Flipp eller flopp?

Att gå runt i flipflops och shorts tycker inte jag är den ultimata klädseln i spöregn, men sådant gör Sundsvallsborna. Efter att ha bott här uppe i drygt ett år nu så får jag väl dessutom erkänna att jag inte är ett dugg förvånad.

På tal om flipflops och förvåning. Eller ja, kanske inte, men ändå. Roman Malek, ny målvakt i MODO. Jag är ju en smula naiv, dagdrömmande, högt fantiserande och oerhört optimistisk så i mina tankar såg jag ju en NHL-meriterad målvakt stå och vakta kassen för MODO under kommande säsong. Ja ni vet, Martin Biron... Eller kanske en klonad Patrick Roy i yngre tappning? Ja, så där har det hållit på. Därför var det väl lika bra att det blev klart med Malek så min hjärna slipper spinna vidare.

Dock känns det lite snöpligt att de höga förväntningarna och pratet om en målvakt med NHL-meriter inte riktigt blev som man hade hoppats. Lite som att man sett fram emot att få se Kung Forsberg spela, men istället får se Zdeno Charas långa ben. Chara är en smula kunglig han också, men ja, det är liksom inte alls samma sak.

Men jag förstår situationen och tycker det är ett bättre val som Fredrik Andersson säger; att knyta an sig Malek nu, än att vänta på en eventuell NHL-keeper. Dessutom, och viktigast av allt: Miloslav Horava tror stenhårt på Malek och har bra koll på honom sedan tidigare, och jag lyssnar till legendarens utlåtande. Potentialen tycks ju finnas där och trivs han i laget så ska nog detta bli bra.

Dessutom är han född en dag före Sedinarna och fem dagar före mig. Det säger ju visserligen tämligen lite om hans målvaktskapacitet, men desto mer om hans föträfflighet som helhet. Men, vi får se om det blir flipp eller flopp, helt enkelt. Och innan motsatsen har blivit bevisad är Malek, i egenskap av sin nya klubb,  så klart Elitseriens bästa målvakt utan konkurrens.

---

Gällande Markus Näslund så tycker jag att det känns riktigt, riktigt tråkigt att det inte blir någon fortsättning på karriären. Oväntat. Dessutom så hade jag ju naivt önsketänkt, på samma sätt som drömmarna om en klonad Patrick Roy, att Näslund skulle ändra sig och avsluta sin karriär med att visa upp sin sniper-magi i MODO och få lite fler svenska hjärtan att banka. Men, att beslutet är oväntat spelar mindre roll. Precis som alla andra så tycker jag att världens bästa Nazzy ska ha all heder och beröm för den gudabenådade hockeybriljans han visat upp och för att han avslutar snyggt istället för att låta pengarna styra.

Mer om Mackan imorgon när det finns lite tid att sväva ut och få in bilder. Ett eget inlägg är ju en av mina allra största hjältar mer än värd.

---

Nu kanske det är dags för sängen att göra entré? Det känns en aning frustrerande att min bristande (icke existerande?) självdisciplin gång på gång stoppar mig från att hamna i säng i skaplig tid. Nu blev det återigen sent. Nåja, vad gör det egentligen? Inget. Det finns större misslyckanden man kan göra här i livet.

Stockholmsfjollan: Kalmar? När? Var? Hur? Tyvärr har det börjat dyka upp hinder, men jag och Häxan hoppas på att kunna klättra över. Annars får jag springa igenom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...