En underbar laginsats

Riktig hockey i dag. Hela laget igenom spelar bra och jag blir bara så jäkla glad av att se MODO spela nu. Istället för blytunga fötter så är det pigga spelare som vill vara med inne på isen och göra allt för laget. Underbart. Guda-linen med Kung Forsberg, Näslund och Sundström växer och växer och jag vill (och behöver knappast) inte gå närmare in på vad de tre tillsammans kan frambringa hos mig.

Malek fortsätter vara stabil. Viktigare än viktigast. Att göra en sådan uppryckning som han gjort tyder på mental styrka och även om den hjälp han nu får är betydligt bättre än i de första matcherna han spelade så har han själv gjort en kolossal uppryckning vilket bara är att tacka, bocka och buga för.

Lördagen blir superduperhyperviktig. DÅ vill jag att slutspelsplatsen blir MODOs.

Dagens hiss: Förutom hockeyn då förstås så var det mina fynd på Hööks. Två stycken huvor för totalt 60 kronor. En brun och en blå med brodyr och riktig Morran-stil. Inte för att de kommer att användas just nu eftersom jag inte har någon häst (som Fröken Bitter var ivrig att påpeka), men gratis är ju gott och därför tyckte jag att jag skulle få unna mig dem. Förhoppningsvis kommer de till användning senare.

Dagens miss: Eller snarare veckans kanske. Min hy har helt plötsligt fått för sig att det är -100 grader kallt ute och att det är helt normalt att bete sig och se ut som om jag vore 120 år och hade grava brännskador och dessutom ökenvandrat i 100 år utan vatten. Ont gör det, och illa ser det ut. Inte okej. Vad gör man?


Georgia istället för Verdana

Sitter i ridbyxor och typ... sitter in dem, eller något. Har inte ridit och ska inte rida men bestämde mig för att prova dem och sedan blev de kvar. Drar mig för att beta av resten på dagens att göra-lista. Sortera kläder, diska, skriva en presentation till ena kursen, fixa en budget, läsa kurslitteratur och betala räkningar är det som ska göras och roligare saker finns det ju att hitta på. Men måste man så måste man.

Förutom att göra lite ombyte i form av ny header i går så bytte jag typsnitt också. Ville testa en antikva och Georgia är snyggt och det enda som duger på skärm. Bra om man skulle få för sig att skriva ut något från bloggen, dessutom. För det gör ni väl dagligen?

Men nu har jag glott, funderat och rådfrågat lite och vet inte om jag ska behålla det så här eller om jag ska byta tillbaka till Verdana. Dilemma.

Georgia: Bra? Dåligt? Svårläst? Lättläst? Ha kvar? Byta tillbaka?


23-årig bitterhet i lyxförpackning

I dag fyller Fröken Bitter 23 år! Hurra!

Min älskade, fina, rara, fantastiska och underbara vän som på sitt sätt lyfter mitt liv med en extra dimension och alltid, alltid ställer upp för mig oavsett om det så handlar om paniksituationer, Kung Forsberg/MODO-monologer, tjat om det ena med det tredje, lyxeri eller att blåsa på ett finger jag har ont i och klia min fot.


     

                                                        GRATTIS!

Detta firar vi med att byta header. I alla fall tillfälligt. Vi får se när jag byter tillbaka igen.Tre tunga pinnar

MODO spelar smart, stabilt och framförallt som ett lag med hjärta, vilja och glöd. Fantastiskt underbart skönt att se!

Om man börjar med Roman Malek så ser han lugn och fokuserad ut och inger lugn, något jag inte känt på länge. Jag tycker det är fantastiskt att se honom stå där och vara helt grym i målet och visa varför han plockades hit. Han har verkligen visat att han är en riktigt bra målvakt och inte släpper han en massa returer så man får hjärtat halvägs ut genom munnen heller. Tack och lov. Överhuvudtaget är det den där lugna, hoppfulla känslan som fyller en just nu. Hela laget tycks ha växt 20 centimeter och utstrålar nästan den där pondusen som Kung Forsberg har.

Ska jag hitta något att anmärka på nu så är det att Dan Hinote möjligen skulle kunna göra något åt den där mustaschen. Men det är inget jag lägger någon värre negativ energi på. Så länge han är den han är ska jag vara tyst om ytligheter. Men just det: Hur gick det med The Gods tänder och läppar?

MODO Hockey och Peter Forsberg - humörfixarna

I går hade man minsann ingen anledning att vara bitter. MODO Hockey fixade lyckoruset alldeles utmärkt och Kung Forsberg gjorde som vanligt ingen besviken. Helt sinnesjukt hur lycklig man kan bli av att se honom på isen, och hur tacksamt det är att vara född den här tiden så man får se honom (och Näslund och Sundström). Tack för det.

Någon som däremot har gjort mig besviken tidigare är Roman Malek, men efter gårdagens match kan jag säga att jag dragit ett stort, svart streck över mitt tidigare missnöje. Allt är glömt och förlåtet och nu vill jag att han får fortsätta vakta kassen. Att se Mats Zuccarello Aasen sprudla av energi och glädje både på och utanför isen är också något som gärna får fortsätta.

---

Pär Mårts som förbundskapten, vad tycker jag om det? Jag är jättenöjd, förstås. Förstår inte hur man skulle kunna vara annat. Men samtidigt så hade jag velat se honom fortsätta med småkronorna, så nu vore det ju lägligt om en kloningsmaskin för människor kunde uppfinnas.

---

Den Blonda Häxan hänger bra med: "Men är det OS i år igen alltså. Det är väldigt vad de kommer tätt nuförtiden..." Ja, är det något som kommer tätt så är det hennes framgångar på idioternas himmel.

---

På lördag blir det repris av gårdagens match. MODO gästas av Frölunda i Fjällräven Center och jag har beställt biljett i god tid och allt. Nu gäller det bara att fixa en tvättid så gårdagens turtrosor är fräscha tills returmötet.


Med åldern kommer man till insikt

När jag var liten (eh... mindre) brukade vi alltid reta Stöhjulet för att han hade så stora läppar. Ni vet när läpparna är sådär stora att underläppen med största sannolikhet kan träs över ansiktet och nästan ställer till med besvär när det blåser. Så kallade mörkhyade-läppar för att använda det politiskt korrekta ordet.

Men jag undrar jag om inte det var någon annan i vår skara istället som skulle ha fått höra de där orden om sig.

 

 


                         Så går det när man hängt för mycket läpp senaste tiden.

---

Tillbaka i Sundsvall och visst är det, precis som jag föutspådde, dunderkallt. Dessutom har jag dragit på mig världens värsta förkylning och som om det inte var nog har jag fått en blodpropp i benet. Ingen tror mig, men den som lever får se.

---

MODO-Timrå i dag. Årets viktigaste match? I alla fall en av dem.


Horava ut, Aravirta in

Generellt sett är jag emot tränarbyte mitt i säsongen. En åsikt som både jag och Fröken Bitter delar, vilket ju gör den tämligen intressant. Men, åter till ämnet. Detta är något jag vidhåller även när det handlar om en säsong som kantats av allt annat än lycka och framgång och det ska mycket till för att jag tycker det känns bra att byta tränare.

I det här fallet är det däremot annorlunda. Nu känns det rätt. Här verkar det som att Miloslav Horava själv velat avbryta sitt tränaruppdrag, och är det på det viset är ett byte av tränare förstås det enda rätta. Jag kan förstå Horava om han väljer att stiga åt sidan i ett sådant här läge. Att sitta på hans post kan inte ha varit en rolig resa för det måste ha varit galet påfrestande att stå där och inte få ut tillräckligt (om ens något) av sina spelare.

Men att ett tränarbyte kan resultera i mer eller mindre succér finns det ju fina bevis för och förhoppningsvis blir även Hannu Aravirta ett bevis för detta. Jag har ingen egentlig koll på den mannen, men av det jag läst är jag positivt inställd. Inte bara för att jag är hopplöst naiv och hoppfull när det gäller världens bästa MODO, utan också för att han verkar vara något att hålla i när slutsignalen går. Detta blir väl bra?

Slutligen: Varmt välkommen Hannu Aravirta! Känn ingen som helst press! Mys-pys med mjukstart i form av Timrå på torsdag som liksom vi slåss för livet om tre poäng. Bättre introduktion kan du knappast få.

---

Nu är det hög tid att packa. Dags att lämna big city för Big City. Och bara för att minusgraderna börjat närma sig lite varmare väder här nere så kan ju vem som helst räkna ut att Sundsvall kommer att hälsa mig välkommen i kväll med bitande kyla. Som tur är blir jag uppmött av ett längtande och värmande hjärta så förhoppningsvis ska det gå bra.


Bättre än bamseplåster

Ja, i går var det ett saligt lyckorus när MODO tog hem tre viktiga poäng. En vinst känns som rena rama julafton och jag är så sjukt glad och tacksam för att våra kära spelare visar att de fortfarande verkligen tror på slutspel. I torsdags var mitt hopp verkligen i botten, det ska erkännas, men i går kändes allt bra igen. Allt, allt, allt. Älskade hjältar. Nu hoppas jag det fortsätter med trepoängare.

OS närmar sig och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska se trevligheterna hemifrån Sundsvall eller om jag ska befinna mig i Arvika. Ett tufft beslut som jag försökt fatta länge nu, utan framgång. Jag är inget fan av att bryta vinnande trender, riskera ritual-strul och ta bort turgivande medel så därför lockar Arvika. Men å andra sidan är jag heller ingen som älskar att se mina pengar (och tid) gå åt på tågresor mellan Norrland och Värmland. Så hur gör jag då?

Något jag i alla fall lyckades klara utan alltför grov beslutsångest: Jag ska inte köpa en stationär dator, det får bli en bärbar. Jag som hela tiden sagt att jag inte ska ha en laptop tyckte att det var dags att gräva ner den gamla principen eftersom den bara var irriterande och ställde till med problem. En svart liten laptop, som jag redan döpt till Raven, ska det bli. Nu ska jag bara försöka bestämma mig vem som passar att få ett så fint namn och som är värd att få bli min.


Hur stoppar man förblödande sår?

Nu är det dags för sårvård, första hjälpen. Men den här gången handlar det inte om att härda ut saltet som svider och sedan slicka såret. Nu gäller det att hinna stoppa en rejäl massblödning innan det är för sent.

Frågan är bara hur? Lite mer konkret och realistiskt genomförbart än att ruska liv i ett helt lag, alltså. Hur hittar man vilja när den tycks vara borta? Hur hittar man tillbaka till att aldrig tappa hoppet?

Finns det inget positivt att säga om dagens match? Jodå, Daniel Sondell var riktigt bra. Den meningen har inte jag sagt många gånger den här säsongen.


Siffror ljuger inte

I dag blir det FBK-MODO, hurra!

Eller ja, jag vet inte hur mycket "hurra" jag ska våga lägga in i det där, tyvärr. Fortsatt ingen Kung Forsberg och den senaste tidens uteblivna poäng svider mer än jag vill erkänna. På plussidan i dag står dels att jag ska se matchen på plats, vilket brukar betyda tur, och dels att efter regn kommer sol. Väl?Älskade Nina! 

Jag har gjort några uträkningar som visar en tydlig indikation på att det borde vara läge för en trepoängare i kväll. Mitt senaste facit vid matchbesök har varit en poäng hemma mot Djurgården och två poäng borta mot dem. En ökning alltså, vilket borde innebära tre poäng i dag. Så ja, det kanske är okej att utroppa hurra?

Dagens hiss: Lingonvecka! Att man kan bli så glad över det.
Dagens miss: Att jag saknar Den Blonda Häxan och Stockholmsfjollan och inte vet när jag kan träffa dem.


Nytt år, mer hästeri

Har kikat runt på tre olika ridskolor nu i hopp om att komma igång med ridningen igen. Fröken Bitter erbjuder sig att låta mig spendera tid på hennes ögonstens rygg, men jag vill inte snika alltför mycket. 2-4 ridpass i månaden på ridskola skulle därför vara ett bra komplement.

Eftersom jag har svårt att rida på en bestämd dag och tid i och med att jag i så fall kommer missa ridningen i tid och otid så hade jag tänkt satsa på Timrå Hästsportförenings fredagsridning klockan 8.20. Dit kan man anmäla sig samma vecka och så rider man helt enkelt de fredagar man har tid med. Perfekt tyckte jag. Dessutom kunde jag passa på att besöka gymmet efteråt när man ändå är ute i Tattarhålan Timrå. Men tyvärr visade det sig att det inte går några bussar ut till ridskolan så tidigt på morgonen (förståeligt). Så nu har jag istället funderingar på de andra ridskolorna som har ströridning vid lunchtid istället. Det borde passa mig bättre både för att komma dit vaken och för att ens ta mig dit.

Hööks vårnyheter är här och jag hittade lite smått jag ville ha till priser som var nästan gratis (och sådant som var allt annat än nästan gratis...). Vad jag ska med träns och schabrak och övrig hästutrustning till när jag inte längre har någon häst vet jag inte riktigt, men man måste ju köpa när man vill ha som jag lärt mig av Mäster.


  


                  

Ridtröjor kan man aldrig få för många av och den här blir perfekt. Tränset påminner lite om mitt älskade Dyon-träns och jag blir sugen på ett i både svart och nougat.

Så, Fröken Bitter, shoppingrunda snarast möjligt när jag anlänt till Norrland?

---

Jag och Murke var ut på en ridtur i fredags. Snälla Piggelin lät mig låna hennes lilla "ponny" och jag vet inte hur ridotränad jag måste vara för att få en liten häst att kännas som världens bredaste? Det kändes som att benen stod rakt ut och att ljumskarna inte riktigt hängde med (inte resten av kroppen för den delen heller). Precis samma känsla har det varit när jag ridit på Moro och Trollmin.

Förklaringen antar jag ligger i att jag helt enkelt inte är nog van att sära på benen. Det får bli ändring på det.


Kérastase och Ole Henriksen, jag och David Bowie

Japp. Min tradition med att smita undan uppsatsskrivandet genom att blogga fortsätter...

Vem kan motstå när Lookfantastic har rea? Inte en shoppingberoende som jag i alla fall med behov av nytt schampo och ansiktsvatten.

 

Jag var lite i valet och kvalet mellan vilket schampo jag skulle satsa på. Reflection-serien har jag varit sugen på länge, och speciellt nu när jag har färgat hår, men jag valde ändå att köra på serien för torrt hår. Jag valde mellan Bain Satin 2 och 3 men tog till slut 2 eftersom jag är rädd att 3:an kan bli lite för tung för mitt hår. Borde ha diskuterat detta med frisören egentligen, men nää. Vill själv, kan själv-principen hindrade mig.

Tips: Vid köp av två valfria Ole-produkter fick man med en fuktmask (minisize) också och därför passade jag på att slänga med ett läppbalsam med solskyddsfaktor 15. Säg farväl till torra och spruckna läppar, menar Ole, men nåja vi får se om det blir något härligt avsked eller inte. Men för dryga hundralappen tyckte jag det var värt att prova. Jag har inte blivit missnöjd med en enda grej från Ole ännu så chansen är kanske stor att den positiva trenden fortsätter.Bilder: Eleven

Vet ni vem som använder det här läppbalsamet? David Bowie. Jag är alltså i bästa möjliga sällskap.


Bloggar hellre än pluggar...

Dags att smita undan lite! Hela dagen har gått åt till skolarbete, så varför inte ta en liten paus när man ändå har hjärnan med sig?

Om behovet att vara omtyckt. Fröken Bitter var snabb med att informera mig om att Nina Hemmingsson återigen hoppat in i min värld.

Kompromisser och diplomati är jag helt för så länge det blir som jag vill.---

Spelade TP i går. Vann inte. Dog nästan. Murke vann istället, trots en av världens mest allmänbildade trios emot sig. Jag hade lite svårt med känslorna då. Halva jag var illamående och hade dödsångest, att förlora mot Murke känns inte bra. Men andra halvan var så stolt över min lilla vapendragare att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen.

För övrigt tycker jag att jag hade världens sämsta frågor, är bitter över att jag missade frågor om Rolling Stones och Status Quo. Dessutom, hur mycket hjälper sport skills när man får frågor om hundspann? Pricken över i blev Johnny Depp som totalt krossade min vinstchans.


All that I can see is just a yellow lemon tree

Förlust. Brakförlust. Så fort MODO förlorat en match känner jag mig helt oförmögen att kunna se någon annat än becksvart mörker. Dessutom lider jag extra mycket utav att jag inte kunde se matchen, även om jag nog borde vara glad att jag missade att se sju baklängesmål.

Förutom förlusten så skar jag mig dessutom i tummen förut så bloden sprutade och det var nästan större blodbad än den gången jag slant med rakhyveln och slet av en stor del av fotknölen. Man ska inte stressa, det har jag insett flera gånger nu men ännu har jag inte lärt mig det. Tragiskt.

I övrigt har jag haft en finfin kväll med älskade Murke, Zack och Aslan. TV-spel och noll medlidande för min tumme var det som stod på tapeten. Men trots att vi hade det riktigt trevligt så överskuggas ändå kvällen av hockeysmällen. För det är ju så, när MODO förlorar, ja då är inget riktigt bra.

---

Resten av kvällen blir det heltidspluggande och i morgon blir det fortsatt pluggande på morgonen och förmiddagen innan jag och Murke ska ut och rida. Dagen avslutas med lite härligt sällskapande tillsammans med resten av vapendragarna.Allt blir lättare med linjer

Nu har jag beställt en ny vän. Om två veckor blir det ordning och reda. Den här vännen kommer utklassa alla andra i laget. Inget är så bra som en sådan här för att skapa lite struktur.

          

                             Personlig Almanacka, 275 kronor.


Här ska det skrivas in alla mina gymtimmar, pluggtimmar, städtimmar, disktimmar och liknande. Ja, alltså planerade sådana, men sedan gäller det ju att kunna vara spontan och ändra sig.

---

30 minusgrader, omänskligt kallt. Det är nästan så att jag vill åka till Thailand istället för att sitta här och frysa.


Vacker och mästerlig hockeyporr

Jag tycker synd om er klena jävlar som inte ser finalmatchen. Detta är underbart och en kanonmatch och det tycks inte finnas någon hejd på Canadas obegripliga styrka. Gång på gång blir man imponerad över deras förmåga att alltid kunna ta sig tillbaka och alltid visa hjärta. Vinna till varje pris-mentaliteten är vacker och för en dramaqueen som jag är det här bättre än lördagsgodis.

---

Gällande bronsmatchen. I dag gick det fel. Av någon anledning missförstod jag och trodde det var bronsmatchen som skulle spelas klockan 2 och att finalmatchen inte var förrän i morgon. Gissa om jag blev en aning snopen, bitter och vansinnig när jag fick höra att småkronorna redan spelat? Men att det blev en fin seger gör förstås att det känns lite bättre och att jag slipper gräva ner mig för allmän bespottning.

---

Nu är det dags för upplösningen. Heja Canada!


Nu är vi tighta igen jag och H&M

Converse och kopior på den där basket/street-modellen är inte någon storfavorit hos mig, men när jag trillade över de här paljettskorna på H&M blev jag kär.
Paljetter, mums! Jag behövde dessutom något nytt på skohyllan och den här modellen blir perfekt. Priset är dessutom inte något att klaga på, 149 kronor. Jag tog de svarta men funderar faktiskt på att beställa hem även de andra två. Skorna hittas på barnavdelningen.

Förutom skorna blev det lite annat också. Jag har, som vanligt, hittat en hel del vårnyheter som jag vill ha men nu blev det mest lite reaplagg och underkläder.

Måste. Ha. Trekants-BH:n i aprikos och svart. Också. Men nu har ja ju en anledning till att beställa en omgång till.

---

Hockeyn gick ju åt helvete, både JVM och MODO-matchen. Nu hoppas jag det blir ett plåster i form av en bronsmedalj. Anton Lander får gärna fortsätta målskörden från förra matchen så Timrå-tattarna blir nöjda. 


OS-truppen 2010

OS-truppen blev ju officiell för drygt en vecka sedan och som vanligt är jag lite sent ute. Inte för inte som jag nu fått det ytterst upplyftande smeknamnet Uppskjutet. Jag kallas dock hellre det än Fritt fall.

I det stora hela så tycker jag det är ett bra gäng Bengt-Åke tagit ut och jag tror på det här laget. Dessutom: så länge 21:an är med är ju allt frid och fröjd och jag är en förnöjsam dam. Men jag tycker fortfarande att Jacob Markström borde ha fått en plats i truppen. Stefan Liv har förstås där att göra, och skulle säkert gå in och göra en jättebra insats, men det tror jag även Markström skulle göra.

Han är vårt stora framtidshopp och en försmak innan nästa OS borde smaka perfekt för honom - och hela ishockeysverige. Någon renodlad "se-och-lär-grej" handlar det inte om, och det är därmed inget om att man inte har råd med det i ett OS. Hade de plockat med mig i truppen, ja då hade det enbart handlat om att se och lära och det skulle bli kostsamt om Lunkan och Monstret blev skadade. Men Markström skulle knappast göra bort sig, till skillnad mot vad jag hade gort. Om ni förstår min poäng...

Dessutom, vilket verkligen ökar anledningen till att Markström borde ha fått vara med, så kommer tredjemålisen antagligen inte få spela (om inget händer) och vem drar då mest nytta av att finnas med på plats och känna på atmosfären och dra lärdomar av Lunkan? Liv som snart kan vara i slutet av sin karriär, eller Markström som har hela karriären framför sig och förväntas stå mellan stolparna i nästa OS?

I övrigt hade jag hellre sett att Victor Hedman fått chansen istället för Magnus Johansson. I övrigt tycker jag att backbesättningen ser helt okej och stabil ut.

---

Nu blir det fortsatt uppladdning inför småkronornas match. Om Magnus Pääjervi-Svensson gör ett sådant kalasmål som han gjorde mot Finland så ska jag underkasta mig Timrå-supportrarna i en månad, minst. När en Timråtattare påminner om Kung Forsberg så måste jag faktiskt låta de varma känslorna få komma fram och bubbla över.

I dag förväntas fortsatt extasläge och lite eufori, men egentligen är jag nöjd bara matchen - och resultatet - går vår väg.
Morning Glory

Eftersom jag hade svårt att få ur mig något annat på telefon än "Mmm... Jo, jag saknar din mat" så kommer det här istället: Jag saknar dig massor, Fröken Bitter. Inte bara din mat.

Söråkerskan fixade en snygg jacka till mig och framförallt: Jag ska få rida lektion med hennes polska ögonsten. En julklapp så fin som något. Jag har verkligen saknat ridningen och nu ska det bli ändring på det. Bitterdamen har lovat att ge mig ordentligt med träningsvärk, ridorder och tidiga morgnar. Min lycka är total. I alla fall nu, vi får se hur lycklig jag kommer att vara fredagsmorgnar klockan fem...

Och nu när jag ska sätta igång med ridningen så måste jag ju ha en bra ridtröja. Jag har bara tre krav. A) Att den är bra, B) jäkligt snygg och C) att det är den här:

      

Vem vill investera i denna underbara hoodtröja från Mary Kings kollektion för Tom Joules till mig? Anmäl ditt intresse snarast. 

---

Skolarbete är det som gäller nu innan hockeyn drar igång. Och uppladdning, förstås. 
 

Hej 2010, hej då 2009!

Gott Nytt År, och grattis världens bästa mamma!

Jag hakar på trenden och gör en sammanfattning av det gångna året genom den här listan:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Såg U2 live (och Oasis), insåg att vampyrer visst kan vara erotiska (i alla fall Herr Pattinsson), flög, var i England, såg en av mina bästa vänner gifta sig, gick upp klockan fem varje morgon i en månad, spikade en tenta, blev en fena på matlagning, insåg att jag vill botoxa min panna, kände tomhet över att Joe Sakic, Mats Sundin och Markus Näslund avslutade sina karriärer - och sedan lyckorushoppade för att den sistnämnde valde att göra en sista hockeyresa. Och så blev jag helt hästlös.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inget.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja.

5. Vilka länder besökte du?
Norge och England.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Ja, absolut.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Flera, men håller dem för mig själv.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag klarade allt på ett mästerligt sätt trots att det vissa gånger såg riktigt mörkt ut och att jag fick ett bevis på att jag tycks klara av all stress som finns.

9. Största misstaget?
Mitt velande och ältande.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja.

11. Bästa köpet?
Pass.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, kläder och "skräp".

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Se fråga 29.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Pass.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Väldigt blandat. Ledsen är nog fel ord, men mest lämpligt för att beskriva så var jag mer frustrerad jämfört med tidigare år. Året har känts väldigt ojämnt med mycket dalar och en del sagolika toppar, men frustrationen har funnits där under stora delar.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar, samt en hel del till.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt, ältat, latat mig och spritt pengar.

18. Hur tillbringade du julen?
På dåligt humör.

19. Blev du kär i år?
Nej.

20. Favoritprogram på TV?
Grey´s Anatomy, Desperate Housewives, Idol och Filip och Fredrik.

21. Bästa boken du läste i år?
Inte bankboken i alla fall.

22. Största musikaliska upptäckten? 
Spotify!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Ja.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Glassade på Victoria.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Oh ja.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Klädstil: Som alla andra år
Stil som i sätt: Ofin, opassande, ohälsosam.

29. Vad fick dig att må bra?
Mina underbara vänner, min älskade familj, att se U2 live, bra musik i övrigt, Familjen Macahan, framgångar i skolan/jobbet och förstås de bra hockeyögonblicken.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Samma som alla andra år. Ehhh.

31. Vem saknade du?
Samma som de senaste åren.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Kursare.


                             Ungefär så här kan mitt år illustreras.

I det stora hela har 2009 varit ett jävla pissår, sånär som på vissa händelser som fått mig i extas och ren sinnessjuk lycka, och det känns därför riktigt bra att nu få säga bye bye.

Eller ja, nu kanske jag överdriver en smula. Riktigt så illa har det kanske inte varit, men jag hoppas och tror att jag gör 2010 till ett betydligt mycket bättre år som innehåller en högre lägstanivå, färre bottennoteringar och gärna ännu fler extasögonblick än under 2009.

---

Det har ju i alla fall börjat bra. Seger med 6-3 i dag och inget felstudsande för min egen del än så länge. Hej och hå, optimismen visar sig!  


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...