Hujeda mig

Under tiden som Fröken Bitter är och rastar pensionärer sitter jag här och försöker klara av att inte försmäktas efter MODOs förlust ikväll. Jag vet inte vad man ska säga riktigt. Herregud. 4-0 till Mora efter en period, och jag var mer eller mindre i upplösningstillstånd. Hur kunde detta hända? Men, MODO hämtade i alla fall upp till 4-3 och hade nära till en kvittering i slutsekunderna. Bättre än 4-0 i alla fall.

Kul att Brynäs visar vinnartakter i alla fall, och det är ju trevligt för Timråtattarna att få något att glädja sig över. På så vis blir det mindre bitterhet här uppe, så att säga.

---

Imorgon blir det först att åka och sola för att sedan ägna dagen åt shopping. Eller shopping och shopping... Fönstershopping är nog det rätta ordet faktiskt. Jag har just räknat ut att helgens hockey, utgång, bilresor och diverse annat tjoho kommer gå på långt mer än vad min extremt återhållsamma budget egentligen tillåter. Ska jag då kunna köpa både hårinpackning, skor och kläder som jag vill så får jag nog köpa det på Myrorna om jag ska ha råd med det, och någon hårinpackning från Myrorrna känns inte som ett alternativ. Jag får alltså prioritra.

Nåväl, hårinpackningen som det aldrig blev något köp av i tisdags är det jag tänker försöka prioritera. Förhoppningsvis har Sundsvall en inpackning jag vill ha. Där ligger minsann Karlstad Big City i lä. När jag glatt skuttade in på Min o min, den vad jag trodde superba håraffären i Karlstad, i tisdags upptckte jag att där inte fanns vare sig Kérastase eller Redken. Men alla andra märken fanns det minsann gott om. Suck.

---

Mitt liv består just nu bara av att plugga, så nu ska jag fortsätta med det samtidigt som jag försöker lista ut hur jag ska ordna upp det med tiden här uppe. För mycket att göra på för få dagar och därtill för kryptiska sms som gör mig nästintill hjrändöd... Ja hujeda mig.

Auf wiederschen.


...Och även Enström visar klass

Det är inte bara Nicklas Bäckström som imponerat under sina inledande träningmatcher i NHL. Även Tobias Enström visar hög klass.

Guldhjälten från MODO kommer med största sannolikhet att få en hellyckad säsong i Trashers, i alla fall om han fortsätter som han nu börjat. Inatt fick han mest istid av alla när Atlanta slog Florida Panthers med 4-1. 26 minuters uppvisning av Enströms makalösa passningar och fina rörelseförmåga fick Atlanta-fansen njuta av.

Herregud, vad jag saknar Enström i MODO. Tack gode gud för att NHL-säsongen snart startar så jag får hålla koll på honom där.

---

Nu ska jag och Fröken Bitter iväg och rida och därefter väntar pluggande i fem långa timmar under tiden som jag tänker tvinga Fröken Bitter att slava för mig och mata mig med vindruvor, eller kakor. Det värsta är dock att jag riskerar att få höra hennes bitterhet när Timrå förlorar. Men förhoppningsvis kan jag stänga av det tjafset och istället njuta av MODOs seger över Mora.


Bäckström matchhjälte på hemmais

Elitserien har äntligen dragit igång och nu väntar jag bara på att NHL-säsongen ska dra igång så det blir lite ordning och reda i mitt liv.

Nickas Bäckström visade inatt upp sig i Verzion Center för sina nya fans. Capitals-supportrarna fick se Bäckis avgöra och bli matchhjälte i träningsmatchen mot Hurricanes. Framspelad av Mike Green satte han 3-2 pucken i mål och det var därmed hans andra mål på fyra träningsmatcher.

Spelet med Michael Nylander och Alexander Semin verkar fungera fint.

Det ska bli en fröjd att få se Bäckström lira i NHL. Jag hoppas få se mycket av hans fina händer och underbara spelsinne. Se honom transportera in pucken i offensiv zon, fortsätta ta stort ansvar för defensiven samt agera lysande playmaker och visa att han är värd att jämföras med Kung Forsberg. Någon ny Forsberg kommer han aldrig bli, det finns bara en Gud. Men fortsätter han spela som han tidigare gjort och ytterligare ta tillvara på sin talang (kanske också förbättra sin fysik?) så kommer jag låta honom sitta där på piedestalen med Peter Forsberg, om än några steg nedanför. Men att ens få befinna sig på piedestalen med Forsberg, det är riktigt stort det.

---

På tal om Semin:
Alexander Semin och Henrik Sedin hade köpt varsin tröja.
- Se min! sa Alexander.
- Ja, se din! svarade Henrik.

Höhöhöhö! Humorn är som alltid på topp här i Norrland. Ja fan, jag ler som bara Morran kan när Kung Forsberg levererar ett mästerligt smörpass bara jag hör norrlänningarna prata. Underbart är det!

---

Mora imorgon då. Förhoppningsvis fixar MODO en andra vinst där, och fortsätter sedan rada upp segrar genom att slå lillasyster Timrå på lördag inför ett fullsatt Swedbank. Det skulle vara en trevlig födelsedagspresent till mig det.

Nu ska jag och Fröken Bitter diskutera Charles Lindberg och tv-sportens historia, tror jag. Men jag betvivlar att hon kommer vara mycket att diskutera med.

Tjipp!

Seger i premiären tack vare nyförvärven

MODO gjorde vad de skulle, vann på hemmaplan mot Djurgården. Så mycket mer än en vinst och tre sköna poäng var det dock inte. Stundtals var spelet långt ifrån bra och intensitet och skärpa saknades hos många. MODO visade dock upp sin goda lagmoral och redde ut situationen. Inför tredje perioden stod det 2-4 och det var då MODO satte fart på grillorna och visade upp den där vinnande egenskapen - att kunna ta hem matcher där man ligger under.

5-4 blev slutresultatet och Marcus Jonasén var riktigt, riktigt bra. Två mål i premiären och han verkade verkligen gå in för att kämpa hårt. En riktig slitvarg som sägs ha tagit över Hasse Jonssons roll som träningsgalning nummer ett. Konkurrens på det viset ser jag gärna! Övriga mål stod hans kedjekompisar Jari Tolsa och Fredrik Warg för, samt vår älskade hemvändare  Magnus Wernblom. Tolsa, Warg och Jonasén verkade riktigt heta och fungerade finfint tillsammans och var utan tvekan bästa formationen på isen ikväll. Herr Werner huserade med Andreas Salomonsson och Per Svartvadet, och Mr MODO fick sätta en balja i Powerplay efter pass från Salomonsson. 

Victor Hedmans eliteseriedebut vittnar om att den talangfulle backen kommer göra det tufft för motståndarna. Hedman spelade starkt och visar att han inte räds motståndarna. Trots sin ringa ålder visar han ingen respekt och han gick av isen med ett plus i plus/minus-statistiken och han kom också med i protokollet som den som assisterade fram Jonasén till sitt andra mål i matchen.


image76


Nu blir det läggdags. Essän går åt helvete och imorgon ska jag åka till Norrland med en packning som egentligen skulle behöva en egen tågvagn allra minst. Det är så lämpligt att jag är en person, och inte tre just nu. Sånt är lite bittert faktiskt.

Resväskan är proppfull, handväskan (kategori stor) likaså. Dessutom ska jag kånka runt på en bärbar dator som jag antagligen kommer få krupp på innan jag passerat Kil, samt Fröken Bitters ridkläder hon haft här sedan i våras. Jag lider med mig själv, det är faktiskt så.

---

Usch! Jag kommer glömma hälften! Men imorgon ska jag i alla fall träffa Den blonda Häxan på centralstationen, och det gör att jag känner mig helt olidligt underbart överlycklig.

image1




Jonasén presenterar sig

Marcus Jonasén presenterar sig direkt. Vilken glöd han har! Han imponerar kungligt och visar att han är väl värd en plats hos världens bästa hjältar.

Läs mer om Jonasén här,  här och här.

I övrigt behövs en rejäl uppryckning nu i tredje, MODO. Jag ska skriva en essä samtidigt också, gör mig inte nervös.

---

Biljetterna till MODO - Timrå på lördag ligger här i tryggt förvar. Imorgon åker jag till Fröken Bitter och Norrland, och matchen på lördag kommer förhoppningsvis bli en tidig födelsedagspresent till mig. Lillasyster Timrå ska få känna på när guldhjältarna visar vilka som regerar i hockeysverige.

Nu smäller det!

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN börjar det!

MODO tar sig an Djurgården och jag är i upplösningstillstånd och sönderstressad. Det är alltså helt underbart kanontoppen!

Svartvadet mot Ölvestad, nu kör vi!

Dags för inköp av ny hårinpackning

Jag vill ha en riktigt bra hårinpackning, men vet inte riktigt vilken jag ska välja. Jag funderar lite på Kérastase eller Redken, men velighet är mitt mellannamn och alla verkar ju så himla bra att det är svårt att kunna bestämma sig.
 
Jag tänkte gå in på Min och Min, eller vad affären nu heter, imorgon och kika lite samt höra mig för vad de tycker kan passa mitt hår. Jag vill ha någon som är bra till trist och livlöst hår (utan att tynga ner), är återuppbyggande samt passar färgat hår och ger mycket glans till tunt (fint) hår.

Dessa har jag funderat lite extra på:

Kerastase Reflection Chroma Reflect Masque
-Intensifierande, glansreflekterande inpackning för färgat, mycket försvagat hår. Gör håret silkesmjukt med en fantastisk glans och lyster. 
Pris: 309 kronor

                                                                            .
                                                                                                        
image74    
                                              

                    
kérastase Apres Soleil Masque UV Defense Active
Inpackning som återuppbygger och återfuktar hår som utsatts för sol, klor- och saltvatten. Håret blir mjukt och glansigt. Passar utmärkt till färgade hår. Efterlämnar ett lätt UV- skydd.
Pris: 329 kronor.


image75  


Sedan måste jag inhandla nytt schampo också. Antagligen blir det ett KMS som vanligt.



Vad använder du för inpackning?



Hur mycket är 385 kronor?

Hur mycket är det egentligen värt?

Jag sitter och kollar sista minuten-biljett till Sundsvall, och om jag skulle åka imorgon skulle det gå på 385 kronor. Egentligen ska jag åka på onsdag, och biljetten är redan betald. Problemet är dock den essä jag ska skriva. Det bästa vore om jag stannade hemma en extra dag och åkte på torsdag istället, och då på sista minuten. Skulle det inte finnas biljetter kvar då kan jag även åka på fredag.

Men 385 kronor är priset det skulle kosta imorgon. En summa som kan bli högre (eller lägre) på torsdag eller fredag. Frågan är om det är värt det? Jag går i så fall back den summan, vilket inte skulle vara bra alls. Å andra sidan får jag tid att skriva min essä...

Herregud, vad jag hatar beslutsångest.

---

Imorgon börjar elitserien på allvar. Dagens matcher får ses som en liten... utfyllnad. Eller nåja. Jag är bara bitter för att jag inte fick se. Jag fick prioritera att skriva essä samt att få 500 kg häst på foten istället för att njuta av hockey. Det är så det är. Huvudsaken är att jag får se MODO visa att guldtakterna sitter i imorgon mot Djurgården.

Nu, åter till pluggandet.

image1


Komma igång med träningen

Jag och Stockholmsfjollan har bestämt oss för att börja träna och det smartaste och billigaste alternativet blir universitetets idrottsförening KAU IF. Klippkort på tio gånger går på 350 kronor, och det räcker nog med tanke på att vi inte kommer ha möjlighet att träna mer än cirka en gång i veckan. Främst är det box och puls som känns mest aktuellt.

Första passet blir förhoppningsvis nästa torsdag. Det kommer bli lite trixigt att försöka passa in mellan föreläsningarna och allt annat, men det ska nog ordna sig. Nu gäller det bara att hitta någon lucka på 350 kronor i min budget också... Det är ju en hel det som kräver luckor nu och luckorna lyser tyvärr med sin frånvaro. Jag har det med andra ord precis som de flesta andra studenter. Tyvärr.

---

Elitseriepremiär ikväll också, samtidigt som jag ska skriva essä. Det kommer bli trevligt värre. Men först ska jag sköta hushållet samt ta hand om Rufs och Tufs. Hujeda mig.

Fitness:

Tid

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

12.00

 

Styrka, SH304

     

12.30

     

Styrka, SH304

 

15.30

     

Aerobic, SH304

 

16.30

Box Intro, 7302

      

17.00

Styrka Intro, SH304

Balans, SH322

  

Styrka, SH304

 

Box Styrka, SH304

17.15

Aerobic, SH322 


Box, 7302


Styrka, SH304

Box Styrka, 7302

Danceaerobic, SH322


Styrka, SH304

Balans, SH322


Box, 7302 


Powerstep, SH304

   

18.45

Powerstep, SH304

 

Step, SH304

Team Attack, SH304

   


Puls:

Tid

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

17.15

Puls, 7301

Powercirkel, 7301

Puls, 7301

Puls Styrka, 7301

   


Prenumerationserbjudande på SOLO

En av mina absoluta favorittidningar, SOLO, har just nu ett kanonerbjudande till nya prenumeranter. Man får just nu 6 nummer inklusive hela första säsongen av Grey´s Anatomy på DVD för ynka 199 riksdaler.


image73



Jag beställde direkt och min rara lilla bror ska helt enkelt få stå för inbetalning som en födelsedagspresent till mig. Det är en betydligt bättre present än den present han gav mig för några år sedan när jag fick en bok med titeln "Stoppa Foppa!"  Bara titeln skvallrar om att presenten inte var allt för uppskattad. Ännu värre blev det dessutom av att det var jag som köpt boken och gett honom i present några månader tidigare... Min snika bror är minsann inte mycket att hänga i granen, inte.

Nu blir det mer läsning om globalisering. Jag som alltid har haft svårt att somna har nu hittat det perfekta sömnpillret. Det är minsann inte så dumt att plugga.

Äntligen kvittering

Det har varit en del grubblerier fram och tillbaka och jag har nästintill försmäktat av beslutsångest. Men till slut blev det som det blev, efter noga övervägande med hjälp av Murke, och det känns bra nu. Inte helt bra, eftersom det fortfarande finns ett frågetecken med i spelet, men det känns betydligt bättre än vad det gjort tisdag till fredag. Istället för underläge står det nu plötsligt 1-1, och det var faktiskt länge sedan jag kunde känna segervittring så här. Nu har jag dessutom fått en ur spel, så nu är det bara att fortsätta spela enkelt i egen zon så ska detta nog kunna bli riktigt bra. För det är ju faktiskt så. Jag tänker inte nöja mig med oavgjort. 

---

In person heter det, inte in pearson som jag först trodde. Sånt där är viktigt när man håller på med viktiga saker såsom Något Fint, vilket är det jag sysselsatt mitt intellekt med.

---

Nåväl, slut med hemlighetsmakeriet. Jag har egentligen inte tid med att tänka på det nu. Jag har en essä att skriva och ett grupparbete att göra, och så här mycket panik inför en uppgift har jag aldrig tidigare känt. Jag brukar ha ett inre lugn som säger att jag kommer fixa detta, att det inte är några problem. Innerst inne brukar jag veta att jag kommer klara uppgiften galant, trots att jag sätter mig ner först kvällen innan för att råplugga eller skriva. Men den här gången känns det som sagt inte lika bra. Panik är rätta ordet.

Som om inte jag hade nog med mina studier så dyker dessutom en granne till Kung Forsberg upp som gumman i lådan och ställer till trassel i min redan överkokade hjärna. Jag säger som Lasse Granqvist så mästerligt uttryckte det: "Det går inte att hålla på! Det går inte att hålla på!" Jag måste göra en sista kraftansträngning nu och helt enkelt lägga hockeyn och Något Fint åt sidan och koncentrera mig på essän och grupparbetet. Det går inte att hålla på med allt. Inte just nu.


image1



Årets mest intressanta inlägg

Nej, det är faktiskt ingenting om The God. Det är istället 100 saker om mig själv. Läs och begrunda, för detta tog skapligt med tid att pilla ihop ska ni veta.

(Favorit i repris eftersom jag tycker så mycket om mig själv. Se originalinlägget här).

1. Bland det mest värdefulla jag har är mina slitna gamla tofflor inköpa för tio kronor. Jag går knappt en meter utan dem.
2. Jag är våg och med månen i stenbocken och ascendenten i kräftan.
3. Jag sparar på alla tidningar. Även dagstidningar.
4. Astrologi anser jag är på tok för underskattat.
5. Nordamerikanska indianer är ett stort intresse jag har.
6. Jag tycker Ben Affleck är en sjujäkla skådis. Motiveringen är att han är snygg.
7. Jag och en kompis funderar på att anmäla oss till Lyxfällan. Han är dock värre än mig.
8. Ovanstående gör mig glad. Jag älskar skadeglädje.
9. Jag är hypokondriker. Enligt andra. Enligt mig själv enbart realistisk.
10. Hål i huvudet är titeln på en av de bästa böcker jag läst.
11. Fiskbullar är bland det godaste jag vet.
12. Emil i Lönneberga är min Astrid Lindgren-favorit och hör till favoriterna överhuvudtaget.
13. Familjen Macahan/How The West Was Won är tillsammans med Kung Forsberg bland det största i mitt liv.
14. Jag är lite småkär i Alex Schulman.
15. Jag tror jag skulle överleva utan något annat att äta eller dricka, bara jag hade obegränsat med mängder multivitamindryck.
16. Jag är nog ganska egenkär, jag.
17. Det sämsta jag gjort i mitt liv är att gå estetiska programmet inriktning bild på gymnasiet.
18. Oasis Wonderwall är nog något av så kallad "depp-musik" för mig. När jag är ledsen, då lyssnar jag ofta på den, och sen är jag glad. Det är så depp-musik ska funka.
19. Att diskutera är bland det bästa jag vet. Ju mindre personen jag diskuterar med håller med mig, desto gladare blir jag.
20. Blir personen i exemplet ovan dessutom irriterad, blir jag på strålande humör.
21. Nummer 21. Kung Forsberg. Mästaren. Giganten. Magikern. Den bäste av dem alla. Universums härskare. The God himself. Han är min största inspiration och han är min Gud, rätt och slätt.
22. Sportjournalist är nummer ett, men ska jag vara ärlig så har jag tänkt mig som så att ha något litet extraknäck också. Jag funderade på att uppfinna ett botemedel mot exempelvis cancer, och sedan få Nobelpriset för det. Alternativt kanske knäcka extra som polis. Trevligt med ett extraknäck för skojs skull liksom!
23. Jag vet redan hur min klänning på Nobelmiddagen ska se ut.
24. Jag är övertygad om att man kan lagra sömn, vad än vetenskapen säger. Min vetskap säger att detta fungerar alldeles lysande.
25. Jag lyssnar alltid på mig själv.
26. Mina första kärlekar var Zeb Macahan, Luke Macahan, Josh Macahan, Frank Grayson, Wolf-Paw och Teelo och sedan kom Peter Forsberg.
27. Jag hade en liten crush på Sony också, den blå igelkotten i TV-spelet. Dessutom kommer jag alltid älska Emil Svensson i Katthult.
28. Tidningar/magasin är min drog. Jag läser minst tre dagstidningar varje dag, både papperstidningen och nätupplagan och utöver det läser jag svenska och brittiska Cosmo och Glamour, SOLO, Veckorevyn, Sportmagasinet, Pro Hockey och Hockey.
29. Jag tycker det är skamligt att inte någon TV-kanal kan visa Familjen Macahan och Rederiet i repris. Herrejösses!
30. Min pappa kallar mig för tratten när jag är sur. Det är inte menat som någon komplimang, men jag ser det ändå som det. Det finns värre saker man kan bli kallad.
31. Mina största fobier är getingar, att förlora och att bli missförstådd.
32. Tidigare var även blodprov en stor fobi, men jag är stolt över att ha lyckats komma över det nu.
33. Mitt namn är ofantligt viktigt för mig. En person som kallar mig något annat, och inte efter det lär sig, blir genast en idiot i mina ögon.
34. När jag blir miljardär ska jag investera i lyxvillor/våningar i Denver, NY, Philadelphia, Toronto, London och Örnsköldsvik.
35. Jag dagdrömmer hela tiden.
36. USA är för alltid en stor fascination för mig. Landet i sig, dess historia, nuvarande händelser och dess geografi.
37. Jag prickar plättlätt ut varje delstat, större städer och vattendrag i USA.
38. Hockey i allmänhet och NHL och ES i synnerhet är mitt största intresse.
39. Jag tycker alla andra borde tänka lite mer som mig.
40. Trocadero och Cola delar första platsen över absolut godaste drycker som skapats.
41. Woody Allen är i mitt tycke kolossalt rolig.
42. Jag är en språkpolis utan dess like, men ska erkänna att jag missbrukar ordet kolossal och att jag, för att göra det ännu värre, inte är helt hundra på ordets rätta stavning och att jag inte på långa vägar orkar ta reda på svaret..
43. Jag tycker psykologi är enormt fascinerande, likaså allt som har med att utforska min egen och andras personligheter.
44. Organisation är mitt mellannamn. Jag skriver ner allt jag ska göra enligt en lista och avbockar sedan.
45. Att lära sig nationalsången borde i mitt tycke vara en del av undervisningen i skolan.
46. Kanske skulle användandet av kajalpennor också vara en del av skolans undervisning. Eller åtminstone att man satsade en del på att lära ut innebörden av uttrycket "less is more".
47. Jag är enligt uppgifter manlig både vad gäller smak inom film, musik, mat, humor,  livsfilosofi, livsåskådning och tävlan/sport.
48. Jag kan ägna mycket tid åt att spekulera i vad som är en "manlig livsfilosofi/livsåskådning".
49. Risgrynsgröt är bland det äckligaste jag vet.
50. Jag hävdar bestämt att musik inte är något man ska lära sig tycka om. Musik ska man tycka om från början. Gillar man inte det man hör, så gör man det inte och ska inte göra det.
51. Jag spelar i samma liga som Olinda Borggren.
52. Jag tror på ödet när jag känner för det. Allt för att må så bra som möjligt.
53. Jag har en riktig oreda här på skrivbordet och trivs med det.
54. En tatuering skulle jag kunna tänka mig att ha. Piercingar och tatueringar är i min värld oftast ett minus (särskilt det förstnämnda) men en tatuering nere på ankeln har jag funderat på. Motiv: Tre Kronor.
55. Post-it lappar är en stor del av mitt liv.
56. Jag tycker Arvikafestivalen är hemsk och skulle gärna se att den flyttades till exempelvis Kina (nej jag har inget emot kineser, men jag ser hellre att jag slipper den typ av musik).
57. Istället skulle det gärna få vara en rockfestival. Får jag välja fritt skulle det vara en festival med MIN typ av musik helt och hållet (se listan med bra musik till vänster). Ja, det är nog vad jag ska försöka fixa den dagen jag blir mångmiljardär. U2 i Arvika skulle vara vad som krävdes för att jag skulle tänka mig att bli en "festivalare".
58. Jag har svårt fr att äta frukost, men efter flera år har jag nu lärt mig att äta åtminstone något.
59. Tyvärr kan jag inte äta vanlig frukost, utan måste byta cirka en gång i veckan.
60. Jag tycker inte om det, men jag är skapligt kräsen vad gäller mat.
61. Åka bil snabbt och lyssna på bra musik är bland det bästa jag vet. Bara det borde vara en motivation till att ta detta dumma körkortet nu!
62. Vid snart fyllda 20 år har jag äntligen lärt mig att på frasen "Ha en trevlig helg" svara "Ja, detsamma" istället för det lite mer själviska "Ja, det ska jag!".
63. Disktrasor är bland det äckligaste jag vet. Och vad jag vet är det en relativt vanlig känsla. Kanske något man skulle lägga pengar på att forska om och försöka hitta ett bättre alternativ.
64. Här tänker jag inte skriva något, av ren princip.
65. "Det är en principsak" är ett väl använt uttryck i min vokabulär.
66. Jag använder enbart ett sorts schampo och får ångestkänslor om jag är borta och har glömt ta med det.
67. Personer som skriver bra, både grammatiskt korrekt och med stor portion humor (eventuellt ironi) och gärna kunnighet inom sitt ämne (helst sport) har alltid fascinerat mig enormt.
68. Som en ren principsak har jag svårt för Dillchips om det inte är hockeymatch. Är det inte hockey tycker jag det ska vara Sourcream.
69. Jag vill läsa Journalistprogrammet i Sundsvall. Jag vill, jag vill, jag vill!
70. Jag har egentligen en positiv syn på det mesta, men inte ens jag tror jag kommer kunna muta mig in på ovanstående program.
71. Jag är alldeles för ovåldsam för att ens fundera på tanken om att bombhota eller på annat vis hota för att få en plats på den utbildningen.
72. Största skillnaden mellan mig och män är att jag ser smulor på bordet, det gör som bekant inte de. Ja, sen finns det några skillnader till också, förstås. Men det där är nog nummer ett.
73. Innerst inne tror jag alla människar tycker samma som mig, delar mina åsikter om hockey och annat och anser att den musik jag lyssnar på är den enda rätta, men att de enbart för att jävlas låtsas ha andra åsikter och annan musiksmak. Antingen är det så, och att de bara är retsamma, eller så är de helt enkelt dumma.
74. Hela min budget inför hösten bygger på att jag ska ha tur konstant och få allt mycket billigare än vad det egentligen kostar. Trots min optimism har jag börjat fundera i banor som "detta kommer aldrig att gå".
75. Jag har ett färdigskrivet (nåja. Lite korrigeringar vore inte fel) material till en bok som jag skrev när jag var 13 till 14 år. Tyvärr är det hiskeligt dåligt så det blir nog aldrig någon bok. Huvudkaraktären heter Sandra och har en häst som heter Katta. Det, och inget annat, är det berättelsen handlar om. Med andra ord, det händer absolut ingenting.
76. Paris Hilton och Victoria Silvstedt är alldeles för underskattadade tycker jag. Jag betvivlar att de är så dumma som de ger sken av, istället är de grymt smarta och tjänar pengar på sin image. Det tycker jag är beundransvärt, mer eller mindre.
77. Jag är släkt med Gustav Vasa och säkert med Marie "Men de kan väl äta bakelser istället" Antoinette.
78. Mina favoritårstider är höst/sensommar och vår/försommar.
79. I övrigt hatar jag allt väder.
80. Mina fötter är enormt känsliga. Till och med ett myggbett leder med största sannolikhet till en inflammation med en penicillinkur som följd.
81. Pizza är endast gott i Arrvika och Norrland, möjligen också i Uppsala. I Karlstad är det oaptitligt.
82. Jag har stora planer på att börja klippa mig i alla Sveriges lite större städer.
83. Färjestads BK är ett skitlag och mitt hatlag nummer ett. Därför är jag glad att Andreas Johansson nu lämnar. Finns det något värre än att spelare man gillar spelar i lag man ogillar? Nej knappast.
84. Enligt högst vetenskapliga undersökningar har jag kommit fram till att killar som anser att Ovechkin skulle vara bättre än Crosby ofta är en smula (en ganska stor smula) feminima och vad man kallar för gay. Detta ska dock inte likställas med att jag kallar alla med en avvikande åsikt för gay.
85. Jag har dåligt samvete för en sak som skulle kunna åtgärdas, åtminstone lite grann, bara genom att skicka ett sms. Ändå blir det inte gjort.
86. Jag brukar ljuga för nya bekantskaper om vilket gymnasieporgram jag gick. Samhäll säger jag utan att blinka. Det är en lögn som så gott som blivit en sanning.
87. Min mormor är en av mina bästa vänner. Vi har samma hemska åsikter om det mesta och hon tycker i hemlighet att Kung Forsberg är lite het.
88. Jag jobbar bäst under press och allt blir mycket bättre om jag gör det i sista minuten.
89. Undantaget som bekräftar regeln: Mitt och Murkes projektarbete på gymnasiet.
90. Jag vet inte om det är för att jag är trög eller bara lat eller vad det nu är, men jag brukar lyssna på en och samma låt hela dagen. Om och om igen.
91. Jag har aldrig förstått hur folk kan tycka Johnny Depp är det snyggaste som finns. Jag förstår heller inte Kate Moss storhet på något vis.
92. I hemlighet älskar jag när folk pratar skit om MODO och Kung Forsberg, för då får jag ägna mig åt att motbevisa dem.
93. Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar och räknar dagarna. Idag är det 52 dagar kvar till min 20-årsdag.
94. Jag är livrädd att personer i min närhet ska glömma min födelsedag. Därför ser jag till att inte riskera att upptäcka att de har glömt den, genom att så fort jag ser dem skrika att jag fyller år. På det viset riskerar jag inte att gå hela dagen utan att de säger grattis.
95. "Du är så söt när du är sur" eller "tänk att någon så sur kan vara så underbar" tycker jag är alldeles förträffliga komplimanger.
96. Sjunde Himlen kommer för alltid vara en av de bästa amerikanska TV-serier som gjorts på 90/00-talet. Detta endast på grund av bröderna Stults. Kevin och Ben är praktexempel av snygghet.
97. Det jag hatar mest just nu är att jag inte fick tag på/inte hade råd med biljetter till Rolling Stones den tredje augusti. Det kommer sörjas lääänge.
98. Det kommer antagligen gå över skapligt mycket när Springsteen kommer hit.
99. Det kommer försvinna helt ur mitt minne om Kung Forsberg vinner Stanley Cup eller SM-guld.
100. Mitt blod är blått, mitt skinn är rött och mitt hjärta är för alltid rött, vitt och grönt.


image1




Kommer de försöka få mig att bli scientolog?

Jag kanske borde betala för att få bort reklamen i bloggen.

Nu var det alldeles nyss reklam för scientologi och deras personlighetstest, och jag gick av nyfikenhet in på sidan för att se vad det var för typ av personlihetstest de gjorde reklam för.



Testet innebar att man först skulle skriva in personliga uppgifter såsom namn, efternamn, telefonnummer, ålder och kön och sedan besvara 200 frågor som enligt sidan ska ge en svar på vem man är. Resultatet av testet kommer de sedan ringa upp och berätta.

Frågan är, kommer de nu ringa och berätta hur hemsk jag är och hur bra allt skulle bli om jag köpte ett visst antal böcker om deras filosofi/religion och sedan betalade x antal kronor och gick med i deras rörelse/sekt? Kommer jag få dröser av scientolog-material och broschyrer hemskickat? Kommer de aldrig sluta ringa? Kommer mina personuppgifter att säljas till flera företag så jag snart blir dränkt i reklam? Kommer jag ångra att jag gjorde testet? Eller kommer de kanske inte höra av sig alls?

Nåväl, nu har jag svarat på alla 200 frågorna, och det var faktiskt underhållande. Här är några utav frågorna:


image72


Resultat kommer så fort scientologerna behagat att höra av sig. Tills vidare får mitt eget resultat av mitt eget test lyda: Jag är en sjujäkla bra person!

image1


Krizan dricker bensin och Snygg-Hasse och Hedin ska ha ett bananplantage

När Per Svartvadet och Andreas Salomonsson får i uppdrag att presentera sina lagkompisar för Örnsköldsviks Allehandas läsare blir det på deras eget sätt: Hysteriskt roligt och underhållande och underbar läsning:

image68

Kung Svarten och Kung Salle sitter och roar sig.


Michal Zajkowski
- Han har polskt påbrå och känsliga ljumskar. Han gillar att fika ute på stan och är utan konkurrens lagets snällaste kille. "Zacke" har en ganska rejäl skuld att kräva in från Pierre Hedin för allt målararbete han gjort.

Karol Krizan
- Socialt är han hundra resor bättre än förra säsongen. Han äter bara kycklingbröst, ser tre filmer om dagen och har så mycket hyss för sig att de inte gå att räkna upp, men de är hur många som helst. Vi tror att han dricker bensin.

Mattias Timander
- Största huvudet med minsta hårddisken, men han har också det överlägset största hjärtat. Timander passar bra in i vårt kompisgäng, han är helt ovärderlig. Han kan uppfattas som disträ, men han prioriterar bara det han vill göra

Hans Jonsson
- Är väldigt frustrerad just nu över att bara vara tvåa då det gäller träningsfliten i gruppen. Hasse är oerhört seriös och hans stora hobby är att träna. Han gillar att dricka vatten, käka bananer och att, just det, träna och efter tolv år så ska han byta ut sin gamla båt. Vi vet en marina där han kan få en flytväst på köpet.

Per Hållberg
- En frustrerad tomtletare. Hans ekonomiska sinne har utvecklats till det bättre sedan den förra Modosejouren. Per är bänkgranne och barndomsvän med Pierre Hedin, om det nu är någon merit. Han har aldrig vunnit något SM-guld som räknas.


image69


Det där räknas inte Per!

Oscar Hedman
- Hela Örnsköldsviks vaktmästare, ordningsmänniska, lagets böteskassaansvarige, lillgammal och hälften så stor som sin lillebror. En fantastiskt trevlig kille som får sitt genombrott i vinter.

Tommy Wargh
- Truppens i särklass morgontröttaste spelare. Han kammar sig alltid med hjälp av en handgranat. Ryktet säger att den här killen har klena axlar, men vår sjukgymnast Magnus Håkansson säger att problemet kommer från ryggen.

Pierre Hedin
- En byggherre som tror att han har läget under kontroll och han utnyttjar gärna snälla lagkompisar till husmålning. Han är etta i laget då det gäller bananätning och han är nybliven granne med Hans Jonsson. De två ska sätta upp en bananplantage mellan sina hus.

Adam Andersson
- Prylnisse som är oerhört mån om sitt yttre. Spelar gärna med en Kalashnikov till klubba men vi tror att efter ett byte med Wernblom kommer han att ändra stil.

Victor Hedman
- En belgian blue-16-åring som efter två veckor in på sin seniorsäsong tagit befälet. Alla beslut går genom Victor, allt från film i bussen till power play-lösningar. Han är lika trevlig som sin bror.

Magnus Wernblom
- Vem? Är han tillbaka? Är inte han bilförsäljare eller möjligtvis kommunalråd? Det är i alla fall en oerhört intressant spelare och vi tror att han kan få sitt genombrott i år. Ryktet säger att han har lätt att tända till och att han gillar att träna extra. Hur som helst har åren i Skellefteå gjort honom till modefreak. "Werner" har haft samma frisyr sedan 13-års ålder och han är en svärsmorsdröm. I vinter ska han köpa en Arctic Cat.

Per-Åge Skröder
- En kanonkille. Hade han inte blivit hockeyspelare hade han sysslat med att klubba sälar någonstans ute på Nordsjön. Å andra sidan är hans spelstil snarlik sälklubbning. Just nu försöker vi lura honom kvar i Ö-vik fram till nästa sekel. Per-Åge vägrade också spela VM i Ryssland.

Marcus Jonasén
- Ännu ett bananätande fysmonster. Har petat ned Hasse J från träningstronen. Dricker en proteinshake när han ska tanka bilen. Nämnde vi att han gillar att träna? Med rätt inställning och träning kan han gå långt.

Tobias Forsberg
- Ettrig norrbottning som gillar att gå rakt på mål och som älskar att trycka dit äldre spelare på träningarna, dock utan att lyckas. Han har lovat grabbarna i laget att bjuda på pitepalt innan jul.

Peter Öberg
- Han har lagets skönaste skratt. Hundägare, nyförlovad och aktieägare (dock ej framgångsrik sådan). Hans bäste kompis heter Peder. Han kör samma axelprogram som Tommy Wargh (enligt Magnus Håkansson kommer problemet från ryggen).

Jari Tolsa
- Finsk göteborgare som hamnade i Norrland. Bra kille som kommer att göra en kanonsäsong om han får bilda kedja med mig och Salle. Han är väldigt lik Jonas Esbjörs, men Jari är mycket bättre.

Oscar Steen
- Drömmer om att få spela i Ryssland. En plattfotad drömmare som påminner mycket om en ung Salle. En kanonkille som gjorde ett grymt slutspel.

Patrick Yetman
- Har vi inte träffat än, men "Ecke" (sportchef Holmberg) säger att han är slovak, leftskytt, är 197 centimeter lång och väger 102 kilo samt att han gillar att gå i tung trafik.

Niklas Sundström
- Har en mystisk försäsongsskada någonstans i underbenet. "Susse" har ett underbart förhållande med elitseriens alla domare. Slåss med Fredrik Andersson om att skrika mest på domarna. Han har gjort det mesta själv på huset och resultatet är strålande. Han är en viktig pusselbit i vår konstellation.

Andreas Molinder
- En snusätande bonde från Ramsele som kan bli hur bra som helst. Spelar med en innebandyklubba och är tyst, snäll och oerhört kär.

Fredrik Warg
- Älskar att dansa, gillar "viiiita viiiiiner". En bra pappa som är nykär.

Andreas Salomonsson
- Han är den bäste rumskompis man kan ha, vi kompletterar varandra på ett bra sätt trots den stora åldersskillnaden. "Salle" är som bäst när han slipper träna och kommer tillbaka från skador. Förra säsongen fejkade han skada, drog till Thailand och hann tillbaka till guldfesten. Han kan få sitt genombrott i vinter - om han får spela med Wernblom, säger Svartvadet.

Per Svartvadet
- Utan "Perra" hade jag spelat i tvåan, han har varit mitt stora stöd, säger expertisen. Hoppas Perra skriver långtidskontrakt. Han är också en svärmorsdröm som gillar att ha kul. Han har inte tacklats under hela sitt liv, utan har stötbrytit sig igenom en hel karriär, säger Salomonsson.

Text och bilder från Örnsköldsviks Allehanda. Läs hela artikeln i ÖA här!



---

Per Svartvadet och Andreas Salomonsson borde knäcka extra som komiker. Eller snälla, ge dem åtminstone mer TV-tid i form av fler intervjuer, tack.

Jag har för övrigt också den bedårande MODO-tröja som Salle sitter och är kokhet i. Bara det gör att jag själv känner mig kokhet. Ahapp!

Emma länkade till artikeln, vilket var tur. Annars hade jag kanske missat den. Vad fasen har jag slutat läsa ÖA för?

image1



Smitning från pluggandet

Det behövs verkligen. Det går bara runt, runt, runt i skallen på mig. Diverse olika teorier av diverse olika snubbar cirkulerar runt och jag känner mest för att riva tjockis-boken i stycken och sedan säga till min föreläsare att "hunden åt upp den". Det är en av få bortförklaringar jag aldrig testat, men det är ju trots allt en klassiker och jag kanske borde ge den en chans?


image9

Vecka 38
Yrken/karriär


Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Jag studerar Medie- och Kommunikationsvetenskap samt Journalistik och har som mål att efter att jag pluggat klart ha en bra journalistutbildning. Utöver studierna jobbar jag extra som sportreporter. Anledningen till att jag valt att studera till journalist är för att det är det jag alltid velat göra.
Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte? Ja! Det är det bästa tänkbara yrke man kan ha. Det enda som skulle kunna vara bättre är att bli så bra att jag får möjlighet att specialinrika mig på hockey. Alternativt skulle nog ett "yrke" som Kung Forsbergs hockeyfru (eller "högra hand")  vara en värdig utmanare till titeln om bästa yrke.
Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera! Ja, jag trivs kanonbra både på redaktionen och på universitetet. Bra stämning, på jobbet alltid roliga arbetsuppgifter och jag får hela tiden chansen att utvecklas.
Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det? Sportjournalist, revolverman, Kung Forsbergs fru, hippolog, polis... Sportjournalist är dock det som är och alltid har varit det största.
Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det?Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen? Ja, jag ser det som något jag vill göra och som är viktigt för mig personligen. Som journalist har man verkligen stora möjligheter att kämpa för att göra karriär och vidareutbilda sig.

---

Precis som förra helgen ska det även denna helg pluggas massor. Jag tvingades tacka nej till jobb på söndag, för att ha tid att skriva på min essä men har nu lovat att jobba några timmar och gå på en fotbolsmatch. et känns bra, jobb är alltid kul och när det bara handlar om en match slipper jag dessutom missa så mycket pluggtid (som ju så väl behövs).

Det var tänkt att vi skulle jobba på vår gruppuppgift idag, men jag är sjuk och vi får därför skjuta upp det till på måndag. Seminariet är på tisdag, och då ska den vara klar. Även min essä måste vara klar då eftersom jag åker till Fröken Bitter och Norrland på onsdag. Jag är mäkta stressad. Därför sitter jag här.

image1



Kan vi inte vara överrens?

image67


Jag skulle vilja komma fram till någon slags överrenskommelser om att MODO, dem gnäller man inte på. Rätt och slätt och utan krusiduller.

Det jag syftar på är inte det spelmässiga, för det tycker jag alltid ska vara föremål för att diskuteras. Gnäll undanbedes, men konstruktiv kritik är förstås en helt annan sak. Nej, det jag menar är gnället om matchställ och då särskilt matchtröjorna.

I mina ögon har MODO Hockey förstås den finaste matchstället, precis på samma sätt som en mor tycker sitt eget barn är den finaste ungen i världen (oavsett vad andra tycker om barnets utseende). Men ska jag vara ärlig, och inte se mig som en mamma och MODO som mitt barn, så kan jag erkänna att jag en... eller kanske två, tre gånger resonerat som så att dessa motståndssupportrar som ideligen kallar MODOs klubbmärke för ohyggligt ful (och för att citera vanligaste förekommande kommentar: "Det ser ut som en uppspydd pizza!") kanske inte har helt fel, trots allt.  Klubbmärket är inget jag ser som det vackraste som finns runt estetiskt, men i övrigt gillar jag färgerna på matchställen och detta stora guldhjärtat som finns innanför varje spelares tröja gör att klubbmärkets utseende höjs massor och det tar dem alltså upp i topp ändå.

Jag ser gärna att det surras och tjafsas om vilka lag som har fina respektive fula tröjor, men låt då detta skötas av de som är intresserade av hockey. De som kan hockey och som lägger någon vikt på det som finns innanför tröjorna.

Hockey är ingen modevisning. Så snälla, varför ska diverse "modeprofiler" och liknande ges utrymme i media för att diskutera världens bästa hjältars matchtröjor?

Jag skulle vilja ha denna världen åtminstone lite mer MODO-vänlig, så då kanske vi kunde börja med att åtminstone ta bort dessa "modeprofiler" som ska tycka till. Ska matchstället till varje pris bedömas, låt det ske av de som kan hockey och som drar jämförelser till tidigare års matchställ och tidigare hockeysäsonger, "den gamla goda tiden", istället för de som tittar på färg och linjer i jämförelse med vad som syntes på catwalken i Milano ett halvår tidigare.

---

För övrigt gillar jag traditionella matchställ, gärna med mycket retrokänsla och klara, tydliga linjer. Om det sedan inte är i enhet med hur modet ser ut, det spelar ingen roll.

image1



Dagens fråga

En heldag på universitetet idag och jag är mer eller mindre helt slut. Om man nu kan vara helt slut mer eller mindre... Det motsäger sig en aning och jag har funderat på det där en hel del nu. Det har blivit Dagens stora fråga och jag kan inte riktigt släppa det. Är man helt slut, då är man helt slut. Inte vare sig mer eller mindre. Egentligen. Men om man är helt slut, men hård som sten och alltså inte lika slut som man skulle ha kunnat vara... Ja då kanske man kan vara mindre helt slut?

Nu väntar dessutom ännu mer pluggande. Läsa om advertising och då i synnerhet om gamla reklamkampanjer från 80-talet är vad som står på schemat. Dessutom ska jag se till att läsa klart den andra bok som hör kurslitteraturen i denna kurs till. Om en vecka är det dags för seminarium och gruppredovisning av vårt grupparbete om advertising samt inlämning av den individuella uppgiften där vi ska skriva en essä. Denna vecka och helg är totalvigd åt pluggande.

Imorgon är det dags för andra föreläsningstillfället i kursen Medierna och etiken, men jag har bestämt mig för att skippa den kursen. Att läsa ytterligare 7,5 högskolepoäng blir för mycket eftersom jag redan ligger 15 högskolepoäng över vad man brukar läsa.

Planerna inför vårens studier går fram och tillbaka. Sista halvan av terminen vill jag läsa i Sundsvall och hoppas jag kommer in. Men första halvan har jag inte helt bestämt ännu vad jag ska välja för något. Det är något jag måste ta tag i när jag kommer hem från Sundsvall.

--

Äntligen är det säsongspremiär för Desperate Housewives! Det enda som jag ska göra ikväll, utöver att plugga. Hemmafruarna har till och med en särskilt plats i min almanacka. Det är stort det.


---


Hur många visste att Carling var en brittisk ölsort? Räck upp en hand.

image1



Historisk utomhusmatch

På nyårsdagen 2008 ska Pittsburgh Penguins och Buffalo Sabres mötas i en historisk utomhus match. Det blir den första NHL-match som spelas utomhus i USA, och Garry Bettman menar att det kommer bli ett perfekt sätt att ringa in det nya året.

Matchen kommer visas i USA genom NBC och jag hoppas vi svenskar också får tillgång till att se matchen. Jag tycker det låter som en väldigt rolig idé och Sidnye Crosby kommer alltså bli historisk än en gång.

Läs mer här.



image66


---

Ett glädjebesked är att alla MODO-spelare nu är i full träning. Niklas Sundström och Mattias Timander har missat samtliga försäsongsmatcher men är nu med i alla övningar under träningarna. Skönt värre!

---

Nu ska jag hoppa in i duschen. Peeling, ansiktsmask och hårinpackning står på schemat, yes yes. Ska dessutom försöka komma i säng tidigt ikväll. Hår dag imorgon med föreläsning 8-11 och sedan seminarium 12-15 och därefter väntar ännu mer pluggande. Det är hårt att vara student.

image1



Nya stövlar och planering av möbelinköp

Häromdagen kikade jag runt lite på Ellos hemsida för att se om det fanns något jag ville ha eftersom det var 50 procent rabatt på en valfri vara. Valet föll till slut på ett par stövlar samt en lång top.

Stövlarna fick jag för 199 kronor tack vare halva priset-erbjudandet och toppen gick på 79,50 kronor (kampanjpris). Till det priset var det riktig bra grejer faktiskt. Även om det var lite väl mycket cowboy-stuk på stövlarna för att det ska vara riktigt tip-top. Men vad gör man när man inte kan låta bli att handla bara för att det är billigt?

image63 


image65



Men jag får nog se till att ordna så inte jeansen blir bubbliga och putar ut. Det kan vara en fördel. Eller födel och fördel. Mer åt det livsnödvändiga hållet.

Erbjudandet om halva priset på en valfri vara tycks finnas kvar till 27 oktober. Passa på om det är något ni vill ha!

---

Dessutom var jag inne på Jysk för att titta lite på databordet jag varit lite småintresserad av. Jag behöver ett databordet till dess att jag flyttar till Sundsvall, och det såg riktigt bra ut och är dessutom alldeles för billigt för att jag ska låta bli. Jag hoppas bara att det går att måla om det till svart, annars blir det illa. Men vad gör man när man inte kan låta bli att handla bara för att det är billigt?

 

image64



Nu blir det stallet och sedan TV. Bara en dag kvar till säsongspremiären av Desperate Housewives dessutom. Oh my!

image1



Vilja Lust

Vi har alla på ett eller annat vis stiftat bekantskap med henne. Hon som är tillsammans med killen du gillar. Eller den tjejen som varit anledningen till att din pojkvän inte bara blev hungrig utanför hemmet utan också tog sig ett skrovmål utanför hemmet så att säga. Eller den där tjejen som är det enda killen du är galen i ser. Eller den där tjejen som råkar vara din pojkväns ex och nu inte kan släppa taget om honom. Hon, den där hemska. Vilja Lust.

Vilja Lust är ett ofta återkommande samtalsämne när jag och Murke känner oss färdiga med dagens betydelsefulla diskussioner såsom vem som egentligen ser bäst ut av Ville Valo och Ben Affleck, dumheten i höga busskostnader, hur länge det ska ta innan jukeboxen på vårt favoritcafé blir lagad, vem av oss som har mest gissel med sitt hår och liknande.

Eller nåja. Egentligen diskuterar vi inte på något vis Vilja Lust. Vi bara spyr galla över henne, och för att höja vår egen trevlighet kan det faktiskt erkännas att vi egentligen bara samtalar om denna Vilja Lust när vi är lite extra bittra. Men när det väl sker, ja då diskuteras Vilja Lust med stor inlevelse. Och det är ingen fin historia.

Ibland kan det hända att man nästan känner sig orättvis mot Vilja Lust. Men den tanken brukar vi slå bort så fort att ett OS-guld i tankeförnekelse skulle vara ett faktum om denna gren fanns och vi bemödade oss med att ställa upp. För trots att Vilja Lust i många fall själv är ytterst omedveten om det faktum att hon är en Vilja Lust, och således blir ett stort diskussionsämne och måltavla för både ledsamhet, aggresion och svartsjuka för inte bara mig och Murke utan i princip alla tjejer under någon tid, så är Vilja Lust en icke önskvärd person. En persona non grata.

image1



Per Svartvadet, han kan han

Per Svartvadet, en kapten i världsklass och en hockeyspelare i världsklass. Utöver detta är Per också en, av inte alltför många, vältalande hockeyspelare som alltid uppvisar ett stort ordförråd. Hans verbala förmåga är avundsvärd och han kan uttrycka sig både i tal och skrift och behärskar engelskan mycket bra.

Han har förmågan att påverka människor. Han är en naturlig ledare, och när kung Svartvadet pratar, då lyssnar man. Det är inte bara hans kunskap och verbala förmåga, utan också den humor han besitter som gör att han lyckas påverka människor. Han har ett stort kontaktnät och är väl respekterad.

Lägg därtill hans enorma hockeykunnande, och det är alltså ingen konstighet att jag tycker han skulle bli en fenomenal sportchef för MODO längre fram i framtiden när han lagt skridskorna på hyllan och fantastiske Erik Holmberg kanske känner att det är dags för någon annan att ta över. 

---

Victor Hedman berättar i en intervju i DN bland annat om hur Per Svartvadet får agera läxhjälp i spelarbussen.
- Jag brukar ha med mig böckerna på bussen när vi har bortamatch och det är alltid någon som kan hjälpa mig. Häromdagen läste och rättade Svartvadet (Per i förnamn) en uppsats på engelska som jag skulle lämna in dagen efter, berättar Victor.

Ja, Per Svartvadet, han kan han.

image1



Veckans svåraste val

Inatt klockan 02.00 är det Fotbollsfruar på Kanal 5, och detta är en av mina absoluta favoritserier. Personer som tycker det är en lågbudget-smörja lyssnar jag inte ett dugg på, för detta är minsann underhållning av högsta klass!

Men nu har det uppkommit problem. Jag ska nämligen upp tidigt på måndagmorgon för att åka till universitetet och jobba på ett grupparbete. Med tidigt menar jag att jag ska gå upp cirka halv åtta, vilket i min värld faktiskt är ohedniskt tidigt. Problemet är dock att detta blir en smula sent trots att det är tidigt. Hade det varit hockey och att jag skulle vara på universitetet klockan åtta kunde jag ha gått direkt från hockeytittandet till att göra mig iordning och sedan ta tåget till Karlstad, men Fotbollsfruar är olämpligt nog slut klockan 03.00 och jag kan alltså inte gå direkt till tåget då. Egentligen skulle det vara bra om jag kunde somna och sova några timmar, men det går ju inte. Då kommer jag aldrig upp halv åtta.

Alternativet är attlså att se Fotbollsfruar och sedan sitta uppe från 03.00 till dess att bussen/tåget går klockan 9.00, och ha dötråkigt alternativt att somna och missa tåget ändå, eller att inte se Fotbollsfruar alls utan att istället sova.

Jag borde sova, men Fotbollsfruar är Fotbollsfruar, trots allt. Det är ett ruggigt svårt val.


image62



Killars (o)kunskaper om sex och tjejer

Mitt i vimlet av advertising och new media i min underbara tjockisbok ägnar jag mig åt lite annat också, förstås. Man vet inte alls om man ska skratta eller gråta, men jag skrattar i alla fall så jag vrider mig gul och blå.

"En kille (nej han var inte 12 år) trodde alla tjejer hade mens samtidigt, och tyckte det skulle vara bra om han visste när."

"Han trodde bland annat att tjejer hade noll känsel inuti slidan. "Hur fan tror du att jag kan komma när du är i mig!?" undrade jag då.".

"Har själv fått min asexualitet ifrågasatt både en och två gånger av killar i 18-22-årsåldern. "Men du blir väl tänd om vi har sex? Eller hur? Vi kan ju prova i alla fall, du kanske ändrar dig?". D'oh."

"Vissa killar tror att man är bättre på att rida i sängen bara för att man rider! Är det så kanske?!"

"Något annat killar verkar ha dålig koll på är vad en cellulit är, vilket passar mig utmärkt"

"Och sen dra fingrarna ut och in så fort som möjligt. Är ju nästan så att de kan börja brinna."

"... eller så blir man, utan förvarning, tilldelad ett klatschigt slag med handflatan på skinkan när man blir tagen bakifrån - för det älskar ju alla tjejer "

"Fast det värsta är väl ändå om de inte ens hittar munnen utan slafsar omkring överallt annars i ansiktet... Hade jag velat ha en våt tunga i ansiktet så hade jag väl hälsat på en hund?!"

"Alltså jag har träffat en kille som var tvärt om, det var olidligt spännande! Jag är ganska duktig på att lära dom att kyssas som folk. Men den här... Alltså jag tvivlar på att han hade någon tunga."

"För några år sedan när jag jobbade natt så sjönk nivån på skämten. Det ena ledde till det andra och vi kom in på ämnet klitoris. Det visade sig att bara två av mina manliga arbetskamrater (12st sammanlagt den natten) visste var klitoris satt. Så, jag och de övriga två ritade upp ett kvinnligt underliv på whiteboardtavlan och hade fem minuters utbildning  Det roliga var att alla satt som tända ljus och ställde helt allvarliga och uppriktiga frågor  Åldern på dessa killar var 20-35år."

"En annan fin: Killar som juckar på som jävla duracellkaniner i dubbel bemärkelse. Det går fort som satan och slutar aldrig. Att sen Amy Diamond's "What's in it for me" spelas i bakgrunden kan inte göra saken tydligare..."

Hon: "Ska vi knulla?"
Han: "Är du våt då?"
Hon: "Nej..."
Han: "Säg till när du har blivit det då"
Hon: och gick utan ett ord därifån.

"Haha nej den har jag med sluppit, dock har jag råkat ut för varianten som man fått styra rätt om man inte ville få satsen typ på låren för han var en kandidat i 4 sek klubben.. så hittade han inte rätt direkt var det kört
GUD vad jag är glad att det inte blev nåt långvarigt "

---

Finns liknande citat från killar så skulle antagligen det vara rolig läsning det också. Men det förstås, vi tjejer är väl knappast lika tokiga?

Nu åter till att läsa om reklamkampanjer för Levi´s och brylkräm. Perfekt lördagsunderhållning.Nästan lika bra som citaten ovan.

image1



Jag funderar på att köpa ett paraply

Regn, regn, reg. Ja ta mig tusan, jag som alltid älskat regnet har nu börjat tröttna riktigt ordentligt. Så till den grad att tankarna på att köpa ett paraply har seglat upp. Menst beror tankarna antagligen på att jag försöker smita undan min kurslitteratur, men i övrigt känns ett paraplyinköp som en tämligen vettig investering.

Jag har aldrig i hela mitt snart (30:e september är det som gäller, så fick jag det sagt ytterligare en gång) 20-åriga liv , och jag är osäker på om jag ens hållt i ett sedan jag gått ifrån barn-åldern då jag säkert hade ett rosa paraply som alla andra.När det har regnat så har jag helt enkelt förlitat mig på andra. Mina kompisar har varit så paraplysäkra alltid, så jag har aldrig fått ta eget ansvar och fixat ett paraply. Jag har vetat att oavsett vad så har minst en vän haft ett paraply. Vid de tillfällen jag varit utomhus i regn utan sällskap har jag klarat mig bra ändå, eftersom jag tidigare som sagt älskade regnet. Ju mer det regnade, desto gladare blev jag. Men nu är det slut med det. Som tidigare nämnt är jag trött på regn och rusk, och till råga på allt är det också så att de gånger det alltid regnar är när jag väntar på bussen. Nu förtiden, på väg mot universitetet, finns ingen kompis med ett paraply. Det är jag och alkisarna som troget väntar på bussen, och de har aldrig ett paraply. Vi är ganska lika på den fronten, dessutom har vi fler likheter såsom att ingen någonsin har klocka samt att vi alltid tycker bussen är alldeles för sen eller alldeles för tidig beroende på vilken tid vi kommer till hållplatsen.

Nåväl, jag ska alltså försöka göra plats i min budget för ett paraply. Kanske finns det något begagnat på Tradera som jag kan få för en krona? Men då blir det förstås frakt också, så då stuper hela projektet på det. Det känns som att jag helt enkelt får önska mig ett paraply i födelsedagspresent. Så nu vet ni det. Jag vill dessutom att det är personligt! Och det får gärna vara två-i-en betonat så jag kan använda det som solparasoll när det blir för varmt. Men det måste vara liten och behändigt, jag har ingen lust att drabbas av besvär bara för att jag får ett paraply i födelsedagspresent.

---

Gud vad gott den här kursboken luktar. Man kan riktigt känna hur det luktar skäggiga damen. Känner ni det också, Stockholmsfjollan och Den blonda häxan?

Ja, jag har riktigt bedrövligt tråkigt. Jag hatar dessa böckerna.

Jag tror det är dags att jag pluggar på nu. Hej och hå.

Åh, nu slutade det regna dessutom.

image1



Jag skulle tvingas neka Peter Forsberg en korv med bröd

Fredagkväll, och jag sitter här och har absolut inget alls att göra. Det är sällan jag har tråkigt, men så är det nu. Jag är, och har länge varit, sugen på att gå ut men det blir ju inget av eftersom jag är utfattig. Totalt utfattig. Nåja, utfattig kanske är fel ord, men min ekonomi tillåter just nu inga som helst utsvävningar. Budgeten är spänd in på sista öret och jag kan därför inte unna mig ens en enda multivitamindryck.

Ja ärligt talat, om så Peter Forsberg ringde mig nu och frågade om jag kunde betala en korv med bröd åt honom för att han hade blivit bankrutt, så skulle jag tvingas säga nej. Om det skulle hända skulle jag nog helst av allt också vilja dö, så jag hoppas han inte ringer. I alla fall inte för den sakens skull.

När man har tråkigt har man dessutom all tid i världen att vara lite extra bitter. Stockholmsfjollan, hon får minsann äta gratis tacobuffé på Blue Moon Bar hon. Men jag, jag får minsann inte ens gratis pizza på skruttpizzerian här hemma. Till råga på allt, inte nog med att den inte är gratis, den har dessutom blivit allt annat än god. På den gamla goda tiden, då var pizzan här hemma världens godaste. Nuförtiden är det världens vidrigaste. Helt och hållet värdigt en hel kvälls bitterhet, alltså.

---

Den fortsatte helgen har inte heller den något uppmuntrande sken över sig. Plugga, plugga, plugga är ledordet. Det ska läsas en bok på engelska med det spännande namnet Media Studies A reader som är på lika spännande 900 sidor samt det i jämförelse "lilla häftet" Globalisering - kommunikation och modernitet som är på ynka 200 sidor.

Ja, jag har all rätt i världen att tycka det känns förjävligt.

Nåväl, lite kul ska det ändå bli att träffa Murke och Piggelin på söndag. Den sistnämnde åker ju trots allt till Portugal på måndag och förväntas bli borta ett halvår-ett år (kanske mer) så jag kanske borde rycka upp mig och vara på något bättre humör när jag ska ta avsked av henne. Men, det där med att bete mig på ett visst sätt för att glädja någon annan, det är ju inte riktigt min grej kanske. Så vi får väl se hur det blir.

---

Avslutningsvis rundar vi av med att totalsno ett inlägg från Fröken Bitter:

Det finns en tid och en plats för allt...

IKEA, Sundsvall
Man ~60:
Oj, nu hugger det till sådär i hjärtat igen.
Kvinna ~60: Men nej, inte nu när det är så spännande och vi har så roligt. Kan inte du få dina hjärtattacker när vi har tråkigt?

Källa: www.tjuvlyssnat.se

Adjöss.

image1



Bakgrundsbilden

Jag har gått från rosa till någon typ av bubblande feg-lila. Jag vet inte om det är bättre eller sämre, men bra var det ju inte.

Letandet efter den perfekta bakgrunden fortsätter...

För övrigt, Stockholmsfjollan, jag funderar på att modernisera headern lite. Eller med andra ord, jag funderade på om du skulle göra det. Men, några idéer har jag inte. Måndagens grupparbete kanske kan få någon fin idé att dyka upp?

Nä, nu är det snart mörkt, stallet nu.

Ytterligare framgångar för MODO Hockey

MODO Hockeys sportchef Erik "Ecke" Holmberg har blivit vald till Årets ledare i svensk ishockey. Ett val som i mina ögon känns givet.

Hela säsongen som varit har varit en enorm succé för MODO. SM-guldet, Guldpucken till Per Svartvadet, Harald Lückner blev Årets coach och Erik Holmberg blir nu också Årets ledare. Säsongens bästa lag var utan tvekan MODO. Oavsett vilka som tog hem seriesegern.

Klicka på bilden nedan för att läsa mer:


image58


Kill your darlings

Igår skrev jag något som var bland det svåraste jag någonsin skrivit. Det här var inte någon artikel till tidningen, någon essä eller liknande för någon kurs, något CV eller personligt brev eller något sånt. Det jag skrev var om mig själv, eller inte om mig själv utan verkligen av mig själv, det vill säga hur jag känner. Det var ruggigt svårt att sätta på pränt faktiskt.

När jag var klar var det en och en halv A4 och jag kände att det inte fungerade. Jag hade behövt minst hundra sidor till för att kunna uttrycka det jag ville få ner på papper. Men dessa en och en halv sida var redan alldeles för långt. Jag bad Fröken Bitter och Murke att läsa det, och båda basunade ut att det var alldeles för mycket. Jag satte mig och tog bort alla onödiga och kanske övertydliga adjektiv och en och annan onödig mening här och var, men särskilt mycket mindre blev inte den totala textmassan. När det kändes som svårast var jag nära att ringa min chef och be honom säga ett maxantal på hur många tecken texten fick ligga på. Då borde jag kunna korta ner den, tänkte jag. Men den tanken försvann snabbt. Det jag skrev var kanske ingen hit ändå att skicka till sin chef.

Jag lät texten vara ett tag och fixade med lite annat. Efter ett tag gick jag tillbaka och började läsa texten igen för att hitta saker att ta bort. Min gamla svensklärare på gymnasiet, och tillika en av de bästa lärare jag någonsin haft, ord började klinga: "Kill your darlings. Glöm aldrig det, kill your darlings".

Så jag dödade mina älsklingar.

Efter det var texten äntligen bara (knappt) en halv sida, och betydligt mer koncist och läsvärd. Med andra ord - mycket bättre. Mitt humör steg avsevärt över textens förbättring och jag kunde ägna dagen åt annat istället för textbearbetning.

Nu har jag kommit fram till att den där texten, den har gjort sitt nu. Nu kan den raderas.

Det är så. Kill your darlings, det är ett av de bästa råden man kan få.

image1



Biljetter beställda

26:e september ska jag till Norrland och Fröken Bitter. 29:e blir det MODO-Timrå och 30:e fyller jag 20 år Det kommer bli en kalasvecka, och förhoppningsvis får jag en tidig födelsedagspresent av MODO dagen innan jag fyller år. 10-0 vore ett fint resultat.

Biljetterna är nu beställda, men vi får nöja oss med ståplatsbiljetter eftersom biljetterna nästan sålt slut trots att biljettsläpet var i måndags! Ska bli kanonkul med fullsatt mot lillasyster Timrå. Fröken Bitter var förstås riktigt bitter över ståplatsbiljetterna, och vi kommer givetvis stå i varsin klack. Dels för att hon själv skulle vägra att stå bland oss MODO:iter, men främst för att jag inte vågar ha henne där. Jag vet att hon är en potentiell halshuggerska och jag vill inte se henne mörda några i hemmaklacken. Därför gör hon sig bäst i Timråklacken. Bitter och knäckt.

Mormor tog täten och var den första att följa önskelistan. Igår fick jag en stor resväska/dragväska i tidig födelsedagspresent. Nu kan jag ta med ännu mer packning till Sundsvall.

---

Idag har jag övningskört och precis som det är meningen när man övningslör, så går det faktiskt bättre och bättre. Ja ta mig tusan, det går sjukt bra. Jag citerar min hemske bror: "Jag kör som en gud!"

Nåväl, det enda är att bilen är lite bråkig ibland, men precis som med allt annat: Bara man blir lite arg, så går det. Alfred Svensson i Katthult kom med ett av tidernas klokaste citat och jag undrar hur stor del av mitt liv det där mottot egentligen upptar.

Imorgon väntar anmälan till högskoleprovet. Jag får inte glömma det nu, det skulle vara katastrof. Hujeda mig.


image55








Utgången av Elitserien 2007/2008

Jag blev utmanad av Anna att tippa utgången av Elitserien denna säsong, men av principskäl (eller mest för att undvika ren och skär olycka) så tippar jag egentligen aldrig mitt eget lags placering eller hur det ska gå för laget i en specifik match. Men trots det har jag ändå tankar och funderingar om säsongen som komma skall och så klart vilka som kommer stå där som Svenska Mästare i april.

Nåja, principer måste kringgås ibland. Så här tror jag, lag för lag och om elitseriens utgång denna säsong. Med tanke på att Anna valt att tippa grundserien och att jag vill ha lite av principerna kvar så väljer även jag att tippa grundserien. Nämnas bör då också, att jag inte bryr mig nämnvärt om vilka som tar hem seriespelet. Det är laget som tar hem slutspelet och vinner SM-guld som är intressant i mina ögon.

Så här slutar grundserien:

1. HV71
2. Färjestad
3. MODO Hockey
4. Brynäs
5. Frölunda
6. Linköping
7. Timrå
8. Djurgården
9. Luleå
10. Skellefteå
11. Mora
12. Södertälje
 
1. HV71
Hur bra HV kommer lyckas beror så klart mycket på hur bra Stefan Liv kommer lyckas. Han känns lite som ett frågetecken efter hans spel i AHL, men vi vet alla vad Liv kan. Jag tror han kommer göra en kanonsäsong. Gör Liv det bra, kommer seriesegern inte vara något avlägset mål. Här finns fyra bra och jämnstarka femmor och backlippan Mikko Luoma från Linköping tror jag kommer betyda massor. En väldigt rörlig puckförare av rang som kommer ge ökad styrka åt försvaret. Nyförvärvet Per Ledin ska bli spännande att se och frågan är hur mycket HV kommer segla upp som hatlaget nummer ett bland motståndssupportrarna nu när man får ytterligare en  retsticka som kommer göra allt för att tjafsa och köra upp handskar i ansiktet på motståndarna. Det Anna skrev om att dessa retstickor kanske kan slå knut på sig själv tycker jag hon har en stark poäng i. Men med en Liv i form och dessa jämna femmor HV huserar med gissar jag på att jönköpingslaget tar hem grundserien.

2. Färjestad
Färjestad har som alltid ett bra lag med en riktigt stark bredd. Detta i kombination med den vinnarkultur de har kommer ta dem långt. Målvaktsspelet ser jag som ett tämligen svagt kort inledningsvis, men jag tror Christopher Heino-Lindberg kommer växa in i rollen som förstemålvakt och ta denna chansen. Lyckas målvaktsspelet ser jag inga konstigheter med att elitseriens rikaste klubb hamnar högt upp i tabellen. Man har visserligen tappat betydelsefulla spelare, men har också gjort välgenomtänkta värvningar. Att Rickard Wallin kommer vara en av säsongens bästa värvningar finns det knappast några tvivel om. Det ska bli intressant att se de yngre spelarna, och jag hoppas och tror att Mikael Johansson kommer fortsätta gå från klarhet till klarhet även denna säsong. HV känns som ett starkare kort än värmlänningarna, men en andraplats blir det nog.

3. MODO Hockey
Regerande svenska mästarna har visserligen tappat många betydelsefulla spelare från guldsäsongen som var. Särskilt kommer Tobias Enströms fina prestationer att saknas, liksom övriga som lämnat. Men sedan har man drömvärvningarna i Magnus Wernblom, Per Hållberg och Fredrik Warg. Tre spelare som alla uppvisar MODO-hjärta genom att vända tillbaka till klubben. Dessutom har man en av elitseriens absolut bästa målvakt i Karol Krizan och även bland backarna hittar vi en av elitseriens bästa: Mattias Timander. Han är utan tvekan elitseriens bäste defensive back och övikslaget har en riktigt stark bakuppsättning. Tar man och synar forwardssidan hittar man även där spelare som tillhör de allra bästa i elitserien. Niklas Sundström, Per Svartvadet, Andreas Salomonsson, nyförvärven ... Mikael "Duracell" Pettersson kommer saknas för de uppoffringar han gjorde under slutspelet, men jag tror att Marcus Jonasén kan fungera som en god ersättare för Duracell. Han ska visst kunna spela uppoffrande och jag ser honom som en väldigt intressant värvning. Att han sedan är rightare gör det hela ännu bättre. Jari Tolsa tror jag också mycket på. I honom får MODO en riktigt bra tvåvägsspelare med en fin skridskoåkning och härlig intensitet i spelet. Jag tror han kommer tillföra mycket energi och är en bra rollspelare som kommer visa upp mycket av sina playmaker-egenskaper. MODO har ett riktigt starkt lag, men jag tror inte det blir någon seriespelsvinst. Grymt intressant ska det förstås bli att få följa Victor Hedmans utveckling. Läs mer om vad jag tror om MODO här.

4. Brynäs
En skräll kan tyckas, men jag tror på Brynäs i år. Man har förlorat Niklas Bäckström, men jag tror ändå Leif Boork kan få det här laget att gå långt. Kan han få nyförvärvet och snipern Pavel Brendl att jobba kommer han kunna spela hem många matcher till Gävlelagets fördel. Frågan är dock om Brendl går att få till att spela riktig hockey där det ges 110 procent i varje byte och där det tas i i varje skär. Jag är tveksam, men min magkänsla (ja jösses) säger att klubbytet kommer bli ett lyckat drag för Brendl och att Boork kan få fason på karln. I mål kommer antagligen Daniel Sperrle få det kämpigt, men kan han hålla sig jämn så tror jag det kan bli bra. I övrigt hoppas jag Peter Nolander fortsätter imponer och tar ytterligare några kliv upp mot att bli en riktig backklippa. Han och Tommy Sjödin bildar tillsammans ett fruktat backpar. Brynäs känns som ett enda stort frågetecken (ja mer än de andra) men kan bara frågetecknen rätas ut och det går deras väg så tror jag starkt på Boorks gäng.

5. Frölunda
Frölunda däremot tror jag trots ett starkt lag inte lika mycket på. Återigen är det magkänslan som spökar (och ett elakt önsketänkande att Justin Morrison ska storfloppa), och den revanschlust de känner efter fjolåretssäsong talar för en bättre placering än en femteplats. Frölunda har ett bra lag och en skaplig bredd samt spetskompetens. Men inte nog för att slå lagen på topp-tre. Jag tror även de slås av Brynäs, om Brendl börjar spela hockey och inte leka primadonna. Fjolårets säsong tror jag satt djupare spår i Frölunda än vad indianerna själva hoppas på. Däremot tror jag att Frölunda kan bli farliga i slutspelet.

6. Linköping
Förra årets finallag Linköping lär få problem med defensiven i år. De  tappade backarna Mikko Luoma och Andreas Holmqvist och värst av allt: Superbacken, lagkaptenen och strategen Magnus Johansson. Även förlusten av lagspelaren Sami Torkki tror jag kan bli riktigt kännbar. Offensivt har man en hel del giftiga spelare man kan vinna matcher genom, och Mattias Weinhandl tillhör en av de starkare vävningarna i Elitserien, om han bara hittar rätt. Med rätt spelare vid sin sida kan Weinhandl ösa in mål men det kan också bli en flopp. En helt klart intressant värvning. Men defensiven kommer inte räcka långt.

7. Timrå
Timrå har tappat Fredrik Warg tillbaka till MODO och Anton Strålman till NHL och det är tvår stora avbräck. På värvningsfronten tycker jag inte man har hittat någon superspelare (även om man bland annat fått Petr Tenkrat och Robin Jonsson som alltid spelar med mycket hjärta och är hård att möta) men man har ett lagbygge med potential. Bredden finns och även lite spetskompetens, dock inte av samma kaliber som topplagen. Man har dessutom väldigt lovande juniorer i truppen. Gör Johan Backlund en bra säsong och håller sig jämn har de också en ruggigt bra målvakt. Som bas i laget finns bland annat härförarna Jonathan Hedström som aldrig backar för någon och Sanny Lindström som alltid spelar smart. Någon topplacering blir det dock inte för Timrå, men slutspelsplatsen grejar de, och väl där kan allt hända.

8. Djurgården
Sista slutsspelsplatsen tror jag stockholmarna tar hem, trots bristen på en trygg målvakt. Mest ser jag dem gå till slutspel på grund av de andra lagens ännu sämre spelarmaterial. Djurgården har en stark offensiv i bland annat Patric Hörnqvist, Fredrik Bremberg, Kristofer Ottosson samt Jimmie Ölvestad och rutinerade Nichlas Falk. På backsidan ser det tunnare ut, men som sagt är det främst målvakten som oroar. Tre unga målvakter som ingen har vad som krävs ännu för att ta sitt lag långt. Men jag tror de kan skrälla alla tre, och kan den av dem som får största förtroendet göra en kanonsäsong (alternativt att en ny målvakt värvas) tror jag man kan ta sig ur de gamla mönstrena och ta sig till slutspel.

9. Luleå
Att Mikael Renberg försvunnit kommer så klart betyda mycket och Luleå har inte så mycket att hänga i granen. Mattias Modig i mål känns dock som han kommer utvecklas ännu mer och ta steget mot att bli än mer etablerad med sin fina klubbteknik och öga för spelet, och målvaktsspelet känns därmed betydligt bättre än för exempelvis Djurgården. Just det gör att Luleå känns hetare till att ta den sista slutsspelsmatchen, men jag tror ändå på Djurgårdens offensiv. I Luleå har man en riktig gnuggare och lirare som alltid gör en bra match i Lubos Bartecko samt högerskytten Martin Chabada som har en bedårande skridskoåkning och riktigt fina händer och spelsinne. Offensive Linus Omark ska bli kul att se om han lever upp till de förväntningarna han själv satt på sig efter en mycket fin fjolråssäsong, speciellt i Junior-VM. Dessa tre känns starka, men jag tror Luleå missar slutspelet i år.

10. Skellefteå
Mikael Renberg kommer få dra ett tungt lass i det här gänget. Skellefteå saknar bredd och den enda spets man har är Renberg, målvakten Andreas Hadelöv, alltid hårjobbande Fredrik Krekula samt i viss mån även backtalangen Tobias Viklund. I övrigt ser det blekt ut, men det ska bli väldigt roligt att se arvikabördige Jonas Lennartsson.

11. Mora och 12. Södertälje
Snaaaaark. Två lag som inte har mycket till trupp. Yared Hagos blir Moras biljett till att slippa den totala jumboplatsen.

---

Ledordet för säsongen kommer vara att svida.

Det kommer att svida för Färjestads när Herr Lintner är inne på ytterligare ett baklängesmål.
Det kommer att svida för Linköping att man tappat sina tre bästa backar.
Det kommer att svida för HV71 när Jämtin, Ward och Ledin knyter en knut på sig själva i sin iver att reta motståndarna till vansinne.
Det kommer att svida för Brynäs över att Bäskström är i Washington och öser in poäng där istället för i tablettasken.
Det kommer att svida för Frölunda att nyförvärvet Justin Morrison inte alls visar upp sin spelskicklighet som han gjorde i MODO.
Det kommer att svida för alla andra lag när MODO Hockey briljerar och sedan får lyfta Le Mat för andra året i rad och hyllas som Svenska Mästare och världens bästa hjältar. Vilket lag som stuper på mållinjen i finalen eller vilka som ens går till slutspel i övrigt ser jag inte som särskilt intressant. 

---

Kanske tänker jag för mycket med hjärtat nu? Men någon gång ska man väl göra det också, och vi såg ju alla att det fungerade förra säsongen.

image1



När vi ändå är igång...

Två frågor om bloggdesignen:

1. Går det att behålla understrykningen av länkarna i side, men slippa dem i själva blogginläggen? Jag hatar understrykningarna i inläggen, och nu när jag slipper dem är det kanonbra. Men i side ser det lite ostrukturerat ut utan länkar...

2. Hur pingar man sin blogg?

3. Hur får man fet text på böckerna, filmerna och musiken i side? Och hur bär man sig åt för att länka alla dessa?

Emma? Stockholmsfjollan? De räddande änglarna vad gäller bloggandet!

Det blev visst tre. Typiskt mig att aldrig kunna vara kortfattad och smarttänkt redan från början.

Nu får det räcka med bloggande, nu ska jag sova, så jag orkar upp och vara smart imorgon. Tjing tjong!

image1



Allt är så billigt på nätet

Så fort jag ser något på en nätsida som jag vill ha, så tycker jag alltid priset är ruggigt lågt. Nu trillade jag över en väska på underbara Asos och givetvis väcktes mitt ha-begär. Men är den egentligen så himla billig? I alla fall inte med tanke på att jag redan har väskor i överflöd och borde lägga mina slantar på annat.

Men, bara så ni vet. Jag önskar mig den i födelsedagspresent. Ja, den också. Som om det inte redan fanns nog med önskningar.

Vilken färg vet jag inte riktigt. Finns i svart, grå, lika och senapsgul, och det är den lila eller svarta som lockar mest tror jag. Lila är nog ändå valet, just för att det skulle vara roligt med en uppiggande färg. Fast den senapsgula är också snygg...Svart har jag ju redan flera väskor som är. Nej, lila är snyggast. Döm själva.


image51image52
image53


372 kronor är i alla fall priset. Och det är ju... ruggigt billigt.

För övrigt undrar jag när Asos tänker uppfylla min önskan och ta hem mer ur Ole Henriksens sortiment så det blir lite ordning och reda. De flesta Ole-produkter är ganska mycket billigare än här i Sverige, och jag tror man skulle tjäna på att beställa från Asos trots fraktkostnaden.

Dessutom skulle det knappast skada om de valde att ta tillbaka de olika märkeskategorierna de hade förut. Då slipper man traggla igenom en massa produkter man inte alls är intresserad av. Det borde finnas en möjlighet att gå direkt till det märke man letar efter.

image9

Har missat förra veckans Tjejsnack, så det får komma med nu istället.

Vecka 37

Ditt Internetliv

Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida? Egen sida kanske 2-3 år... Surfat runt i kanske 4-5 år.
Vilken/vilka webläsare använder du? Internet Explorer
Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter? Nyhetssidor, hockeysidor, bloggar och forum. Favoriterna är för många för att orka listas här.
Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc? Minst en gång om dagen.
Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför? Ja, två hockeyforum/sidor och ett hästforum.

Vecka 36

I bakgrunden
Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den? Msn. Jag har den inte av egen fri vilja, utan för att den självmant hänger sig fast där och inte går att ändra.
Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den? Kapten Per Svartvadet som kysser Le Mat. Anledningen är enkel: Jag blir tillfredsställd både psykiskt och fysiskt för år framöver bara av att se på bilden under en ynka mikosekund. Jag älskar den känslan.
Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför? En enligt mig riktigt bra fotograferad bild på Ulan. Elibgt andra ser det ut som om någon har misslyckats fota hästens huvud. Jag har den för att jag tycker den är dösnygg och för att jag varje dag påminns om hur söt den hästen är när han sticker mulen i mobilen.
Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster? Mörker. Tittar jag noga ser jag att grannen ser på TV.
Vad hör du för ljud i bakgrunden? Chers If I Could Turn Back Time på repeat.

Nåväl, sängen med SOLO nu tror jag. Gonatt!

image1


Ännu mera pluggande

En föreläsning hade jag denna veckan, och den blev det inget av med. Lyckat värre. Nåja, förhoppningsvis ska jag läsa ytterligare en extra kurs i höst. Utöver Medie- och Kommunikationsvetenskap C och Journalistik A ska jag antagligen också läsa Medierna och etiken. Härliga 52,5 poäng alltså. Mer än vad man ska läsa, men det ska vad jag hört inte vara några problem vad gäller CSN och liknande.

Frågan är bara om jag orkar det? Nåja, jag har bestämt mig för att ta tag i pluggandet och fixa detta nu. Imorgon ska jag sätta mig och läsa hela dagen samt påbörja lite inöfr grupparbetet och forskningsessän vi ska skriva. Planen är att fixa de två första delkurserna i MKV och samtidigt försöka klara av Medierna och etiken redan nu, så jag har den klar när Journalistik A och C-uppsatsen drar igång. Det ska nog ordna sig.

Dessutom kommer Mediepratik I+II gå till våren, och eventuellt kan jag då läsa vårterminens första tio veckor här i Karlstad för att sedan flytta norrut till Sundsvall och läsa där under resterande halvan av terminen. Det skulle innebära att jag får läsa tre kurser jag verkligen vill, och som känns vettiga, istället för två jag vill och en jag läser bara för att det ska gå ihop.

***
Något jobb verkar det inte bli i helgen, men förhoppningsvis drar jobbandet igång mer längre fram när hockeyn drar igång. Dessutom har jag blivit tillfrågad om att sköta matchrapporteringen för AHC i vinter. Det gör jag gärna. Dels för klubbens skull och dels för min egen. Ju mer skrivande, desto bättre.

Nya SOLO kom idag också. Underbart! Imorgon kommer förhoppningsvis även Cosmo, så nu känns veckans läsning räddad.

image1


Valet känns givet

Jag har sagt att jag inte vare sig tror eller hoppas någonting gällande Peter Forsbergs (eventuella) fortsatta karriär. Att jag inte tror något om han kommer lägga av eller om han kommer att spela, och i så fall om det blir Elitserien eller NHL och vilket lag over there det kan tänkas bli om det blir NHL-spel.

Men nu har jag tänkt om.

Klart att det, om han anser att kroppen känns helt bra, blir NHL den här säsongen. Valet känns givet. Peter Forsberg, den bäste av dem alla. Den vinnarskallen, den hockeymentaliteten, den segermoralen han har gör att han vill mäta sig med de allra bästa. Och dessa finns i NHL. Därför är NHL det som känns givet.

Sedan vad jag hoppas på, det vet jag ännu inte. Däremot vet jag att jag kommer tycka han fattar rätt beslut oavsett hur han gör. Det är hans kropp och det är bara han som kan avgöra vad som känns bäst. Väljer han att fortsätta spela, så finns det så klart även andra saker som kan spela roll för vad han beslutar sig för. Men, rent spelmässigt ser jag NHL som ett givet val. Just för att få spela bland de allra bästa. Precis som hans hockeymentalitet skriker om.


***


Men, är det något han har kvar att vinna så är det ju SM-guldet och därför skulle även MODO kännas som det givna valet. Men jag tror han vill mäta sig med de allra bästa, och känns kroppen bra tror jag han väljer NHL. Förhoppningsvis med siktet inställt på en avslutande säsong i Elitserien säsongen därpå.





image1


Bästa laget är det lag som vinner slutspelet

För mig är det obegripligt hur man kan tycka att det lag som vinner seriespelet är det bästa laget. För mig har det alltid varit, och kommer alltid att vara, det lag som vinner slutspelet som är det bästa laget. Det är ju det slutspelet är till för, så att säga.

Det är en jättebedrift att ta hem segern, verkligen. Att spela bra och vara det bästa laget i 55 omgångar (eller 82 om vi pratar NHL) är så klart en jättebedrift och jag är den siste att anse att detta inte skulle vara stort. Men, att lyckas i slutspelet är det som gäller!

image49


Det är slutspelet alla väntar på hela säsongen. Det är då det är tryck, press och nerver. Det är då ett bra lag har tur tack vare att de spelat bra och förtjänat sin tur. Det är då de riktigt bra spelarna kliver fram och avgör. En bra spelare är en spelare som är bäst när det gäller, och det är i slutspelet det gäller. Det handlar inte om tur och tillfälligheter, det handlar om styrkan att kunna vara stark, inte ge sig utan fortsätta ge hundra procent fram till dess att slutsignalen går. I varje match! Det handlar om att kunna knyta ihop den där berömda, klyschiga säcken.

Det krävs ett ruggigt bra lag för att ta hem serien, men det bästa laget, det är det laget som vinner slutspelet. Att vinna slutspelet är det som betyder något. Då är det hockey dygnet runt och pressen är hårdare än någonsin. Fler matcher på färre dagar kräver betydligt mer av varje spelare, både fysiskt och psykiskt. Nu gäller det att lyckas varje match, man kan inte misslyckas en match för att sedan ta igen det i andra matcher.

Har man vunnit serien, då är man jäkligt bra. Men bäst blir man inte förrän man tagit hem slutspelet. Misslyckas man, ja då är man inte bäst. Det lag som är bäst, är det lag som tar hem Le Mat (eller Stanley Cup). Att man sedan kanske inte vunnit serien, det spelar ingen som helst roll.



image50

Kapten Svartvadet med det som är beviset på säsongens bästa lag: Le Mat




image1


Bloggdesignen

Efter att ha blivit inspirerad av Linda samt läst fler av  Emmas superba guider har jag också bestämt att ändra designen lite.

Nu ska jag först ta itu med att ta bort understrykningen på länkarna som jag länge velat ha bort. Sedan ska jag försöka hitta en vettig bakgrund att ha. Ikväll blir det nog en hel del trixande med bloggen och bloggande. Helgens totala icke-bloggande har gjort mig riktigt skrivsugen.

Men vart hittar man en bra bakgrund? Jag vill ha något färggrant, men utan att det gör en virrig. Texten ska lyftas fram av bakgrunden, inte tvärtom. Jag hittade några helt okej bakgrunder, men när jag sparade ner dem blev de pyttesmå och det blev alltså ett rutmönster av små bakgrundsbilder istället för så som det var på sidan bakgrunden kom från... Suck.

"Bara topparna, tack"

Varje gång jag ska till frisören går jag och mina nära igenom samma procedur. I ungefär samma tidsomfång jag ägnar åt att monologera om Peter Forsberg, MODO, NHL, mig själv, mina krämpor, vanliga och ovanliga skador och sjukdomar och Herr Trötter och diverse övrigt jag driver dem till vansinne om, pratar jag om hur jag ska klippa mig. Varje gång ska det blir en drastisk förändring. Klippa av en 20 centimeter, fixa lugg eller vad som helst. Det är ett jäkla gissel och tjat om detta håret.

Sedan sitter jag där, inne hos frisören. Och myser när frisören säger att jag har samma ögonfärg som Kung Peter Forsberg. Sedan kommer det, frågan om hur jag vill ha det. Det är då min tänkta drastiska förändring är som bortblåst, och jag skriker högt och tydligt för att inga missförstånd ska ske: "Bara topparna, tack! BARA topparna!"

Idag var jag och Stockholmsfjollan åter hos frisören, efter nästan ett halvårs drivande med hemskt hår. Fjollan gjorde det där jag alltid pratar om, en drastisk förändring. Hon klippte en flikig hellugg och det blev jättefint. Jag däremot, ja jag lät håret bli tio centimeter kortare* och en välbehövlig förkortning av snedluggen. Behöver jag nämna att det hittills bara är två som märkt att jag klippt mig? I min familj reagerade förstås ingem trots att de alla visste att frissan stod på dagens schema. I och för sig är ju de både döva och blinda och galna, hela högen, så det kan också bero på det.

Och nej, den nya bilden är inte på nya håret. Istället är det en gammal bild jag rotat fram.

Nåväl, natthö till pållarna skulle nog inte vara fel nu. Tjipp!

(Underbara Fjoll ska fixa så min blogg slutar kriga mot mig och reträtterar så jag åter kan kommentera. Eller i alla fall påstår hon att hon kan fixa det).

*Fjollan hävdar dock bestämt att det max var fem centimeter. Jag står fast vid tio. Nu är ju håret dessutom borta, så någon mätning blir det inte tal om. Därför utser jag mig själv som den som har rätt i diskussionen. För så är det ju.

image1


Månadens kloka ord

 "Har man byggt upp en mur runt sig blir man inte kär, eftersom man inte släpper kontrollen tillräckligt för det.

Man kan aldrig garantera vad det blir eller hur det slutar, det är det svåra... Problemet är att om man aldrig vågar kommer man få sitta där ensam resten av livet, och det är faktiskt värt ett eller annat krossat hjärta att få vara kär på riktigt. Hjärtan läker igen..."

Hade jag sagt det där, så skulle jag ha varit jäkligt stolt. Ännu stoltare skulle jag vara om jag kunde leva upp till det.

Uppdaterad födelsedagslista

Eftersom jag kommit på fler saker jag önskar mig, samt upptäckt lite tragiska saker såsom att mitt smyckesträd tycks vara slut på Åhléns kommer här en uppdaterad födelsedagslista:

Här är den, födelsedagslistan!

Ingen specifik rangordning på något vis. 

- Armband från KyssJohanna, 245 kronor styck. Jag älskar alla fyra, och skulle bli lika glad för vilket som av dem.


image26 image27 image28 image29

- Pengar. Jag är ju trots allt dyr i drift jag.

- Expedit bokhylla från IKEA, 1395 kronor. Svartbrun. Se bild.

- Förvaringslådor från IKEA, 19 kronor respektive 29 kronor styck. Se bild.

- Speglar från IKEA, 99 kronor styck. Se bild.

- Smyckesträd från Åhléns, 125 kronor. Helst svart, gärna både svart och vitt. Se bild. Andra typer av smyckesträd/smyckeshänder är också önskvärt. Verkar tyvärr inte finnas länge! I alla fall inte i Karlstad. Någon vänlig själ som kan studsa in på Åhléns i annan stad och leta? Nu finns istället en smyckeshand för 169 kronor, och den kan vara ett alternativ.

                                 


- Prenumeration på SOLO 229 kronor för 6 nummer. Se bild.

- Top från Gina Tricot, 199 kr. Se bild.

- Tröja från Gina Tricot, 299 kr. Se bild.

- Träningskalender från ICA, 99 kronor.  Jag vill istället ha en personlig almanacka från den här sidan. 275 kronor inklusve allt. Eftersom man gör den personlig skulle ett presentkort passa bäst.

- Reflexridtäcke/ländtäcke

- Martingal
Svart

- Träns med pullarnosgrimma svart

- Biljetter till Springsteen (om någon skulle ha turen att råka snubbla över några... Så är det bra att ni vet att jag skulle vilja ha dem).

- Resväska vad de nu kallas. De med hjul och handtag så man kan dra dem istället för bära. Jag vill ha en större än den grå jag har just nu. I övrigt har det ingen större betydelse hur den ser ut eller vart den kommer från. Konkretare än resväska med hjul och handtag blir jag alltså inte.

- Spelet Orangino eller liknande. En orange liten spelkartong med en massa spelkort med frågor om en själv och andra.

- Hockeybiljetter Färjestad - MODO 13 oktober ståplats, 100 kronor.

- Lack TV-bänk från IKEA, 499 kronor. Svartbrun. Se bild.

- TIGI Bed Head Superstar från exempelvis Bellbox, cirka 189 kronor. Se bild.

- TIGI Bed Head Girl Toys från exempelvis Bellbox, cirka 179 kronor. Se bild.

- Hanky Panky Low Rise Thong från exempelvis Blush, cirka 199 kronor. Se bild och färg. 

- CLEAN Hairfragrance Scahmpoo från exempelvis Eleven, cirka 398 kronor. Se bild.

- Ole Henriksen Invigorating Night Gel från exempelvis Eleven, cirka 725 kronor. Se bild.

            


- Böcker, böcker, böcker speciellt chicklitt (tänk Denise Rudberg, Emma Hamberg, Marian Keys) och annan humoristisk lektyr.

- Souvenirer MODO Hockey (det vill säga; pengar till det)

- Småsaker från Lagerhaus. Se bild.

- Pjätteryd tavla från IKEA, 699 kronor. Se bild.

- Marilyn Monroe tavla från Gallerix, 399 kronor. Se bild.

- Vargen poster från Gallerix, 39 kronor. Se bild.

            


---

Ja, jag erkänner att jag främst uppdaterar den för att ingen ska råka missa den och därmed missa det faktum att jag fyller år.

Ytterligare tillägg: Fantasifulla personer kan hitta på egen present. Blinkande partyljus som bara funkar fem minuter känns dock inte som önskvärt. Bara så ni vet.

Ursprungliga inlägget hittas här!

image1


"Det finns ingen som kan vara så otrevlig som du på ett så överlägset sätt"

Repliken som får mig att fundera fram och tillbaka på hur jag ska tackla den. Ska jag se det som bland det värsta någon sagt till mig? Ska jag se det som att jag är en otrevlig person? Ska jag se det som en komplimang? "Överlägset sätt" skvallrar om åtminstone en gnutta positivitet, trots allt. Men å andra sidan kan det också innebära att jag är bäst på att vara otrevlig. Att vara bäst är förstås bra, men är det bra att vara bäst på att vara otrevlig? Det ligger inte långt borta från den eviga funderingen "Är det bra på att vara bäst på att komma sist?" som säkert har sysselsatt många människor under lång tid. Eller så är det bara jag som innehar ett sådant typ av tankesätt och kan filosofera om något sådant.

Nåja. Vad en människa säger betyder inte alls lika mycket som personens kroppspråk och tonfall. Man måste titta på det och med hjälp av det granska meningen och på så vis komma fram till den underliggande betydelsen.

Då kan man också anta att det var ett skämt och ett skämt som pekar mer mot en speciell komplimang byggd på speciell och personlig humor, än en negativ betydelse där personen faktiskt tyckte att jag var otrevlig.

Man ska komma ihåg att man själv har möjligheten att tolka saker och ting. Trots allt.

Nattens trevliga upptäckt: Fotbollsfruar går just nu i repris på Kanal 5. Söndagar klockan 01:45. Tack, tack, tack!

image1


Ambitiöst värre

Det var länge sen jag kände mig så ambitiös. Här sitter jag, i biblioteket på universitetet, och bläddrar i den ytterst intressanta boken Interpreting Qualitative Data (eller nåja. Ska sanningen fram la jag förstås ner den och tog en dator istället...). Men ambitiös kan man ändå kalla mig. Klockan är inte ens tolv än, och jag börjar inte förrän 13.15. Jag är alltså i god tid, vilket är en väldig ovanlighet för mig. Jag brukar annars inte infinna mig på universitetet förrän tidigast när föreläsningen startat. Om ens då.

Jag ska ta vara på den här tiden och göra annat än blogga tänkte jag. Tyvärr är Bokus riktigt långsamma på att skicka mina kursböcker, så någon nödvändig läsning blir det alltså inte tal om tyvärr. Istället ska jag satsa på att sitta och planera min höst för att få lite ordning på studier, pengar, tid och händelser. Min kalender är inte särskilt snygg, men det är faktiskt en av mina bästa vänner.

Igår var det jobb hela dagen. Fotboll, fotboll, fotboll samt lite STCC, friidrott och dragracing var det som stod på schemat. Nu är det snart slut på fotbollsäsongen och innebandyn drar igång istället. Lagom till det börjar också höjdpunkten med jobbet och en av de största höjdpunkterna i hela mitt liv: Hockeyn. Något jag saknat mig sjuk efter länge nu. I år blir det dessutom fullt upp. Leksands skrällvärvning i Belfour innebär att jag måste hålla full koll även på allsvenskan också. Hujeda mig.

För övrigt var gårdagens fråga: Heter det hjälp mot eller heter det hjälp med missbruket?

Vi valde mot. Diksussioner gick om att med skulle vara mer språkligt korrekt, men hur skulle det egentligen se ut i en mening? "...hjälp med missbruket." Ska det ges hjälp med missbruket? Så de kan fortsätta missbruka? Gratis narkotika kanske? Men samtidigt, visst är det så med låter bra i meningen, om man bortser från den underliggande betydelsen i detta sammanhang. Hm...

---

Jag vet inte om jag ska köpa något att äta eller inte. Jag är rädd att jag försmäktar utan mat, men å andra sidan är jag ju numera en fattig student. Inte en rik student som förra året när jag köpte vad som helst utan att blinka. Nu får jag alltså stå mitt kast och ta straffet för förra årets slöseri. Jag får alltså välja mellan att försmäkta på grund av hunger eller gå under på grund av för lite pengar till annat. Jag väljer att vara utan mat, tror jag.

Tjipp!

Morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll

God MORGON!

Det är inte klokt. En del människor tycker detta är förmiddag, när klockan är strax efter åtta. Det är ju helt sjukt. Åtta på morgonen är verkligen inget annat än tidigt morgon. I min vokabulär betyder förmiddag cirka 11.00-16.00, och sovmorgon innebär att man inte stiger upp förrän 12.

Hämta hö på förmiddagen ja... Jag hade tänkt mig vid elva-tolv någon gång. Absolut tidigast tio. Nu tyckte hömannen att nio var en bra tid "så får vi lite sovmorgon också". Sovmorgon?! Nio, förmiddag? Seriöst... Vilken konstig tidsuppfattning folk har.

---

Jag hade verkligen totalt glömt att biljetterna till Springsteens spelning i Globen den tionde december släpps idag klockan tio. Jag som ska hämta detta höet. Hur ska det gå?

Nu är nog chansen att få tag på biljetter så minimal att jag nog skulle missa att få en även om jag sitter där imorgon, men testar jag inte blir det ju definitivt ingen biljett.

Mamma får ställa upp. Herregud, bara hon inte ska jobba. Då får Mike ställa upp, och honom litar jag inte på.

Jag hoppas på att Internet i hela Sverige, utom lokalt över Arvika Big City, dör imorgon klockan 10.00-10-15 så jag får tag på biljetter. Sedan kan det vara fritt fram för övriga biljettaspiranter att slåss om dem.

Nåja, nu måste jag vakna till så vi kommer iväg.

God MORGON, verkligen.

Vårens studier

Jag tror jag börjar få klarhet i vad jag ska söka för kurser till i vår. Det har varit ett väldigt gissel med att få ihop kurserna vad gäller behörighet, tillräckligt hög studietakt, rätt tid på terminen och rätt antal poäng. Men dessa kurser är i dagsläget mitt förstahandsval:

- Litteraturvetenskap GR (A), 15 hp. Vecka 4-13, helfart. Distans, Härnösand.

- Journalistik GR (A), 7,5 hp. Vecka 14-18, helfart. Sundsvall.

- Grafisk Design GR (A), Dagspressredigering I, 7,5 hp. Vecka 19-23, helfart. Sundsvall.

Litteraturvetenskap är inte vad jag helst vill läsa, men det är ett av få alternativ jag har för att det ska gå ihop med hundra procentig studietakt under hela terminen.

Utöver dessa ska jag också försöka hitta någon kurs som går på kvarts- eller halvfart. Ju fler poäng man kan avverka per termin desto bättre.

Jag skulle dock behöva mer Journalistikkurser. Mittuniversitetet har ett flertal fler kurser utöver denna här ovan, men de är på B-nivå och kräver ett visst antal lästa journalistpoäng sedan tidigare. Men hur tusan är det tänkt att man ska kunna läsa en kurs som kräver si och så många poäng sedan tidigare, när ämnet/universitetet inte har nog många kurser på grundnivå för att man ska kunna få ihop det antal poäng som krävs?

Journalistik GR (A) Naturvetenskap, teknik och journalistik, 7,5 hp, som dessutom går under vecka 4-23 på kvartsfart, skulle vara perfekt att läsa som den där kvartsffartskursen jag vill ha extra. Men tyvärr har jag antagligen förstört chansen att få läsa den kursen, då jag registrerade mig på den i våras men aldrig genomförde den. Jag ska ta reda på vad som gäller när man varit registrerad med inte gjort några uppgifter och därmed inte kunnat få ett betyg. Förhoppningsvis är det en kurs med få sökande och att de därför kanske ger mig en ny chans i vår, alternativt om det finns någon möjlighet att få tenta upp den nu i höst eller i vår. Att ta reda på vad som gäller i sådana här fall står på "att göra-listan".

Ah, vad jag bloggar ikväll/natt. Jag funderar på att vara uppe tills vi ska iväg och hämta höet, och sedan sova på dagen imorgon istället. Sova under natten känns så... onödigt.

image1



Födelsedagslista

Min födelsedag närmar sig med stormsteg, och nu är det bara ynka 29 dagar kvar till lilla Morr fyller 20 år. Jag blir alltså 20 år samma år som MODO Hockey tar sitt andra SM-guld genom tiderna. Det är alltså värt att fira ytterligare lite extra.

När jag var yngre skrev jag önskelistor för min födelsedag redan i juni, och direkt efter att jag fyllt år den 30:e september satte jag mig och författade ner en önskelista för julen. Jag älskar att fylla år, och jag älskar att få presenter och i kombination med min oerhörda förkärlek för att göra diverse listor så har alltså önskelistor blivit ett stort nöje för mig. 

Men ju äldre jag blivit, desto svårare har det också varit att komma på saker jag velat ha. Pengar har fått regera högst upp i flera år nu, och oftast har jag haft svårt att kunna önska mig något mer specifikt. Det har varit på en mer abstrakt nivå såsom "Något jag pratat om" eller liknande. Har jag varit riktigt konkret har jag på sin höjd skrivit "Kläder", "Hockeybiljetter" eller "Väska" och liknande. Med andra ord saker där alla fått svårt att veta vad det egentligen är jag vill ha, och med tanke på att jag själv inte vetat har det varit svårt.

Men i år vet jag massor. Jag har mängder av riktigt konkreta exempel på vad jag faktiskt önskar mig, och jag hoppas ni som tänker visa er uppskattning genom att fira mig med present och tårta och ert umgänge (nåja... Det där med ert umgänget är det förstås inte så noga med. Det är ju trots allt presenter och tårta som är det viktiga, och så jag då förstås. Inte ni!) kommer ge mig åtminstone allt detta. Helst lite till också.* 

Här är den, födelsedagslistan!

Ingen specifik rangordning på något vis. 

- Armband från KyssJohanna, 245 kronor styck. Jag älskar alla fyra, och skulle bli lika glad för vilket som av dem.


image26 image27 image28 image29

- Pengar. Jag är ju trots allt dyr i drift jag.

- Expedit bokhylla från IKEA, 1395 kronor. Svartbrun. Se bild.

- Förvaringslådor från IKEA, 19 kronor respektive 29 kronor styck. Se bild.

- Speglar från IKEA, 99 kronor styck. Se bild.

- Smyckesträd från Åhléns, 125 kronor. Helst svart, gärna både svart och vitt. Se bild. Andra typer av smyckesträd/smyckeshänder är också önskvärt.

                                 


- Prenumeration på SOLO 229 kronor för 6 nummer. Se bild.

- Top från Gina Tricot, 199 kr. Se bild.

- Tröja från Gina Tricot, 299 kr. Se bild.

- Träningskalender från ICA, 99 kronor.

- Reflexridtäcke/ländtäcke

- Hockeybiljetter Färjestad - MODO
ståplats, 100 kronor.

- Lack TV-bänk från IKEA, 499 kronor. Svartbrun. Se bild.

- TIGI Bed Head Superstar från exempelvis Bellbox, cirka 189 kronor. Se bild.

- TIGI Bed Head Girl Toys från exempelvis Bellbox, cirka 179 kronor. Se bild.

- Hanky Panky Low Rise Thong från exempelvis Blush, cirka 199 kronor. Se bild och färg. 

- CLEAN Hairfragrance Scahmpoo från exempelvis Eleven, cirka 398 kronor. Se bild.

- Ole Henriksen Invigorating Night Gel från exempelvis Eleven, cirka 725 kronor. Se bild.

            


- Böcker, böcker, böcker speciellt chicklitt (tänk Denise Rudberg, Emma Hamberg, Marian Keys) och annan humoristisk lektyr.

- Souvenirer MODO Hockey (det vill säga; pengar till det)

- Småsaker från Lagerhaus. Se bild.

- Pjätteryd tavla från IKEA, 699 kronor. Se bild.

- Marilyn Monroe tavla från Gallerix, 399 kronor. Se bild.

- Vargen poster från Gallerix, 39 kronor. Se bild.

            


Så där ja. Där har ni lite inspiration när ni ska ut och shoppa åt mig.

---

Nu ska jag försöka sova. Uppstigning för ett nytt pass i gymet..., jag menar hökörning. Yes, yes.

Gonatt!



*Ni känner mig. Jag älskar att fylla år. Jag älskar det så mycket att till och med ett kort där det står "Peter Forsberg är en föredetting" skulle få mig att studsa av födelsedagsglädje. Med andra ord kan ni om ni vill också använda er fantasi och ge mig vad ni känner för. Det är alltså efter behag, så att säga. Eller framtidstänkande, kanske man borde säga. Jag menar förstås att jag just den 30:e september blir glad för vad som helst, men vad som händer efter att födelsedagen är slut är en annan femma. Och glöm inte att du själv trots allt fyller år någon gång. Var smart och ta det säkra före det osäkra.

Over and out.

image1



RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...