Då är det bevisat

Jag är världens sämsta värmlänning på att förstå norska.

Att ta sig runt i shoppingcentret och förstå vad det står eller vad folk säger är ett stort projekt och jag har tur som har Murke som tolk. Hade det inte varit för henne hade jag fått potatis i min sallad, och det vill jag ju inte ha. Jag vet inte om det var det faktum att jag är i Norge och inte vill gynna lillebrors ekonomi eller om det är att jag blivit snål och/eller skärpt mig, för det enda jag köpte var ett par shorts. På fem timmar spenderade jag bara 199 kronor. Vem hade kunnat tro det? Murke var imponerad och jag var i extas.

Å andra sidan shoppade min vapendragare upp ungefär halva Jessheim så jag fick ett substitut genom hennes handlande. Tack vare min positiva inställning slapp hon dessutom att ha dåligt samvete. Murke oroar sig ständigt för att vara en del av konsumtionssamhället och vill undvika att shoppa, men jag pushade henne att hjälpa världsekonomin på fötter. Vi är ett bra team.

I alla fall så är det underbart att ha gamla hederliga tjafs med mitt heroin. Och ännu mer underbart är det att hon och Piggelin nu är i väg och jobbar så jag får några timmars lugn och ro (läs: plugga).


Hemma i Arvika!

Kom hem klockan 00.00 i går efter en (som vanligt) jobbig tågresa. Kändes dock lite bättre efter att ha ha träffat Den blonda Häxan en snabbis på centralen. Min älskade häxa bjöd mig på mat, bar min packning och lyssnade när jag surrade på om allt och inget. Tack gullefjun! ♥

Skallepär däremot var det inte lika kul att träffa. Han brydde sig mer om mat än om mig, så jag kände mig aningen besviken. Väl hemma däremot så kändes allt bra igen och jag somnade tidigt för en gångs skull. Nåja, ganska tidigt.

Nu ska jag göra mig i ordning och invänta Ems (eller snarare så blir det nog hon som får vänta på mig eftersom jag som alltid är sen). Först stan och sedan inflyttnings- och födelsedagsfest hos Åsman i kväll och på söndag följer jag nog med Murke och Piggelin till Norge.

Och just det: Håller tummarna för att HV 71 tar sig vidare i dag, så jag kan andas ut och veta att Timrå inte har chans att lyckas snubbla till sig ett guld.


Äntligen andningsuppehåll

Nu är tentan färdigskriven. Gick supersnabbt och faktiskt över förväntan. Skönt att ha det här avklarat. Nu ska jag bara finslipa lite på min artikel och bestämma mig för en smashig rubrik så är jag klar med studierna för den här veckan. Och det är bara onsdag!

Även om jag trivs med mycket press och att stressa så är det fruktansvärt skönt att få bocka av uppgifter och projekt och för en stund få andas ut lite. Det är jag värd. I kväll väntar mys och i morgon är det Arvika big city som gäller. Skönt!

Att åka ifrån Fröken Bitter känns dessutom bra. Vet inte riktigt om jag vågar umgås mer med henne. Inte bara för att hon tvingar mig att äta på Cosmos, Divan, Max och Big Boy utan också för att hon berättade om en dröm hon hade. Hon drömde om att hon och Timråbacken Sebastian Erixon mördade Anton Lander. Inte direkt vad jag vill veta... Vem berättar en sådan dröm om inte man är smått galen och mordisk?

Själv drömde jag en betydligt trevligare dröm som innefattade mig, Rick Nash och Simon Gagne. Inga mord eller andra otrevligheter inblandade och det kändes som en riktigt bra uppvärmning inför tentan och den här onsdagskvällen. Bitterdamen, du kan ju ringa om du vill ha mer detaljer. 


Ge mig en anledning till att unna mig den här

Min gamla favoritväska har börjat sjunga på sista versen och behöver en ersättare. Har funderat lite på denna:

 

Friis & Company Play Bag, 599 kronor hos Chique
                                           
Höjd: 28 cm                                                       
Bredd: 44 cm                                                      
Djup: 11 cm                                                        

Chanel-inspirerad i samma quiltade stuk precis som min nuvarande väska. Tanken är att den ska användas som handväska till vardags samt för att fyllas med hela mitt liv som jag alltid envisas med att släpa med mig.

Men. Alltid detta men: Jag är inte så jätteförtjust i tanken på att det är en lång kedja att ha över axeln istället för kortare handtag. Håller den där kedjan ens för en fjärdedel av allt jag envisas med att släpa med mig?

Och: En ny väska är inte direkt vad som borde stå på min inköpslista den närmsta tiden och dessutom har jag redan en massa väskor. Men man vill ju alltid ha en ny. I-landsporblem av den högre graden, men snälla, hjälp mig nu. Trots axelkedjan och budgeten till trots, visst borde jag väl unna mig väskan? Att köpa sig ur sorgen över MODOs uteblivna slutspel är väl en bra väg att gå? Kanske?


Tre dagar kvar tills tentaångesten är över

Eller blir det två? Onsdag klockan 13.00 kan jag i alla fall andas ut, och det ska jag göra också.

Har pluggat hela dagen (nåja) samt haft Fröken Bitter här på visit. Ingen skräll att det blev lunch på Divan med bitterdivan... Kebabtallrik för mig och pizza för bitterdamen och dessutom passade vi på att köpa godis när vi var och handlade. Resten av dagen, kvällen och morgondagen fortsätter ju i plugghetsens tecken så lite choklad till det är nästan ett måste.

Måste säga att jag är lite sugen på att tatuera mig. Hittade den här tatueringen på Kissies disslista:

                    

Hiss tycker jag! Så ska jag ha, fast med en annan skäggig mans ansikte, förstås.


Bara jag är felfri...

... Eller?

"Men varför ska andra acceptera misstag och förlåta dem när du själv aldrig gör det?

Ja, varför ska de det? Tänkvärt. Och som vanligt är mina vänner klokast i världen. Tack!

Men nu skippar vi det där och koncentrerar oss på lite lyckopiller. Lider av grav hockeyabstinens, men det lättas upp lite av att se Nicklas Bäckström:Ett snettbakåt-pass i stil med det The God Himself brukar leverera. Kungligt! Att se det här gör att man får upp en hel rad med underbara minnen av lyckliga extasstunder som Kung Forsberg stått för. Sådant som alltid kommer att finnas i mitt minne, oavsett om det blir fler sådana stunder eller om det nu är slut.

---

Usch för att plugga på helger. Men eftersom jag ska åka hem till Arvika på torsdag tänkte jag passa på att beta av lite uppgifter så jag har dem gjorda och kan ägna nästa helg åt allt annat än studier. Skönt.


Pluggfredag, helt enkelt

Vad är det för fel när det vibrerar/pulserar, eller hemska tanke, sparkar i magen? Fröken Bitter hoppas förstås på sparkar så att hon ska få ett nytt offer att utöva sina nya kunskaper på. Själv är jag inte så förtjust i den tanken, då lockar det nog lite mer med bråck på stora kroppspulsådern i magen som jag nyss googlat fram att det kan vara. Men, frågan är bara hur kul det här är:

Om bråcket brister
När bråcket brister får man ofta plötsligt smärtor i magen eller i nedre delen av ryggen. På grund av blödningen från stora kroppspulsådern kommer man samtidigt i ett chocktillstånd. Man blir blek och kallsvettig, får hög puls och blodtrycksfall. Man ska alltid ringa 112 om man själv eller någon i ens närhet får symtomen.
Källa: 1177

För säkerhets skull så tar jag ut sjukdomen i förskott, och undrar nu om inte någon är sugen på att tycka synd om mig och mata mig med choklad? Jag gissar att det skulle hjälpa bråcket att hålla sig helt.

Äh, jag försöker bara smita från pluggandet. Sjukdomar är ett bra sätt att locka in tankarna på. Om kurslitteraturen är från 1982, är det då ett tecken på att ämnet är så tråkig och ointressant att ingen orkat bry sig om att skriva en nyare upplaga? Jag antar det. Den här boken får man gäspa sig igenom, och jag kan inte påstå att det känns särskilt intressant med studier, referenser, exempel och experiment från 1970. Lite känns det som att utvecklingen gått framåt sedan dess, och att mycket av detta därmed kan ha ändrats femton gånger om.

Fast jag är kanske inte den som ska klaga. En bakåtsträvare som jag som alltid tycker det var bättre förr borde kanske vara nöjd med gamla hederliga böcker. Men något ska man ju gnälla över. Timrå förlorade ju trots allt i går, så jag har inget att fokusera mitt missnöje på. Då blir det kurslitteraturen som råkar ut för det.


You come and go, you come and go

Dagens musiktips:Man kan inte bli annat än tokglad! Perfekt för att komma igång med pluggandet på bästa möjliga sätt. Ska sitta tillsammans med Liz och plugga och när det är klart är det dags för nästa grupparbete. Vi ska fixa RSS till vår webbplats och jag hoppas vi kan bli mer eller mindre klara med det i kväll så jag kan ägna resten av veckan åt att skriva och plugga inför tentan.

---

Hockey i dag. Tur man slipper det där. En hutlöst tråkig sport som inte gör någon människa glad. Jag ska nog städa istället, det blir kul.

Orka sno kakan sego

Jag saknar Stockholmsfjollan så det gör ont i öronen. Jag lider. Jag skulle göra vad som helst för att få åka ner till Kalmar och träffa henne och byrackan. Vad som helst. Bara inte att åka buss. Det gör jag inte.

Så jag antar att jag får fortsätta sakna och ha ont i öronen. Det kan en hårding som jag ta. Det är nog värst för henne, antar jag.

Här är en smått miserabel lista, med nostalgiska undertoner, över allt jag saknar med Fjollan:
- Det öronbedövande pladdret
- Pitbull-tendenserna och fighterna
- "Pappa betalar"-mentaliteten
- Mamma-mentaliteten
- Fiskbullar!
- Ponnylugg!
- Gapskrattet
- Sockerdimma, "orka sno kakan sego" och andra tentaräddare
- Shoppingrundorna "Ja, klart du ska köpa!!!"
- Konstverkskänslan
- Hennes mat!
- Cissi Hansson!

Och här är vad jag inte saknar:
- "Fullkorn är VISST gott, ät och var tyst!"
- "Hahaha, du är så lättlurad! Inser du vad jag just fick i dig?"
- Förutsättandet att jag inte klarar mig själv och behöver någon som tar hand om mig så jag inte a) svälter b) kommer bort eller c) åker på fel sida i rulltrappan
- Tortyren, eller ja, hårslingningen som hon kallar det
- Förseningarna "Jag vaknade just. Jag kommer... snart"
- Telefonrädslan
- Röka, röka mer, röka lite till
- Telefonsamtal om att hon kissar

I helgen ringde hon för ovanlighetens skull utan att hon satt och kissade, och jag fick ett akut Fjollsug.                         Min fina Lina-Flina och Häxan. Vill ha reunion för trion NU!


The show most go on

Nu är det dags att ta sig lite i kragen. Rycka upp sig lite. Man kan inte gå i konstant dvala alltför länge. Grejen är ju att jag hade hela matchen i torsdags på mig att förbereda inför de här känslorna. När Rögle kvitterade till 3-3 steg hoppet, men egentligen kändes det inte bra den där dagen. Nu har jag dessutom fått fem dagar att ta in det. MODO kommer inte spela slutspel – i år heller – och jag har kanske till och med sett Kung Forsberg på isen för sista gången. Skulle det bli så, så kommer jag se tillbaka på hur han hjälpte MODO den här säsongen, och alla andra fina underbara och oförglömliga minnen han gett. Det hoppas jag att han också kan göra.

Så. Nu får det vara nog ältat. Stockholmsfjollan har sagt att det inte på några villkorsvis är okej att fortsätta älta och mala detta i juli, så jag tänkte börja redan nu med att sätta stopp. The show most go on, och likaså mina steg ner till tvättstugan.
Grå lite oversize tröja med brodyr på axlarna var ett av inköpen i fredags när jag tröstshoppade. Jag blev supernöjd, en ny favorit.

Har varit en sväng på biblioteket och resten av dagen blir det tvättstugan, skriva caselogg till webbredaktörskursen samt läsa kurslitteratur. Dessutom är det ju Desperate Housewives och så ska jag nog börja läsa Twilightboken och se om jag blir lika fast som resten av Sveriges kvinnliga befolkning.

Följ bloggen med Bloglovin'

Jag förstod inte riktigt storheten med Bloglovin', men nu har det nog börjat gå in även för mig att funktionen trots allt är ganska bra. Fröken Bitter gjorde det, och då kan ju inte jag vara sämre. Så nu har jag fixat in en blygsam liten knapp för er som vill följa bloggen.

Ni hittar den alltså högst upp i vänstermenyn, direkt under headern. Ja, jag ville vara tydlig så jag tog min pedagogiska förmåga och Paint till hjälp:
Ni som vill får alltså gärna följa bloggen på det här sättet, men skippa att göra det om du bara vill att jag därmed ska följa din blogg. Har du en bra och intressant blogg så följer jag den av eget intresse, inte för att du följer min.


Jag kallar honom Vargen

Ni som trodde att jag ägnat helgen åt att försöka självdö hade faktiskt fel. Fick en fråga i går om jag levde eller hade försökt bita i hjäl mig själv som ett försök att komma undan sorgen, men nej. Jag lever och har så också försökt att göra hela helgen. I torsdagskväll blev det tröstkalas med Macahan, godis och fint sällskap. Fredagen ägnades åt shopping och en tur på Ikea innan det avrundades med mer film, mer godis och mys.

På Ikea fick jag dessutom ett stick i hjärtat när jag hittade en stackars ensam panda. Han var ensam kvar bland en flock isbjörnar och jag kände att vi inte kunde lämna honom. Enda köpet inne på Ikea, förutom fika, blev alltså sötnosen nedan:Namndiskussionen blev ganska livlig och jag dissade både förslaget Foppa och Zeb. Än har han inte visat sig förtjäna ett sådant namn. Istället kallar jag honom Vargen, efter vargen i Bamse. Han verkar trivas med det. För er som inte tycker det passar med Vargen så kan ni sätta er och läsa lite Bamseserier så kommer ni att förstå.

Visst ser han ut att vara den lyckobringare MODO behöver? Jag tror verkligen på honom.

Dessutom: Tack älskade Murke för att du alltid ger mig största möjliga stöd och uppmuntran!


Det kallas tröstshopping

Undrar hur många MODO:iter som ägnade torsdagskvällen, fredagen, lördagen och söndagen åt att vältra sin sorg i shopping, sprit, godis och övrigt tröstande beteende?
Jag klickade hem det här från H&M och på fredagen blev det ett varv inne i stan och sedan tusen varv i Birsta. Resultatet där blev dock av det bättre (läs: billigare) slaget så det var ju inte alltför illa.

---

Nu ska jag gå och hämta ut ett paket med böcker som för en gångs skull inte är kurslitteratur. Sedan ska jag stryka allt pluggande som egentligen ska göras i dag till förmån för att läsa mina nya böcker. För det får man när man sörjer. Myyys.  


Del två i sorgeprocessen

Torsdagskvällen, fredagen och lördagen har passerat och snart också söndagen. Fyra dagar alltså och jag har börjat resa mig upp lite efter det uteblivna slutspelet och misären över detta. Att MODO inte spelar slutspel (i år heller!) känns så omänskligt surt och förjävligt så det finns inte, och det svider som ett ton salt i ett vidöppet sår att Markus Näslund och Peter Forsberg inte fick leda det här laget till guld.

Men. Man föll på eget bevåg. Hur stor pressen än var och hur avslappnat Södertälje än kunde spela så skulle MODO ha klarat av att vinna den matchen. Att inte lyckas ta hem tre poäng i Södertälje, vara bäst när det gällde, är för dåligt. En riktig besvikelse, precis som spelarna själva sa. Men frågan är om inte det hade känts ännu mer surt om MODO hade tagit de här poängen de skulle och sen ändå hade blivit slagna på mållinjen? Mycket möjligt. Då hade visserligen MODO gjort allt de kunde, men det hade nog varit ännu värre att få genomlida en evinnerlig väntan bara för bli av med slutspelsplatsen i sista sekund. 

Nu blev det i alla fall en liten omplåstring tack vare segern i går. Jag har svårt att tro att spelarna själva tycker det känns som en lättnad efter besvikelsen över missat slutspel, men i efterhand känns det i alla fall bättre att veta att Markus Näslund fick vinna sin sista match. Jag är så tacksam för att han, och Kung Forsberg, valde att komma in och hjälpa laget och ge oss som älskat att se honom spela ännu lite mer extas i livet. Tack!

När det gäller fortsättningen, nästa säsong alltså, så är jag tyvärr lika pessimistisk som de flesta andra. Tränare? Ingen aning. Jag gillar Hannu Aravirta och skulle vilja ha honom kvar, men om han är den som kan få ordning på det här, det vet jag inte. Jag hoppas bara att... det helt enkelt ordnar sig. Att allt blir bra igen.

Topp 5 under säsongen: Peter Forsberg, Markus Näslund, Mats Zuccarello Aasen, Per Svartvadet och Hannu Pikkarainen. Bubblare: Morten Madsen.

En av de bästa spelarna var också Mattias Timander, men det var tyvärr inte samma Timmy vi fick se ute på isen som tidigare säsonger. Per Hållberg var också riktigt bra, likaså Niklas Sundström, Dan Hinote och Marco Tuokko.

Gällande Kung Forsberg så hoppas jag förstås på en fortsättning. Jag har svårt att få in känslan av att det kanske är slut, det känns inte så ännu. Att matchen mot Södertälje, med en krossad dröm om slutspel och SM-guld som följd, ska vara hans sista känns inte alls bra och jag förstår att han inte vill avsluta på det sättet. Men, vi får se. Steg tre i min sorgeprocess lär bli att älta kring hockeyguden, så vi släpper det just nu. Istället: 

                                                Tack för säsongen MODO!


Det tar emot, men...

Jag hade fortfarande hellre velat att de som satte upp banderollen fick känna en ordentlig hjärtskärande besvikelse, men laget Timrå förtjänade faktiskt att vinna. De gjorde en rejäl slutspurt, en riktigt bra match och hade en grym målvakt i Lindbäck.

Att vara bäst när det gäller ska löna sig, och då kan inte ens jag låta bli att säga det:
Så, grattis Timrå!

Men något guld vill jag i alla fall inte se er ta. Nu hoppas jag det blir Djurgården eller HV som tar hem Le Mat.

Och: Grattis Mats Zuccarello Aasen till segern i poängligan! Hoppas det inte var sista matchen i MODO-tröjan. Nu ska jag återgå till regelrätt sörjande igen och så tar vi mer i morgon om besvikelsen och ångesten kring missat slutspel samt Näslunds avslut och likaså även kanske Kung Forsbergs.


Det fulaste man kan göra: Att skjuta någon i ryggen

Och priset i den kategorin går till: Timråsupportrarna

Givetvis egentligen inte alla som håller på tattarlaget, men vad hjälper det? När vissa MODO-fans ägnar sig åt trams så är många genast där och hånar MODO-supportrar (som en helhel) och kallar dem både inavlade, barnsliga och efterblivna. När vissa Rögle-fans är rakade och har sympatierna hos nynazisterna så heter det att Rögle är ett skitlag för det är bara nynazister, idioter och drägg som håller på dem. När några supportrar gör något dumt så får samtliga fans skit för det. Så är det och har alltid varit, tyvärr.

Att sparka på någon som redan ligger, eller att skjuta någon i ryggen, det är det fulaste och mest avskyvärda man kan göra. Och det är precis vad några Timråsupportrar gjorde när de satte upp en banderoll i Örnsköldsvik med texten "Foppa har inget SM-guld". Kul att de själva inte har det heller, för övrigt. Pinsamt. Men att lillebror vill sätta sig upp är förstås inget ovanligt. I alla fall så tycker jag det är så gravt äckligt fult, osmakligt och avskyvärt att jag bara inte kan hoppas annat än att de här idioterna får känna en svintung och hjärtskärande besvikelse i kväll när de blir slagna av Luleå i kampen om slutspel.

Till saken hör att jag inte gick i taket när Timråsupportrarna valde att inspireras av Detroitfansens idé med "Foppa by night". Snarare tyckte jag det var smart och finurligt tänkt av de som ursprungligen kom på idén och att det var ett kul drag av Timråfansen som repriserade den i en ännu fyndigare version. Som MODO-supporter blir man förstås inte glad av att se något sådant, men då var situationen annorlunda. Enkel, vanlig och hederlig retsamhet. Det var en helt vanlig flagga för att försöka håna mitt under en match. En match som levde, mot ett lag som levde och mot en spelare som inte låg ner eller hade ryggen vänd emot.

Inte som i dag, alltså. MODO är redan utslaget och Kung Forsberg har kanske gjort sin sista hockeymatch efter att ha gjort allt för att rädda sitt lag. Alla hockeyälskare känner förmodligen lite smärta över det faktum att antagligen inte få se honom briljera igen och vara gud. Men inte de här Timråfansen. De väljer istället att håna den som redan ligger. En spark som tar hårdare än någon annan. Ett skott i ryggen när allt redan är kört. Från någon som själv inte har något att stoltsera med. För vart är ert SM-guld, Timrå?

Jag hoppas Jonte Hedström blir matchhjälte för Luleå i kväll. Tyvärr kan jag verkligen inte vara ädel nog att unna de Timråtattare jag tycker om en slutspelssplats, även om jag hade velat. Det var svårt nog i torsdags, och inte blev det lättare av dagens banderoll. Just nu känns det bättre att banderollmakarna får lida än att min älskade Timråanhängare får glädjas. Som sagt, det är inte alla Timråfans fel – men tyvärr blir de indragna i skiten.

---

Och ja, jag är jävligt bitter, knäckt, ledsen och förstörd nu. Jag överdriver, är dum och allmänt vrång. Men ni som stör er får helt enkelt tänka på att det är en del av sorgeprocessen. Kan förvarna redan nu om att den kommer bli lång.

 

Steg ett i att vinna eller försvinna

Då var det dags.

MODO mot Södertälje. Luleå mot Rögle. Timrå mot Djurgården. Och alla förstår nog hur jag vill att det ska gå.

Jag hatar att läget är som det är, att det inte räcker med sex poäng för MODO utan att det krävs att de andra matcherna går rätt de också. Plågsamt och torterande. Undrar om man kan ringa vårdcentralen och akut få utskrivet något lugnande? Känns som det behövs nu.


Eftersom jag är så speciell

Jag blev utmanad av Fröken Bitter att lista sex stycken egendomligheter om mig själv. Eftersom man inte vet vilka som läser bloggen och det därmed kanske inte bara är vänner utan också ovänner, pojkvänsmaterial, okända, chefer, lärare, potentiella arbetsgivare och så vidare så borde jag kanske undvika att skriva sånt som får mig att framstå i dålig dager...?

Men en som antagligen inte läser bloggen är Kung Forsberg. Därmed gör det heller inte så mycket om jag framstår som aningen ovårdsam, lögnaktig, ej förmögen att kompromissa samt som en slagpåse. Så here we go:

1. Jag brukar ljuga för nya bekantskaper om vilket gymnasieprogram jag gick. Utan att blinka säger jag att jag gick samhäll. Nu har det gått så långt att den här lögnen så gott som blivit en sanning och jag blir alltid lite tveksam över om jag faktiskt ljuger eller om det är sant.

2. Tack vare Kung Forsberg så kan jag pricka in samtliga delstater i USA samt de större städerna och vattendragen utan problem. Inte för att han slussats runt i olika lag, utan för att geografiboken i skolan innehöll en bild på honom vilket gjorde att jag kände någon slags ömhet för ämnet och fick motivation att pränta in allt. Tror också mitt stora intresse för nordamerikanska indianer och USA i sig kan ha påverkat lite också...

3. På lågstadiet fick jag stryk av en kille när vi körde ryska posten för att jag "inte var snäll". När han fick förmaningar om att man inte får slå tjejer sa han "Men hon räknas inte". Vi höll ihop och var tighta även långt efter det där. Så nu kan ju ni hobbypsykologer fundera på vad detta haft för betydelse för mitt liv. Vad tror du Blonda Häxan?

4. Jag har tre döda växter stående på fönstrebrädan. Inte ens med god vilja kan jag säga att det ser särskilt bra ut, men jag har inte haft hjärta att kasta ut dem. Jag försökte hålla dem vid liv och gav allt för dem, men det räckte inte. Bitterheten smakar mumma varje gång jag ser dem.

5. Till mina mest aktade värdesaker (förutom Kung Forsberg-tröjan) hör mina gamla tofflor. De är, efter tio års användning, ganska slitna och är nu mer hål än tofflor och det är kanske fullt förståeligt med tanke på att jag köpte dem för 10 kronor. Men jag älskar dem, trots alla ni som erbjudit er att betala ett par nya åt mig.

6. Jag vet inte om det är för att jag är trög, lat, efterbliven eller vad det nu är, men jag brukar lyssna på en och samma låt hela dagen. Om och om igen. Ingen annan än jag uppskattar detta, vilket ju är synd eftersom jag är Fröken Okompromissvillig Nummer Ett. 

Nu är frågan vilka jag ska utmana? Ni som känner er manade får anta utmaningen, helt enkelt.

Kung Forsberg: Om det nu ändå skulle vara så att du läser så kan du ju passa på att säga hej. Då vet jag att jag hädanefter ska låta mina fina sidor komma fram lite oftare.

Hej hej.


Hem till mitt land

Nu har jag bokat hemresa till Värmland. Skönt att få en dos av Arvika i påsk tycker jag. Åker dit 25 mars och tänkte stanna tillräckligt länge för att hinna skrämma Åsmans nya grannar med ett dödsskrik, irritera livet ur Murke, skvallra med mormor och agera arbetsledare åt Mäster när mitt gamla rum ska göras i ordning.

Så nu kan ni börja förbereda banderoller och välkomstpresenter.

Dagens låt: Can´t Keep It In - Cat Stevens


Eftersom att de är så trevliga på uthämtningsstället...

Hämtade ut ett paket från H&M i dag och fick vara med om något nytt. Skjortan/blusen var faktiskt lite för kort. Något sånt har jag aldrig tidigare varit med om, så det var en upplevelse.

Jag, som bekant är en OK-tjej som älskar OK/Q8 och är mer eller mindre uppväxt på macken i Arvika, blir alltid lika glad när jag får knalla i väg dit för att hämta ut ett paket. Ja, inte bara för paketets skull då utan också för att få andas lite OK-doft. Därför passade jag på att beställa lite till. H&M får dock vila från mig ett tag för nu var det Halens tur att få vara offer för mig.

Har letat efter en huvtröja i lite längre modell och i lagom prisnivå och den här tröjan blir perfekt. Att gå omkring med Ananas tryckt över bröstet känns ju bra, och dessutom är den knallrosa vilket är perfekt för en girly girly OK-tjej som jag. Fick med de här jeansen också. Gissar att de ser hemska ut när jag väl får hem dem, men man måste ju chansa för att vinna. En utmärkt strategi vid nätshopping.


Hoodtröja i längre modell och boyfriendjeans. Jag valde den rosa men är sugen på även den vita här. kanske skulle ha tagit den i stället?Tips: Just nu får du 100 kronor rabatt vid beställning för över 500 kronor på Halens.

---

Blev lite delat med hockeyn i dag. Timrå gjorde för en gångs skull något rätt, men Luleå tog som väntat tre poäng. Viktigt är dock att Timrå har något att spela för på lördag, men givetvis utan att de lyckas gå om MODO. Och Luleå måste förlora och MODO vinna båda matcherna. Mycket som ska klaffa nu...


Westernfilmer är perfekt att börja dagen med

Jag vet inte hur stort intresse det väcker hos er, men här är i alla fall lite westernfilmstips. Samtliga är sevärda klassiker. Som vanligt när jag visar upp något i den här bloggen, alltså.
Att formaten blev som de blev får ni stå ut med. Jag och Youtube kom inte överrens i dag heller och jag orkar inte bry mig eftersom jag fortfarande känner mig uppäten inombords efter gårdagens tunga stöld av två poäng. Ska försöka göra färdigt ett case till kursen webbredaktörens arbete tillsammans med mina gruppmedlemmar och hoppas att det kan få mig att släppa hockeypaniken för ett tag.


Missar slutspel med en halv sekund?

Ja, så kan det tyvärr bli, vilket Majk var snabb att påpeka. "Nu är det kört" sa han. Så är det förstås inte, ännu, men visst är läget en aning deprimerande nu. Vägen mot slutspel känns plötsligt ruskigt tung och allt på grund av en ynka halv sekund. Jag kan inte formulera hur surt det känns.

I det här läget vill man lägga sig ner och dö, om det nu ens är nödvändigt. Det kanske fungerar även om man står upp. Men än ska vi inte gräva ner oss. I morgon blir steg ett och sedan fortsätter det på torsdag. Ge oss lite flyt nu för en gångs skull.


Bra sätt att smita undan från pluggandet

Räddningspatrullen, en av de bästa Disney-serierna. Här är ett av mina favoritavsnitt:Nu är det dags för hockey! MODO mot Skellefteå och jag håller alla tummar och tår för att MODO-hjältarna tar hem det här.


Snygg häst med snygg utrustning

Vädret i går var ju bästa möjliga (fast liiite väl kallt var det ju förstås) och därför var det ett måste att ta några bilder på bitterdamens polack Moro. Jag är helt kär i det här snygga schabraket som jag blev sugen på direkt när Hööks vårnyheter kom, och som Fröken Bitter förstås också föll för.Vill dessutom ge tummen upp för matchningen i övrigt också och tycker Moro passar perfekt i sin klädsel. Ibland har bitterdamen bra smak!

---

Märks det hur hästsugen jag är? Men jag intalar mig själv att det är både mer ekonomiskt, tidsbesparande och överhuvudtaget på även alla andra sätt hållbart att dra in hästdoften lite då och då så här genom min vapendragare. 

Skulle sova nu var det tänkt, men så har det inte blivit. Sitter och försöker välja vilken film jag ska se, men det är ju inte så enkelt. Remember The Titans? The Notebook? Eller Macahan?


Äntligen slutspelsplats!

Oj, vilken härlig känsla!

Bara detta håller i sig nu. Att MODO står kvar som slutspelslag även efter att de tre återstående matcherna har spelats. Jag tror man måste vara bra vrång för att inte tycka att hjältarna är värda detta.

Kung Forsberg och Markus Näslund och Roman Malek och Mattias Timander och Mats Zuccarello Aasen... Ni ser, det går att fortsätta räkna upp spelare som är värd en stor puss, men för enkelhetens, och rättvisans skull, så vill jag hylla hela laget. Samtliga spelare – och framförallt spelarna tillsammans som ett lag. Tack för den här underbara matchen och framförallt för de starka poängen.

Ahh, underbart att fira detta med skolarbete.


Storleken har ingen betydelse

Fröken Bitter har inte tävlat på hundra år och har en hel del negativa upplevelser i bagaget, men tillsammans med bärplockaren Moro har hon gjort framsteg efter framsteg. I dag togs ytterligare ett. Klubbtävling i Timrå och då fanns ekipaget på plats och debuterade. Felfri runda och glada miner från både Bitterdamen och Moro och på läktaren fanns en stolt Morran och Rid-Hitler. 

         

Som icke hästmänniska kanske hinderhöjden ser låg ut, men storleken har ju ingen betydelse i det här sammanhanget. Istället för att gå in och hoppa 80 centimeter så tog Bitterdamen beslutet att välja en så låg höjd att de kunde travhoppa banan runt utan några problem och där målsättningen var att komma runt banan på ett säkert och bra sätt som ger mersmak. Istället för att göra hindren i sig till eventuella svårigheter kunde fokus ligga på helheten, det vill säga att hoppa bana vilket ekipaget inte gjort så mycket tillsammans än.  

Förutom hopptävling har vi i dag hunnit med en snabbvisit på Cosmos för kebabätande samt storhandling på Ica Maxi. Jag har dessutom hunnit med att skjuta upp pluggandet ytterligare en stund, pimplat Trocadero, hockeyritualat samt fixat med min nya lampa som jag tiggt till mig av bitterdamen.

Nu blir det hockey, MODO spelar borta mot HV 71, och därefter är det dags för plugghetsen som kommer infinna sig hela kvällen och morgondagen.

--- 

Såg Bröllopsfotografen i fredags också. Den var till och med bättre än jag hade vågat hoppas på. Med tanke på att Smala Sussie är en av mina favoritfilmer var det med viss oro jag sett fram emot Bröllopsfotografen. Skyhöga förväntningar som så lätt hade kunnat krossas. Men det gick vägen, och såhär i efterhand undrar jag hur jag ens kunde ha varit orolig?

Den får 5 av 5 Morr och det var underbart härligt med värmländska i sin vackraste form.


På mitt CV: "Kan all finska som behövs"

Hannu Aravirta, hur skön är han på en skala mellan 0 och 10? En klockren 12:a! Emma visade den här underbara videon, och detta är verkligen språkundervisning i min smak.


       

                                                 Så nu är det bara att plugga på!

Man kan inte klaga på MODOs målproduktion senaste matcherna i alla fall. På tre matcher har det blivit 22 mål och nu känns det som att den där slutspelsplatsen bara måste gå till MODO. Ja, klart att jag är lite väl partisk, men de är verkligen värda det.37 frågor och svar om Fröken Bitter

Jag hittade en lista där man ska skriva om en älskad vän. Hade helst velat skriva om Kung Forsberg, men av någon anledning så valde jag istället min vapendragare Fröken Bitter.

  

1. Vad heter hon? Fröken Bitter
2. Hur gammal är hon? 23
3. När träffades ni sist? I måndags.
4. Vad har hon för hårfärg? Mörkbrunt, urtvättat.
5. Brukar hon färga håret? Inte mer än genomsnittet.

6. Vilka färger har hon haft? De flesta.
7. Vad har hon för parfym? Naomi Campbell och Escada, gissar jag på.
8. Är hon galen? Ja.
9. Vad är erat bästa minne? När MODO vann med 9-1 över Timrå. Eller när Kung Forsberg gjorde mål mot Djurgården. Eller nja...
10. Har ni många minnen ihop? Ja.

11. Vart bor hon? Söråker big city.
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Nej men vi har varit halvvägs på väg många gånger, om det gills.
13. Är du avundsjuk på henne? Ja, men inte på hennes invaliditet.
14. Vad heter hennes syskon? Sofie och Louise.
15. När träffades ni första gången? 2005?

16. Vad kan hon göra på helgerna? Passa upp på mig, anpassa sitt liv efter mig. Bädda ner mig, väcka mig, släpa upp mig. Helt enkelt ta hand om mig.
17. Göra efter skolan? Ha ångest.
18. Har ni pussats? På håret.
19. Brukar ni säga att ni älskar varandra? Bara när vi hoppas den andre ska vara snäll nog att hämta något.
20. Har ni kollat på film någon gång? Jo, det har väl hänt...

21. Har ni bråkat någon gång? Inte mer än om vem som ska fylla på Pepsi, eller vems tur det är att tycka mest synd om sig själv.
22. Har ni sovit i samma säng? Ja.
23. Har ni skrattat tills ni gråtit? Jag gråter inte.
24. Har du sett henne gråta? Ja.
25. Vad gjorde du då? Gick därifrån. Låtsades att det regnade. Ryckte upp grässtrån.  

26. Har du sett henne vara riktigt arg? Ja.
27. Har hon sett dig gråta? Hon har väl trott det, men haft fel.
28. Vad ska ni göra i sommar? Åka till USA, Gran Canaria, England, Tjeckien och eventuellt Thailand. Lär dock inte hinna det sistnämnda, tyvärr.
29. Har ni pratat i telefon någon gång? Jo, det har väl hänt...
30. Vad skulle du göra om denna personen dog? Kolla upp försäkringskassan... Kanske finns det en chans att snika sig in på ett hörn?

31. Kommer ni vara kompisar om 10 år? Vi hänger nog ihop hon och jag. Lika bittra då också förhoppningsvis.
32. Älskar du henne? Ja.
33. Vad är det bästa med henne? Att hon lagar så god mat och inte gillar vare sig Foppa eller "Frodo", så jag får ha dem för mig själv.
34. Vad skulle du vilja att hon ändrade på? Tid för uppstigning när jag är där.
35. Skulle du ge henne pengar om du vann 100 miljoner? Ja, jag har redan lovat henne en hel del.
36. Har hon fräknar? Nja, lite.
37. Vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig? Jaaaaa.

Nu: Andra perioden mellan MODO och Linköping. Heja!


När jag blir president...

... Ska jag se till att The Pony Soldier kommer ut på DVD. 

... Läggs x antal miljarder på att bygga fungerande och pålitliga tidsmaskiner.

... Utesluts Timrå IK från elitserien och serien görs om så att det bara är MODO som kan vinna. År efter år.

... Ska jag införa ett väder som är rakt igenom genomlagom. Alltid.

... Blir Pepsi gratis. Och andra nödvändigheter som till exempel Cosmopolitan, SOLO och Veckorevyn.

... Kommer jag åka gratis tåg och flyg.

... Ska jag införa månggifte. Jag kommer då heta Marie Forsberg Zuccarello Aasen Sundström Näslund Wernblom Gagne Sakic Hejduk Nash Crosby Malkin Bäckström Stastny Påhlsson Roy Roberto Bowie Jagger Affleck Wayne Macahan.

... Kommer jag utesluta vinnaren i tävlingen Världens längsta namn och ge mig själv titeln istället, om jag nu mot all förmodan ändå inte skulle vinna på regelrätt sätt.

Vad skulle ni göra? Ja, om det var ni som blev presidenter alltså. Fast ni får gärna berätta vad ni skulle göra om ni hade mig som president också. Dock inte du Murke.


Jag stödjer Timrå IK

Eller va?!

Nej, givetvis inte. Men det hade man kunnat tro i dag när jag knallade hem från Coop med varorna i en kasse med stort Timrå Read eagles-tryck och en text om att man stödjer tattarna. I dag av alla dagar dessutom efter den äckligt svåra förlusten i går.

I min iver att snabba mig så jag skulle kunna slå nytt personligt rekord på sträckan Dalgatan-Coop, handla och sedan hem igen snappade jag åt mig första bästa kasse och stod och stressade kassörskan så hon skulle skynda sig. Först när jag hade godkänt beloppet så såg jag Timrå-kassen. OCH att den kostade 1,50 kronor mer än de andra. Så inte nog med att jag fick skämmas för att bära runt på den, jag fick dessutom betala mer. Värst är väl dock ändå det faktum att jag nu indirekt varit med och bidragit till ökad ekonomi för timråtattarna så de kan muta fler domare. Suck.

Dessutom blev jag förföljd (nåja...) på hemvägen av en man som inte hade vett att hålla sig på större avstånd och andas lite mindre. Jag, som är både överdrifternas mästare, paranoians drottning och pessimisternas överhuvud, var förstås säker på att han var en våldtäksman i kombination med världens värsta serie- och styckmördare och hade i princip redan börjat räkna ner mina minuter kvar i livet när han dessutom började springa. Gissa vad jag gjorde då? Helst hade jag velat spela ut min roll som dramaqueen och börja skrika och ha mig, men eftersom att jag inte såg någon så kändes det onödigt. Så jag började springa jag också.

Nu hann jag inte så långt innan jag insåg att han måste ha svängt av vägen och att jag därmed var i säkerhet, men jag kan inte låta bli att tänka att han kunde ha gjort som den där stressade killen som var på väg hem till TV:en, började springa och insåg hur mycket han skrämde tjejen framför. Så han ropade helt enkelt till henne "Ta det lugnt! Jag ska inte våldta dig, jag ska bara hem och se hockey!"

Så borde lite fler män göra. Inte vara våldtäktsbenägna, vara mer hockeyintresserade och tala klarspråk.

---

Fröken Bitter försökte muntra upp mig i går när Timråtattarna gjorde mål. När jag satt och funderade över om jag skulle ta kniven, gaffeln eller båda två och köra in i halspulsådern så jag fick ett slut på lidandet så klappade hon mig på huvudet och sa "Var inte ledsen. Du är i alla fall fin i håret. Det tycker i alla fall jag."

Tack.


Ole Henriksen Fresh Lips

För ett tag sedan beställde jag lite saker från Lookfantastic, bland annat Ole Henriksens läppbalsam Fresh Lips med SPF 15.

Pris: Cirka 180 kr i Sverige
Storlek: 14 ml
Produkt: Läppbalsam som ska mjukgöra och återfukta läpparna, skydda mot solen och ta bort överskottsceller så läpparna blir mindre fnasiga och torra.

Jag har läst ganska varierande omdömen om den och efter att ha testat så sällar jag mig till den skara som ger tummen upp. Att den innehåller solskyddsfaktor gör det till en superprodukt, liksom att den återfuktar och mjukgör läpparna precis som jag hade hoppats på.  Läpparna känns, precis som namnet antyder, fräsha och mindre torra och fnasiga vilket är nummer ett för min del. Fem av fem möjliga så sett! 
                                                                                                                            Bild: Eleven

Läpparna blir glansiga (lite väl mycket för min smak) och upplevs som något fylligare på grund av glansen. Dessutom känns det härligt att ha på då det kyler läpparna lite a´la mint-läppbalsam.

Men, det finns ju som så ofta också något som inte är fullt så bra. Minuset här är att den luktar/smakar... ja vad det nu är. Jag kan inte bestämma mig för om det känns fräscht eller bara "nej tack". Det känns mer passande för vardagsbruk än vid utgång och liknande tillfällen. Stort plus dock för att den är i en tub så man slipper kladda ner fingrarna. Nu kan jag lägga undan Rosebud till förmån för denna.

Betyg: 4 av 5 Morr!


The intellect is always fooled by the heart

Har haft en riktigt fin helg och förutom att avsluta med att se drömfinalen så har jag i dag också bockat för ett av de projekt som legat som en tung sten över axlarna den senaste tiden. Känns riktigt skönt!

Kommande veckan kommer bli ganska tuff den också med mängder av skolarbete, projekt och förstås viktiga hockeymatcher. Jag hoppas verkligen att MODOs fina seger i går är början på en vinstrik avslutning av grundserien. Sex matcher kvar och nu måste trepoängarna sitta. Förhoppningsvis blir det ett besök i E.ON arena i morgon. Eller ja, förhoppningsvis är kanske fel ord när det gäller att hänga i den där plywoodhallen, men för MODOs skull får man stå ut. I övrigt hoppas jag på bio i veckan, måste ju se filmen Farsan.

Skulle vara rätt underbart om jag och Den Blonda Häxan får en del att jubla över framöver också. Det är vi värda. Nu, sömn.


Men se där, visst blev det genast ljusare!

Man kan ju inte säga annat än att Canada och MODO på bästa möjliga vis sätter ett stort fint plåster och förband över såret. För mig var ju Canada det självklara valet i vilka jag ville se som guldmedaljörer (förutom Tre Kronor förstås) och att det är min favorit Sidney Crosby som avgör gör ju inte saken ett dugg sämre. En drömfinal med ett drömslut, helt enkelt.

Frågan är om Sid The Kid ska behöva kallas The Next One längre? För sanningen är att det knappast kan finnas en större hjälte i Canada än han, och därmed är det ju läge att börja prata om honom på samma nivå som den riktige The Great One. Eller överdriver jag nu igen?

Och MODO i går då, som går och vinner med 10-3 över Färjestad, bara sådär.
Tack, tack, tack!

Edit: Nä, inte överdriver jag. Nu sa till och med David Fjäll att Sidney är The One, och då är det så.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...