"Du milde!"

På Vasastan i Stockholm, där bor det en Blond Häxa.

Hon kännetecknas av en lång och blond lejonman, samt en blandning mellan Paris Hiltons grace blandad med Paris Hiltons (påstådda) dumhet, bravader och tokerier samt Zeb Macahans råhet och små popares förkärlek till randiga tröjor. Därutöver är en snygg väska, ett grisläte vid skratt och ett hysch hysch om klamydia säkra kännetecken det också. Men det största kännetecknet av dem alla är att hon i tid och otid utbrister "Du milde!". Detta uttryck har mer eller mindre kommit att bli synonyment med denna lilla dam, och hennes sätt att säga det är att jämföra med hur Peter Forsberg spelar hockey. Det vill säga; fin blick för det som händer och sker, fina händer, en gudabenådad känsla för att lyckas servera sina lagkompisar/mongon a´la pluggkompisar det ena smörpasset/plugghjälpen efter den andra, magisk balans i kroppen/hjärnan och en råhet som får en att skina som en sol. Det som skiljer dem åt är det utseendemässiga. Sist jag tittade saknade nämligen den Blonda Häxan både skägg, timmerben och manligt gudabenådade kroppen som The God sitter inne med.

Den här Blonda Häxan, hon är en av mina bästa vänner.

Hon är till och med så omtyckt av mig att jag inte bara saknar henne, utan att jag till och med erkänner det och visar ömhet och närhet. Jag är så ömhetsvisande mot henne att hon nog ibland tror att jag är sjuk. Det är jag ju i och för sig också, och ska till doktorn för utredning av b12-brist och diverse andra skavanker, men jag är ju aldrig den som gnäller och detta handlade ju heller inte om mig så därför lämnar vi mitt sjukdomstillstånd här och nu.

Trots att jag och Stockholmsfjollan och hela metropolen Säffle (och mer därtill faktiskt) samt en ullig liten ponny bönade och bad om att hon skulle stanna, så stack den Blonda Häxan till Stockholm för att lära sig åka till höger i rulltrappan och ta pendeln till Södertörns högskola samt att avloppen i Stockholm är fulla med skit. För mig och Fjollan, som blev kvar här, går det åt helvete med studierna och vi saknar den Blonda Häxan mer än någonsin. Vi behöver lite "Du Milde!"-magi spridd över universitetet, och vi behöver den nu.

Som tur är kommer den Blonda Häxan snart att resa ifrån Vasastan och åka hem till lilla Säffle igen. Jag och Fjoll har redan förberett välkomst-banderollerna som sitter hela vägen mellan Vasastan och Säffle. Hon kommer bli stolt över oss.

På samma vis som The God alltid ställer upp över för sina lagkompisar över hela banan, så ställer den Blonda Häxan upp för mig och Fjoll i alla väder. Även om det gäller att stå ut med att rida på en envis häst samtidigt som vi viker oss av skratt över hur dum och menlös den Blonda Häxan ser ut, eller att offra sig och sköta rabies när vi andra fått nog eller en så stor sak som att fixa en header åt mig under tiden som jag gnäller, inte vet hur jag ska ha det och inte kan förklara. Det är ett tålamodstest utöver det vanliga, och det tålamodet besitter den Blonda Häxan.



image100

Så här snygg kan hon vara om hon får vara på en bild jag utövat mina mästerliga talanger i paint på


Nu räcker det med hyllningar till Häxan. För ni ska veta att hon lever upp till sitt namn Häxan ibland också.Som exempel: Häxan!  Vart är min födelsedagspresent?!

(För övrigt är denna snygga bild den 100:e i bloggen. Bara det säger väl en hel del om hur högt den Blonda Häxan värderas, trots hennes oförmåga att skicka en present till mig).


Kommentarer
Postat av: Den Blonda Häxan

AAww, jag blir nsätan rörd till tårar!! Bortsett från det faktum att du lyckats pressa in en massa Foppa-trams i min hyllning då...Behöver jag nämna att jag tackar Gud (den riktiga!) varje dag för att jag inte sitter inne med Foppas skäggväxt och kroppsbyggnad??

Förresten, vissa delar av det här inlägget behöver censureras!

2007-10-12 @ 11:58:28
Postat av: Morran

Det var själva Foppa-grejset som var vitsen. Var du glad över att jämföras med honom. ;) Och här censureras inget!

2007-10-12 @ 16:28:24
URL: http://www.mrsforsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...