It´s over

Nästan i alla fall. Äntligen är c-uppsatsen inlämnad och det är bara seminariet kvar om en vecka. Det känns enormt skönt att äntligen ha den inlämnad efter allt strul.

Trots att jag gick upp klockan sex och inte skulle med tåget förrän kvart i nio blev det som vanligt tidsnöd och jag fick rusa till tåget. Men det gick bra och glädjande nog skulle både Em och Sassa iväg på föreläsningar. Dessutom sparade jag in pengar eftersom konduktören var sjuk. Jag älskar sjukdomar! Utöver att jag sov när damerna försökte vara sociala så hade vi en lång diskussion och Em tryckte dit mig ganska rejält. Lite taskigt, jag är inte vaken den tiden på dagen och är inte i form för hetsiga diskussioner. Väl på universitetet gick det otroligt smärtfritt att skriva ut och kopiera fem exemplar av uppsatsen. Jag och tekniska prylar är inte alltför tighta och jag var skapligt nervös innan. Men det gick riktigt bra och jag lyckades till och med förklara på engelska hur man gjorde. Hurra för mig.

Efter inlämningen kunde jag inte hålla mig från att inhandla lite underkläder samt en kjol. Torsdag, då måste man få unna sig något. Gina Tricot har förfallit måste jag säga. De senaste tre gångerna jag varit där har jag inte hittat något jag velat ha. Antingen tyder detta på att kläderna nu inte alls är snygga eller så har jag blivit snål. Det sista alternativet känns inte så rimligt. Tyvärr.

Idag blir det fullspäckat. Dels ska jag glädja mig över att Kung Forsberg inte väljer MODO (visst, Kungen i MODO skulle vara en dröm, men jag vill se honom i NHL om foten fungerar ), se Grey´s Anatomy, Brynäs-MODO och Philadelphia-NY Rangers samt packa inför Stockholm imorgon. Dessutom ska jag hinna skriva två uppgifter som ska inlämnas imorgon. Så går det när man skjuter upp allt till sista stund.

Nu, plugga lite innan Grey´s!

image238Jag tror att jag har tappat stinget

Jag har kommit på mig själv med att faktiskt inte bara stå ut med musiken som körs om och om igen på Rix FM, utan till och med att jag gillar en del av den. Det trodde jag aldrig. Frågan är bara vad det är som händer med mig? Positivt eller negativt? Murke som alltid tyckt att jag skulle vidga min musiksmak, ja nu har jag gjort det. Man kanske kan säga att jag blivit mer öppen och inte så patriotiskt insnöad? Eller så är det negativt och jag har tappat stinget, helt enkelt.


            

Inte så dumma ändå...


Jag har beslutsångest gällande om jag ska gå på hockey ikväll eller inte. Jag vill men har egentligen inte tid. Har två nyhetsartiklar att skriva till distanskursen och måste dessutom packa inför att jag ska till Stockholm imorgon eller fredag. Städa vore ju inte heller så dumt.

Ni ser. Plugga, packa och städa framför att gå på hockey? Ja, jag har definitivt tappat stinget.

Och vi vet alla vad som skulle hjälpa.

image238Låt Zacke stå!

Äntligen får Michal Zajkowski vakta kassen.

Missförstå mig inte. Jag är den första på att skriva under att Karol Krizan är Elitseriens bäste keeper och en världsmålvakt. Men Zacke är ett framtidsnamn och någon att satsa på. Han har ett målvaktsspel som är värt att utvecklas än mer för att han så småningom ska bli en riktigt, riktigt bra målvakt. Tyvärr har hans skador och Krizans storspel blivit en bromskloss. Som sagt, jag håller Krizan som en världsmålvakt och jag älskar att han spelar i MODO och anser att det är han som ska vara klubbens förstekeeper. Därvid inget snack om saken. Men Zacke bör få spela fler matcher. Han behöver få matchträning och se att hans hårda slit på träning ger resultat.

Tyvärr är det förstås inte så lätt att bara låta Zacke stå när som helst. Jag vet att Harald Lückner och Fredrik Andersson gärna skulle se Zacke mellan stolparna även de, men Krizan är just nu den bäste av dem och den som kan behövs i de viktiga matcherna. Men jag tycker man ska göra som idag och försöka matcha Zacke lite oftare ändå. Det behöver Zacke, och det behöver laget. I framtiden kommer MODO ha en kanonmålvakt i honom och även under den här säsongen tycker jag det är viktigt att Zacke har spelat flera matcher om Krizan skulle åka på en långvarig skada. Zacke har tyvärr mest stått i förlustmatcher och det har till och med blivit så att många ser Zacke i kassen som ett ont men. Inte för att han inte är bra, för det är han, utan för att det tycks ha blivit nästintill en förbannelse med Zajkowski i mål. "MODO kan inte vinna med Zacke i mål!" har jag hört både en och fem gånger, och det är också så det har känts ibland. Just därför är det extra viktigt att han får stå. För att få bevisa motsatsen.

Bortamöte mot Luleå nu, och Zacke har inlett riktigt bra. 

...Nu gjorde Per-Åge Skröder just 3-0 till MODO. Bra! Hoppas bara att det går bra med Mattias Timanders knä. Blir han skadad igen vet jag inte vad jag gör.

image238 Norska tidningar ska man inte ta på allvar

Murke sätter hög tilltro till norsk media.

Under lördagens ungefär tre timmar långa vistelse i videobutiken pekade hon lyriskt på Brokeback Mountain. "Ska vi se den? Han är så snygg!" Eftersom jag vet att Murke inte tillhör den kategori av människor med störst koll på vad som händer och sker här i världen så frågade jag om hon visste om att Heath Ledger hittats död. Det hade hon ingen aning om. "Nä?! Är det sant?! Nej, nu ljuger du väl?!" Jag förklarade att jag inte ljuger om sådana saker och undrade om hon verkligen inte hade hört något om det. "Eh.. Jo... Jag läste i och för sig på löpsedeln i Oslo, men jag trodde det var ett skämt. Ja du vet, som Se&Hör liksom. De ville bara ha en lockande rubrik men egentligen hade hans roll i en film dött eller något sånt. Det är typ så norska tidningar fungerar, man kan inte ta dem på allvar!"

Jag har ingen koll på norsk media, men Fröken Murkes nedvärderande syn på Norge verkar barka lite väl för långt nu tycker jag. Man kan inte döma ett land enbart efter pris på Coca Cola och avsaknad av veggoburgare. Norge har så mycket annat. Espen Knutsen till exempel.

image238


Det gamla vanliga?

När man inte har pengar brukar det minsann gå bra att hitta saker man vill ha. Så även denna gång.

Jag brukar inte hitta mycket på BikBok, men efter att ha kollat in hemsidan lite snabbt så hittade jag den här och föll direkt. Jag hopps verkligen att den finns kvar i butikerna nu. Torsdag eller fredag ska jag till Stockholm så då borde jag ha flera BikBok att leta i.

image257
Cardigan, 299 kronor

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska iväg på hockey. Fagersta är det som gästar och jag måste skynda mig fixa med kameran innan matchstart klockan 17. Inatt är det NHL Allstar-game att se fram emot. Fint det!

image238


"Du är rå!"

Ja, så beskrevs jag. "Ja, du är skapligt dåligt tillagad du också" svarade jag. Men min fråga är vad som menas med egentligen, när det handlar om mig. När jag ställde frågan fick jag bara en upprepning av det första påståendet.

: adj. 1 okokt, ostekt, dåligt tillagad; obearbetad, oslipad, opolerad, oförädlad, naturlig 2 grym, bestialisk, frän, hjärtlös, djurisk, kannibalisk; grov, tuff,ohyfsad, råbarkad, ohövlig, klumpig, smaklös, obildad, brutal, svinaktig, ful, hård 3 råkall, gråkall, fuktigt kall

Så, vilken definition väljer man? Det finns ju många tänkbara här, och vissa av dem känns ju lite... sisådär.

---

Wayne Gretzky fyller år också. GRATTIS! Någon som spelar i samma liga är Fröken Bitter. Grattis till henne också. Har hon tur kanske hon har 21-årsfest istället för fjortisfest den här gången. Men det betvivlar jag för hon har aldrig tur.

Nu ska Murke fixa så det blir Blondie istället för Cruella De Ville. Äntligen! Eller ja, så är planen i alla fall. I övrigt blir det hockey och nattplugg. Trevlig lördag, igen.

image238


Alfie i sjunde himlen

Daniel Alfredsson slog på stort inatt och tog sig upp i ledningen av poängligan på ett himmelskt sätt. Sju poäng, tre mål och fyra assist, gjorde han mot Tampa Bay Lightning. Det kallar jag att visa varför man är kapten!

Om Peter Forsbergs fot fungerar som den ska (observera om:et) och han inte skulle välja Philadelphia Flyers eller Colorado Avalanche så är Ottawa Senators mitt givna förstahandsval vad gäller lag jag skulle vilja se honom i. Ottawa är ett lag jag gillar och jag skulle heller inte höja alltför mycket på ögonbrynen om det blev hans val. Detroit Red Wings går bort, oavsett hur bra de än är. Skulle han gå dit skulle jag bli kraftigt förvånad.

Philly tog en fin seger inatt över pingvinerna och leder Atlantic Division trots en till tre mindre matcher spelade än övriga lag. Dessutom två i eastern conference efter just Ottawa. Fint! För Avs blev det förlust mot Minnesota, men man ligger på rätt sida strecket i alla fall.

--

Jag längtar till Kung Forsberg är i sjunde himlen. Gärna tillsammans med mig, men den önskningen kan sättas inom parantes tills vidare.

image238


When you´re feeling emotional...

image256


Jag har aldrig gillat sjukhusserier, annat än fantastiska Scrubs (men den kan väl ingen människa inte gilla), eftersom jag har svårt för blod och all typ av sjukdomar, kirurgiska ingrepp och hela sjukhusmiljön överhuvudtaget. Grey´s Anatomy har gått mig obemärkt förbi och jag har struntat i alla lovord och diverse tjat om att jag skulle ääälska Alex Karev, Cristina Yang och Miranda Bailey.

Men så, tack vare underbara SOLO och lite dötid upptäckte jag vilken underbar serie detta är. Nu, efter att ha maraton-sett första säsongen tillsammans med Murke samt sett inledningen av säsong två som just nu går på Kanal 5 är jag helt och hållet besatt av serien. Jag är fast. Jag går upp i atomer snart och kan inte få nog. Jag blundar visserligen när de kirurgiska ingreppen görs (fan vad svag jag är!) men i övrigt glor jag så ögonen nästan trillar ur.

Och framförallt: Jag ääääälskar Alex Karev, Cristina Yang och Miiranda Bailey! Alex är en riktig "Morran-man" och Cristina och Miranda är vad jag kallar... älskvärda. Man kan inte annat än fästa sig vid en person (karaktär) som säger en sådan här sak:

"When you're feeling emotional...
sometimes it's hard
to keep a level
head and consider
all the facts."
-Dr. Cristina Yang

Det kommer bli mycket serier för mig i vår. Greýs Anatomy, Desperate Housewives, Ugly Betty och nya Gossip Girl. Förväntningarna på den är skyhöga efter allt gott Linda berättat om den!

Nu ska jag skriva klart denna nyhetsnotisen som ännu inte blivit gjord. Inte för att det är betungande, utan helt enkelt för att jag inte har kommit mig för att göra det. Det får vara slut på latheten nu. Det klär mig inte.

image238


Så går det när man bryter mot en dödssynd

Bleka håret (slingor) hemma? Nej, aldrig tänkte jag. Men sen tog snålheten över och jag tänkte att det var värt ett försök. Några försök senare med ångest de luxe inser jag att det inte är värt ett försök. Gå till frisören, även om din ekonomi är skral. Det är värt det. Se själva.

305458-244


Ni kan hånskratta, och får sedan mer än gärna berömma mina bedårande paint-skills. Tack!

---

Handbollen idag. Usch, usch, usch. Hockeyn idag. Usch, usch, usch. I övrigt går hockeyn lite på sparlåga just nu. Jag är alldeles för orolig, alldeles för nipprig och alldeles för... jag vet inte för att kunna koncentrera mig på något annat än att hålla tummar, tår, tungan och så vidare för att det går vägen för Kung Forsberg. Se på hockey gör mig galen av längtan så jag undviker det tillsvidare.

image238


Det är synd om människorna

August Strindberg har kommit med en hel del bra och tänkvärda citat. Ovanstående är ett exempel, och det blir i mina ögon extra bra när det tolkas som Pär Ström gjorde i gårdagens debatt i Aftonbladet. Det var det bästa jag läst på länge. Läs hela debattinlägget här.

Jag tycker inte det finns mycket att tillägga. Det var ord på mina tankar, så att säga.

---

Nu ska jag skriva en nyhetsnotis som övningsuppgift och sedan ikväll blir det hockey/handboll. Lite städning vore nog också på sin plats.

image238


Säg mig, hur fixar man detta?

Jag kommer som vanligt inte överrens med bloggen. Jag vill ha stort större mellanrum mellan varje inlägg, det vill säga en mer märkbar skillnad mellan ena inläggets slut (datum, klockslag, permalink, kommentarer) samt nya inläggets början (rubriken). Samtidigt vill jag ha litet mellanrum mellan text och rubrik i varje inlägg. Det ska alltså inte bli att rubriken hänger löst utan sitter samman med texten. Mellanrummet där ska inte vara specielt stort.

Just nu ser det trist ut. Dessa bilder visar ur jag vill ha det:


image240


image241


Någon som kan? Emma?

Handbollen förut. HJÄLP! Det kan man kalla att svensk handboll är tillbaka, minst sagt.

image238Uppe med tuppen

Jösses, det kunde man inte tro.

Nu väntar jag på att Em ska dyka upp så vi ska till universitetet. Hon för att genomlida ytterligare en hemsk föreläsning och jag för att leta lite böcker. Det bär emot att gå upp halv sju och åka tio mil och sedan tio mil hem bara för några böckers skull. Men vad ska man göra när man är så ambitiös och driven som jag är?

I övrigt jobbade jag hela dagen i söndags. Det var mycket volleyboll och basket, och nu när jag bläddrade igenom tidningen hittade jag en snygg blunder. "Västlaget visade klass och kunde åka hem med ytterligare en seger i bagaget efter att ha vunnit med setsiffrorna 14-6, 16-13, 11-14, 13-13." Ja, så långt helt okej. Om inte det hela hade handlat om en basketmatch och inte volleybollmatch. Setsiffror. Har jag verkligen skrivit så? Lärdomen blir: Använd hjärnan vid korrekturläsning, och läs ordentligt! Det gäller även efter att artikeln lagts in i för att vara klar att publicera. Snark, vilken miss.
 
När jag kommer hem idag blir det uppsatsskrivande samt lite trixande med den nya kursen. Jag ska ta reda på vad jag ska göra åtminstone, det tycker jag är en alldeles lagom början.

image238


Grattis Frölunda

Kul för Göteborg att få något att glädja sig åt för en gångs skull. Verkligen.

8-2 alltså. Jag och min migrän sov under matchens gång och jag vaknade upp lagom för att se vågen gå runt i Scandinavium. Det kan man sätta högt upp på listan över tillfällen då man önskat att man aldrig vaknat.

---

Kung Forsberg på is. Det kliar överallt, hjärnan, kroppen... Men jag ska inte tänka på det där nu, det brukar ju som bekant föra otur med sig. Det är bara att hålla tummarna, peppra och ta i trä.

image238Nästan lika elak som nu

Jag har missat ett antal veckor, så här kommer en hel rad med frågor och svar.

image239

Vecka 4/08
Favoritprogram

Hur mycket tittar du på TV? Beror väldigt mycket på. Ibland inget alls och ibland mer. Är ingen stortittare, men i genomsnitt kanske en timme om dagen?
Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på? Sport (hockey främst) TV-serier i form av Desperate Housewives, Grey´s Anatomy, Ugly Betty, Scrubs, Sex And The City... Humorprogram i viss mån.
Finns det något du följer du slaviskt? Desperate Housewives och från och med nu Grey´s Anatomy.
När och varför stänger du av TV´n? När jag vill? Är det inget jag vill se eller om jag har annat för mig så stängs den ju av.
Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte? Jag skulle kunna leva utan vatten, så svaret är väl ja.Vecka 3/08
Din födelsedag
När fyller du år? 30 september! <---- Anteckna!

Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år? 21.
Hur brukar du fira din födelsedag? Olika från gång till gång, men ritualen består av att först inkassera ett stort "Grattis världens bästa lilla Morra!" från allt och alla för att sedan öppna paket och äta tårta.
Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent? Ja.
Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag? Ja, mitt minne är inte sämre än att jag i princip minns allt. Inklusive hur födelsedagskorten jag fick såg ut.


Vecka 2/08

Senaste...

Filmen du såg, var den bra? Simpsons, var en tiopoängare.
Person du pratade med, om vad? Majk. Om huruvida Anja Pärson kom ur en orkan eller en dimma.
Inköpet? Scampo, balsam, silkesserum och silverschampo.
Kyssen? Berätta lite? The Kris. Nej, jag tänker inte berätta.
Gången du grät, av vilken anledning? Jag gråter inte.


Vecka 1/08

Har du någonsin...

Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det? Nej, så jag slipper väl berätta då?

Blivit arresterad? Berätta lite? Nej, så jag slipper väl berätta då?

Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite! Ja, men det klart att jag har. Jag påstår mig älska alla som på något vis kan glädja mig.
Haft ett one night stand? Berätta lite? I regelrätt mening? Nä.
Busringt till någon, vem och varför? Ja, någon, för att det var kul.


Vecka 52

Nyår

Var och med vilka ska du fira nyår? Jag firade med miffogänget nummer 2.

Har du några nyårslöften, vad? Ja men de hålls för mig själv.

Vad är det bästa som hänt år 2007? SM-guldet, Forsberg i Karlstad och Icebreakers - Leksand.
Vad är det sämsta som hänt år 2007? Allt annat?
Vad förväntar du dig av år 2008? Förväntar mig? Inget. Jag får nog se till att fixa det själv om det ska bli något av.


Vecka 51

Julen

Var och med vilka ska du fira jul? Släkten. Vi var hos mornor och bråkade om ifall vi skulle se på TV eller öppna julklappar. Jag stod kvar som förlorare och det var en trist sorti som avslutning på året. I övrigt diskuterade vi dammsugare och annat intressant.
Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar? Jag köper en massa julklappar till mig själv. Övriga får beroende på vad som finns kvar att handla för.
Vad önskar du dig i julklapp? Jag önskade mig hur mycket som helst och fick hur mycket som helst.
Vad betyder julen för dig? Omöjlig fråga att esvara. I relation till vad?
Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den? Nej, vi glömde bort det i år tror jag.


Vecka 50

Säkerhet/djur

Skulle djurpoliser vara bra att ha här i Sverige? Varför/varför inte? Djurpoliser? Jag förstår inte innebörden så jag har ingen åsikt.
Skulle du kunna tänka dig att bli djurpolis? Varför/varför inte? Nej. Jag ska bli annat.
Har du varit med om något djur som blivit misskött/vanvårdad, berätta kort? Ja. Nej jag tänker inte berätta.
Vad betyder ett djur för dig? Omöjlig fråga igen.
Tycker du att vår djursäkerhet i Sverige är bra? Finns det något som skulle göra den bättre, eller finns det något som du tycker är ren dynga? Givetvis kan djursäkerheten bli bättre, men man får ju sätta det i relation till annat. Jag säger pass på frågan istället.


Vecka 48
Livsåskådning

Är du religiös, på vilket sätt? Utöver MODOismen med Kung Forsberg som frälsare, nej.
Tror du på övernaturliga krafter och andlighet? Peter Forsberg, givetvis. I övrigt så vet jag inte.
Har du sett/känt av något övernaturligt, vad? Samma som ovan.
Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion? Fundamentalisk MODO:it? Ja, det gillar jag!
Vad tror du sker efter döden?  Inget?


Vecka 47
Barndomen

Vad är ditt allra första minne? Jättesvårt att svara på. Har flera speciella minnen som jag minns väl, men har svårt att veta vilken tidpunkt. Mest är det hur jag kände mig just då.
Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;) Mamma, pappa, lillebror, en drös med djur, mormor och morfar, farmor, två mostrar och deras barn (mina kusiner), en farbror och hans barn (mina kusiner) samt pappas kusiner/mostrar/fastrar och mammas kusiner/mostrar/fastrar.
Vad gillade du att göra när du var liten? Charma livet av alla i min närhet samt bråka med min bror/alternativt andra, leka med dockor, bilar, Barbie och My Little Pony, se på hockey och tennis samt Familjen Macahan och andra westernfilmer, Astrid Lindgren och Disney. Därutöver lekte vi mycket dunken, flaggan och liknande utomhuslekar. Spelade fotboll, plockade blommor och sålde till grannarna (jag var ganska affärsmässig och ambitiös och driven, jadå). Det samlades på Hockeybilder och allt möjligt hästrelaterat. Med tjejkompisar kammade jag Barbidockornas hår och med killkompisar klippte vi av dockornas hår.
Hur skulle du beskriva dig själv som barn? Nästan lika elak som nu.
Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag? Ja, men inget jag har vilja att skriva nerpå rak arm.


Vecka 46

Sömn

Sover du bra på nätterna, eller vad gör du om du inte kan somna/sova? När jag väl somnat så sover jag olidligt bra. Jag kan aldrig somna, och vad jag gör vet inte jag heller. Jag kan inte, men till slut så har jag oftast somnat. Jag tycker att uttrycket "kvalitet är bättre än kvantitet" stämmer bättre in på sömn än på något annat. Jag sover ungefär hälften av vad många andra gör, men istället sover jag otroligt bra de få timmarna jag sover. Det räddar mig från att dö av sömnbrist.
Hur många timmar sover du per natt, vardag/helg? Varierar helt och hållet då mitt schema ändras från vecka till vecka, men i genomsnitt cirka fyra timmar kanske.
När går du upp respektive och går och lägger dig vardag/helg? Går inte att svara på alls. Ska jag till universitetet går jag ofta upp 5-6, senast 7. Vid jobb oftast 8.. Är jag ledig och inte ska till stallet kan jag sova hur länge som helst. Går tidigast och lägger mig vid 2.
Snarkar du, talar i sömnen eller kanske t.o.m går i sömnen? Nej, inget av det. Tråkigt nog.
Sover du ensam i sängen, om inte med vem/vilka? Peter Forsberg, Simon Gagne, Niklas Sundström, Ben Affleck... Ehm.. Även om jag inte snarkar, talar i sömnen eller går i sömnen så drömmer jag dock.

---

Dessa frågorna är verkligen speciella. Helt omöjliga. Men jag ska egentligen inte klaga på dem, som ägnar tid åt att besvara dem.

image238
Hur tänker man egentligen?

Murke har snott min mp3 och jag får hålla till godo med radion. I regel är det bara skräp de spelar och en massa vedervärdig reklam på det sedan. De radiokanaler med bra musik fungerar inte här i big city, så jag får hålla till godo med Rix FM och den medföljande hemska musiken och reklamen. Nåja, nog om den bitterheten nu.

Idag spelades några bra låtar och en av dem var  What´s Up med 4 Non Blondes. Den här låten är Fröken Bitters absoluta favoritlåt sedan barnsben och så fort jag hör den så går tankarna direkt till den bittra damen. Det måste väl vara kärlek?

Men då undrar man ju förstås när Fröken Bitter tänker på mig?

Kanske när hon ser Gorbys piroger, fiskbullar, riesen eller någon annan ingrediens i mitt fashionabla liv? När hon ser Nina Hemmingssons seriestrippar? (Se själva att hon tänker på mig då, här!) Eller så klart MODO och Peter Forsberg! Men nej, då tänker hon mest på avsky... Fast det kanske är just då hon tänker på mig?

Mina så kallade vänner har ju deklarerat att de genast tänker på mig när de ser program som Lyxfällan, Grannfejden, Du blir vad du äter och liknande idioti-program. Ska man se det som trevligt, att de tänker på en? Eller ska man se det som att man borde vara bitter? Vad är deras tanke bakom det hela?

Nä, det är svårt att veta hur andra tänker. Det är en ständig källa till bitterhet, men å andra sidan är det ju inte så konstigt att man inte vet och förstår hur andra tänker.

Jag vet ju inte ens hur jag själv tänker alla gånger.

image238


Klagomuren (för första gången i år)!

Jag gör det enkelt för mig. Här, en lista i punktform på allt jag gnäller över just nu. Enjoy!

 •  Man kan bli allergisk mot sig själv. Jag läste just det, och ja... Snart kommer alltså inte bara alla andra gå mig på nerverna utan också jag själv. Misär.
 • Mina linser är snart slut.
 • Jag kommer inte få pengar förrän i slutet av februari - tidigast.
 • Jag är för stressad och för hungrig för att orka göra mat.
 • Jag ser ut som Cruella De Ville, fast halmgul och brun i håret istället för svart och vitt. Det där med att allt klär en skönhet är uppenbarligen inte sant...
 • Eventuellt så har Murke försmäktat. På grund av veggoburgare- eller colabrist tro?
 • Jag är uppenbarligen för dum för att begripa hur jag ska registrera mig på min kurs. Det känns som en grymt bra inledning måste jag säga. Man blir peppad att plugga!
 • Sidney Crosby är skadad och jag vet inte vad jag tycker om det. Bra eftersom Penguins därmed kanske tappar lite poäng nu så Flyers kan klättra i tabellen. Dåligt eftersom kronprinsen är skadad. Finns det något värre än tuffa beslut? Denna gången är det heller inte hjärnan som säger si och hjärtat så, utan det är en salig blandning.
 • Godispapper utan godis. Kul.
 • Min plattång fungerar inte. Jag måste alltså reklamera den och vänta innan jag får en ny.
 • Samtliga tidningar jag prenumererar på går ut nu.
 • Mina dagar går ut på att sitta nonstop och skriva uppsats. Min kropp sparkar bakut och ger mig en sjujäkla migrän. Nåja, inte så illa ändå. Lite smärta har ingen dött av, särskilt inte jag som är så sjukligt bra.

Ja, det var väl toppen av isberget det. Men jag vet ju att man bara blir ännu mer bitter av att vara bitter, så jag slutar väl med det nu. En lång arbetsdag ska rundas av med tacos (om jag orkar få ihop det...) och Dansar med Vargar. Blir nog lite plugg och NHL på det också. Gött för mig!

image238Matematik är skit

Jag har hittat massor som skulle må bra av att flytta in i mitt hem. Men som vanligt går inte ekvationen mina ekonomiska tillgångar - vad jag vill ha ihop. Suck.


           


1. Tanktopp från Nelly, 299 kronor.
2. Armband från KyssJohanna, 245 kronor.
3. Armani Diamonds, 425 kronor.
4. Digitalkamera Samsung, 1499 kronor.

Ja, jag ville bara informera att det inte är mer än 256 dagar kvar tills min födelsedag. Ni kan ju börja shoppa redan nu. Det finns inga nackdelar med att dyka upp och ge mig ett litet paket i förtid heller, tvärtom. Vem vet, jag kanske är snäll en hel vecka?  Ur den synvineln sett så är ovansående ting inte särskilt dyra vill jag påstå.

---

Detroitseger inatt på straffar. Snälla, ta bort det där systemet med straffar så fort det är oavgjort efter fem minuters förlängning. Avgör matcherna genom spel, inte genom den där trista "lottdragningen" som alltid ska ge utslag i form av jag som bölar att "Det är inte rättvist!" Herregud, jag skämmer ju ut mig själv inför andra. Det funkar liksom inte med det här systemet.

I övrigt så är Henrik Sedin så kunglig att det inte finns ord för det. Han och brorsan hans fortsätter hela tiden att slå ihjäl den där töntiga myten om att de skulle vara överskattade gnällspikar som bara håller till i hörnen. Jag undrar när dessa två, med Henrik i spetsen, äntligen ska få det erkännandet i Sverige som de är värda? Dessutom, grattis till Mackes tusende match som firades med ett mål och i övrigt bra spel!


image136


Macke börjar kunna detta med NHL nu...

Man kan ju anta det i alla fall.

Kära Markus Näslund gör inatt sin 1000:e NHL-match när Vancouver tar sig an Detroit alldeles strax. Inte vare sig Philly eller Avs spelar och dessutom sänds matchen på TV, så det blir till att heja fram MODO:iterna till seger idag. Jag blir på bra humör varje gång Red Wings åker på stryk, och särskilt roligt är det förstås mot mina lag alternativt ett lag som Vancouver med många favoritspelare i.

Att Majk håller på Detroit gör det hela än bättrem och jag kan knappt bärga mig till matchen drar igång. Egentligen skulle Detroit få ses som förhandsfavoriter, men eftersom jag ska se matchen har Canucks ett försprång. Red Wings brukar förlora så fort jag ser dem spela, och det är bara att fortsätta hoppas trenden håller i sig.

I övrigt sa nog det där en hel del om hur mycket jag haft att göra den här säsongen och hur lite NHL-hockey det blivit för min del... Detroit-matcherna brukar inte ses av mig och för att bevisa min teori så kan man ju lägga till att de faktiskt leder ligan. Vill man kan man också gå så långt att man drar slutsatsen att all otur jag haft det här senaste halvåret har gjort att Detroit fått ett guldläge inför den fortsatta säsongen. Tragiskt.

image136Vilket torrschampo är bäst?

Ja, det är det som jag sitter och funderar på nu mitt i matchen mellan Sverige och Island.

Vad är skillnad mellan dessa två, och vilket fungerar bäst tro? Lee Stafford Poker Straight Dry Schampoo torrshampoo och Lee Stafford RU Taking Protection from Oily Roots?


Båda ligger under hundra kronor.image226                                  image231Jag vet att Sandra tycker den rosa fungerar bra, men fler tips är alltid bra!

image136


Nu är det slut på julen!

Det är lite skralt på Hemmingsson-fronten tyvärr, så vi får köra gamla mästerligheter. Idag har jag som synes varit ute på promenad och irriterat mig på mina grannar i vanlig ordning.

image230

Det är skrämmande hur väl Hemmingssons seristrippar stämmer med mig och mitt liv. Jag undrar vad Fröken Bitter får för att avslöja alla detaljer? Inte konstigt att hon har råd med all sin lyxmat...

---

Mike Knuble gjorde sin 700:e NHL-match inatt när Philadelphie Flyers besegrade Florida Panthers med 5-3. Mike assisterade fram Simon Gagne till 2-1-målet. Daniel Briere målade två gånger och Kimmo Timonen hade ett mål och två assist. Scott Hartnell gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han satte 4-1 i första perioden. Fint!

Flyers är inne i ett bra stim nu, fem segrar på de senaste sex matcherna. Att Gagne är tillbaka märks dessutom väl och han har producerat poäng i varje match sedan han kom tillbaka. Jag hoppas Flyers kan gå upp lite nu så de ligger mer komfortabelt på rätt sida av strecket. Colorado Avalanche ligger hela tiden på gränsen och pendlar upp och ner och det tär på mina nerver, och en nervös, besviken och arg Morra är inget någon vill veta av. Så för hela världens skull så vore det absolut bäst att Avs och Philly går till playoff.

image136Sex icke korrekta åsikter

Vi har väl alla en och annan åsikt som på något vis bryter mot normen? Antingen vad gäller att inte vara politiskt korrekt, moral och etik eller som på något vis avviker från vad de flesta andra tycker och tänker. Eller helt enkelt någon åsikt som ofta leder till mer eller mindre hetsiga diskussioner,

1. Jag är supertrött på alla diskussioner om miljön, växthuseffekten och hela baletten. Förslaget om platspåsarna nu senast var bland det dummaste jag hört.
2. Jag tycker att piercingar är fult i alla lägen (möjligen undantag navelpiercing och mouche eller vad tusan det nu heter). Ingen människa blir snyggare med en piercing.
3. Jag förstår inte problematiken och förfäran över att catwalkmodellerna är magra. De SKA se ut på det viset.
4. Jag anser att boken Män är från mars, kvinnor från Venus är en trevlig bok som inte alls är upprörande.
5. Jag tycker det är mycket viktigare att jag får en bra plats på bussen/tåget/bion/och så vidare än att någon annan får en så bra plats. Enkelt uttryckt vill jag ha det så bra som möjligt, och att det nuggar lite i kanten på andra gör mig inget.
6. Jag tycker Ebba von Sydow är helskön.

Jag skulle nog kunna fortsätta rada upp åsikter som på ett eller annat sätt kan bryta mot (någon sorts) normen. I övrigt ger jag mig själv lite beröm för att jag fattat mig kort och inte svävat ut i långa och djupa förklaringar till varför jag tycker si och så.

Andra finfina exempel på mer eller mindre avvikande åsikter:

image228

image229

Sjukt kul!

Kom igen nu, vad har ni för "icke korrekta" åsikter?

image136


Tänk om man skulle...

...ta och komma igång med träningen?

Jag har ju trots allt en träningsväska...

Om det bara fungerar rent ekonomiskt ska jag tvinga Stockholmsfjollan och FBK-trollet att börja träna så jag får lite draghjälp. Jag behöver en hare som motivation!

Genialt vore det med ett pass box och ett pass puls i veckan och sedan två pass simning samt en stund i gymmet på det.

Men, det handlar ju inte bara om att jag är lat. Det är ju pengarna det stuper på också. Men som sagt, nu har jag ju åtminstone en träningsväska, så det enda som återstår är ett träningskort, simkort, skor och en gnutta motivation. Det borde jag kunna mäkta med, tycker man.

image222

Räcker det här som motivation, mån tro?

---

Avs leder med 2-0 nu efter att Stastny och Finger målat. En period kvar nu, så det är bara att hoppas det går vägen. I nuläget ligger Colorado på slutspelsplats men de ligger där och väger hela tiden och det ätr på mina nerver. Upp och hoppa! Kul att Stastny fortsätter producera poäng! Han fick en grym inledning på säsongen och min käre far var snabbt framme med sin cyniska näsa: "Ja, nu kan det bara gå sämre!" Men som sagt, Stastny fortsätter leverera.

---

Nu ska jag skriva lite till, sedan får jag se om jag orkar sitta uppe mer. Funderar på att ge mig själv några timmars sömn innan uppstigning och fortsatt skrivande.
image136


"Du fick ju mycket bättre pulka!"

Familjen Andersson förgyller tiden mellan uppsatsskrivandet. Jag skrattar så jag snart inte vet vart jag ska ta vägen.

image225

Klicka på bilden för att se avsnitt 15, Pulkapappa!

Tänk om de kunde köra de bra julkalendrarna i repris istället för att visa den skit de håller på med nu för tiden. Eller egentligen gäller det där resonemanget samtliga typer av barnprogram. 

image136
"Vi bor i Värmland, då håller vi på FBK."

Därför får inte jag se MODOs matcher mer än då och då. Idag var en sådan inte-då dag och jag gick därmed miste om att se Magnus Wernblom göra hattrick. Nåväl, trots att jag återigen missade något jag verkligen ville se så är det viktiga att det bev tre sköna poäng. Sex raka segrar i Elitserien nu, galant!

---

Idrottsgalan igår. Jerringpriset till rätt person (en liten tröst för sortin ifjol!), Peter Forsberg på plats, Sven Tumbas hederspris, Peter Settmans sköna programledarstil och alltid lika roliga Babben Larsson var galans absolut största behållningar.

I övrigt tycker jag Cecilia B Jonsson borde skaffa sig ett nytt jobb. Som så kallad modeexpert borde väl hon om någon förstå att Kung Forsberg alltid är rätt! Även om han så hade valt att gå till galan med smör i håret och iklädd en sopsäck.

---

Nu blir det lite Sunes Jul och sedan ska jag ta itu med mitt stora orosmoment. Skulle vara skönt att fixa till det där nu så jag kan släppa ångesten.

image136

Tack

Jag citerar Annas inlägg rätt av:
Tack.

---

Man ska inte sno av andra, men det där var så rätt och så bra att jag inte kunde låta bli. Fenomenalt! Det sammanfattar hur man känner och är så underbart rätt. Tack Anna för att du satte ord på det hela på det absolut vettigaste sättet man kan göra, och tack Peter Forsberg för att du är störst i världen. Tack för att du återigen visar att du är i en helt annan division än vi andra.

image136Hinner jag?

Okej, max 8  timmar kvar nu... Frågan är om jag hinner?

image224
Jag valde att helgardera mig genom det sista alternativet. Det här känns bra. Grattis i förskott till mig själv! Min bror hävdar att detta måste vara den bästa form av tippning jag någonsin gjort. För en gångs skull har han nog rätt...

Nåja, världen går väl inte under bara för att jag kanske gör det? Kung Forsberg finns ju i alla fall kvar. På tal om den mannen kommer intresset för idrottsgalan förstås vara ännu större nu när han ska vara på plats. Det tackar vi för.

Adjö!

image136


Budgetfavorit

image223Finns det något trevligare än att hitta något som är sjukt billigt och sjukt bra? (Jaja, det finns hur mycket som helst, men nu hör inte det hit).

Eftersom jag går från brunett till blondin så går det åt extra mycket hårinpackningar nu för att vårda håret lite extra mellan blekningarna. I vanliga fall använder jag Kerastase Reflection Chroma Reflect Masque
och är supernöjd med den, men i nuläget känns den lite för dyr för att använda tre gånger i veckan (trots att den är dryg)... När jag rensade i badrumshyllan hittade jag en inpackning från L´oréal Elvital som var oöppnad. Köpt och sedan bortglömd, som så mycket annat. Med tanke på mitt stora behov av täta inpackningar testade jag denna för att se om jag kan variera mellan Kerastase och denna.

L´oréal Elvital Nutri-Gloss är en inpackning som enligt produkttexten ska passa särskilt långt hår. Inpackningen ska reparera, skydda, göra håret mjukt och glansigt samt verka på bara en minut. Jag har både hört och läst mycket gott om den innan, och jag blev inte besviken. Jag hade den visserligen i betydligt längre än en minut, men det gör jag alltid och att inpackningen ska verka så snabbt som en minut är inget särskilt plus för min del. Jag vill ha den i länge då det alltid känns som det ger bäst resultat. Minuset är att den inte är särskilt dryg, men å andra sidan är priset lågt. Den luktar gott och är lätt att fördela i håret och resultatet motsvarade mina (höga) förväntningar. Håret blev riktigt mjukt och glansigt.

Kerastase är fortfarande min favorit. Resultatet där blir än bättre, men om man ser till priset på de båda så är Elvital riktigt bra och jag kommer fortsätta använda den som komplement för att kunna göra inpackningar oftare.

Jag minns inte priset, men under hundralappen är det i alla fall och en annan fördel är också att den brukar säljas på stormarknader med mera så den är lätt att få tag på. Helt klart (ytterligare) en favorit!

image136


Min nya kompis

Som en sann vän av ordning och reda (nåja), planering, "att-göra listor" och diverse annat kalenderaktigt har jag äntligen kommit mig för att beställa en personlig almanacka!

Denna lilla sak kommer bli min nya kompis, förhoppningsvis en sann vän i alla väder.


image221


Jag har varit på g att beställa en länge nu, men i höstas blev det inget av. Vad jag hört och läst av andra så verkar de ha blivit riktigt nöjda med sin. Design och vilka funktioner man vill ha väljer man helt själv. 275 kronor går almanackan på inklusive frakt. En ganska billig summa för en vän, måste jag säga. Även om mina andra vänner är mycket billigare än så, i och för sig. Inga namn nämnda dock.

Tack pappa för att du hellre låter mig skicka efter saker än höra mig vara bitter över att MODO fick stryk och att mitt liv är misär på grund av att jag saknar en almanacka!

Nä, dags för hundraprocentigt uppsatsarbete nu igen. Ingen rast, ingen ro.

image136


Årets bästa insikt?

Årets bästa annons är helt klart den här. Annonsören har kommit till insikt och det är bara att gratulera.

image220

Klicka på bilden för att komma till annonsen!


När får vi se samma typ av annons från Therese?


image136


Min egen Paris Hilton

Den blonda häxan, även kallad Paris Hilton, pratar med mig på mitt eget sätt - hockeysnack.

Hon förklarar och uppmuntrar i form av diverse hockeytermer. "Tänk dig att du spelar boxplay, hur gör du då?" frågar hon mig. Sedan fortsätter hon. "Tänk defensivt! Puck ur zon! Enkelt ska det vara!" Dessutom tacklar hon hårt och visar ingen nåd för feglir. Poletten börjar äntligen trilla ner.

Min lilla fröken Paris är universums bästa på att slå in saker i skallen på en. Tack för att du är där och puttar mig över kanten när du behöver lite skadeglädje, men också likväl är den som drar upp mig igen.

image219


- Du milde! Blir jag hyllad i bloggen nu igen? Ja, det vad ju befogat så full som jag är


Ni andra ligister! Det kanske är dags för er att hugga i lite så ni också kan bli så här fint hyllade? Det skulle ju inte skada att få ge någon annan än häxan cred, för en gångs skull.

image136Tycker du som jag

Så rider vi, för då känner jag mej jag mej fri

Lille häst lille häst vilka skutt du tar
sitter svans sitter svans sitter svansen ändå kvar

Så far och flyg och ryk och ränn
och bom sicka bom är du me´på den så spring och skrik
och kom igen och bom sicka bom ut i mässingen

och tut och tjut och tjosan sen
och bom sicka bom va´ de´small i den
Så far och flyg och ryk och ränn
och bom sicka bom är du me´på den
och bom sicka bom är du me´på den
och bom sicka bom är du me´på den
(JA!)

image218Emil Svensson i Katthult, Lönneberga. Tillsammans med Zeb Macahan, Joakim von Anka (och senare Peter Forsberg) utgjorde han min absolut största inspirationsförmåga och föremål för avgudan i mina yngre dagar.

Och det har minsann inte gått över än.

image136


Vi kör en trippel

Så här efter avslutat VM tycker jag det passar ypperligt att köra den här mästar-låten i tre olika versioner. Originalet, som också är det bästa, först så klart. Se, lyssna och njut.

Heroes - David Bowie


 


Heroes - The Wallflower


 


Heroes - Oasis
Läckert! En trippel som är en värdig motståndare till Whiskey In The Jar. Och vilka gör den bäst? Thin Lizzy, helt klart.

Nu blir det stallet och sedan ska förhoppningsvis Murke slinga mitt hår. Om jag får någon skjuts från buschen vill säga.

image136


Då har vi lärt oss det...

...Man ska aldrig lita på sin magkänsla.

Se till att magkänslan och hjärtat håller käften och se till vad hjärnan säger istället. Hade hjärnan fått sagt sitt hade jag förstått att detta skulle hända. Att Tre Kronor gör världens jävla bästa tredje period och spelar så briljant att det är hockeyerotik på hög nivå från svenskarnas sida - i varje byte - hjälper inte när det alltid ska hända sådana här saker.

Suck.

Det är helt förjävligt. Det är så himla tråkigt och ledsamt. Småkronona var verkligen värda det här VM-guldet. De har gjort en helt ofattbar turnering! Även om de två inledande perioderna idag var svaga så var den tredje perioden så förgylld att det skulle vara de som fick jubla i slutet och sedan stå där och få guldmedaljerna runt halsen och stolt få sjunga med i svenska nationalsången.

Men, alltid ska det hända något sådant här. Ett skitmål. Vad hände? Målvaktstabbe? Dåligt försvarsspel? Nej, vi skiter i sånt nu. Ingenting... Bara mål, och så miljoner med kanadensare i extas.

Som Bill Shankly sa om fotboll, tycker även jag om hockey. "Hockey (fotboll) är inte en fråga om liv eller död, det är mycket viktigare än så." Nåja, kanske är det att vara dålig förlorare, och jag vet att min bitternivå är olidligt hög just nu (igen, yes I know), men ändå. Det är inte konstigt att det är krig i den här världen.

---

Att förlora en final är i min mening detsamma som att förlora ett guld, inte att vinna ett silver.

Men så som småkronorna gått från klarhet till klarhet i den här turneringen och hur de visat både is i magen och eld i hjärtat så är de ta mig fan värda allt beröm och alla hyllningar de kan få.

TACK!

Och grattis till silvret ni vann!

---

MODOs seger tidigare idag mot Tområ var ju även den helt makalöst underbar. Skönt också att de senaste rapporterna om Tommy Wargh tyder på att det inte är någon större fara.

image136I rest my case

För ett tag sedan utropade jag Hanky Panky till världens bästa trosor. Nu har jag insett att så inte är fallet. Världens bästa trosor kommer från Ullared och kostar 29,90 kronor..

Om jag blir snygg i dem vet jag inte, men jag blir i alla fall glad. Det är nämligen nya tur-trosor detta. Seger i länsderbyt idag, då är trosorna väl värda epitetet tur-trosor.

Nu, uppladning inför Tre Kronor - Canada! Ahapp!

Skit i kramar nu, vi är i VM-FINAL!

Småkronorna är i VM-final! Herregud! Detta är underbart på alla sätt och jag håller på att gå upp i atomer av upphetsning. Tre Kronor kan verkligen konsten att få en att bita på naglarna in till sista sekund. Tack för det!


image217


Extra roligt är förstås hur Victor Hedman och Tobias Forsberg agerar ute på isen. I landslagssammanhang kan jag oftast tycka att klubbtillhörighet och tidigare åsikter om spelarna kan få vikas åt sidan, men med tanke på situationen så kan jag inte annat än jubla. Dessa två är ruggigt intressanta och Hedman är som tidigare surrats om riktigt, riktigt mästerlig. Jag blir lite kär i grabben. Vilken pondus han har! Helt underbar. Lägg därtill charmen i ögat och hans härlig och ödmjuka sätt på sidan av isen. Linda sa det bra, "typiskt MODO-spelare!"

Man skulle kunna hylla i princip varenda spelare, för de har gjort det sjujäkla bra. Men det räcker med att konstatera att kapten Patrik Berglund är en kapten värd namnet och att Robin Figren har en grymt härlig stil som är underbar att studera.

Nu väntar som sagt final imorgon, och motståndet ser ut att bla Canada.  Klockan 20.00 smäller det, då ska vi bänka oss i TV-sofforna och heja fram Tre Kronor till VM-guld. Det är de värda, och det kommer de fixa. Det är, som Pär Mårts och spelarna så härligt sagt turneringen igenom, det enda som gäller.

---

Roligast av allt? Wikegårds ömhetsfobi.
Chris: "Kom här Niklas så ska jag ge dig en kram!
Niklas: "Nänä, nu lugnar vi oss!"

---

Segern över HV 71 igår var ljuvlig som socker. Trots att jag missade tredje perioden, i vilken allt av värde hände. Men det är smällar man får ta när man är jag.

image136
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...