Den 10:e maj ska jag inte se på TV

I alla fall inte på SVT. Att sända Englas begravning tycker jag är smaklöst. Jag förstå inte SVT:s resonemang. När jag tidigare läste om att Englas familj uttryckt en vilja om att begravningen skulle sändas i SVT så tog jag för givet att det inte skulle bli av. Det fanns inte på kartan att SVT skulle kunna gå med på detta. Men jag hade visst fel.

Till viss del kan jag förstå familjens tanke om att låta alla de som visat stöd och omtanke också få ta något slags "farväl" (genom TV-rutan). Men för egen del skulle jag mest bli plågad över den tanken, och man kan ju fråga sig om detta är ett beslut som familjen kommer stå fast vid när tiden gått och såren inte längre är riktigt lika djupa. Det känns mest som ett beslut som fattats mitt i all sorg, och utan att det egentligen är särskilt genomtänkt.

SVT:s beslut förstår jag dock inte alls.

Vad är allmänintresset i detta? Visst, det här fallet har fått oerhört stor uppmärksamhet i media, men det är väl knappast just Engla som person som man vill ta farväl av genom TV-rutan? Det som upprört är ju händelsen, ett barn som rövades bort och mördades. Hemskt, fruktansvärt och förjävligt, utan tvekan. Men ändå, det är väl snarare att protestera eller arbeta för att sådant här inte ska hända, inte ta farväl av just henne, som vi vill? Att få stopp på det här, däri ligger allmänintresset. Inte i Englas begravning.

Min personliga åsikt är att det varit lite väl mycket runt Engla. Som sagt, jag tycker det är jättehemskt. Men på kort tid har vi också haft andra barnmord. Återigen är det förstås media och den bevakningen som spökar. Men man får tänka lite själv också.

För min del blev det ingen tyst minut för Engla (eller de andra mördade). Och som sagt tänker jag definitivt inte se begravningen. Återigen, det är fruktansvärt tragiskt och de anhöriga har fått vara med om det värsta som kan hända. Jag lider med dem, det gör jag verkligen. Men sörjer Engla och de andra barnen, nej, det gör jag inte. Jag kände dem inte, jag hade ingen aning om vilka de var innan deras liv togs. Så tror jag inte att jag är ensam om att känna, faktiskt. Och då tycker jag genast allmänintresset försvinner. Det är inte just Englas begravning som borde sändas i TV. Istället är det någon typ av protest mot att sådant här händer.

Nej, är det en öppen begravning så är det väl bättre att de som verkligen är innerligt berörda åker dit? Det gör man om man verkligen vill. Det tycker jag känns betydligt bättre än att begravningen ska sändas som något slags allmänintresse.

image341

Kommentarer
Postat av: Bibbi

Jag kan bara instämma till fullo. Kunde inte ha sagt det bättre själv.

2008-04-30 @ 16:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...