Sista dagen med 20 procents rabatt på Betties Galleria

Jag beställde därför dessa två från Betties Galleria och efter att rabatten blivit dragen landade det på 152 kronor inklusive frakt. Billigt och bra!

Runt halsband i guld med kristaller    69 kr

CC Skye-inspirerat armband i vitt och guld     99 kr:image133   image135


Skriv bara in "Halloween" så får du rabatten automatiskt.

---

Jag skulle egentligen på hockey idag, men nu blir det inget tack vare denna elaka förkylningen. Imorgon väntar viktigt seminarium och jag vet inte hur jag ska lyckas med det då jag kommer sitta och råhosta samtidigt som jag snörvlar, är yr av feber och inte kan prata. Det kommer nog att bli lyckat. Lyckat är nog också vad hemtentan kommer bli. Inlämning fredag klockan 16, och jag börjar faktiskt få lite panik inför det. Hujeda mig.Hon är tillbaka!

Vår favorit Nina Hemmingsson. Jag och Fröken Bitter glädjedansar, och Bitter firar genom följande inlägg:Världens bästa.

image147

Är fortfarande övertygad om att någon (dvs inte jag) säljer Morrans liv till henne.
Det är bara Värmland som kan komma på att dra paraleller till marsvin om hennes egna känslor.


---

Hela inlägget hittas här och här hittar du fler av Hemmingssons underbara serier! Läs och njut och få en insyn i mitt fabulösa liv!

image136
Andra raka vinsten

Ännu tre sköna poäng till MODO! Riktigt bra jobbat och Patrick Yetman fortsätter att visa framfötterna. Tredje målet i MODO-tröjan nu på lika antal matcher. Dessutom var det också han som snyggt och mästerligt assisterade fram Tommy Wargh till 1-0-målet. Därutöver visar han upp en härlig intensitet och jobbar på hårt i varje byte.

Ronald Petrovicky har visserligen inte varit lika framgångsrik vad gäller poängproduceringen, men även han verkar lovande. Han gör det hårda jobb som krävs för att ge ytor åt andra samt ge plats åt en sniper som exempelvis Yetman. Det känns riktigt bra med båda dessa högerfattade skyttar. Dessutom var både Andreas Salomonsson och Per-Åge Skröder tillbaka igen och visade båda två att de är tillbaka med besked.

Hans Jonsson gjorde sin 500:e match för MODO och sa att han hoppades att det skulle bli några år till. Tack för det Hasse, det gillar vi! Att Karol Krizan verkligen visar god form känns även det hur bra som helst. Återigen gör han en kanonmatch och var fyra-fem sekunder från att hålla nollan för fjärde gången den här säsongen. Att matchen slutade 2-1 ska både Krizan och Frölundakeepern Ari Ahonen ha stort beröm för. Båda två var helt lysande, och tillsammans med övrigt riktigt bra defensivt arbete från båda lagen blev det få mål. Mattias Timander var som vanligt lika bra och jag undrar om jag snart inte måste börja hoppas han gör en dålig match, innan jag helt blir tokkär i honom. Ja, mer än vad jag redan är alltså.

Trots det snöpliga tröstmålet Frölunda fick i slutet så är det stor lycka just nu. MODO är verkligen på gång och jag är glad att Justin Morrison inte fick debutmåla för Frölunda mot MODO. Det känns som sagt riktigt bra nu. Peter Forsbergs comeback i Tre Kronor är extas-ingivande och min feber sjunker därför med flera grader.

Uppdatering:
Ja... Nog för att det sägs att man ska glömma förluster och ta nya tag... Men att helt tvärglömma så man inte minns att matchen ens existerat är kanske lite väl att ta i! Therese påminnde mig snällt om att HV-matchen, där MODO förlorade, kom efter vinstmatxhen mot Skellefteå. Jag tänkte helt fel och trodde kvällens Frölunda-vinst var den tredje i raden och tänkte att matchen mot HV spelades innan Skellefteå-matchen. Men så var det alltså inte. Jag har därför fått ändra om en del i inlägget, eftersom det känns som jag är lite väl enögd annars. Haha. Det var en bra match mot HV, trots förlust, så jag kan inte bara glömma den. Herregud, hur tänker jag? Inte alls, uppenbarligen.


image136Den bäste av dem alla

Jag vet hur mycket jag tjatar om honom, men faktiskt så är det nödvändigt. Peter Forsberg är magisk. Att se honom spela hockey är ren magi och det finns inget som slår det. Det är det absolut mäktigaste, vackraste, bästa och mest magiska som finns och han är värd alla positiva ord som skrivs om honom.

Ingen kan överglänsa alla andra så som han kan. Han har allt. Den hockeymentaliteten, vinnarskallen och segermoralen han har i överflöd har gjort honom till den bäste av dem alla. Lägg därtill hans fantastiska händer, magiska ögon och split vision, mästerliga balans och enorma kreativitet och spelfantasi så får man fram de där gudomliga passningarna som bara han kan lägga och hela den magi han briljerar med. Han kan göra saker på isen som ingen annan kan. Hans balans ger honom möjlighet att vrida och vända och han är alltid ett steg före alla andra. Dessutom är han en grym tvåvägsspelare som tar stortt ansvar över hela banan. Det självförtroendetet han har på isen, de ögonen, de handlingarna! Han är helt... Sanslös!

Tillsammans med hans enorma kärlek till hockeyn, den enorma vinnarskallen, tjurskalligheten och ödmjukheten han uppvisar gör honom ännu större. Han har ingen svaghet Han är så komplett det bara går. Även om han inte är världens starkaste och snabbaste skridskoåkare och inte har det bästa (slag)skott som går att uppbringa, så ligger han så mycket högre upp än alla andra tack vare sitt magiska spelsinne och förmåga att alltid kunna skapa konstruktiva lösningar. Han hittar pass som ingen annan skulle klara av och han får saker som andra inte skulle drömma om att våga sig på att se enkla ut.

När Kung Forsberg är hel och skadefri finns ingen som kan mäta sig med honom. Han spelar i en helt annan liga, en helt annan division.

End of preach

image136

Biljetterna bokade

Nu är tre stycken ståplats-biljetter bokade till Sverige-Ryssland i Karjala Cup den 8:e november. Frågan är nu bara vilka som ska med och hur vi ska ta oss dit, och framförallt hem. Sova på hotell skulle vara det i särklass bästa alternativet men det blir nog för dyrt.

Men på något vis ska det lösa sig. The God himself, Peter Forsberg, ska spela och det ska jag inte missa på något villkorsvis.

Det går tåg dit som nog skulle fungera att ta, men något nattåg går det förstås inte, utan det tidigaste går 6.52. Men i så fall kan man lika gärna sova i Jönköping. Hur man nu ska ha råd med det? Hm... Bila ner är kanske bästa alternativet. Nu gäller det bara att få tag på någon som antingen är tillräckligt hockeygalen eller tillräckligt dum för att gå med på min idé. Nu har visserligen jag många sådana vänner (speciellt i den sistnämnda kategorin kanske ska sägas) men de har ju diverse annat helt befängt för sig. Att jobba är exempelvis inte skäl nog att inte följa med. Jag vet inte hur en del tänker.

image148Nåja, detta ska ordna sig. Dessutom är det just nu nedräkning inför MODO-Frölunda som jag hoppas kommer bli en kanonmatch med högt tempo och förstås en skön seger för kungarna. Dessutom är det Desperate Housewives ikväll så hemtentan jag måste göra känns lite lättare.


Boxning och simning

Min och Stockholmsfjollans boxning har blivit uppskjuten på obestämd tid på grund av tid- och pengabrist och lite ren och skär lathet också, tror jag. Men med en förkylning som aldrig ger med sig känns det bra dumt att satsa på det där klippkortet just nu. Kanske kan vi ta det lite längre fram.

Annars är planen att börja med boxningen till våren istället, när vårkurserna startar. Köper man då ett terminskort kan man träna hur mycket och ofta man vill, inklusive alla övriga aktiviteter utöver boxningen.

Nu har badhuset öppnat igen, och jag och Murke ska kolla upp priser. Jag har bestämt mig för att börja simma tillsammans med Fröken Bitter i vår när jag förhoppningsvis flyttar till Sundsvall, och det skulle vara bra om jag kunde få ett litet försprång här hemma först. Men jag har ingen som helst koll på priserna, så det återstår att se vad det skulle gå på.

Enda kruxet på träningshimlen är det där om att simning sliter på håret. Hallå, hur gör jag då? Mitt hår är ju min ögonsten och att det ska ta stryk känns helt befängt. Men en mössa känns kanske snäppet värre. Usch, vilka problem jag har.


image145            image146Nu ska jag sticka upp och kolla till sjuklingen i stallet. Förhoppningsvis har han piggnat till lite. Imorgon blir det heldag med pluggande. Egentligen skulle jag och Stockholmsfjollan sköta pluggandet tillsammans, men med tanke på att jag har feber, är förkyld och att Ville inte mår bra känns det bäst att stanna hemma under dagen.

Klockan är halv fem, tidig morgonpromenad kan man alltså kalla det. Hurtigt värre!

Det kanske ordnar sig med vårens kurser

Mitt i all lycka över Peter Forsberg i Karjala Cup har jag kollat upp antal sökande till vårens kurser. Jag vet inte om jag sett fel, eller är det bara 2 stycken som i första hand sökt Journalistik A Presentationsteknik i Sundsvall? Både den och Grafisk Design har låga antal sökande, liksom Webredaktörens arbete i Karlstad och jag tror därför jag ska ha en stor chans att komma in där.

Kursen Journalistik A, som ges på distans från Karlstads universitet har dock hela 188 stycken sökande så frågan är om jag har chans att komma in där. Å andra sidan har vi som studerat Medie- och Kommunikationsvetenskap förtur så jag hoppas jag ska ha chansen även där.

16 november publiceras normeringstabellen så jag slutgiltigt får veta vad jag fick på högskoleprovet. Just nu har jag enbart jämfört med förra årets tabell, men förhoppningsvis blir resultatet detsamma (eller helst högre, förstås!).
10-14 december kommer antagningsbesked 1 och förhoppningsvis har jag då kommit in på de fyra kurser jag helst vill läsa.

Med lite tur så kan mitt högskoleprov, alternativt det i vår om jag lyckas höja mig igen, göra så jag kommer in på något av de journalistprogram jag vill gå. Sweet, som Stockholmsfjollan skulle säga.

---

Men nu gäller det höstens studier i första hand. Idag lämnade jag in PM 2 inför C-uppsatsen som startar nästa vecka. På torsdag har vi ett avslutande seminarium och på fredag är det inlämning för hemtentan. Dessutom har jag kompletteringar att göra från teorikursen. Det gäller att sätta fart och få detta ordnat nu!


image136

Åh My Fucking Lord

Karjala Cup

The God Himself

Peter Forsberg

Extas


Gud, det är så man kan börja tro på tomten igen. Bengt-Åke Gustafsson, årets jultomte!

Övriga truppen hittar ni bland annat här och här. 
 

På väg utför branten

Murke, hon kan hon. Nu har hon hittat en utmärkt diagnos som är betydligt bättre än att få "hypokondriker!" slängt efter sig. Kanonbra tycker jag.

Men sen är det ju också så, att jag tycker allt Murke säger är bra. I alla fall de dagar vi är överrens i övrigt. Sånt händer inte ofta, men jag misstänker skarpt att det är min feber som påverkar mig.

Snart dags för Hockeykväll där truppen till Karjala Cup ska presenteras, och sedan blir det stallet. Tufs verkar lite hästdeppig, eller "på väg utför kanten" som Murke kallar det. Förhoppningsvis är det inte mer än på väg...

Jag är så jävla billig

Jag har blivit utmanad av Emma och Sandra. Jag ska skriva 7 sanningar om mig själv, och det var ett himla gissel med att bara ta sju. Jag är ju en så ärlig och öppen person och hade helst velat skriva 107 stycken. Men jag valde dessa privata sanningar:

- Jag skulle tacka ja till vem som helst i MODO Hockey.
- Jag skulle tacka ja till vem som helst i Colorado Avalanche.
- Jag skulle tacka ja till vem som helst i Philadelphia Flyers.
- Jag skulle tacka ja till vem som helst  i Tre Kronor.
- Jag skulle tacka ja till vem som helst av de manliga karaktärerna i How The West Was Won/Familjen Macahan.
- Jag skulle tacka ja till vem som helst av Paris Hilton, Ben Affleck eller Mikael Persbrandt.
- Jag är så jävla billig.

Vilka ska då jag utmana? Hm.. Jag orkar inte med att utmana någon faktiskt. Jag har ingen ork till det.Jag har fullt upp med att koncentrera mig på att utmana mig själv just nu.

Så är det.

Jag spelade tärning med döden

Som synes, så vann jag också. Det gör jag alltid på allting så det var ju ingen konstighet med det hela heller. Att övervinna döden är heller inga problem då det enda som krävs är lite jävlar anamma och envishet samt lite slughet. Svårare än så är det alltså inte. Däremot ska man inte underskatta döden. Man ska vara medveten om dödens förmåga att komma när man minst anar det och inte alls är förberedd. Dessutom ska man ta i beaktande att döden kan vara betydligt mer skrämmande än vad man tror. Tyvärr är det faktiskt så.

Jag har hört många roliga, tragiska, underbara, skrattretande, speciella, inte så speciella eller magnifika smeknamn. Men... smeknamnet  "döden" kommer verkligen på topplistan.

Få saker kan vara lika roliga som att berätta att man blivit förförd av döden, eller att döden vill att man kommer ner... Eller att väsa fram att döden väntar, alternativt finns en trappa ner...  Det är ett återkommande humorinslag för mig, Murke och Lurke och trots att vi kört det där tusen gånger om nu så är det alltid lika roligt

Det bästa av allt är att det egentligen inte finns någon direkt historia bakom att döden fick heta just döden. Det bara blev så. Tragiskt nog. Vem vill bli kallad döden? Hellre blir jag nog kallad vattenkoppor, hjärtinfarkt eller cancer. Döden, det är så definitivt och slut, liksom.

Man är redan på förhand dömd till att förlora.

---

Nu ska jag skriva färdigt PM2 gällande C-uppsatsen och maila in till min handledare. Jag måste komma på lite fler teorier vilket inte är det lättaste. Dessutom ska man planera tiden också för kursen samt ha klart för sig vilka metoder man ska använda sig av. Allt detta innan kursen ens har hunnit börja!

Dessutom har vi inlämning av en hemtenta samt seminarium denna veckan, så nu gäller det att sätta igång med pluggandet.

image136Så lyckas man på högskoleprovet

Okej, högskoleprovet igår alltså. Och det gick ta mig tusan bra! Eller gjorde det verkligen det? Det var riktigt bra mot mitt förra resultat, och resultatet var bättre än jag vågade hoppas under tiden jag satt där och plågade mig igenom diverse svåra uppgifter. Dessutom kan resultatet förhoppningsvis räcka in till ett journalistprogram. Men, det hade förstås kunnat gå bättre och med några poäng mer hade jag dessutom haft chans att komma in på det program jag allra helst vill gå.

Så rubriken kanske istället borde skrivas till "Så lyckas man inte på högskoleprovet". Nåväl, så här gör man i alla fall:

- Hetsplugga gamla högskoleprov och fascineras över att det ens går att få 0,0.
- Gå och lägg dig tidigt efter en hemsk dag med förkylning, huvudvärk och feber. Fundera över varför hela världen är emot just dig, idag igen. Släpp tankarna om att det kanske beror på att du är så grinig i tid och otid.
- Vakna klockan 04.00 med extrem huvudvärk. Ta en panodil, somna om.
- Vakna 6.15. Helt orimligt pigg! Nyp dig i armen för att försäkra dig om att du inte drömmer, utan att det är verklighet att du inte alls känner dig sjuk längre.
- Ät kycklingssallad till frukost. Hoppa av glädje över att Colorado slog Calgary med 3-2 efter straffar.
- Välj turkläder med stor omsorg (hett tips! Nya, fina underkläder är grejen!)
- Hoppa in i duschen. Peela ansiktet och kroppen också eftersom man gör det när det är Dagar med stort D.
- Torka dig sedan med en turhanduk (efter att ha hurrat över att den inte är i tvätten!). Fantisera om att det är Peter Forsbergs hand istället för en rosa handduk. Bli på sjukligt bra och fnittrigt humör.
- Skratta åt hur sjuk du är och gör sjuka grimaser åt spegeln. Inse att du har en enorm snyggdag.
- Fortsätt hela proceduren med att göra dig iordning.
- Ha i en klick av din nya fönlotion, föna håret och inse att det var ett kanonköp. Bli ännu gladare.
- Inse att du är sen, som vanligt. Stressa på lite och rusa iväg.
- Väl på plats:Kläm dig före alla andra för att snabbt sno åt dig din turplats.
- Gör provdel ett. Tänk inte, bara gör.
- Gå på rast, fundera över om någon endaste person i hela Sverige kan ha skrivit sämre än vad du just gjorde. Inse att det nog är det, gläd dig. Inse att du inte är bäst - bli förbannad. Prata med Stockholmsfjollan och gråt tillsammans ut om hur dåligt det gick.
- Gör provdel två. Använd dig helt av estetisk tilltalande-tekniken där man helt enkelt väljer svar utefter vad som ser snyggast ut., istället för att försöka svara på uppgifterna eftersom du ändå inte kan.
- Spana in snyggingen till höger. Fundera över vilket som är hans favoritavsnitt i Macahan, favorithockeyspelare,  favoritlåt på U2:s senaste skiva och övrigt sånt man funderar över. Kom på att han inte alls är het i samma stund som han frenetiskt börjar att suga och bita på pennan. 
- Upprepa proceduren med Stockholmsfjollan-genomgång resten av proven på förmiddagen.
- Få sms från Murke om att hon har migrän och därför inte kan luncha som planerat. Ät istället  köttbullar med en clementin och äcklig juice från Lidl hos din mormor som inte är hemma.
- Inse att du får se MODO-FBK om du skippar resten av provet. Hämta mobilen för att ringa efter skjuts. Det finns ju ändå ingen mening med att sitta och skriva resten av provet när det ändå gått så dåligt.
- Inse att "man vet ju aldrig? Resten av delarna kanske går bra trots allt?" och gå tillbaka och gör resten av provet.
- Bli förbannad över att diagramdelen ska göras igen, det vill säga den del som åtminstone känts bäst. Gör den med mycket ilska bubblandes inom dig.
- Ät kexchoklad under rasten och leta efter din hemtenta. Bli förbannad över att du verkar ha tappat bort den och därmed slängt 125 spänn och fem timmar i sjön.
- Ryck upp dig. Det är bara en del kvar och sedan får du se på hockey.
- Gör sista provdelen och skratta åt att namnet Cålle måste användas i alla mattetal oavsett om det är på lågstadiet, gymnasiet eller högskoleprovet just för att ingen vill döpa sitt barn till Cålle och man därför inom matematikvärlden tycker synd om namnet och ger det en chans i mattetalen.
- Kladda ihop tusen olika uträkningar, stryk dem och inse att de inte kommer gå att lösa talen. Välj istället svarsalternativ enligt "ole-dole-doff"-tekniken.
- Lek med den vita papperremsan som blir över när sista provet är avklarat. Vänta på att tiden ska gå ut.
- Sitt tålmodigt kvar och vänta på att dagens miljonte leg-kontroll ska ske så du får gå hem och se hockeyn.
- Skynda ut från provsalen, grabba tag i dina saker och skynda på toa.
- Möt hetingen på väg ut från toa, lys upp. Men kom sedan på hur vilt han bet på sin penna och svara därför vresigt "Ja det gick JÄVLIGT bra!" när han frågar hur det gick.
- Åk hem, se din efterlängtade hockey. Hamna i extas över Krizans kunglighet. Älska Timander. Älska MODO.
- Rätta provet, inse att det måste ha gått betydligt bättre än väntat.
- Rätta klart, jämför med normeringstabeller från tidigare år. Trilla av stolen när du inser att du höjt dig från första gången du gjorde provet.
- Dö litegrann av glädje.

Så nu är bara frågan, ska jag göra så här även nästa år och då hoppas på att lyckas ännu bättre? Eller ska jag göra tvärtom och hoppas det då går ännu bättre? Så bra är ju trots allt inte resultatet, och jag som enligt egen utsago är så bra på allt borde kunna få ihop 2,0. Så kanske ska jag helt enkelt ha en riktig fuldag nästa provdag, skita i fönlotion, förbli glad och hoppfull under provets gång samt leka med tanken att det istället för Peter Forsbergs hand är Anson Carters hand som smeker mig?

Man vet ju aldrig vad som kan fungera bäst. Det är nog lite det som är tanken med högskoleprovet dessutom. Man ska inte kunna förbereda sig allt för väl.

Men jag tror nog att jag kör på gårdagens koncept. Det känns lovande, och framförallt är det så mycket trevligare att känna sig snygg och bitter. Det är ju så jag, liksom.

image136Naturligtvis är det möjligt att älska människor

- förutsatt att man inte känner dem så noga
Charles Bukowski

Det var bland det bästa jag läst på länge. Det går genast in på listan över mina miljontals citat-favoriter. Jag har aldrig läst något av Bukowski, men ska nog göra det. Vi tycks ha en liknande syn på världen vi två.

Nej då, jag är inte alls bitter idag och känner knappast något hat. Tvärtom är jag på bra humör trots en rungande förkylning och hög feber. Men trots bra humör så måste man ibland ha en något svart syn på livet. Anledningen är enkel. Det är roligt, och det är lätt. Framförallt ger det en också chansen att ofta bli positivt överraskad.

---

Det står i mitt horoskop för veckan som kommer, att jag ska få en konkurrent. Jaha, vem skulle det vara? Inom vilket område? Det enda området jag bryr mig om har jag nämligen redan haft en konkurrent länge och nog nu, så det känns inte som någon nyhet. Men vem vet, det kanske är en till? Bäst att vara lite bitter nu denna veckan, så kan jag bara bli gladare om jag slipper den där konkurrenten.

---

Mitt jobbigaste problem just nu är att jag fått en vision om att Stanley Cup kommer lyftas av Peter Forsberg i vår, om jag bara följer visionen. Den går ut på att endast ha ett fönster uppe åt gången på datorn, och jag måste säga att det är en aning irriterande. Men vad gör man inte, liksom?

image136

28 oktober

Idag är det exakt åtta år sedan världens bästa ponny blev min. Världens underbaraste guling, världens finaste guldlock. My fucking heroine.

Nu är hon sedan länge inte längre min, men hon tar ändå upp en stor del av mitt hjärta och jag betvivlar att någon annan häst någonsin kommer kunna uppta större plats än vad hon gör.

Det var kärlek vid första ögonkastet. I alla fall från min sida sett. Hon däremot hade inga tankar på att se mig som sin kompis och det dröjde en hel lång sommar med mycket blod, svett och tårar innan hon till slut började acceptera mig. Men därefter, då gav hon också allt för mig. Hon var precis som jag på alla sätt och vis. Envis, ego, självupptagen och... alldeles underbar. Det var kanske därför vi tyckte så mycket om varandra.


image140

image141


                   


Dessutom är det exakt ett år sedan bombmatchen i Löfbergs Lila Arena, och igår fick hela Swedbank utrymmas på grund av brandlarm. Det händer minsann alltid något när MODO och Färjestad möts.

image136Vem hade kunnat tro det?

Tänk, jag har nog inte ett hjärta av sten trots allt. Det verkar kunna banka riktigt ordentligt faktiskt, ja till och med blöda. Jag har just upptäckt att jag är både omtänksam, medlidande, omsorgsfull och hänsynsfull.

Tänk vad lite det egentligen krävs för att alla de där egenskaperna skulle grävas fram.

---

Nåväl, slut på det privata och över till annat.

Högskoleprov imorgon, och jag sitter här med världens huvudvärk och förkylning. Att tima har alltid varit min grej, liksom. Detta känns ju verkligen bra. Dock ska jag luncha med Murke och jag hoppas det kommer inspirera mig till att göra bra ifrån mig trots allt.

image55


Jag ska ägna kvällen åt att plugga gamla prov (och därmed bli mer nervös för hur detta ska gå...) och kanske känna av mitt blödande hjärta lite också, vi får se. Dessutom ska jag se Idol också. Amanda Jensen ska köra Bossens Born To Run. Det ska bli intressant att se.

Skor och dess förmåga att påverka livet på jorden

Eftersom jag inte infunnit mig tidigare så jag kunnat få hem hemtentan som ska vara klar nästa fredag, fick jag åka in till Karlstad idag för att hämta den. Jag och Murke passade då på att shoppa lite innan vi mötte upp Stockholmsfjollan för en trevlig och underhållande fikastund med samtalsämnen som hur underbar jag är (en livlig diskussion!), hur dum en viss dokusåpatjej är samt hur bitter man egentligen får bli över ett par skor som inte passar. 

Skorna som inte passade blev lite av dagens grej. Jag var inte världens största muntergök när jag gick upp klockan sju imorse, och de där skorna hjälpte inte direkt till för att få mig att kvala in på den listan heller. Att Flyers dessutom förlorat under natten, och att MODO förlorade nu ikväll och det faktum att jag inte fick se matchen gör att omuntergökheten inte bara utvecklats utan också gått och blivit ren och skär vresighet och bitterhet.

Som tur är så är det fredag imorgon, och dagen innan högskoleprovet. Så jag kommer inte ha tid att vara vare sig bitter eller vresig eller ens något alls.Det som fick följa med hem var alltså inga skor, utan en fönlotion (efter mycket funderande blev det alltså denna från Kérastase), två toppar, en puderborste, ögonbrynsfärg (för att späda på bitterheten så..., ja det blev lite för mörkt) samt multivitaminer i brustablett-form. Jag ska bli pigg nu.

Murkes inköp bestod av ett par jeans med hög midja samt en knallrosa liten "partyväska" från Monki i sedvanlig Murke-stil. I sedvanlig Morran-stil köpte jag dessutom alldeles för mycket fika som Murke i sedvanlig Murke-stil glupskt vräkte i sig samtidigt som hon lite försynt skyllde på sin arbetslöshet. Det är tur för henne att hon har en rik student som betalar fika, margarin och chips åt henne.

---

Kul att Yetman fick måla i debuten, för övrigt! Det gör bitterheten mycket mindre faktiskt. Nu när jag tänker efter, så var skorna inte ens särskilt fina.

Nu har jag bestämt mig för att skippa att se Penguins - Maple Leafs och istället gå och lägga mig. Det skulle knappast vara negativt.

Gonatt!

image136


Enströms första kasse i NHL

Seger över Toronto Maple Leafs inatt och Atlanta Trashers Tobias Enström fick göra sitt första mål i NHL. Jättekul! Målet kom tidigt i första perioden och på pass från Ilya Kovalchuck och Eric Perrin och gjorde att Atlanta kunde kvittera till 1-1. Mats Sundin hade efter bara några sekunder in i matchen satt 1-0 till Maple Leafs. Det blev en jämn match med lika antal skott på mål och som fick avslutas med straffläggning innan Atlanta kunde gå segrarnde ut ur matchen med 5-4. Enström fick förutom att göra sitt första NHL-mål återigen bli tredjestjärna i matchen och fick dessutom mest istid av alla. Lite dryga 28 minuters speltid närmare bestämt och han hade också +2 när han gick av isen. Grymt kul!


image138


För Colorado Avalanche blev den en skön 4-2-seger. Första vinsten på bortaplan och Ryan Smyth blev hyllad av sina fans i Rexall Center. Captain Canada fick både en videohyllning och stående ovationer från publiken.
- It was obviously very emotional. It's quite an honor to come back to the city where you started your NHL career and be recognized like I was tonight. The fans were great, sa Smyth själv.

Det är alltid kul när fansen hyllar sina gamla spelare så där. Idag kom dessutom Patrick Yetman och Ronald Petrovicky till Örnslöldsvik. Två nya rightare, härligt, härligt!

Skillnaden mellan att vara ytlig och att vara djup...

Fröken Bitter gör det igen:

Matsal, Luleå


Fjortistjej: Alltså jag fattar inte varför vissa typ skär sig...

Lång tystnad.

Fjortistjejen (fortsätter): Jag menar, då kan man ju lika gärna typ plocka ögonbrynen eller nått... för det gör ju typ lika ont, och då blir man ju liksom snygg också!

rofl

Källa: www.tjuvlyssnat.se

Hela inlägget här.

---

Tjuvlyssnat är en underbar källa till humor, och Fröken Bitter är kung på att leta upp guldkorn och sedan slänga ihop en snygg rubrik till det hela.

image136


2-1

Min efterlängtade TV-kväll med först säsongsstart av Ugly Betty och sedan Desperate Housewives utgick, åtminstone delvis. Jag missade Ugly Betty och det var till på köpet mitt eget beslut. Istället för att se hur det gick med ridandet av den där plåthästen ägnade jag mig åt att prata med någon som har orimligt stor makt i mitt liv, trots att det egentligen är konstigt att det är så.


Men det kändes bra. Jag vet inte varför, men det kändes väldigt, väldigt bra och för första gången på länge känns det som att det står 2-1 till mig gällande just detta fall. Kanske inte 2-1 som att jag är på väg mot att vinna OS-guld eller ta hem Stanley Cup, men kanske 2-1 i en serielunksmatch i division III, och just nu känns det guld värt faktiskt.

---

Hett möte i Northwest Division inatt. Colorado Avalanche möter Edmonton Oilers i Rexall Center. Det blir första mötet lagen emellan för säsongen och det blir nog väldigt speciellt för Ryan Smyth att möta sitt förra lag igen. Matchen börjar inte förrän senare och jag ska gå och lägga mig nu istället. Sopcasten fungerar inte och det känns därför meningslöst att sitta uppe.

Gonatt!


Oroande om Salle

Andreas Salomonsson blir enligt de första rapporterna borta i en vecka efter smällen igår, och det är förstås oroande. Jag hade hoppats att det inte skulle vara så illa, men nu får man hoppas att det inte är någon större fara utan att det räcker med en veckas frånvaro för elitseriens bäste skridskoåkare.

Skönt att ha Magnus Wernblom i topp i skytteligan. Där hör han hemma.

På torsdag är det HV71 som står för motståndet och på lördag Färjestad. Det ska bli intressant att se om MODOs spel från igår håller i sig. Jag kommer dock missa matchen mot Färjestad eftersom det är då jag ska göra högskoleprovet. Jag är sjuk idag igen och har tänkt ägna dagen/eftermiddagen åt fortsatt pluggande. Dels inför högskoleprovet och dels den hemtenta jag ska göra. Som grädden på moset har jag också kompletteringar från förra kursen att göra och det vill jag ta tag i så fort som möjligt.

Paketet från Blush

Jag fick förutom armbanden också hem paketet från Blush idag också. Jag hade beställt den här plåtasken med tre stycken av Hanky Pankys trosor, samt Rosebud Salve Minted Rose.


                           


Jag är supernöjd! Trosorna är grymt snygga och hur sköna som helst. Färgerna stämde väl överrens med färgen som var på produktbilderna och de är utan tvekan mina nya favoriter. Så fort min ekonomi tillåter ska jag köpa fler i andra färger.

Även läppbalsamet var precis som jag hade hoppats. Det ger lite lagom med färg och känns vårdande. Dessutom blir det en lite kylande känsla av minten. Det blie mycket glans och det är god doft. Dessutom är burken faktiskt större än vad jag trodde, vilket förstås är ett stort plus.

Dessutom fick jag ett prov från Sampar. Det är en liten rosa tub som heter Lift Me Up Bust Cream, men den finns inte med på Blush hemsida ännu vad det verkar. Däremot finns den att läsa om samt beställa här.

image136


Sveriges mest ödmjuka?

image137

Vecka 43

Miljön


Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön? Viktigt och viktigt... Det beror på i relation till vad. Klart det är viktigt i sig, men inte viktigare än att själv leva det liv man/jag vill. Med andra ord; är inte miljön det man prioriterar högst så är det helt enkelt inte det och då ska man inte ha dåligt samvete för att man inte till hundra procent anstränger sig på alla vis det går för att förbättra miljön.
När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det? Såvida de är samma typ av vara, och därmed inte smakar annorlunda (sämre) samt att priset är detsamma/inte mycket högre, och att det finns tillgängligt. Jag går inte över till en annan affär för att få tag på kravmärkta varor om det inte skulle finnas där jag väljer att handla.
Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska? Jag åker alltid hellre bil om jag får välja, eftersom det är betydligt bekvämare. Men bodde jag i en storstad där det var bra kommunikationsmäjligheter och jag kunde välja på minuten och inte timmen/dagen vilket tåg/buss jag skulle ta vore det en helt annan sak.
Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand? Helt beroende på typ av vara. Jag har inget emot det ena eller det andra. Jag handlar dock inte second hand för miljöns skull i så fall, utan helt och hållet egoistiska skäl. Är det exempelvis en klänning som används tidigare som är otroligt fin så köper jag den just för att den är fin.
Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön? Ja, hur mycket som helst som man kan läsa i tidningar. Men dessa tips vet redan folk. Det handlar om att försöka göra den del man själv klarar och vill. Jag är kanske en hemsk person, men jag har ingen lust att ändra på mitt liv för att det skulle förbättra miljön om just den delen av mitt liv är viktig för mig. Däremot kan man göra så gott man kan. Det som man kan tänka sig göra kan man se till att göra ordentligt, så att säga.

... och där lät det som att jag är Sveriges största miljöbov. Riktigt så är inte fallet, men att kalla mig drivande för att förbättra miljön är sannerligen även det fel.


Vecka 42

Relationer


Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett? Ingen. Jag tycker jag har världens bästa vänner och världens bästa föräldrar, inget snack om saken. Men rent hypotetisk, de skulle inte vara bra vänner/bra föräldrar om jag kunde komma till dem oavsett vad som hände. Som en mindre hypotetisk fråga så är svaret att jag skulle kunna gå till vem som helst av de som ligger mig allra närmast.
Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte? Ja det kan man, men jag kan inte.
Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande? Nej, aldrig på riktigt. Och det är jag jäkligt glad för.
Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig? Ja, det tycker jag. Jag gillar många, ogillar få och hatar ingen. Pretty nice, får man väl säga.
Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap? Ja den sämsta måste väl vara att jag är så oerhört framgångsrik, snäll, smart, charmig, duktig och förtrollande underbar så det ibland kan sticka i ögonen på vissa. Min bästa är väl således att jag är så otroligt ödmjuk. ja, så måste det ju vara.

image136


Kullerbyttor gör mig glad

2-0 mot Skellefteå idag och Karol Krizan fick alltså hålla nollan för andra gången den här säsongen. Riktigt, riktigt skönt.

Krizans typiska kullerbyttor efter varje nolla är något som alltid gör en så sprudlande överlycklig. Dels för att det innebär vinst för MODO, förstås, och dels för att en glad Krizan är en bra Krizan. Han har fått mycket skit kastad över sig nu i inledningen av säsongen och kanske finns viss sanning i det. Men han har spelat upp sig och blir bara bättre och bättre. Jag tror han kommer fortsätta bli bättre och bättre ju längre säsongen lider, och vara som bäst sedan i vår när det verkligen gäller.

---

Gällande Leif Bork så tycker jag som de flesta andra, att det nog har både sina positiva och negativa sidor. Jag är den förste att se Boork som en otroligt kompetent och kunnig coach och hockeyvetare och jag såg honom som en stor anledning till att jag tippade Brynäs högt upp i Elitserietabellen i år.

Men, som han själv säger har han inte fått ut max av laget. Vad som sedan är de bakomliggande orsakerna till varför kan man spekulera i, och jag tycker själv att man kanske borde fundera på herrarna runt honom också.

Det positiva är ändå att detta kanske kan bli den nytändning som behövs. När det inte fungerar behöver man ta till åtgärder, och är detta vad man inom Brynäs tror krävs är det självklart rätt beslut. Hur det går för Brynäs i fortsättningen ska i vilket fall som helst bli grymt spännande att se.

image136


Det finns en gud trots allt

Jag får se MODO-Skellefteå och slipper lyssna på webradion, för en gångs skull.

Bara det här är ju ett bevis på att Gud heter Peter Forsberg.

2-0 nu och det ser bra ut för MODO. Däremot såg det inte bra ut när Andreas Salomonsson låg på isen och bloden sprutade. Usch, sånt är alltid jobbigt även om det ofta ser värre ut än vad det är.  Min gissning är dock att Linda just nu är utom sig av oro och helst av allt hade velat leka sjuksköterska åt Salle nu.

I övrigt undrar jag bara om det inte skulle ha blivit matchstraff för den incidenten? Jag menar, Salle blev ju skadad och det verkar ju betyda matchstraff nu förtiden? Men det kanske inte gäller om det är en MODO-spelare som blir skadad?

Kul att Per Hållberg nu har satt sitt första mål för säsongen, och Magnus Wernblom fortsätter leverera igen. Det är helt orimligt kul att se Mr MODO visa vilken kung han är, match efter match. Han har knäppt skeptikerna som tyckte han var slut och för gammal på näsan flera gånger om nu och jag är säker på att han kommer fortsätta vara gud värd.

---

Imorgon blir det föreläsning, och jag fick just veta att jag ska infinna mig klockan 13-15 och att morgonen innebär frivillig handledning och inte föreläsning som jag trodde. Som vanligt har jag ingen koll på någonting, och jag har tur som har Joanna som ringer och säger åt mig. Annars hade det slutat med att jag gick upp klockan 05.00 imorgon för att gå på föreläsning mellan klockan 08-11 som jag trodde var föreläsningens tid. Och att gå upp klockan fem och sedan komma till universitetet och märka att det bara är handledning som jag ändå inte har någon tid planerad för hade gjort mig sjukligt bitter i över en veckas tid. Och det vill vi ju för allt i världen slippa.

---

Kom igen nu MODO! Fem mot tre nu. Nu sätter vi ett tredje mål.

Reese Witherspoon

Igår frågade jag mig själv om jag hade någon stilikon eller inte, och jag har fortfarande inte kommit på om så är fallet. Däremot har jag kommit på att jag har någon som kan ses som något av en stilikon om man ser till helheten och inte bara klädvalet.

Reese Witherspoon


 

image130

Snyggast. Till och med, hör och häpna, snyggare än Peter Forsberg.


Ska jag välja en ung och kvinnlig person som någon slags förebild så blir det hon. Jag älskar henne! Inte alls som med Peter Forsberg och alla andra dessa förebilder jag har, men likväl så är Reese väl värd en plats på min piedestal. Långt nedanför Kung Forsberg och James Arness/Zeb Macahan, förstås, och en hel rad andra men högt upp det kommer hon.

Hon är dessutom den enda på denna piedestal som skulle kunna fungera som min stilikon. Ska jag vara ärlig har jag ingen större koll på hur hon klär sig när hon är just Reese och inte June Carter i Walk The Line, Elle Woods i Legally Blonde eller Melanie Carmichael i Sweet Home Alabama, utan just sig själv. Men däremot vet jag varför jag älskar henne. Hon är otroligt kunnig och begåvad och en helt fantastisk skådespelerska med ett enormt driv som få andra har. Hennes underbara charm gör henne helt omöjlig att inte tycka om, och hon är därför min självklara favorit av unga, kvinnliga "kändiskändisar".

En person som är så omtyckt blir det därför lätt att hämta inspiration gällande klädvalet, och Fröken Reese får därför ses som min stilikon.

Dessutom, så är hon lika lång som mig. Så vi har alltså inte bara den underbara charmen och den ständiga gladheten gemensam, Reese och jag. Eller vad säger ni, Stockholmsfjollan, Den Blonda Häxan och Fröken Bitter?

image136Eftersom det mesta är så mycket roligare än att plugga...

Jag är:
[x] flicka
[ ] pojke
[ ] homo
[x] hetero
[ ] bi
[x] kompis
[x] syster
[ ] bror
[ ] mamma
[ ] pappa
[x] kusin
[ ] småkusin
[x] lycklig
[ ] ledsen

Jag äter:
[x] kött
[x] fågel
[x] fisk
[/] grönsaker
[x] frukter
[ ] ost
[ ] yoghurt
[x] andra mjölkprodukter

Jag dricker:
[ ] kaffe
[ ] te
[x] kakao
[x] mjölk
[x] saft
[x] kranvatten
[ ] limsa
[ ] vatten i flaska
[x] alkohol

Jag vill ha:
[x] pengar
[x] godis
[x] choklad
[x] jobb

Jag har:
[x] släktingar
[x] bröder
[ ] systrar
[x] mamma
[x] pappa
[x] någon allvarlig sjukdom
[x] fobier
[ ] inget
[ ] allt
[ ] kort hår
[x] långt hår
[x] brunt hår
[ ] blont hår
[ ] rött hår
[ ] pojkvän
[ ] flickvän
[x] en vän
[x] flera vänner

Jag har:

[x] varit i ett höghus
[x] borstat en katt
[x] suttit kvarsittning
[x] slagit en kompis
[ ] kramat grannen
[x] druckit
[ ] tvättat wc:n
[x] ljugit för min mamma
[x] varit vaken hela natten
[x] söndrat ett fönster
[x] sovit med kläderna på
[ ] ätit torkade bananer
[x] klippt av mitt hår
[x] bitit på naglarna
[x] busringt
[x] brutit ett löfte
[x] suttit på en moped
[ ] varit i Helsingfors
[x] simmat med kläderna på
[x] lyssnat på klassisk musik
[x] hatat någon riktigt mycket
[x] ringt fel nummer
[x] spytt
[ ] gråtit utan orsak
[x] varit beroende av någonting
[ ] bråkat med någon riktigt ordentligt
[x] ordnat en fest
[ ] städat upp spyor
[ ] rymt hemifrån
[x] prenumererat på någon tidning
[ ] varit rädd för spindlar
[x] gillat apor
[x] plockat bär
[x] plockat jordgubbar
[x] gått vilse
[x] sjungit i en mikrofon
[x] svalt ett tuggummi
[ ] gråtit mig själv till sömns
[ ] gillat The Rasmus
[x] varit hos en läkare
[ ] druckit hyla-mjölk
[ ] använt hängslen
[x] andats in helium
[x] använt mascara
[x] inte vaknat av väckarklockan
[x] stigit på fel buss eller tåg i misstag
[x] sett samma film två gånger efter varandra
[ ] varit på min favoritartists spelning
[x] hittat pengar på gatan
[x] sagt mamma/pappa till någon annan av misstag
[ ] läst bibeln (bara en del av den..)
[x] haft något bra intresse
[x] vunnit i lotteri
[ ] blivit förföljd av en främling
[x] läst en roman
[x] förlorat en nära vän
[x] använt minikjol
[x] känt mig ensam
[ ] stickat vantar
[x] sprungit allt vad jag orkat
[x] hittat på aprilskämt som någon trott på
[ ] ordnat en överraskningsfest (varit med)
[x] ätit pizza till frukost
[x] varit i en ambulans
[x] varit i en polisbil
[x] haft ett husdjur
[ ] sjungit solo
[ ] sjungit/spelat i ett band
[x] kört bil
[x] kört moped
[x] somnat i skolan under en lektion
[ ] läst någon annans dagbok i smyg
[ ] varit på datorn över 5 timmar i sträck
[x] målat en tavla
[ ] smakat på bläckfisk
[ ] glömt en bra väns födelsedag
[x] fuskat på ett prov
[ ] blivit stucken av en geting
[ ] gett pengar till en gatuspelare
[ ] först hatat någon, men sedan börjat gilla den
[ ] tappat bort en biblioteksbok
[ ] lärt mig första hjälpen
[x] spelat golf/minigolf
[ ] varit med om en trafikolycka
[x] beställt nånting jag inte har nytta av
[ ] rökt tobak
[ ] varit i lappland
[x] varit med i tidningen
[ ] varit på bio utomlands
[x] gått på dagis
[x] använt reflex
[x] lekt med småbilar
[ ] ätit någonting inom senaste timmen
[x] fått ett blåmärke inom senaste veckan
[ ] brutit något ben senaste året
[x] varit på sjukhus senaste året
[x] varit hos doktorn senaste året

Ärligt snodd av Ida.

Gud, att det ska vara så svårt att sätta sig och plugga och inte smita undan med allt annat. Om några timmar drar hockeyn igång och innan dess måste jag ha fått åtminstone lite gjort. Jag ska försöka hitta på lite bra reklamexempel som väl visar på hur reklamen nu förtiden jobbar med imageskapande och varumärken istället för endast produkter. Så svårt kan inte det vara, och det bästa av allt är att jag på det viset kan smita ifrån pluggandet genom att se på TV nu, eftersom jag behöver se reklam. Jadå, att vara student är bra.

Armbanden från Betties Galleria har kommit

Jag beställde dessa två CC Skye-inspirerade armband från Betties Galleria i tisdags, och fick dem redan idag! Snabb leverans med tanke på att de skickas från USA.

 
                    


Jag är helnöjd med både det rosa och det svarta! Det svarta har dessutom två ringar så man kan välja hur stort man vill ha det runt handleden vilket är väldigt bra eftersom dessa armband lätt kan bli stora annars.

De liknande armbanden från KyssJohanna är lite mer välgjorda och i trevligare material, men å andra sidan kostar de faktiskt nära på dubbelt så mycket.

Just nu har Betties Galleria återigen rabatt. Denna gång ges det 20 procents rabatt, och jag är därför sugen på att beställa hem även detta så snart pengarna trillar in på kontot igen.


                        


Runt halsband i guld med kristaller

Rosa Juicy-hjärta med kristaller

CC Skye-inspirerat armband i vitt och guldDessutom har mitt paket från Blush kommit också, så jag hoppas jag kan åka in ikväll och hämta ut det. Men innan dess ska jag plugga. Jag har en hemtenta att göra, tusen böcker att läsa samt att högskoleprovet är på lördag och jag borde verkligen plugga på lite inför det.


image136It's a fool's game

It´s A Heartache - Bonnie Tyler


It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
Hits you when you're down
It's a fool's game

Nothing but a fool's game
Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he lets you down.
It ain't right with love to share
When you find he doesn't care for you.
It ain't wise to need someone
As much as I depended on you.

It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
. . .

It ain't r'ight with love to share
. . .

Oh it's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he let's you down
It's a fool's game

Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache
Love him till your arms break
Then he let's you down
It's a heartacheJa, vi är jäkligt tighta jag och It´s A Heartache. En av världens absolut bästa låtar och väl värd att lyssnas på om och om igen.

Flyers fortsätter rada upp vinster

Vad gäller inledningen av NHL-säsongen är jag riktigt nöjd. Både Colorado Avalanche och, framförallt, Philadelphia Flyers har inlett mycket bra. Flyers vann inatt femte raka matchen och Simon Gagne blev matchhjälte när han satte 3-2 bakom John Grahame 48 sekunder in i förlängningen. Dessutom var det också Gagne som inledde Flyers målskytte när han gjorde 1-0 tidigt i den första perioden. I övrigt var dock Martin Biron kung på isen, och jag är så himla glad att Philly nu fått den bra målvakt jag saknat i laget. Det känns betydligt tryggare nu.

Överhuvudtaget har Flyers ett lag att räkna med i år. Det kan bli en riktigt trevlig säsong i år, och jag kommer inte bli ett dugg förvånad om Peter Forsberg dyker upp i Flyers laguppställning i februari månad. Och då, ja då kommer det verkligen kunna bli en riktigt trevlig säsong.


image131

Att få uppleva det här igen skulle inte vara fel...


Avs har inte riktigt haft en lika fin segersvit, och föll senast mot Blackhawks med 3-5, men de har trots allt några fina vinster och har spelmässigt övertygat. Joe Sakic visar skeptikerna att han fortfarande är old going strong och gjorde sitt 15:e hattrick i NHL förra lördagen mot blåjackorna.

Skulle Kung Forsberg välja att gå tillbaka till Avs och spela med Kapten Sakic och Milan Hejduk igen skulle jag nog aldrig mer gråta. Jo, glädjetårar då förstås. Även det skulle innebära en trevlig säsong med största sannolikhet.


image132

...eller det här.


Halva matchen har gått och Avs ligger under med 0-2 mot Minnesota Wilds, men förhoppningsvis kan Colorado kvittera och gå om och sätta stopp för Wilds segersvit.

---

Dagens jobb, bordtennisturnering, gick snabbare än vad jag hade räknat med och efter att ha studsat iväg från redaktionen bar det av för att hyra film tillsammans med Murke.

Min och Murkes olikheter kommer så klart även fram när det ska väljas film, men efter att ha stått i videobutiken i en timme och diskuterat fram och tillbaka fick jag henne att inse att ikväll vankades det lättsmält humor. Därför blev det underbara Legally Blonde med underbara Reese Witherspoon (hur många gånger jag sett den filmen vågar jag inte tänka på) samt roliga Miffo. En helkul kväll som toppades med Murkes goda kladdkaka och hennes vilda råttor som snodde chipsen. Tack råttor, ni är ett utmärkt hälsopiller.

Har du någon stilikon?

I sin blogg tipsade Ida om Cosmopolitans tävling där man kan vinna underkläder från Hanky Panky. Detta underklädesmärke är som jag tidigare nämnt en stor favorit för mig och jag läste därför igenom tävlingsfrågan:

Har du någon stilikon? Vem eller vilka i så fall?

Den där frågan satte liksom stopp för det hela. Har jag någon stilikon? Hm.. Nä. Eller jo, det har jag kanske? Men vem då? Eller vilka då? Klart att jag ser kändisar som jag tycker klär sig snyggt och som jag gärna hämtar inspiration ifrån, men ingen jag kan nämna på rak arm. Ofta tar jag det jag tycker är snyggt, utan att tänka på om jag sett någon kändis/annan bära just den typen av plagg. Eller gör jag det omedvetet? Någon gång har jag hajat till över någon som klär sig snyggt och hämtat inspiration ifrån den personen, oavsett om det varit en kändis eller någon på stan.image128


                           Bild: Cosmopolitan

Om man ser till vad för typ av kläder jag vill ha från Asos är det Nicole Richie och Paris Hilton som oftast stått som stilikon till kläderna. Men det handlar endast om kläder för fest och utgång och jag skulle knappast säga att någon av dessa är min stilikon sett till helheten. Överhuvudtaget klär jag mig inte särskilt medvetet alls (i alla fall inte efter någon speciell och genomtänkt stil) utan blandar nog lite hejvilt mellan det jag tycker om.

Hur är ni med detta att köpa kläder? Har ni någon stilikon och/eller stil ni går efter?


 


Jag är trött på elitserie-hockey

Inte för att MODO spelar dåligt (även om jag fortfarande inte kunnat smälta att de tycks ha hällt sirap under skridskorna idag och inledde dåligt) utan för att svensk hockey uppenbarligen inte längre ska betyda ens tillstymmelse till fysiskt spel där matchen avgörs utifrån spelarna på isen. Istället verkar det vara domarna som ska avgöra matcherna genom minst sagt märkliga domslut.

Ja, jag är jäkligt bitter. Och nej, MODOs förlust hängde inte bara på Oscar Steens matchstraff utan på att MODO helt enkelt inte var med i matchen från start. Men när domaren ska kontrollera och bedöma utvisning utefter om spelaren blivit skadad eller ej, så har det gått för långt. Vilken spelare är inte skadad när domaren diskuterar saken med lagets läkare? Klart spelaren då är skadad så straffet blir större. Det säger sig själv.

En situation ska bedömas utefter vad som hände, inte utefter om spelaren skadades eller ej. Allt annat är helt befängt.


Ändra det tack, så jag slipper vara bitter. Jag har en hel rad med skoluppgifter att vara bitter över, så detta blir mer än vad jag orkar med. Skärpning nu.


image129

- Skärp er nu domare!

(Ulf Rönnmark var inte domare i matchen jag syftar på, men får vara modell i dett fall på grund av att han fastnat på en bra bild).

---

2-2 nu mellan Flyers och Carolina. Tredje perioden har just börjat och jag skulle egentligen behöva sova, men det går ju knappast nu. 

Imorgon blir det fortsatt pysslande med mitt rum och sedan lite jobb innan det vankas kladdkake-ätande och filmtittande med Murke.

Jag älskar SJ!

SJ har börjat lägga ut biljetter på Tradera, och det måste vara den bästa nyheten sedan det blev klart att Magnus Wernblom skulle komma tillbaka till MODO.

Jag kan med lite tur åka tåg till Sundsvall för endast 2 kronor. Det är inte klokt. Det kostar mig alltså mindre att åka till Sundsvall, än vad det gör att ta bussen in till stan för att fika några timmar med Murke. Det är helt sjukt.

Jag har redan bestämt allt jag ska göra. Jag ska åka tåg tusen gånger nu i höst. Jag och Murke ska ta tåget till Stockholm och hälsa på Lurke (det kommer kosta Lurke mer att ta tåget från Uppsala och möta oss i Stockholm, än vad det kostar för mig och Murke att åka från Karlstad till Stockholm...) Jag och Stockholmsfjollan ska ta tåget i tid och otid och våldgästa Den Blonda Häxan och jag ska ta tåget till Fröken Bitter minst en gång innan jul.

Nåväl, jag har inte forskat så mycket i det där ännu. Det gäller kanske att höra med sina vänner om man är välkommen först (hur jag nu inte skulle kunna vara det?) samt se vad som gäller med de där biljetterna och inte. Chansen att få åka för en krona är kanske inte så stor, men väl långt under ordinarie pris i alla fall.

---

Vad jag däremot forskat i är att jag är riktigt bra på att sätta ihop lådor och tidsskriftssamlare från IKEA. Se där, jag har alltså ytterligare en talang. Det kunde man ju inte tro.

---

Nedräkning inför match nu. Skönt att det inte verkar vara någon fara med Andreas Salomonsson. Det ska bli intressant att se Mr. MODO i kvällens möte mot Skellefteå och jag ska se till att hålla ett öga på Arvikabördige backen Jonas Lennartsson som i år gör sin första säsong i elitserien. 


Det bästa jag vet

Den här gången ska det inte handla om vare sig hockey, Kung Forsberg eller mig själv.

Det ska handla om något annat som toppar listan över det bästa jag vet. Bland det absolut vackraste jag vet (i stark konkurrens med Peter Forsberg på en is) och det vackraste ljud jag vet:


How The West Was Won - Familjen Macahan


 


Låt hallåan gå igenom sitt så kommer mästerverket så småningom

Familjen Machan är helt oslagbart. Jag kan varje avsnitt utantill men vill ändå se minst ett avsnitt per dag. Det här är den bästa TV-serie som någonsin skapats, och jag är helt säker på att all världens problem skulle lösas om man visade mer Macahan. Zeb Macahan är min Gud (ja tillsammans med Kung Forsberg) och den här TV-serien är nog en av de saker som påverkat mig allra mest.

Vi avslutar med:
Never quit, never lie, never apologize


Läsvärda bloggar

De här bloggarna försöker jag läsa varje dag, och jag tycker ni ska ta er en titt på dem:

(Utan inbördes ordning)

Fröken Bitter Min kära vän Fröken Bitter bloggar sällan men ack så bra. En blandning mellan hennes tankar, funderingar och känslor tillsammans med hyllningar till hennes eget blonda hår samt klockrena citat från Tjuvlyssnat. När Fröken Bitter bara vill är hon en av de roligaste människor jag vet och då och då glimrar hon till och låter det avspeglas i bloggen.

Stockholmsfjollan Även det en av mina käraste vänner. Skriver bra och intressant om sitt liv men bloggen blir stundtals lidande på grund av ointresse/tidsbrist/dum webkabel och man kan därför få vänta länge innan ny uppdatering sker. Fjollan skriver om det som intresserar henne och hon gör det bra. Rolig och skön, helt enkelt och kan uttrycka sig väl. Sweeeeet, som Fjollan skulle sagt. Minus dock för att bloggen är tom på hyllningar till mig.

Linda Supertrevlig och rolig tjej med hjärtat på det rätta stället! En vän som delar min kärlek till MODO och Peter Forsberg. Linda har bra smak och delar sitt hjärta lika mellan Foppa och Salle. Ingen är så fräck som Linda, ingen är så lyckosam (eh... TAR sig lycka) som Linda och ingen är så rolig som Linda när hon sätter fart i 190 mot MODO-spelarna. Bloggar om hockey och livet i allmänhet. Uppdaterar ofta samt skriver intressant och roligt.

Emma Precis som Linda här ovan är även detta en supertrevlig och rolig tjej med hjärtat på rätt ställe. Spelar hockey och lever för svenska hjältarna MODO Hockey. Har Per Svartvadet som Gud på samma vis som jag har Peter Forsberg. Skriver om hockey och livet i allmänhet och är duktig på bloggdesign. Ändrar ofta bloggens utseende och gör superba guider för hur man själv ändrar designen.

Egoina Tokrolig dam med ironi till tusen som har uttrycket "Ta det med en nypa salt" som underrubrik. Inläggen består av diverse olika vardagsämnen som spetsas med ett ton ironi och en tesked gnäll över Burger King. Alltid lika rolig att läsa!

Anna Hockeybrutta med sjärlvironi och härligt lagom kaxighet som sitt bästa vapen. Skriver riktigt bra och kan sina saker. Håller visserligen på Sveriges värsta lag (nåja, ett av dem) men hamnar på plus tack vare sin underrubrik a´la "Sportintresserad chick med förkärlek till svettiga män i utrsutning" samt kärlek till Peter Forsberg och känsla för riktig hockey. Skriver alltid roligt och fräckt, vare sig det är om hockey, fest eller roliga dialoger.

Therese Ytterligare en hockeybrud som har full koll och då särskilt på HV71. Även här är det alltså fel lag, men kan man hockey och har känsla för bra och välspelad hockey samt välspelande spelare så ursäktas man trots att hjärtat inte slår för MODO. Har storkoll på HV, uppdaterar ständigt och skriver bra. Är ärlig, rättfram och ödmjuk inför andra lag.

Sandra Bloggar om sitt liv med allt vad det innebär. Plugg, vänner, fest, shopping, TV-serier och allt däremellan. Uppdaterar oftast kontinuerligt och skriver på ett roligt och trevligt sätt. Har bra smak och sätter alltid ihop fina outfits. En trevlig och rolig tjej som har en väldigt fin bloggdesign.

Sara "Hockey-Sara" som skriver om det som berör henne och skriver otroligt bra. Intressanta och tänkvärda inlägg som inte bara är trevliga tack vare ett otroligt bra språk utan också då det är intressanta ämnen och tankar. Uttrycker sig bra och är trevlig och rolig.

Fredrik Stort Fredrik Wikingsson-fan som dessutom kanske har både en eller fler likheter med idolen? Skriver riktigt, riktigt bra och borde satsa på ett yrke som journalist eller liknande. Har många bra åsikter (även om jag aldrig kommer förstå hans hat mot Expressen) och utrycker sig bra. Att han har bästa möjliga musiksmak (med Springsteen som Gud) gör hela bloggen ännu bättre.

Angelica Tjej från Dalarna som skriver riktigt, riktigt bra även hon och har en skön journalistisk prägel på sina texter. Gör bra artiklar och bloggen är mysig, lättläst och intressant. Uppdaterar ofta och väljer intressanta ämnen vilket gör den väldigt läsvärd och trevlig.

Dr Jeep Tokrolig terrorist som levererar humor, ironi och satir på hög nivå. Har man riktigt tur visas inlägg om dagens outfit och det är Schulman-klass på det. Skön tjej med väldigt roligt och personligt språk.

Käthes modeblogg Jag är inget fan av modebloggar annars, men Käthes blogg är riktigt bra. Hon skriver bra inlägg och hennes recensioner är alltid intressanta att läsa. Ger tips om dverse olika reor/rabatter på nätsidor och inläggen (och då särskilt recensionerna) är ständigt välskrivna.


Tidigare läste jag såklart också Alex Schulman och Calle Schulmans bloggar. Mycket bättre än så blir det liksom inte. Ironi, satir och förmågan att ständigt veta vad som ska locka läsare och framförallt få folk att reagera. Att läsa deras bloggar innebar alltid gapskratt och det är tragik på hög nivå att dessa inte längre bloggar.

---

Något min utsökta smak fångat upp är ju aldrig fel. Läs nu.


30 procents rabatt på Blush

Blush ger just nu 30 procent rabatt på underkläder, och jag kunde därför inte motstå att beställa den här plåtasken med tre av Hanky Pankys underbara trosor. Jag har suktat efter dem länge nu och med priset 447 kronor istället för ordinarie 639 kronor var det inte mer än rätt att köpa, trots att jag egentligen borde lägga pengarna på annat.


image127När jag ändå skickade efter de där tog jag med en Rosebud Salve också. Precis som Hanky Panky blir Rosebud ständigt hyllade och det ska bli kul att se om de är värda sitt pris (89 kronor). Jag tog den nya Minted Rose.image126Blush har snabb leveranstid också, så har jag tur kommer det på måndag-tisdag!

image1 
Hockeysnack

Bra rubrik, va?

Gårdagens förlust mot HV71 känns tung med tanke på att MODO spelade riktigt, riktigt bra (totaldominans i andra perioden!) Då är det tungt att inte få med sig några poäng. HV vann dock inte alls orättvist då även de spelade riktigt bra, och jag måste ge Stefan Liv all form av beröm som det går att ge. Sedan vill jag så klart hylla Oscar Steen som gjorde en kanonmatch! Han är en underbar spelare som jag ofta tycker blir alltför bortglömd. Han jobbar och sliter och gör alltid ett bra jobb. Hans teknik är underbar och hans aggresivitet och intensivitet är slående. Han förtjänar mer beröm än vad han annars får.

Hans Jonsson gjorde sitt första mål för säsongen när han ungefär halvägs in i perioden kunde reducera till 1-2 efter att Mikko Louma och Johan Davidsson tidigare varit framme och nätat för HV. När man satt och hoppades på en kvittering gjorde dock Johan Åkerman istället 1-3 strax innan första periodens slut, och jag var bitter. Förstås. HV hade dock det mesta av den första perioden, så resultatet var inte orättvist.

Andra perioden var riktigt, riktigt bra. MODO höll ett högt tempo och förde spelet och HV tvingades ta flera utvisningar. Andreas Molinder reducerar på pass från Per-Åge Skröder efter en snabb kontring och därefter fick Oscar Steen lön för mödan när han kunde kvittera till 3-3 i powerplay. Spelmässigt gjorde MODO allting rätt i andra perioden och det var riktigt tungt när Per Ledin i slutet kunde ge HV ledningen. I tredje kom det heller aldrig någon kvittering och trots bra spel blev det alltså inga poäng. Suck, suck, suck. Men som sagt, en bra match där lagen turades om att hålla i taktpinnen och där MODO gjorde det grymt bra i andra perioden. Det ser alltså bra ut inför nästa match mot Skellefteå på lördag. Däremot är jag orolig för Andreas Salomonsson. Han hade problem med sin axel igen och spelade inte, och det är oroväckande. Förhoppningsvi är det dock ingen större fara med underbara Salle.

---

Vad gäller Colorado Avalanche och Philadelphia Flyers har inledningen av säsongen gått bra. Jag är fortfarande salig efter Joe Sakics hattrick mot blåjackorna. Kapten Sakic är och förblir mästerlig och jag är säker på att han kommer knäppa de som påstår att han är slut på näsan innan den här säsongen är slut. I övrigt kändes hans hattrick mest som en påminnelse om matchen mot Canucks 2004 när Steve Moore klubbades ner av Todd Bertuzzi.

Nattens vändning mot Calgary Flames var mästerlig, och Avs är verkligen inne i ett vinnarstim nu. Dessutom fortsätter Paul Stastny att gå från klarhet till klarhet och hela laget känns bra. Det är visserligen dumt att dra allt för stora växlar av dessa inledande matcher, men går inte Avs till slutspel i år är så kommer deytvara en hejdundrande skräll och skandal.

Även Philadelphia Flyers har inlett grymt bra, eller ännu bättre ska man kanske säga. Hittills bara en förlust och man har greppet om Atlantic Division. Precis som med Avs är jag säker på att Philly kommer bli grymma den här säsongen. Som jag sagt tidigare kommer jag inte bli ett dugg förvånad om Peter Forsberg (om han kommer att spela) väljer något av dessa två lag, och gör han det kommer laget definitivt att segla upp som en favorit.

---

Avslutningsvis: 1-1... Ja, det känns ju en aning surt. Men, men... Jakten på en EM-platsen går vidare.

image1Orättvisa värld

Alternativt: Jag vill bara ha, och ha, och ha...

Som vanligt finns det inga pengar kvar, trots att det bara är mitten av månaden. Som vanligt när jag inte har några pengar kvar finns följande underbara saker att fynda:


              

                       


Familjen Macahan poster
Zeb Machan poster
John Wayne/The Searchers filmaffisch
John Wayne och häst poster

John Wayne, Andy Warhol-tryck


Hade det varit någon typ av rättvisa här i världen, så skulle jag ha haft pengar nu. Men nu har jag ju inte det, och det är därmed hög bitter-varning idag. Det kan också ha något med de noll poängen det blev för MODO igår, trots en bra match. Nåja, mer om det sedan.

Nu är det dags för stallet och sedan blir det att ta itu med det jag köpte på Ikea förra förra måndagen...

Vilken fönlotion? Hjälp med tips, tack!

Tidningen SOLO hade i senaste numret ett stort test av fönlotions. Jag vill ha en volym- och glansgivande fönlotion som inte ger stadga utan mer silkigt hår. I SOLO:s test ingick totalt nio stycken och jag är mest intresserad av de från Kérastase, Tigi och Redken.

Vilken skulle du valt? Har du någon av dessa?

image118

SOLO:s kommentar och betyg: En dryg produkt som luktar väldigt gott - friskt som melon. Håret blir verkligen lent och lättkammat, utan kladd. Funkar jättebra om du vill få silkigt och en aning tjockare hår. Om du vill ha mer stadga får du söka dig någon annanstans. SSS
image119

SOLO:s kommentar och betyg:  En drömprodukt som tillför glans, silkeskänsla och en perfekt känsla av kraftigare textur. Finns ingenting att klaga på, den väldoftande cremen är till och med dryg och räcker länge. En flickas bästa vän.  SSSSS
image120

SOLO:s kommentar och betyg:
  Produkten doftar apelsinfräscht och är lätt att jobba in i håret utan kladd. Den ger mycket volym och gör håret lättkammat efteråt. Om du har lockigt hår i vanliga fall hjälper den inte mot akut frissighet. Korken kladdar ihop efter ett tag.  SSS


Dessa tre verkar alla väldigt bra och passande till mig. Men vem ska jag välja? Redken fick bäst betyg och verkar hur bra som helst, men å andra sidan har jag Tigi och Kerastase sen tidigare och vet att jag gillar dessa. Dessutom kanske det är en bra idé att använda sig så gott det går av samma serie i håret?

Kom med era tips nu!

Produktbilder och text från Bellbox.


image1


Val av ämne till C-uppsats bestämt

Städat upp mitt liv i form av
tvätten - check
mitt rum - check
håret - check
min hjärna - check

Jag har bestämt ämne för C-uppsatsen samt lämnat in ett PM. Jag tänker skriva om sportjournalister och deras kontakt med idrottsstjärnor och därmed frågeställningen om vi kan lita på att sportjournalisterna är objektiva när det gäller hur de framställer idrottsstjärnorna som personer. Hur stor är risken att journalisten väljer att förfina sanningen om den idrottsstjärna som hon/han privat umgås med som nära vänner? Kan en chefredaktör välja bort att rapportera om negativa händelser kring den idrottsstjärna hon/han dagen innan spelat golf med?

Inom övrig journalistik skulle denna typ av relation mellan journalist och nyhetsobjekt (personen) inte vara lika möjlig. Ingen skulle dra allt för stora växlar av att en sportjournalist gav Per Svartvadet en kram efter att MODO tagit hem SM-guldet. Om sportjournalister är med och firar med Tre Kronor efter att laget vunnit OS-guld eller att en sportreporter spelar golf med Peter Forsberg en vecka innan han skriver ett lång reportage om hockeyspelaren, reagerar vi inte särskilt starkt. Vi ifrågasätter inte huruvuda sportjournalisten kanske medvetet eller omedveten framställer idrottaren på ett annorlunda (bättre) sätt då de har en nära relation. Kanske förfinas sanningen av sportjournalisten om det visar sig att idrottsstjärnan exempelvis kört rattfull.

Skulle vi däremot se en journalist fira med Alliansen och ge Fredrik Reinfeldt en kram efter valsegern skulle reaktionerna genast bli stora. Kan vi lita på att denne journalist verkligen är objektiv och opartisk i sin granskning av politikerna?

Jag vill dels ta reda på hur sportjournalisterna själva ser på det här, och i vilken utsträckning de tror det förekommer att sportjournalister är partiska, samt genom enkäter/andra undersökningar ta del av vad mediepubliken (tittare, lyssnare, läsare) har för tankar om detta ämne.

Uppsatsämnet är ännu bara på förstadiet än så länge, och själva uppsatskursen startar inte förrän vecka 45 så ämnets frågeställningar kommer säkert att ändras med tiden.

Tips på idér mottages tacksamt!


---

Igår sökte jag till vårens kurser också. Om jag skulle komma in på det jag vill så komer min vår att se ut på följande sätt:

v. 4-13 Plugga Webredaktörens arbete i Karlstad på heltid.
Därefter blir det flytt till Sundsvall för att läsa:
v. 14-18 Journalistik A,  Presentationsteknik  i Sundsvall på heltid.
v. 19-23 Grafisk Design A, Dagspressredigering I i Sundsvall på heltid.
Under hela vårterminen kommer jag också att läsa kursen Journalistik A på halvtid på distans.

Det tragiska med det hela är dock att jag flyttar till Sundsvall lagom till det att hockeyn slutar. Suck.

Ikväll måste jag också lägga till några reservkurser i min ansökan. Jag har varit inne och kikat på lite kurser både i Karlstad och i Sundsvall, men vet inte vad som är vettigast att välja som reserver med tanke på att det kan bli problem om jag kommer in på en/några kurser av de jag vill men inte alla... Trassel det där faktiskt.

---

Nedräkning inför matchen ikväll. MODO tar sig an HV 71 och jag hoppas och tror det blir en kanonmatch. Ska bli intressant att se hur man följer upp spelet man hade i lördags mot Färjestad.

image1Sött, sött, sött

Jag har just skickat efter dessa två små söta armband från Betties Galleria.


image112


image113

Klicka på bilderna för att läsa mer om armbanden


Just nu var det 23 procents rabatt på dem och de gick därför på 99 kronor styck, och tack vare ytterligare 10 procents rabatt som ny kund landade priset inklusive frakt på 196 kronor. Kanon!

Jag älskar CC Skye-inspirerade armband och har detta från KyssJohanna sedan tidigare. Jag har tänkt utöka samlingen i fler färger från KyssJohanna, men härnäst på önskelistan är detta armband som finns i flera färger:image114Nu är det dags att göra lite nytta. Mat ska fixas, sen sortera lite grejer, ta hand om hästarna och sedan väntar hockey och Desperate Housewives och därefter mer att fixa med. Dessutom blir det jobb framför datorn ikväll för att leta reservkurser att söka till våren, så det lär bli en hel del bloggande också.

Mitt liv är en jäkla röra

Så nu ska jag städa upp det.

Jag börjar med tvätten, mitt rum och hallen. Sedan ska jag ta min hjärna och mitt hår.

Storstädning alltså.

När man tagit fel trosor...

Ganska fascinerande är det, att jag nu suttit här i en hel timme utan att göra något annat än att filosofera över mina trosor och strumpor.

På vägen till Löfbergs Lila Arena förut slog det mig nämligen att jag hade fel trosor och strumpor. Inte nog med att jag inte hade turtrosor och turstrumpor, utan till och med sådana som enligt erfarenhet ger otur. Jag tror ni alla känner igen den där känslan. Den panikångesten och dödslängtan man känner just i det ögonblicket när man kommer på hur dum man varit. Att inte fundera över sin klädsel på en matchdag är verkligen vedervärdigt, och jag ägnade lång tid att fundera på vad jag skulle göra för att på något vis upphäva oturen och få den neutraliserad. Hellre neutralt än minus, tänkte jag. Det första jag gjorde var då att köpa en hamburgare, eftersom det för tur med sig. I övrigt höll jag mig ifrån att skicka kaxiga sms till FBK:are (eftersom detta har en tendens att oundvikligen tendera i bakslag de luxe) och jag körde också några väl valda ritualer samt uppfriskningsknep i form av lite tur-gymnastik (tänk huvud-axlar-knä-och tå-knä och tå, fast mer modernifierat och med mer tanke och känsla bakom). 

Efter dessa upplösningsövningar underhöll jag mig med att meditiera och intala mig själv att MODO-spelarna (tyvärr? Hohoho) inte vet, eller bryr sig, vad jag har för trosor och strumpor och att det därmed helt osannolikt kan avgöra matchens utgång. Men tyvärr så har erfarenheten som sagt bevisat att det har det visst det, och jag satt därför med ett krampaktigt nervöst och mycket ångerfyllt leende när matchen drog igång.

Efter matchen, och flertalet gånger under matchen, var det där ångerfyllda leendet helt bortblåst. Mitt i min seger-extas glömde jag dock bort att ägna mer tanke åt mina underkläder, och det hela glömdes därmed hastigt och lustigt bort. Fram tills nu, vill säga.

För när jag satt här, så kom jag på det igen och därför har jag nu ägnat senaste timmen åt att filosofera och spekulera i detta. Det har ju onekligen framkommit ett problem i och med detta. Vad ska man nu tro? Är dessa trosor och strumpor lyckobringande, eller är de otursförföljda? Eller är det rent av neutrala?

Jag har klurat länge på detta, men är nog nu överrens med mig själv om att de antingen för tur med sig, alternativt är neutrala. Eftersom de varit med och tagit hem en seger kan de inte längre föra otur med sig. Det bästa är förstås om de för tur med sig, men neutrala är bättre än inget.

Själva kontentan av detta är två saker. För det första har jag med största sannolikhet fått ihop ytterligare ett par trosor och strupor som är okej/bra att ha på sig under matchdag (och tro mig, det behövs. Man kan ju inte gå runt som en gris i tid och otid). Och för det andra så ledde denna timslånga filosoferar-tid åt att jag upptäckte att dagens datum är 14 oktober 2007.

Alla människor med vett och sans förstår då vad som är det stora med denna dag.

DET ÄR EXAKT 6 MÅNADER SEDAN MODO HOCKEY FICK LYFTA LE MAT OCH BLEV SVENSKA MÄSTARE!

image49   Det är ett halvår sedan! Herregud. Herregud. Herregud.image111
image50

Herregud


Underbart värre

Min andra match för säsongen jag på plats får se MODO, och nu blev det äntligen vinst. Att det blir mot Färjestad gör förstås inte saken sämre. Kung Magnus Wernblom lyfte snabbt in vinnarmålet i sudden och extasen var ett faktum.

Jag var riktigt, riktigt nervös innan matchen med tanke på att MODO inte kommit till sin rätt någon gång under inledningen av denna säsong, och matchen mot Frölunda i torsdags var dessutom riktigt usel. Den ende som var bra där var Karol Krizan som var en riktig gigant, men i övrigt var det alldeles för dåligt.

Som MODO:it i Värmland är det lika mycket Färjestad som Timrå man vill slå, och att förlora mot vargarna är förstås aldrig roligt. Tyvärr har jag varit med om det alldeles för många gånger vilket gjort att jag lätt intar en bitter och hatisk inställning mot Jörgen Jönssons mannar. Jag kan utan omsvep erkänna att det i mycket handlar om just avundsjuka, men avundsjuka eller inte så svider en förlust mot Färjestad som aceton i sår (och testa gärna själva får ni se).

Som sagt, på grund av spelet MODO uppvisat i tidigare matchen och att det var just mot Färjestad gjorde att jag var nervös värre när vi åkte till Karlstad. Tyvärr (eller ska man säga tack och lov?) fick jag göra mig av med min nervositet för det hade jag inte tid med. Jojjo lät mig inte sitta i mina egna tankar en endaste gång, utan babblade ständigt på om ditt och datt och med tanke på att den lilla damen faktiskt fyllde 20 lät jag henne hållas.

Matchen då?

MODO var riktigt, riktigt mycket bättre än föregående matcher och om man jämför med matchen mot Frölunda var det en hundraprocentig upplyftning! Det kändes riktigt skönt att se, och samtliga spelare såg betydligt hetare ut. Krizan fortsatte storspela i mål och gjorde flertalet riktigt svettiga räddningar i mål som verkligen höll världsklass (med andra ord: Krizan är i form igen!)

Det var kul att se att man höll ihop laget och spelade välvårdat och organiserat utan att hiva iväg puckar som tidigare varit fallet. MODO hade det mesta av spelet, i alla fall i första och tredje perioden, men Färjestad spelade även de mycket bra och lyckades framförallt vara hetare framför mål vilket också kunde ge dom ledningen två gånger i matchen. MODOs kvitteringsmål till 1-1 gjordes av Magnus Wernblom efter pass av makalöse Niklas Sundström och Per Hållberg i powerplay med cirka fem minuter kvar av första perioden. Nästa kvitteringsmål var det Per-Åge Skröder som var framme i spel fyra mot fyra. Assisterad av Sundström kunde han via ett direktskott på Susses passning ge MODO 2-2. I sudden var det sedan Mr MODO som åter stod för målskyttet och blev matchhjälte vilket han verkligen förtjänade. Den karln är ständigt ett orosmoment för motståndarlaget i och med sin tuffhet framför motståndarmålet. Assisterade matchhjälten gjorde Mattias Timander, och lovord om honom har jag inte tid med nu. Det skulle som vanligt ta alldeles för mycket tid.

Sammanfattningsvis, så känns det hur underbart bra som helst!

---

Jaha, då var det Dallas som var nästa lag att stå på tur för att rycka i Kung Forsberg. Undrar vilket lag som står på tur härnäst?

---

Jobb hela dagen imorgon. Blir nog en hel del innebandy skulle jag gissa. Nu ska jag försöka vila upp mig lite inför morgondagen.

Godnatt.

image1


Vad har du för hjärna?

image110

Om hon snurrar åt olika håll, betyder det att man är snurrig då?


Vilket håll snurras hon åt? Medsols eller motsols? Samma håll hela tiden eller byter hon riktning? Kan du få henne att byta riktning själv?

Om hon snurrar medsols använder du din högra hjärnhalva mer, och tvärtom. Läs mer här!

LEFT BRAIN FUNCTIONS
uses logic
detail oriented
facts rule
words and language
present and past
math and science
can comprehend
knowing
acknowledges
order/pattern perception
knows object name
reality based
forms strategies
practical
safe
RIGHT BRAIN FUNCTIONS
uses feeling
"big picture" oriented
imagination rules
symbols and images
present and future
philosophy & religion
can "get it" (i.e. meaning)
believes
appreciates
spatial perception
knows object function
fantasy based
presents possibilities
impetuous
risk taking


Vilken del av hjärnhalvorna använder du mest?


Vad bygger vänskap på?

Igår skrev jag om en av mina kära vänner Den Blonda Häxan, och jag tänkte fortsätta idag med att berätta om en annan av mina allra käraste vänner. Den vän jag hängt ihop med  längst och den jag alltid vet (åtminstone tror sig) förstår mig.

Nämligen Murke.

Murke och jag är så olika det bara går. Vi har olika tycke och smak i det mesta, delvis helt skilda intressen och relativt olika värderingar och tankar. Vi har helt olika politiska åsikter och har mer eller mindre svårt för varandras musikstil. Murke tycker jag är alldeles för enkelspårig i min musiksmak, och jag tycker hon är alldeles för genomtokig i sitt val av musiksmak. Får jag min vilja igenom sitter hon och gäspar och gnäller om hur himla tråkig musik jag lyssnar på och är det hon som får sin vilja igenom får jag ont i magen av hennes galenskaps-musik.

Ska vi äta vill jag ha kött, och Murke är vegetarian. Dessutom försöker hon leva så ekologiskt och miljömedvetet det bara går, medan jag på min höjd köper ekologisk mjölk och ägg. Kläder, accessoarer, skor och stil överhuvudtaget är vi helt tvärtom. Går vi i en affär (jodå, ibland kan vi faktiskt hitta saker på samma ställe) så kan jag enkelt se vad hon vill ha genom att leta efter vad jag tycker är "inte min stil" alternativt till och med hemskt. Precis det samma gör hon, och vi har alltså lätt för att hitta saker till varandra. Jag skulle kunna fortsätta rabbla upp våra olikheter i milslånga texter, men jag tror ändå det framgått redan.

Trots alla stora olikheter så blir vi tagna för att vara syson. Åren tillsammans har givit oss många gemensamma gester, miner och telepatisk förmåga. Vi är inte lika stilmässigt, men just gesterna gör ändå att vi blir lika trots allt.

Vad bygger då vänskap på? Om man kan vara bästa vänner men ändå så olika?

Det vi har gemensamt i intresseväg är hästar och att fika, och framförallt att diskutera. Men trots ett gemensamt intresse i hästarna har vi ändå helt skilda åsikter även där. Vi tycker olika om vad för typ av ridning som är kul, vår smak över utrustning skiljer sig enormt och även hur sugna vi är på att tävla. Fika tycker vi båda om, men sitter vi och spanar kan man vara säker på att vad Murke ser som en riktig heting, i mina ögon är en slusk och så oattraktiv det bara går. De jag får upp ögonen för är i hennes ögon alldeles fö tråkiga, om hon ens märker dem. Är inte killen superlång, mager och omusklad och gärna med en frisyr och stil a´la hippie/vegetarian så är chansen minimal att han ens syns i Murkes ögon.

Det är att diskutera som är vår grej. Även om vi ofta har olika åsikter och allt som oftast hamnar i hetsiga diskussioner så har vi ändå samma typ av tänk. Vi älskar att diskutera, och vi gillar att munhuggas. Men trots det har vi största respekt för varandra och varandras åsikter och förstår varandra på ett nästintill telepatiskt sätt. Efter att ha varit bästa vänner i snart 15 år där vi i mertalet av dessa år umgåts dagligen i flera timmar har vi lärt oss hur vi och den andre fungerar. Murke förstår mig, trots mina enligt henne stundtals befängda åsikter, tycken och smak och för mig är det på samma sätt. Istället för att göra det till problem tycker vi bara det blir än mer intressant.
Så även om jag skulle kunna spy galla över hennes tokerier, så måste jag ändå bejubla henne för att hon är en helt underbar vän i alla väder. Oavsett om det är U2 eller The Knife som spelas, eller om det är en snygg hockeyspelare som går förbi eller en mager och spinkig lång kille med dreads och texten "Hej jag är jättefeministisk och jättevegetarisk och har jättejättekonstig musiksmak a´la estet" i pannan.


image109

Så här ser hon ut, den lilla guldfisken.


Det ska också tilläggas att Murke egentligen tycker precis detsamma som mig (för vem gör inte det?) men att hon helt enkelt är inne i en revolutionerande period. Så istället för att erkänna sitt hjärta för MODO och Kung Forsberg envisas hon med att leka jämställdshets-petnoga-nisse och gnälla över sånt jag skrattar åt. Men hon måste få ha sitt roliga hon också. Det behövs för att hennes humör ska hållas på en lagom nivå och inte innebära hetsiga utbrott, banankastning och slag med ridspön.

I övrigt Murke, så vill jag bara framföra att dina röda sosse-jeans är vrålsnygga! Och jag älskade din mössa. Jättetrist att den försvann, verkligen tråkigt. Puss!

image1Mitt liv är uppenbarligen inte intressant längre

Uppenbarligen så är det så, att mitt liv inte alls är särskilt intressant längre och det finns därför ingen anledning att avbilda det.

Vilken annan anledning skulle det kunna vara till att Nina Hemmingsson slutat med sina fantastiska seristerippar?

Jag och Fröken Bitter har länge varit inne på att det är mitt liv Hemmingsson studerat och sedan avbildat. Jag har också tänkt i banorna om att Fröken Bitter säljer min livshistoria till Hemmingsson. Det har varit alltför många träffsäkra avbildningar för att så inte skulle vara fallet. Se bara exempel här, här, här, här och här. Jag ska dessutom vara ärlig med att det tär på mig att hon uppenbarligen tycker mitt liv blivit så tråkigt nu att hon valt att ta en paus. I sorgen så sitter jag istället och gapskrattar och myser åt tidigare serier.

Se och njut, och observera likheten med mitt liv:


image101image106image107image108image102


image103


image104


image105
Nu blir det TV igen! Snart utrösning ur Idol. Tjip!

image1
Vad ska jag skriva C-uppsatsen om?

Mötet med studievägledaren idag blev uppskjutet eftersom jag är sjuk, igen. Förhoppningsvis kanske det kan bli av till veckan.

På måndag är det som sagt sista ansökningsdag till universitetet, och jag måste bestämma mig. nu. Jag har fått besked från Stubo som har hand om studentbostäderna i Sundsvall, och det är helt okej att jag hyr en lägenhet under endast halva terminen. Det känns verkligen jättebra, eftersom det var en väldigt viktig fråga gällande mitt väljande av kurser till våren.

Helgen består av hockey Färjestad - MODO imorgon och jobb på söndag. Det var meningen att jag skulle jobba även lördag men tvingades tacka nej eftersom det skulle krocka med hockeyn. Typiskt att basketmatchen jag skulle på inte hade kunnat vara på förmiddagen istället så hade jag hunnit den också. Utöver detta ska jag alltså se till att bestämma mig för vad jag ska söka, så jag har det bestämt till på måndag.

Dessutom måste jag bestämma mig för vad jag sla skriva min C-uppsats om. Vi ska lämna in PM 1 på tisdag, så det gäller att jag bestämmer mig om det nu så snart som möjligt. Jag funderar på att skriva något som har med sportjournalistik att göra, och då helst hockey, men vad vet jag inte. Det måste vara något som har en problemfrågeställning och där jag undersöker frågeställningen genom exempelvis enkäter och/eller intervjuer. Jag ska dessutom kunna använda mig utav teorier för att forska i detta. Med andra ord kan jag inte gärna ha som ämne att undersöka hur ofta Kung Forsberg figurerat i sporten på TV4, eller liknande. Nä, nu krävs det något vettigt.

Förslag?

Ikväll blir det att ta itu med det jag skulle ha gjort i söndags, det vill säga städa och plugga. Kul, verkligen.

Ronald Petrovicky klar för MODO

Ytterligare en rightare anländer tillsammans med Patrick Yetman den 24 oktober till MODO. Ronald Petrovicky har skrivit på ett artistkontrakt och jag tycker det känns riktigt bra det här.

Nu får Karol Krizan en lekkamrat och tillika landsman, och vi får en tuff spelare med härlig intensitet och lagkänsla som dessutom är högerfattad. En powerforward som jag hoppas kan tillföra lite energi i laget nu!

Att värvningen troligtvis kommer betyda mindre speltid för de yngre spelarna är visserligen synd, men å andra sidan är ju skador något man alltid får räkna med så jag tror ändå de kommer få chansen i vinter. Dessutom tycker jag Petrovicky känns riktigt bra och jag tror han kommer passa bra in i truppen. I NHL har han varit en fighter och en spelare som är tuff att möta är alltid önskvärt.

Läs mer om honom här.

---

Mats Sundin blev inatt historisk när han nätade mot Islanders. Tack vare det målet är han nu den som gjort flest må och poäng  i Toronto genom alla tider.

---

Imorgon blir det Färjestad - MODO och jag hoppas verkligen MODO reder ut sitt spel nu. En till usel match och jag tror jag måste ta ett break från elitseriehockeyn. I alla fall fram till nästa match. Mina nerver klarar inte av sånt här.

image1
"Du milde!"

På Vasastan i Stockholm, där bor det en Blond Häxa.

Hon kännetecknas av en lång och blond lejonman, samt en blandning mellan Paris Hiltons grace blandad med Paris Hiltons (påstådda) dumhet, bravader och tokerier samt Zeb Macahans råhet och små popares förkärlek till randiga tröjor. Därutöver är en snygg väska, ett grisläte vid skratt och ett hysch hysch om klamydia säkra kännetecken det också. Men det största kännetecknet av dem alla är att hon i tid och otid utbrister "Du milde!". Detta uttryck har mer eller mindre kommit att bli synonyment med denna lilla dam, och hennes sätt att säga det är att jämföra med hur Peter Forsberg spelar hockey. Det vill säga; fin blick för det som händer och sker, fina händer, en gudabenådad känsla för att lyckas servera sina lagkompisar/mongon a´la pluggkompisar det ena smörpasset/plugghjälpen efter den andra, magisk balans i kroppen/hjärnan och en råhet som får en att skina som en sol. Det som skiljer dem åt är det utseendemässiga. Sist jag tittade saknade nämligen den Blonda Häxan både skägg, timmerben och manligt gudabenådade kroppen som The God sitter inne med.

Den här Blonda Häxan, hon är en av mina bästa vänner.

Hon är till och med så omtyckt av mig att jag inte bara saknar henne, utan att jag till och med erkänner det och visar ömhet och närhet. Jag är så ömhetsvisande mot henne att hon nog ibland tror att jag är sjuk. Det är jag ju i och för sig också, och ska till doktorn för utredning av b12-brist och diverse andra skavanker, men jag är ju aldrig den som gnäller och detta handlade ju heller inte om mig så därför lämnar vi mitt sjukdomstillstånd här och nu.

Trots att jag och Stockholmsfjollan och hela metropolen Säffle (och mer därtill faktiskt) samt en ullig liten ponny bönade och bad om att hon skulle stanna, så stack den Blonda Häxan till Stockholm för att lära sig åka till höger i rulltrappan och ta pendeln till Södertörns högskola samt att avloppen i Stockholm är fulla med skit. För mig och Fjollan, som blev kvar här, går det åt helvete med studierna och vi saknar den Blonda Häxan mer än någonsin. Vi behöver lite "Du Milde!"-magi spridd över universitetet, och vi behöver den nu.

Som tur är kommer den Blonda Häxan snart att resa ifrån Vasastan och åka hem till lilla Säffle igen. Jag och Fjoll har redan förberett välkomst-banderollerna som sitter hela vägen mellan Vasastan och Säffle. Hon kommer bli stolt över oss.

På samma vis som The God alltid ställer upp över för sina lagkompisar över hela banan, så ställer den Blonda Häxan upp för mig och Fjoll i alla väder. Även om det gäller att stå ut med att rida på en envis häst samtidigt som vi viker oss av skratt över hur dum och menlös den Blonda Häxan ser ut, eller att offra sig och sköta rabies när vi andra fått nog eller en så stor sak som att fixa en header åt mig under tiden som jag gnäller, inte vet hur jag ska ha det och inte kan förklara. Det är ett tålamodstest utöver det vanliga, och det tålamodet besitter den Blonda Häxan.image100

Så här snygg kan hon vara om hon får vara på en bild jag utövat mina mästerliga talanger i paint på


Nu räcker det med hyllningar till Häxan. För ni ska veta att hon lever upp till sitt namn Häxan ibland också.Som exempel: Häxan!  Vart är min födelsedagspresent?!

(För övrigt är denna snygga bild den 100:e i bloggen. Bara det säger väl en hel del om hur högt den Blonda Häxan värderas, trots hennes oförmåga att skicka en present till mig).


Hockey. Bah! Vilken skitsport!

När det går riktigt dåligt för mina lag så brukar jag blunda, andas in och sen blåsa ut sakta. Sen tittar jag igen, bara för att jag hoppas att det usla spel jag ser är en mardröm eller att jag sett fel. Men så vida jag har linserna och att jag är vaken så kan jag konstatera att jag tyvärr ser rätt och att det inte är en mardröm utan spritt språngande sanning att mitt lag ligger under (med horibla siffror) och att spelet är allt annat än magnifikt.

Då blundar jag igen och vill dö. Oftast börjar jag skaka, lite som ett försök att skaka i sönder kan man säga. Sen börjar jag hyperventilera och kallsvettas och i vissa fall börjar jag gråta och bita i min egen hand alternativt någon annans.

Men när det är en match i inledningen av säsongen, ja då håller jag mig till att bara skaka på mig lite, så som man gör när man skakar av sig smuts, och sedan säger jag.: "Hockey. Bah! Vilken skitsport!"

Då känns det lättare. Som att det inte betyder något. Som att det där om att hockey inte handlar om liv och dör, utan mer än så, inte är sant. Då kan jag slippa må dåligt fram till nästa match igen, och det är ganska skönt.

---

Nåväl. Jag kan fortfarande glädja mig över Flyers 8-2 vinst över Canucks. Det är ju skönt.

image1Sakta och osäkert går det framåt

I söndags skrev jag en lista på allt jag skulle göra den dagen. Nu är det torsdag eftermiddag och jag har ännu inte hunnit med allt.

*Sörja gårdagens hemska förlust, gnälla över domarbeslutet om Skröders inte alls så fula tackling, tycka synd om mig själv
*Rida och duscha hästarna
*Städa mitt rum och fixa iordning allt
*Sortera tidningar, böcker och liknande
*Sortera kläder (botanisera om lite i garderoben)
*Plugga (ny kurs som började i veckan som var. Gäller att läsa in allt jag missat)
*Maila studievägledare och försöka få tid för möte
*Maila om studentbostad i Sundsvall
Dock ej fått besked
*Titta på kurser till våren (måste försöka bestämma mig nu) Ej bestämt mig helt ännu
*Fixa lite med bloggen. Lite ny design är prioritet ett.

Som ni ser är inte städning och pluggande riktigt min grej.

Jag har i alla fall bestämt möte med studievägledaren imorgon klockan 11, direkt efter föreläsningen. Då ska vi diskutera vårens studier och hur jag bör planera för att få ihop en examen.

Dessutom har schemat för Journalistik A kommit upp nu, och det ser alldeles för tufft ut för att den ska kunna gå att läsa prallellt med att jag skriver C-uppsats. Eftersom jag verkligen vill läsa just den kursen får jag försöka läsa den till våren istället, då den går på distans och på halvfart.

Just nu har jag planerat att läsa följande i vår:
Journalistik A, 15 hp. Vecka 4-23, 50 procent. Karlstad, distans.
Journalistik A,  Presentationsteknik, 7,5 hp. Vecka 14-18, 100 procent. Sundsvall
Grafisk Design A, Dagspressredigering I, 7,5 hp. Vecka 19-23, 100 procent. Sundsvall.

Sedan måste jag bestämma vad för kurs/kurser jag ska läsa under vecka 4-13, det vill säga under första halvan av terminen. Läser jag ovanstående kurser har jag tillräckligt med poäng, men måste ändå läsa hundra procent även under vecka 4-13 för att få CSN-pengarna.

Alternativen är förljande:
Webredaktörens arbete, 15 hp. Vecka 4-13, 100 procent. Karlstad.
Mediepraktik I+II, 15 hp. Vecka 4-13, 100 procent. Karlstad, distans.
Litteraturvetenskap, 15 hp. Vecka 4-13. 100 procent. Härnösand, distans.

Senaste ansökningsdag är måndag den 15:e oktober, så jag måste alltså bestämma mig nu. Jag vet inte hur det blir, men litteraturvetenskapen känns som det sista alternativet åtminstone. Både webredaktörens arbete och mediepraktik skulle vara bra kurser att välja, och mediepraktik känns verkligen bra eftersom det innebär praktik och dessutom är på distans. Men tyvärr är ju jag seg och har inte sett mig om efter en praktikplats = jag kanske inte får någon. Har man ingen praktikplats kan man heller inte följa kursen, vilket skulle ställa till med problem. Jag bör därför inte söka den utan att säkert veta att jag har en praktikplats. Webredaktörens arbete kräver att jag stannar kvar här, vilket eventuellt kan ställa till problem med lägenhet i Sundsvall.

Det är alltså en hel del att fundera på.

---

Hockey ikväll, Frölunda - MODO. Micke har ockuperat TV:n, så jag får antagligen nöja mig med webradion. Suck. Nu vill jag se MODO inleda sin roadtrip (Färjestad på lördag!) med att få ordning på spelet. Inga ivägkastade puckar, inga problem med att hålla ordning och reda i formationerna. Kom igen nu!

image1När jag är som tröttast...

...Så är bästa botemedlet det här:

Peter Forsberg - The biggest and the best


     Sånt här, det får mig att piggna till. Det är som en adrenalinkick. Som droger för en missbrukare. Som att andas för något levande.

Kung Forsberg på isen är det absolut vackraste, bästa, mest magiska och mäktigaste jag vet.

image1


Can you resist?

Frågar sig Armani i sin reklam för nya Armani Diamonds. Och svaret är nej. Nej, nej, nej. Jag är återigen kär i en parfym (samma visa varje höst) och stort ha-begär har alltså infunnit sig. Reklamen i senaste numret av Cosmo (och doften) gjorde att jag helt vände om från mitt tänkande om att "i höst blir det ingen ny parfym".

image99Kicks skriver följande:

NYHET FRÅN ARMANI - DIAMONDS

 Armani_diamonds

Nu lanserar Armani nya doften Diamonds med Beyoncé i spetsen. En läcker flaska fylld med elegans och kraft.


Enligt Giorgio Armani är "den perfekta parfymen som en man eller kvinna:  enkel, raffinerad, diskret och vacker. Närvarande utan att bli påträngande."


Diamonds är en glittrande doft med 4 unika gnistor.


En fruktig sida: en glittrande och frisk öppning, som blandar fruktiga och färgstarka noter av litchi och hallon.


En blommig sida: ett blommigt hjärta, uppbyggt kring en mycket feminin ros, delikat färgad av fresia och liljekonvalj.


En träig sida: en kraftfull och elegant slinga av vetiver, cederträ och patchouli.


En ambersida:  den lugna harmoniska doften av amber och vanilj.

Pris: 30 ml 425 kronor, 50 ml 575 kronor.


---

Den står högst på önskelistan just nu. I övrigt önskar jag mig en nattkräm från Ole Henriksen, men den får nog vänta några månader.

Vad önskar ni er nu i "skönhetsprodukts-väg"?

image1Nu är den här!

Äntligen, efter flera månaders väntetid, har Sony Ericssons nya  Z320i kommit ut i affärerna.


image97


image96

Jag vill ha den blå, och förhoppningsvis får jag hem den nu i dagarna. Min nuvarande mobil har väntat länge på att få en välförtjänt begravning (alternativt nytt hem).

---

Idag har jag varit uppe sen klockan 05.00 och har just kommit hem, så resten av kvällen tänker jag ägna åt senaste numret av Cosmo, datorn och TV:n. Någon städning blir det alltså antagligen inte, idag heller.

Krångel med designen, hjälp tack!

Jag jobbar vidare med att ändra bloggdesignen, och just nu är det headern jag trixar med. Den blonda Häxan har fixat den åt mig, och jag är supernöjd. MEN, givetvis är det ett stort men i det hela.

Jag hade hoppats att content och side (själva områdena för blogginläggen, länkarna, arkivet med mera) skulle hoppa upp och hamna just under headern, men så blev det inte. Som ni kan se på bilden nedan blir det massor av vitt nedanför headern samt på sidorna.

Någon som vet hur man kan fixa det?

Headern slutar alltså egentligen i höjd med texten "Mrs. Forsberg, blicande sportjournalist och ekvilibrist" samt bilderna. Jag skulle vilja att cintent och side börjar strax efter headerns slut, så det vita mellanrummet försvinner.

Dessutom, går det att på vanligt hemside-manér få länkar uppe under headern? Alltså på en vertikal linje? Jag skulle vilja att bloggkategorierna fanns med även där uppe. Någon som vet om det går, och i så fall hur man gör?

Och slutligen... Går det att ändra rubrikerna i content och helt gör om dem? Det vill säga bara till vanliga rubriker utan den blå "boxen" de står i just nu? Utan att ändra i side? Byter man stilmall ändras väl även de i side, vilket jag inte vill.

Uppdatering 19.05
Hittade just hur man kan ändra rubrikerna så den blå "boxen" försvinner, men jag tror jag ska ha boxarna kvar.

Nu fick jag till lite vitt i överkanten också, så man slipper det stora vita mellanrummet mellan headern och content/side. Paint, det är grejer det!

Men, bakgrund, det är ett jäkla gissel det.

Nu blir det hockey och sedan Desperate Housewives!

Statsny visar fortsatt god form

Jag skrev i söndagsnatt om Paul Statsnys hattrick i säsongspremiären, och hur kul det skulle bli att följa hans utveckling denna säsong.

Han har verkligen börjat säsongen på ett helt lysande sätt. Natten till måndag, i matchen mot hajarna, slog han till och gjorde hela fem poäng! Statsnys fina inledning på säsongen belönades med att han blev NHL:s föste stjärna denna veckan. Fyra assist och ett mål stod han för i matchen och Avs vann matchen med 6-2. Dessutom gjorde Joe Sakic och Milan Hejduk sina första mål för säsongen, och det känns alltså riktigt bra nu.

---

I övrigt gjorde Chris Chelios sin 1550 NHL-match inatt mot Edmonton Oilers. Det innebär att han är åtta genom tiderna i antalet spelade NHL-matcher, och kan han hålla sig fri från skador under säsongen har han stor chans att slå både Ray Bourque och Larry Murphy (1612 respektive 1615 matcher). Allra flest matcher har Mr. Hockey himself, Gordie Howe. 1767 NHL-matcher har den legendariske kanadensaren spelat ihop.

En annan som avancerade var Nicklas Lidström. Han assisterade fram Mikael Salomonsson och Tomas Holmström och gick därmed om Peter Forsberg vad gäller svenska poängligan i NHL. Han ligger nu tvåa på 873 poäng (The God har 871) och leder gör Mats Sundin på 1249 poäng.

Kul för Lidström säger jag. Kul, kul...

Kom nu Kung Forsberg, och ta tillbaka din andreplats. Så här kan vi inte ha det. Lidström är mer än värd en placering högt upp på listan, och jag är den siste att inte kalla honom för makalöst grym. Men Peter Forsberg är och förblir kung och det svider därför lite att han i nuläget förlorat den där andreplatsen vad gäller gjorda poäng.

---

Min trötthet och feber sitter i, och jag gick häpnadsväckande nog och la mig redan klockan åtta igår. Det innebar att jag bara hann se första perioden i matchen mellan MODO och Södertälje. Skönt nog vann MODO med 4-3, och de hade visst spelat upp sig i tredje perioden. Nu väntar två tuffa bortamatcher på rad. Först Frölunda på torsdag och sedan Färjestad på lördag, och jag hoppas MODO visar upp ordning och reda samt varsam behandling av pucken. Jag får kalla kårar av att se hur pucken stundtals kastas iväg. Men powerplay fungerar bättre och bättre, och jag är säker på att MODO kommer visa att de är värda att ses som Guld-favoriter.

image1 Den blonda häxan ställer alltid upp

Eftersom jag och Photshop inte är några bra kompisar, har jag satt Den blonda Häxan på att fixa en ny header åt mig.

Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska behålla Times New Roman som typsnitt i content eller inte. Jag ska prova lite nya typsnitt tänkte jag, så får jag se vilket som fungerar bäst.

Jag har funderingar på att byta stilmall också, men hittar ingen jag vill ha. Jag ska testa lite olika där också och försöka fundera hur mycket man kan justera på egen hand. Färgerna och typsnittet går ju faktiskt att ändra, och understrykningarna av länkar går enkelt att ta bort. Det borde finnas en stilmall jag kan bli nöjd med.

Lite nytt i designen

Har ändrat lite med hjälp av Emmas underbart pedagogiska guider.

Vad tycker ni?

Jag är ett fan av Times New Roman, men är osäker på om det fungerar så här... Vad tycker ni om texten i content (där själva blogginläggen finns). Blir det kanske svårare att läsa?

Bakgrunden kommer jag fortsätta fila på. Testar bara lite nu, så den kommer snart ändras igen. Sedan ska jag fixa ny header och kanske nya rubriker.

Nu blir det Ikea!

Men glöm inte vår Enström!

Nicklas Bäckström har inlett bra och media är förstås inte sena att rapportera om hans succé. Jag tycker det är jättekul att det går bra för honom och är den förste som hoppas att han blir en storstjärna i NHL.

Men glöm inte Enström!

För  Tobias Enström har även han börjat bra, och gör verkligen skäl för att få succé-rubriker om sig. Atlanta förlorade visserligen premiärmatchen mot Bäckström och Washington, men det var Enström som fick massor av istid (även i powerplay) och blev vald till tredjestjärna i matchen.

---

Det blev en 5-3 förlust mot Oilers inatt för Philadelphia Flyers, och ett av målen gjordes av förre Flyers-backen Joni Pitkänen. Det var därmed hans första mål i Edmonton-tröjan och det var ju typiskt att han skulle göra det på Flyers. 

Flyers har ju värvat bra i bland annat  Daniel Briere, Kimmo Timonen, Scott Hartnell och Jason Smith och nyförvärven har också inlett bra. Jag tror Flyers kommer få en betydligt mer lyckad säsong än den förra. Allt annat vore en skandal.

Om Peter Forsbergs högerfot fungerar som den ska i skridskon, och The God väljer NHL så ser jag inte alls Flyers som ett otänkbart alternativ. Tvärtom. Och skulle han komma som en förstärkning i slutet av februari, ja då stiger ju givetvis förväntningarna på Flyers ännu högre.

---

Colorado Avalanche spelar inatt mot San Jose Sharks, men jag ska upp tidigt imorgon för att åka till Ikea så jag kommer inte följa matchen.

Precis som med Flyers tror jag på en betydligt bättre säsong för Avs. Slutspel är ett måste och nyförvärven Ryan Smyth och Scott Hannan kommer bli två viktiga ingredienser på vägen dit. Sedan Adam Foote försvann till blåjackorna har jag saknat en tuff back, men i Hannan får Avs äntligen en riktig backklippa.

Hur Paul Statsny fortsätter utvecklas ska bli underbart roligt att se. I säsongspremiären mot Dallas blev det ett hattrick för honom (det första!), och förhoppningsvis fortsätter han även denna säsong att glänsa.

Inte heller Colorado känns som ett otänkbart val för Kung Forsberg. Det skulle vara så underbart att se honom i Avs igen, och jag tror det skulle fungera som en så bra tändvätska att det skulle kunna räcka riktigt, riktigt långt. Visst, en Stanley Cup-seger känns lite väl att ta i. Men, det är The God vi pratar om. Han skulle kunna få till och med ett lag som exempelvis Blues, Blackhawks, Coyotes eller Bruins att segla upp som favoriter till segern.

---

Förre MODO- och Avs-backen Bryan Muir har blivit tradad från Capitals till Torontos farmarlag och blir därmed alltså lagkompis med Anton Strålman (som jag dock tror snart kommer tas upp i Toronto) och Staffan Kronwall. Jag hoppas Muir får vara skadefri och fortsätta vara en god puckförare som han tidigare visat prov på, och därmed kunna ta sig in i ett NHL-lag igen.


---

Imorgon blir det Södertälje som ska få sota för lördagens misär. Jga hoppas på bättre spel från MODOs sida och framförallt inga sådana domartabbar och otur som i lördags. Heja MODO!

---

Dagens ros till Magnus Nyström som i flertalet krönikor nu använt sig av ordet loser. Är det äntligen någon som dragit igång en kampanj för att försöka få folk att lära sig att förlorare heter loser, och inte looser? Det var i så fall på tiden.

image1Låt inte jobbet med ett jämställt samhälle gå för långt, tack

Det här tycker jag är hur kul som helst:

En killes berättelse:
Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig heller förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan. Låt mig ge ett exempel:

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet när hon plötsligt säger: "Jag känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig". Jag sa: "VA ??!! Vad var det där?!" Då säger hon de där orden alla killar fasar för att höra: "Du är inte i tillräckligt kontakt med mina emotionella behov som kvinna för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man". Min frågande min besvarade hon med att säga: "Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?"

När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sa åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen. Tillåt mig säga .... Hon var så upphetsad! Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, eftersom hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa "Det går bra älskling".

Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande. Med ett jättestort leende sade hon till sist:  "Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar". Vi gick mot kassan och ställde oss i kö. När det närmade sig vår tur vände jag mig mot min flickvän och sa: "Älskling, jag känner inte för det..."

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat "VA?!?" Jag sa sedan "Älskling, jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du är inte i tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa ditt shoppingbehov som kvinna". När hon sedan såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag: "Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte för de saker som jag köper åt dig?".

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller...


Men alla uppskattar inte den här typen av, i mitt tycke, roliga historier. Vissa hävdar att denna typ av historier inte alls är roliga och att det bara späder på den typ av stereotyper av manligt och kvinnligt (och manliga respektive kvinnliga sexuella drifter) och att detta motarbetar ett jämställt samhälle.

Kanske är Tjejsnack också att motarbeta ett jämställt samhälle? Späder det också på stereotypen om att kvinnor tycker om djur, funderar på sina bröst och har bra minne och därför minns sommaren som var?

Nä. Man måste faktiskt få ha dessa stereotyper till viss del. Så är det. Det är inte bara negativa saker man får ut av det, utan också mycket positivt.

Jämställdhet kan uppnås även om man fortsätter skratta åt historier som anspelar på samhällets typiska bild av manligt och kvinnligt. Precis som med mycket annat gäller det bara att kunna se utanför det här och veta att stereotyper är något vi skapat för att få lättare att ordna upp vardagen, i vissa fall kunna identifiera oss och liknande. Det är något vi kan, och måste få, skratta åt. Men de flesta vet också att stereotyper inte är skrivet i sten och att man därför alltid ska vara medveten om att det inte är en sanning.

Humor måste få gå utanför jobbet med att få ett jämställt samhälle. Att skämta om sådana här saker behövs.

image9

Vecka 41
Bröst


Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska? Mammografi, när man är 20? Nä.
Är du orolig för bröstcancer? Nej, inte så jag tänker på det.
Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat? Något sexigt, fint, kvinnligt, roligt, smart. Intelligent grej liksom.
Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför? Är nöjd och vill inte ändra på dem på något vis.
Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera. Nja... Jag vet inte det. Känns inte som det jag prioriterar som nummer ett att behöva lägga till högen av räkningar varje månad, liksom.


Vecka 40
Djur

Vad har du för favorit djur? Häst
Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda. Örn, delfin
Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför? Örn. För att jag vill. Eller hackspett kanske.
Vilket djur är du mest rädd för, varför? Som finns häromkring?
Älgar, eftersom de är riktigt farliga.
Har du några djur? Vad/vilka? Två hästar och två katter.


Vecka 39
Sommaren 2007


Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
Alla uteblivna bad, all utebliven solning, alla uteblivna glassar, hur alla jobbade när jag var ledig och hur alla var ledig när jag jobbade, fattigdom... Sen minns jag att det trots allt var jäkligt kul! Peter Forsberg i karlstad och Icebreakers i Leksand var början och avslut på sommaren kan man säga, och också det största.
Har du haft en skön sommar? Motivera gärna! Att bara ha det lugn och skönt och slappt är ju skönt. I alla fall en vecka. Lite halvskönt får bli betyget.
Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan? Den enda resan var till metropolen Säffle Big City på skumparty och Göteborg.
Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg? I jämförelse mot vad, kanske man ska fundera över först. Efter några minuters betänketid blir svaret nej.
Vad är din favoritsyssla på sommaren? Ja inte är det att köra hö i alla fall. Kanske sitta och sukta efter hockeyn? Eller äta glass. Helt seriöst.


image1

Senaste tidens shopping

Det har blivit en del shoppande nu, så jag tänkte redovisa lite smått vad som under senaste två veckorna fått Morran som ny ägare.                    Jag och Stockholmsfjollan tog ett varv på Gina Tricot förra tisdagen och jag passade då på att köpa den rosa tröjan som jag så länge suktat efter. Dessutom hittade vi, rea-letare som vi är, supersöta korta ballongkjolar för 49 kronor så vi köpte därför varsin. Fjollan köpte en svart och jag köpte en petrolfärgad. I affären tycktes det vara ett fynd, men när jag förra lördagen stod i Fröken Bitters rum och provade kjolen kom jag snabbt fram till att så var inte fallet. Hur jag kunde köpa en ballongkjol känns därför som ett mysterium, och jag förstör nu Mickes "Så den var på rea alltså? Ja, jag förstår det!". Nåväl, den är i alla fall i en snygg färg. Med från Gina kom också ett par supersöta trosor (dock ej med på bild).

I Sundsvall blev det inte speciellt mycket shopping, men en svartglittrig oversized top/linne från H&M blev det i alla fall. Dessutom köpte jag en supersnygg lila top (men den ligger i tvätten efter att jag svettats runt i den under mina febriga dagar) samt ett lila halsband. 

På fredageftermiddag när febern äntligen gått ner lite blev det en snabbvisit till Charlottenberg, eller Challa som alla vanliga människor säger. Där hittade jag äntligen en frisörsalong som sålde Kerastase, så jag kunde äntligen få köpa den omtalade hårinpackningen. Som synes blev det till slut den rosa, nämligen denna. Jag har ännu inte provat den, men den luktar i alla fall sjukt gott!  

Dessutom blev det lite smått och billigt från ÖoB samt Rusta. Nivea bodylotion för 20 kronor, nagellack från Rimmel för lika mycket, hårinpackning från Mood för 39 kronor och två schampon från underbara KMS för 29 kronor styck. KMS kostar annars runt 200 kronor styck, så även om detta är utgående modeller får man se det som ett fynd.

Eftersom Affection hade 20 procents rabatt på alla sina varor passade jag också på att köpa ett prova-på-kit på Isadoras mineral-make up. Jag köpte i färgen medium beige vilket är lite mörkare än vad jag egentligen använder. Jag tycker Isadoras foundation är perfekt för att blanda ut min foundation från i.d BareMinerals med, så jag kan blanda och få en lite mörkare nyans utöver den vanliga I.d jag har. I prova på kitet får man med en liten foundation och en liten kabukiborste som båda är i perfekt rese-storlek. 139 kronor är normalpriset, och de är dryga.image80

Bild från Isadora.Nu är jag sugen på att klicka hem ett, eller fem, supersöta armband från KyssJohanna. Men jag har lovat mig att dessa får vänta tills pengarna trillat in igen.


image1Now we blowing the cop!

Offside är en av de bästa filmer jag vet. Typiskt svenskt, typiskt småstad/håla, typiskt grabbigt och typiskt sjukt kul.


image87
 

image88    image89Välkommen till Stenfors, en gång Sveriges största papperstillverkare! Den senaste tiden har det mesta gått utför för den lilla bruksorten. Jobben försvinner och människorna med dem. För arbetslöse Anders är det extra bekymmersamt med ett äktenskap som knakar i fogarna. Ortens anrika fotbollslag harvar runt i de lägre divisionerna och man överväger att lägga ner verksamheten. Hoppet tänds, inte bara för klubben utan hela samhället, när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller anländer. Kanske kan de hårt ansatta Stenforsborna återigen få något att känna sig stolta över. Anders fru vill dock flytta till storstan och Duncan Miller visar sig snabbt vara mer "före detta" än man räknat med...

En dramakomedi som har både drama och humor. Skådespelarna är verkligen tip-top (Jonas Karlsson har tidigare inte misslyckats och gör det verkligen inte heller här). Det är humor på hög nivå, och jag ligger vikt av skratt filmen igenom. Den engelske före detta Liverpool-spelaren Duncan Miller i en svensk liten håla innebär massvis av tabbar och det engelska språket våldtas på ett ofantligt helkul sätt. Now we blowing the cops!

Även om alla skämt egentligen redan funnits med i andra filmer, så gör filmens karaktärer, och de som grupp tillsammans att det blir hur roligt som helst trots att man redan hört det förut, så att säga. 

Förra året när den kom på bio såg jag den fyra gånger. På bio. Bara en sån sak. Så igår när jag och Murke strosade gatan fram på Arvika mârten och fick se den för bara 49 riksdaler inhandlade jag den snabbt. Eller ja, betalade gjorde Murke. Hon hade lite dåligt samvete efter att hon ännu inte fixat en födelsedagstårta till mig.

Nu är det alltså så, att jag kan se Offside om och om igen. Och att jag därmed har möjlighet att få se snygg-snygge Björn Bengtsson som spelar den helt underbara karaktären Peter gör ju inte det hela sämre!

image1

En söndag som alla andra

Precis som alla andra söndagar, så gjorde jag förut en att-göra-lista. Och precis som alla andra söndagar så blev det heller inte mycket av med den listan.

Nu är klockan över åtta, och jag kan bara stryka hästeriet från listan. Någon städning, pluggande, mailande eller annat uppordnande har det alltså inte blivit av och nu orkar jag inte. Suck.

Att rida och tvätta hästarna tog betydligt längre tid än väntat, och det är väl något jag borde ha förstått sen tidigare. Som hästtjej brukar man snabbt få lära sig att allt tar mycket längre tid än vad man först räknat med. Åtminstone i stallet. Att duscha en envis shetlandsponny är inte det lättaste och speciellt inte då han är livrädd för vatten. Ulan däremot skötte sig som den gentleman han är och stod mest och myste.


image85     image86

Snällis och Dummis

                          

Dessutom var det en av de första uteritterna för Ulan sedan i början av sommaren, eftersom han haft problem med spruckna hovar som tvingats vila utan skor under hela sommaren/hösten.

Nu blir det sporten och sedan ska jag se på film.

Tjip!

Dags att vakna upp ur feber-dvalan

Jag är trött på att vara trött och febrig. Idag tänker jag pigga upp mig själv efter gårdagens hemskhet genom att aktivera mig lite. Följande står på att-göra-listan:

*Sörja gårdagens hemska förlust, gnälla över domarbeslutet om Skröders inte alls så fula tackling, tycka synd om mig själv
*Rida och duscha hästarna
*Städa mitt rum och fixa iordning allt
*Sortera tidningar, böcker och liknande
*Sortera kläder (botanisera om lite i garderoben)
*Plugga (ny kurs som började i veckan som var. Gäller att läsa in allt jag missat)
*Maila studievägledare och försöka få tid för möte
*Maila om studentbostad i Sundsvall
*Titta på kurser till våren (måste försöka bestämma mig nu)
*Fixa lite med bloggen. Lite ny design är prioritet ett.

Söndagar är min dag för iordningsställande. Den dagen jag mer eller mindre reder upp mitt liv. Pluggar, sorterar diverse olika krims krams och rätt och slätt gör något åt ångesten jag haft över att inte ha gjort det och det och det tidigare.

Nu, stallet.

Årets magplask

Jag avlider. Jag försmäktar. Jag kreverar. Jag stupar. Jag dör.

Årets magplask är här, och det enda positiva är att jag inte bor i Linköping, eller att jag är Emma i det här läget. Jag lider med henne helt ofantligt mycket. Att ha ett MODO-hjärta och vara i Cloetta Center idag... Nej, usch...

Hemskt, hemskt, hemskt. Och Skröders tackling... Nej, så farlig var den inte.

---

Som om det inte var nog med förra helgens bravader, liksom. Eller det faktum att jag är sjuk och så orkeslös att jag inte orkar göra någonting alls (nya taktiken: att gnälla kanske hjälper*). Men imorgon, då ska jag vara aktiv och pigg oavsett om jag är det eller inte. Det är det bästa sättet att hantera en förlust.

Over and out.

*Nä, det gjorde det inte. Det borde jag dessutom ha vetat.

TRE-vligt värre

Riktigt, riktigt skönt med seger ikväll. 6-4 mot Luleå, och hattrick av Magnus Wernblom. Det var en riktigt TRE-vlig kväll. Tre poäng, tre mål av Mr MODO, tre assist av Andreas Salomonsson, tre mål i powerplay samt mål av Mr 3 himself, nämligen världens bäste Mattias Timander. Övriga mål stod Pierre Hedin och Per-Åge Skröder för. Riktigt underbart.

Mindre underbart var dock det faktum att jag inte fick se matchen, utan fick nöja mig med en snutt då och då. Det är det absolut värsta med att bo i Värmland. Här tror nämligen folk att Färjestad är vad man ska se på. Jag lider med hönshjärnorna och sitter och surar över att jag missar att se Sveriges hjältar.

En annan mindre underbar del i det hela är Karol Krizan. Det var ett och annat billigt mål ikväll, vilket oroar en hel del. Men å andra sidan gjorde Michal Zajkowski en riktigt bra insats! Det är viktigt att han får visa sin kapacitet och att han får lite matcher där det går bra. Zacke har ju haft en hel del otur tidigare.

---

Usch, jag är sjuk också. Jag ska försöka stupa i säng nu. Uppstigning halv sex imorgon. Känns riktigt trevligt, verkligen.

Gonatt.

"Klart du får!"

Jodå, Svartvadet och hans mannar tyckte visst att det var helt okej att Kung Forsberg tränade med dem. Imorse gick The God på is och det blev cirka en och en halv timme som han spenderade med att känna sig för om högerfoten verkar fungera bra efter operationen och om den sitter där den ska.image78
image79

Bilder från Aftonbladet.


I media är han noga med att poängtera att han inte är stressad. Han har tid på sig, och jag tycker det känns riktigt bra att han nu verkar ta den tiden på sig. Han har lärt sig genom åren hur viktigt det är att ha tålamod, och nu verkar han fast besluten om att testa foten och se om det fungerar eller inte. Någon brådska har han inte heller, med tanke på att han har nästan 4-5 månader kvar innan transferfönstren stänger i elitserien och NHL.

Det är tur att MODO är snälla och låter honom vara med. Ja, det måste ju ha varit en stor uppoffring att låta The God spendera tid på isen. Ibland blir man nästan galen på Forsbergs enorma ödmjukhet.
- Jag är tacksam över att de låter mig vara med. De har ju en backplats över.

"Låter mig vara med"? MODO tackar sig snarare lyckliga över att han är med. Harald Lückners kommentar till MODO Hockey är bara ett bevis på det:
- Tvärtom, säger Harald. Han är alltid välkommen att träna med oss, fattas bara. Vi ser heller inget märkvärdigt med det. Peter är alltid som en i gänget bland Svartvadet, Sundström, Timander, Salomonsson och de andra.

Och skulle det trots allt bli några problem på den fronten, så ställer jag gärna upp och fixar en is till honom.

Läs mer om The God på MODO Hockey samt i Örnsköldsviks Allehanda, Expressen och Aftonbladet.

---

Ken Campbell skriver i en krönika i The Hockey News att han skulle springa långt bort från Peter Forsberg om han basade över en NHL-klubb. Han tror att Forsbergs tid är över, och tycker pensionering skulle vara det enda rätta. Aftonbladet hade en artikel om det igår.

Nåväl, Campbell vet mycket väl vad Forsberg går för. Det han ställer sig frågande och tvivlande  till är om Forsberg fortfarande har det som krävs, och det är ju just det Forsberg själv vill ta reda på nu. Fungerar högerfoten, och han kommer tillbaka så är jag säker på att han kommer att besvara Campbells tvivel med att visa att han fortfarande är nummet ett.

---

Luleå hemma imorgon då. Förhoppningsvis blir det en fortsättning på det försvarsspel som MODO visade upp i Tablettasken i måndags. Tre starka poäng vill vi ha!

---

Nu är det dags att sätta lite fart. Det ska diskas, tvättas och städas innan jag ska ta tåget till Karlstad för inlämning av den vedervärdiga essän samt middag på Kebabhouse med Stockholmsfjollan och övriga i Karlstads Akademiska Ryttarförening.

image1"Tjena grabbar, är det OK om jag hakar på er träning?"

Glädjeämnet nummer ett är att Peter Forsberg nu ska gå på is och se om högerfoten fungerar som den ska. Förhoppningsvis ger första ispasset det besked Kung Forsberg vill ha, nämligen att foten sitter där den ska i skridskon och fungerar bra.

Första ispasset kommer att ske senare under veckan, och det kommer bli med MODO han testar sig fram. Ja, om han får vara med MODO och träna, vill säga.
- Jag hoppas att jag får vara med Modo och ska snacka med dem senare i veckan om det finns plats för mig på träningarna, säger Peter Forsberg till Gunnar Nordström och Expressen i denna artikel.

Ja du, Kung Forsberg. Jag tror nog inte du behöver oroa dig för att det inte görs plats för dig på träningarna. Det ska nog inte vara några problem på den fronten.


image77Marcus Jonasén trummar på. Nyförvärvet gör bra ifrån sig och gårdagens matchavgörande mål mot Brynäs var det tredje från hans klubba på totalt fyra matcher. Att kung Niklas Sundström assisterade var förstås ingen skräll det heller. Victor Hedman fortsätter visa varför han kallas Sveriges största backtalang, och de övriga kungarna verkar ha vaknat upp från lördagens misär. Gårdagens vinst känns som ett stort steg framåt. För att använda sig av Fredrik Anderssons ord:
- Jäkligt skönt, nu är vi på banan igen.

---

Essän är inlämnad, och jag är lika pluggstressad som innan den lämnades in. Kompletteringar på den känns lika självklart som att Peter Forsberg är Gud.

Ikväll blir det antingen hockey eller Desperate Housewives. Ett skapligt svårt val, men jag tror jag väljer hemmafruarna (och Tom) före att sitta i en kall ishall och huttra.

image1
Vilken mascara?

Mina favoritmascaror är Lancomes Flextencils (först för att definiera fransarna) och Hypnose (för att ge volym). Dessutom tycker jag Clinique High Impact är riktigt bra, liksom budgetfavoriten Max Factor Masterpiece Lyx.

I senaste numret av Glamor får man med Lancomes nya mascara Virtuose som ett provexemplar. Jag fick tidningen förra veckan men har inte testat den än. Virtuose ska ha en god böjande effekt på fransarna och som ska hålla dem böjda upp till tolv timmar. Mina ögonfransar är långa men är svåra att böja. Efter ett ordentligt jobb med ögonfransböjaren är de skapligt böjda och snygga, men det gäller bara en liten stund. Definitivt inga tolv timmar. Funkar denna nya tror jag det skulle vara min drömmascara.


Vilka mascaror gillar du?


image56image1
Jösses amalia...

...Herregud!

Tottenham gjorde just 4-4 genom Kabaol, och detta är ju helt sjukt det. Herregud!

---

Vinst mot Brynäs, bra bra. Jag har tyvärr inte sett matchen (tack för det förbannade skit-universitet, eller nåja jag kanske ska skylla på min egen usla självdisciplin?) men vinst var huvudsaken. Lördagen var en mörk dag, på alla sätt och vis, så en vinst i det här läget var verkligen önskvärd.

I övrigt har jag just kommit hem från Norrland och nu ska jag fortsätta på min essä och sedan äta födelsedagstårta. Jag har ju trots allt fyllt 20, om nu någon kunnat missa det.

Lite uppdatering om veckan som varit kommer vid ett senare tillfälle.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...