Smitning från pluggandet

Det behövs verkligen. Det går bara runt, runt, runt i skallen på mig. Diverse olika teorier av diverse olika snubbar cirkulerar runt och jag känner mest för att riva tjockis-boken i stycken och sedan säga till min föreläsare att "hunden åt upp den". Det är en av få bortförklaringar jag aldrig testat, men det är ju trots allt en klassiker och jag kanske borde ge den en chans?


image9

Vecka 38
Yrken/karriär


Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Jag studerar Medie- och Kommunikationsvetenskap samt Journalistik och har som mål att efter att jag pluggat klart ha en bra journalistutbildning. Utöver studierna jobbar jag extra som sportreporter. Anledningen till att jag valt att studera till journalist är för att det är det jag alltid velat göra.
Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte? Ja! Det är det bästa tänkbara yrke man kan ha. Det enda som skulle kunna vara bättre är att bli så bra att jag får möjlighet att specialinrika mig på hockey. Alternativt skulle nog ett "yrke" som Kung Forsbergs hockeyfru (eller "högra hand")  vara en värdig utmanare till titeln om bästa yrke.
Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera! Ja, jag trivs kanonbra både på redaktionen och på universitetet. Bra stämning, på jobbet alltid roliga arbetsuppgifter och jag får hela tiden chansen att utvecklas.
Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det? Sportjournalist, revolverman, Kung Forsbergs fru, hippolog, polis... Sportjournalist är dock det som är och alltid har varit det största.
Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det?Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen? Ja, jag ser det som något jag vill göra och som är viktigt för mig personligen. Som journalist har man verkligen stora möjligheter att kämpa för att göra karriär och vidareutbilda sig.

---

Precis som förra helgen ska det även denna helg pluggas massor. Jag tvingades tacka nej till jobb på söndag, för att ha tid att skriva på min essä men har nu lovat att jobba några timmar och gå på en fotbolsmatch. et känns bra, jobb är alltid kul och när det bara handlar om en match slipper jag dessutom missa så mycket pluggtid (som ju så väl behövs).

Det var tänkt att vi skulle jobba på vår gruppuppgift idag, men jag är sjuk och vi får därför skjuta upp det till på måndag. Seminariet är på tisdag, och då ska den vara klar. Även min essä måste vara klar då eftersom jag åker till Fröken Bitter och Norrland på onsdag. Jag är mäkta stressad. Därför sitter jag här.

image1



Kommentarer
Postat av: sassa

foppas högra hand?! hahahahahha!!
du, msn??

2007-09-20 @ 18:50:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...