större affär, be om ekonomisk rådgivning.

 

Denna position har en väldigt fin effekt på ditt sätt att uttrycka din kärlek och tillgivenhet och du är också mycket fantasifull inom detta område,

 
Pluto i ascendenten (första huset):

Pluto har en stor betydelse i ditt horskop då det är din härskarplanet, der är alltså en planet du ska lägga stor vikt vid. Ju närmare Pluto ligger ascendenten, desto viktigare blir dess inflytande. Din Pluto står i konjunktion till ascendenten (se mer i aspekten Pluto konjunktion ascendenten) vilket är så nära det går.

 

Pluto skänker dig allvar, ökad skärpa, djup och intensitet och ett utmärkt sinne för forskning där du vill gå till botten med det som fascinerar dig. Du har också en tendens till tvångsmässighet och din känslomässiga energi är passionerad och uttrycks ofta i sexlivet. Denna position gör att det är viktigt för dig att uttrycka en sorts målmedvetenhet i ditt arbete för att kunna känna dig tillfredsställd.


 ASPEKTERNA 

Solen konjunktion Venus:

Då både solen och Venus står i samma tecken är du kärleksfull och ömsint. Du är snäll och rar och uppskattar livets goda, charm, sympati och vänlighet är dina ledord. Då din sol också är i kvadratur till Saturnus förekommer dock känslomässiga besvikelser och ett inte helt lyckat kärleksliv.

 
Solen kvadratur mars:

Stress och spänningar på grund av för mycket arbete kan lätt bli ett problem. Du blir rastlös, pressad, stressad och känner ständig oro. Huvudvärk och sömnsvårigheter är vanliga och en stark allmän olustkänsla.

 

Det är viktigt att du försöker lära dig hantera denna stress och oro och du bör också fundera på om din oro bottnar i mer än arbete. Detta problem kan också mycket väl bottna i sexuell besvikelse eller en osamarbetsvillig partner. Dåliga erfarenheter som sänkt ditt självförtroende kan också spela stor roll.

 
Solen konjunktion jupiter:

En god aspekt som ger dig mer tur och optimism samt mycket humor. Din tur kommer visa sig i ekonomin. Trots en svag ekonomi kommer du alltid att klara dig väl. God mat och dryck är något du har sinne för och du har tendens till att riskera leverproblem och övervikt. Ditt intellekt är briljant med ytterliga fina utvecklingsmöjligheter.

 
Solen kvadratur saturnus:

Här är solen och saturnus i luven på varandra och gör ditt dåliga självförtroende till en central del. Kritiska eller oförstående föräldrar, övrig släkt, partners eller liknande kan lätt ge dig mindervärdeskomplex och känslor och du måste arbeta för att bygga upp ditt självförtroende. Du har också en ökad benägenhet att drabbas av förkylningar och infektioner eller återkommande krämpor.


 Solen sextil neptunus:

Här finns stor benägenhet för dagdrömmar, bristande koncentration och viss slapphet. Dock har du en gudabenådad fantasi och en beundransvärd klarsyn.

 
Solen trigon pluto:

Du har talang för självanalys och du hat stor begåvning inom forskaryrket. Det du intresserar dig för brinner du verkligen för och du har troligen mycket stora kunskaper inom något eller några för dig intressanta ämnen. Ett jobb inom ditt största intresseområde är något du drömmer om, och det är också något du skulle lyckas med.

 
Solen trigon ascendenten:

Du har en god länk mellan ditt yttre jag (ditt soltecken) och ditt inre jag (ascendenten).

 
Månen sextil uranus:

Som barn var du envis och troligen fick dina föräldrar det lättare om de bad dig göra tvärtemot vad du skulle göra.

 
Merkurius konjuntkion venus:

Du har en god kommunikationsförmåga, om än svårt att uttrycka känslor. Du har en naturlig sympati och förståelse gentemot din partner, dina vänner, familj och arbetskamrater.

 
Merkurius kvadratur uranus:

Du har ett stort behov av självständighet; att få vara för dig själv stundvis och du har lätt att bli nervös.

 
Venus kvadratur mars:

Ger ett ökat intresse för kärlek och sex men ger också upphov till inre spänningar som gör det svårt att slappna av och emotionella problem kan förträngas. Du är känslig för omvärldens reaktioner och kommentarer och omotiverad ovänlighet från andra kan slå dig hårt. Då Venus är ditt starkare tecken av dessa två gör det dig ännu känsligare och du kan få problem med ovanstående.

 
Venus kvadratur uranus:

Se till att koppla av och var försiktig med stress. Du är disträ och rastlös och kan inte koppla av till hundra procent. Det kan göra dig jobbig att umgås med då du är så självrådig att du först säger en sak och sedan gör raka motsatsen.

 
Mars konjunktion saturnus:

Din energi är väldigt ojämn. När du känner dig energisk och beslutsam kan du jobba tills du stupar men i nästa läge kan du vara overksam och missnöjd med dig själv. Du kan ibland ha en negativ och dyster livsinställning. Du är egensinnig och kan till och med vara obstinat och oresonlig. Du har lätt att drabbas av småskador då du är en liten olycksfågel.

 
Mars konjunktion uranus:

Ytterligare en aspekt som ger ökad beslutsamhet och viljestyrka. Du är envis men tolerant. Ha inte bråttom, stressa inte! Det tenderar nämligen i att hända smärre olyckshändelser då. Extremisttänkande kan förekomma. Se upp för din nervositet.

 
Jupiter sextil neptunus:

Du är snäll, ödmjuk och sympatisk. Du har en andlig ådra och ett rikt fantasiliv. Denna aspekt ger dig ökad optimism. Du är en sann drömmare.

 
Jupiter trigon pluto:

En väldigt bra aspekt som ger dig ökad ledarbegåvning och organisationsförmåga.

 
Jupiter trigon acsendenten:

Jupiter i fjärde huset är en viktig faktor. Du hade en bra barndom och har en sentimental inställning till familjen och kärleken.

 
Neptunus sextil pluto:

En stark aspekt som försvagar din skorpion i ascendenten. Du tappar beslutsamhet och din energi blir inte vad du vill vilket leder till ett missnöje och otillfredsställelse. Du har en stark kreativ begåvning.

 
Pluto konjunktion ascendenten:

Plutos position i ascendenten/första huset ökar ännu mer. Denna aspekt ger dig ett pluto-utseende med lite buttra men intensiva ansiktsuttryck. Blicken är skarp och genomborrande och ditt hår luftigt, lätt och lockigt. Dina känslor är starka och du måste vara helt fullt engagerad i dina projekt. Se till att din känslomässiga och fysiska energi används och inte förbränns! Motionera, främst för din känslomässiga energis skull, så den får utlopp.
---

Blonda Häxan, jag lovar att ta itu med ditt horoskop snart! Då ska du få se hur mycket negativa sidor du trots allt har. Eller något sådant. Just det. Jag höll på att glömma den dagliga dosen av att visa känslor: Häx, jag saknar dig. På riktigt.

image1


VIP på Nöjes

 Stockholmsfjollan har fixat VIP-biljetter på Nöjesfabriken imorgon. Med andra ord gratis inträde och gratis buffé, och det skulle kunna bli en kanonkväll med andra ord. Gratis är ju alltid gott, som man säger.

Men, som alltid är det ett men. Jag ska jobba på söndag. Skönt med jobb, men typiskt att det ska sammanfalla med detta. Fjollans idé var att jag skulle strunta i utgång, men i alla fall komma på buffén, och jag har försökt få ihop det. Jag skulle kunna ta mig dit med 15.32-tåget imorgon även om det blir väldigt stressigt med tanke på att hela förmiddagen är vikt åt att köra hö, men tyvärr vill inte vare sig bussar eller tåg sammarbeta med mig. Inget tåg eller buss går hem sent på lördag, och det tidigaste hem på söndag går klockan 13.42, vilket förstås inte fungerar eftersom jag börjar jobba klockan 10.

Surt värre, med andra ord. Med tanke på min hemska ekonomi under sommaren förtjänar jag utgång, och det hade så klart varit ypperligt just nu när det till och med är gratis. Dessutom, som pricken över i, skulle Fjollans sköna blondin komma upp (eller blir det ner?) nu på lördag, och henne hade det också varit ett nöje (tror jag? Man vet ju aldrig med dessa blondiner...) att träffa.

Usch, vad fan ska Nöjes prompt ha sitt nyöppnande just imorgon för? Varför inte nästa helg? Suck, suck, suck.

Ibland, så tycker jag så oerhört synd om mig. Ja, det är helt makalöst faktiskt.

Nu är frågan... Finns någon snäll människa med en förkärlek till mig och att köra bil, som skulle kunna tänka sig hämta mig på Nöjes imorgon? Då skulle jag i alla fall kunna få äta buffé med Fjollan och Blondinen, vilket jag tror skulle vara precis lika galet som själva utgången. Hoho! Min käre far är skyldig mig 995 kronor, och ligger alltså skapligt bra till för att få en förfrågan. Dock bör jag tänka ut ytterligare något mer att ha som hållhake på honom... Och det är svårt med tanke på att mina tankar mest vill fundera på vad för typ av bråck det möjligen är Kung Forsberg opererats för... Kanske ljumskbråck? Nåväl, det kanske inte ens är sanna uppgifter. Man vet ju aldrig. Usch, vad jag spekulerar och funderar. Man skulle ju kunna tro att jag är besatt av Kung Forsberg...

image1Kommentarer och fixa länkar

Antagligen var det något strul igår, för nu verkar det fungera att kommentera igen. Bra, bra!

Jag har också tänkt göra så att när jag ska svara på någons kommentar, tänker jag svara/kommentera det direkt i både min egen blogg och sedan i den personens blogg. Tidigare har jag bara kommenterat i den andres blogg medan de som kommenterat min blogg utan att uppge en bloggadress har blivit svarade här i min blogg.

Men nu har jag fått berättat för mig att det ser en smula otrevligt ut, när det är ett antal kommentarer och så riktar jag svaret endast till en/några av dessa (just för att de inte har någon blogg). Svaret jag skrivit i den andres blogg syns ju nämligen inte, och det ser alltså ut som vissa kommentarer ignoreras.

Så därför borde det alltså finnas en funktion för att se vart bloggarna lämnat kommentarer (för att man ska hitta eventuella svar de kommit med) alternativt att man svarar både direkt i sin egen blogg och i den som skrivit kommentarens blogg.

---

Sedan vill jag ändra länkarna i inläggen, så jag slipper att länken blir understruken. Har den verkligen varit det tidigare, eller är det jag som råkat göra något fel nu? Jag vill ha den enkelt i rosa, utan någon typ av understrukning/annan markering. Hilfe, bitte.

Dagens träning

Träningen har gått riktigt bra idag. Först promenad i morse och i eftermiddag och sedan en joggingrunda nu ikväll. Till det blev det också arbete med att förflytta hö, vilket kan ses som ett helt träningspass i gymet.

Att arbeta i stallet med att flytta hö är betydligt bättre träning än i ett gym (nåja) och framförallt gratis. Jag skulle tycka det var utomordentligt bra om folk från och med nu kunde satsa sina gympengar på att istället ta sig till mitt stall för att bära hö och fixa och dona. Det skulle dels göra er oerhört vältränade, och dels skulle det framförallt göra lite nytta där uppe. Vi skulle alltså tjäna på det allihop.

Frågan är om jag kanske till och med skulle kunna få någon typ av statligt bidrag som ställer på så för att hjälpa svenska folket att bli vältränade? Det tåls att tänka på, verkligen.

---

Murke har lärt mig ett nytt träningsknep. Det ska visst vara bra att gå/springa baklänges. Jag testade det förut, och jo då. Det tar mer och blir lite andra muskelgrupper som får arbeta. Dessutom måste man fundera på vart man är på väg, vilket alltså kan ses som en högintellektuell typ av träning för hjärnan, i alla fall om man heter Murke.


Wissman, FINAL!

NU!

Jag dör av spänning!

---

Update:

Vilket lopp av Johan Wissman! Han gjorde ett kanonlopp och visade hur stark han är som kan ladda om direkt efter en sådan urladdning han gjorde i semifinalen. Han klarade med råge sitt mål, och gjorde det desustom med bravur.

En åttondeplats i 400 meter på VM, det är riktigt, riktigt imponerande. Hopp, hopp upp på piedestalen.

---

Kung Forsberg ska enligt Philadelphia Inqurier ha opererats för bråck under tisdagen i Montreal, skriver Aftonbladet idag.

Ibland har jag funderat lite på vilken sjukligt bra läkarstudent jag skulle bli, om jag bara kom in på utbildningen. För det första finns det få som har sådan kunskap om diverse olika sjukdomar och skador en människa (läs: Peter Forsberg) kan drabbas av, och för det andra skulle jag med glädje kasta mig över all typ av kurslitteratur för att läsa mer och lära mig exakt hur hans opererade mjälte påverkar honom nu för tiden, och liknande.

Som läkare har man dessutom en skapligt bra lön. Vad fasen,. det kanske vore något för mig det?

Förhoppningsvis börjar läkarutbildningen snarast möjligt med antagningsprov där de struntar i de sökandes betyg och istället går efter förkunskaper och intresse. Jag skulle komma in som nummer ett.

Säkerligen.

image1
 


Kommentarfunktionen

Är det bara jag som har problem när man ska kommentera andras bloggar? Den här lilla rutan med siffror och/eller bokstäver syns inte! Därmed kan man alltså inte skriva in koden, och det går därför inte att posta kommentarer.

Att det är ett i-landsproblem är visserligen givet, men seriöst retar det gallfeber på mig. Med andra ord är det också så att det kan sammanfattas med att jag inte har mycket annat att gnälla över, vilket i sig blir ett jäkla gissel.

---

Match mot SaiPa idag i Ramsele. Förhoppningsvis kommer de yngre spelarna fortsätta ta för sig på det fina sätt de inledningsvis gjort.

Idag trillade pengarna från CSN också, äntligen slipper man känna sig utfattig!


Bittert, bittert, glädjeämne, bittert...

Friidrotts-VMs femte dag bjöd inledningsvis på mycket svenska guldhopp. Efter att grenarna avklarats en efter en får man också sammanfatta det hela med bittert, lite bittert, glädjeämne och ofattbart bittert.

Linus Törnblad rev ut sig tidigt, vilket var en stod besvikelse. Stefan Holm däremot visade god form och lekte sig över höjderna. Under tiden Holm hoppade för att ta medalj var det dags för Susanne Kallurs första VM-final, och jag trodde faktiskt på ett guld till henne. Hjärnan var kanske inte helt med på det, Perry kändes som en för svår nöt att knäcka, men någonstans kändes det som att Sanna skulle kunna ta hem guldet, trots allt. Ni vet den där berömda magkänslan, som det alltid sägs att man ska lita på.

Hon gjorde också ett kanonlopp. En bra start och ett fint avancemang under loppets gång och hon hade också guldet nästan runt halsen vid åttonde häcken då hon var först. men sedan tappade hon på löpningen efter sista häcken, och Perry kunde visa upp sitt adelsmärke - löpfinishen, och ta hem guldet. Det var inte bara guldet Kallur tappade på löpningen efter sista häcken, utan också övriga medaljer. Hon slutade fyra, endast en ynka liten minimal hundradel från medalj. Bittert värre, med andra ord. Det positiva är dock att hon gjorde sitt livs bästa lopp någonsin, och var alltså bäst när det gällde. En egenskap hon alltså tagit med från tidigare, och som vi alla vet är en egenskap guld värd. Att missa medalj är förstås oerhört tungt, men med tanke på att hon gjorde ett kanonlopp så får man ändå se det som en stor framgång. Som hon själv sa, så kommer hon i eftermiddag känna stor glädje över loppet, och det ska hon helt klart göra.

Höjdhoppsfinalen fortsatte, och nu började också Holm riva. Nervoristeten var på helspänn och det var dags för Johan Wissman att springa final på 400 meter. Igår tog han sig till semifinal genom att slå svenskt rekord, och spänningen var enorm inför semifinalen. Johan visade upp världsklass, och tog sig hastigt många pinnar upp på den piedestal där jag sätter upp människor som förtjänar det, när han sprang i mål som andre man och återigen sänkte det svenska rekordet! 44,56! Hujeda mig! Och nu är han klar för final också! Det är bara att lyfta på hatten för karln. Ett stort glädjeämne alltså.

Det bittra skulle dock fortsätta. Ett guld till Stefan hade jag både hoppats och trott på. Jag funderade inte på om han skulle åka från Osaka med en medalj av annan valör, utan guld var det enda som kändes rätt. Skulle han ha tagit hem bronsmedaljen skulle även det ha varit bra, specieltl med tanke på hur höjdhoppet har en tendens att kunna sluta hur som helst, men jag ville så gärna se honom ta det där guldet så inget annat alternativ fanns för mig. När han sedan rev ut sig, och helt missade medalj var besvikelsen oändligt stor och jag klarade inte av att sitta kvar och se mer av friidrotten.

---

Kung Forsberg spelar golf med Paul Holmgren. Det tycker jag låter som en alldeles utmärkt rehabilitering.

image1Vill jag så kan jag så ska jag

Jag fastnade för ett test om självbilden innan jag hann gå och lägga mig. Gör testet HÄR!

Ditt resultat på självbildstestet:


Dina svar visar en person där både självkänslan och självförtroendet är högt. Troligtvis så tycker du att det är roligt att prestera och vill hela tiden utvecklas, du ser motgångar som utmaningar och är realistisk när det gäller att bedöma vad du klarar av.


Du går inte runt och ständigt önskar att livet vore annorlunda, övertygad om att du själv inte kan göra något åt det. Har du både självkänsla och självförtroende vet du att du kan förändra ditt liv. Du vet att du är värd att vara lycklig.

Ett bra sätt att behålla den inställningen är att lära sig att slappna av och att jobba med mental träning. Här har du jättevinster att hämta. Ladda ner ett par avslappningsövningar, lyssna, väx och njut. Om det är ett redskap som passar dig har du möjlighet att beställa cd-skivor med fler övningar. Du kan också gå igenom tipsen för att se om du får inspiration till ytterligare utveckling.


image25

Ungefär så där ser jag ut i tid och otid (klicka för att se. Idiotbloggen kan ju inget, förstås). Antingen den till höger, eller den till vänster. Det tyder nog på att jag är en mycket realistisk och intelligent person. Eller ja, det känns jäkligt givet faktiskt.

Godnatt!

Accessora 2 år - massor av erbjudanden

Accessora firar 2 år och gör det genom massor av förbättringar så som flera nya märken, billigare fraktavgifter, möjlighet till att betala via fraktura, blogg med mera.

Dessutom ges under denna vecka 15 procent rabatt på Accessoras bästsäljare och gratis frakt!

image24


Jag hittar som vanligt massor jag vill ha, men min budget hålls just nu i strama tyglar. Positivt är det dock att jag fått lite ordning på smeten idag, och det verkar som det nog ska kunna bli bra det där till slut.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig. Sova känns dock inte särskilt intressant, men jag kanske kan läsa något istället. Laddning inför friidrotten imorgon ju!

image1


Radio Nowhere!

I want girls and guitars, I want pounding big drums

Bruce Springsteens nya singel, Radio nowhere, finns att ladda ner om du klickar på bilden här nedanför:

image23

Gör det NU!  Alldeles för bra för att låta den vänta. Helt gratis är det dessutom. Tack Expressen!

Den 10:e december ryktas det om att det blir spelning här, och det är bara att hoppas man har tur och får tag på biljetter.

image9

Vecka 35
Musik

Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken? Jag gillar musiken jag lyssnar på för att det är riktig musik, eller vad man ska säga. Jag har absolut ingen bra motivering. Det är bra musik helt enkelt. Ska man kategorisera är det rock, pop/rock, viss hådrrock samt country och framförallt mycket äldre musik. Ett axplock: U2, R.E.M, Bruce Springsteen, Rolling Stones, Gyllene Tider, Roxette, Queen, The Verve, Status Que, The Eagles, The Boppers, Johnny Cash, Bonnie Tyler, Dolly Parton, Twisted Sisters, Kiss, Bon Jovi, Simon & Garfunkel, Meat Loaf, Roy Orbinson, Oasis, Elvis, The Ark...

Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren? Om du är tonåring nu, så vad lyssnade du på som barn? Jag har alltid lyssnat på oavanstående musik. Som barn hade jag en period jag lyssnade på Spice Girls också, men annars har det varit denna typ hela tiden.

Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför? Hip hop, r´nb och allt vad det nu heter. Jag tycker inte om det, helt enkelt.
Nämn fem artister du har sett live/skulle vilja se live. Jag har sett Thåström live, det är den enda jag kommer på just nu på rak arm. Men U2, Springsteen och Rolling Stones är de som toppar mest av allt och som jag helst vill se.

Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha? Ingen som sysslar med musik, nej. I övrigt är jag inte så hyperintresserad av autograf från någon musiker.

Jag klagade en del på frågorna från Tjejsnack, men jag måste säga att de nu blir bättre och bättre efter några svaga veckor. Bra, bra!

image1


Höstens snark-nivå

Igår började höstterminen och första dagen på Medie- och Kommunikationsvetenskap C. Trots att höstens studier just dragit igång är jag mest inne på vårens studier och hur det ska bli.

 

Det lutar nu åt att det blir Sundsvall i vår, bara jag får ihop kurserna så de fungerar att läsa det jag vill samtidigt som det ska fungera vad gäller det schemamässiga, rätt antal poäng och rätt studietakt under hela terminen. Jag som gillar att vara ute i god tid har därför redan kollat upp flera tänkbara kurser, gamla scheman, bostadsområden och lägenheter, busskommunikationer och priser för detta (Sundsvall är stället gud glömde vad beträffar de dyra busskostnaderna. Kanske var det just därför han föddes i Örnsköldsvik istället?) samt nya möbler.

 

Nåväl, höstens kurser ser ut att bli bra. Ja, om man bortser från orden "Denna kurs är en tung teoretisk kurs". Redan där lades alltså höstens snarknivå. Snaaaark, alltså. Finns det något som har en god insomnande inverkan på mig, så är det orden tung och teori i samma mening. Särskilt när de sägs av föreläsaren med "synnerligen för difusa benämningar" som mellannamn och som omedvetet har en förmåga att få oss studenter (nåja, jag ska inte tala om de något mer sofistikerade och civiliserade studenterna) att tänka mer på hans privatliv än vad han just sa om globalisering och modernisering.

 

Mest positivt är förstås det faktum att jag har min ena vapendragare troget vid min sida. Jo då, Stockholmsfjollan stannade minsann kvar här i Karlstad där solen alltid skiner. Den hemska Blonda Häxan däremot svek de tre musketörerna och valde att ta sitt pick och pack och flytta till kungliga hufvudstaden för att plugga. Jag vill egentligen inte säga det, det är ju inte riktigt min grej att visa uppskattning för någon annan än mig själv och Kung Forsberg, men vad fasen. Jag saknar Häxan.

 

Nåväl, vi ska ju hälsa på henne i storstaden. Och det, det kan ju bli ett äventyr värt stor saknad.

 

Inledningsvis har vi nu i höst en fempoängskurs i Kommunikationsteori där det ingår en individuell forskningsessä, en gruppuppgift samt ett obligatoriskt seminarium. Fem veckor senare väntar en fempoängskurs i Forskningsmetoder och vilka examinationsuppgifter den kursen kommer innehålla har vi ännu inte fått information om. Från och med vecka 45 och tio veckor framåt ska jag läsa Journalistik A parallellt som jag skriver min C-uppsats. Det kommer bli mycket pluggande under terminens tio sista veckor med andra ord.

 

Förhoppningsvis blir det också mycket jobb utöver studierna i höst. Jag behöver lära mig QuarkXpress inför vårens kurser, och förhoppningsvis kan jag lära mig det samtidigt som jag jobbar. Snart drar också hockeysäsongen igång, och förhoppningsvis kommer jag få bevaka många matcher där Arvika HC spelar. Charlottenbergs damlag har också tagit klivet upp i damernas högsta serie (!) och jag hoppas verkligen jag kommer få göra mycket bevakningar av dem i vinter. Det är det bästa jobb man kan ha. Jag älskar att bevaka matcher och sedan raskt få några spelar- och tränarintervjuer innan det är dags att snabba sig tillbaka till redaktionen för att i all hast skriva en matchartikel och hinna välja ut bra bilder innan deadline. Se på matcher och sedan skriva om dem, det kan inte bli bättre.

 

Trots att jag stannade hemma från föreläsningen idag på grund av feber känns det skönt att terminen nu är igång. Inte bara för att det därmed innebär att hockeysäsongen snart drar igång, utan också för att jag får lite mer koll på dagarna och att det utan ansträngning börjar trilla in pengar på kontot igen.

 

Gött, gött!

image1Desperate Housewives äntligen tillbaka!

Efter en lång tids uppehåll och ett sjukligt abstinensbesvär är hemmafruarna äntligen tillbaka. 18 september börjar fortsättningen av säsong tre sändas på Kanal 5. På min födelsedag, 30 september, drar också fjärde säsongen igång i USA.

Jag har dock gjort samma misstag som jag alltid gör och sitter nu därför med ångest över att jag vet vad som händer i avsnitten som kommer visas nu i höst. Det positiva är ändå att jag haft en liten självdisciplin åtminstone, och har därför bara läst vad som hänt under tredje säsongen och har alltså inte sett dem än. Något måste man ju ha sparat nu till i höst. Vad jag läst gör mig både galen av väntan och förskräckt.

image22


Micke har fått agera lekdeltagare när jag tvingat på honom den ena ledtråden efter den andra vad som komma skall, medan han snällt fått gissa vilken av fruarna det rör sig om. Jag måste vara gigantiskt lättroad, ja det har ju konstaterats även tidigare, men jag hade oerhört roligt åt att han svarade fel fru vid varje tillfälle. Det får väl också sägas att jag hade kunnat hållt med honom i hans gissningar, mycket är nämligen helt oväntat emot vad jag trodde.

image1Man måste få unna sig lite ibland

Jag har velat ha en liten partyväska länge nu och eftersom jag dessutom snålat hela sommaren tyckte jag att jag var värd att få köpa en. Så var tanken igår. Idag slog det mig åter igen att min budget inte tillåter väskköp hit och dit, inte ens om jag anser mig vara värd det och att jag verkligen velat ha en viss sak länge.

Men när man trillar över vad man länge velat ha och det är hemskt billigt, så tycker jag man kan få frångå sin budget.

image19


Väska, Gina Tricot, 49 kr på rea                 Grease Relief Face Tonic Ansiktsvatten
                                                                         Ole Henriksen, 335 kr


Väskan är visserligen lite för guldig för min smak, men jag gillade kedjan. Dessutom får man väl lov att gå runt med guld, med tanke på vilka som faktiskt är Svenska Mästare. Nåja, jag erkänner att det där var ett omsvep. Den var faktiskt ett fynd, alldeles lagom stor och till ett oslagbart pris.

Ansiktsvattnet var det dock budgeterat för. Ole Henriksen, hudprodukternas Rolls Royce ungefär.

Gina Tricot hittade jag dessutom följande som jag vill ha:

image20                image21

249 kr                                                 199 kr

Gammelrosa värre, alltså. Men, det där vill jag ha.

---

Carolina Klüft! Jag vet inte vad man ska säga. Hon är som Peter Forsberg, fulländad, och för en gångs skull ska jag bara knipa käft och vara tyst. Helvete, vilken Gudinna hon är!

I övrigt har jag inte riktigt följt friidrotten som sig bör. Senaste dagarna har jag mest varit sjuk och inte ens orkat vare sig se på friidrott eller blogga (som kanske märkts). Jag får väl göra som senaste blogginlägget, och lova förbättring imorgon. Just nu har jag feber, ont i huvudet, magen, ögonen... Och ja jäklar, jag tror jag har fått bihåleinflammation också dessutom. Det är bara elände, och någon mobil har jag ännu inte fått. Kommer den inte imorgon kommer min bihåleinflammation utöka sig till cancer.

Grattis Emma! Hälften så gammal som Kung Svartvadet, ohoo!

---

Trots att det är en helvetesresa upp till Dalarna, så är det nu klart att det kommer bli minst en resa till Leksand i vinter. Belfour är nu helt klar, och herregud, det är inget april-skämt. Herregud!

Nu ska jag, hör och häpna, försöka komma i säng. Det tar fasen knäcken på mig att vara sjuk. Jag kan inte ha det så här mer nu. Men tills vidare, gonatt!

image1


Höjden av synd

Friidrotts-VM är i full gång. Vad hände igår? Jo, jag somnade. Somnade och sov när Carolina Klüft hoppade höjdhopp.

Det är höjden av synd det.

I övrigt ska jag ta ett krafttag med bloggen imorgon igen.

Kanonerbjudande från Cocoo och Glamour

Som Glamourläsare får man under den 20:e-23:e september 50 procent rabatt på hela Cocoos sortiment.

Utöver halva priset på Cocoo får man också under samma dagar också 30 procent rabatt  på La Redoute, 25 procent rabatt på Bianco och 50 kronor rabatt på den kritikerrosade filmen En ung Jane Austen.

Från Cocoo är det dessutom fraktfritt, så där ska man nog kunna hitta en hel del till bra pris. Tyvärr består min shopping nu mestadels av studentlitteratur. Kul värre.

Nu hoppas jag dock att min nya mobil kommer idag! Det behövs verkligen, så min gamla kan få en välförtjänt vila i en gammal byrålåda eller säljas till någon som tycker om honom mer än vad jag gör. Vem nu det skulle vara.

Nåväl, sol idag! IGEN!

Friidrotts-VM

Då var det dags. Friidrotts-VM.

Jag tänker inte tippa hur många medaljer Sverige kommer ta, eftersom jag vet att det för otur med sig att tippa på det viset.

Mest intressant tycker jag Michelle Perrys uttalande är.
- Jag planerar att gå ut och springa mitt livs lopp här i Osaka. Så svenska folket, jag kommer göra er besvikna.

Jaha... Jag trodde det var det man alltid planerade att göra inför ett lopp/match/tävling. Men Perry kanske inte har den uppfattningen och inställningen.

Jag hoppas och tror att Sanna knäpper Perry på näsan. Inget tippande nu utan bara allmänna gissningar som inte kan ha någon som helst möjlighet att föra otur med sig, tack. Jag tror Sanna tar medalj, och min magkänsla (eller snarare hjärta?) säger guld, men kanske ska man tro silver? Nej, jag hoppas och tror på ett guld till Kallur. Det är hon värd, det ska hon ha. Carro tar guld, och jag hoppas och tror Holm gör likaså. Kajsa tar silver (guld till Vlasic).

---

Dagens lista:
Dagens frågetecken: Helt plötsligt gick det bra att övningsköra. Jag undrar om The God hade ett finger med i spelet och trollade? Easton heter väl den trollstaven, kan man anta.
Dagens fundering: Vad ska man ha vänner till när de inte kan svara på mina högst seriösa och viktiga sms nu när jag fått pengar på mobilen och kan skicka sms igen?
Dagens chock: 500 riksdaler på en utekväll, varje utekväll?! När det kostar 60 spänn att komma in och det heller inte är medräknat någon taxi?! Herregud. Jag känner mig genast duktig som klarar mig på den nätta summan 7000 i månaden, och inte det dubbla som pengaspridaren himself gör. Ja ta mig tusan, jag måste vara kopiöst bra på att hantera pengar! Det ska jag fira genom att köpa väskan jag vill ha.

Sova bör man, annars dör man. Eller jag vet inte hur det där ligger till. Jag skulle gissa att hjärnan helt enkelt "stänger av sig" efter ex antal vakna dygn. Hur många de dygnen är har jag ingen aning om. Jag fixar lätt två dygn, så en tio dygn måste man nog klara, kanske. Nåväl, intresset för att ta reda på det där är kanske inte så stort.

Så, god natt!

image1Vad man lärt sig denna sommaren, del två

...Solen tittar alltid fram när det är som lämpligast.

Arvika har världens sommarväder just nu! Som om inte det vore nog har jag dessutom kvar fyra lediga dagar innan C-kursen startar på måndag.

Igår var en riktigt trevlig dag, inte bara för att Svenska Mästarna spelade hem säsongens första seger, utan också för 1-0 segern över USA och den icke sportbetoande delen av livet. Fika, flams och trams och långpromenad med Murke och Piggelin.

För övrigt är Shaggy en av världens största töntar, välförtjänt dömd av Murke och mig.

Nu: Sol, nya Cosmo och milkshake!

Träningsschema

Jag och Mike tog en kort liten joggingrunda, och jag kan bara konstatera att min kondition inte är något att hänga i granen. Några veckors slappande har satt sina spår, och det var betydligt tyngre nu än vad det var innan jag började slappandet. Med andra ord: Min kropp följer vetenskapen. Tränar man inte får man inte bättre kondition hävdar vetenskapen bestämt och tyvärr tycks min kropp ha hakat på det där. Fan, vad illa.

Nåja, det är bara att acceptera att jag är fullständigt normal. Jag får lägga latheten åt sidan och sätta igång igen.

Träningsschema:

Måndag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall, en kilometers intervallträning och stretchning. Hopprep 15 minuter/program 15 minuter/jogga lilla rundan.
Tisdag: Promenad 60 minuter. Hopprep 15 minuter/program 15 minuter/jogga lilla rundan.
Onsdag: Vila
Torsdag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall, en kilometers intervallträning och stretchning. Hopprep 15 minuter/program 15 minuter/jogga lilla rundan.
Fredag:  Promenad 60 minuter. Hopprep 15 minuter/program 15 minuter/jogga lilla rundan.
Lördag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall, en kilometers intervallträning och stretchning. Hopprep 15 minuter/program 15 minuter/jogga lilla rundan.
Söndag: Vila eller promenad 60 minuter. Jobbar jag inte ska jag försöka ta en promenad.

Lägligt nog börjar morgondagen med vila. Nåväl, jag ska se till att jogga även då, för att komma igång ordentligt.  Egentligen tycker jag om att träna, det är bara att komma iväg som är det svåraste.

Nu, min kycklingfruktsallad som är som godis!

Av- och påknapp skulle vara jordens bästa uppfinning

Jag och Murke har konstaterat att en av- och påknapp skulle vara den bästa uppfinningen som någonsin kommits på. Vi ska ägna morgondagen åt att fika och diskutera hur man skulle kunna uppfinna en sådan. Den skulle göra världen betydligt lyckligare. Inga skilsmässor, betydligt mindre mord och självmord och ingen som är olyckligt kär Blir man inte målmiljardär på den uppfinningen blir man det aldrg.  

Det var Murke som kom med den geniala idén att man helt enkelt skulle ha en av- och påknapp. Är känslorna inte ömsesidiga, så kan man helt enkelt trycka på av och slippa vara olyckligt kär. I längden leder detta till en minskad risk för deprissioner, svartsjukedraman (mord), självmord och ingen skulle vara olyckligt kär.

Den kan också användas i motsatt riktning. Hur ofta finns inte den perfekta killen/tjejen, som skulle passa en perfekt, men man blir helt enkelt inte kär? Ja, då är det bara att trycka på och så börjar känslorna svalla och alla blir lyckliga.

Seriöst, jag tror jag och Murke har något stort på gång här. Jag hoppas bara man kan få Nobelpriset för det där också.

Frågan är nu bara hur vi ska börja uppfinnandet av denna av- och påknapp. Fikan imorgon får bli första delen i arbetet.image9


Vecka 34

Ålder


Spelar åldern någon roll? När, varför?
Ja, det spelar så klart roll. I alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför? Nej.
Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang? Flertalet gånger, för att få det ena och det andra billigare (exempelvis på bussar).
Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera! Då vill jag ha evigt liv. Motivering: För att det är väl själva vitsen med livet, att leva? Och då vill man göra det länge.
Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera! Svårt val egentligen, men med tanke på att detta år (19) har innuburit ett SM-guld för MODO samt träffat The Big One två gånger så kanske det ska toppa. Men å andra sidan är OS-gulden och Avs Stanley Cup-vinster också något att höja till skyarna. Och tro det eller ej, men jag tycker ju också att det finns mer saker här i livet än hockey, och sett till det är kanske inte 19 min lyckligaste ålder. Eller kanske? Hm.. Nja. Fågan får nog bli obesvarad.


Vecka 33

Kärlek

Minns du din första riktiga kärlek? Var, när, hur? Om man kan vara kär i personer utan att ha träffat dem så var mina allra första kärlekar Zeb Macahan, Emil Svensson i Katthult och Peter Forsberg. Men annars var det Krister. Jag blev nog kär eftersom han kastade smörgåsar på väggen på lekis mycket bättre än vad jag och alla andra  gjorde, och dessutom var han den enda som inte var rädd för Jeanette. Käleken svämmade väl över extra mycket när han dessutom var en gud på att tävla i grodhopp.
Minns du första killen du hade? Kommer du ihåg hur det var? Kändes? Det var ju Krister. Det kändes... En skräckblandad förtjusning? Det sammanfattar nog det hela riktigt bra.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför, varför inte? Ja, det gör jag. Jag har ingen motivering, jag bara känner så.
Vad är kärlek för dej? Avdelning svåraste fråga någonsin. Jag kan inte besvara den.
Har du en pojkvän/flickvän för tillfället? Hur länge har ni varit tillsammans, bor ni ihop? Distans? Om inte skulle du vilja ha det nu? Motivera. Nej, jag har ingen pojkvän. Jag vill inte ha en pojkvän rent allmänt, men det finns någon jag vill ha. Eller vad fan, jag vet inte om jag vill eller inte. Det är ett jäkla gissel det där faktiskt. Halva hjärtat och halva hjärnan vill, och halva hjärtat och halva hjärnan vill inte. En gigantiskt velighet alltså. Dessutom gör han hela situationen värre.

---

Varför visas inget roligt på TV nu när jag vill se på TV? Varför fungerar inte min MSN nu när jag vill surra med folk på MSN? Två riktigt stora problem som det borde forskas i.

image1


Sluta våldta svenska språket

Jag vet att flertalet (Fröken Bitter inräknad) hatar all typ av gnäll över hur folk hanterar svenska språket. Men jag tror jag i ännu högre grad hatar just hur många fördärvar svenska språket. Jag pratar främst om det skriftliga. I huvudsak för att det är där det slarvas mest (och där det är som värst att slarva) men också för att jag vet hur mycket "kasta inte sten i glashus!" jag skulle få höra om jag började klanka ner på hur folk gör fel vad gäller talspråk.

Jag anser att man alltid ska sträva efter att skriva ordentligt. Visst, att skriva talspråk, egenpåhittade förkortningar, och annat tjafs på MSN kan i viss grad vara okej, men att helt utesluta korrekt svenska är det inte. Det finns ett flertal korrekta förkortningar i svenska språket, använd dem!

MSN kan möjligen vara okej att slarva lite på, men hur folk kan slarva när de skriver på forum på nätet, bloggar eller skriver i verkliga livet (inlämningsuppgifter i skolan eller liknande) är för mig en gåta. Framförallt handlar det om just slarv. Dyslektiker ska givetvis inte behöva ta emot kritik om att det skriftliga språket inte alltid blir korrekt, heller inte om man på grund av ren och skär okunskap tenderar att råka stava fel eller göra grammatiska fel, utan det är just slarvarna som ska ta åt sig av kritiken och tänka till.

Många hävdar att texter på en blogg eller ett forum inte ska behöva vara korrekt svenska på något vis; det ska inte behövas någon tid för eftertanke och genomläsning av texter för att försöka hitta stavfel och/eller grammatiska fel. Jag tycker tvärtom. Det ska det verkligen göra! Visst, jag missar stavfel jag också, men det är just slarvandet och latheten jag ogillar. Varför förstöra språket så mycket så man inte ens bemödar sig att läsa igenom det man skrivit? Återigen kan MSN få slippa undan, men skriver man ett blogginlägg eller en text på ett forum tycker jag det handlar om en så pass formell typ av text att det ändå bör läsas igenom. Om inte annat bör man under skrivningens gång försöka använda sig av så korrekt svenska man kan. Exempelvis: Varför ska man ta en persons tankar och åsikter seriöst om personen inte varit seriös nog att begrunda sin egen text?

Lite typiska fel som är väldigt vanliga i svenskan och som antagligen beror mer på okunskap än slarv:
De/dem:  Problematiken med de och dem är ett stort gissel. Inom svenska språket ska man använda sig av de/dem, även om dom är acceptabelt. Att det är acceptabelt innebär att man kan använda sig av det i texter av en mer talspråklig karaktär, inte att man ska nästinill sträva efter att använda det vid mer formella texter. Jag tycker dock det är bättre atts kriva dom än att skriva fel vad gäller de/dem. De används där man skulle säga vi, och dem när man skulle säga oss. "Hur kan de göra så?" - Det blir de eftersom vi skulle vara det som skulle passa in bäst. "Kan du inte gå till dem istället?" - Blir dem eftersom oss skulle passa bäst.
Micke´s: Det heter Mickes. Mickes. Mickes. Micke´s är taget från engelskan och inom det svenska språket helt fel.
Särskrivningar: Värre än värst? Uttalar man ordet så det sitter ihop, ska man med största sannolikhet också skriva det så. Brunhårig, telefonsladd, linsvätska, hockeypuck, långkalsonger. Man säger brunhårig, inte brun hårig. Alltså skriver man det också ihop.

När ska svenska skolor lägga krut på att lära ut svenska språket korrekt så man slipper hemska  ovanstående fel? Jag kanske skulle bli svensklärare. <-- Observera. Det heter inte svenskalärare eller ännu hemskare: svenska lärare!

Ja, jag kan sysselsätta mig i dödagar med att tjafsa om detta, och jag vet att det är en plåga att folk gnäller över att folk inte skriver korrekt. Men snälla, det är inte roligt att läsa texter (vare sig det är på nätet, exemplevis MSN och forum, eller i verkligheten på exempelvis skolor eller arbetsplatser).

---

Det finns ju även fler än jag som stör mig på MSN och hur många tenderar att använda sig av diverse egenkomponerade (hemska) språkbruk. Om än kanske denna irritation ligger på en annan nivå...

Röda linjen mot Mörby Centrum:

Ett gäng ungdomar ~16 sitter och snackar.
Kille: Fan vad griniga folk är idag, har ni mens eller?
Tjej 1: Mm, PMS!
Killen: Va?
Tjej 1: Ja? PMS!
Killen ser ut som ett stort frågetecken.
Tjej 2: PMS är mens, typ!
Killen: Men suck, palla MSN-förkortningar!

Från: Tjuvlyssnat

---

Hahahaha!

image1


Vad man lärt sig denna sommaren...

...Solen tittar alltid fram när det är som olämpligast.

En av sommarens vackraste dagar. Strålande sol och varmt, varmt, varmt. Givetvis är det så tragiskt att jag ska bygga hage.

Det kunde man ju förstå, att solen skulle titta fram just när det ska byggas. Vad tusan. Bygga hage vill man göra i regn. Dels för att det blit mindre jobbigt då, och sedan framförallt för att man ska få "spara in" en varm och solig dag och istället få ta den vid ett annat tillfälle. Exempelvis imorgon när jag har tid att ligga i solen och må bra.

Nåja, hagbygge nu. Solen kanske är uppe även när jag kommer hem och kan lägga mig ute på gräsmattan med ett nytt nummer av Cosmo, förhoppningsvis.

Tjipp!

Även stenhjärtan kan bli varma

Jag satt och försökte leka lite med photoshop och därmed också försöka lära mig något, men det hände inte mycket. Det enda det resulterade i var att jag fick ett anfall och var tvungen stänga ner programmet. Herregud, hur börjar man när man är nybörjare?

Jag är alldeles för otålig för att börja med struntsaker. Jag vill göra sånt här:

image8Den Blonda Häxan är det som gjort ovanstående bild. Supersnygg tycker jag! Tyvärr är det väl också så att den stackaren kommer få ställa upp och agera lärare åt mig i Photoshopandets svåra konst. Hon och Stockholmsfjollan ligger ruskigt risigt till.

Den blonda häxan har nu installerat sig i den Kungliga Hufvudstaden och trots smärre (för att vara positiv) missöden med spisen och uppsugna getingar verkar hon ha funnit sig tillrätta. Det känns som att mitt hjärta genast blir lite lättare och att klumpen försvinner. Lilla Häxan mår bra. Det värmer i mitt lilla stenhjärta.

Hur hon ska klara av farligheterna är dock oklart. Fjollan är mest oroad över rulltrapporna, och jag oroar mig mest för Häxan och spisen. Dagens stekning av bacon höll på att orsaka en ordentlig olycka. Nåja, hon klarar sig alltid.

Förutom Photoshop måste jag lära mig QuarkXpress också. Jag ska jobba på det under hösten.

Morran hissar: Peter Forsberg. Motivering: Överflödig.

Morran dissar: Coop. Hur kan man ha en affär utan att sälja rostade solrosfrön och sojabönor?! Skandal på hög nivå.

image1


Nedräkning...

Nu är det 36 dagar kvar till Elitserien drar igång och Djurgården ska få spö av Svenska Mästarna MODO Hockey. Nedräkningen har börjat. Det känns som det kommer bli en kanonsäsong. IGEN!

Hockeyabstinensen är enorm, och det är tur Linda hittar nya videor man kan stilla den med lite. Från MODOs internmatch. Förstut är Salle och sist kommer The Big One Peter Forsberg. Man får gåshud bara av att se videon och höra de stående ovationerna och se kung Werner tas emot med stort jubel, och då var jag inte ens på plats. Hade jag varit där hade jag antagligen dött av gåshud i allt för stor grad.

Herregud! Wernblom är tillbaka!

Det är så att man smäller av. Jag ska svala mig lite genom att se på TV.

Ridbilder

Jag funderar på att ändra planerna inför nästa höst, och istället för lösa kurser söka in till Bildjournalistikprogrammet på Mittuniversitetet. Chansen att komma in där är inte minimal, trots allt, och även om det inte är det jag helst vill göra tror jag det skulle vara en bra utbildning.

Vill jag söka det programmet måste jag dock läsa Foto B och att bli en bättre fotograf är nog inte helt fel... Därför fick kameran hänga med upp till stallet idag och fota lite. Som vanligt när jag sköter kameran är det motivet och inte min fotokunnighet som är något att hänga i granen.

Hästarna skötte sig väldigt bra och ridningen går framåt för både C och M, och för Ulan och Villes del har konditionen förbättrats avsevärt och dessutom börjar det till och med komma fram lite muskler. Ser riktigt bra ut!


image7     


Åh vad jag saknar Guldlock! Eskilstuna... Alldeles för långt bort.

---

Jag ska förhoppningsvis få en ny mobil. Den här lilla sötnosen ska förhoppningsvis bli min. En blå vill jag ha, och förhoppningsvis kan jag få den imorgon! 

En ny mobil är verkligen på tiden.

Tjipp, tjipp. Storstädning står på schemat. 

image1 

Det man inte minns har inte hänt

...Och det man kommer ihåg kan man förneka.

Gårdagens träff med Lurke var som vanligt guld värd. Det var underbart att hinna träffa det lilla miffot innan hon åkte hem till Nuppsala idag igen. Förutom att vi skrattade och surrade i några timmar hann vi dessutom med att ta en promenad med ännu mer flams och trams.

Roligast var dock att idag höra Murkes version av hennes, Lurkes och Piggelins utekvläll i fredags. Av en viss anledning var den betydligt mer detaljerad och pinsammare och därmed ofattbart mycket roligare än Lurkes version av samma händelse. Hur mycket hon hade glömt på riktigt eller hur mycket hon medvetet förträngt framkom dock inte. Det bästa är att jag nu har en fin hållhake på den lilla damen.

Veckans lista (Göteborg):
Veckans chock 1: Smällen när vi i kassan på hemköp upptäckte att vi handlat för 500 riksdaler, och i samma stund upptäckte att det inte fanns någon mat på rullbandet, men en ofantlig mäng godis, chips, dricka och annat lagom fettigt.
Vackans chock 2: Smällen när vi bittert kunde konstatera att vi hädanefter alltid ska be om en persons namn för att man ska slippa hemska bitterheter.
Veckans chock 3: Fröken Bitters mästerlighet i bowling och min egen kasshet. Jag har gigantiskt svårt att komma över det där.


Det jag tycker bäst om med SJ är att de anser att klockan 10.15 är morgon. Det innebär att de är något mer på min nivå än vad andra brukar vara. Jag sken upp en hel del över det faktumet, och kunde med gott samvete konstatera att jag just den morgonen varit uppe sedan sju, vilket innebar att 10 kunde ses som förmiddag för mig för en gångs skull.


Dagens musiktips:

Heaven Is A Place On Earth - Belinda Carlisle

För övrigt fyller den damen 50 år om exakt 354 dagar. Grattis i efterskott till 49-årsdagen i fredags!

---

Om Ed Belfour verkligen går till Leksand är det en skräll utav dess like. Det värsta är dock att jag i så fall kommer få göra om helvetesresan till Dalarna för att kolla in guld-mannen.


Morran hissar: Grattis Svennis! Fan vad bra!

Morran dissar: ... Nu är det bara Tottenham som ska komma igång då...

Ikväll blir det Beck och sedan ska jag försöka komma i säng skapligt tidigt. Imorgon ska jag storstäda stallet och försöka göra en ansats till att städa även mitt eget rum. Packa upp från Göteborgsresan borde åtminstone inte vara för mycket begärt.

image1 


Ändrat lite igen

Jag har lekt lite med bloggen och bland annat ändrat länkarnas färg till rosa respektive ljusrosa. Allt enligt Emmas magnifika guider. Väldigt bra och lättläst och till och med jag som inte kunde något om bloggdesign tidigare kan förstå.

Men frågan är om inte länkfärgen ska bli något ljusare trots allt? Den nuvarande färgen är tänkt att matchas lite och gå i samma nyans som Bloggtoppen-knappen, men det syns nog lite dåligt.

Dessutom har jag återpublicerat samtliga gamla inlägg i kategorierna Kläder | Accessoarer | Shopping samt Skönhet så jag får även det hit till nya bloggen, och Emma har fixat till en ny direktlänk från gamla bloggen.

Nu har jag bara en sak jag ska försöka fixa i bloggen: Olika länkkategorier. Jag vill ha länkarna uppdelade efter Bloggar, Hockeysidor, Mina gamla bloggar. Någon som vet hur man gör detta?

Finsn möjligheten att dessutom kunna länka från musik , böcker och filmlistan till videor eller bilder så skulle det också vara kanon.

I övrigt är dagens bästa bloggnyhet att den beryktade Murke har planer på att starta en blogg.

image1
 


Gamla inlägg: Skönhet

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:


************************************************************


Favorit: Parfymer

Jag började för några inlägg sedan med att ta upp och skriva lite fakta och recensioner om mina favoriter i badrumsskåpet. Först ut var inlägget om i.d smink och nu tänkte jag ta mina absoluta favoritparfymer: Kenzo Amour, Lancome Hypnose samt DKNY Red Delicious Woman

Så här skriver Kicks om dem:

Kenzo Amour: En härligt mjuk, sensuell och fridfull doft som är inspirerad av resor i kärlekens tecken genom Asien. Kenzo Amour är en blommig doft med inslag av körsbärsblomma, fragipani och vitt té. Pris: 415 kr/30 ml (finns i större flaskor också).
Lancome Hypnose: En förtrollande doft för kvinnan som är sensuell och fascinerande samt vet hur man använder sin charm för att fånga uppmärksamhet. Pris: 415 kr/30 ml

Jag tycker detta är världens godaste parfymer och de passar både till vardag och utgång. Dessutom är flaskorna jättesöta och snygga och lyser upp lite. Kenzon känns riktigt, riktigt lyxigt och stort plus för att flaskan inte är av glas och därför fungerar bra att ta med sig utan att man är rädd att flaskan ska gå i sönder.

Donna Karan Red Delicious Woman: Red Delicious, uppföljaren till succédoften Be Delicious, är oemotståndlig och inspirerad av storstadspuls och passion. Red Delicious Women är en vågad och sofistikerad blandning av friska äpplen, hallon, vanilj och patschuli. Pris: 295 kr/30 ml

Kommer som god trea på listan över mina favoritparfymer. Inte lika lyxig som de två ovanstående men passar också denna både till vardag och fest och är dessutom billigare.image282  image283  image284

 
Kenzo Amour              Lancome Hypnose              DKNY Red Delicious Women

Vilken är din favoritparfym?

2007-aug-11 @ 14:36 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186834113_favorit.html************************************************************Får gärna stå i mitt badrumsskåp


Lite skönhetsprodukter jag ska kolla in i höst och kanske förhoppningsvis fylla badrummet med:

The Body Shop är en affär där jag är medlem, men knappt aldrig handlat något ifrån. Kanske dags att göra ett besök där och se om detta kan vara något? Text hämtad från The Body Shop.

Coconot Body Butter 
I århundraden har kvinnor använt kokosnötsolja för att fuktighetsbevara huden och läpparna, göra lotioner och tvålar, som hårbalsam och till många andra saker. Kokosnötsolja har en naturligt krämig konsistens och är lättabsorberad, den gör huden mjuk och len. Vi har använt kokosnötsolja i denna Body Butter, för att ge dig möjlighet att breda på lite härlig tropisk fukt. En krämig, härligt doftande fuktighetsbevarare, som smörjer huden och gör den mjuk, len och smidig, idealisk efter rengöring. Innehåller två Community Trade-ingredienser: Shiasmör och kakaosmör från Ghana, som båda mjukgör och fuktighetsbevarar huden. För normal till torr hy.
Pris: 200 ml, 165 kr

image216


Jag vill också dofta kokos!


Body Focus Sculpting Body Mask
En effektiv kroppsmask som drar ut orenheter samtidigt som den vårdar och ger fukt till huden för att synbart förbättra dess smidighet. Resultatet blir märkbart inom fyra veckors regelbunden användning.  
Pris: 350 ml, 345 kr


image215Ole Henriksen är ett av mina absoluta favoritmärken (det och i.d) och finns bland annat på eleven (där texten kommer från) och blush.


Ole Henriksen All Purpose Aloe Vera Gel
För alla hudtyper. En uppiggande, fjäderlätt gel som lugnar irriterad hud orsakad av stress, alkohol, kryddad mat eller solbränna. Den är lugnande och lindrande med äkta Aloe Vera och glycerin. All Purpose Aloe Vera Gel är helt oljefri. Passar perfekt till fet/problemhud och kan användas över hela kroppen. Ingen borde vara utan den!
Pris: 217 gram, 515 kr


image218


Favoritmärket Ole HenriksenOle Henriksen Invigorating Night Gel
För alla hudtyper / anti-aging. Invigorating Night Gel är en enastående lätt gel som arbetar i synergi med kroppens naturliga reparationssystem. Den är högeffektiv och ger huden mer liv och lyster. Innehåller närande vitaminer, mineraler och örter som hjälper till att återfukta hudens djupaste lager samtidigt som ytstrukturen blir slätare och finare. Din hud kommer att bli märkbart fastare och lenare med mindre porer. Hjälper även till att reglera talgproduktionen.
Pris: 50 gram, 725 kr


image219

Drömlik nattkräm


Ole Henriksen Skin Inhalation Therapy I
För alla hudtyper - Renande & Upplyftande. Denna produkt har en renande och upplyftande effekt. Skin Inhalation Teraphy I har en oerhört lugnande verkan på känslig och irriterad hud. Dessutom har den en antiseptisk effekt på orenheter och utbrott. Den är parabenfri.
Pris: 60 ml, 325 kr


image220Ole Henriksen Enlighten Me Pigment Lightening Serum
För alla hudtyper. Detta serum är ett celluppbyggande serum som innehåller THC & mullbärsextrakt. Kombinerat med Ester C bidrar den till att tona ner ojämn pigmentering och med regelbunden användning blir din hud ljusare och klarare.
Pris: 30 ml, 675 kr

image221Principessa har jag inte testat förut, men sötare finns knappast. Finns på eleven.

Principessa Bianco Breeze Hair & Body Powder
Skäm bort din hy och bjud dina lockar på denna förförande, mångsidiga silkespuder med ingredienser som vitamin E, Aloe Vera, kamomill och calendula. Denna uppfriskande produkt är naturligt fri från talk och utvecklad för att hålla dig lika fräsch som du precis kommit ut ur duschen. Pudra i håret för att absorbera överflödig olja, skapa form och volym. Denna magiska produkt har även en mjuk doft som ser till att du luktar lika gott som du ser ut!
Pris: 125 g, 245 kr


image222Så där... Det var några av dem. Annars önskar jag mest att få inhandla lite nytt av favoriterna som börjar ta slut.

Gaah.. Jag måste få ordning på bloggen. Designen och hela köret.

2007-jul-28 @ 22:36 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185650904_sknhetstjofs.html
************************************************************
Bubblor är bra

Fröken Bitter uppvisar sin filosofiska sida: "Bubblor är bra. Tänk vad världen vore lycklig om alla omgavs av miljoner av såpbubblor varje dag. Jag önskar att jag kunde spräcka mina bubblor.."

Det där gör mig alltid så glad. Det är så härligt mycket Fröken Bitter över de orden.

Imorgon ska jag åka in till stan och försöka komma hem med dessa tre. Jag har bara headruschen sen tidigare, och den är kanonbra. Just nu är det ett erbjudande så man får headruschen och queen for a day för 239 kronor totalt, så då måste jag köpa dessa två. Dessutom verkar Superstar bra den också till mitt hår, och då skulle jag bli förvånad om inte den också slinker med hem.         
image194                                             image196

 
Superstar * Superstar Queen For A Day * HeadrushTigi Bed Head Superstar:  
En fönlotion som pumpar upp volymen på höjden och som skyddar håret från all värme. Fantastisk på tunna fina hår. Denna lotion är värmeaktiverande. Kombinera med Superstar Queen for a dayför maximal volym.

Tigi Bed Head Superstar Queen For A Day:
Spraya i hela håret för att få ditt hår fylligare och tjockare. Stadgan håller ditt hår på plats hela dagen och hjälper hala, glatta håratt inte falla ihop. Konditionerar håret & skyddar mot solen. Ej värme aktiverande.

Tigi Bed Head Headrush:
Ett glansspray utan stadga som gör att håret ser friskt & hälsosamt ut. Framhäver färg och slingor utan att tynga ned håret. Blås med kall luft på fönen på samma gång du sprayar för att få fin separation till håret.

Någon som har dessa (speciellt de två till vänster)? Vad tycker ni om dem?

2007-jul-25 @ 01:16 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185139117_lalalla.html 
************************************************************
Favorit: i.d makeup

Jag tänkte skriva lite recensioner och fakta om några av mina absoluta favoriter i badrumsskåpet. Först ut, sminket framför andra: i.d makeup!

i.d har synts mycket i media och fått beröm av sina användare. Många som en gång testat vill aldrig byta till annat smink, och jag är en av dem.

Nedanstående text är hämtad från Dermarome där man kan läsa massor om i.d och dess produkter samt läsa kliniska studier och hitta återförsäljare.

image186Recension:

Produkt: i.d makeup
Pris: Cirka 385 kr för en foundation
Köpställe: Se Dermarome för återförsäljare. Vill du köpa över nätet finns i.d på Hudapoteket, och det är därifrån jag tagit priser och lånat bilderna. Jag kan även tipsa om seriösa säljare på Tradera som har riktiga i.d produkter till kraftigt billigare priser.

Produkter och tillvägagångssätt:
i.d passar alla hudtyper och oavsett om man vill ha ett naturligt eller mer täckande resultat. Beroende på vilken borste du väljer att använda, samt hur många lager du väljer att ha på kan du variera täckningsgraden.

I sortimentet finns både foundation, concealer, Mineral Veil ("puder"), rouge, mascaror, borstar, läppennor, ögonskuggor och så vidare. Som bas räcker det med en foundation och foundationborste, men även Mineral Veil är bra (speciellt om du tenderar att bli blank och/eller vill få en ännu mer naturlig sminkning med fin lyster) och concealer och concealerborste är även det något som hör till det viktigaste.

Concealer: Perfekt för att dölja mörka ringar eller utslag. Kan även blandas med foundation. Finns i tre färger beroende på hudtyp. Pris: 310 kr
Foundation: Innehåller ingredienser för att fungera som en skyddsbarriär mot exempelvis föreringar samtidigt som den är vårdande och läkande. Finns i nio färger. Går även att blanda för att uppnå perfekt nyans. pris: 385 kr
Mineral Veil: Avslutande steget vid i.d makeup. Kan jämställas med ett puder som absorberar fett och värme samt fixerar makeupen. Lugnar rödhet och irritation och ger en slät yta. Minimerar porer och ger en matt yta med lyster. Pris: 385 kr

För att i.d ska fungera krävs bra borstar som är utvecklade för mineralmakeup och den teknik man använder vid sminkningen. De absorberar rätt mängd mineralpulver du behöver för applicering. Jag har själv inte testat andra borstar, men flertalet som testat menar att i.ds egna borstar krävs för att få resultatet att bli bra. De viktigaste grundborstarna:

Kabukiborste: Foundationborste för ett täckande resultat (medel till full täckning). Ger ett jämnt resultat. Kan användas även till Mineral Veil. Pris: 335 kr
Buffborste: Foundationborste för ett naturligare resultat (lätt till medel täckning). Ger ett jämnt resultat. Kan användas även till Mineral Veil. Pris: 310 kr
Concealerborste: Concealerborste för full täckning. Perfekt att dölja mörka ringar under ögonen, ärr, blemmor och liknande. Pris: från 205 krVälj den foundationborste som passar bäst för den täckningsförmåga du önskar. Jag har själv kabukin och tycker den är superbra. Stort plus också för att den är så liten och lätt att ta med i sminkväskan.

Applicering:
1. Efter fuktkrämen börjar du med concealern och concealerborsten om du känner behov av det. Du kan även ha på andra produkter (exempelvis mer täckande concealer, primer och liknande om du tycker det är nödvändigt) innan du applicerar i.d. Ett tips är dock att ha huden så ren som möjligt för att i.d ska få "verka" (fungera läkande/vårdande/anti-inflammatorisk). Ta concealerburken och skaka den lite och slå den lätt, uppochnedvänd) mot handen för att få en liten mängd pulver att hamna i locket. Skruva av locket och sätt concealerborsten lite lätt i pulvret. En ytterst liten mängd räcker! Slå av borsten mot lockets kant så överflödet försvinner och applicera sedan där du vill täcka. Ta lite i början och lägg vid behov på fler lager.

2. Fortsätt med foundation och den foundationborste som motsvarar den täckningsgrad du vill ha. Gör som med concealern; skaka den och slå lätt mot handen (uppochnedvänd) för att få ut en liten mängd pulver locket. Svep nu runt foundationborsten i locket och arbeta in pulvret väl och med lätt hand. Slå av överflödet mot lockets kant och se till att pulvret inte syns på borsten (även här ska du ha en liten mängd). Börja sedan applicera genom att borsta in pulvret i ansiktet med lätta och cirklande rörelser. Börja gärna utifrån vid kunderna och arbeta dig inåt. Vill du ha det mer täckande fortsätter du appliceringen tills du känner dig nöjd.

3. Avsluta med Mineral Veil. Gör på samma sätt och arbeta in en mängd pulver i foundationborsten och applicera precis som med foundationen. Har du en tendens att snabbt bli glansig är det bra att ha på Mineral Veil även innan foundation.

4. Vill du ha rouge kan du ta det före eller efter Mineral Veil.


Utvärdering: Oavsett hudtyp fungerar i.d kanonbra, och har man hy som blir glansig är det extra bra att använda sig av Mineral Veil både före och efter foundation. Jag tycker i.d fungerar och lever upp till de höga förväntningar man får. Vill man ha det väldigt täckande kan det dock ta en liten tid, men när man lärt sig tekniken och/eller kompleterar med en mer täckande concealer först är det inga problem. Jag har använt i.d i snart ett år och tycker hyn har blivit bättre. Tekniken lär man sig också snabbt. Vill man blanda i.d med andra produkter (annat rouge, annat puder exempelvis) tycker jag det fungerar jättebra, i alla fall så länge det är i puderform.

Något jag tror avskräcker många från att testa är just det höga priset. För en foundaton får man betala cirka 385 kronor, och för att det ska bli bra krävs minst en i.d borste som dessutom går på mellan 200-350 kronor. Men precis som i.d utlovar är också produkterna otroligt dryga. Jag har snart haft min foundation ett år, och använder den nästintill dagligen och det är fortfarande väldigt mycket kvar! Borstarna håller sig också i bra skick om man sköter om dem genom att schamponera dem då och då. Just att produkterna är så dryga gör att de inte blir så dyrt i längden. Med tanke på hur bra de också är tycker jag de är mycket väl värda pengarna.

Vill du ha mer information är det bara att fråga!

2007-jul-19 @ 17:18 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184850408_favorit_id_makeup.html************************************************************

Gamla inlägg: Kläder | Accessoarer | Shopping

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:***********************************************************Anledningen till att vi inte lever inom ramen av våra inkomster...
... beror på att vi inte skulle kunna kalla det att leva.

Min budget har fixats till en aning, men är fortfarande inte okej för fem öre. Egentligen har jag ju en okej inkomst (eh.. bidrag + lån och lite lön), men ändå räcker inte pengarna som jag vill. Jag vet heller inte vad jag skulle kunna dra ner på. Jag måste dock fixa det där, för som det är nu går det inte att ha det.  Jag måste ha mer pengar till USA-kassan.

---

En trist slappdag med jobb för att få ihop en fungerande budget innebär att jag hittat saker jag vill ha istället för att få någon ordning på ekonomin.

Väska, Friis & Company, 700 kr från Zoovillage


image285Armband, 245 kr från KyssJohanna


image286Hm... Min budget kommer förstås gå ännu mer åt helvete om jag ska fortsätta hitta saker jag vill ha hela tiden.

Detta ska bli mitt nya motto: Den, som köper det han inte har råd med, får sälja det han inte kan undvara.

Hujeda mig.

...Och MODOs hemsida fortsätter att krångla och jag sitter och är i mer eller mindre upplösningstillstånd...

2007-aug-11 @ 17:50 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186845872_anledningen_till_att_.html
***********************************************************
Jordgubbsträd

Idag kom mitt supersöta jordgubbshalsband från cocoo! Det var minst lika fint i verkligheten och jag är supernöjd! Riktigt snabb leverans också.

Dessutom har jag lite saker från IKEA och Åhléns som jag vill ha nu genast. Jag har drömt om den där hyllan länge nu, och lådorna skulle vara perfekt att ha kläder, tidningar och liknande i ståendes på vissa av hyllplanen. Skitsnyggt! Ett sådant träd köpte jag till Murke i födelsedagspresent, och nu vill jag ha ett själv. Min fina jordgubbe kommer passa jättebra i det fina trädet. Ett riktigt jordgubbsträd. Ahhh, vad ja vill ha!


143768-228


Dessutom har jag beställt tågbiljett upp till Sundsvall och Fröken Bitter nu. Jag åker 26:e september och hem den 1:e oktober, vilket innebär att jag dels kommer foira min 20-årsdag där uppe och dels kommer se MODO spöa Timrå dagen före. Känns gött. Dessutom fick jag biljetterna, tur och retur, för ynka 275 kronor. Det är halva priset av vad jag annars brukar få betala för en enkelbiljett! Se där, det lönar sig att vara ute i tid.

 Nu ska jag läsa lite Schulman! Karln har ju gift sig!

2007-jul-30 @ 23:57 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185832496_jordgubbstrd.html***********************************************************
Jag vill bara ha och ha och ha....

Hittade lite saker jag blev kär i i Sandras inlägg om önskeoutfit. Se inlägget här.

Klänningen är från Vero Moda och för 299 kronor får den komma hem till mig. Arbandet är mitt favoritarmband från KyssJohanna. Jag har ett i brunt, men vill även ha det svarta som nu kommit in i lager igen. 175 kronor, betydligt billigare än originalet CC Skye som ligger på dryga tusenlappen. Väskan kommer från Malling & Mikai, Accessora och går på 1665 kronor. Med andra ord kommer jag inte att köpa den.           


image202
     


Gud vad jag vill shoppa. Det är ett beroende, på riktigt. Jag vill bara ha, och ha, och ha. Eller ja... Så är jag ju med allt. Jag vill ha allt jag inte får. Oh yeah.

Nu ska jag upp till stallet. Både jag, Ulan och Ville ska få oss ett motionspass. Nice.

2007-jul-28 @ 17:56 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185637931_jag_vill_bara_ha_och_.html***********************************************************
Det FINNS rättvisa här i världen!

Åh my lord!

Igår var jag sjukligt ledsen över att mitt söta halsband var slut på asos, men nu har jag hittat ett liknande och till och med ännu snyggare och sötare på cocoo! Detta kostar visserligen nästan tre gånger så mycket (295 kronor) men det är det värt. Dessutom är det inklusive frakt.

Här är skönheten:

image201

Förhoppningsvis får jag sötis-jordgubben redan på tisdag! Ohoo!

Hur min ekonomi ska klara detta, ja det har jag förstås inte orkat bry mig om. Den här gången tänker jag inte gå miste om jordgubben. Det ska vara jordgubbar på sommaren!

Förresten... Är jag den enda i världen som inte fått H&M katalogen (och som vill ha det)?

2007-jul-27 @ 22:53  Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185568252_det_finns_rttvisa_hr_.html

***********************************************************


Sorg

Nu har det som inte fick hända hänt.

Mitt gudomligt söta halsband från Asos är nu slut, och det kommer alltså inte att komma hem till mig och få hänga runt min hals och ha det trevligt och lyssna på hur mitt hjärta slår för MODO och popcorn.

Nej, nu kommer det få hänga runt någon annans hals, och säkert ha det ruggigt otrevligt. Rest in piece.image199Det finns ett i svart, men det är ju inte samma sak. Det är lite som att jämföra Macahan med Lilla huset på prärien liksom. Det blir bara tragik av det hela istället.

Stackars, stackars mig.

Nu har jag bittert fått lärt mig en läxa. Vänta aldrig med att beställa saker du vill ha, bara för att betala räkningar. Köp det du vill ha och lägg sedan räkningarna i en papperskorg och dra sedan lott bland räkningarna om vem som ska få ha turen att bli betald den månaden.

Herregud! Kan man köpa det svarta och måla det rött?! Vad som helst, bara jag får mitt röda!

Nu ska jag lägga mig och grina lite. Sen ska jag vakna och glädjas över att det bara är en vecka och en dag kvar till Icebreakers-matchen.

Ahapp.

2007-jul-26 @ 03:37 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185413308_sorg.html

 

***********************************************************


Vill ha och vill ha och vill ha...

Asos har som alltid en massa jag vill ha. Just nu är det uteslutet att köpa något, så jag får vänta till i höst. Just därför hittar jag så klart extra mycket jag vill ha, överallt.

image163 
Jag är lite kär i en del av dem. Det är inga dyra priser heller, därför svider det extra mycket att jag inte har pengar alls att strö på "vill-ha-men-behöver-ej"-saker. Suck.

Rufs och Tufs fick en ny hage förrut, och det var förstås uppskattat. Men Rufs går barfota och är grymt ömfotad, så bara vägen mellan hagarna gjorde honom riktigt öm.

Jag joggade också, och det gick riktigt bra. Känns som jag kommer nå mitt mål om att få ökad kondiotion snabbare än vad jag satt som mål. Men å andra sidan gäller det att träna hela tiden också, så jag måste följa det. Nu ska jag köra mitt natt-träningspass.

Jag hoppas Fröken Bitter har sett Hata Göteborg nu inatt, så jag kan få ägna morgondagen åt att bejubla mig över Svante, och få någon form av förståelse av henne. Men det är väl antagligen för mycket begärt.

Nu, sova.

2007-jul-12 @ 02:21 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184193334_vill_ha_och_vill_ha_o.html


***********************************************************


En vacker dag ska man ju dö

Misären över B-uppsatsen har ännu inte lagt sig. Men roligt hade vi trots allt. Tänk att rabies kan vara så roligt.

Hästförsäkringar, veterinärräkningar, utgifter för att se The King och vi landar på 6000 kr. Det känns bra, särskilt med tanke på att mitt bankkonto har hälften av detta. I en sådan situation gäller det alltså att snåla, det är inte rätt läge att slänga ut pengar på det ena och det andra. Men, är det något jag är bra på så är det att vända på saker och ting så jag får det som jag vill. Efter lite snurrande är jag inte lika orolig över min sommarekonomi, och framförallt behöver jag inte lida mer av tanken på att behöva dra in på saker jag vill köpa.

En vacker dag ska man ju dö. Man är inte odödlig bara för att man är MODO:it. Men mitt filosofiska tänkande på tåget hem igår grundade sig i att när man dör spelar det ingen roll hur mycket pengar man har. Därför är det lika bra att shoppa sånt man vill ha (och sånt som jag kanske egentligen inte var ute efter, men ni vet sånt som ligger/hänger/står där och skriker att man ska ta med den hem). Med det filosofiska tankesättet kändes ekonomin plötsligt mycket bättre, och jag har en massa saker jag vill ha. Ögonaböj.


image105


1. H&M. Jag vill egentligen ha svarta, men det finns inte kvar.
2. Gina Tricot. Finns inte de på mitt GT imorgon funderar jag på att spränga hela Mitt i City. Jag kräver att få dem.
3. H&M. Jag tror jag har en fetisch för små, söta tofflor.
4. H&M. Vill ha i orange, vitt och rosa.
5. Gina Tricot.
6. H&M. Jättesöt, jättebillig.
7. H&M. Cityshorts nummer 1 är snyggare, men dessa är svarta. Något av dem vill jag ha.
8. H&M.
9. H&M.
10. H&M.
11. Blush/Hanky Panky. Bästa trosorna som finns.
12. Asos.
13. Gina Tricot. Supersöta!
14. Eleven/Rosebud
15. Gina Tricot. Den har jag letat efter länge nu, hoppas mitt GT tar hem den snart.
16. Timmy. Kvar i MODO. Punkt. Fast ja, Timmy kan man ju inte köpa hur som helst bara.Men ge oss!

Dagens musiktips:
Walking On Sunshine - Katrina & The Waves

Perfekt uppiggarmusik!Dagens fot-lista:
Dagens mest onda fot: Min fot! Något har hänt, så den är uppsvälld, röd och gör ont. Jag kan inte gå på den och den ser hemsk ut. Helt klart är den infekterad, men av vad? Kanske har jag blivit biten av en huggorm, eller vad det nu kan vara. Min mamma tror det är en mygga, men nej, jag står fast vid ett ormbett. Eller så har någon med rabies bitit mig. Jag vet vem jag ska skylla på.
Dagens mest tappra fot: Min fot! Knallar och går och sliter. Fast att den är så ful och gör så ont. Buhuuu!
Dagens lyckligaste fot: Min fot! Jag har också förstorad fotknöl, precis som Kung Forsberg. Yes!

Nu blir det ut i solen igen. Fina Svea som bjuder på kanonväder just idag också!

2007-jun-06 @ 16:16 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1181082758_en_vacker_dag_ska_man.html
***********************************************************

Förvånansvärt oförvånande

Emo-test

[ ] Du hatar världen.
[ ] Du hatar samhället.
[ ] Du tycker vampyrer e häftiga.
[ ] Du skriver poesi.
[ ] Du har färgat håret svart.
[ ] Du använder svart/blå eyeliner.
[ ] Du skriver poesi utanför skolan.
[ ] Du gillar mörker.
[ ] Du tycker kärlek är slöseri med tid.
[ ] Du har gett upp hoppet om världen.

Totalt: 0


[ ] Du har handlat på Hot Topic.
[ ] Du har spenderat mer än 1000 kr på Hot Topic.
[ ] Du har fler armband än en ryss.
[ ] Du äger ett koppel , som inte är till din hund.
[ ] Du är extremt blek.
[ ] Du är medlem på en poesisida.
[ ] Ditt nätalias är/har varit ett oxymoron.
[X] Du är en ateist eller en agnostiker.
[x] Du tror inte på gud.   Den frågan har ju redan besvarats.
[ ] Ditt nätalias innehåller/innehöll ett x.

Totalt: 1


[ ] Du har blivit kallad läskig.
[ ] Du har blivit kallad sinnessjuk,
[x] Du har blivit kallad konstig.
[ ] Du är/har varit känd för att hata lärare.
[ ] Du är/har varit känd för att orsaka problem.
[ ] Ditt hår har varit färgat i en färg som inte är naturlig.
[ ] Du har åtminstone en bild i ditt galleri som du har behandlat i photoshop.
[x] Du tycker foton ser bättre ut i svartvitt än i sepia.
[x] Du har skrikit.
[ ] Du är rädd för dig själv.

Totalt: 3


[ ] Du har funderat på självmord.
[ ] Du har planerat ditt självmord.
[ ] Då & då använder du högljudda ord som ingen hört förut.
[ ] Du har sett exorcisten.
[ ] Du gillade exorcisten.
[ ] Du har sett saw.
[ ] Du gillade saw.
[ ] Du har sysslat med voodoo.
[ ] Du hatar sport.
[ ] Du klär ut dig till det mordbidaste på halloween.

Totalt: 0[ ] Halloween är en av dina favorithelger.
[ ] Du är besatt av eld.
[ ] Du har bara ett fåtal verkliga vänner.
[X] Du är inte rädd för spindlar.
[ ] Du har haft en konversation om hur du vill dö.
[ ] Du använder svart nagellack.
[ ] En eller flera av dina bilder i ditt galleri har skrift på sig.
[ ] Du har/har haft ordet ?emo? i ditt nätalias.
[ ] Du gillar konst.
[ ] Du gillar negativ konst.

totalt: 1

Poäng: 5 av 50

Ja, det var väl ingen skräll att jag skulle få låga poäng i ett emo-test. Allt är som vanligt. Vad skönt.

image1


Tillbaka i Arvika Big City

Och därmed också minimalt med människor, max en buss om dagen istället för fem-sex spårvagnar i timmen, en och annan affär istället för hur många som helst och förstås lite hästpussar istället för lite fotmassage och liknande hemska aktiviteter.

Jag älskar nog inte Arvika, men däremot de två ulliga och rufsiga små hästarna som faktiskt såg lika glad ut över att se mig som jag var över att se dem. Visserligen kan deras glädje mest ha berott på att åsynen av mig i nio av tio fall innebär att de får mat, men man kan ändå ta av sig solglasögonen och se ljust på det hela och tro att det är mig och inte maten som är det de blir glada för.

Göteborg har varit tillräckligt mycket för att jag ska kunna blogga på en hel del, men det mesta är inte sådant som ska tas upp i bloggen och resten kommer jag inte orka blogga om just nu. För en gångs skull är jag istället ruskigt trött och ska försöka gå och lägga mig.

Sammanfattningsvis har jag kontstaterat:
- att Kung Forsbergs fotproblem snart kommer vara ett minne blott, eftersom jag visat mig vara en mästare på just fotproblem. Att jag sedan skulle se det som ett drömjobb att agera fotmassör åt världens bästa fötter är förstås bara ett stort plus.
- att andras sömnproblem löses lättast genom att prata om sig själv och sina egna tankar. Dock fungerar detta med största sannolikhet endast på Fröken Bitter och mig, då det krävs egocentrism i stil med oss för att idén ska vara praktiskt genomförbar. Andra brukar nämligen inte mumla snark och sedan somna så fort samtalsämnet övergår från de själva till den andre personens tankar.
- att jag vill bli bjuden på restaurang på min födelsedag, och få tomtebloss (eller liknande) i min efterrätt och att kyparen sjunger, men att jag gärna häller upp min dryck själv, tack.
- att det inte finns något sorts nöje i att studsa runt i affärer utan tillstymmelse till pengar. Det är, precis som jag borde ha förstått, endast en lång och vidrig tortyr.
- att spårvagnar är inte min chipspåse, direkt. Eller i alla fall inte det makalöst outhärdliga kortsystemet som är allt annat än logiskt. Hela kortsystemet var anpassat för barn, men fanns några ungar på spårvagnen? Nej.
- att det finns en människa som har exakt samma smak som mig vad gäller heminredning. Världens finaste lägenhet finns på Fjällgatan i Göteborg och är inte min. Den tillhör Fröken Bitters kusin, konstigt nog. Vart kusinens goda smak kommer ifrån kan man fråga sig.
- att guacemole på Liseberg både är oaptitligt och oetiskt och att lyckohjulen inte borde få finnas överhuvudtaget.
- att Timrå-tattare tycks ha en viss fallenhet för bowling.
- att de kan få ha det, som plåster på såren.
- att Göteborgs regnväder är mer eller mindre nästintill exemplariskt. Det spöregnar när man är inomhus och är fint när man är utomhus. Riktigt smart faktiskt.
- att det alltid är bra att veta namnet på personer. Det kan bli så fel annars, och inte bara fel utan till och med en själv kan få sota för det och behöva lida en massa. Förjäkligt, med andra ord.

Nu sängen med brittiska Cosmo. Mina ögon och hjärna behöver vila, liksom mina reumatism-armar. Ja, för så klart drog jag på mig en släng av det också.

Imorgon ska jag ta itu med mitt liv igen. Fram med papper och penna för att göra listor, med andra ord: Äntligen!

Over and out.

image1


Till Göteborg!

Imorgon ska jag och Fröken Bitter till Göteborg en sväng och... Ja. Jag ska inte göra mycket alls, då min ekonomi inte är den bästa.  Bitter är sötsöt och betalar min resa så länge, tills jag fått pengar igen. Tack!

Nåväl, lite kul ska vi nog ändå se till att ha det i Göteborg. När det gäller Fröken Bitter tvivlar jag inte en sekund på att det kommer bli en helkul helg där nere.

---

Dagen har ägnats åt att träffa Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan. Häxan flyttar till Stockholm nu på torsdag, och det blev därför ett litet avskedskalas i Karlstad. Jag vet inte hur man ska klara sig utan henne. Det kommer bli riktigt tungt. Men största frågan är ändå hur hon ska överleva utan mig. Vem ska nu hålla henne uppdaterad om all hockey, Foppa, all världens hemskheter (och därmed ge henne en dos härlig bitterhet varje dag)?

För att visa att allt är i sin ordning ska jag gnälla lite. Vi var och åt på en trevlig restaurang med uteservering. Maten var god (trots att jag glömde be om att få utan salsa) och vi hade supertrevligt. Men toaletten... Det fanns inga pappershanddukar, handdukar eller varmluftstorkare utan det som fanns att torka händerna på var toapapperet. Jag har alltid ogillat att ta toapapper för att torka händerna på. Det gör att man blöter ner toarullen, vilket så klart blir ett irritationsmoment för personen som kommer dit efter mig. Med andra ord så blev det ett irritationsmoment när jag kom dit och hittade en fuktig toarullen. Det är ruggigt otrevligt sånt där, faktiskt.

Nåja, nu är det slut på gnällandet. Vi hade supertrevligt och roligt precis som vanligt. Fast att det tar emot att säga det, så älskar jag dem ändå. Mina små miffon.  Fan, jag kommer sakna ihjäl mig efter Häxan.

---

Jag borde verkligen packa nför imorgon, men jag vet ännu inte om jag ska gå och lägga mig eller vara uppe till dess att mitt tåg går (antingen 05:50 eller 06:50 ungefär). Ska jag vara uppe till dess har jag tid på mig att packa, och då är det bättre att ta tillvara på slötiden nu istället.image1


Fyra månader sedan SM-Guld, Kanot-VM och landslaget i fotboll

Söndagens jobb var riktigt kul. Roligt att få jobba igen efter en nästan helledig sommar.

Max Ed och resten av den svenska besättningen i K4 500 meter slutade 8:a (och därmed före värdnationen Tyskland) i Kanot-VM. Jätteroligt! De hade otur på 1000 meter och fick fel på rodret vilket ledde till att de blev diskvalificerade i 1000 meter och därmed gick miste om OS-platser, så att ta sig till final på 500 meter kändes nog som en riktigt härlig revansch. Jag pratade med Max direkt efter finalen och han var väldigt nöjd. Det är hans första VM som senior, och han tyckte förstås det var extra stort att då också få köra final. 500 meter hade de heller inte tränat så mycket på (fokuset låg på 1000 meter) så det var en smula otippat. Artikeln blev helt okej och NWT hade också publicerat den.

Dessutom fick jag ringa svenske förbundskaptenen i P92 fotbollslandslaget, Hans Lindbom, för att fråga om han kunde avslöja om Arvikaspelaren Marco Rönning skulle vara med i truppen eller inte. Truppen skulle officiellt inte presenteras förrän under måndagen egentligen, men eftersom AN är en tredagarstidning gick han med på att avslöja att Marco skulle vara med. Det blev en kortare nyhet där det presenterades att han skulle vara med, samt lite om på vilka grunder han togs med i truppen. Främst var det Marcos fina vänsterfot, bra speluppfattning och bra karaktär som Hans värdesatte hos Marco.

I övrigt skrev jag om rallycross EM-deltävling nere i Belgien samt seriefotboll. Det blev en ganska stressig dag, men just nu känns det som jag skulle kunna jobba hur mycket som helst efter att ha mest slappat sommaren igenom.

---

Idag är det fyra månader sedan en av världens absolut största händelser. En av de allra bästa dagar som någonsin funnits i historien. MODO Hockey blev Svenska Mästare och fick lyfta Le Mat. Världens bästa hjältar!


image2


Bilden kommer från Linda.MODO skriver att det nu är klart att Yetman ska spela med tröjnummer 22. Phu! Att han inte får nummer 21:e känns på många vis skönt...

Justin Morrison har nu gått till finska TPS utan att ha spelat en matc med indianerna. Jag hade gärna sett honom kvar i Sverige för att få chansen att se honom spela, men å andra sidan känns det skönt att slippa honom i Elitserien. Får vi inte ha honom i MODO ska ingen annan i ES heller få ha honom.

image1


Gamla inlägg: Hockey

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

****************************************


Positivt besked

Världens bästa Mattias Timander ska enligt Harald Lückner med största sannolikhet vara spelklar till premiären. Ett riktigt positivt besked, med andra ord.


image281


"Backklippan Mattias Timander" kallas han i Expressens artikel. Men klippa och klippa... Det tycker jag är lite snålt tilltaget som beskrivning av den giganten. Han är utan tvivel Elitseriens bäste defensive back och den vilja, laganda och ledaregenskaper han visar på isen väger lika tungt som han själv. Han spelar bestämt och enkelt och gör inga misstag. En backklippa i alla väder, men hallå Expressen! Lite mer kan han hyllas. Backgiganten allra minst.

Nu längtar jag efter att MODOs hemsida ska fungera så man kan få lite information om den dagen däruppe och internmatchen.

---

Ett mindre positivt besked är att jag inte lyckats ställa om dygnet. Det kommer bli en trevlig arbetsdag för mig imorgon.

Nu har Fröken Bitter ändrat från Göteborg till Finland. Hoho!

2007-aug-11 @ 13:39  Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186831354_positivt_besked.html


****************************************Morris /tillfälliga?) ersättare:

Kung Peter Forsberg!

Läs nedan:

image279

Klicka på bilden för att komma till nyheten på MODOs sida


Vad ska man säga om detta? Är det positivt eller negativt? Är det Lindas tanke som kommer bli verklighet? Eller är det ändå så att han är med just för att han mer eller mindre bestämt sig för MODO, men att det inte görs offentligt förrän vid ett senare tillfälle? Eller vill han spela med MODO nu i morgon i en internmatch, för att han bestämt sig för NHL? Handlar hans tre matcher i sommar (två med Icebreakers och en med MODO imorgon) om att han känner att kroppen och foten känns så bra som det såg ut med Icebreakers, och att han ska spela i höst? Eller finns risken att han tänker lägga av och därför vill göra dess matcher för att få några sista matcher?

Man kan spekulera hur mycket som helst, men jag tror han känner sig pigg och fräsch och nu vill han få (minst) en säsong att åter få visa vilken gigant han är. Oavsett om det sedan blir i MODO och med Le Mat som mål, eller i NHL med Stanley Cup som det drivande målet. Förhoppningsvis får vi veta något imorgon. Kanske bara något litet, eller så får Linda rätt och då blir det FEST!

Fan, att man inte är i Övik nu. (Ja, jag vet att jag säger så flera gånger om dagen, men, men...).

Jaja, NU ska jag käka och städa. Blir det inte av nu riskerar jag att få tillbringa mina sista sekunder i livet ikväll i en giljotin och den tanken känns inte särskilt trevlig. Speciellt inte med tanke på morgondagens spänning.

2007-aug-10 @ 17:28 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186758769_morris_tillflliga_ers.html


****************************************
Dagen med stort D

Jag har funderat ganska länge nu på vilken kategori detta ska tillhöra. Kategorin Jag, jag, jag! eller kategorin Hockey?

Ett inlägg om en hockeymatch bör rimligtvis falla under kategorin hockey, men detta är också en av de bästa dagarna i mitt liv och därför kanske det bör sättas Jag, jag, jag! kategorin...? Hade det varit lite mer ordning hade man kunnat välja flera kategorier för sina inlägg, men nu kan man inte det ch jag är egentligen alldeles för glad och överlycklig för att sitta och sura över det där nu.

---

Jag har hur mycket som helst jag skulle kunna ta upp. Recension, surrande om den och den spelaren, målen, uppspelen, spelet, vad som sades i bådet, hur mitt hjärta bultade och hur hela min kropp och hjärna och själ mådde så bra som en människa ens kan må... och sedan vidare om den usla korv med bröd de hade i Ejendals Arena, och hur dåligt skött mycket var och vilken sorg att inte världens bästa Timander spelade (men hur snygg han var med nyfärgat (?) hår), hur mycket jag hatar Dalarnas vägar, hur sjukt gott Sibylla-mat kan vara när man inte ätit på hela dagen, hur kul det är att kissa mitt ute i skogen samtidigt som man ser upp så man inte blir översprungen av några hästar, hur tragiskt det är att när man passerar Värmland och istället kommer in i Dalarna blir det genast grusväg, vilken lycka den unga målvakt som inför dryga sextusen personer fick njuta av att ta Kung Forsbergs straff eller den unga och skridskoskicklige kille som nätade på Tellqvist och sedan gjorde målgester i nästintill en timme efteråt, eller hur Murke hittade sin nya kärlek Simon Gagne (och därmed fångade den mannan på bild i alla möjliga och ömjliga vinklar och vrår) eller hennes extas över att Måns Möller kom in på scen eller kanske Lindas gudabenådade reaktionsförmåga ungefär en timme efter att Salle gjort mål...

Och sedan skulle jag kunna ha en utläggning om The Big One och lite blandat om matchen/dagen med lite uppvisning av alla katastrofala bilder. Men en bild säger mer än tusen ord, så för en gångs skull ska jag försöka vara tyst. Så blir det.

Motiven var det bästa motiv man kan tänka sig, men tyvärr är vi nog också motsatsen vad gäller fotografer. Men mest skyller jag på kamerorna.

image272

image245


         

image238


       


image244


       

image248

     


    

image274


En sak kan jag dock säga, och det är att The Big One såg ut att ha riktigt, riktigt roligt och gjorde stundtals långa byten. Han såg pigg och fräsch ut och såg ut att kunna ta ut skären ordentligt. Han visade upp (nästa) hela sitt fantastiska register. Perfekta passningar, den grymma balansen, de gudabenådade handlederna och hans mästerliga split-vision som gör honom så mästerlig.

Att jämföra en uppvisningsmatch med en hel säsong i NHL eller ES är så klart befängt, men av detta att döma såg det åtminstone bra ut.

---

För övrigt har jag aldrig någonsin tidigare varit så överlycklig trots en förlust. Jag trodde mitt hjärta skulle spricka av all glädje och extas, men det gjorde det inte. Måste vara ett riktigt lejonhjärta jag har.

End of preach (för tillfället). Over and out.

2007-aug-06 @ 17:59 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186409631_dagen_med_stort_d.html****************************************
Forsbergs comeback: "Det känns bra fysiskt"

Succé från start, oh my!

Med tanke på hans skadebekymmer med foten och att det är första matchen nu så får man helt klart säga att det var en succé. Icebreakers slog IFK Helsingfors med 7-4 och Kung Forsberg gjorde själv två av dessa och assisterade sedan till ytterligare tre.

Men allra mest glädjande var dock det faktum att han tyckte det kändes bra. Den glädjen ligger på 100 på en skala mellan 0-10. Orosmolnet var förstås att han kände av såret...

Att jämföra en uppvisningsmatch med en säsong i NHL eller ES är förstås omöjligt, men det är ändå ett positivt besked. Dessutom verkade han riktigt, riktigt sugen och glad.

image232Läs mer om matchen här och här!

Inte mycket till bloggande här inte, men dagen med stort D är imorgon och jag måste förbereda. Så tjipp, tjipp!

2007-aug-02 @ 23:30 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186089367_forsbergs_comeback.html****************************************
Jari Tolsa klar!

Det var ett smärre chockbesked jag fick när jag imorse stod med hårfönen och försökte få håret torrt och Micke skrek att Tolsa var klar för MODO!

Jag hoppas och tror Tolsa kommer bidra med mycket . Han är en riktigt bra två-vägsspelare och har en bra skridskoåkning och en härlig aggresivitet och intensitet i sitt spel. En rollspelare med goda playmaker-egenskaper och som dessutom tar ett stort ansvar för defensiven och tillför mycket energi till laget.
---

Att Timanders axel inte läker ordentligt är grymt oroväckande. Av den anledningen känns det genast som att det gärna kunde få vara ett halvår kvar till Elitserien drar igång igen. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig. Timander är en av våra absolut viktigaste spelare. Elitseriens bäste back och en gigantisk kung.

Fy fasen vad man kommer sakna Döme!
---

The God spelar mot Helsingfors ikväll. Bara att hålla tummarna att foten känns bra! Hittils verkar det vara succé i alla fall, redan har han spelat fram till Icebreakers samtliga tre mål (3-1).

Nu ska jag käka innan jag tar itu med morgondagens förberedelser!

2007-aug-02 @ 17:45 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186068632_jari_tolsa_klar.html


****************************************

Gamla inlägg: Hockey

Från den gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

****************************************


Peter Forsberg, arbetslös

Haha!

MODO visade idag upp Icebreakers trupp inför torsdagen och fredagens matcher i Helsingfors och Leksand. Det ser tämligen sjukt roligt ut att skriva ut "arbetslös" efter Kung Forsbergs namn.

Truppen:

Målvakter:
32 Mikael Tellqvist,
1 Mikael Zajkowski;

Backar:
3 Pierre Hedin MODO Hockey,
37 Mattias Timander MODO Hockey,
6 Tobias Enström Atlanta Thrashers,
17 Hans Jonsson, MODO Hockey,
4 Victor Hedman, MODO Hockey,
14 Mattias Norström, Dallas Stars.

Forwards:
19 Markus Näslund Vancouver Canucks,
21 Peter Forsberg Arbetslös,
12 Simon Gagne, Philadelphia Flyers,

39 Per Svartvadet MODO Hockey,
33 Henrik Sedin Vancouver Canucks,
24 Niklas Sundström, MODO Hockey

30 Fredrik Modin Columbus Blue Jackets,
13 Peter Regin Timrå IK,
25 Jonathan Hedström, Timrå IK

15 Andreas Salomonsson MODO Hockey,
91 Nicklas Bäckström Washington Capitals,
10 Joakim Lindström, Columbus Blue Jackets.

Jättetråkigt att Zäta och Samme inte kan vara med på på grund av skador. Dessa ville jag verkligen se... Men huvudsaken är att jag får se den "arbetslöse" och de andra. Jag blir galen av att vänta redan till på fredag.

Läs mer här!

Men vart är Daniel?

---

Jättetråkigt och synd att Döme lämnar. Men jag önskar honom ett stort lycka till i fortsättningen.

2007-aug-01 @ 14:28 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185970224_peter_forsberg_arbets.html


****************************************För vi har Werner!

Inte ens en vecka kvar nu till Icebreakers-matchen. Yes, yes. Herr Trötter är förstås bitter över att han inte får se och envisas med att hävda att det är "en uppgjord skitmatch". Jag struntar i om de så skulle ha gjort upp ett schema för vem som ska ha pucken när, och vart denne ska vara, bara jag får se matchen är jag fullständigt nöjd.

Surrade om Silly Season och NHL i ett tidigare inlägg, och tänkte väl att det är dags för lite Silly Season om Elitserien också.

Micke surrar om FBK hit och FBK dit, precis som alla andra i detta hemska landskap, och efter att Lintner blev klar för kaffesumparna är det också det namnet som varit på tapeten. Av helt oförståeliga skäl. Hade jag varit FBK:are och Lintner skrev på så hade jag jublat ungefär lika mycket som jag hade gjort som MODO:it om Bartek kommit till oss. Det vill säga inte alls. Visst, Lintner har en fin skridskoåkning och skott som heter duga som han säkert kommer glädja FBK-fansen med när han gör mål i powerplay eller assisterar fram. Men hans defensiva svagheter är ju allmänt känt och jag undrar hur det kommer gå för honom den här säsongen. Jag hoppas och tror Micke var ironisk när jag häromdagen satt och tänkte på två SM-guld på rad, varpå han genast påstod att FBK hade ett riktigt topplag i år. "Ja, vi har ju Lintner! Höhö!"

MODO då? Ja, det känns bra inför den kommande säsongen. Riktigt bra. Jag är fortfarande bitter över att Morrison lämnar, men med tanke på våra värvningar och det lag vi har sen tidigare kunde jag gärna släppt tusen Morrisar till Frölunda.

Vi har Elitseriens bäste defensive back och även om vi tappat en annan av de allra bäste till NHL så har vi Hasse Johnsson kvar som bildar stommen med Timmy. Hedman blir bättre och bättre och kommer förhoppningsvis växa ännu mer denna säsongen. Förhoppningsvis kommer Adam komma igång ännu lite bättre, likaså Hedin.

Sedan har vi ju fått tillbaka Hållberg, och där har vi anledningen till dissen av Lintner här ovan. Jag har hört ett flertal jämföra dessa två, och menat att även Per skulle ha dessa svagheter som Lintner har. Vad som däremot skiljer dem åt är att Hållberg fungerar defensivt också och framförallt kan spela på ett vettigt och avvägt sätt. Hans positionsspel är betydligt bättre än Lintners och han vet och ser till att vara på rätt plats på isen. När han tidigare spelat i MODO har han dessutom haft en riktigt defensiv roll och gjort det bra. Jag tycker det är en skam att jämföra honom med Lintner, och jag tror han kommer visa hockeysverige vilken klasskillnad det är dem emellan.

Sedan har ju vi Werner. Äntligen på plats där han hör hemma! Lyckoruset när Wernblom blev klar var nästan som när det stod klart att världens bästa MODO var Svenska Mästare.

Man kan inte annat än älska och avguda den karln. Han är en stridsvagn helt enkelt. Vinna är inget motto för honom, det är fan i mig ett automatvapen! Den energin och viljan är mästerlig, vi pratar Foppa-klass här, och hans välriktade skott och uppoffrande spel framför motståndarnas mål kommer med största sannolikhet ge MODO flera mål.

Och det bästa av allt: Denna viljan Werner har, ja den är han ju verkligen inte ensam om bland Världens bästa hjältar i MODO.

Warg är också äntligen tillbaka. Nu kan dessutom TIK:arna slita spela "Var e vargen" i deras plywood-låda när MODO är där och trycker till dem. Ruggigt roligt. Ännu roligare blir det också när han nu återigen kommer glädja oss MODO:iter med sin fina balans, skridskoåkning och hårda arbete istället för att vi ska våndas över hans spel i Timrå. Underbart!

Någon jag sörjer är vår Duracell. "Micke, Micke P, när du tar ett skär så blir jag kär". Han tenderar att vara lite ojämn, men som han höjde sig i finalspelet! Men nu är det som det är, och det är inget att göra åt. Förhoppningsvis kan nya (och unge!) Marcus Jonasén bli en mycket värdig ersättare för Duracell. Jag har ingen större koll på Jonasén sedan tidigare, men han känns som en grymt intressant värvning. Han ska visst vara en bra rollspelare och spela uppoffrande (tackar!) och dessutom är han rightare. Och dem är det ju något speciellt med. 

---

Kommer jag hinna med Medie- och Kommunikationsvetenskap C (C-uppsats) och Journalistik A, båda på 100 procent, under en tio veckors period när det samtidigt är full fart med ES och NHL och två hästar och eventuellt en USA-resa?

Jo då, det borde väl gå. Vill man, så kan man.

Over and out.

2007-jul-28 @ 14:25 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1185584090_fr_vi_har_werner.html****************************************
Silly Season - NHL

Det har varit riktigt dåligt med hockeysurrande här nu. Klockan är över ett, det vill säga perfekt för lite surr om NHL. Dock utan Kung Forsberg. Fram till dess att han bestämt sig, och offentliggjort sitt beslut, ska jag inte spekulera i vart han ska spela och heller inte monologera om hans magi på isen.

Egentligen borde jag rikta in mig på "mina" lag, men som den bittra dam jag är måste jag förstås framföra även åsikter om andra lag. Två 44:or, Pitkänen och Souray, till Oilers känns alldeles vanvettigt förjävligt. Ja, för mig då som inte har Oilers som favoritlag. Oilers har i dessa två gjort ett grymt kap, och slutspel är att förvänta sig. Jag kommer sakna Pitkänens fina defensiva kvalitéer alldeles förskräckligt mycket i Flyers (fast säsongen som gick var han inte mycket att se, dock...). Men, Flyers har ju även de haft en bra inledning på Silly Season!

I Timonen får vi en efterlängtad offensiv back som med all säkerhet lär bli delaktig i en hel del mål när han drar iväg slagskott från blå, och han är en utomordentlig playmaker som jag hoppas och tror kommer bli väldigt betydelsefull. Dessutom räknar jag med att Briere och Hartnell även de kommer tillföra massor. Förhoppningsvis i poäng, särskilt från Briere.


image165

Kimmo Timonen


Sedan finns ju Biron som kom i slutet av fjolsäsongen, och jag är lite osäker vad gäller honom. Ingen riktig toppmålvakt, men förhoppningsvis ska det blir bättre än tidigare. Denna säsongen kanske också supelovande Richards och Carter får spela skadefria och fortsätta gå från klarhet till klarhet så som de inledde sin rookiesäsong på.

Visst, det ser fortfarande inte tip-top ut, men jämförbart med fjolårets säsong så är det nästintill himmelriket. 

Att Svatos fortsätter i Avalanche gör en förstås mer än överlycklig. Att de sedan, vad jag förstått det som, verkar ha en bra bit kvar upp till lönetaket känns ännu trevligare. Scott Hannan ska nog bli ett riktigt bra tillskott vad gäller defensiven som var Avs stora porblem föregående säsong. Jag hoppas verkligen att han ska kunna lyfta upp det många pinnar! Ryan Smyth ska dessutom vår käre kapten Sakic själv ha varit med och dragit till sig. Bra, bra!

Skönt också att Crosby förlängt med Pingvinerna. Även om Pittsburgh inte är "mitt" lag är det alltid roligt med spelare som blir långvariga i samma klubb. Speciellt spelare som Crosby. Och nej Micke, Ovechkin är inte på något vis i samma klass som Crosby. Den dagen Ovechkin blir lika bra över hela banan som Sidney och lär sig passa och skapa de lägen Crosby kan göra i sömnen samt visar den mästerligheten Sidney presterar på små ytor, ja då kan vi börja diskutera vem av dem som är bäst. Men fram till dess håller jag Crosby flera puckar högre än ryssen. Crosby är att jämföra med The God. Att sedan The God har ett betydligt mer fysiskt spel, har en ännu mer gudabenådad split vision och förmåga att skapa lägen och levererra smörpass är en annan sak, men att jämföra dem går ju faktiskt. Det kan ju till och med jag tycka är okej. Men att jämföra Ovechkin med Kung Forsberg är ju enbart skrattretande.

---

Eh... Nu blev det visst en del om Peter Forsberg ändå. Vilken skräll!

---

Nåväl, kanske dags för läggdags. Tjing!

2007-jul-14 @ 01:24 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184364944_silly_season.html****************************************...And Hart Memorial Trophy goes to...

För en gångs skull är det åtminstone lite sol ute, och det mest intressanta på tal om sol är då alltså så klart Peter Forsberg.

Hur det blir med hockeyn är ännu inte (0ffociellt åtminstone) klart, och jag har inga åsikter vad jag önskar han ska göra. Givetvis önskar jag att han fortsätter med hockeyn, men inte om han inte känner att det fungerar. Att han ska fortsätta spela när kroppen protesterar är inte rätt, hur mycket man än skulle sakna att se det vackraste som finns. Oavsett vilket beslut han tar kommer jag tycka det är rätt. Men att han skulle ha gjort sin sista säsong känns... Overkligt.

I min värld är det inte mer än rätt att han får minst en säsong till där han åter får visa upp det vackraste som finns, visa de som inte förstår det magiska i hans spel och framförallt själv få känna sig jäkligt nöjd efter säsongen/säsongerna. Och då med Le Mat i händerna och/eller Stanley Cup, och är det Stanley Cup ska han också få stå på NHL Awards och få ta emot allra minst Hart Memorial Trophy och Art Ross Trophy igen och sedan Lester B. Pearson Award (MINST alltså!). Det vore en avslutning som han är värd.

---

Sheldon Souray är visst klar för Oilers också. Skönt att han håller sig till lag jag inte har någon kärlek till.

---

Men om nu The God skulle komma hem till MODO... Hur blir det då med namnet på tröjan? Tobias Forsberg och Peter Forsberg. T. Forsberg och P. Forsberg? Nej, ska Guden verkligen behöva ha ett P framför sitt namn? Räcker det inte med nummer 21 bara? Diskussionen förekommer på MODOs forum, och jag tycker det är en ytterst intressant och seriös frågeställning väl värd att sitta i solen och fundera på. Lyckoönskning: Problemet kommer inte uppstå då Kungen kommer hem och Morrison fortsätter i MODO --- > det blir inget spel för Tobias. Inget ont om honom, verkligen inte, men Morrison och The God skulle ju vara en aning... Bättre.

Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom nya Höökskatalogen som kom idag och sedan blir det att fortsätta städa. Klädsortering de luxe och storstädning ännu mer de luxe av stallet och sadelkammaren är det som gäller.

Oh yeah.

2007-jul-13 @ 15:20 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184331840_foppa.html


****************************************Jag trodde aldrig att jag skulle säga det...

... Men jag är innerligt trött på att Läsa om The God nu.

Eller snarare om hans skador, förstås. Jag läser om honom med ofattbart stort nöje, men att läsa om skadorna och olika ingrepp gör mig alltid ledsen.

Detta var ju den sommar han äntligen skulle få ta det lugnt, ägna sommarledigheten åt golf, trav, bad, familjen, vänner, Michelle (gör henne med barn!!! Vi vill ha små mini-Foppisar! Haha!) Ja, men göra allt roligt istället för att tillbringa hela sommaren på operationsbordet och på träningscykeln för rehab för miljonte gången.

Istället verkar ännu ett ingrepp vara nödvändigt. Jag hoppas bara att det blir bra sen, och att inget nytt (och större) ingrepp behövs längre fram.

Enligt Aftonbladet gjordes ingreppet redan igår, och Expressen skriver att det är felaktigt och istället ska göras idag. Jag håller tummarna för operationen idag. Artikeln i Expressen är skriven av Gunnar Nordström, och han är den svenska hockeyjournalist på dessa tidningar som jag har stört förtroende för. Dessutom vet jag att Peter Forsberg själv sätter stort förtroende till Nordström. Dessutom kan jag ju inte hålla tummarna för operationen om den var igår, därför får vi hoppas det är idag. Men, men... Det återstår att se om operationen gjorts, eller ska göras. Huvudsaken är att det blir bra, och att ALLT blir bra. Han är värd det.

Jag vill inte se fler sådana här bilder:

image123

Jag vill istället se fler sådana här:

image124

Det, och Peter Forsberg i MODO-tröja lyfta Le Mat.

Det skulle vara att "ALLT blir bra".

---

Nu är det dags att göra sig iordning för att jobba. Jässjäss.

Tjing!

2007-jun-28 @ 14:29 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1183032376_jag_trodde_aldrig_att.html


****************************************

Gamla inlägg: Hockey

Från gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

************************************************

Anaheim Stanley Cup-Mästare 2007!

Lyckan igår var kolossal! Nästan två månader efter MODOS SM-guld fick jag återigen vara rörd till tårar då Selänne och Samme fick lyfta bucklan. ÄNTLIGEN!

Det ska väl tilläggas att Anaheim inte är "mitt" lag i den rätta bemärkelsen, men näst efter mina lag kommer Anaheim med spelare som för mig är kungar. Deras spel och laganda är fullständigt lysande, och matchen igår var underbar. Anaheim spelade som ett lag, klarade av att spela på resultatet och visade viljan att vinna.

image109


Stilig bild tagen med min gigantiskt miserabla mobilkamera från en minst lika dålig TV-skärm. Men motivet är åtminstone guld värt!

GRATTIS SAMME, SELÄNNE, PRONGER, SCOTT och övriga ankor!

***

Grattis också till Piggelin som tagit studenten!

Morran hissar: Anaheim, så klart. Vilken match de bjöd på!

Morran dissar: Min fot. Jag kan inte ens ha vanliga skor utan får ha mina vinterskor = jag dör av värmeslag. Det är så jäkla illa. Och jag missade Emil i Lönnerberga. Misääääär!

Jag och Stockholmsfjollan tog ett varv på stan och det slutade med att jag inhandlade två shorts, en scarf, en bok och en res-flaska samt ögonmake-up remover innan vi snaskade i oss nachos och pratade rabies och såna saker.

Imorgon blir det avrättning av oss. Dags för opposition. Söt-häxan beskriver helvetet på ett lysande fint sätt. Jag blr nästan rörd.

Nej, nu blir det brist på fantasi och bloggen blir usel. Bäst att sluta. Min fot behöver dessutom omvårdnad.

Tjip, tjip! Mer eller mindre läggdags för halta lotta.

2007-jun-08 @ 00:13 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1181253093_anaheim_stanley_cupms.html***********************************************

Peter Forsberg, Biggest & The Best

Jag ska inte försöka vitsa till det och få till ett trevligt, smart och roligt citat som rubrik till det jag vill säga. Istället nöjer jag mig med rubriken ovan eftersom det på bästa möjliga sätt visar vad jag vill ha sagt.

Nu är B-uppsatsen från helvetet inlämnad (värre än vad jag trodde blev den dessutom. Känns lagom fint...) och jag kan äntligen berätta om lördagen. Dagen med stor D. Dagen då Gud var här (ja inte just hos mig, men i Karlstad).

image103


Jag var, och är, salig över det och vad jag än skriver kan det aldrig hylla den mannen tillräckligt. Han har varit min Gud sen jag var sex år och för första gången fick upp ögonen för honom, och genom åren har han varit min stora förebild på alla plan. Hans vinnarskalle, tjurighet, kämpaanda, ödmjukhet och charm och sedan hans magiska briljans på isen som är det vackraste och bästa jag vet. Inget gör mig så rörd som att se mina lag vinna och/eller se Kung Forsberg visa sin övermänsklighet på isen genom att använda sig av sin briljanta split vision och ögon, fina handleder, starka ben, grymma balans, passningarna och spelfantasin man kan dö för och ja... Hela den magin han visar upp. Jag vet att jag hyllat honom i blogginlägg efter blogginlägg med långa, utförliga motiveringar till varför han är och förblir där uppe på tronen med kungakronan på, och jag vet att många är trötta på mitt tjat. Men, han förtjänar det, det är så.

Som sagt, lördagen var magisk. Han var ödmjuk och tillmötesgående och... MAGISK! Som jag skrev i förra inlägget, så beter han sig som en vanlig dödlig, trots att han är Gud, och han gör det med en briljans som man blir enbart lycklig av.

För mig var det sjukt stort, och det enda jag är bitter över är att isen inte var större så jag fick se honom spela på riktigt, och att min MODO/Foppa-tröja var kvar hemma eftersom jag tog för givet att isen skulle vara större och att det skulle vara så proppat med folk att en autograf och pratstund inte skulle vara möjlig och att jag inte tyckte det kändes rätt att knata fram och be om autograf och allt bara så där. Jag vill ju att han ska få vara ifred. Men, istället var han inte bara där för att inviga isen utan också för att skriva autografer till alla som ville ha. Ja precis, jag behövde alltså inte vara orolig för att vara till besvär när jag fick mina autografer. Med andra ord, jag skulle ha tagit med tröjan! Allt detta är den där jäkla plastisens fel! Bara för att jag trodde den skulle vara mycket större. Fan, vad bittert. Ja, ni fattar vilken misär. Där stod alltså jag, salig som ett litet barn på julafton (och då pratar vi alltså extremt salig unge med miljardärer till föräldrar som alltså väntar på en sjujäkla julafton...), och är överlycklig för att få se honom på avstånd. Klart man då blir bitter när man inser att man inte "bara" ska få se honom på avstånd på en plastis, utan man ska också få prata med honom, och så har man inte med tröjan! Herrejävlar.

Att det fanns personer där som ägnade tiden åt att klaga på Kungen tycker jag inte bara är patetiskt utan dessutom förjävligt. Om man har en sådan inställning att man får för sig att stå och beklaga sig över att Peter Forsberg, av alla människor, skulle vara divig bör man så fort som möjligt uppsöka närmaste lobotomi-makare. Jag vete tusan om sådana finns, eller om det ens heter så, men jag har ingen lust att googla för att ta reda på något som egentligen inte berör något annat än idioter. Det jag ville ha sagt var helt enkelt att personer som anser att The King är divig har något fel som ens får för sig att tänka så, och dessutom borde de hålla sig undan. Det var jättefint väder i lördags, de hade kunnat hänga på valfritt annat ställe. Dessutom, varför försöka dra en mörk skugga över honom för allt möjligt? Snälla rara, om ni anser att Michelle är mager så får ni ha den åsikten. Men att påstå att Forsberg nästintill skulle vara det svarta fåret i cirkusen med kvinnoideal där flertalet kvinnor drabbas av ätstörningar, för att hans flickvän enligt er åsikt är för mager, det är inte att vara patetisk. Det är att vara fullständigt, galet, orimligt patetisk med grym svartsjuka.

Nå, slut på gnällandet. Jag måste sluta bli så upprörd över idioter som inte inser hans storhet. Det är inte värt mödan att kommentera lägre stående varelser.

***

Morran hissar: Min käre far som tappert (? Han säger att han inte ville, men nog fan tyckte även han att det var bland det största han upplevt att få träffa The King) ställde upp och följde med, och han förtjänar beröm.

Morran dissar: B-uppsatsen. Finns bara ett ord. Misär. Misär med fem ä. Misääääär! Sedan vill jag dissa glinen som stod bakom mig och pratade om att sälja Foppas autograf. Skärpning! Sånt där jämställer jag med mord. Eller nästan i alla fall. Det är ett rån i alla fall.

***

Herr Trötter informerade mig om att det inte är förrän 15:e juni som gäller för övergångar från ES till NHL när spelaren varit över och spelat i NHL tidigare. 1:e juni gäller visst bara om spelaren är rookie. Jaha, så här har man gått och snurrat och väntat sig ett svar från Timmy, och så får man antagligen vänta mer än en vecka till. Snark.

Imorgon natt hoppas jag på att få fira att Ducks tar hem Stanley Cup. Det är de värda.

Avslutningsvis vill jag lägga in ett litet PS. Jag vet redan att jag inte är en stjärna på bildbehandling, så inga hånskratt från er nu om bilderna. Jag har inte ens Photoshop utan har fixat i Paint (så ge mig lite dispens för det). Sen är det faktiskt så att man inte kan vara bra på allt. Det kan bara Kung Forsberg vara.

2007-jun-05 @ 23:16 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1181065296_peter_forsberg_bigges.html*********************************************Timmy, Timmy, Timmy, stanna hos oss!

Bloggen har fått lite nytt och fräschare utseende med hjälp av Stockholmsfjollan. Dock lär det bli yttreligare lite ändringar ikväll, snyggheten där uppe ska tryckas ihop lite är det tänkt och på något vis ska det försöka klämmas in lite annat också. Själva blogginläggen ska jag se om de går att få bredare, just nu blir det så smalt och ihopträngt. Dessutom hoppas jag vänsterkolumnen med länkar, video och hela faderuttan kan gå att fixa så den visas här uppe på alla datorer och inte bara i vissa webläsare eller vissa datorer.

Förslag? Åsikter, tack!

Det som är illa är att sidan är bäst när den visas i Firefox, och det retar mer eller mindre gallfeber på mig som är fan av IE. Jäjäjä.

***

Dagens artikel på aftonbladet.se gör att man känner sig något lugnare.

image88

  - Jag har funderat fram och tillbaka, men jag flyttade hem för familjens skull och trivs väldigt, väldigt bra i Örnsköldsvik, säger Mattias Timander.
  Och fortsätter:
  - Hemma har vi diskuterat det här och inte kommit fram till något riktigt beslut än. Det är svårt, men det lutar åt att jag stannar hemma.

Älskade Timander. Snälla, stanna hos oss!

***

Egentligen borde jag ta itu med att göra diagram av de enkäter jag fört in i det vedervärdiga programmet SPSS, men att göra allt annat är roligare.

Till exempel läsa om hockey. Att läsa om att underbara Samme blir ordentligt hyllad är betydligt roligare än SPSS, helt klart.


image89


Skönt med Anaheim-seger, och förhoppningsvis blir det en andra nu inatt. Att bo hos Stockholmsfjollan innebär noll hockey på TV, men mer sovtid för mig. Jag tror det är därför jag är så seg. Min kropp behöver hockey, inte sova. Nåväl, huvudsaken är att jag får se match tre och framåt.

Morran hissar: Fröken Bitter. Jag har inte pratat med henne på två dagar, och jag saknar hennes bittra stämma.

Morran dissar: Min ekonomi. Den ska inte bara dissas, den borde dödas. Nej fan, den borde mördas! Så illa är den. Men jaja, det ordnar sig med lite socker på.

Bara tre dagar kvar nu!

2007-maj-30 @ 11:59 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1180518339_timmy_snlla_stanna_ho.html*********************************************Tänka fritt är bra, men tänka rätt är bättre

Ja, jag vet att alla ska få ha sin egen åsikt, men jag tycker ändå det är bättre att ha rätt åsikt. Med andra ord borde alla tänka lite mer som mig, speciellt i den här frågan.

Mitt liv går mycket ut på att hylla, avguda, dyrka, kritiklöst beundra och älska The God himself: Peter Forsberg. Jag skulle nog kunna sträcka mig så långt till att kanske kalla detta för meningen med livet.

Nåväl, återigen ska det bli en ren hyllning till Hockeykungen. Jag vet att det är få personer mer än jag och Linda och några till som uppskattar lång läsning om denne man, men ärligt talat kan jag tala om för Fröken Bitter och Stockholmsfjollan och övriga gnällare att jag ibland blir uttråkad när jag läser om huruvida ni ska testa på Zelda för att få en ny utmaning eller om tequila fungerar bra för att bedöva smärtan vid vaxning av benen. Därför får även ni stå ut.

När Peter Forsberg är frisk finns ingen som kan motsvara honom. Han är magisk och spelar i en helt annan liga. Ja, han är skadad ofta, men NEJ det beror inte på att han är klen. Det beror på hans uppoffrande (nästintill dumdristiga i vissa lägen) spelstil och att han blir så hårt uppassad av motståndarna. Många spelare och coacher har vittnat om att enda sättet att stoppa The Big One helt enkelt är genom att sätta kppar i hjulet genom att hantera honom med extra stor uppmärksamhet och mer eller mindre faktiskt gå in för att skada honom. När han då dessutom inte försöker förhindra detta genom en mindre uppoffrande spelstil är det inte så konstigt att han drabbas av skador mer än de flesta andra. Detta har absolut inget med klenhet att göra, utan snarare tvärtom eftersom han inte viker undan.

Han är, och förblir (aovsett hur det blir i höst, om han lägger skridskorna på hyllan eller fortsätter) nummer ett trots skadorna han dragits med och det är en stor bedrift i sig. Han är världens mest komplette spelare och av de flesta ansedd som världens bäste.Det är inte utan anledning som han alltid röstas fram som nummer ett i världen 8eller i alla fall topp tre). Skadorna är det som varit hans problem, men hans kärlek till sporten, extrema envishet, kämpaglöd och vinnarinstinkt har gjort att han fortsatt. Det är något jag beundrar oerhört mycket. Skulle han nu lägga av med hockeyn trots allt ser jag definitivt inte det som ett misslyckande på något vis.

Allt det här, hans uppoffrande spelstil, den enorma vinnarinstinkten, kärleken till sporten, kämpaglöden  och tjurskallighten gör honom ännu mer magisk. Han kan göra saker på isen som ingen annan kan, och han har inga svagheter. Hans slagskott brukar räknas som den enda svagheten, men det är då om man verkligen bestämmer sig för att hitta en svaghet. Han har en balans, teknik, fantasi och split-vision som gör att man gråter av lycka när man ser honom på isen.

Trots sina framgångar är han också oerhört ödmjuk vilket gör att han stiger ännu mer. Låten som spelas i videon ovan (Biggest & The Best - Clawfinger) passar perfekt till Kung Forsberg. Han skulle aldrig någonsin med ord stå för den låttexten, men däremot på isen. Det självförtroendet han har, de ögonen, de handlingarna! Han är helt... Sanslös!

Vad jag vill ha sagt är helt enkelt att Peter Forsberg är världens enda bästa hockeyspelare. Därmed sagt att exempelvis Joe Thornton, Jaromir Jagr, Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström och så vidare inte är det. Okej?

2007-maj-18 @ 12:10 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1179480040_tnka_fritt_r_bra_men_.html*********************************************
Eurovision song contest? Vem bryr sig, det är ju semifinal idag

Egentligen är jag inte så fascinerad av det där musik-jippot, men patriot som jag är kommer jag ändå sitta och heja på The Ark. Dessutom räknar jag skarpt med att få en glass av Stockholmsfjollan som tack för att jag sitter och tittar åt henne under tiden som hon är på bröllop.

Jag har förstås ingen koll alls på bidragen, mer än det svenska, och jag har ingen aning om hur många bidrag som är med eller vad Sverige av "experterna" rankas sluta på för plats. Vinner de inte, är det totalt värelöst. Inget mer än guld räknas, så är det.

Nej, för mig är den stundade semifinalen mellan Tre Kronor och Canada betydligt mer spännande. The Ark hade visst skickat en hälsning till dem, det var fint gjort.


image71


Hur det går? Ja, att tippa resultat när det gäller lag man själv håller på är ingen bra idé. Jag tippar endast när lag jag inte bryr mig om spelar (och då vinner jag alltid. Tommy Salo spelade en gång hem 300 riksdaler till mig). Men att tippa matchresultat i matcher där det alltså gäller mer än liv och död för det bara otur med sig så därför tänker jag låta bli.

Det är något som är viktigt att komma ihåg, men som en del tycks glömma bort ibland. Sport är inte roligt. Sport är inget att skämta om. Sport handlar inte om liv och död, det är mer än så. Glöm aldrig det.

Nu är det inte länge kvar till matchen drar igång, och innan dess ska jag hinna duscha och snygga till mig. Det är ett måste när det är hockey.

***

För övrigt hatar jag Detroit ännu lite mer efter inatt. Jag gråter blod över det laget snart.

***

Morran hissar: Murke. Fast bara om hon kommer hit och för tur med sig under hockeyn. Annars kan hon räkna med att bli dissad imorgon.

Morran dissar: Fröken Bitter. Jag är ingen besserwisser. Lär dig! Dessutom, glöm inte att lära dig skillnaden mellan mer och fler också. Sötnos!

Nu blir det som sagt duschen. Man tittar inte på hockey och ser ut som en slusk, så är det bara.

2007-maj-12 @ 15:56 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1178976540_eurovision_song_conte.html*********************************************

Gamla inlägg: Hockey

Från gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

*******************************


Jag är beredd att medge att jag inte alltid har rätt...

... Men jag har aldrig fel.

Samuel Goldwyn - ingen misshandlar språket och logiken på ett så bedårande sätt som han.

Förresten: Varför har vänsterkolumnen med länkar, musik, böcker, filmer och arkiv trillat ner längst ner på sidan? Är det bara min dator som dummar sig eller hela bloggen? Japp, teknikens skräpdag verkligen.

Jag kom på att jag ville gnälla lite på Henrik Lundqvist i Dagens Metro också, efter att han på frågan "Jagr eller Foppa?" valt Jagr.

VAD?! Visst, jag ska erkänna att jag aldrig varit överförtjust i Lunkan, och det kanske delvis beror på att han inte är MODO:it (men med alla gudar vi har som är MODO:iter är det väl mest bara bra). Kanske är gnället lite extra kryddat av just anledningen att han inte tillhör mina största favoriter (vad gäller utanför isen alltså. På isen är han en gigant). Men att ta Jagr före Foppa är för mig obegripligt.

Hans motivering är: "Jagr, han tar stort ansvar för det här laget". Jag skulle gissa på att hans svar har mycket med att göra att Stanley Cup-slutspelet är i full gång och att man under en säsong håller sig till "sina egna". Man håller sina egna lagkompisar om ryggen och anser dessa bättre än övriga. Det synsättet kan jag förstå, men jag undrar verkligen om Lunkan tar Jagr före Foppa egentligen?
 
Nåväl, jag VET att jag alltid vill att alla ska hålla med mig i mina bedårande åsikter men faktiskt så har jag rätt, igen. Kung Forsberg är en bättre hockeyspelare än Jagr och det är de flesta överrens om. Jagr är en målspruta och gigant, jo visst, men han saknar den magin som Forsberg har. The God är  starkare, smartare, tjurskalligare och kan dominera matcher med sin hockeyfantasi, gudomliga split vision och passningar (och för den delen också tacklingar) som Jagr inte ens kan drömma om. Forsberg tar ett större ansvar gällande defensiven och är alltid uppskattad av medspelare för sitt engagemang, vinnarinstinkt, gudomliga spel och ledaregenskaperna han besitter (som han precis som världens bästa Mattias Timander främst visar på isen).

Jag menar inte att Jagr inte skulle vara en toppspelare som tillhör NHLs bästa, men han är inte alls lika defensivt skicklig som Kung Forsberg (ett klart minus) och han är känd för att kunna sprida nästintill dålig inställning i sitt lag (enligt flera som spelat med honom). Det tycker jag är skäl nog till att inte höja honom högre än Forsberg. Och då har jag ändå tagit i åtanke det som brukar sänka Forsberg i mångas ögon: Hans höga frånvaro (skadebekymren). Jaja, nu har jag gnällt färdigt om det där. Jag får nog hålla med mina kära knasbollar. jag är nog lite bitter. Och nääää, det beror INTE på att Rangers huserar runt i Playoff istället för mina lag. Nej, nej, absolut inte.

***

Dags för en Hemmingsson igen!

image49 

Lika roligt som alltid.

Den här är endast för dig Murke!
- Hur många män krävs det för att öppna en öl?
- Inga. Den ska vara öppnad när hon kommer med den.

Morran hissar: Guldpucken till Svarten, så klart.

Morran dissar: Extrafrågan på tentan. Usch. FÅR man verkligen lägga in frågor sådär, som inte jag brytt mig om att träna på för att jag istället haft fullt upp med att diskutera kinamat med Stockholmsfjollan? För övrigt, så ser kinesmat inte ens gott ut. Och att äta med pinnar verkar för svårt för mig, trots min oerhörda kompetens. Illa!

Nu ska jag äta något och lyssna på Springsteen, U2 och Roxette. Mysigt!

2007-maj-04 @ 23:58 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1178315267_jag_r_beredd_att_medg.html


***********************************************
The Heart of Hockey

Nu har det gått tre dagar sedan MODO-hjältarna fixade hem guldet till Övik. Man börjar kunna se på det hela med lite perspektiv nu, och det börjar äntligen smälta in lite: MODO HOCKEY HAR TAGIT SM-GULD!

Visst, man kan vakna upp och vara trött som en snigel, sucka över tråkiga föreläsningar, vara halvt död för att Nashville förlorade eller vara allmänt på dåligt humör över annat. MEN, då kommer man plötsligt på att MODO Hockey nu visat att de faktiskt är det bästa laget, och att det är där The Heart of Hockey verkligen finns. MODO Hockey har tagit SM-guld, och alla problem bleknar lika mycket som MODO-hjältarna firar guldet. Oslagbart!

Från bland annat Linda har jag fått höra hur bland annat Salle sjöng: "Vi är MODO Hockey och vi ska dricka bira och när vi vunnit SM-GULD ska vi ut och fira. Dricka Dricka Bira..."  Kungligt!

Att hela laget består av kungar är en självklarhet. Sedan är det också några av dem som får ses som varit mest tongivande. Till dessa skulle jag vilja ranka (utan inbördes ordning) Krizan, Timmy, Susse och Svarten. Men, för att använda ett klassiskt hockey-uttryck, så är det små marginaler som avgör. Jag skulle lika gärna ha kunna lagt till spelare här. Men dessa anser jag höra dit på många, många sätt och det är inte mycket att diskutera.

Karol Krizan: Ytterst speciell på alla sätt och vis, och enligt mig ES bäste målvakt. Han har haft många tvivlare, men nu har han i och med detta årets kyla och prestationer även i slutspelet visat att han kan stå pall för tryck och jag tror inte längre det är någon som tvivlar på hans förmåga. Förra årets slutspel, när han fick stämpeln som något av en "nedvikare" när det kommer till heta, viktiga playoff-matcher är borta. Innan han kom till MODO hade han också visat att han faktiskt är en målvakt utan dess like, och nu har han som sagt även visat vanliga dödliga icke-MODOiter i Sverige.

Mattias Timander: Många envisas med att hylla Niskala och övriga backar till höger och vänster, och då främst för deras offensiva kvalitéer. Men att inte se Timmys kungligheter på isen (främst på egen planhalva - de defensiva kvalitéer han har) är skamligt. Han är ES klart bäste defensive back, och det kan ingen bortse från. Många har berättat (t ex Harald Lückner) om att Timmy kanske inte är en så stor ledare när det gäller snackandet, men att han "visar vilken ledare han är på isen". Det väger lika tungt som han själv.

Niklas Sundström: Prinsen av New York som i åratal har godtagit sin defensiva roll i NHL kom tillbaka till MODO och blev snabbt Kung av Övik, och det med all rätt. Inte konstigt att han tillsamamns med Hockeyguden Forsberg och kungen Näslund slog all världens poängrekord i JVM. Susse är en playmaker och passningsläggare av högsta rang. Match efter match har han serverat smörpass efter smörpass och varit stora "regissören" i mycket av det som resulterat i mål. Hård som sten utefter sargkanterna.

Per Svartvadet: Jag är trött på allt tjat om Jörgen Jönsson. Svarten är bästa kaptenen. Den perfekta ledaren som enligt tränare och spelare alltid vet hur han ska få igång eller lugna laget. Han visar sitt ledarskap genom både det han gör på isen och genom det han säger. Han stiger själv fram i viktiga lägen, och visar ett gigantiskt självförtroende. Mina kära vänner utan större hockeyintresse brukar alltid göra sig lustiga över hockeyspelares verbala förmåga när de ska intrevjuas, och ärligt talat får jag ibland hålla med dem. Men Kung Svarten är en fröjd att höra (och se) intervjuas. Hans ord är ristade i sten, och när han öppnar munnen så lyssnar man.

Förresten tror jag ingen i hela världen gnäller om jag lägger till Tobias Enström på listan. Det är helt otroligt hur han har utvecklats, och hans skridskoåkning är väl värd att hyllas. Alla tjatar om "vår näste Lidström" - Anton Strålman, men i mina ögon (färgade MODO-ögon? Nä fan) så är Enström lika bra han. Eller om jag lägger till Andreas Salomonsson? Visst, han missade stora delar av säsongen och kunde inte gå för fullt, men som alla vittnat om är han guld värd för laget när han finns med. Hans bländande skridskoåkning kan göra storverk och i sista finalmatchen var han riktigt bra. Eller Oscar Steen? Teknisk som få, och vilken avslutande finalmatch han gjorde! Eller kanske vilken spelare som helst?

***

Imorgon kommer Fröken Bitter. Hujeda mig!

***

Idag har jag gjort ett träningsschema. Det ska följas till punkt och pricka. Jag tror det där med att gå ut och träna stenhårt från början är underkastat. Jag tänker inte börja lite försiktigt och sedan trappa upp. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Ungefär som MODO gjorde och tog SM-guld.

I Härnösand firar de guld som man ska. Se, lär och njut!

Nu ska jag sätta igång med träningen och därefter väntar en skön dusch med peeling, ansiktsmask, hårinpackning och allmänt ompysslande. Efter att ha laddat batterierna blir det att ta itu med kurslitteraturen på 300 snarkiga sidor, och slutligen gäller det att börja städa.

Jäss jäss!

2007-apr-17 @ 16:22 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176814778_the_heart_of_hockey.html******************************************************* 

Leker i sanden gör bara ungar...

... Spelar i MODO gör bara KUNGAR!   

Som redan tjatats om var detta det största som hänt mig, och det säger en hel del det. Jag har varit, och kommer så vara, i en gigantisk jättebubbla och inget som egentligen kan uppfattas som negativt kommer kunna slå hål på den inom den närmaste tiden.

image36 
Som Herr Trötter uttryckte sig, så är detta ett guld för alla MODO:iter och det är hur härligt som helst att se spelarna hyllas med fansen och fira med dem. 


image37

Ja, jag skulle kunna posta hur mycket guuuuuld-bilder och länkar om detta som helst, men vad fan. Ni kan ju se, höra och läsa själva!

***

Även Fröken Bitter gratulerade igår MODO på sitt eget lilla bittra vis. Hennes cyniska kommentar var: "Det där vill jag inte höra något om. Jag är inte intresserad!" Efter att ha jag tiggt om ett litet grattis och bett henne komma med förslag på fyndiga rubriker om MODOs makalösa SM-guld kom det slutligen: "Domedagen är här. Rädda er om ni kan".

Man ska inte förkasta det där som skitsnack. Innerst inne menar hon faktiskt väl. Det är bara bitterheten över Timrås tragiska utgång ur slutspelet som sitter lite ivägen för att hon ska kunna glädjas fullt ut med oss MODO:iter, och med vår glädje över detta guldet kan vi ha överseende med henne och övriga dödliga.

Fröken Bitter har förresten tröttnat på att springa efter glasskillar, så istället har hon knåpat ihop en kontaktannons. Som tack för hennes oerhörda ansträngning för att gratta MODO igår, så publicerar jag den här. Givetvis i originalskick. Håll till godo:

Du, rike man i Arvika, finns du? Jag är vacker och normalt begåvad helt enligt utlåtande från psykiater efter noggranna kontroller. Jag söker dig i Arvika som är världsvan, tränar minst 4 gånger i veckan samt är en hejare på segling. Du skall tycka om att betala för dig, o c h mig när vi sysslar med aktiviteter som kostar pengar. Helst är du inte äldre än 18, och gärna med vissa drag från Brad Pitt eller Geroge Clooney. Nåja, inte om du är 18, för då får du gärna se ut som någon yngre mer släthyad kändis.. Som, t ex Jake Gyllenhal eller varför inte Orlando Bloom? Ser du inte ut som någon av dessa men ändå vill ha mig? Slanta upp några tusen och lägg dig under kniven..
Du får gärna spela hockey samt kunna sjunga och spela gitarr så att du så småning om kan skriva en låt tillägnad mig. Något som jag blir imponerad av är dyra bilar och shoppinturer där någon ger mig precis allt jag pekar på.
Låter det intressant? Den 18e April åker jag till Värmland och kommer under en tid att befinna mig där. Lämna ett avtryck i gästboken med kontaktuppgifter så bestämmer vi en träff.

Puss i ljumsken!


Du rike man som inte kan motstå denna ljuva lilla dam, skriv en kommentar så ska jag vidarebefodra ditt intresse till damen ifråga. Heter du förresten Kung Forsberg och inte bor i Arvika så kan du visa intresse för mig istället, och jag kräver inte ens att du spelar gitarr och sjunger för mig.

***

Nashvilles seger i förrgår var strålande, liksom The God Himself. Inatt är det åter dags och det är bara att hoppas att Nashville går samma öde till mötes som MODOs kungar har gjort.

***

Imorgon blir det att ta tag i studierna igen. Det och träningen var saker jag hade satt som "pant" (kan man ens säga så? Nåja, jag gör det för det är min blogg och jag gör som jag vill) på att MODO skulle vinna. Träningen har jag redan påbörjat med bra resultat och nu är det bara att plugga på. Med guldet som motivation kommer allt gå som en dans.

Dagens lista:
Dagens känsla: Fortsättning sedan igår: Total jävla lycka!!!
Dagens "klart för att bocka av från att-göra-listan": Ansökningarna till höstens kurser är klar. I stort sett vill säga. Imorgon kommer jag fundera fram till deadline på om jag verkligen ska ha det i den ordningen.
Dagens tvivlare: Den blonda häxan när jag dyrt och heligt lovade att dyka upp på universitetet imorgon (i tid och allt): "Pft, det tror jag först när jag ser det". Fy vad folk tvivlar jämt! Tvivlade på att MODO skulle ta guld och tvivlar på att jag inte ska komma till föreläsningarna imorgon. Jaja, gällande tvivlet om mig kanske det är lite befogat, men som sagt. MODOs bragd, detta guldet som man väntat på i 28 år (jag i snart 20 år), gör att man orkar med även jobbiga saker. Så jag ska minsann gå dit ska du se, Säffletösen!

Behöver jag nämna att MODO tar en självklar plats på Morran hissar-listan? Och att min pencillinkur och framförallt att Värmland blivit placerad här och inte i havet mellan Västernorrland och Finland går in på Morran dissar-listan? Nä, jag tänkte väl det. Jag är en skapligt förutsägbar person, jag.

***

Världens bästa MODO!

LYCKA! Fullständig jäkla lycka! Och då ska det ändå tilläggas att fredag den trettonde verkligen på alla vis var just fredag den trettonde med enormt hemska och jobbiga besked. Men det klart, något ska man väl ha att gnälla över.

Nu ska jag invänta Nashvilles match och njuuuuuuuuuta ytterligare av guld-hjältarnas bragd

.

2007-apr-16 @ 01:08 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176676376_leker_i_sanden_gr_bar.html 
*********************************************


 Världens bästa hjältar!

SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD!


image35

Världens största hjältar gjorde det de, och vi fans, drömt om så länge.

De fixade hem Guldet till Ö-vik och de gjorde det på bästa möjliga sätt. Lyckan är total och att se deras glädje när allt var klart var mäktigare än allt. Det slår till och med OS-gulden och det slår Colorados Stanley Cup-vinster. 
Det är större än något annat.


Det här är det absolut största jag varit med om, och jag har
 väntat på den här dagen i nästan 20 år.
Dagen med stort D. Matchen med stort M, och som man visste att det inte fanns en chans att MODO skulle förlora.

Jag älskar det här laget...! Den kämpaviljan, den glöden, den VILJAN!   
De är kungar allihop, och de var verkligen värda detta.  Jag har aldrig haft så ont i huvudet, min hals, min fot och min hand men jag älskar detta! Jag har nog aldrig mått så bra!!!

Det enda lilla jag skulle kunna gnälla på, som den cyniska person jag är, så är det ju att jag är här och inte i Ö-vik. Jag skulle ha varit i Ö-vik nu, och det skulle hela Sveriges (och världens) MODO:iter vara.

Nu ska jag fortsätta fira detta!

2007-apr-15 @ 02:55 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176597786_vrldens_bsta_hjltar.html
 
***********************************************

När andra tappar modet, stiger Kung Forsberg i höjden

Canal plus sänder Nashville-San Jose inatt klockan 02.00. Efter att jag sett den matchen ska jag sova och sedan vakna upp till en ny, viktig hockeydag. Mitt liv är allttså på topp.

Kung Forsberg, The One And Only. Alltid lika trevliga nhl.com och Larry Wigge hade en underbart bra artikel om The King. Se, läs och njut! Helt sant, helt underbart! Foppa är ett rovdjur av högsta rang i playoff-tider och han är en vinnare, och just denna egenskap är en av anledningarna som skiljer (och höjer) honom från många andra bra spelare. Det är en skillnad som skiljer kungar och Gudar åt.

image32 


Jag vet att jag tjatar om den mannen, jag vet det. Men låt mig göra det, för det är han värd. Gud Allsmäktig.

***

På måndag fyller världens bästa Timander 33 år, och alla vet då vad som skulle vara den geniala födelsedagspresenten.

***

Jag har mått betydligt bättre idag, i alla fall under eftermiddagen. Jag är stensäker på att det är hockeyn som är största anledningen till att jag blir bättre. De där pillrena däremot ger jag inte mycket för. Nu kan jag ju till och med få i mig dem utan några problem. Jag krossar dem, har i smulorna i en halv yoghurt, rör om och äter. Snabbt och enkelt. Så ska det väl inte vara med medicin? Jag ska gå på den här kuren i tio dagar, och jag tycker det känns helt okej. Alltså kan det inte vara någon bra medicin.

Vart håller Fröken Bitter hus? Vi måste planera hennes ankomst hit och jag måste få muntra/skrämma (?) upp henne med mitt psykopatiska brev.

Nu blir det Fråga Olle och sedan piller-knaprande. Ingen panodil har jag tagit idag heller. Gött mos!

2007-apr-11 @ 21:40 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176319110_slaget_om_stanley_cup.html

***********************************************
Och som de gjorde det!

Helt underbart!

image31


Sveriges bästa hjältar visade än en gång att det faktiskt ÄR hjältar. En kalasskön 5-1 seger i ett kokande Swedbank verkligen. MODO gjorde allt rätt, och framförallt gjorde de allt rätt hela matchen igenom. Stod upp bra för varandra, täckte skott (hoppas du såg det Wikegård!), jobbade på bra framför eget mål, spelade en härlig offensiv hockey och gick rätt på mål, tog vara på chanserna och levde verkligen upp till sitt rykte om att vara kungar på att kontra. Ett härligt tempo och tokbra prestationer av även de spelare som annars inte är de mest tongivande (vilket jobb Micke P gjorde, exempelvis!). Dessutom: spelarna man förväntar sig stordåd av match efter match gjorde även de vad de skulle. Ett skönt go matchen igenom. Som sagt: HJÄLTAR!

***

Det viktiga seminariet jag trodde vi skulle ha på måndag är visst på torsdag istället, och det innebär att chansen finns att jag möjligen skulle kunna åka upp på en sjunde och avgörande match i Ö-vik på måndag och sedan åka hem hit tillsammans med Fröken Bitter på onsdag. Hoppet lever!

***

För övrigt måste jag fundera på vad jag ska söka för kurser i höst. Sista ansökningsdag är nu på söndag och jag velar mellan Medie- och kommunikationsvetenskap C 20 poäng samt Journalistik A 10 poäng + Mediepraktik I 5 poäng + Mediepraktik II 5 poäng. Valet är jättesvårt och jag som till och med skulle ha svårt att bestämma mig för vilken sida jag skulle gå upp på om jag hade sängen fri från väggen på båda sidor, har förstås ett smärre helvete med att bestämma mig. Dock vet jag att jag alltid fattar det rätta beslutet så småningom. Det är väl bara att lita på den rätta känslan och köra på. Länge kvar till på söndag, trots allt.

Gällande skolan är det allvarligt talat dags att ta och reda upp mina två andra kurser nu. Det MÅSTE göras imorgon. Det, samt att beställa nya linser är morgondagens prio ett.

Dagens lista:
Dagens mål 1: Kung Timmy!
Dagens mål 2: Kung Micke P!
Dagens mål 3: Kung Döme!
Dagens mål 4: Kung Svartvadet!
Dagens mål 5: Kung Steen!

(Ja, ibland måste man få ändra på principer och köra på fem istället för tre).

Jag undrar om jag vågar träffa Lurke imorgon? Jag skulle behöva det, faktiskt. Detsamma med Murke. Mest skulle jag behöva att de kommer hit med snickerskakor som Lurke bakat åt mig. Det skulle nog få min feber att sjunka nästan lika mycket som den gjorde idag när glödheta MODO tände till.

Nu ska det städas och bytas lakan. Därefter ska jag mysa med lite Cosmo-läsning. Gonatt!

2007-apr-11 @ 00:53 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176243990_och_som_de_gjorde_det.html

*********************************************

Gamla inlägg: Hockey

Från gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

***********************************************
...Och ur kaoset hördes en röst som sade:

Le och var glad, ty det kan bli värre. O jag log, o jag var glad, och det blev värre.

Här har man smilat upp sig och gått och längtat efter att få se MODO-hjältarna i final. Jag har ignorerat mitt halsont och spenderat tiden åt att glädjas över saker istället. Men vad händer? Jo, nu har jag dragit på mig svår halsfluss som troligen också är körtelfeber. Jag var glad, och nu blev det så här.

Jag har feber, ont i halsen och örat, kan inte gapa/svälja och heller inte prata. Jag kommer inte att kunna åka upp och se MODO på torsdag och allt känns skit. Dessutom ska jag varje dag ha i mig tre gigantiskt stora antibiotikatabletter som gör att jag känner mig som en liten pillerknaprande galning i och med att jag måste krossa tabletterna innan och finmala delarna. Det är jag och Kung Salle som går på piller! Yeah!

Det enda jag kan sysselsätta mig med är att sitta här vid datorn eller se på TV eller läsa. Jag får inte anstränga mig, och sova går inte. Det blir det ännu värre av. Jag kan inte träffa folk, delvis på grund av smittorisken och delvis för att jag inte kan prata. Typiskt att det är just nu, när Lurke är här och allt. Bläääää!

Men, men. Har man Kung Forsberg som Gud så har man också inprogrammerat i sin hjärna att inget blir bättre av att gnälla, och att det bara är att kämpa på. Jag ska se till att tvinga mig själv in till Karlstad i slutet av veckan, inhandla kurslitteraturen och plugga som en liten galning under helgen. Dessutom ska jag ta tag i mina andra två kurser och försöka få någon ordning på dem.

Avalanche missar slutspelet och det bidrar förstås ännu mer till att det just nu känns riktigt tungt. Men Nashville ska ta sig an San Jose och jag hoppas på att Kung Forsberg visar tvivlarna att han fortfarande är Världens Bästa Hockeyspelare och att Joe Thornton inte har så mycket att säga till om i det långa loppet. Thornton är en gudabenådad spelare, inget snack om saken, men Kung Forsberg är och förblir The One And Only. Simple As that. Det vet jag och andra smarta människor. Nu ska även ni andra få se. Heja Nashville!


Med tanke på min kopiösa mängd timmar framför datorn nu, så lär det garanterat komma ett blogginlägg lite senare om Stanley Cup.

Just nu är det fullt fokus på finalmatch nummer fyra. 2-1 till LHC och MODO ska nu åter få visa att de är Sveriges största hjältar. Bara lite drygt fem timmar kvar nu! Jag räknar minuterna och går på nålar. Heja MODO!

image30 


Morran hissar: 3685 kronor tillbaka på skatten! Yes! Dessutom kom Cosmo idag! Yes!

Morran dissar: Wikegårds uttalande var riktigt töntigt. Nog för att Wikegård är en riktigt bra kommentator med stort hockeykunnande (även om han, eller ens någon, kan mäta sig med gudabenådade Calle Johansson!), men det där har han inte rättt i. MODO är hjältar, inget gnällag!

***

På tal om Calle Johansson. Jag har alltid varit lite betuttad i den mannen, och det blir bara mer och mer. Han är världens bästa expertkommentator, bättre än NHL-kommentatorerna till och med. Han vet verkligen vad han pratar om, och det är guld att få höra honom berätta om sina egna erfarenheter och hur det verkligen går till. Han är alltid 100 % ärlig, står för sina åsikter men är ändå ingen som kör över andra experters uttalanden om han anser dessa ha fel. Diplomatisk är istället ledordet. Kung är det rätta ordet. Han och Niklas Holmgren är tillsammans det mest kompletta radarparet som går att uppbringa när det gäller hockeykommentatorer.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa Cosmo och försöka få i mig en tablett.

Nedräkning till matchen börjar... Ohoo, det går framåt!

2007-apr-10 @ 13:52 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1176204208_och_ur_kaoset_hrdes_e.html

***********************************************MODO tog inte den snabbaste utan den bästa vägen

Och måndagen var helt ofattbart magnifik. SM-final! SM-final! SM-final! För guds skull, MODO-hjältarna ska spela FINAL!

Nåväl, lyckan över detta övergick i besvikelse, tårar och förtvivlan igår när jag upptäckte att även biljetterna till match fyra, och därmed andra hemmamatchen för MODO, hade släppts. Jag trodde att det endast var första (fredagens) hemmamatxh som skulle släppas, vilket resulterade i att jag istället för att sitta reda vvid ticnet kl 10.00 befann mig hos frisören.

Att gå från total lycka till enorm besvikelse när man sedan kommer hem efter en hård dags föreläsningar om vad-det-nu-var, och upptäcker att även tisdagens biljetter släppts och är slut är riktigt jobbigt och jag fick alla möjliga symtom. Ont i huvudet, magen, halsen och hjärtat.

Nu ligger hoppet, ja för det är ju det sista som överger oss MODO:iter, om att jag ska få se MODO spela final på följande:

* Att det blir en femte match.
* Att jag får tag på minst två biljetter (kanske fler?) när biljetterna släpps, det vill säga troligen onsdag morgon (det är det jag byggt planen på i alla fall).
* Att jag får tag på sista minuten-biljett upp till Sundsvall någon gång under onsdagen. Det vill säga samma dag.
* Att vi får tag på skjuts/buss tur och retur Övik och Fröken Bitter.
* Att jag skrapar ihop pengar till tågbiljett, ca 1000-1600 riksdaler, ca 500 till hockeybiljetterna, ca 300 kr i bensinpengar (minst).

Med hjälp av min ytterst begåvade mattehjärna räknar jag ut att detta blir 1800-2400 kr vilket jag då avrundar till 2000 kr i första hand. Redan nu förstår jag att detta innebär problem. Ännu lyckligare blir jag av det faktumet att det dessutom kommer bli svårt att få tag på biljetter. Oh, the future is so bright.

Men jaja, det måste ordna sig på något vis. Och även om jag verkligen, verkligen vill få se minst en final-match är det viktigaste så klart att detta år blir som 1979. Förutsättningarna är ju relativt goda för det. Inte bara för att MODO är ett lag med enbart kungar, utan också för att 1979 och 2007 hör ihop. Vi tar de två första siffrorna: 1 + 9 = 10. 10 * 2 (Ja, detta är ju andra SM-finalen för Herr Timmy) blir ju 20. Alltså har vi därmed en början till 2007. 7:an går ju automatiskt in så vi har alltså 20_7. Helt logiskt lägger man ju också ihop 1 + 9 (siffrorna längst ut) och vi får åter 10. Eftersom detta inte är MODOs första final så går ju 1:an automatiskt bort, och vi har alltså bara 0:an kvar och det blir med andra ord 2007. Med andra ord hänger dessa årtal ihop, och det är ju hur stort som helst!

Avs vann "måste-matchen" mot Calgary. Kanon! Men Nashville däremot är inne i en förlustsvit och Foppa fick åter gå av isen poänglös. Detta känns oerhört oroande och bådar inte gott inför slutspelet som börjar alldeles snart. Hjälp!

Nu är det inte länge kvar. SM-final! Heja MODO!

2007-apr-04 @ 17:33 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1175698475_modo_tog_inte_den_sna.html

***********************************************Is i hjärnan, eld i hjärtat

MODO - vilka hjältar de är! Och Kapten Svartvadet, vad ska man säga?

Söndagens makalösa vinst känns offatbart underbar och ger mig fortfarande gåshud och bara tanken på den gör att man känner total lycka. Att hjältarna sedan inleder dagens första semifinalsmatch mot HV 71 med en 4-1 vinst gör att lyckan nästintill svämmar över. Kung Susse var outstanding, fast tja... Det var väl ingen ovanlighet i och för sig.

Leker i sandlådan gör bara ungar, spelar i MODO gör bara kungar!

MODO har is i hjärnan och eld i hjärtat, precis som det ska vara. Läckert, läckert.

Enda mörka molnet på Morrans gigantiska himmel är just nu det faktumet att jag ser ut att missa varje semifinalsmatch på grund av skolan (plugg, plugg, plugg och inte en chans att kunna ta ledigt) samt den lilla detaljen att jag tänkte alldeles för sakta (ja, jag vet att det inte är någon ovanlighet, men jag jobbar på det!) och inte bokade biljett i tid. Därmen kan jag heller inte åka ner till Jönköping och se fredags-matchen. Hade jag bara varit gjord av pengar hade det kunnat lösa sig ändå kanske, men nu får jag helt enkelt hoppas på en final mellan MODO och FBk så jag har chansen att få se dem i slutspelet.

Skolan kan nog också räknas som ett litet mörkt mål, men bara ett litet. Jag vet ju av erfarenhet att allt jag förtar mig alltid ordnar sig på ett eller annat sätt. Just nu har vi ett grupparbete med skriftlig och muntlig redovisning med deadline den 29:e,  samt inlämning av hemtenta den 2:e april. Att jag inte ens börjat med hemtentan, och att vi i princip har 95 % av arbetet på grupparbetet kvar att göra behöver jag nog knappast informera om...Men, men, ny dag imorgon och då ska det sättas fart! Fredag rullat pengarna in och då blir det flera timmars pluggande, inhandling av kurslitteraturen (som behövs till hemtentan) samt shopping. Men då jag hädanefter ska bli sparsam blir det ynka 200 kr som Gina Tricot kommer tjäna på mig under fredagen.

Om man inte finner det jobbigt nog med grupparbete och hemtenta, så kan man alltid tänka på de två andra kurser jag läser. Lilla ambitiösa Morran läser ju 30 poäng istället för "normala" 20 poäng. De där 10 extra poängen, fördelade på två fempoängs-kurser har jag inte ens börjat på. För att göra det extra illa kan jag tillägga att jag inte ens har en endaste aning om vad jag ska göra i kurserna. Sånt känns ju bra. Det får mig att trilla ner på jorden lite grann.

Helt säkert har Canal plus något emot att jag sitter uppe och kollar NHL-matcher, för nu känns det som det var år och dagar sen de visade en match jag ville se. Vart tusan håller Nashville, Avalanche och Flyers vägen? I natt hoppas jag på en sisådär tre heta assist från Herr Hockeykungs klubba och kanske två mål också som grädden på moset.

Snart bär det av till USA, Washington närmare bestämt, för lilla J! Det känns förjävligt. I allmänhet för att jag kommer sakna henne, och i synnerhet eftersom det är orättvist. Inga kommentarer om att jag är en hemsk människa nu, tack. Och snälla Murke, kom inte med medhåll heller, du vet hur jag blir då. Haha!

Dagens lista:
Dagens bästa: Segern, så klart.
Dagens sämsta: Att jag kommer missa semifinalerna.
Dagens film: Jalla Jalla och Smala Sussie. (Observera att jag inte sett båda två, jag har enbart sett Jalla Jalla och utöver fimtittandet, hockeytittandet och hästarna har jag faktiskt hårdpluggat).

Jag hoppas Morris snart är spelklar igen!

Fröken Bitter ska ha en eloge och Dagens Ros för att hon är den bästa Talle-fjant jag känner och för att jag älskar henne fast (eller tack vare?) att påstår att jag är den största tönt hon känner. Ja, det är KÄRLEK på hög nivå, och jag hoppas allt kommer ordna sig för henne och det tror jag också det gör.

Jag har börjat komma igång med träningen riktigt bra nu, och det känns kanon. Eller ja, idag har det förstås bara blivit lite promenerande och lite enkel styrketräning i stallet eftersom jag tränat min mentala hälsa genom att se på MODO istället. Det 'r ett fullt godkänt avbräck från träning.

Nashledanou! Och på ren och skär svenska: Nu ska jag äta ägg! Tjo!

2007-mar-21 @ 23:17 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1174513556_is_i_hjrnan_eld_i_hjr.html

***********************************************6 timmar kvar...

Jag trodde matchen började 15.00, men sedan väcks jag av min underbare bror som undrar om matchen börjar 15 eller 17. Då går det upp för mig att hoppet trots allt kanske inte är ute. Jag piggnar snabbt till, tar på mig mina underbara (nästintill magiska, i alla fall var de det till pappa körde en av dem i tvättmaskin så den nu är storlek 34 ungefär) tofflor och rusade ner för att kolla. och jo då, matchen börjar ju 17.15! Vad tusan, här har jag oroat mig över att jobbet kommer krocka, helt i onödan. Där ser man. Man ska sluta börja sluta med det som annars är min specialitet - nämligen att dubbelkolla allt tusen gånger om. Där ser man att jag inte ska lyssna på andra, det blir bara fel.

Det innebär att jag kommer komma hem någon gång under första perioden, förhoppningsvis. Sen är det ut med linserna, ombyte till tur-trosorna nr 1 (tur-trosornas Rolls-Royce så att säga), ombyte till fynd-bh:n jag köpte på H&M i Challa för 49.50 inklusive trosor (fatta fyndet i det. Att den ser för tur med sig gör ju att man nästintill dör av kolossal lycka), på med "tur-slappis-linnet (lila, urtvättat och slappt. Perfekt för soff-aktiviteter såsom avgörande kvartsfinalsmatcher och andra gudomliga evenemang) och så klart mina turshorts som gör halva jobbet om inte mer och sen som pricken över i: Min hockeytröja som är knallgrön och gör att jag ser ut som en tragisk FBK:are när mans tår i MODOklacken i Färjestads Kaffe-låda. Nåväl, den för tur med sig så jag har inget annat val. Hellre ser jag ut som en efterbliven, dum idiot än att behöva självdö av sorg efter en match.

Hockeykungen var magisk inatt igen. Comeback och magisk. Och snart dags för Stanley Cup-slutspel. Livet känns kanon nu. Avalanche vann även de och även om jag litegrann ogillar Vancouver på grund av att de är konkurrenter till Avs, så är jag mer än överlycklig över att de pissade på Detroit inatt. Kanon. Vinst för Avs, vinst för Nashville, förlust för Philly (nåja... Uddamålet i alla fall, ingen utskåpning) och förlust för Detroit = fin utdelning. Det bästa är att Nashville nu återigen är ensamma ledare och Red Wings petades ner till fjärde plats. Mysigt!

Det är världens väder också. Tusan att jag ska jobba inne i en mörk sporthall. Nåväl. Heja MODO!

Någon lista blir det inte förrän i kväll, eller imorgon. Eller kanske inte alls. Vi får se hur det går för MODO sen.

Hissa och dissa kan jag dock göra.

Morran hissar: (gårdagens står sig fortfarande) samt mitt fina, nystädade rum.

Morran dissar: (gårdagens står sig fortfarande) samt att det inte finns några fler Dumle-klubbor i mitt hus. Tragiskt men sant.

Herregud, om sex timmar kommer pucken vara släppt! Och här sitter jag! HJÄLP!

Tjo!

2007-mar-18 @ 11:26 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1174212483_6_timmar_kvar.html

***********************************************Vad ska man säga?

LYCKA!

Helt ofattbar lycka när MODO vann matchen igår efter att den gått till femte perioden. 17 sekunder in i femte perioden drar Enström på ett slagskott (på pass från förra matchens matchvinnare Hedman) och segern för MODO är ett faktum. Enström stor matchhjälte och den glädjen hela MODO visade när alla hoppade in i plexit och visade glädje och lagkänsla a´la TV-pucksvinst eller ännu mer: SM-guld. Förhoppningsvis var det ett litet smakprov på vad som ska komma längre fram i vår... Vad kallar man sånt? Kolossal lagkänsla? Team spirit! Bland det vackraste som finns! LYCKA!

Visst, visst, MODO slog inte ut Timrå och är inte klara för fortsatt slutspel tack vare vinsten igår (men har ni en 2-1 ledning och två raka hemma) men just den där glädjen de visade upp när de vann, DEN gör en så ofattbart lycklig och allt känns plötsligt så kalasbra att man inte vet vart man ska ta vägen.

I övrigt har jag kommit på att Carl Bildt går in på listan som önskeperson att intervjua, näst efter The God och övriga stora hockeyspelare. Herr Bildt kommer dock som nummer ett på listan av andra människor än magnifika hockeyspelare. Anledningen är helt enkelt att det är så.

Vinst inatt för Flyers (japp, hör och häpna) och Nashville. Heja, heja. Avs spelade ej.

Jag vet inte riktigt, men inatt hade jag en diskussion med mig själv om vad jag tror på. Ja, utöver Hockeyguden himself då förstås. Jag har blivit kallad hedning vid ett flertal tillfällen och jag tror inte det är en någon stor osanning direkt. Men framförallt har jag nog konstaterat att jag är alldeles för cynisk, analyserande, och ifrågasättande för att jag ska kunna tro blint och fast på vad folk säger till mig, eller vad som står i tjocka böcker. (Dessutom läser jag bara pocketböcker av chicklitt-natur, så de där tjocka böckerna lägger jag inte ens någon möda på). Jag vet att många kommer ifrågasätta detta nu, men jag tänker vara kontroversiell nog att även påstå att jag är alldeles för intelligent dessutom för att tro på något högre väsen och totalt underkasta mig sånt där. Det är hockeyguden då, men i det fallet är det ju snarare min intelligens och analyseringsförmåga som bäddat för att jag ska ha förmågan att förstå allt det där och därmed kunna tillhöra den fagra skaran av modo:iter som lever och lär enligt modoismen.

Jag är inget fan av feminima killar, det är nog allmänt känt. Men att The Ark är ruggigt bra, det kan jag skriva under på alla dagar i veckan. Måns däremot är enbart dålig. Heja Sebastian.

Sen hejar jag på dig Lurke. Jag lider med dig och jag lyssnar när du vill. Kram!

Grattis till Murke som i helgen lyckats med följande bedrifter (i ordning utefter hur stor bedriften är):
1. Ringa och VÄCKA mig nattetid. Seriöst, vem har någonsin tidigare lyckats med det?! Dessutom fick hon mig nästan att få en hjärtattack (fast det är hon i och för sig inte ensam om, så det var ingen bedrift) då hon skriker: "Nu har det hänt!!!" Jag, sömningt och skräckslaget: "Hu?! Vadå?!" Murke: "Råttorna har bitit av nätverkssladden!" Ja, jag har aldrig påstått att Murke är särskilt bright eller har sinne för vad man ska kalla för katastrof eller inte. I Murkes värld ÄR det en katastrof att råttorna bitit av sladden eller att hon tappar bort sin 39.50 kronors-mössa från indiska.
2 Fixa en blogg. Jodå, det är en bedrift för henne. Att hon dessutom lyckades skriva ett inlägg, få panik över att det var borta och sedan hitta det igen genom att trycka på bakåt-knappen är en ännu större bedrift. Applåder!
3. Fått en lägenhet. Ja, bara man lägger på charmen så går det. jag sa ju det, pucko. Grattis! 

Helgens lista:
Hegens dummaste (eller tja, vad man nu ska säga...): David.
Helgens snällaste: För en gångs skull kvalar nog faktiskt jag själv in på listan. Motivering: Jag är inte lika elak som jag var när jag var liten (enligt mig själv. Fast å andra sidan kanske det är min moral som ändrat sig... Sånt är svårt att veta, men ja ja. Det är jag som bestämmer!)
Helgens snyggaste: Jag är så tragisk att jag sätter mig själv, här också. Vem skulle jag annars välja?

Jag måste också beklaga mig lite grann över att jag har beställt kläder och nu konstaterat att jag kommer få leva på noll och ingenting resten av månaden. Till saken hör då också att jag köpt en jacka till Mike, som jag ska betala åt honom. 500 spänn, när inte jag har några pengar. Ja, ni ser ju att jag faktiskt har gjort mig förtjänt av att bli "helgens snällaste". Jo, för "helgens dummaste" är som sagt upptagen.

Nu ska jag plocka disk, och vara ännu mer snäll.

Tjipp tjipp!

2007-mar-11 @ 15:46 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1173622054_vad_ska_man_sga.html

***********************************************Nu blir det drag i Gaylord Entertainment Center

Då var det klart då. Nu slipper det surras hit och dit, och jag tror bara det kan vara skönt för The Big One.

Jag har aldrig haft Nashville som något av mina favoritlag, men de var dock ett av mina önskemål (tillsamamns med framförallt Ankorna) när jag önskade vart han eventuellt skulle gå nu. Detroit, och även Dallas kändes som rent vidriga alternativ. Inte en chans att han, Colorado-mannen, skulle spela där. På lite samma sätt kände jag också inför Vancouver. Ett eastern-lag kändes heller inte troligt från Flyers sida.

Nashville är dock ett av NHLs-topplag och därmed känns det som en bra klubb för honom att gå till. Traden var antagligen det bästa för Flyers del, det enda sätt de garanterat kunde få ut något för honom med tanke på Foppas ovilja att skriva på kontrakt inför nästa säsong eftersom han inte vill lova något förrän han vet hur det känns med foten (vilket jag tycker är ett bra beslut av honom).

Att bli bortttradad känns väl antagligen lite sådär för honom just nu. Lojal som han tycker han nog att det är riktigt jobbigt att lämna Flyers och lagkamraterna nu, och även på det privata planet att lämna sina polare. Dessutom, att värma upp och göra sig redo inför match och sedan få beslutet bara sådär. Det är nog lite blandade känslor just nu för honom.

Men han verkar ändå nöjd med att komma till just Nashville, och nu får han chansen till att vinna en tredje Stanley Cup, vilket är det viktiga. Kariya känns som ett givet val av kedjekamrat. Tredjelänk vet jag inte riktigt. I ärlighetens namn har jag ingen superkoll på Nashville (men vad fan, jag får plugga på!), men Sullivan är väl kanske någon som kan tänkas passa. Dessutom tror jag han är högerskytt dessutom, vilket skulle vara en klar fördel för Kung Forsberg. Detta ska nog bli bra. Tänk bara PP med Timmonen! Dessutom borde Predators ha några möten kvar mot Detroit och Foppa får alltså chansen att spöa Zäta och compani igen. Hurra! Haha!

Dagens lista:
Dagens "att-göra": Plugga, plugga, plugga. IGEN. Film-sönderanalyserandet ska göras och bli färdigt. Dessutom har jag en hemtenta jag måste sätta igång med. Som om inte det var nog har jag dessutom två andra kurser att ta hand om. På en fredag! Suck.
Dagens väckning: Min underbara lilla bror som kom inrusande och skrek: "Det är klart nu! Det är klart nu!" Jag: "Anaheim eller Nashville?" Min underbare lilla bror: "Vad tror du?" Jag: "Jag vet inte. Förlorade Flyers?" Min underbare lilla bror: "Ja. Nashville. Hej då, nu ska jag till skolan." Efter det somnade jag om, och drömde nog nåt om Foppa och rovdjur eller något sånt.
Dagens återbesök: Nu är Prickan här igen. Mysigt!

Imorgon blir det FBK-MODO. Äntligen! Då ska jag ägna dagen åt att bara ha roligt och strunta i allt skolarbete jag har att göra. Söndagen ska jag slappa och sedan jobba (hockeymatch igen, yes!) och sedan plugga. Måndag blir det plugg hela dagen, liksom tisdag-torsdag. Fredag är deadline för hemtentan. Gött, min vecka är planerad för varje timme, och det enda är plugg, plugg, plugg. Snark.

Jag ska börja plugga nu med en endaste gång.

För övrigt har jag kommit på ytterligare en anledning till varför jag avgudar den mannen så mycket. Han är den enda karln som gör som jag säger, tycker och tänker. HOHO!

Tjipp, tjipp!

2007-feb-16 @ 15:07 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/160207140704_nu_blir_det_drag_i_gaylord_enter.html


***********************************************

Gamla inlägg: studier/jobb | journalistik | media


Från gamla bloggen, för att samla allt på ett ställe:

*************************************


Jag kör tvärtom

Istället för att ta hjälp av mina studier i mitt jobb, tar jag istället hjälp av mitt jobb för att lyckas med mina studier.

Det har blivit en heldag med jobb idag. Skönt verkligen, var länge sen jag jobbade nu. Förutom seriefotbollen har jag ägnat dagen åt att skriva om Kanot-VM, rallycross EM-deltävling samt en avslöjande nyhet gällande P92:ornas landslagstrupp i fotboll. Mer om detta imorgon.

En av kurserna jag funderar på att läsa i vår, Grafisk design A - Dagspressredigering, kräver viss vana i redigerarprogrammet QuarkXpress. Detta är tidigare något som jag sett som ett stort problem då detta program kostar flera tiotusen att inhandla (och nej det är inget man ber sin kompis om att få), men enligt en arbetskamrat ska det inte vara så svårt att lära sig med lite vilja och mycket övning och med lite hjälp. Därför tänkte jag prata med min chef och höra om möjligheten finns att jag skulle kunna få lära mig detta program under hösten och vintern, för att sedan ha bra, grundläggande kunskaper i programmet när jag söker till kursen.

---

För övrigt har jag för en tid sedan hittat en helt makalöst bra blogg. Jag har ju en förmåga att falla för människor som kan hantera skriftspråket, har bra musiksmak och dessutom är ruggigt humoristiska (gärna med en skön ton av ironi/sjärlvironi), och om bara den här mannen skriver så lite som ett enda litet positivt ord om Kung Forsberg eller MODO kommer jag ögonblickligen att inte bara höja honom till skyarna utan också låta honom sitta på trappstegen upp till Peter Forsbergs piedestal. Här skulle han då få sitta i sällskap med bland annat Bruce Springsteen, och jag antar att bara detta skulle vara skäl nog för att ge honom en liten vink om att Kung Forsberg är väl värd att få (minst) ett positivt ord i hans blogg.

Nåväl, detta är egentligen inget frieri, utan ett högst seriöst försök för att få upp ögonen på er så ni hittar denna magnifika blogg. Jag skrattar så jag tjuter, jag nickar och håller med så jag får nackspärr och jag njuter av språket och avundas träffsäkerheten han har i sin humor. Full pott vad gäller att plocka hem poäng!

---

Magnus Wernblom (äntligen hemma!) tyckte efter gårdagens internmatch att Kung Forsberg sett bra ut och att han inte hade sett ut att ha några problem med fötter eller händer. Att säga att jag svävar på små moln vore att underdriva.

Nu är det dags för sängen. Mitt försök att omvända dygnet fortsätter.

2007-aug-13 @ 01:54 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186959852_tjejklasser_fr_att_sl.html


*************************************


Det gäller att vara ute i tid...

Ja, det är väl så jag får resonera nu när jag sitter här och funderar på hur jag ska göra med mina studier. Trots att klockan är fyra på morgonen (natten, jag har ju ännu inte lagt mig) samt att jag har åtminstone hösten klar vad gäller pluggande. Men jag vill ha en bra utbildning, och därför sitter jag och kollar runt alla möjliga alternativ.

Detta är vad jag funderat på:
Hösten 2007: Medie- och Kommunikationsvetenskap C 20 poäng samt Journalistik A 10 poäng. Karlstads universitet.
Våren 2008: (Här finns flera alternativ, men dessa är nog bäst) Journalistik A - Presentationsteknik 5 poäng, Journalistik B - Rapportering i kris och konflikt 5 poäng, Grafisk design A - Dagspressredigering 5 poäng samt Grafisk design A - Webdesign 5 poäng och/eller Svenska språket A, 10 poäng. Mittuniversitetet.
Hösten 2008: Mediepraktik I+II 10 poäng, Karlstads universitet samt Kreativt skrivande A 20 poäng, Mittuniversitetet distanskurs.

Inklusive mina tidigare 45 poäng (Medie- och Kommunikationsvetenskap A+B) samt Medierna och makten 5 poäng skulle totalsumman av detta bli 125-135 poäng och jag skulle därmed ha en examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap, samtiidgt som jag också har 20 poäng journalistik, 15 poäng övrigt media /mediepraktik + medierna och makten), 10 poäng Grafisk design (varav en del inriktad mot redigering) samt 20-30 poäng Svenska (Kreativt skrivande, eventuellt Svenska språket). En skapligt okej utbildning ändå, om man ser till att jag inte direkt kan välja och vraka på grund av dåliga betyg.

Frågan är nu givetvis om mina betyg/högskoleprov skulle räcka till dessa utbildningar. Hoppas kan man.

Vidare skulle jag sedan våren 2009 kunna göra annat. Jobba, resa eller kanske plugga något annat vettigt för att sedan hösten 2009 förhoppningsvis komma in på ett ettårigt program på Mittuniversitetet för de som redan har en examen, men vill läsa journalistik. Denna utbildning skulle ge en ordentlig journalistikutbildning på 40 poäng, och jag skulle därmed efter avslutad utbildning ha 60 poäng både i Medie- och Kommunikationsvetenskap och Journalistik samt ha övriga lästa kurser som jag tror är betydelsefulla för ett framtida jobb som journalist.

Men, det gäller att det ska fungera också. Redan i höst kommer jag få det enormt kämpigt med två parallella kurser under en tio veckors period, och några garantier att jag ska komma in på varje kurs/program finns givetvis inte. Men då Journalistprogrammet känns relativt avlägset får jag försöka hitta lite andra vägar. Ett alternativ är också folkhögskola.

---

Nåja, dags för sängen nu kanske. Ska jobba på söndag och behöver verkligen vända dygnet. Eller vad tusan. Jag funderar på att sitta uppe nu och vara uppe hela dagen och sedan stupa i säng vid 21-tiden imorgon efter 34 timmars vakenhet. Vad fan, jag hatar sömn. Så sjukt onödigt (utom på morgonen då).

Hm... Jag tror jag försöker sova, trots allt.

2007-aug-11 @ 04:11 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1186796394_det_gller_att_vara_ut.html


*************************************Studier utan eftertanke är bortkastad tid

...eftertanke utan studier är farligt.
Konfucius

Jag vet inte hur jag ska göra i höst, och framförallt i vår, med pluggandet. I höst gäller i alla fall Medie- och Kommunikationsvetenskap C (30 hp), men jag funderar också på att läsa Journalistik A (15 hp) som jag också är antagen till.

Det skulle innebära att jag under tio veckor läser 200 procent, då båda dessa kurser går på helfart och det är frågan om jag fixar det. Journalistikkursen skulle i så fall gå parallellt med att jag skriver C-uppsats och det avskräckar en hel del. Med tanke på att helfart ska innebära upp till 8 timmars studier/dag (vilket jag dock aldrig upplevt behövs..., men ändå) så skulle det alltså bli 16 timmar. Mitt uppe i dessa 16 timmar ska jag också ha tid med hockeyn, hästarna och vänner och annat levnadsvärt. Att äta och sova skulle nog också fylla en funktion.

Om 16 timmar per dygn går åt till studier, och sedan hockey och hästarna, ja då är vi uppe i minst  4-6 timmar (vilket vi i detta fall räknar som fem timmar) och det är alltså totalt 21 timmar. Då har jag tre härliga timmar på mig att träffa vänner, göra allt annat och sova. Det negativa i detta är alltså att det låter som att det inte går. Det positiva är å andra sidan att ingenting är omöjligt och med Kung Forsberg som Gud så borde jag ha en chans att klara av det där, trots allt. Trevligt nog så bör jag heller inte behöva ägna hela 16 timmar åt studier.

I alla fall ska jag nog tacka ja till både Medie- och Kommunikation och Journalistik, och sedan bestämma mig under hösten efter att ha pratat med respektive ansvariga på kursen. Journalistiken drar inte igång förrän vecka
45,, så jag har ju ett tag på mig att bestämma mig.

Egentligen hade jag tänkt läsa C-kursen nu, och sedan Journalistik och Mediepraktik 1 + !! i vår, men nu kommer inte Mediepraktiken gå under våren. Det innebär att jag inte vet vad jag skulle läsa istället för de tio poängen Mediepraktik är på, och därför vill jag läsa även journalistik nu i höst och sedan se på kurser i Sundsvall till våren. Men ja... Det verkar också ställa till problem. Sundsvall har nämligen inte så mycket journalistikkurser till våren de heller. Hm...

Det krävs en jäkla eftertanke här.

---

Imorgon ska jag skicka iväg ett paket, och denna lilla detalj av dagen kommer på grund av brist på bussar i denna dumma stad att behöva ta cirka sju timmar. Kul värre. Nåja, största problemet är egentligen att packa det. Just nu ligger det i en skokartong, men jag behöver lite hockeytejp eller silvertjep för att få locket att sitta på ordentligt.

Men egentligen borde jag gå och lägga mig nu, och sova några timmar innan jag ska upp och iväg med paketet.  Huruvida det ligger någon sanningshalt i att Teemuu Selänne är på väg till Flyers kan jag ju faktiskt titta på imorgon istället.

Godnatt!

2007-jul-13 @ 02:09 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1184281422_studier_utan_eftertan.html


*************************************


Hockey, för enklare folk?

Claes Runheim skrev i fredagens Metro en kolumn om att "hockey skulle vara för enklare folk".

image85Att jag inte håller med är väl inte särskilt oväntat, men vad tycker ni andra?

Gällande hockey- respektive fotbollspelares kläder tycker jag inte alls har med saken att göra. Jag skulle gärna vända det hela åt att det (rent klädmässigt) är fotbollsspelarna som är "enklare" människor. För att börja med hockey som liten krävs en relativt stabil ekonomi, och det finns många barn och ungdomar som får sitt hockeyintresse stoppat på grund av familjens ekonomi, tyvärr. Men att spela fotboll kan de flesta göra. Det är en stor skillnad i kostnad mellan dessa sporter.

Kanske skulle man då kunna tänka sig att hockeyspelare kommer från familjer med bättre ekonomi, och att dessa därför inte har ett behov av att klä sig i dyra (men smaklösa. Jo, fotbollspelare klär sig smaklöst) kläder på det vis många (proffs)fotbollsspelare gör?

Nåväl, det är så klart att hårddra det hela, och som vanligt vill jag bara komma till saken. Och saken är att hockey inte är för enklare folk. Hockey är för de som är lite mer än de flesta andra., och bäst av dem alla är Peter Forsberg.

Så där, då har jag sagt det också. Idag igen.

Nu ska vi käka, därefter blir det enkätjobb igen. Gud vad vi längtar!

2007-maj-28 @ 12:42 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1180347968_hockey_fr_enklare_fol.html


*************************************Jag har blivit vuxen

Ja, jag grinade inte när HV gjorde sitt kvitteringsmål. Det är ett stort steg mot vuxenvärlden det. Att jag sedan grät glädjetårar och skrek och var allmänt i extas när Kung Susse gjorde underbara 2-1 är en helt annan sak. Världens lycka! MODO-hjärlatrna fixade fram en sjunde och avgörande match och nu är det bara att satsa fullt.

Det enda jag oroar mig för nu är Timmy. Det såg riktigt illa ut när han fick ledas av isen, men uppgifter på MODOs forum säger att Kanal 5 skriver att det inte ska vara någon fara och att elitseriens bästa back därför ska kunna spela på måndag. Jag hittade själv inte uppgifterna, men hoppas de är sanna.

Underbart roligt att äntligen ha Herr Salle tillbaka också! Yes, yes, yes! Dessutom vet jag att damer som Linda och Emma med all sannolikhet var i stor extas över det faktumet. Det kan man förstå!

***

Jag vet inte om jag ska ha MODO-loggan kvar som bakgrund på det blå. Det som talar för är så klart att det är MODO, det är ju av stor betydelse. Det som talar emot är att det kanske ser lite rörigt ut och dessutom gillas det inte av Fröken Bitter, och trots hennes osunda hockey-åsikter så litar jag på hennes omdöme.

Nå, vad säger ni?

***

Ikväll blir det jobb och plugg. Peter Nolander har debuterat i Tre Kronor så jag ska alldeles strax ringa upp honom och prata om det med honom. Han har haft en toppsäsong i Brynäs och är en riktigt duktig skridskoåkare som sällan ger bort något till motståndarlaget. Jag tycker det är jätteroligt att han nu fått chansen i Tre Kronor och jag hoppas det går fortsatt bra för honom. Utöver att han är en bra hockeyspelare är han en mycket ödmjuk person och oerhört trevlig att intervjua. Alltid lika trevlig, hjälpsam och lätt att prata med. Jag hoppas han om några år spelar i MODO. Där hör bra spelare hemma.

Mer hockey. AHC J20 har nu kvalificerat sig för J20 Elit, och det är oerhört stort här i Arvika. Stort grattis till dem!  Tränaren Urban är precis som Peter Nolander alltid lika trevlig och lätt att prata med, och honom ska jag också intrevjua lite senare. Just nu sitter laget och käkar och det kan man ju unna dem efter prestationen de gjort.

Efter intrevjuandet blir det att skriva ihop artiklar, maila in till tidningen och därefter sätta igång med några timmars pluggande innan läggdags. Imorgon ska jag upp tidigt igen för att åter sätta igång med pluggandet. Snark. Mitt tänkte schema är att ikväll hinna läsa litteraturen, Kommunikation och Organisation (jo då, den är preeecis lika rolig som den låter) samt sätta igång med att brainstorma fram lite brighta idéer att bygga hemtentan på. Redan nu känns det som hemtentan kommer bli en miserabel katastrof.

NHL inatt också ju. Jösses, jag har fullt upp!

***

Morran hissar: MODO som fixade en sjunde semifinal och Arvika HC som nu är klara för J20 Elit! BRA JOBBAT!

Morran dissar: Alla Dumle-kolorna är slut. Men yes liksom, verkligen. Vad ska jag nu göra för att lyckas ta mig igenom den aptrista litteraturen till hemtentan?

Imorgon tänker jag ägna dagen åt att skriva den jobbiga hemtentan, pyssla med Rufs och Tufs samt träna lite och sköta om mig själv. Hm.. Dagen låter inte så dum ändå, kanske.


Ulan ska tvättas och snyggas till, det är han värd. Även han håller på MODO och är överlycklig nu. Han för tur med sig och är mitt största lilla glädjeämne när han är på bra humör. Sötsötisen!

Nåväl, dags för telefonjobbande!

Tjing tjong!

2007-mar-31 @ 21:01 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/1175366325_jag_har_blivit_vuxen.html


*************************************Snart slut


Nu är redovisningen om skillnader och olikheter mellan massmedierna i USA och Sverige avklarad. Nu har jag en vecka utan föreläsningar! Dock betyder det knappast vila. Istället blir det plugg för att skriva salstenta den 17:e januari. Jag har lovat mig själv att börja plugga redan nu resten av denna veckan och inte sätta igång först på måndag. Förutom tentan har jag också ett arbete om länsstryrelsen, offentlighetsövning, att ordna. Jag missade redovisningen efterom jag vat uppe och såg MODO spöa Timrå och därför får jag väl skriva ihop någon slags kortare uppsats istället. Det gör jag med glädje. Snart är kursen slut, och man kan ta igen sig lite innan vårkursen startar.

Imorgon måste jag skriva två artiklar om Tom Allandh och Martin Borgs samt kommentera lite andra artiklar. Förhoppningsvis gör det att jag jag få Godkänt i min fempoängskurs. Det tillsammans med godkända resultat på uppgifterna jag hittils kämpat med senaste tiden (hemtenta, seminarium, redovisning) och kommande (salstenta och rapport länsstyrelsen) gör att jag kommer få 25 fina högskolepoäng!

Min artikel om damhockeyn såg förresten bättre ut i tryck än vad jag tyckte i måndags natt när jag mailade in den i panik. Det känns skönt.

Idag hade jag väntat mig hockey, men det blev inget av. Istället blir det troligen jobb med hockey-skrivande på söndag. Mycket hockey i jobbet nu, kanon!

Vad som är värre är förlusterna för Flyers och Avs natten till idag. Jag sov dåligt, och inte blev det bättre av att nattens storm gjorde att tågen krånglade så det blev en riktigt jobbig dag med lång väntan och hemska bussturer istället.

Veckan som kommer inför tentan nu måste jag se till att sova ordentligt. Och då menar jag att sova minst lika mycket som andra människor, kanske 6-8 timmar. Inte 2.

Idag var sista gången med bästa-jänkaren-ever dessutom. Det känns riktigt tungt. Jag och Stockholms-fjollan ska besöka honom på hans kontor, annars kommer vi dö av abstinens.

Det mest vettiga jag gjort idag, efter att jag kom hem från universitetet, är att ha räknat ut att Hockeyguden levt i mer än en miljard sekunder. Det säger dels något om hur vettigt allt som har med honom på ett eller annat sätt är för mig, dels vad lite jag fått gjort sen jag kom hem. En gigantisk huvudvärk efter allt stressande, noll sömn och noll mat (nej, en klunk vatten är inte lunch!) gjorde att jag sov i flera timmar efter att jag tagit in hästarna.

Det mest intressanta idag är att muslimer begravs på (eller säger man i?) en egen del av kyrkogården. Det hade jag ingen aning om, men eftersom jag är en sucker för saker jag inte har någon aning om och dessutom är Nicke Nyfikens tvillingsjäl så måste jag så klart ta reda på mer om det där. Inte för att det känns väsentligt, men ändå. Förresten, jag kom på att det är mer intressant att Jesse James blev skjuten med en Colt 45, och att det har lett till att man kallar en kombination av en fyra och en femma i poker för Jesse James. DET ska jag nog läsa mer om.

Det är en riktigt seg bloggdag idag, för jag har ingen inspiration, därav flummet (men nu har jag ju tvingat mig själv att blogga dagligen, så vad fan). Någon med inspiration och kärlek är Fröken Bitter. www.nogg.se/strindlundsokerkarleken Jag älskar den! Och jag ska fixa kärleken åt henne, det har jag lovat. Jag har redan ett offer på G. HOHO! Fast, jag måste prioritera mig själv i första hand, så är det ju. Min livsfilosofi har ju alltid varit att jag och Foppa kommer i första hand, bara vi klarar oss är det lugnt. Därför måste jag ju fixa kärleken åt mig själv först. Det har jag delvis redan gjort. Jag älskar min nya Friis Company- väska jag köpte häromdagen, samt ett par nya jeans. Materiell kärlek är så gott som likvärdig med annan kärlek. Dessutom har Hasse J förlängt sitt kontrakt med MODO. Det är äkta kärlek det! HELT UNDERBART! Och vadå, jag ska inte gnälla. Jag ska ju verkligen inte det. Faktiskt! Varför får jag alltid allt att låta så mycket värre än vad det är när det gäller mig?

Mr Tattoo är sjukt rolig, så är det ju bara. Idag hade han en monolog med sig själv om media-legendaren Silvio Berlusconis dotter. Även om det inte var tänkt så från hans sida blev det jäkligt roligt och jag tror jag skrattade konstant i tre timmar. Det är nog det jag ska se som största faran i mitt liv. Att skratta ihjäl mig.

Men vad fan, nu är kl 02.30 och jag som lovade mig själv att börja sova. Att sitta och skriva en blogg som dessutom inte alls är särskilt rolig att skriva för tillfället då jag inte är på blogghumör måste ju ses som en av de sämsta tänkbara saker att göra istället för att sova. Nä, jag ska gå och fixa mig och sen sova några timmar. Ska upp tidigt imorgon (trots att jag har hemstudier). Jag ska plugga till tentan, skriva artiklarna och kommentera 4 artiklar (så jag eveutuellt kan få Godkänt), rida, städa och betala räkningar. Det sistnämnda skulle ha gjorts för mer än en vecka sen. Givetvis.

Prickan sover. Jättesöt är hon, och stönigt envis. En hundvariant av mig!

Gällande Dagens lista kommer den imorgon, alltså lite senare under dagen. Jag orkar inte använda mig av fet stil nämligen och dessutom är jag både hungrig, trött och okoncentrerad. Men i alla fall skulle Foppa ha vunnit kategorin Dagens Hetaste (som även innebär Universums hetaste varje dag, nu, då, för alltid). Dock med lite kokurrens från heting-jänkaren, faktiskt! Ljumsken är i alla fall okej nu, och Gud spelar alltså imorgon. SKÖNT!

NU ska jag sova!

---

Spi dobre! Nashledanou!

2007-jan-11 @ 02:25 Originalinlägg: http://remrem.blogg.se/morran/110107012536_snart_slut.html***************************************************

Ändrat igen

Idén med att publicera om inläggen fungerar inte riktigt. Det blir för jobbigt och kommer bli alldeles för många inlägg. Dessutom bygger många av inläggen på tidigare inlägg i den andra bloggen.

Därför får det bli endast nya inlägg från och med nu, och så har jag istället länkat till alla gamla inlägg i länkarkivet.

Helst skulle jag vilja ha så att man kan klicka på kategorin Hockey (eller annan kategori) och få upp alla inlägg inom denna kategori, både nya som kommer skrivas och de gamla. Men jag har ingen aning om hur man praktiskt skulle kunna ordna detta.

Stockholmsfjollan, kan du gnugga geniknölarna och hjälpa? Eller någon annan person som är duktig på att bråka lite med datorn. Jag är det ju som bekant inte.

Fan, jag vill ha allt samlat på ett ställe. Klickar man på kategorin ska alla inlägg under den kategorin komma upp.

Dags för stallet nu!


Ny bloggadress

Efter att ha skrivit 200 inlägg här så har jag bestämt att helt fortsätta den bloggen på den här nya adressen istället. Anledningen är helt enkelt att få min aktiva blogg på en "huvuddomän" och inte som en underdomän som den varit tidigare.

Jag ska fixa så designen, länkar, kategorier och så vidare blir helt lika med tidigare bloggen, och ska dessutom flytta över en hel del gamla inlägg hit. Detta för att kategorierna ska fungera så bra som möjligt. Vill man exempelvis läsa inläggen om hockey ska man kunna läsa både de tidigare som gjordes i förra bloggen samt de nya som jag kommer skriva här. Det gamla inläggen kommer tyvärr få ett nytt datum (det datum de nu ompubliceras), men det riktiga datumet som de publicerades från början kommer finnas med.

Alla inlägg kommer så klart inte flyttas, men bloggarna kommer finnas kvar i sin helhet.

http://remrem.blogg.se/morran/ - Tidigare bloggen vars fortsättning från och med nu sker i denna blogg istället. De inlägg jag publicerar här på nya adressen och som har ett gammalt datum kommer från den bloggen och kan läsas även där.

http://remrem.blogg.se/ - Min första blogg. Ej längre aktiv, men kommer finnas kvar.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...