Bästa laget är det lag som vinner slutspelet

För mig är det obegripligt hur man kan tycka att det lag som vinner seriespelet är det bästa laget. För mig har det alltid varit, och kommer alltid att vara, det lag som vinner slutspelet som är det bästa laget. Det är ju det slutspelet är till för, så att säga.

Det är en jättebedrift att ta hem segern, verkligen. Att spela bra och vara det bästa laget i 55 omgångar (eller 82 om vi pratar NHL) är så klart en jättebedrift och jag är den siste att anse att detta inte skulle vara stort. Men, att lyckas i slutspelet är det som gäller!

image49


Det är slutspelet alla väntar på hela säsongen. Det är då det är tryck, press och nerver. Det är då ett bra lag har tur tack vare att de spelat bra och förtjänat sin tur. Det är då de riktigt bra spelarna kliver fram och avgör. En bra spelare är en spelare som är bäst när det gäller, och det är i slutspelet det gäller. Det handlar inte om tur och tillfälligheter, det handlar om styrkan att kunna vara stark, inte ge sig utan fortsätta ge hundra procent fram till dess att slutsignalen går. I varje match! Det handlar om att kunna knyta ihop den där berömda, klyschiga säcken.

Det krävs ett ruggigt bra lag för att ta hem serien, men det bästa laget, det är det laget som vinner slutspelet. Att vinna slutspelet är det som betyder något. Då är det hockey dygnet runt och pressen är hårdare än någonsin. Fler matcher på färre dagar kräver betydligt mer av varje spelare, både fysiskt och psykiskt. Nu gäller det att lyckas varje match, man kan inte misslyckas en match för att sedan ta igen det i andra matcher.

Har man vunnit serien, då är man jäkligt bra. Men bäst blir man inte förrän man tagit hem slutspelet. Misslyckas man, ja då är man inte bäst. Det lag som är bäst, är det lag som tar hem Le Mat (eller Stanley Cup). Att man sedan kanske inte vunnit serien, det spelar ingen som helst roll.



image50

Kapten Svartvadet med det som är beviset på säsongens bästa lag: Le Mat




image1


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag spelar helst högerforward, men tränade både back och forward förra säsongen. Center känns så rörigt, det blir för mycket haha! Samma sak när jag spelade handboll, spelade på kanten och avskydde att vara mittsexa. XD
Det är prov om flodkulturerna och lite annat.

2007-09-11 @ 16:46:33
URL: http://courageo.blogg.se
Postat av: Emma

Kanske tänkte på Per ;)
Nää flodkulturerna är inget vidare. Historia överhuvudtaget är inget kul. :/

2007-09-11 @ 18:00:00
URL: http://courageo.blogg.se
Postat av: Sandra

Hehe, datorn är ganska nice faktiskt ;)

2007-09-11 @ 18:44:22
URL: http://sandralundin.webblogg.se
Postat av: Linda

Många sanna ord, Marie! MODO Hockey är det bästa laget eftersom de vann SM-Guldet :D

2007-09-12 @ 07:36:48
URL: http://persson86.blogg.se
Postat av: sassa

skit samma vem som vinner o vem so e bäst. d e ju bara hockey;) haha kramkram

2007-09-13 @ 12:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...