Jag hade nog gissat på Börje...

Ska jag vara helt ärlig kan jag säga att jag faktiskt tyckte att det var lite väl mycket att vänta sig att Kung Forsberg skulle döpa sin son till Morran eller Marie. Men likväl tyckte Morran att kronprinsens namn åtminstone skulle ha någon typ av koppling till Kung Forsbergs största dyrkare.
 
Men... Lennox har ingen koppling. Inte ens med mina associationskedjor som är berömda för att lyckas få ihop vad som helst.
 
Hur som helst... Lennox Forsberg är alltså namnet på ryggen av tröjan jag ska bo i om si sådär 20 år. Jag skulle ljuga om jag sa att det var precis det jag hade gissat på. Eller att det är det finaste namn jag har hört.
 
Morran hissar: Att jag är ledig den dagen Rolf-Göran Bengtsson ska ta OS-guld.
Morran dissar: Mama´s pizzeria, Bergvik. Mycket kan jag förlåta, men att få ananas på pizzan när jag sagt till att jag INTE vill ha det, nej där är gränsen passerad sedan länge. Hur kan det vara så svårt att missta "...Utan ananas, tack!", för "...Utan sås, tack!"?.

Inglourious Basterds

                                                                                                                                                       Bild: Länk
 
Som självutnämnd skalperings-drottning var Inglourious Basterds förstås en film som föll Morran i smaken. Även om jag först hade mina tvivel. Har man gått i Mästers skola tycker man om filmer om andra världskriget – så är det bara.
 
Men är man ett morrigt väsen är man också känd för att vara livrädd för våld och äckel. En typisk fegis som både tittar bort och skriker i högan sky så fort minsta kniv visas upp. Dessutom är jag en av de typ tio personer i hela vida världen som inte tycker att Brad Pitt är det bästa som finns. Så ja, jag var lite osäker först.
 
Men ibland vill man se något trots att man befarar att man kommer att titta på film cirka 5 procent och de övriga 95 procenten ner i godisskålen. Dessutom är ju jag en sann diplomat (hehe. Hehehe... Hahaha! Nä, vänta, jag var inte klar där. HA HA HA! Jag, diplomatisk? HAHAHA!!!) som är känd för att bry mig mer om sällskapet än själva filmen och därmed utan problem trotsar rädslan till förmån för att i diplomatisk anda ta in andras idéer.
 
Så därför var det med spänd förväntan jag såg det här mästerverket. Och oj vad glad jag är för det!
 
          
                                                   Hans Landa, iskall i alla lägen.
 
För det första föll jag direkt som en fura för Christop Waltz insats och karaktär. En sån där omänskligt obehagligt vidrig typ som man ändå inte kan låta bli att älska, ja lite som Morran en tidigt morgon helt enkelt.  
 
Sedan är hela filmen ett mästerverk. Foto (gud vad snygg filmen är!), musik, skådespeleri och flirtandet med The Searchers (en av mina absoluta favoritfilmer) gör mig helt kär. Från början till slut är den sjukt rå, brutal, rak och sinnessjukt rolig. Ja, precis som Morran vilken tid som helst på dygnet, faktiskt.

 

Vi tar väl och sammanfattar detta och betygsätter. Funderade först på om jag skulle snåla lite, men nä. Varför ska man göra det? Filmen förtjänar faktiskt full pott.

 

Betyg: 5 av 5 Morr!

 

...Och 5 av 5 Morr är också vad som blir betyget på MODO:s nya matchställ. Grymt snyggt, klassiskt och stilrent!


H&M kan man lita på

Jo men sa jag inte det, att jag ville ha en enkel hair cuff i guld? Och att jag ville köpa från en nätbutik jag redan känner till. Då kommer H&M med sina höstnyheter – och givetvis har jätten hört mina desperata böner!
                                                    Finns i guld och silver, 39,50 kr/st
 
H&M kan var verkligen lita på. Inte nog med att jag nu får en i guld, jag tog också med en i silver. Det gäller ju att passa på, ni vet...
 
Någon man däremot inte kan lita på är tydligen mig. Var det inte jag som hade köpstopp? Tydligen inte länge. Fast det klart. Man kan alltid lita på att det aldrig går att lita på mig. Alltid något.

The fighter still remains

Världens sötaste lilla fighter kämpar på! Nu har vi kommit hem från Göteborg och det har varit jättekul att få träffa den lilla kämpen och hennes föräldrar. En helmysig familje-tripp, helt enkelt. Men också med mycket tungt som lägger sig över också, förstås.
 
Jag hann tyvärr inte berätta tillräckligt för min lilla ögonsten om Kung Forsberg (vi firade förstås hans stora dag i går med Oreo-glass och hallon) och Zeb Macahan, men jag lovade henne att vi får ta det när hon får komma hem till Värmland igen. Vilket jag hoppas blir snart, annars är ju risken att hon börjar prata göteborgska?!
 
                                                         Ronald McDonald Hus
 
                        
 
                        
                                                     Majk, Sola och lilla Noomi-nom.
 
Majk, Mäster, Bankomaten och Sola tillsammans med lilla kämpen som ligger i vagnen och vilar.
 
Sjukhuset som är större än hela Arvika Big City och bara är för unga.
 
På en annan avdelning ligger bland annat en liten kille på drygt 2 år som väntar på ett nytt hjärta. Tiden tickar snabbt i väg och tidsperioden det handlar om är dagar och veckor – inte år. När ett hjärta väl finns att få är det bara timmar det handlar om.
 
Killen och hans föräldrar måste vara enormt starka och jag håller alla tummar för att det ska gå bra. Jag vet hur tufft det är för vår lilla ögonsten, och då kan man bara tänka på hur det är att ha ett barn där det rör sig om en så tuff väntan som den här familjen har. Och hur mycket jobbiga tankar som kommer när man tvingas vänta på att ett annat barn ska dö för att sitt eget ska kunna räddas.
 
Som en liten uppmaning: om du vill donera efter din död – se till att informera om det redan NU! Organ ska inte gå till spillo för att ingen vet om den avlidne vill donera eller inte.
 
 Och lite (mindre seriösa) bilder från Instagram:
 
[ @ ]morran_mrsforsberg På väg till Göteborg! :)
 
För övrigt min FÖRSTA bild på Instagram. Hade bara hunnit cirka sex kilometer innan bilden knäpptes.
Mäster: "Tar du kort på DIG SJÄLV?! Jävlar vad egenkär!"
Jag: "Ja, vad skulle jag annars ta på?"
Mäster: "Mig!!!"
Jag: "..."
 
 
Vänster: [ @ ]morran_mrsforsberg Ute på promenad med noomi-nom och hennes undersåtar.
Höger: [ @ ]morran_mrsforsberg Vägen ut ur göteborg är inte helt lätt när mannen som kör a) inte kan höger och vänster, b) har ett hetsigt humör.
 
Morran hissar 1: Personalen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det jobb de gör ska de ha all heder för!
Morran hissar 2: Ronald McDonald Hus. Ingen familj vill ha anledning att få bo där, men är man drabbad så är Ronald Mcdonald Hus jättebra. Enormt betydelsefullt under sjukdomstiden och med största sannolikhet något familjen minns med tacksamhet resten av livet. 
Morran hissar 3: Tösse-macken. Ångrar väldigt mycket att jag inte köpte upp en hel pall med sourcream-chips, för här hittade jag nämligen de bästa chipsen sedan i alla fall 2008. De smakade precis som förr!
Morran dissar: Linbanan. Så himla dålig fart!
 
Mäster var förstås i sitt ässe under resans gång. Nu har ju han (som tur är) ingen blogg, men jag kan ändå dela med mig lite av hans syn på resan. Här är hans höjdpunkter:
1. När det äntligen blev 110-väg i stället för 50.
2. Den gigantiska korvhyllan på Ica Maxi i Partille (ja, för där hamnade vi. Kan berätta att Partille består av världens brantaste uppförsbacke, en massa små söta hus med blommor, världens brantaste nedförsbacke och världens mest komplicerade köpcentrum).
3. Komma hem till korv och bröd – katten.
 
Så, nu ska jagäta världens godaste mat (kock: Bankomaten) och sedan slänga mig i duschen och fixa till mig inför kvällens trevligheter. Adios amigos!

Morran som barnuppfostrare

Nu är det bara en jobbkväll kvar och sedan är jag ledig i tre sammanhängande dagar. I morgon ska jag träffa Lurke (så efterlängtat!) en snabbis på morgonen, göra ännu en ny synundersökning (stammis där tack vare dessa bångstyriga million dollars-ögonen jag besitter) och vid lunch susar jag och Mäster iväg till Göteborg.
 
Ska göra framför allt två saker: pussa lilla fightern och läsa godnattsaga för henne om Kung Forsberg och Zeb Macahan. Hon ska få höra allt om männen, myterna, legenderna och jag lovar att hon inte kommer att behöva gå miste om någon information om världens bästa hockeyspelare. 
 
Hon behöver en rejäl hockeydos nu. Jag är nämligen rädd att den där ungen annars kommer att bli för insnöad på fotboll i stället för hockey – och det får inte hända!  
 
                    
                                                                Glad Morr!

Lite tankar så här en lördagsnatt...

... Tror nog att Goldfinger är en av de bästa Bond-filmerna.
 
... Vad mycket mer öppen jag var i bloggen när jag nyss hade gått över till den här från den gamla. Avdelning: allt var inte bättre förr.
 
... Vart tog Anson Carter vägen?
 
... Kommer jag ens att använda Instagram?
 
... Vill verkligen ha en hair cuff. En sådan simpel, i guld. Och jag vill beställa från en nätbutik jag känner till. Två saker som inte helt går ihop, tyvärr.
 
... Jag är faktiskt inte helt superduperjättesugen på att jobba i morgon.
 
... Vad heter egentligen tronarvingen? Kung Forsberg har varit pappa i mer än en månad men jag har ingen aning om vad The God jr faktiskt heter.
 
... Behöver jag en ny kamera eller inte?
 
... Jag måste lära mig att ladda The Crow där jag sitter så jag slipper resa mig ur soffan och chipskoman när det kommer sms.
 
... Mina naglar växer som ogräs medan min hy är helt i krig med sig själv (eller mitt hår). Är det liksom så att de tar ut varandra och att naglarna stjäl allt från resten av kroppen? Och hur gör man i så fall för att ändra på kroppens prioriteringsförmåga?
 
... Kan verkligen inte släppa besvikelsen över att OLW gjort om sourcream and onion chipsen fem miljarder gånger – och att de blivit så mycket sämre för varje gång. Gå tillbaka till hur de smakade före 2008, tack.
 
... Känns lite pinsamt att jag tydligen har koll på årtal i chipshistoria. Ett ämne som säkert aldrig kommer att göra mig till vare sig världspresident eller vinnare i TP. Helt meningslös kunskap, alltså.
 
... Okej, en snabb googling säger att Herr Carter faktiskt la av redan 2008. Avdelning: uppdaterad Morran de luxe.

Mysig lördag

Efter en lugn och härlig dag med grillning, nostalgi-biltur och kattmys i världens mest schizofrena väder (gassande solsken, spöregn, blåsigt och kallt om vartannat) har jag nu bänkat mig i soffan med chips, dipp och så klart Pepsi. Har en hög med tidningar och film och ska inte göra annat än att ta det lugnt.
 
I morgon väntar jobb och nästa vecka är det mer jobb och Göteborg som står på schemat. Laddar inför det redan nu.
 
Och just det: Jag har skaffat Instagram! Morran_mrsforsberg heter jag, så klart. Och jag förstår ingenting, så klart.
 
 

Jag har blivit glassoman

Inne på Ica. En tisdag. Mycket folk och allmänt irriterande. Då bara smäller det till och guds gåva till Morran finns där: Carte d’Or Oreo. Alltså glass med oreo!!! Världens bästa uppfinning?!
 
Och så visar det sig att Ems redan hade smakat på detta underverk, och inte hade några 10 av 5 Morr att ge i betyg. Hahaha! Kan nu bara säga så här, när jag drygt en vecka efter den där dagen på Ica äntligen har fått smaka, att Ems smaklökar måste vara gravt skadade. För det här är kanske det godaste som landat i munnen på Morran? Ja, någonsin!
 
 
Jag är lite i extas. Jag tog nyss ett smakprov som jag toppade med lite hallon. Jag hade kunnat döda för den smaken. Men det behöver jag inte. Det räcker att jag tar fram burken igen. Jag borde sova, men jag vet redan att jag lär bli sittande här hela natten.
 
Vill redan nu förvarna om att jag inom en snar framtid kommer att väga 400 kilo och ha avsatt Kung Forsberg till förmån för det geni som kom på den här glassen. 

Välkommen till oss Kyle Cumiskey!

För mig betydde den här värvningen att jag ville knalla raka vägen in till chefen och se till att få ledigt i april för att fira SM-guld. Nu är det möjligt att jag är en aning för optimistisk (hehehe), men jag kan inte hjälpa det. Kyle Cumiskey är precis den typ av spelare jag hade velat få in i truppen: en snabb offensiv back som kan styra upp lite. Och nu får vi det.
 
Jag har egentligen inte sett alltför mycket av honom under hans tid i Colorado, men tillräckligt för att jag nu ska ha en känsla av att han kommer att vara rätt man på rätt plats. Ung och lovande och säkert med all vilja i världen till att göra en supersäsong för att återigen ta sig in i NHL. Så ja, det suger till i hockeytarmen.
 
Morran hissar: att jag jobbar kväll igen.
Morran dissar: Reinfeldts skilsmässa. Nääää! Här hoppades ju jag in i det sista att paret skulle hålla ihop. Men nej, nu är skilsmässoansökan inlämnad.

Pureology Hydrate-serien och Pureology Purity

Då var vi där igen. Jag är i krig med mitt hår och efter en tid med vit flagg från min sida är det nu dags att ta till det tunga artilleriet. Det vill säga att prova en för mig ny hårvårdsserie: Pureology Hydrate.
 
Pureology Hydrate schampo och balsam samt djuprengörande schampot Pureology Purify.
 
Serien Hydrate är bra för torrt hår och som allt inom Pureology sulfatfritt, färgbevarande och inte testat på djur. Fördelen med sulfatfritt är att håret på sikt ska må bättre då det slipper den uttorkande och färgreducerande effekten som sulfater har.
 
Jag har förstått det som att sulfatfritt schampo framför allt kanske är för tjockare och/eller lockigt hår och kan bli lite problematiskt på den typen av hår som jag har; tunt och fint – men jag hoppas att fördelarna ändå kommer att överväga i längden.
 
Lanzas sulfatfria har fungerat bra för mig tidigare, men efter en tid med det kändes håret dassigt. Jag tror att det kan ha at göra med att jag skulle ha behövt använda ett djuprengörande schampo. Så tanken nu är att jag får ge det lite tid samt att jag använder det djuprengörande schampot någon gång i veckan också.  
 
Jag ger det någon månad så kör vi en utvärdering sedan.

Sunny Afternoon

Ytterligare en dag där jag har ätit köttbullar, mos och lingonsylt. Jag har fått ett vansinnigt sug efter detta. Det började i tisdags när vi var på Ikea, och nu finns det ingen hejd. Kanske ska satsa på detta även i morgon?
 
Jag sitter lite som ett frågetecken när det gäller mat. Försökte komma på lite maträtter jag ska satsa på i veckan, men kom inte på något mer än tacogratäng. Därför kan det bli så att min vecka matmässigt blir en blandning mellan köttbullar, mos och lingon samt tacogratäng. Nåja, det måste väl vara nog med omväxling?
 
Tips på mat som a) är god b) inte är ett oprövat kort och c) även jag kan lyckas med utan dödsfall eller besök på akuten, mottages tacksamt!
 
Morran hissar: Roger Federar tillbaka på tronen!
Morran dissar: Att inte jag har Kate Middletons hår.
 
Nu är klockan inte ens elva, men jag funderar faktiskt på att göra mig klar för sängen och se till att hamna där inom en snar framtid för att slippa vara en zoombie när jag ska upp i morgon. Jobbar ännu ett dagpass.
 
Och en liten parantes till er: The Crow lever just nu sitt eget lilla liv och väljer titt som tätt tydligen att göra mig oanträffbar. Har fått sms om att "XXX  har försökt att nå dig", men några ringsignaler har inte gått fram. Väldigt irriterande!
 
 

"Tjejer ska inte sjunga"

Efter att ha kastat ur mig att män är bättre på att göra musik än kvinnor kände jag att jag inte hade sagt hela min sanning. Det är få musikaliska tjejer (tänk ålder under cirka 40 år) som imponerar på mig. Men kikar vi på de äldre damerna (och/eller de som inte är i livet längre) så hittar jag flera som jag avgudar.
 
Därför kör vi en Internationella Morr-kvinnodagen. Smakprov:
 
 
Tror bestämt att det är ett tema vi får fortsätta med en annan vacker dag! Nu: Jobb.

Detta med ångesten...

 
Alltid lika träffande!
 
---
 
Jobbade dagpass i dag för lite ovanlighets skull. Planen var därför att se till att få gjort allt det där jag skjutit upp. Nu är klockan över tio och givetvis har jag inte gjort något av det. Så nu känns det som att jag får stryka antingen den planen – eller den tanken som jag hade på att lägga mig riktigt tidigt i dag.
 
Lutar åt att den sistnämnda blir struken.

Recension: Macadamia Deep Repair Masque (hårfavorit)

 Vad: Macadamia Deep Repair Masque
Om produkten: "en återuppbyggande hårmask som ger torrt, skadat hår nytt liv. En kraftfull kombination av macadamiaolja och arganolja ihop med tea treeolja, kamomillolja, aloe vera och algextrakt återuppbygger och tillför håret en nyvunnen glans. Håret får nytt liv med förbättrad elasticitet och glans och en intensiv "närings-boost."
Pris: 240 kronor/250 ml (finns även i mindre och större storlekar).
 
Här är en av mina absoluta hårfavoriter! Macadamia Deep Repair Masque är en inpackning som är guld värd. Jag älskar mitt hår efter att ha använt denna! Hårrabiata, perfektionistiska och allmänt timida jag tar alltså till ett sådant kraftord. Då förstår ni att det här är bra grejer, va?
 
Håret blir ordentligt återfuktat, mjukt och glansigt och känns väldigt friskt och välmående. Återfuktningen gör också att håret blir lätt att reda ut, det vill säga noll trassel. Trots att jag har typiskt skandinaviskt hår med tunna strån blir håret aldrig tungt av den här.
 
Inpackningen ska användas en-två gånger i veckan och verkningstiden är upp till sju minuter. Ett plus tycker jag, då det gör att man kan använda den under tiden man fortfarande står i duschen och fixar med resten av kroppen utan att behöva krångla med att gå ur duschen, sitta med hårmasken i typ 15 långa minuter för att sen kliva in i duschen igen och skölja ur. Här går allt i ett nafs.
 
Sedan är doften bland det bästa i hårproduktsväg någonsin. Ja, någonsin. Och ja, den sitter kvar ett bra tag efter att man sköljt ur inpackningen. Det är också värt ordentligt med plus.
 
Prismässigt tycker jag att den ligger bra till och tack vare att den är väldigt dryg blir den också pisvärd. Jag skulle (men vill helst inte så låt gärna priset vara som det är, tack) absolut betala även om denna kostade mer än så här.
 
Jag har ingen större erfarenhet av Macadamias produkter i övrigt, annat än att jag testat deras hårolja. Eller ja, test och test... Det blev inte så mycket test för jag står inte ut med hur den luktar. Men den här däremot är en riktig fullpoängare!
 
Betyg: 5 av 5 Morr

Hej, hej, hej

Skapligt lugnt på sporten i dag. Därför passar jag på att säga hej och informera om att bloggandet är tänkt att komma i gång igen med lite bättre intensitet än vad som har varit de senaste dagarna. I morgon är jag ledig och då är det Ikea och lugn och ro (nåja) som gäller. Och kiwi-glass.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...