Beviset på att jag inte är partisk

Ska inleda med en liten skräll: I dag tänker jag inte höja Kung Forsberg till skyarna. Hockeyguden tillhör faktiskt inte en av de spelare som jag listar som gårdagens bästa. Istället vill jag återigen framhäva framförallt Daniel Alfredsson och Nicklas Bäckström.

Bäckis är så härlig att se med sin pucksäkerhet och spelförståelse. Han gör ett starkt jobb defensivt och är vass offensivt, precis som i matchen mot Tyskland. Alfie gör allt rätt, hela tiden, gång på gång. Han går aldrig bort sig, jobbar hårt och har till skillnad mot de flesta andra målskyttarna visat att han leverar. Riktigt kul att han fick avgöra efter att ha spelats fram av Sedinarna. En fin avslutning som kändes signifikativ för matchen. Alfredsson har verkligen inlett OS starkt och är värd all framgång.

Övriga som jag vill omnämna är Henrik Tallinder, Fredrik ModinMagnus Johansson och Daniel Sedin. Henrik ska också ha plus, men i går var det brorsan som fick mest gjort. Tallinder och Modin jobbar hårt och spelar enkelt och Magnus Johansson gav mig en knäpp på näsan som sved härligt fint. Jag var, som så många andra, ytterst tveksam till att ha honom med men i går gav han svar på tal. Tack!

Tre Kronor gjorde sitt jobb och jag tycker att de lyckades bra med att hålla puck och använda ytorna. Avslut saknades inte heller, men chanserna måste ju sättas också. Jag är som sagt ett fan av de där matcherna där Tre Kronor/annat av mina lag vinner med en stor marginal och där spänningen inte ligger i om motståndarna ska lyckas kvittera utan snarare om vilken spelare i det egna laget som briljerar mest. Förhoppningsvis är det fler än Alfredsson som kommer igång med distinkta avslut så vi slipper nervpirr.

Kung Forsberg då? Ja, hockeyguden var förstås inte dålig och någon smuts på kungakronan har det inte blivit, men i går stämde det inte ritkigt. Han kan betydligt bättre än så här, och det är jag övertygad om att han kommer att visa.

---

Måste hissa David Fjäll också. Jag tycker han är helt underbar och det går inte en turnering utan att jag sms:ar halva världen för att hylla den mannen, så det är väl dags att nämna honom här också. Tummen upp!  

---

Dags för lite Grey´s Anatomy nu och därefter sömn. I morgon är det jobb och dessutom hockeyfeber de luxe så det gäller att ladda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...