Elitserien säsongen 08/09

Då var det dags igen att tippa utgången av Elitseriens grundserie säsongen 08/09. Som med allt annat jag gör så kommer även detta lite sent, men jaja. MODO börjar inte förrän på torsdag så jag är ju inte alldeles för sen. Två dagar kvar. Det närmar sig ju med stormsteg, men ändå med pygméfötter.

Förra årets tippande var väl inte mycket att hänga i granen och även om jag var tänkt att skriva att det väl knappast inte kan bli sämre den här gången, så låter jag bli det. För det kan det nog säkert. Att tippa är alldeles utsökt svårt och det är ett smärre pill att få ihop hjärna och hjärta till en kristallklar spåkula.

Men here we go:

1. Frölunda

2. MODO

3. HV71

4. Färjestad

5. Linköping

6. Södertälje

7. Timrå

8. Djurgården

------------------------------

9. Luleå

10. Rögle

-------------------------------

11. Brynäs

12. SkellefteåFrölunda:

Johan Holmqvist är bästa målvakten, Riku Hahls fina spel har jag drömt om på nätterna trots att han spelat i Timrå och sedan lägger vi till en playmaker som Andreas Karlsson och hans händer samt poängsprutan Tomi Kallio och så är det inte svårt att imponeras. Backuppsättningen är väl det som ser svagast ut om man ska välja något i den här imponerande truppen, men å andra sidan har man Ulf Dahlén och Janne Karlsson samt Kent Norberg. Som alla andra så tror även jag att det här blir laget blir riktigt svårstoppat i det långa loppet, bara det visar sig att Dahlén även som tränare i Elitserien är det genidrag alla förväntar sig och att man får ihop laget. Jag tror det blir flipp och att man tar hem seriespelet.  


MODO:

Tillsammans med HV71 det lag som jag anser är bäst. Mattias Timander, Niklas Sundström, Per Svartvadet, Andreas Salomonsson, Fredrik Warg, Per Hållberg, Magnus Wernblom, Per-Åge Skröder, Karol Krizan, Hasse Jonsson, Oscar Steen... Sedan kan man fortsätta. Victor Hedman, han kommer att fortsätta gå framåt i sin utveckling. Mums säger jag. Inget annat lag har en suck när det gäller bästa backuppsättning och även de offensiva spelarna är superba. Har i mitt tycke även bäst forwardsuppsättning, men med stenhård konkurrens från HV och Frölunda. Karol Krizan är trots fjolårets slutspel en av de tre bästa målvakterna i Elitserien. Någon serieseger blir det nog ändå inte, utan hjältarna spar sig till slutspelets allvar. Jag tror Harri Rindell kommer få med sig samtliga spelare åt precis rätt håll, men eftersom han är ny är det förstås frågetecken kring det. Blir det återigen skadeproblem, att Krizan inte visar sin giganstiska sida och att Harri inte är det lyftet jag hoppas och tror på, är det stor risk att det blir en betydligt sämre placering. Men man ska lyssna på hjärtat säger ju folk, så därmed befinner sig MODO på den här platsen före HV. Sedan är det dags för slutspel och säga vad man vill om MODOs slutspel i fjol och orsaken till detta, men jag tror helt klart på ett nytt guldår. Nye norsken Mats Zuccarello Aasen får förhoppningsvis vara med om en riktig Zuccé under sitt första år i MODO. Var det för partiskt nu? Nåja, jag har aldrig varit den som fått beröm för min objektiva förmåga vad gäller mitt favoritlag.


HV71:

Förlusterna av bland annat Johan Åkerman och (ja faktiskt) Lance Ward, Per Ledin och Andreas Jämtin är hårda. Men laget är fortfarande riktigt, riktigt bra och i år slipper man det gigantiska favorittrycket samtidigt som man har kvar toppmålisen Stefan Liv som konkurrerar med Honken om förstaplatsen i målvaktsligan. Ulf Dahlén i all ära, men Kenta Johansson är snäppet vassare, i alla fall eftersom det ändå är Elitserien det handlar om och där Lill-Kenta ifjol visade att han är en guldtränare. Jag har sagt någon gång att Johan Davidsson är överskattad, men jag är inte sämre människa än att jag kan ändra mig. Det gjorde jag också i våras, efter att det legat och pockat på ett bra tag för att få komma ut. Så alltså, jag tror absolut att Davidsson kan föra HV mot ytterligare en framgångsrik säsong där man hamnar strax bakom Frölunda och MODO i grundserien.


Färjestad:

Perra Johansson är tillbaka. Jag skulle också hoppa av glädje om jag höll på laget. Det är inte bara för hans ytterst sköna dialekt som man älskar honom, utan också för hur han leder ett lag. Nu är det ju dock inte mitt lag han ska träna så min personliga glädje är inte allt för stor. Dock vet jag att Mikael Johanssons glädje över Perra är riktigt stor och gissningsvis kommer också det att synas på isen. Lill-Micke kommer att fortsätta sin utveckling och gå från att vara en nyckelspelare i laget till att bli en nyckelspelade de luxe. Laget har en stark uppsättning av forwards med en skön blandning mellan rutinerade rävar och hungriga spelare. Får gamlingarna en (mer eller mindre) skadefri säsong så tror jag de kniper fjärdeplatsen. Nyförvärvet Lee Goren, som följer med Perra, kan antagligen göra ett och annat mål nu när målgöraren Pelle Prestberg är borta.


Linköping:

Toppvärvningar i Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka och en stabil samling backar men i övrigt har man inte så det räcker för att hota topptrion. Jag tror dessutom att FBK kommer före i seriespelet, av någon anledning. När det sedan är dags för slutspel kan laget mycket möjligt gå långt i år igen. Två raka år där man gått till final har gett laget mersmak. Det ska bli intressant att se om förre Predators- och Tampaspelaren Hlavac och förre Avsspelaren Hlinka kan ersätta Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl till den grad som LHC antagligen hoppas på. Jag tror inte det. Hlinka har fin spelförståelse som lägger fina pass och Hlavac är en riktigt duktig sniper samtidigt som han också är en bra playmaker. Men de har inte riktigt den skicklighet som Mårtensson och Weinhandl besitter.  Hoppas jag.


Södertälje:

Kul att Hannes Hyvönen är tillbaka i Elitserien. Han kommer att bli klubbens tongivande spelare tillsammans med målvakten Björn Bjurling, Petri Pakaslathi och förstås de båda Linusarna. Linus Klasen och Linus Videll kommer antagligen visa upp ännu mer teknisk magi tillsammans med Dragan Umicevic och slutspel blir det. Jag tror dessutom man får till det och slår in sig före både Timrå och Djurgården. Varför de skulle slå Timrå vet jag egentligen inte då jag egentligen rankar tattarna högre, men kanske är det någon typ av självbevarelsedrift? Ju sämre Timrå går, desto lättare bli mitt liv.


Timrå:

De där drömmarna jag drömt om Riku Hahl har jag också drömt om Jonathan Hedström. Som MODO:it ska man inte avslöja sådant här och det borde egentligen vara spöstraff på att avslöja att jag gillar dessa herrar. Men jag ursäktar mig och håller mitt ursprung från Värmland som försvar till att hatet inte är helt på topp så här tidigt. Nåväl, Timrå var ämnet nu och inte jag själv. Jonte är det som gör att förlusten av Hahl inte svider fullt så mycket som det annars skulle göra för Timråtattarna. Detsamma gäller nyförvärvet Mikko Lehtonen som får dra ett tungt lass när Sanny Lindström nu är borta. Man har en bra målvakt i Johan Backlund och en stabil forwardsuppsättning och okej backuppsättning och slutspel tar man sig till. Men mer än så räcker man inte till, trots de fina talangerna. I övrigt kommer Peter Regin saknas i Elitserien.


Djurgården:

Marcus Ragnarsson är den som får fixa slutspelsplatsen tillsammans med Fredrik Bremberg och Michael Holmqvist. Men att bli bättre än åtta känns ohyggligt svårt. Att man tappat Patric Hörnqvist är ett riktigt bakslag. Att man också tappat förra säsongens största och viktigaste spelare i form av Daniel Larsson och Ossi Väänänen är inte bara ett hårt bakslag utan snarare otroligt förödande. Det är helt klart Ragnarssons signatur som är det som gör att jag ändå tror slutspelsplatsen kan gå att plocka hem.


Luleå:

Missar tyvärr slutspel. Ja, jag säger tyvärr. En okej uppsättning av backar och forwards, men... okej räcker inte långt. Dessutom kommer det att bli stor press på Mattias Modig och Gusten Törnqvist.


Rögle:

Vill man, så kan man, så ska man. Jag tror det finns så mycket vilja att laget slår sig in på en tiondeplats och därmed ingenmansland. Hänförare stavas Kenny Jönsson och dessutom har man Mathias Tjärnqvist.  Okej, sedan är det inte mycket mer men slår Brynäs och Skellefteå gör man till slut efter mycket om och men.


Brynäs:

Jag gillar Brynäs, men vad hjälper det? Unga målvakten Jacob Markström klarar kanske pressen, men något bättre än en elfteplats tror jag blir svårt trots att man lyckats knyta an Lars Jonsson till truppen. Spelare som Andreas Dackell, Daniel Widing och Mikael Lind behöver vara de som drar laget framåt tillsammans med Jonsson. Får man önska så hoppas jag på en finfin säsong för Peter Nolander. Det är han värd.


Skellefteå:

Jag tror det blir Skellefteå som hamnar på jumboplatsen i år. Att man saknar Perra Johansson kommer att visa sig. Överskattar jag en tränares betydelse? Nej. Även bland spelarmaterialet har man en sämre säsong framför sig efter förluster som bland annat Mikael Renberg och Lee Goren som lämnar forwardssidan riktigt tunn.


Kommentarer
Postat av: Sarah

Okej, lite invecklat alltså. ;-)

Hur länge måste man studera det?Tack för ditt svar iaf! :-)Själv hoppas jag på LHC eller HV i final igen. Är lite av både och. Jag bor ju i Finland så tycker jag FÅR ha flera favvolag i Elitserien. Hih, gillar också MoDo. Skröder forever liksom. :-DTror FBK får det tungt utan Frögren också!

2008-09-18 @ 08:29:30
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Micke

Inte en chans att SAIK kommer sist, jag tycker SAIK har gjort smarta värvningar och är därmed ett bättre lag än ifjol! Luleå och Rögle tar dom 2 sista platserna.

2008-09-18 @ 22:22:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...