Att göra ett nytt försök

Käre gode Gud

Min bön för resten av 2011 är att få ett fett bankkonto och en tunn kropp.
Var snäll och blanda inte ihop dessa som du gjorde förra året ...

Tack på förhand! Amen.


Suget blir allt värreJag vill ha (behöver!!!) en Charles Owen Wellington Classic eller Charles Owen John Withaker! Men priset sätter stopp för ett snabbt köp. 2500 kronor här i Sverige och knappast mycket under 2000 i England. Och jag som inte ens rider nu... Plus att det ju i så fall måste fattas ett beslut i färgfrågan. Svart eller marin? Ja, inget lätt val.  

Tills vidare får jag nog nöja mig med att bara sukta efter den. Som tröst fyndade jag i dag ett par slitna jeansshorts från Gina och en blommig satintopp från H&M. Hittar jag nu bara en perfekt kjol så blir jag nöjd för resten av månaden – trots hjälmsuget.

Men det tåls ju att tänka på. Hur många röstar för att jag lägger skattepengarna på hjälmen?

Dagens lista:
Morran hissar: Min effaktivitet nu under lunchen
Morran dissar: Pittsburghs uttåg ur Stanley Cup.

Morran som gammal tant


                                                                                         Bild: Nina Hemmingsson

Oj vad länge sedan vi körde en Hemmingsson! Det får bli bättring. Jag ska se om inte Fröken Bitter kan pussla ihop den fina serien hon gjorde om mig för några år sedan. Det var ett klockrent exempel på vilken bra seriefigurskaraktär jag är.

Dagen i korthet:
Nu: Prata med räddningstjänsten
Sedan: Skriva, skriva, skriva och möte
Senare: Fira avancemanget i Stanley Cup för Philadelphia och Vancouver 
Ännu senare: Hålla tummarna för Pittsburgh

Så jag har att göra, som ni ser!

Tips: Isadora Second Nail

Är tillbaka i Sundsvall, har gjort första jobbdagen efter påskledigheten, handlat, tränat och köpt ett nagellack. Det är typ det jag gjort sedan jag kom hit.

Och vilket nagellack! Har lust att surra hockey, men ändå inte. Det tar liksom emot för jag orkar inte tänka och då känns det lättare att hålla mig till ytligheter i stället och komma med ett bra tips. 

Isadora Second Nail är ett någorlunda nytt lack – eller snarare nagelstärkare. "A new nail in seconds", lovar Isadora. Och ja, det är faktiskt det man får. Lacket innehåller en massa återfuktande och stärkande ingredienser som ska förbättra naglarna och göra dem starkare så risken för att de bryts eller skivar sig minskar.

Nu har jag bara penslat på ett drag i dag så jag kan inte säga något om kvaliteten på naglarna verkligen blir bättre. MEN däremot älskar jag redan det här lacket oavsett hur den fungerar med det som det är till för.

Naglarna känns nämligen mycket fräschare tack vare glans och en väldigt (perfekt) snygg ton som ger ett mer välskött intryck utan att de känns målade. Färgen och ytan jämnas ut och jag som inte är någon van nagellacks-människa är redan totalt frälst. Det ska bli intressant att se om det kan få mina naglar att bli långa också. I så fall är det ju en mirakelprodukt.

Plus: Ja, allt.
Minus: Doften. Jag tycker att alla nagellack ger huvudvärk och frågan är om inte denna har en extra stark lukt? Men med alla snälla ingredienser borde det vara att jag inbillar jag. Får testa i morgon igen.

Pris: Cirka 79 kronor. Väl värt pengarna!
Betyg: 4 av 5 Morr! (Blir en femma, trots lukten, om det visar sig att naglarna är starkare om någon månad)


Skönt att vara hemma bland folk som uppskattar min intelligens

Häng i strandparken och diskussioner om barn. (?!) Murke förklarar att barn minsann börjar snappa upp ord och prata snabbare än vad man (jag) tror. Sedan slänger hon in en brasklapp – och Ems passar på att ge en svidande förolämpning.

Murke: Men de pratar mer än vad de har koll. Frågar du om de vill ha ost eller skinka så får du ju bara 'ja' till svar. 
Ems: Ja, men för att vara fair mot barnen så skulle du nog få samma svar från Morran. Det är lite på samma nivå.

Ehm... Tack. Men jag tycker om er ändå!

Sista kvällen i Arvika Big City är här och planen är att se Philadelphia mot Buffalo och så klart packa. Det lär ju ta sin lilla tid.

Älskar att vara vuxen!

Känslan av att kunna skita i normen och i stället ge ett påskägg till mig själv i stället för till någon annan bara för att samhället är uppbyggt på att vi ska värna om andra: underbart!

I ett påskägg från mig, till mig:

               

En perfekt t-shirt att ha på hästryggen. Hoppas att Gina fortsätter i den här stilen nu som de hade för några år sedan.

Och just det: Glad påsk!

Gäääsp! Usch för att ha Morran hemma som t...

foto-0206 (MMS)

Gäääsp! Usch för att ha Morran hemma som tjatar hål i huvudet på mig. Vill bita henne i foten, men då blir hon väl aldrig tyst... Suck. Hårt liv att vara katt.


Sitter på tåget och är sjukt trött och hun...

foto-0179 (MMS)

Sitter på tåget och är sjukt trött och hungrig. Jag och vapendragaren var på tre ställen i går för att köpa den enda yoghurt jag äter. Den fanns inte. Så nu blir jag utan mat. Men nu rullar vi så jag ska försöka sova bort hungern.


Öppet inlägg till *trumvirvel* Fröken Bitter

Slut på pengar på mobilen och för mesig för att använda jobbtelefonen till egna ärenden. Och mejl läser du väl inte. Så här kommer det:

Har 121 kronor. Räcker till en enkel middag i all sin simpelhet.

Vad säger du? Är öppen för både ja/nej/kanske och framför allt öppen för förslag. Svara med ett trevligt och uppiggande sms! Tack på förhand!

/Fattig Morr

But Angie, Angie, ain't it good to be alive?

"Alla bra tjejer räcker i slutändan inte till. Bara Morran står pall."
- Ja, visst är det så!

Efter en kvällspromenad till Coop blev humöret lite bättre. Nåja, jag är fortfarande supertrött och känner mig sjuk men gnälligheten har i alla fall avtagit.

Ska se Desperate Housewives och sedan plocka undan lite, skriva en lista över vad som måste med till Big City och försöka komma i säng ännu tidigare i dag. Vem hade trott att jag skulle bli en kvällstrött människa?


www.trott-som-en-gnu.nu

En sak jag inte förstår är hur jag kan vara tröttare när jag sovit sex timmar i stället för fem timmar? I går la jag mig tidigt och lyckades somna snabbt tack vare att ljudet på Dr Quinn var osynkat så jag i ren argsinthet blev så matt att jag inte orkade vara vaken.

Vad händer i morse? Jo, jag vaknade trött som en gnu och det kändes som att jag inte hade sovit på hundra år. Inte har jag blivit speciellt mycket piggare under dagen heller, vilket jag normalt sett alltid blir.

Som pricken över i känner jag mig hängig och allmänt ur form så vi kan ju alla lista ut vem som verkar vara på väg att tajma århundrates förkylning lagom till påsken?

För att späda på mitt morriga humör kommer här en dagens, med enbart dissar. Lite gnäll gör ju att man mår bättre, inte sant?

Morran dissar 1: ovanstående trötthet
Morran dissar 2: uteblivna rykten – mitt i silly season! – från min trogna uppdaterare
Morran dissar 3: concealern som jag letat mig vindögd för att hitta och som sedan visar sig vara värdelös

Nu: Back to work!


Det finns en mening med allt

Tack vare att platserna på tåget vid tio-tiden var slutsålda får jag i stället åka 06.09 och komma till Värmland klockan 12.40. Jag kommer alltså fram innan jag egentligen skulle ha åkt. Fint.

Så, 12.40 i Karlstad är det som gäller. Då vill jag bli upphämtad, bjuden på mat och sedan hemkörd till Arvika Big City. Och väl där vill jag pussa på Skallepär! ♥


Detta är inte Skallepär. Han är för skygg för kameran. Men Puma och Panter var linslusar som ställde upp.

---

Har påbörjat en artikel och ska ut på ett jobb om typ... ja typ nu. Var är fotografen? Bäst att styra upp. Adios!


Givetvis missar jag min biljett

Går in och ska boka om min biljett till ett tåg klockan 10.09 i stället för eftermiddagståget. Då är det så klart slutsålt.

Får ett utbrott, lugnar mig och hittar ett tåg klockan sex på morgonen. Bestämmer mig för att ta det. Nej, då går inte det för jag måste tydligen till SJ:s resebutik för att kunna göra det.

Och det kan jag inte förrän efter jobbet i morgon. Då lär ju även den tiden vara slutsåld. Hatar folk som snor mina tågbiljetter! Grrrrrrrrrrrrrrrr!!!


Öppet inlägg till Fröken Bitter

Jag har sysselsatt mig med att knåpa ihop en lista över resor vi bör planera in närmaste året. Vi funderar över pengafrågan och den tidsmässiga aspekten vid ett senare tillfälle.

 • USA. Inte bara en simpel resa dit och hem utan en rundresa. Jag vill roadtripa genom hela landet. Allra minst vill jag besöka x antal naturreservat och uppleva prärieområden och Klippiga bergen, Denver, Philadelphia och New York.
 • Irland (eller England) på ridresa.
 • Prag. Vet inte riktigt varför, jag bara är sugen.
 • London för shopping och fotboll
 • Turkiet. En repris.

Var vill du? Thailand gills inte.


I fjol var vi i Alanya. Första dagen sa turkarna "Det är er första dag här va? Men vänta bara, när veckan är slut är ni bruna." När veckan var slut sa turkarna "Det är er första dag här va? Men vänta bara, när veckan är slut är ni bruna." Vi: "Veckan ÄR slut nu." Turkarna: " ... " Så nästa gång satsar vi nog på två veckor, va?

Färdigjobbad exakt just i detta tillfälle. Nu tar jag helg.


14 april - ett datum att minnas

Med åren växer man upp. Mognar. Slutar med att inte kunna unna andra lycka. Så i i dag, exakt fyra år efter MODO:s SM-guld, ska jag hålla tummarna för att Färjestad tar hem pokalen. Ja, ni hörde rätt. Heja Färjestad!

Men först ska jag jobba klart. Och lyssna på när nyhetschefen drar till med sin bredaste värmländska och kör ytterligare en ramsa om att guldet ska hem till Karlstad igen.


Per Svartvadet och Le Mat när det begav sig. Ser gärna Lill-Micke hångla loss med den här efter slutsignalen i kväll.

Har bokat biljetter

Inte till Bob Dylan eller Metallica men väl till Arvika! Det duger fint. Jag har sett fram emot att åka hem över påsk och nu ser det ut att bli tre dagar hemma i big city (utöver resdagar) så det känns perfekt. Lördagen är redan planerad i minsta detalj och Ems har lovat att stå för välkomstdrinkarna.


Uppvärmning inför ständigt återkommande tävlingen "Vem har längst tunga?" (Ni vet väl svaret!)

Nu? Äta choklad
Varför? Jag är värd det
Sedan? Dr Quinn
Varför? Jag är värd det också.

Då vet jag det

Texter skriver sig inte av sig själv och det är ingen idé att sitta och "vänta" på inspiration. Klyschan om att inspirationen inte kommer till en stämmer.

Så nu är frågan hur jag styr upp detta? Rolling Stones är igång, tofflorna på och glaset fyllt till bredden. Men ändå händer inget. 
                                                                                                      Skrivkramp? Eller latmask?

Jag andas. Släpper garden. Resonerar som så att allt inte måste bli perfekt – i alla fall inte innan man hunnit putsa på det. Jag tänker att något är bättre än inget. Och öppnar upp dokumentet, tittar, tänker, försöker. Men det står still.

Blogga går dock bra. Tydligen. Kanske för att jag inte tänker så mycket då?

En sak som är rätt tragisk med mig, det är...

foto-0186 (MMS)

En sak som är rätt tragisk med mig, det är att jag tycks behöva gå och köpa något för att kunna ta en promenad. I dag köpte jag lasagne och känner mig lite som katten Gustaf. Kanske inte bara lasagnen som är en likhet mellan oss?


Här har ni mina störningsmoment just nu

Ja, även om livet borde leka med tanke på helgens hockeyhärligheter så är ju inte jag sämre än att jag kan hitta små missöden också. Och en uppdatering på fronten Morrans störningsmoment är väl aldrig fel? Så, detta stör mig just nu:

 • Tydligen ska nästa Grey´s Anatomy-avsnitt inte komma förrän i slutet av april. VA?! Jag är ingen USA-hatare, men när de i tid och otid låter det gå veckor eller till och med månader mellan avsnitten av Grey´s och Desperate Housewives, ja då blir jag måttligt vansinnig. Skärpning!
 • Jag missade min tvättid i dag. Katastrof.
 • Att Cdon.com inte lyckas ge mig filmer (som jag betalat för!) utan att de ska buffra så mycket att det inte går att se dem. Försökte se Balladen om Little Joe i går men jag fick ge upp. Nog för att jag står ut med brus och buffring och allmänt kass kvalitet, men när det buffrar en gång i sekunden tar till och med mitt tålamod slut.  
 • Skorna och tröjan från H&M är ungefär fem storlekar för stora. Jag beställde storlek 38 och undrar nu om H&M tycker att jag ska ha storlek 33? Varför ska det vara så svårt att ha någorlunda likheter i storlekarna, oavsett om de kommer från olika leverantörer?
 • Spotify låser sig.
 • Min nacke har också låst sig.


                     Men bikinin passade i alla fall. För ovanlighetens skull.

Gissa vad jag ska göra nu? Detta med att gå upp klockan sex gör att jag blir väldigt förutsägbar. Alltid krypa ner i sängen och se på film vid den här tidpunkten. Eller ja, först ska jag förbereda för morgondagen och fixa min att göra-lista. Gissar att Sassa förstår känslan av att få det gjort.


MODO klara för elitserien 2011/2012!


                        Lite lättare att se detta när man redan vet hur det slutade...


Vilken insats! MODO-hjältarna är tillbaka! LYCKA!

Fast direkt efter matchen i fredags var det nog mer en känsla av lättnad än lycka som jag kände. Lyckan inföll först lite senare, efter att tankarna stillat sig lite och klumpen i magen gett med sig. Tiden fram till matchen och under dess gång var jävligt jobbig.

Jag vet att många var övertygade om att MODO så klart skulle klara det här. Och någonstans så hade jag också en bra känsla. Magkänslan var att det skulle gå vägen – men jag vågade inte tro på den. Det gör jag ju, tyvärr, nästan aldrig. Men jag kanske borde börja med det?

När matchen väl drog igång var jag helt trasig av nervositet. Peppades via sms och försökte låta bli att hålla andan. Och att inte tänka på vad som skulle hända om det blev förlust. Om laget i mitt hjärta åkte ut. Om min stabila punkt skulle trasas sönder och inte längre vara det där stadiga som alltid finns där oavsett hur livet ser ut i övrigt. 

Sedan visade MODO så mycket hjärta att jag skämdes för att ens ha tänkt tanken på att en förlust skulle kunna vara möjlig. Alla gick ut och visade att The Heart of Hockey inte är nedsvärtat utan att hjärtat minsann fortsätter slå.   

Och ni vet väl vad det här innebär? Nu startar resan mot SM-guld 2012!

---

Grattis till Daniel Sedin! Kungligt på gränsen till gudalikt. Eller nej, han och Henrik har förresten redan passerat gudagränsen. Men mer om NHL en annan dag.

Susse: "Fredagsmys har man hört talas om - nu handlar det om fredagskrig"

Precis så är det.

Men jag kan inte för mitt liv förstå hur Niklas Sundström kunde säga så här: "Nu ser vi verkligen fram emot fredagen, det ska bli riktigt spännande" till MODO Hockey i onsdags.

Vad har man för omänskliga nerver då? Jag känner tvärtom. Jag tycker inte alls att det ska bli spännande och jag ser inte fram emot det ett dugg. Jag har bara ångest. Ren och skär ångest.

Det är kanske just avsaknaden av att se fram emot en sådan här grejen som gör att jag aldrig blev någon världsspelare?


                                                              Jag blev en mjukis i stället.

Nu vet jag varför

Här ser ni min gamla favorittröja alla kategorier. Och så ser ni att bilden inte är färsk. Långt därifrån.

Hade jag tänkt att blogga om detta? Dagens outfit? Tänk att inte ha mer bildmässig begåvning än att hålla till i  absolut sämsta tänkbara "fotostudio".
  
Då: Levde i Svea-tröjan alla hockeydagar i veckan.
Nu: Tröjan används inte.
Då: MODO var ett topplag i elitserien.
Nu: MODO är, på sin höjd, ett bottenlag i elitserien. 

Lägg ihop ett plus ett. Ja, ni förstår nog. MODO:s förfall började när jag slutade använda den här tröjan! Här har jag gått och trott att det är turtrosorna som svikit – och så har det hela tiden varit tröjan! Det känns surt. Jag känner mig lurad.

Nu åker den på i morgon. Jag tror att jag slutade använda den när Fröken Bitter påstod att det var en spermafläck på ryggen (som inte går bort!) men nu känner jag att det får vara nog med att bry sig om hennes tankar. MODO:s framtid står på spel.

Och vem vet, sperma kanske är bra för allt som börjar på h? Hyn, humörsvängningar och hockey?

Om att stå med ena foten i elitserien

Att prata känslor har alltid varit min starka sida så jag tänkte öppna mig lite. För att förklara känslan av en fot i elitserien för er orutinerade som inte befunnit er i den här sitsen så kan jag förklara att det känns bättre än att stå utanför, men sämre än att stå där med båda fötterna. Så är det.

I nuläget har MODO allt i egna händer. Detta läget har jag väntat på sedan match ett i den här helvetes karusellen.

Men någon enkel uppgift är det ju inte. För är det något som är svårt så är det att gå in och göra just det där som man ska. Jag har hela tiden varit pessimistisk och kommer inte att våga hoppas på något innan vi vet säkert hur det går. Inte för en sekund vågar jag ta ut någon förhoppning om att vi ska klara detta.

Men det ska vi väl? Nu har vi i alla fall ena foten i elitserien. Låt oss få lyfta in den andra också.---

Allmänt jobbig dag i dag. Saknar dig mer än något annat! Ett år sedan nu och det går fortfarande inte en dag utan att jag tänker på dig. ♥ 

Det bästa med att inte ha häst?

Ja, det är att man kommer så billigt undan. Som hästägare har man inte bara de nödvändiga utgifterna utan också en massa pengar (eller ja, det är ju det man egentligen inte alls har) som tvunget måste spenderas på shopping.

Det tragiska är att även som hästlös så hittar jag en massa som jag vill ha. Förra veckan fyndade jag ett schabrak för att spara "till framtida bruk" och i dag lät jag städningen vänta för att se vad Hööks hade för spännande saker att erbjuda.

Hade jag haft häst i dag hade jag köpt det här direkt:

Sa jag att jag gillar brunt, marint och rött (och beige och grått)? Och okej, det där flätade pannbandet hör inte hemma på en häst. Men tänk er på en ponny! Åh, älska ponny!


Dressyrprylarna var det dock ont om. Jag hittade inte vare sig träns eller schabrak som föll mig i smaken och gissar att det är just för att jag inte har någon häst. Hade jag haft det hade jag antagligen inte kunnat motstå något av de som fanns, och framförallt skulle jag inte nöja mig med Hööks utbud. Och då hade jag suttit där i skiten och slängt ut pengar som om det inte fanns någon morgondag.

Så, tack och lov att jag inte är hästägare! Typ...

Hur gör ni när ni kommer hem till folk?

Jag tänkte berätta hur Fröken Bitter gör när hon kommer hem till mig. Det slår aldrig fel.

 • Klampar in med skorna
 • Hänger jackan på fel sätt
 • River ner papperstussen på whiteboardtavlan
 • Låter den ligga
 • Kollar kylskåpet och dess innehåll
 • Slänger sig på sängen
 • Rotar i lådan i nattduksbordet och säger "Har du inget roligt här?!"
 • Säger "Åh, stackars mig. Jag är så trött!"

För rättvisans skull redovisar jag även hur jag gör hemma hos henne:

 • Säger "Åhhhh, stackars mig. Jag är så trött, hungrig och kissnödig. Och jag fryser. Jag är nog sjuk."
 • Kastar av mig skorna
 • Går på toa
 • Stannar där till dess att hönsmamman säger "Vad vill du ha att äta? Ska jag laga något åt dig?"
 • Går ut, sätter mig vid bordet, inväntar mat
 • Äter.

Ja, det är härligt när man känner sig hemma hos sina vänner. Något annat som är härligt är gårdagens mastodontseger (men! Jag är ännu inte optimistisk) och att sängen kallar. Jag har varit som en sömngångare hela dagen så nu blir det senaste avsnittet av Desperate Housewives och sängen. Skönt. Gonatt!

Ponnylugg är kul, ibland. Men ska jag kunna stå ut med den mer än korta stunder krävs en klippning. I-landsproblem att ha snabbväxande hår.


Jag ångrar mig! Jag ska fortsätta plugga!

Kung Forsberg sätter sig i skolbänken. Till att börja med tycker jag att det är väldigt kul att han vill utbilda sig i ledarskap. Och för det andra så känner jag att jag härmed tar tillbaka det jag sagt om att jag har pluggat klart.

"För att bli antagen ska man antingen ha avslutat den aktiva karriären, eller vara på väg att göra det." står det. Ja det har ju jag gjort för länge sedan så jag borde inte ha några problem alls att bli antagen. Vad roligt det ska bli!

Yes, jag gillar blått

Fast i dag syftar jag inte på politik. Nu handlar det om ytlig shopping i stället. Jag laddar upp inför hockeyn med att beställa detta från H&M:


Blått och brunt. Väldigt mycket Morran.

Nu ska jag duscha, följa hockeyn och hinna diska innan det blir ett efterlängtat restaurangbesök i kväll. Bra avslut på en bra vecka.

Och på tal om hockey. Hur illa kan man må på en skala från 1-10? Vill spy över detta.

Jag fortsätter att pricka av

Kommer ni ihåg i januari när jag skrev att jag nästan var klar med skolan? Ni vet detta:Ja, nu är seminariet avslutat (tyvärr får jag säga! De här tre dagarna har varit jätteroliga) och jag klarade mitt livs sista tenta. Ingen omtenta alltså.

Dessutom fick jag återigen så mycket beröm så att jag kunde skina som en sol trots hockeyläget. Jag är en lysande journalist, skriver gudabenådade ingresser och kan få vilket jobb jag vill och jag är bra, bra, bra. Och glad.

En annan sak som gör mig glad är att jag nu tar helg. Jag skulle egentligen jobba i eftermiddag men fick ledigt. Så nu kan jag sticka iväg och fika med gänget innan de lämnar stan. Kung!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...