Äntligen en match med skruv

Efter fyra raka förluster blev det äntligen seger idag. MODO gjorde det förhållandevis riktigt bra. Man åkte skridskor, slet och kämpade och kunde ta hem länsderbyt och returmötet mot Timrå med 2-0. Framförallt var det  att MODO spelade säkert och stabilt som jag tyckte var bra. Man lät pucken sköta jobbet, spelade enkelt och undvek misstag. Många var riktigt bra idag. Extra roligt att kung Karol Krizan fick hålla nollan (sin sjätte!) och avsluta med sin sköna kullerbytta. Den synen är bland de bästa som finns.

Andra glädjeämnen var att Ronald Petrovicky gjorde sitt första mål i MODO-tröjan och att Per Svartvadet var riktigt bra ikväll (precis som han också varit under de senaste matcherna han spelat). Även om det tar emot så kan jag till viss del hålla med om Aftonbladets lista över Elitseriens floppar. Svartvadet har tidigare under säsongen inte varit den gigant han kan, och ska, vara. Men som sagt har han spelat bättre och bättre under de senaste matcherna och jag oroar mig inte ett dugg vad gäller honom. Vi vet alla vad han kan, och vi vet också lika väl att han kommer visa det också. Parhästen Andreas Salomonsson var också riktigt bra och precis som med Svarten så har Salle blivit bättre och bättre nu i slutet. Peter Öberg gjorde en riktigt bra match med ett hårt defensivt jobb och Andreas Molinder var grymt bra idag i sin centerroll. Jag tyckte han fick lite istid (?) men den tid han spelade var han riktigt bra, placeringssäker och kämpade hårt hela tiden både defensivt och offensivt. Nyförvärvet Atvars Tribuncovs såg säker ut och kommer förhoppningsvis tillföra mycket vad gäller det defensiva arbetet. Han vågade spela hårt och såg riktigt stabil ut.  Att Timråkeepern Johan Backlund stod för årets tavla var otroligt roligt. I övrigt var Backlund riktigt het i kassen han också.

Allt annat än ett glädjeämne var förstås Oscar Hedman. Det såg riktigt ruggigt ut och kändes inte alls bra när han fick tas ut på bår. Rapporterna talar om en hjärnskakning och jag hoppas det inte är något ännu värre. Sedan undrar jag vad som hände med Per Hållberg?

---

I övrigt gjorde Linus Videll snyggaste målet ikväll. Riktigt grymt!

Dagens musiktips:

What´s Up - 4 Non Blondes

Tillägnad Fröken Bitter, som tröst för kvällens förlust.
Imorgon blir det stor pluggdag (igen, skräll verkligen) och därefter TV-kväll med först Ugly Betty och sedan Desperate Housewives. Gött för mig.

image136Min morgon med Kung Forsberg

Det har nog varit lite mycket ett tag nu. Studier, sjukdom, tråkiga besked, ledsamma farväl/förluster och annat och det börjar ta ut sig nu. Jag blir inte frisk från min förkylning och efter att ha varit uppe i morse kröp jag ner i mammas varma, fluffiga säng och sov där i flera timmar. Förkylning, huvudvärk, enorm trötthet och värk i hela kroppen i kombination med ett varmt och mjukt duntäcke och tusen härliga kuddar gjorde att jag somnade med en gång och nog sov riktigt djupt.

Det var då han kom. Peter Forsberg.

Jag satt där vid skrivbordet, på det här viset, och var alldeles förkrossad över allt jag hade att göra. Trots att det var gud själv som kom, så kastade jag bara en snabb blick på honom innan jag snabbt slog fast blicken i boken igen. Kung Forsberg rev sig lite i skägget, slog sig ner på stolen mitt emot, suckade och sa:
- Trist match i torsdags va?
- Match? Vadå match? Jag måste plugga! C-uppsats! Måste klara tentan! Både salstentan och hemtentan! Måste ringa runt! Journalister! Måste till en doktor, nej har inte tid! Åh, måste hitta teorier om reklam! Här, kan du skriva upp det där nu, att jag ska ringa journalister? Och så måste jag komma ihåg att jag önskar mig en ny mobil för den gamla håller på att dö, skriver du upp det så jag inte glömmer? Jag måste läsa och leta teorier! svarade jag stressat.
 Peter suckade lite och började bläddra i mina papper som låg spridda över skrivbordet.
- Är detta vad du åstadkommit? frågade han med en viss besvikelse i rösten.
Jag studerade listorna han höll i. Scheman över allt jag skulle göra och med noga beräknade tider för hur lång tid saker och ting skulle ta. Jag förstod vad han menade.
-Hur lång tid har det egentligen tagit att räkna ut hur lång tid det du ska göra kommer ta? Varför inte göra det du ska direkt? Det är inte vad man tänker och planerar att göra, utan vad man gör som spelar roll, sa han.
Jag nickade. Han hade ju förstås rätt. Jag la ifrån mig listan över det jag skulle göra och hur lång tid det skulle ta, och tog istället fram kursboken och fortsatte läsa i den.
- Precis. Det bästa sättet att få tiden att räcka till är att använda den, sa han och nickade uppmuntrande.
Jag läste, och han satt där. Som stöd och sällskap. 
- Vad är det du är så stressad för? Slappna av, sa han.
Hade det varit någon månad tidigare hade svaret kunnat vara att det är svårt att slappna av när Gud själv sitter på stolen bredvid, men nu forsade allt ur mig istället. Allt studierelaterat, allt jobbigt inför våren med struliga kurser och ingenstans att bo, min jobbiga tid de senaste två veckorna och det ständiga orosmolnet beträffande Forsbergs fotproblem.
- Men lilla Morran. Det ordnar sig ju, tröstade han och kramade om mig med samma värme som när han kramat och pussat Stanley Cup-pokalen, Hart Trophy, Art Ross Trophy och OS-guldmedaljerna.
- Du vet... Skolan grejar du ju. Nästa termin ordnar sig. I värsta fall får du ta mitt boende, sa han och blinkade.
Jag log. Skolan, ja det ordnar sig ju alltid. Och Kung Forsbergs boende tackar man inte nej till i första stund.
- Och gällande mig... Det löser sig, och det gör det för dig också. Det gör det alltid, fortsatte han.
Sedan fick jag en till kram innan han var tvungen att gå. Han skulle träffa sin fotspecialist och jag tackade för pratstunden och fortsatte sedan att läsa.

Ganska mysigt ändå. Även om jag föredrar mina nätter med honom, förstås.


image192

Peter och Morran, ungefär


---

Skitdag idag i övrigt. Först skit-förlust mot Djurgården och sedan ännu mer krångel med vårens kurser. Nu kommer jag med största sannolikhet inte ha något att läsa under vecka 19-23 och dessutom inte ha någonstans att bo. Lyckat, lyckat. Men som Kung Forsberg sa; det ordnar sig. Ge mig denna helgen nu, så är jag med i matchen igen sedan.

Imorgon blir det jobb, förhoppningsvis med hockey också. Kvällen/natten ska ägnas åt att iordningsställa min intervjuguide till c-uppsatsen.

Godnatt.

image136

Eftersom en bild säger mer än tusen ord

Den här lilla bilden får symbolisera mitt tillstånd just nu
.

image191


C-uppsats, hemtenta, salstenta, jobb, häst, vara social samt fortsätta kämpa mot förkylningen som inte ger sig (hosta som inte ger med sig ska visst vara symtom på cancer. Ja jävlar)... Det är mycket nu. Det går ut över hockeyn och bloggandet, som synes. Ska komma igång igen så snart pluggandet blivit lite mindre... mycket, så att säga.

Korta reflektioner:
- Hemsk förlust i tisdags mot lillasyster Timrå. MODO hade matchen, men Timrå fick poängen. Riktigt surt då MODO spelade bra. Jag är bitter, och jag tycker de Timrå-supportrar som hånade Fredrik Warg när han blev skadad, ska ha så mycket ris det bara går att få. Domaren Patrik Sjöberg ska även han ha ris, även om jag ogillar att gnälla på domaren. Ros och tummen upp till Jonathan Hedström som fräste till och visade att han inte gillade sina supportrars beteende. Massor av rosor också till kungarna  Per Svartvadet och Andreas Salomonsson som var grymma!
- Ny match nu strax, nu hemma mot Mora. Jag hoppas MODO fortsätter visa upp bra spel, men lyckas sätta lite puckar nu. För min del blir det att varva matchen via webradion med att läsa om sportjournalistikens historia samt skriva lite hemtenta.
- EM-platsen grejad. Zlatan, Allbäck och Svensson. Grymt!
- Hattrick av Markus Näslund inatt, samt tre poäng gjorda av Tobias Enström! Grymt!
- Vinst för Flyers inatt och Daniel Briere var riktigt het och gick av isen med fyra poäng. Kanon!. Förhoppningsvis kan Avalanche (och kanske Stastny?) göra detsamma i nattens möte mot Edmonton.
- Andreas Westgårdhs åsikt i detta är i mitt tycke helt befängd. Dottern däremot har koll på saker och ting. Mer om detta längre fram.

Nåväl, lassagne nu så ska jag sätta igång med att plugga och lyssna på matchen sedan. Adjö.

image136


Nedräkning inför länsderbyt

Dags för länsderby mot Timrå nu, och nedräkningen har börjat. Möte i E.ON-arena ikväll och sedan returmöte uppe i Swedbank på måndag. Jag har haft lite småplaner på att försöka få tag på billiga biljetter och fara upp till returmötet, men det känns som att inte vare sig tiden eller pengarna räcker till. Jag har fullt upp med c-uppsatsen nu och får nog låta hockeyn komma i andra hand ett tag.

Vad gäller matchen ikväll hoppas jag MODO kan få lite mer utdelning vad gäller offensiven. Jag såg inte förlustmatchen senast mot Brynäs, men som Harald Lückner sa så är det mål framåt som behövs.

Att Niklas Sundström blir borta i två-tre veckor är verkligen ett tungt avbräck, särskilt då vi redan har elitseriens bäste back (och offer för min kärlek), Mattias Timander, borta på grund av ryggproblem samt Ronald Petrovicky och Tommy Wargh. Särskilt kommer Susses avbräck märkas i spelet i numerärt överläge där jag, till skillnad mot många andra,  tycker att han lyckas bra med att styra, öppna upp boxen, skapa ytor och hålla uppe passningstempot och framförallt leverera precisa passningar.

---

I övrigt så tycker jag Herr Wikegårds uttalande igår i Hockeykväll var vansinnigt roligt efter att jag tänkt och funderat lite. Igår tyckte jag det var ett riktigt töntigt uttalande som återigen gör att man stör sig på hur Niklas alltid ska komma med den ena kängan efter den andra mot MODO. Men som sagt, efter lite betänketid var "sugrörs-visan" ganska roande trots allt.

Mest roande ska det bli att se om Wikegård ges någon särskild hälsning på bara överkroppar.

image136

Allt är som vanligt igen

Ny vecka nu, nya tag. Veckan som var är över och det är lika bra att sätta igång med allt igen så det blir som vanligt. Jag ska sätta igång bloggandet igen, plugga och sköta mitt liv. Idag är det att fixa en intervjuguide, strukturera upp arbetet med c-uppsatsen samt fortsätta jaga journalister som är målet. Dessutom ska jag ta tag i mitt rum och sortera alla tidningar, fixa en budget (det vill säga reda upp röran efter alla pengar som jag råkat handlat upp) samta agera ponnyvakt.

Till och med på Nina Hemmingssons seriestrippar syns det att mitt liv börjar bli som vanligt igen. Fröken Bitter är tillbaka istället för Stockholmsfjollan och i vanlig ordning står jag och Bitter och raljerar. Här nedan har Hemmingsson avbildat oss och visar hur Fröken Bitter gnäller och hur jag stöttar hennes resonemang.


image190
Fröken Bitter till vänster, Morran till höger


Som sagt, allt är som vanligt igen.

image136

Helt tvärtom

Har ändrat lite och bytt sida på side och content. Vet inte helt om jag ska ha det så eller inte, men det är alltid kul att testa något nytt. Efter mycket om och men har jag också äntligen lyckats på till rubriken lite.

Nu återstår bara det förbaskade avgränsningsstecket som ligger vågrätt mellan inläggen. Hur jag än försöker så försvinner det inte. Krupp-varning verkligen!

---

Väntar just nu på att Murke ska komma hit så vi ska ha filmkväll. Det är det bästa att avsluta den här hemskveckan med. Dessutom har hon fått förtroendet att helt på egen hand välja film, och jag ser med spänning fram emot att se hur hon tänker i det fallet. Väljer hon något för att göra mig glad, eller är hon egoistisk (på det vis jag hade varit...) och tar en film efter eget tycka och smak? Ja, det är en intressant fråga. Efter att ha varit bästa vänner i över tio år så vet jag fortfarande inte om hon är egoistisk eller ej.

image136


Jag hatar straffläggningar

Det är som ett lotteri, och alltid är det mitt lag som förlorar. Nåja, det är visserligen just därför jag hatar straffläggningar och jag vet att dubbelmoralen lyser igenom då jag helt byter åsikt och istället påstår mig älska straffar de gånger mitt lag väl vinner straffläggningen.

Men straffläggning mellan Philadelphia Flyers och New York Rangers händer alldekes för ofta, och det är alltid med bitterhet jag nervöst genomlider det hela. Min vidskeplighet sätts på stenhårt prov och får sig allt som oftast en ordentlig törn. Trots diverse ritualer hjälper det inte. Därför fick jag igår se Rangers gå upp i delad ledning med Flyers i Atlantic Division efter att Henrik Lundqvist agerat vägg i straffläggningen och Brendan Shanahan fått hål på Martin Biron. I övrigt var det en riktigt bra och jämn match, men som sagt, den där straffläggningen förstörde det hela. Trots förlust hade ändå Denis Tolpeko en bra dag igår. 22-åringen assisterade först fram Jim Dowd till 1-0-målet för Flyers, och passade sedan på att göra sitt första NHL-mål. Det kom riktigt lämpligt dessutom då det blev kvitteringspucken till 3-3.

---

För Colorado Avalanche blir det inatt Dallas Stars som står för motståndet. Jag är dock på väg till sängen så det blir ingen match för min del. Min influensa mår bäst av lite mer vila just nu.

---

MODO - Luleå i torsdags, och Andreas Salomonsson gjorde sin bästa match för säsongen och var kung ute på banan. Härligt! Sådana takter vill vi fortsätta se av Salle! Imorgon väntar hemmamatch och det är Brynäs som ska få pisk. Vissa fick fyra gratisbiljetter till sektionen bakom båsen och vissa får vara glada om de ens får sektionen hemma i soffan. Jag tillhör den andra kategorin, förstås.

Nej, nu blir det läggdags. Stor dag imorgon.

image136


Ja, jag har ju inte rabies så

Rabies är ett stort humorområde för mig, Den Blonda Häxan och Stockholmsfjollan. Mest säger det nog om vår tämligen låga humor och hur lättroad man kan bli när det kämpas med B-uppsats och en fjärdedel av gruppen är allt annat än lätthanterlig. Men det säger också en hel del om användbarheten av smeknamn och hur dessa kan uppkomma.

Näväl, så länge man nte har rabies inom vår lilla trio, så innebär det att det allra minst går skapligt. Det är just vad det gör med min C-uppsats. Jag har kommit någon vart, har planen klar och vet vad jag är ute efter. Vad jag trodde skulle bli något av en regelrätt avrättning när jag traskade in till min handledare för ett första handledningstillfälle blev istället något av en "må-bra-kick".

Veckan som kommer blir det arbete med bakgrundskapitlet, början till teori- och metodkapitlet samt att jag förhoppningsvis är klar med mindre delar såsom inledning, syfte och frågeställning, avgränsningar och disposition. Har jag riktigt tur kanske jag dessutom kan genomföra någon intervju också.

Jag har gränsat av det hela lite och valt att enbart fokusera på journalisterna och göra kvalitativa intervjuer med dessa. Mail har skickats ut och i början av nästa vecka ska jag ringa runt. I övrigt har jag gjort en ordentlig tidsplan, strukturerat upp arbetet samt filat lite på en intrevjuguide. I helgen blir det fortsatt arbete med intrevjuguiden samt lite jobb på söndag. Först innebandymatch och därefter basket. Ingen av matcherna spelas sent så jag får god tid på mig att bli klar med texterna, vilket känns skönt just nu med tanke på allt depp som är och har varit.

image136"Jävla oflyt hela tiden"

Smala Sussie är utan tvekan en av mina absoluta favoritfilmer, och just nu känns Pölsas "Jävla oflyt hela tiden!" som den bästa repliken jag kan få ur mig. Jag ska inte ursäkta mig med att jag inte vill gnälla, för det är nämligen just det jag vill. Det rimmar lite illa med att avguda Peter Forsberg och hylla honom för hans förmåga att aldrig någonsin vika ner sig eller gnälla, när jag sedan gör det själv. Men jag är inte honom, så jag kör på den bittra stämman idag.

Efter att ha hostat mig igenom revbenhostan och febern kom den jobbiga nyheten om att Kung Forsbergs fotproblem fortsätter och att det därför inte skulle bli något spel i Karjala Cup. Att en turnering missas är visserligen inte hela världen, men det som gör det hela till att vara hela världen är att detta besked tog honom ännu närmare slutet av en karriär. Risken finns att jag aldrig mer kommer få se världens bäste hockeyspelare spela elithockey igen, och jo, det är faktiskt så att delar av mig kommer dö den dagen det sker.

Hoppet är som bekant det sista som överger en, det känner vi MODO:iter till mer än väl. Vardagen blev därför tämligen normal igen, och min början till arbete på C-uppsatsen gick bättre än väntat. Det blev en bra vecka och den var också tänkt att avslutas med myskväll och en annan av mina favoritfilmer: Cold Mountain. Men istället för myskväll blev det helveteskvällen nummer ett när jag helt utan förvarning fick ett besked som hade varit nog så jobbigt att få om det så hade handlat om någon typ av förvarning alternativt längre tid. Chock, ilska, ledsamhet, panik, tomhet...

Det där har sedan snurrat på och bara blivit än värre under veckan som varit. Samtidigt som jag aldrig tidigare känt mig så ledsen, chockad, förbannad, panikslagen och helt tom på en och samma gång ska jag dessutom hinna med att ordna upp saker som inte är mitt fel men som jag tvingas åka på nu. En c-uppsats som ska skrivas och en mensvärk och återigen en ordentlig förkylning och feber (influensa?) som mest känns som något man får innan man dör helt och hållet utmattad, gör förstås det hela än mer att betraka som ett "jävla oflyt hela tiden".

Om det ändå hade varit bara mig detta berörde, så hade det kanske varit något lättare. Nu tvingas jag göra andra ledsna och få känna samma typ av chock, ledsamhet och tomhet som jag. Utan att jag inte vill och inte hade velat göra detta. Hade det varit mitt val, samt med lite mer framförhållning hade det fortfarande varit en riktig pina. Nu är det inte ens mitt val, och det känns faktiskt helt och hållet förjävligt. Att tvinga andra utsättas för samma skit som man själv just genomgår är inte det roligaste man kan göra.

Visst finns det de som har det betydligt värre än jag just nu. Visst kommer det här reda ut sig, och givetvis är det bara än mer tragiskt att gnälla om det. Men allt är relativt, och så här mycket oflyt har jag aldrig tidigare upplevt. Och frågan är om det ens riktigt börjat än?

---

Nej, jag har inte cancer eller någon annan dödlig sjukdom (tror jag. Sånt vet man ju aldrig). Men i mina ögon är det  ungefär lika illa.

Sådär ja. Ännu ett stort utvik från min sida. Visserligen utan att vara särskilt konkret och öppen, men det är ju så den här bloggen och jag fungerar.

Efter att ha bloggat dåligt sista tiden hade jag velat få ihop något vettigt nu, men nu blev det något jag behövde få ur mig istället. Känns det bättre? Ja fasen, det gör det nog.

image136

Ja, vi är jävligt tighta jag och mina vänner

Bloggandet har varit lite sisådär senaste tiden eftersom jag har så mycket annat att fokusera på (läs: umgås med mina så kära vänner) samt annat att tänka på.

image161
Mina kära vänner

Och på torsdag ska jag till universitetet och hämta fler böcker. Suck. Nåväl, jag har kommit någonstans med C-uppsatsen i alla fall. Bättre än ingenting.

Men jag tänkte ändra lite i designen på bloggen igen och sitter därför med Emmas guider samt guiderna från Designa din blogg. Jag försöker få bort strecket mellan inläggen, men min blogg tycks vara lika grinig som jag så det är ett litet gissel med det projektet just nu. Hilfe, bitte?


Min definition av romantik

Att ha på sig en kaptensbindel precis som sin kärlek. Förebild: Idol-Daniel och hans flickvän.

Det tycker jag är fint och romantiskt. Kärlek på hög nivå. Jag hoppas Michelle gjorde den vackra gesten åt Kung Forsberg när han spelade i Philadelphia Flyers.

image136


När man inte har mycket annat för sig...

Den här fredagseftermiddagen ägnade jag och Den Blonda Häxan åt flams och trams i stor bemärkelse.Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

jag är en ängel!

Marie säger:

Ja visst och jag och Foppa ska gifta oss i morgon

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

ska ni?? får jag va tärna?!

Marie säger:

Nej

Marie säger:

Vi ska bara ha änglar med

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

jag lovar att inte klänga på brudgummen  

Marie säger:

Så du och Fjoll är bannlysta!

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:


Marie säger:

Var inte ledsen

Marie säger:

Du ska få vara med Fjoll i köket och fixa maten

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

du milde...

Marie säger:

Alltså, du ska inte röra maten, givetvis

Marie säger:

Du ska bara hålla Fjoll sällskap

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

vill ni att samtilga gäster ska bli matförgiftade så

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

jaha, dåså

Marie säger:

Marie säger:

Jag litar på att det blir svingott

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

låt mig gissa, det blir klyftpotatis och sojamarinerad sjömansbiff??

Marie säger:
Givetvis! Till mig alltså.
Marie säger:

Han får risgrynsgröt

Marie säger:

Och gästerna får inget

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

varför??

Marie säger:

Jag vill inte slösa hans miljoner på att göda andra

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

tror du verkligen foppa vill gifta sig med nån som tvingar han käka risgrynsgröt på sitt eget bröllop??


Marie säger:

Klart han vill

Marie säger:

Någon dålig sida måste ju även jag ha!

Marie säger:

Annars kommer han ju tro att jag är fake!!

Marie säger:

Jo då, jag har verkligen tänkt till här

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

"någon"

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

stackars foppa...

Marie säger:

Jag har förresten inrett ett egent rum åt dig och Fjoll i vårt slott.

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

ska vi bo tillsammans?!

Marie säger:

Det är ett rum med Foppa-filmer som går på repeat och det enda ljud som hörs är mitt malande om hur bra han är.

Marie säger:

Det kommer bli succé

Marie säger:

Och efter 3674 dagar därinne kommer ni vara riktiga människor

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:

det känns väldigt clockwork orange-aktigt

Marie säger:

Visst är det mysigt!

Lisa | och nånstans där så blev jag den jag är nu säger:
våldsamtSedan spårade konversationen ur, och både jag och Häxan fick ta och kyla av oss lite innan det gick alldeles för långt. Fredags-nöje på hög nivå!

image136


June Afternoon

Sådär, nu har jag fixat till låtlistan och fått bort all skitmusik folk (läs: mestadels Murke) skickat till mig.

Ganska imponerande dag idag. Jag har förutom detta hunnit med så tidskrävande, intressanta och beundrandsvärda saker som att ta ut hästarna, se på Räddningspatrullen och Långbens galna gäng, äta kombinerad frukost/lunch samt ha ont i mitt ben som inte går att gå på.

Riktigt bra dag, verkligen.

Nu ska jag till stallet och pussa på Rufs och Tufs.

Avsaknad av rubrik kan fylla en funktion, dock inte i detta fall

Inte länge kvar nu till matchen drar igång. Tre Kronor - Ryssland, utan Peter Forsberg. Det blev ju inget av för mig att åka dit, så jag ska strax slänga mig i soffan och heja fram Tre Kronor därifrån istället. Linda, Emma och Therese är i alla fall där och har lovat att heja lite extra från mig. Tack!

I övrigt har jag tillbringat hela dagen på universitetet, men nu ska jag inte dit förrän den 20:e november då jag har nästa handledningstillfälle. Sovmorgon nästa, alltså! Handledningen gick väldigt bra, kruxet är nu bara att jag ska till Göteborg och intervjua journalister.  Det är inte bara att skriva uppsats, man ska betala för sin forskning också. Hujeda mig.

HEJA TRE KRONOR!Tentaångest

Ja, jag kanske borde ha det?

Inte för att jag har någon tenta just nu (mer än mina kompletteringar vill säga), men för att jag just hört om hur mycket andra pluggar inför sina tentor. Jag skrattade lite och tänkte på min och Stockholmsfjollans tentaplugg-strategi.

Andra brukar läsa kurslitteraturen under kursens gång, och sedan börja själva inpluggningen med en till två veckor kvar tills tentan. Anteckningar från föreläsningar renskrivs för att dels på det viset få in dem i huvudet men också för att se till att hitta eventuella saker man är osäker eller funderar på och därför i tid kunna reda ut det. Kurslitteraturen checkas över ytterligare och man gör gamla tentor för att hitta vad som är viktigt och vad man behärskar och inte. Man förhör varandra och stämmer av hur mycket man kan. Sedan början man om hela proceduren igen tills man utan tvekan och tvivel kan ämnet som ett rinnande vatten och vet att man kan besvara samtliga frågor på de gamla tentorna.

Så gör inte jag och Fjollan.

Vi ägnar oss åt att plugga kvällen före tentan. Nu skulle man kunna tro att den taktiken mycket väl kan gå hem, och det gör den också. Om man antingen a) fortfarande går på högstadiet, b) ser till att rålugga eller c) är smart. Nu är det inget av dessa alternativ som stämmer in på oss. Vi panikstartar lite, men det leder alltid till stort godissug (socker!) och en timmes promenad för inköp av sockerheroin är därför ett givet inslag i våra pluggkvällar. Med godis i oss blir vi pigga och pluggar en hel del, till dess att sockerdimman nått sin absoluta topp och vi istället gapskrattar och ligger dubbelvikta över samtalsämnen som inte har den minsta likhet med media och kommunikation. Lite disciplin har vi dock, så vi ser till att rycka upp oss. Då upptäcker vi att vi slarvat lite när vi skrev anteckningarna (kan ju lätt bli så om man sitter på en stol och halvsover) och att vi inte har en aning om vad det står. Lite lätt uppgivenhet leder till mer godis och därmed mer sockerdimma och slutligen mer frams och trams. Lagom till detta har det med största sannolikhet börjat minst ett helt totalt omissbart tv-program och det är alltså bara att vika igen skolböckerna ännu en gång...

Kanske inte så konstigt att kompletteringarna står mig upp i halsen.

Nåväl. Vi brukar trots detta klara oss hyfsat ändå. Noll sömn och roliga ramsor för att minnas till tentan är ett bra trick. Dessutom är det totalt underskattat att plugga under den kvartslånga bussturen ut till universitetet. På den kvarten hinner man få in mycket när man har lite press på sig.

---

Ahapp, nu blir det pluggande i alla fall!


image136


Tjejsnack om jämlikhet

image137

Vecka 45
Jämlikhet


Vad är jämlikhet för dig?
Att alla människor har samma värde oavsett kön, åsikter, status, etnicitet, tro och så vidare och att alla ska vara lika inför lagen Med andra ord; att ingen diskrimineras. Pratar man bara om jämlikhet mellan könen kallar jag det jämställdhet.
Kallar du dig för feminist? Motivera gärna! Nej. Jag vill inte bli förknippad med det som feminismen tråkigt nog har blivit förknippat med. Givetvis är jag för jämställdhet, men jag tycker många gånger att vissa människor drar det hela för långt och där vill jag inte vara med.
Är det viktigt att det är 50/50 manliga och kvinnliga chefer? Nej, definitivt inte! Varför i hela friden skulle det vara det? Jag vill ha chefer som passar som det, sen om det är en man eller kvinna spelar absolut ingen roll alls. En chef ska tillsättas tack vare sin kompetens, inte kön.
Har du någon gång blivit diskrimerad på grund av att du är tjej? Nej, aldrig.
Är det viktigt att föräldrarna delar 50/50 på föräldrarledigheten? Nja. Jag känner mig alldeles för oinsatt i den frågan för att kunna ha en vettig åsikt jag kan stå för, så jag väljer att inte kommentera här.

image136


Det blir ingen landskamp för min del

Det blir för dyrt. Jag köpte biljetter och var beredd att betala dyra bensinpengar för pengar jag egentligen inte har, för att få se kung Forsberg. Men nu känns det inte lika lockande att lägga 1500 kronor på det. Jag tar hellre pengarna till en annan landskamp vid ett tillfälle som passar bättre.

Istället blir det en heldag på universitetet imorgon. 8-12 ska vi ha föreläsning om SPSS och därefter ska jag ha handledning om min C-uppsats samt diskutera komplettering från en tidigare kurs. Efter det ska jag försöka hitta en och annan bok jag kan använda mig av i inledningen av arbetet med uppsatsen.

---

Inatt spelar både Philadelphia Flyers och Colorado Avalanche, men jag satsar nog på att komma i säng tidigt ikväll för att orka upp klockan fem imorgon bitti. Usch, jag lider så oftantligt med mig själv.

image136


Smyckesträden från Åhléns
image186Finns de kvar? Jag har letat efter dem i Karlstad, men har bara hittat händer. Emsan hade sett dem, men frågan är om de bara finns i vissa städer? Jag är i akut behov av detta träd, och jag kommer aldrig förlåta mig själv att jag i våras köpte ett till Murke men inte till mig själv.

image136

Boken som ska bli min biljett till Sundsvall

Den här boken ska förhoppningsvis fylla sin funktion. Den är dyr, men kan jag med hjälp av att läsa den boken höja mitt högskoleprovsresultat till våren genom att få 2-5 (och gärna fler förstås) fler rätt än nu i höstas, så är den värd varenda krona och timme jag kommer lägga ner på den.


image185
Sundsvallsbiljett?


Jag hoppas den kan hjälpa mig till ett högre resultat och därmed ge mig en plats på Journalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall.

Ja, denna boken kan komma att bli en riktig guldgruva.

image136


Ingen galenskap, bara vilja och övertygelse

Det är helt sjukt att en hel läkarkår ska kunna stå helt oförstådda till Kung Forsbergs fotproblem. Jag lider med honom nu, och hoppas verkligen att det ska gå att få till en lösning som får högerfoten att sitta kvar utan att glida i skridskon så skridskoåkningen kan fungera igen och han kan göra comeback och få visa varför han så många gånger blivit kallad Världens Bäste Hockeyspelare. För min skull, och för övriga fans, spelar det egentligen ingen roll om karriären är över eller om han får ytterligare minst en säsong och där han får sluta på topp, för han kommer alltid vara nummer ett. Han har inget mer att bevisa. Det gör ingen skillnad på hur han kommer bli ihågkommen som. Men för hans egen skull så är det viktigt att han får sluta på topp, och på sina egna villkor. Han har aldrig låtit skador stoppa honom, och därför förstår jag att han verkligen inte vill få hela karriären stoppad på grund av dem.

Jag får spunk av personer som är helt totalt oförstående till hans vilja att komma tillbaka till elithockeyn igen, och framförallt personer som hånar hans försök och vilja.

Peter Forsberg lever för hockeyn. Han älskar sporten. För honom handlar det inte om pengar eller att få bekräftelse av andra. Han vill få göra det han älskar, och han vill få bekräftelse av sig själv att han fortfarande är nummer ett. Har man vinnarskalle och brinner för något, så är det givet att man fortsätter kämpa för det. Även om motgångarna aldrig tycks ta slut. Det ligger ingen galenskap eller pajaseri i det, bara ren och skär vilja och brinnande övertygelse. I min mening också det viktigaste man har i livet. Just det har också Kung Forsberg i överflöd, och bara det gör honom till en ofattbart bra förebild.


image184

image136


Shopping från Ellos

Skickade efter saker från Ellos, men vet inte om det fungerade och framförallt om jag fick rabatt eller inte. Sidan strulade en hel del, men förhoppningsvis är följande snart på väg hem till mig (och med avdragen rabatt!):


image176  image177

image180 image182 image183      
                                                                            

Det var gratis returkostnad nu, så vi får se om jag kanske skickar tillbaka det.

Privat - mejlkorrespondens

Ingen särskilt intressant hockey inatt, så det är ingen mening att sitta uppe.

Jag tänkte lägga mig och läsa Alex Schulman och Carolina Gynnings bok PRIVAT - Mejlkorrespondens. Förväntningarna är höga så vi får se om jag blir nöjd. Med Peter Forsberg som Gud så är det alltså så att jag inte nöjer mig med mindre än det bästa.


image149
Vad läser du just nu?

image136


Inköpslista

Höst och det finns just nu massor jag behöver/vill köpa. En kombinerad inköps- och önskelista:

♥ Present till min bror (förslag på snygga t-shirts med tryck mottages tacksamt!)

Lee Stafford torrschampo (som Sandra tipsat om)

Ole Henriksen resekit

LACK TV-bänk från IKEA

Pjätteryd tavla från IKEA

Marilyn Monroe tavla från Gallerix

Speglar från IKEA

TIGI Bed Head Superstar fönlotion

Personlig almanacka

Too Faced Liquid Light Highlighter

Emporio Armani Diamonds parrfym

Smyckesträd från Åhléns (om de finns kvar)

KMS SilkSheen Conditioner

♥ Nya glasögon

Armband 1, armband 2, armband 3 och halsband från KyssJohanna

Plattång

♥ Hårfön

♥ Hårborste med äkta hår

Digitalkamera

♥ Terminskort på badhuset

...Och kläder som jag ska kolla mer på längre fram.

Nu blir det TV-kväll med först Ugly Betty och sen Desperate Housewives. Äntligen kommer Bree tillbaka!

Vad ska du köpa/önskar du dig nu?

image136


Favorit: Fönlotion

För ett tag sedan funderade jag på vilken fönlotion jag skulle köpa. Efter mycket funderande blev det den från Kerastase, och jag är verkligen nöjd med den.
.

image118


Det är min nya favorit av hårprodukter. Den ger kanske inte så jättemycket volym, men den gör håret mjukt, glansigt och silkigt och doftar underbart gott. Dessutom blir håret lättkammat och ser riktigt välmående ut. Lite volym ger den dessutom, och för mig som främst var ute efter silkigt hår utan stadga så är den perfekt. Dessutom är den dryg också, och jag kommer helt klart köpa denna igen när den väl tar slut. Helt klart ett kap!

Däremot funderar jag på att köpa den från Tigi också. Den ska ge mer volym, och det kan vara roligt vid de tillfällena man verkligen vill få ett ordentligt hårlyft.


image120

Produktbilder och text från Bellbox.


Någon som har den? Vilken är din favorit fönlotion? 

image136


En dag med mina så kallade vänner

Trevligaste förmiddagen på hela förra veckan tillbringades med Den Blonda Häxan, Stockholmsfjollan och Emsan i lördags. Emsan var det nästan ett år sedan jag träffade och Häxan har jag inte fått reta gallfeber på sedan 26:e september. Luffaren däremot träffar jag i tid och otid, och tur är väl det. Trots hennes förkärlek till att vara odräglig så älskar jag henne på mitt eget lilla vis.image175
Emsan och Häxan diskuterar kameror
Bilden snodd av Fjollan


image174
Fjollan gör sitt bästa för att se snygg ut. Hon lyckas sådär va?
Bilden är tagen av
Emsan.


Eftersom de två som hade tio minuters enkel promenad in till Karlstad city ägnade fredagen åt att falla in i alkoholens dimma (igen) och därmed låg härligt bakfulla och ofräscha i sina sängar fick jag och Häx vänta, trots att vi var de som hade en timmes färd dit. Det är skandal minst sagt att vi skulle vara i tid medan de andra två snarkade. När damerna sedan dök upp blev det en diskussion om vad som skulle käkas och efter mycket fundering om vad prickarna i gräddfilen var blev det tillslut ordning och reda och vi kunde sätta igång vår mys-dejt. Särskilt mysigt var det förstås inte eftersom det mest handlade om att skrika bäst för att höras mest. Vann gjorde givetvis jag. Samtalsämnena berörde ämnen såsom preventivmedel, blondiner, transvestiter, klamydia, hemska föreläsningar, hemska tentor... och monologerna bestod av hockey- och Foppasurrande. Som vanligt fanns inget intresse från övriga och jag beklagade mig över att ingen lyssnade.

Då både jag och Fjollan har fyllt år var det också stor presentutdelning. Jag hade slagit på stort och gav ett läppbalsam från Rosebud i en fin liten guldig påse till Fjoll och skämdes ganska rejält när hon tog fram ett stort paket som var inslaget och allt. Nåja, min tanke var i alla fall god. Jag hade tänkt lägga en massa godis i påsen också, men det åt jag själv upp i brist på annat. Presenten från Fjoll var ett par underbart söta skor som hon köpte för ett år sedan och som jag då började tjata efter.


image173
Mina söta orange skor


Micke var inte lika fascinerad över mina skor när jag visade upp dem. "Fick du dem? Ja, det förstår jag" var hans kommentar. Där ser du Fjollan, han är odräglig. Skorna är ju hur underbara som helst.

Häxan hade klurat ordentligt i sitt presentval och gjort vad hon kunde för att lyckas skrapa ihop presenter som går ut på att få oss att göra bort sig. Fjollan fick en bok med diverse knasiga uppdrag och jag fick spelet Våghals som innehöll en rad kort med sanning och konsekvens-frågor. Våra heta diskussioner om preventivmedel, blondiner, transvestiter, klamydia, hemska föreläsningar och hemska tentor blandades så klart med olika frågor från spelet. Deprimerande nog visade det sig att samtliga av mina så kallade vänner svarade mig som svar på frågan vem i gänget som ansågs mest benägen att vara otrogen.

Efter träffen med dessa tre galningar blev det hockey och jag kunde glädja mig åt att MODO fortsätter på den vinnande vägen. Det ser riktigt bra ut och det var skönt att få en avslutande seger så här inför uppehållet.

Kvällen ägnades åt förfest (fast utan fortsatt utgång då jag skulle upp och jobba på söndag) tillsammans med fröknarna Jojjo, Murke, Emelia och Sanna. Trots att damerna diskuterade tråkiga filmer och dålig musik så hade vi riktigt kul ändå. Ända tills vi skulle köra Våghals-spelet. Det där spelet har visat sig vara en riktig glädjedödare. Vi körde våra egna regler, vilket innebar att varje person som läste en fråga fick välja vem som skulle tvingas svara på frågan alternativt utföra uppdraget. Givetvis fick jag agera tönt och göra diverse uppdrag och svara på frågor. När frågan vilka som är min bästa respektive sämsta egenskap dök upp blev jag dessutom hånad för svaret, och inget blev bättre av att även detta gäng ansåg mig vara mest benägen att vara otrogen.

Jag undrar bara: Vad är det för vänner jag har egentligen? Alternativt, vad är det för signaler jag sänder ut?

Nåväl, kvällens roligaste var i alla fall när jag sa att en fråga inte kunde besvaras, eftersom vi bara var tjejer i rummet. Emelia är då smart och säger "Men vadå? Vi har ju Murke!". Jämställdhetsministern Murke såg ut som ett bi över att ha blivit jämförd med en kille, och jag kallar henne nu för min pojkvän istället för min slav. Det gör henne nämligen ännu mer grinig och ju högre grinighetsgrad hos Murke, desto högre glädje hos mig.image109
Min pojkvän Murke. Även kallad slaven alternativt guldfisken.


image136Ta ingen skit!

Helgens Halloween firade Fröken Bitter med att klä ut sig till Grynet. Jag måste säga att det var en alldels perfekt utklädnad och att det passade Bitter alldeles utmärkt. Jag har aldrig sett henne se så snygg och smart ut på samma gång.

image168                
Jag däremot gjorde det lätt för mig och agerade luffare tillsammans med resten av luffar-gänget hos Jojjo. Vi hade riktigt roligt men eftersom jag skulle jobba morgonen därpå blev det aldrig någon utgång för mig utan jag fick åka hem och hosta vidare hemma istället. Min hostmedicin är god, men hjälper, det gör den inte.


Hon gör det igen

Nina Hemmingsson är alltid lika träffsäker och briljant.

Den här gången verkar det dock som att Fröken Bitter tagit ledigt och att Stockholmsfjollan istället får gästspela lite.


image167

Stockholmsfjollan och Morran


Humor på hög nivå! Jag älskar det. Att Hemmingsson är tillbaka är verkligen guld värd i sorgen över Kung Forsberg just nu.


Plattångsbekymmer och pengastrul

Jag vill ha ha en plattång, och det är ett givet val att jag ska ha en GAMA.


image162 image163 image164

image165 image166
Klicka för att läsa mer om dem. Samtliga bilder från Eleven.

Frågorna är bara:
a) Vilken av dem?
b) Hur ska jag ha råd med det?

Fast allra helst vill jag ha denna, men det kan jag ju definitivt glömma. Dessutom när vi ändå håller på så vill jag ha en riktigt bra hårfön samt en hårborste med äkta hår. Nu vet ni vad ni kan satsa på i julklapp till mig.

Usch. Det är inte min grej att vara fattig student. Det är ett smärre litet helvete när man bara vill ha och ha och ha.
 
Har ni någon av ovanstående? Vem skulle ni satsat på?

---

Kung Forsbergs fortsatta fotproblem gör att jag inte riktigt känner för hockey just nu, så jag tänkte gå och lägga mig nu istället. Dessutom är sömn bästa sättet att hantera sorg (har jag hört men aldrig märkt själv) och det kan vara bra att komma i säng eftersom jag ska upp om fem timmar.

image136


Dags att plugga lite

Nu ska jag gå och döva sorgen i lite kurslitteratur. C-uppsatsarbetet startar nu och jag tänkte leta lite teorier och idéer till min uppsats.

Jag har flera böcker från tidigare kurser som jag tänkte bläddra igenom lite i för att se om jag kan hitta något av värde där. Imorgon ska jag förhoppningsvis ha möte med min handledare för att diskutera teorier och arbeta med uppsatsen och efter det tänkte jag fortsätta leta böcker som kan ge lite till uppsatsen.

Jag kommer få armmuskler av att bära alla böcker. Det är ju bra.

image161 

Trevlig kvällsläsning.


 image136Ledsen? Nej. Helt totalt knäckt? Ja, minst sagt.

image160Det känns helt tomt nu.

En tom, hemsk, galen, mörk, bedrövlig och surrealistisk känsla. Jag vill bara blunda och att allt sen ska visa sig vara ett dåligt skämt. Se Kung Forsberg stå och skratta och säga "Haha! Skojade bara. Foten känns så bra det bara går". Men hur mycket jag än blundar och sen tittar upp igen så hjälper det inte. Klumpen i magen är kvar, hjärtat är slitet i bitar och allt bara snurrar. Jag är inte bara ledsen. Jag är helt knäckt nu, och jag känner ingen glädje över någonting alls just nu.

Ni kan läsa om det hela exempelvis här eller här.

Peter Forsberg The Great spelar inte Karjala Cup. Det blir ingen comeback i Tre Kronor den här gången, och foten gör så ont att han aldrig tidigare varit så nära slutet av sin karriär. En karriär som gjort honom till Världens Bäste och inte bara en förebild utan också en Gud. Han är så mästerlig att jag ofta gråter glädjetårar över hans magnifika spel på isen.

Men nu gråter jag över att han inte ska spela istället.

Men. Som sann MODO:it så har jag lärt mig att hoppet är det sista man överger. Det finns fortfarande hopp. Kan foten bli bra nog för elithockeyspel och det blir en fortsatt karriär för den bäste av dem alla, så kommer det här snabbt glömmas bort. Då kommer jag få fullt upp med att njuta av att se honom agera Gud på isen igen, och det är värt att tro på.

---

- Jag ber om ursäkt till hela svenska folket. Jag kände nästan direkt på ispasset att det håller inte. Foten gör för ont, det är det återkommande problemet.
- Jag är väldigt ledsen, för alla som har kommit hit för min skull och alla som har köpt biljetter - men det här håller inte. Jag har skämt ut mig tillräckligt under de senaste åren.


Nej Peter. Du behöver inte be om ursäkt. Vi älskar dig som Världens Bäste ändå, och det är så du kommer att minnas som, oavsett om karriären är helt över nu eller inte.

---

I övrigt känns det lite lagom ironiskt att jag just hämtat ut biljetterna för 400 kronor, satt mig i bilen och åkt hundra meter innan jag fick beskedet att Världens Bäste Hockeyspelare och min Gud inte kommer till spel.

Hade jag fått beskedet tio minuter tidigare hade jag i alla fall sparat in 400 kronor. Då hade jag kunat ta dem och köpt fina blommor till honom istället (eller ska man skänka pengarna till fotskade-forskningen?). Är detta det totala slutet på hans karriär, så är det läge för en stor hyllningsbukett nu. Är det inte slutet så kan han i alla fall få dem som tack för det han gjort hittills. Det är han verkligen värd, och det skulle vara det minsta man kunde göra.

image136


Min besatthet i att vara perfekt gör mig gråhårig

Jobbade igår, och det var riktigt jobbigt med min hosta. Både för mig och tränarna som fick mitt hostande slängt i örat hela tiden.

Nåväl, jag vill alltid att allt jag gör blir perfekt (undantag: inpackning av paket) och är milt uttryckt perfektionist ut i fingerspetsarna. Nu har jag klantat till det, och det gör mig vansinnig. Igår skrev jag först om några innebandymatcher och stack sedan iväg för att se på hockey. Första gången denna säsong som jag skriver/fotar hockeyn, och jag vet inte om det var ringrostighet eller vad det var som gjorde att jag och kameran bråkade en hel del med varandra. Kamerakrånglet gjorde att jag hade svårt att hinna med att skriva upp saker under matchens gång, och därför blev kommentarerna jag plitade ner i anteckningsblocket lite hipp som happ så att säga.

Väl på redaktionen efter matchen skrev jag snabbt ihop en text om matchen, valde ut bilder och stack sedan hem. Väl hemma, efter att artikeln sedan länge gått i tryck, kom jag på att jag nog blandat ihop vissa siuationer under matchen och i min stress över kamerakrånglet också skrivit fel i mina papper. Till min fasa upptäckte jag sedan att jag beskrivit en målsituation på fel sätt. Plötsligt mindes jag situationen och såg hur det var en fin och välplacerad passning som förvaltades väl innan pucken lyftes upp i nättaket. Inte ett skott som sedan slogs in i mål på returen, som jag skrev i min artikel.

Det här gjorde mig verkligen förbannad.

Det står alltså i tidningen att det var ett skott, när det egentligen var ett riktigt snyggt pass. Och allt detta beror på att jag stressade runt och därför skrev ihop något krafs i mitt anteckningsblock utan att egentligen tänka på vad jag skrev.

Så gör man bara inte.

I alla fall ändrade jag min felaktighet innan jag sedan skickade texten till Arvika Hockeyclubs hemsida,

Men ändå, jag gräms över det hela. Att blanda ihop situationer så där och inte vara helt koncentrerad när man skriver ner en situation i de papper man sedan ska ha när man skriver artikeln är skandal. Hade jag varit spelaren som enligt min tidningstext skjuter istället för att, som han gjorde, passade så skulle jag ge mig en rejäl örfil. Nu hoppas jag dock inte att han gör det, för jag tror det skulle kunna göra ganska ont.

Jag kommer inte kunna släppa detta på länge. Jag skäms och jag gräms. Jag hatar att göra fel, och det blir ännu värre av att jag vet att denna besattheten i att vara perfekt kommer göra mig gråhårig. Jag vill liksom inte.

Nu ska jag sticka in till stan och hämta ut biljetterna till Tre Kronor - Ryssland!

Over and out.

image159


Vi kommer inte överrens

Det är sällan jag ger upp så här, men seriöst. Det är bara jag själv som får lida av att sitta och bråka med bloggen. Vad jag än gör, så ger han inte med sig.

Jag vill ha rubriken större, men då ger han mig två alternativ. Antingen som den är nu, det vill säga liten, eller extremt stor så bloggen blir oläslig. Oavstet siffra blir det så. Dessutom vill jag få rubriken någon förflyttad åt höger/centrerad. Tänk indrag liksom. Går det då? Nej, förstås inte.

Jag vet inte om det är bloggen som är för logisk och jag ologisk, eller tvärtom. Eller om det rent och slätt är något fel på honom. Jag tror det sista.

Snälla, hjälp. Jag försmäktar om inte rubriken blir som jag vill.

Fröken Bitters definition av humor

Fröken Bitters definition av humor.

Läs hela inlägget här.

Vi andra tycker det var... sådär va?

---

Dåligt bloggande nu de senaste dagarna, men jag skyller ifrån mig på min förkylning, hosta och feber och ska sätta igång bloggandet igen på allvar senast imorgon. Nu blir det fortsatt hockey och sedan förfest (fast utan fortsatt utgång) hos Jojjo och imorgon blir det jobb. Under veckan som kommer ska jag ta itu med gårdagens hemskheter och fixa mina kompletteringar (på ren svenska: ordna upp mitt liv).

Adjö.

Så går det när man är positiv

Igår hade jag "Lyckan ler mot mig" som rubrik. Riktigt passande idag, måste jag säga.

Jag är Sveriges största klant och hemtentan gick åt helvete. Jag är så lyckad.

Vilken tur att jag har min hostmedicin att dränka mina sorger i.Lyckan ler mot mig

Inte nog med att min hostmedicin inte ens är särskilt hemsk utan nästan god, nu vinner MODO igen! Magnus Wernblom visade vägen och satte själv både 1-0 och 2-0 målen i matchen mot Södertälje (som nu ligger på jumboplatsen i tabellen efter dagens spelade matcher) som slutade 4-0 till MODOs favör. 

Mr. MODO svarade också på frågor från Expressens läsare igår:


image153Är det bara jag som undrar om Johanna är psedonym för Emma? Hoho.

---

Karol Krizan höll återigen nollan, och Patrick Yetman fortsätter vara den riviga sniper man hoppats på. Fjärde målet på lika antal matcher nu, underbart skönt. Dessutom fick även Andreas Salomonsson sätta sitt första för säsongen och det känns riktigt bra nu. Försvarsspelet är ruggigt bra och spelet blir bättre och bättre. Mysigt värre, alltså.

---

Inlämning av hemtentan imorgon, och nu börjar det på allvar bli panik. Som vanligt, med andra ord.

image136Nu förstår jag, äntligen

Jag har aldrig förstått mig på Jennifer Anistons storhet. Jag tycker inte alls hon är någon storstjärna på skådespelarhimlen och även om hon är riktigt snygg så finns det många jag höjer över henne även i det avseendet.

Men nu såg jag lite av ett avsnitt av Vänner, och insåg plötsligt det som alla tjatat om.

Hennes hår! Det är ju det vackraste hår som finns, faktiskt. Nu förstår jag äntligen varför alla hyllat det där håret. Avsnittet jag såg, eller den del av avsnittet jag såg, handlade om att Pheobe hade lånat ut Monicas örhängen till Rachel. Jennifers hår i det avsnittet/det året är alltså mitt hårideal.image152Nu är jag medveten om att intresset för vad som är mitt ideal vad gäller hår kanske inte är så där ruskigt högt, men å andra sidan vet jag inte om det hade varit mer intresse i att jag valt att skriva ytterligare en hyllning till Peter Forsberg alternativt gräma mig över min feber.

image136

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...