Min son ska heta Shaychatungka

Efter lite filosoferande och dividerande kom jag på att jag ska lära mig ett nytt språk. Men ingen tyska, franska, spanska, italienska, ryska, tjeckiska, kinesiska eller liknande. Nej, jag ska lära mig lakota.

Jag kan redan en del ord, till skillnad mot översättarna som förbarmade sig över Familjen Macahan när serien sändes på TV6. Pa Sapa. Ett ord som jag trodde hörde till allmänbildningen, eller åtminstone inte borde vara så svårt att stava eftersom man som nästintill döv hör hur det låter: Pa Sapa. Inga konstigheter alls. Men det tycker översättarna som har försökt med Pasaga och Paseta. Nästan lika bra som porrfilmen där "I´m going to screw you on the table" översattes till "Jag ska skruva fast dig i bordet". Det skulle till och med jag och min bristfälliga engelska klara av bättre. Känns som att jag har en alternativ karriär där om jag så vill. Jobba som western- och porrfilmsöversättare, det eller skräckfilmsregissör kanske?

Ja, det var en avstickare bara för att skryta lite a´la "se vad jag kan!". I alla fall, jag skulle vilja lära mig lakota. Så nu lägger jag till det på min lista över vad jag vill kunna:

* Åka slalom
* Spela trummor
* Busvissla
* Göra lika goda köttbullar som mamma
* Stänga av hjärnan på eget initiativ
* Sluta förväxla namnen på Joe Nieuwendyk och Jay Bouwmeester
* Spela gitarr (inte riktigt lika bra som Eddie Van Halen, men nästan)
* Se skräckfilm och slippa vara känd som fegis och skrikare
* Behärska Lakota

Vi får se i vilken ordning jag kan börja bocka av dessa.

---

Lördagsnöje med Fröken Bitter: Handla nudlar på ICA strax innan stägningsdags. Man måste ju passa på när det är rea, tyckte bitterdamen och plockade korgen full.

---

I dag har det varit en Black Sabbath-dag, men i morgon ska det bara spelas Roxette. Länge sedan jag lyssnade på dem nu och det känns som att tisdag den 15:e september är en bra dag för den aktiviteten. (Och här kan den uppmärksamme individen inse att det i morgon är endast två veckor och en endaste dag tills jag fyller 22 år).  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...