Här är min pärla!

Räven på rehab.
 
Eller ja, pärla och pärla... Det återstår ju att se. Min första egna bil är en vinröd passat, det är väl i stora drag vad jag vet. Just nu håller vi på att byta bromsskivor, belägg och ok. Sedan ska det det fixas nytt batteri och en lampa till en lykta fram. Och så krävs det nog en rejäl rengöring också. Men sedan så!
 
Jag har döpt honom till Red fox, och i dagligt tal får han alltså heta Räven. Min teknikprylar (Bobcat 1, Bobcat 2, Crow och Raven) har ju döpts efter djur som varit (är?) betydelsefulla för nordamerikanska indianer, och då tycker jag att även min bil ska få gå i samma spår.
 
Dock har det ju visat sig att mina ovanstående undersåtar alltid, med noll undantag, ständigt och jämt ska jävlas och göra livet surt för mig. Jag hoppas att Räven ska bryta den trenden. Om inte annat för att han faktiskt får ett helt inlägg tilläggnat sig själv.
 

Ren yta – ett jäkla djup men mest glänsande yta

Jag är en riktg nörd när det gäller skönhet. Egentligen inom allt, men nu syftar jag inte på det där med Kung Forsbergs magi på isen. Nu pratar jag om hudvård, smink, hår, doft och på senare år även naglar. Hudvård är det som ligger mig varmast om hjärtat inom det här ämnet..
 
Jag är den sista som hittas med en spektakulär sminkning, och är på det viset mil från min älskade David Bowie. Men så länge det är stilrent, klassiskt och gärna naturligt, ja då är det min hemmaplan.
 
Jag har tidigare recenserat/skrivit om en del skönhetsprodukter och kommer också att fortsätta med det. Tanken är att det också ska bli lite mer frekvent. Därför vill jag nämna några saker som jag tycker är viktiga när det gäller mina recensioner och övriga beautybloggande. Så här ser min policy ut:
  • Alla produkter är antingen köpta av mig själv eller som jag har fått i present av en vän eller liknande. I övriga fall (till exempel om jag skulle ha fått den av ett företag) skriver jag det.
  • Jag skriver bara recensioner om jag vill det. Och jag skriver så klart det jag själv tycker, inte vad företaget vill att jag ska tycka. Ett företag kan alltså inte skicka mig en produkt och räkna med att jag skriver gott om produkten – eller ens alls.
  • Produkterna jag testar är i många fall sådana jag redan på förhand tror kan passa mig. Jag testar bara produkter för min hudtyp/hårtyp och så vidare, vilket jag också ser som det enda rättvisa sättet att testa.
Har jag någon utbildning inom detta område då? Nej, ingen alls. Jag är vare sig hudterapeut, frisör, makeup-artist, nagelteknolog eller har en näsa med kompetens nog att lyckas inom parfymbranschen.
 
Men jag är ordentligt påläst, envis nog att testa till dess att jag hittat rätt och som journalist och dessutom cyniker är jag en hejare på det där med källkritik och att ta till mig kunskap och att använda mig av den där berömda nypan av salt.
 
Så nu vet ni vad ni har att vänta er framöver här i röran av hockeyinlägg, vardagstjat och hyllningar till mig själv och Kung Forsberg.

Philly, Philly, Philly, här glider kingen in*

Ju mer sällan jag bloggar, desto svårare blir det att göra det. För visst känns det som att om bloggen ekar tomt ofta, då borde det väl ändå vara ett högkvalitativt inlägg när det väl kommer ett? 
 
Men den här gången blir det inget sånt. Jag saknar dock bloggandet, så inläggen borde snart börja trilla in igen.
 
Hockeyn då? Kampen om Le Mat hårdnar, men jag är ganska oengagerad. Då var det roligare med MODO:s J20-silver i går och att Leksand lyckades ta sig upp. Även Örebro ska bli roligt (främst av rent egoistiska skäl!), men jag är ledsen över Timrås fall. Däremot tycker jag att jag har hämtat mig förvånansvärt bra efter MODO:s uttåg ur slutspelet.
 
Annars är det ju NHL som känns mest intressant just nu, även om jag lite grann önskat att Nordkorea skulle göra verklighet av sina hot och styra upp lite. Få ett slut på världen och därmed misären med Sidney Crosby... Liksom, ska det vara nödvändigt det? En skada när 87:an är i kanonform och briljerar, laget är på väg att slå sitt eget rekord och fullständigt får mitt hockeyhjärta att pumpa?
 
För exakt så är det, Pens lockar över mig allt mer nu inför Stanley Cup när det ser ut som att Avs och Flyers inte når dit. Det känns (som jag ju tidigare redan dillat om) fult att ta sig an Phillys rival så där, men jag kan ju inte ge kalla handen när Sid The Kid faktiskt på ett tillfredställande sätt axlat rollen som något av en ersättare till The God Himself Kung Forsberg...
 
---
 
Och så har jag ju ett liv utan hockey också. Jag har haft en jättemysig påsk, eller tid över huvud taget kanske jag ska säga. I dag har jag klippt mig (wohoo, 10 centimeter nu igen!!!) och köpt en bil. Och ätit Dumle har jag hunnit med också.
 
Nu: fundera över vilket solskydd jag ska köpa.
 
*En rubrik som med åtminstone min associationskedja faktiskt är fullständigt jättebra.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...