Sundsvall, Kalmar eller vad?

Jag vill läsa journalistprogrammet på Mittuniversitetet, men mitt resultat på högskoleprovet (eller betyg) räcker troligen inte till. Givetvis är Sundsvall mitt förstahandsval nu när jag ska söka till höstens utbildningar (sista ansökningsdag imorgon).

Men, om jag inte kommer in? Vad ska jag söka i andra- respektive tredjehandsval?

Jag bör ha en rimlig chans att komma in på Journalistik- och multimediaprogrammet i Kalmar, men jag vill inte gå/bo där. Stockholmsfjollan ska gå där, vilket är ett stort plus, men jag är inte lockad av att flytta dit överhuvudtaget. Sundsvall har allt jag vill ha, och jag vet ju att jag trivs här. Kalmar har inget som intresserar mig. Jag är inte sugen på att bo i Göteborg, Stockholm, Luleå eller liknande heller. Det är Sundsvall jag vill plugga i.

Jag vet inte vad jag ska göra om jag inte kommer in på Journalistikprogrammet här på Mittuniversitetet. Alternativen, som jag ser det:

1. Gå utbildningen i Kalmar¨
2. Läsa Grafisk Design ett år i Sundsvall 
3. Jobba ett år

Första alternativet ger mig en bra utbildning, tre år så är det bra sedan. Dessutom får jag plugga med Fjoll, vilket jag av erfarenhet vet kommer bli kanonkul. Men, som sagt, jag vill ju inte det. Jag vill inte flytta nedåt i landet. Kalmar ger mig rysningar. Och hej då MODO liksom.

Andra och tredje alternativet är ju något som skulle kunna fungera. På så vis får jag ytterligare två chanser på mig att förbättra mitt högskoleprov, och kan kanske komma in på Mittuniversitetet nästkommande höst istället. Men det som oroar mest i det fallet är att jag ju ändå inte har några garantier för att få ett bättre provresultat. Jag kanske ändå inte kommer in på Mittuniversitetet. Eftersom jag vill gå en treårig journalistikutbildning så känns det som att jag kanske måste ta Kalmar då ändå. Men då sumpar jag chansen att gå i samma klass som en av mina bästa vänner. Det skulle ju kännas ännu surare.

Alternativ 2 innebär att jag tvingas läsa ett år extra, det vill säga mer CSN-lån. Det är en stor nackdel. Å andra sidan får jag en bra redigerarutbildning som skulle vara nyttig för mig...

Att jobba ett år skulle göra att jag slipper ta CSN-lån. Men att få jobb är ju inte det allra lättaste, och jag kan känna att nu när jag ändå är inne i pluggandet så vill jag fortsätta med det.

Jag vet inte riktigt hur jag ska resonera här. Ska man ta en chansning? Ska man välja efter utbildning och skita i att man tror att man inte kommer att trivas att bo där? Hur dumt är det att plugga ett extra år?

Hjärna eller hjärta?

image341


Kommentarer
Postat av: Anna

Wow, nu har jag äntligen kommit in och gjort min anmälan. Sökte ett par mediakurser här och lite journalistik på distans. Får se om jag läser nåt. Nja, jag kommer fortsätta som vanligt på VF (extrajobb du vet) och sen får jag väl ta nåt ströjobb vid sidan av. Jag väntar fortfarande på heltidsjobbet med stort H :D

Hur har det gått med flytten? Trivs du i Sundsvall?

Med tanke på att dinbästa polare ska till Kalmar vore väl det ditt bästa alternativ? Visst, Kalmar är ingen stad jag heller skulle vilja bo i, men du får en
bra utbildning och din bästa polare bor där. Fast du har ju tid på dig att fundera :) Förresten, vart ska du sommarjobba? I Sundsvall eller Arvika?

2008-04-15 @ 12:48:07
URL: http://annalindback.blogg.se
Postat av: Stockholmsfjollan

Klart du ska följa med mig till Kalmar. Vi kommer lärar varandra allt vi kan! Dessutom lyssnar jag hellre på dig än herr J som går runt och härmar Bosse Bildoktorn hela tiden. Du har redan dialekt, så du kan inte härma någon annan, perfa!

Dessutom kommer det bli superroligt! Nej, vi kommer inte få VG på et jävla skit, vi kommer dricka cola och panikplugga som vanligt. Men det är ju vi. Och vi är fantastiska!

2008-04-15 @ 22:27:28
URL: http://amorous.webblogg.sea

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...