The head on shaft

Skönt att Barack Obama blev president. Jag hade egentligen ingen av dem som stor favorit och hade länge svårt att bestämma vem jag hoppads på. Trots sitt motstånd till abort och ännu mer motstånd till homoäktenskap än Obama så hade McCain mina sympatier i stor grad eftersom jag delar mycket av hans ekonomiska åsikter. Det är en stor och viktig fråga för mig, men till slut kände även jag att nej tack, inte en president som är anti abort och äktenskap för homosexuella. Då får faktiskt ekonomin stå tillbaka i mina ögon.

Men det var inte största anledningen till att det var skönt att Obama vann. Nej, det var snarare att man slipper se svenskar falla ihop i panik över att amerikanerna kunde göra något så "hutlöst dumt" som att rösta fram McCain. Snälla ni som är oförstående till att någon människa ens kan tänka tanken på att vara för McCain, tänk till lite. De amerikaner (och europeer) som valde/hade valt att rösta på McCain behöver inte vara genom-onda och fullständigt galna och ha fel. De kanske bara tänker annorlunda.


Kommentarer
Postat av: Therese Gustafsson

Och snälla svenska folket, vad spelar det för roll om McCain skulle vunnit? Det drabbar ju ändå inte oss liksom.



Egentligen är det ganska sjukt att svenska folket verkar vara mer intresserade av politiken i USA än i sitt eget land. Jag kunde inte bry mig mindre, även fast jag hejade på Obama för att han verkar vara en sympatisk människa.

2008-11-06 @ 00:07:24
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...