Jag är bara bra

I morgon börjar min kurs Att skriva för webben samt andra veckan på min stora kurs i socialpsykologi. Trots att det alltså är flera veckor kvar till tenta så har jag redan införskaffat kurslitteraturen (och börjat läsa!) och jag har dessutom försett mig med kollegieblock och pennor och liknande nödvändigheter. Ett steg i rätt riktning. Dessutom är jag heltaggad inför journalistikkursen, så det här ska nog bli bra.

Nu ska jag bara ha en billig almanacka som får duga till dess att jag skickar efter en personlig almanacka. Det är nog det bästa tipset för att få en strukturerad vardag och ordning på pluggandet.

På tal om pluggande och tips har jag lärt mig en hel del genom åren.

- Post it-lappar och överstrykningspennor. Guds gåva till studenter. Givetvis ska de vara i roliga färger så man får en nyanserad vardag. Rosa är bäst för att pigga upp. Undvik orange, det känns lite för mycket skola och då blir det lätt att man blir så matt att man lägger ner.
- Godis! Choklad, salt, sött, surt... Allt. Sockerdimma är vägen till ett bra resultat. Det vet jag och Stockholmsfjollan om.
- Många, och långa, pauser. Lyssna inte på dem som förespråkar att många och långa raster snarare tyder på att man inte har något där att göra. Man måste ju överleva.
- Musik. Där finns det två spår. Antingen lyssnar man bara på bra musik (Rolling Stones har alltid fungerat ypperligt!) eller så lyssnar man på dålig musik. Jag tycker den här gör jobbet. Man får prova sig fram och lära sig när man ska lyssna på bra musik och när man ska lyssna på dålig musik. För mig gäller det att lyssna på bra musik när det ska skrivas, och dålig musik när det ska göras grupparbete.
- Inget hockey- och Kung Forsberg-tänk. Risken är att klockan rinner iväg och att det inte blir något gjort.
- Städa innan så man slipper störa sig på att det är stökigt.
- Läsa högt. Inte för att man lär sig bättre (det har jag aldrig märkt) men däremot för att man dels känner sig väldigt ambitiös (och därmed lär sig mer) och dels att man oftast får vara i fred.
- Tänk mindre och gör mer. Kanske ett av de svåraste men också ett av de bästa råden.
- Undvika solsken och kärlek, både lycklig och olycklig sådan, eftersom det är pluggdödaren nummer ett.
- Memorera och sätt in i sammanhang, ramsor och liknande. Ramsor är perfekt och "Orka sno kakan sego" är en legendar i det sammanhanget.
- Gå upp i tid och få in en rutin.

Men sedan är förstås det viktigaste att man helt enkelt gör det. Då brukar det bli helt okej.

Nu följer jag visserligen inte de här tipsen själv (förutom godiset och pauserna), men när jag gjorde det så minns jag att pluggandet gick minst sagt utomordentligt bra. Farmor gjorde inte mycket annat än att skryta inför allt och alla om vilket ljushuvud jag var och vilken strålande framtid jag hade framför mig. Numera vet jag inte riktigt vad hon skryter över. Antagligen inte mycket.

---

Att MODO blev två i SCA-cupen efter Timrå orkar jag liksom inte ens med att kommentera. Det enda är väl att jag kanske borde skämmas lite som inte pallrade mig dit och såg matcherna? Lite fel att prioritera skolan framför hockey måste jag nog säga.


Kommentarer
Postat av: Ingela

Förlåt en Timrå-tattares dåliga läsförståelse. Vilka kom före Modo, sa du? :-)

2009-09-06 @ 18:25:44
Postat av: Morran

Håll truten cry-baby! ;) Men du, måste säga att jag kärade ner mig lite i ditt rum. Tänk dig den lägenheten utan Timrå-tröjorna. Mums!

2009-09-16 @ 22:30:14
URL: http://mrsforsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...