We all live longer

En tråkdag som bestått av en och samma sak från morgon till kväll: pluggläsning. I går skrev jag att jag inte kunde tänka mig något värre än reklam på tröjorna i NHL, men jo då, nu har jag kommit på andra tankar. Jag läser och läser men inget vill gå in. Sociologiska teorier och begrepp, handling och beteende, kognitiv rationalitet, rational choice, affektuell, mikronivå och makronivå... Jag blir helt snurrig.

Värst av allt är att även morgondagen blir likadan. Bibblan när de öppnar vid tio, låna bok, läsa och sedan självdö lagom till dess att Macahan får runda av kvällen/natten så jag inte behöver gå helt i spillror i alla fall. Torsdag blir det grupparbete och fredag är det seminarium (och Ems fyller år!). Helgen är vigd åt hyss med Fröken Bitter.

---

Bitterdamen informerade mig om att hon bestämt sig för att bli samhällsvetare. Bra, tycker jag. Inte att hon ska bli just samhällsvetare, men för att hon bestämt sig. Det har varit så väldigt många yrken som funnits i hennes framtidstankar. Veterinär, lokförare, avbytare, tandläkare, socionom, journalist, lärare, författare, kock, frisör, politiker, traktorförsäljare... Sedan finns det ju yrken som hon definitivt bestämt sig för att det inte är något för henne. Spelarfru går ju inte längre eftersom hon redan är gift och prostituerad fungerar inte för då skulle hon kräkas. Ja, men då så.

---

Idol har i alla fall börjat och det är ju kul. Inte bara för att jag är lite småkär i Herr Jihde utan också för att Idol är milkshakens högsäsong.

Nej, dags att vända blad nu i boken Sociologiska perspektiv och fortsätta råläsningen. Jag skulle ge mycket för att ha den inläst på band och att man fick vända blad när man hörde ett pling. Dels skulle det invagga mig i nostalgins skönhet och trygghet och dels skulle jag slippa hålla i boken vilket är ett rätt så tufft jobb.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...