Sjukhusets försäljning av våfflor har reko...

2012-05-31_14_26 (MMS)

Sjukhusets försäljning av våfflor har rekordökat tack vare mig. Prova något nytt? Nej tack. Jag kör på säkra kort. Varierar dock mellan två olika sorters sylt - Morrans sätt att röra till i tillvaron.


Mina nya älsklingar är här!

De stora (exempelvis Roy Orbison, Bob Dylan, James Dean och Debbie Harry) har rännt omkring i Ray-Ban Wayfarer solglasögon sedan 50-talet. Så det är alltså ingen överraskning att jag hakar på tåget.

Tyvärr är originalet Wayfarer för stora för mig oavsett storlek, så jag tog New Wayfarer i stället. Om jag blev nöjd? OM jag blev! 

 
                                                                     
---

Övriga funderingar är om jag ska tona håret nu (hej då utväxt, men framför allt de dassiga längderna) eller om jag ska avvakta med det till solen har gjort sitt i sommar?

Den typen av tankar får extra svängrum nu när jag är operationssjukling. Jo, faktiskt är jag ju fortfarande det. Lite grann åtminstone. Avdelning: att suga på karamellen tills den är upplöst.

Gulligulligull till Morrmorrmorr!

Jag har och kommer att fortsätta med en rejäl utrensning av kläder. Därför (?) tyckte jag att det var lika bra att fylla garderoben med lite nytt:
Allt i På-gränsen-till-för-gulligt-men-precis-i-Morrans-smak! Eller har det passerat gränsen? Förhoppningsvis inte, då jag ju matchar detta ihop med mitt alltid lika ogulliga humör.

---

Morran hissar: Sjukhusets amerikanska våffla. Med massor av grädde och sylt. Muuuums!
Morran dissar: Betala räkningar. Suck och stön, finns det något tråkigare? Toppar listan tillsammans med att diska och tvätta.

Nu ska jag äta och sedan se näst sista avsnittet av Desperate Housewives. Ja, jag har redan sett det (efter mycket om och men gick det bra), men det känns faktiskt viktigt att se det igen. Speciellt eftersom det är ett så bra tillfälle att smocka i sig chokladmuffins till.

Betyg på veckan som "invalid"

Smärtan när jag satt/låg: 2 av 5 Morr
Smärtan när jag gick/böjde mig: 5 av 5 Morr
Smärtan när jag hostade/skrattade: 10 av 5 Morr
Alla cookies som jag tröstätit: 5 av 5 Morr
Bankomatens daltande med mig: 5 av 5 Morr
Mästers daltande med mig: 0 av 5 Morr
Majks daltande med mig: 3 av 5 Morr
Veckans avsnitt av Grey´s Anatomy: 4 av 5 Morr
Att ha en bra anledning till att inte behöva doppa sig i svinkalla sjön trots att alla påstår att det är såååå varmt: 5 av 5 Morr
Besvikelsen över att Murke inte bjöd på tårta: 5 av 5 Morr
Nöjdheten när Murke, Ems och Nattugglan ojade sig över mina ärr: 7 av 5 Morr
Murkes smoothie: 5 av 5 Morr
Glassarna: 3 av 5 Morr
Tröttheten: 4 av 5 Morr
Rastlösheten: 5 av 5 Morr

Men nu har det gått sex dagar och jag mår betydligt bättre! Tur det, så att jag orkar fylla på Pepsi själv. Tror alla tröttnat på att vara min betjänt?

Ni får fortsätta att njuta av Morran-magin

Japp! Som synes blev det ingen avfärd från sjukhuset i likbil för min del. Dock ej heller limousine. Jag fick nöja mig med rullstol, som den urgulliga personalen envisades med trots att jag ju i det närmaste var fit fot fight för att springa en mara, ut till bilen.

Fick åka hem strax efter klockan 18 och enda sortin var att jag var alldeles för groggy och trött för att orka trycka i mig fika hos Murke. Min kära vän har dock lovat att jag får en ny chans till helgen.

Hur jag mår nu? Skallen är klar, magen lite värre. Låtsas att det är en krigsskada och tycker att det känns helt okej. Men ska sanningen fram är det faktiskt synd om mig! 

Mest tråkigt är ju dock att Mäster stal en del av uppmärksamheten genom att själv få åka in till akuten i går morse och helt fräckt sno åt sig av min omvårdnad. Tänk om folk kunde hålla sig till att bryta armen på dagar som inte är vigda åt mig?

---

Väldigt fint av Tomas Pettersson i Expressen om Arne Hegerfors sista dag på jobbet. Men jag håller tummarna för att Arne får göra ett eller annat inhopp.

---

Los Angeles fortsätter resan mot Lord Stanleys buckla. Jag håller tummarna att resan går hela vägen.

Dags för att bli sprättad

Nu åker jag in till sjukhuset. Vi får se om jag åker därifrån i vanlig personbil eller om det blir likbil. Eller kanske limousine?

Har alltså inga större förväntningar på den här operationen, men det skulle vara roligt att överleva. Murke fyller nämligen 25 år i dag (stort grattis, mitt älskade heroin!) och bjuder på födelsedagsfika med stort F.

Ja, och sen är det ju så roligt att leva i allmänhet, menar jag.

Vi hörs! (Förhoppningsvis. Hoppas ni märker min panik och håller tummarna för mig!)

Grattis till guldet, Malkin!

Som väntat blev det guld till Ryssland efter finalen mellan Ryssland och Ryssland (eh jag menar Slovakien). Ska dock erkänna att jag gapade ganska länge efter att Slovakien tagit ledningen med drygt minuten spelad. Men sedan blev det som förväntat, rena barnleken för ryssarna.

Jag är inget Ryssland-fan, men måste ändå hylla deras underbara spel. Det var många stunder hockeypropaganda på hög nivå.

Sedan har turneringens stora behållning varit Evgeni Malkin, och därför var det extra kul att han också satte det sista målet som pricken över i.

---

Har Alexander Semin alltid stavats Alexander Siomin i svensk media (precis som Ovetjkin i stället för Ovechkin), eller är det först på senare tid? Nåja, jag kommer i alla fall att fortsätta skriva Semin, för annars går ju ett av århundrates roligaste skämt bort:
Alexander Semin och Henrik Sedin hade köpt varsin tröja.
Alexander: Se min!
Henrik: Ja, se din!


Hahahaha!!! Kanske ett av Herr Trötters bästa någonsin?!

---

Fin hyllning av Pavol Demitra som slovakerna genom Zdeno Chara gjorde när matchen var slut. 5 av 5 Morr på det.

--- 

Så, då ska jag fortsätta se älskade Bridget Jones. Finns inget bättre sätt att avsluta en söndag (eller vilken dag som helst, för den delen).

Finns det något sötare?

(Skulle vara min brorsdotter och jag själv då...)

Kolla in den här underbart söta lilla krabaten som bor granne med min farmor:

En ponnyfölis på ett par veckor som enligt farmor är en riktig liten vildbuse som kör ordentliga race varje dag. En fölis helt i min smak!


                             Alla hockeybedrövelsers dag?

Är det det vi är på väg mot? Hittills har samtliga kvartsfinaler gått mig emot, och nu ligger Tre Kronor under.

Men oj! Så kliver Zäta fram och reducerar! Vänder det nu?!

Sista avsnittet av Desperate HousewivesJag har älskat den här serien, från början till slut. Ja, den var bättre förr, men jag har aldrig tappat intresset att följa avsnitt efter avsnitt sedan 2004. Det har till och med hänt att jag offrat hockeymatcher för att hinna se hela avsnittet.

Och nu är det slut.

Eller ja, inte helt. För när jag myste ner mig med popcorn, cookies och Pepsi för att njuta av det absolut sista avsnittet (dubbelavsnitt) kunde det förstås inte sluta annat än med misär. Efter ett konstant leende avsnittet igenom tvärstannade det med nio minuter kvar. Slutet uteblev.

Så här ligger jag nu. Med nio minuter från upplösningen. Desperat. Med ett jävla vansinnigt humör. VAAAAAAAAAA!!!

Recension: Chocomania Body Scrub                                                                  Kalorifri choklad...

Vad: The Body Shop Chocomania Body scrub, kroppsskrubb.
Om produkten: "Chokladdoftande sockerskrubb som innehåller 47% kakaosmör. Chocomania Body Scrub ger huden en sammetslen och mjuk yta. Ljuvligt doftande!"
Pris: 195 kronor/200 ml.

Effekten är bra, absolut väl godkänd, om än kanske inte i absoluta toppklass (men det förväntar jag mig inte heller till det här priset). Huden blir mjuk och len, får lite mer lyster och känns fräsch och inte på något vis torr. Jättebra! 

Och vad som är ännu bättre är att det inte bara är effekten utan också under "processen" som jag blir imponerad. För det är helt underbart att skrubba sig med den här!

Skrubben ser ut som kladdkakesmet och även om det är en framkallad doft så tycker jag faktiskt att den är supergod. Den blir inte alls för mycket för mig som är anti starka dofter. Efteråt håller den sig kvar bara tillräckligt för att kunna anas, inte så att den tar över allt. Mums!

Jag har känslig hy som absolut inte tål stora, hårda korn. Denna har många små korn och blir inte för hård och rivig utan alldeles lagom. Dessutom går den lätt att skölja av. Doften är som sagt helt underbar och det är en ren njutning att använda den här skrubben. Och ja, det är omöjligt att inte bli galet sugen på kladdkaka...

Men jag kan ändå tycka att det saknas lite för att den ska få full pott (Mrs Aldrig Helt Nöjd har talat...). Den hade kunnat vara drygare. Som det är nu känns det som att 200 ml inte räcker till många gånger. Minus också för den runda burken som blir hal och är omöjlig att öppna i duschen med blöta händer.

Betyg: 4 av 5 Morr

Hyllas det som hyllas bör

Nu när jag livat i gång blogglusten igen har jag också kommit på att jag vill ha en ny kategori: veckans favoriter. Lite av motsatsen till Morran morrar. Det kan vara produkter, personer, musik, filmer, mat, böcker, kläder, händelser och så vidare som jag tycker om och som just den veckan eller för alltid kvalar in som mina favoriter. 

Och bäst av allt? Inga långa utläggningar utan bara lite inspiration och hedersam hyllning.

Först ut:Obs! Mutor i form av choklad, chips, fjäsk med mera kan användas för att kvala in här! Sätt i gång!
                                    


Philly, Philly, Philly

Det var det. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Ja, jag är lite bitter även om det inte kom som någon överraskning. Hela laget föll i andra rundan. Kanske hade Philadelphia hållt sig kvar om min farmor stått mellan stolparna. Och vad hände med exempelvis Giroux och Jagr? Skador? Slitna efter den tuffa serien mot Penguins? Nåja, hur som helst, stort grattis till Devils som spelat grymt.

Erik Gustafsson har tydligen fått nej till VM-spel, likaså Andreas LiljaNicklas Grossman är dock välkommen. Jag hade inte haft något alls emot att se Gustafsson i truppen, speciellt inte eftersom att han verkade väldigt sugen, men om Grossman känner sig motiverad och fräsch är det förstås han som ska in. 

Och just det, jag saknar mitt hår.


Åh herre min gud!

Jag fick ett infall. Tänkte "nu jävlar". Satte mig, lutade mig bakåt, vägrade att ångra mig. Och så sa jag "ta ordentligt". Då gjorde hon det.

Nu sitter jag här med 10-15 centimeter, minst, kortare hår. Känner mig inte som jag. Känner mig mindre morrig och smolken i bägaren är helt klart att jag på de timmar sedan jag lämnade frisörstolen hunnit se minst två personer med längre hår än vad jag har.

Men lugn, jag klarar nog det här också.  


                               10-15 centimeter kortare, men tusen gånger fräschare.

Pizza i stället för turtrosor

Jaha, hockeyn skulle ses tillsammans med Mäster och det skulle ätas pizza till. Så var det tänkt. Men Mäster bangade och jag fick nöja mig med mitt eget sällskap. Väldigt trivsamt, alltså.

I takt med pizzatuggandet fick jag njuta av riktigt bra spel och för varje tugga jag tog, desto snyggare tror jag att målen blev. Tre Kronors spel var en fröjd och det kändes väldigt lovande att se den intensiteten i en sådan här match.

Men sedan blev jag mätt och tyckte att det fick räcka med pizza. Där och då var det ungefär halva matchen kvar och det verkade Danmark ha koll på, medan Sverige tycktes tro att det var klart. Ja, något var det i alla fall som gjorde att andra halvan blev en besvikelse. Synd på en sådan avslutning, men faktiskt kan jag leva med det när jag har den första halvan färsk i minnet. 

---

Det tar emot, men även en enögd MODO:it som jag får erkänna att Henrik Zetterberg imponerar. Allra mest imponerande var kanske hur han, som etablerad storspelare, tar pucken och ger den till Jonas Brodin. En gest som kanske till och med får mig att prata gott om honom i fortsättningen.   

---

Och nu har väl Jhonas Enroth gjort sitt mellan stolparna?

---

Flyers är på väg ut. Ja, det kanske inte är någon överraskning eftersom de lika gärna hade kunnat ha min farmor i mål – men jag tycker ändå att det svider. Nu vill jag se Kings ta hem det här.

---

Dags att avrunda kvällen med senaste avsnittet av Desperate Housewives. Om det vill fungera vill säga. Efter detta är det bara två avsnitt kvar av serien. Döööööööööööör.

Är ju alltid bra att handla inför framtiden...

Hööks hade tre saker jag väldigt, väldigt gärna ville ha. Hööks ligger cirka 700 meter från mig. Och jag har ju, i sedvanlig ordning, varit väldigt duktig senaste tiden. Som pricken över i (ett tecken?!) var det dessutom 10 procent rabatt just nu. Så vad säger ni? Visst var väl det här värt att köpa?                                                                 139 kronor

Pannband som är som gjorda för en framtida Morr-häst! Okej, de är inte svängda och de är aningen tunna. Men det kan jag leva med.


                                                       Från 299 kronor

Den här är ju fraktiskt brukbar även utan häst. Därmed bra köp, tänker jag.

---

Firade valborg på sjukhuset i går. Det finns en avdelning som heter Lekterapi och som egentligen är tänkt för barn. Men även vuxna har stor glädje i att spela pingis, fotboll, bordshockey, dart, leka med riddare, leka doktor och så vidare. Vi hade väldigt roligt, även om Majk genom fusk vann samtliga pingismatcher.

---

Nä, nu kanske jag skulle få i mig lite mat innan det är dags för jobb. Adios!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...