Nytt typsnitt och störande problem med centrering

Jag har varit lite småsugen på att göra om bloggdesignen ett tag nu men är för kär i headern, som Emma har gjort, för att jag ska kunna byta. Men mina funderingar har rört sig i att kanske göra en ny design men med samma typ av header/samma stil, men vi får se vad det blir.

Till dess har jag i alla fall bytt typsnittet i brödtexten, content som det heter på webbspråk. Från Helvetica till Verdana. Jag har en stark kärlek till Helvetica i tryck, men Verdana är ju egentligen det bäst lämpade på skärm... Men visst är Helvetica snyggare? Bättre?

Före (Helvetica):

 

Efter (Verdana):


Måste dessutom passa på att orda lite om Blogg.se och deras nya disfunktioner. Först störde jag mig på att det visades få nytillkomna objekt på sidan, men fick förklaringen att de valt att dra ner på dessa (till att visa nytillkomna sedan senaste inloggningen) för att minska belastningen. Det köper jag, även om det "var bättre förr". Krävs det en sådan åtgärd för att minska belastningen så är det väl okej.

Vad jag däremot inte förstår är varför det ska vara krångel med att centrera bilder utan att hela inlägget blir centrerat. Som svar på hur man centrerar bilderna nu, så fick jag att man ska klicka på ändra textredigerare så att "den kommer tillbaka". Vilken den? Vad är det som ska komma tillbaka? Centreringsverktyget finns ju där, det är ju bara det att det inte fungerar. Antingen blir hela inlägget centrerat eller så hoppar bilden iväg och sätter sig någon annanstans i inlägget.

 

Ja, nu löste det sig i och med att jag testade i Firefox istället, och nu fungerar det. Men vad är vitsen med det? Varför ska det inte gå att centrera en bild (utan att hela inlägget följer med) i Explorer som väl fortfarande är den vanligaste webbläsaren. Varför ska det göras så kopiöst krångligt? Jag får spader.

 

(För övrigt ser min blogg helknepig ut i Firefox, och vad jag gjort för fel i koden vet jag inte).


Kommentarer
Postat av: Tomas/Brynäsportalen.se

Näääe, jag föredrar nog helvetica, mest för att den känns lite uppkäftig.

2009-09-05 @ 23:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...